Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 09:41   #3421
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez asioota Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny!
Jestem kolejną desperatką potrzebującą pomocy w doborze rozmiaru.
Długość mojej stopy to 26 cm i waham się między rozmiarem 38 (dł. wkładki 24,5 cm) a rozm. 39 (dł. wkładki 25,5 cm). W sklepie mierzyłam oba rozmiary i 38 bardzo mnie cisnęło.
Czy one naprawdę się aż tak ubijają, że rozm. 38 rozbije się o 2 cm i buty będą wygodne? Czy może lepiej wziąć 39? Pomóżcie Kochane!
Cytat:
Napisane przez silefica Pokaż wiadomość
Nie nie, każdy model może być w dwóch wersjach - sheepshin albo wool. Trzeba pytać, albo macać. Jak się wsadzi łapę do środka - to wełna jest od razu wyczuwalna - jak koc z merynosa (tylko gruby). A futro - no to od razu wiadomo - jak kożuszek. Dziecięce EMU są po prostu tańsze, a występują do rozmiaru 36 więc te z nas które mają rozmiar 36 są nieco uprzywilejowane. Te Wallaby ktore są tutaj: http://male-buty.pl/buty-emu-austral...olate?cPath=15 są właśnie takim optymalnym modelem - bo w środku mają futro (pytałam) a cholewka zewnętrzna jest ze skóry bydlęcej.
Odpowiadając na kwestie pielęgnacji bo mi się w oczy rzuciło - no fakt, pianki do nubucu są tu nieodzowne, ale są naprawde teraz świetne. Czyszczą rewelacyjnie. Oczywiście jak bym umazała buta nie wiem smarem, no to jasne, że nie zejdzie. chyba

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Do koleżanki z problemem które wybrać : weź 39 bo tego futra sporo jest tam. Dopasuje się do Twojej stopy i będzie idealnie. Ja mam rozmiar 33-34 i przymierzałam 35 i takie wezmę.
Ta metoda zeby brać numer mniejsze EMU moim zdaniem to mit.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Do linków allegro do UGG - Ale ja nie rozumiem, jak może sprzedawca oferować towar - "bez kartonika". No nie wiem ....
dziewczyny, podaję informację ze strony www.wskrzat.pl dotycząca wyboru rozmiaru przy emu
"W tym modelu zalecamy wybrać roz. mniejszy niż nosimy (numeracja jest lekko zawyżona), ponieważ futerko wewnątrz buta delikatnie ugniecie się i dopiero po kilku założeniach dopasuje się do stopy (różnica może wynosić 1cm). Długości wkładek podane są przed ubiciem się futerka."

Czyli wzięłam 38 bo długość wkładki jest 24.5 obłożona futerkiem (pewnie są ciaśniejsze), czyli ubije sie do standardowego rozmiaru 38, który nosze

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a na male-buty.pl jest taka notka:
"wysokość cholewki (mierzone dla rozmiaru 33): 28,5 cm (mierzone od ziemi) rozmiar 33 będzie odpowiedni dla stopy o długości 21,5 cm, zamawiając EMU proszę o zamówienie rozmiaru o 1 większego!
obcas: 2,5 cm
BRAK ROZMIARU 34, 35, 36"

hmm może to dotyczy tych małych rozmiarów?
Nie wiem, ale widzę, że chyba lepiej przymierzyć na żywo w sklepie bo normalnie wprowadzają niekiedy w błąd

kurier właśnie przywiózł mi moje emu są idealne jeśli chodzi o rozmiar

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:50
buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:09   #3422
zakalec
Zadomowienie

"przez cały weekend na hasło JESIENFACEBOOK podane w procesie zamówienia zniżka 15% na całość kolekcji". można więc kupić 15% taniej Emu na Dee Zee
zakalec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:30   #3423
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
dziewczyny, podaję informację ze strony www.wskrzat.pl dotycząca wyboru rozmiaru przy emu
"W tym modelu zalecamy wybrać roz. mniejszy niż nosimy (numeracja jest lekko zawyżona), ponieważ futerko wewnątrz buta delikatnie ugniecie się i dopiero po kilku założeniach dopasuje się do stopy (różnica może wynosić 1cm). Długości wkładek podane są przed ubiciem się futerka."

Czyli wzięłam 38 bo długość wkładki jest 24.5 obłożona futerkiem (pewnie są ciaśniejsze), czyli ubije sie do standardowego rozmiaru 38, który nosze

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a na male-buty.pl jest taka notka:
"wysokość cholewki (mierzone dla rozmiaru 33): 28,5 cm (mierzone od ziemi) rozmiar 33 będzie odpowiedni dla stopy o długości 21,5 cm, zamawiając EMU proszę o zamówienie rozmiaru o 1 większego!
obcas: 2,5 cm
BRAK ROZMIARU 34, 35, 36"

hmm może to dotyczy tych małych rozmiarów?
Nie wiem, ale widzę, że chyba lepiej przymierzyć na żywo w sklepie bo normalnie wprowadzają niekiedy w błąd

kurier właśnie przywiózł mi moje emu są idealne jeśli chodzi o rozmiar
teraz są idealne, to znaczy, że jak się ubije to będzie noga latać. Emu muszą być trochę mniejsze i jak pierwszy raz się je zakłada powinny być ciut ciasne. Futerko naprawdę sporo się ubija.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zakalec Pokaż wiadomość
"przez cały weekend na hasło JESIENFACEBOOK podane w procesie zamówienia zniżka 15% na całość kolekcji". można więc kupić 15% taniej Emu na Dee Zee
szkoda, że stingerów nie mają
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:35   #3424
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
teraz są idealne, to znaczy, że jak się ubije to będzie noga latać. Emu muszą być trochę mniejsze i jak pierwszy raz się je zakłada powinny być ciut ciasne. Futerko naprawdę sporo się ubija.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

szkoda, że stingerów nie mają
są idealne bo są ciasne właśnie

Stary 2010-09-25, 12:35   #3425
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
są idealne bo są ciasne właśnie
a no to dobrze
Stary 2010-09-25, 17:38   #3426
gazelaa
Zadomowienie

Mam pytanie czy UGGi maja taka sama rozmiarowke jak EMU bo posiadam EMU ale niestety po ubiciu okazaly sie duzo za duze i nie chce znow powrorzyc tego bledu a wiec stope mam 26,5 i waham sie miedzy 40.5 a 39,25 takie sa rozmiarowki na http://www.uggbootsmadeinaustralia.c...Chocolate.aspx
Pozmozcie mi
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:37   #3427
Inka_
Zadomowienie

http://www.wskrzat.pl/index.php?acti...g&id_asort=822
dziewczyny, co o nich sądzicie? są bardzo tanie, czym różnią się od tych za 499 zł?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-25, 19:43   #3428
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
http://www.wskrzat.pl/index.php?acti...g&id_asort=822
dziewczyny, co o nich sądzicie? są bardzo tanie, czym różnią się od tych za 499 zł?
tym, że są dla dzieci?
Stary 2010-09-25, 20:11   #3429
Inka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
tym, że są dla dzieci?
Dobra, wygrałaś.
Generalnie szukam butów emu, które nie kosztują fortuny (może jakieś z ubiegłych sezonów?)
Stary 2010-09-25, 20:17   #3430
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość
Dobra, wygrałaś.
Generalnie szukam butów emu, które nie kosztują fortuny (może jakieś z ubiegłych sezonów?)
Emu Matilda kosztują niecałe 200 zł chyba. Tańszych chyba nie ma... no chyba że podróbki.
Stary 2010-09-25, 21:56   #3431
lifeisbeautiful
Rozeznanie

Wiecie może, czy emu sprzedawane w Heavy Duty są oryginalne? Niby mają metkę i wyglądają porządnie, ale kosztują 359 złotych, a zawsze myślałam, że oryginalne emu kosztują więcej
lifeisbeautiful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:38   #3432
olalola24
Wtajemniczenie

Moje emu Bronte Hi Charcoa z butsklep.pl

olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:56   #3433
kidlerkomania
Raczkowanie

Question Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

Cześć! Mam pytanie dotyczące doboru rozmiaru EMU Stinger Czytałam na tym wątku, że bronte powinno kupować się o rozmiar mniejsze, jak natomiast jest ze stingerami? podobno są lepsze i wgl. więc nie wiem, czy futerko tak samo się ubije, czy może kupić normalny rozmiar ! proszęo pomoc!!!
kidlerkomania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:01   #3434
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Cześć dziewczyny. Mam zamiar kupić sobie Emu Bronte Hi.
Przejrzałam ten wątek i z pojawiających się postów wywnioskowałam, że przy stopnie o długości 24 cm powinnam wziąć rozmiar 37?

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:20   #3435
lukrecja222
Zakorzenienie

dziewczyny, na te pytania już były odpowiedzi ze 100 razy. Naprawdę przeczytajcie wątek i wszystko będzie jasne.
Stary 2010-09-26, 18:32   #3436
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Hej, kupilam dzis w sklepie tk maxx ( taki z resztkami zagranicznych marek ) buty podobne do ugg czy tam emu - firmy cravo-canela. kosztowaly 249zl, sa z zamszu, w srodku maja welne. wiecie cos o tych butach lub tej fiirmie?

ach, na podeszwie i metce napisane jest ze made in brasil.

http://www.poomoc.pl/

Edytowane przez ultrafiolet88
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:34
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:28   #3437
kidlerkomania
Raczkowanie

nic o tym nie wiem : )
Stary 2010-09-26, 19:31   #3438
ultrafiolet88
Zakorzenienie

w necie u polskich stornach tez cisza. no trudno, wygladaja na solidne, podeszwe maja gruba z jakiegos tworzywa, a same stopy sa takie bardziej usztywnione, nie tak jak w tych uggobutach widawanych u nas w sklepach, dlatego mam nadzieje ze sie nie rozklapią jak takie zwykle

Stary 2010-09-26, 19:39   #3439
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lifeisbeautiful Pokaż wiadomość
Wiecie może, czy emu sprzedawane w Heavy Duty są oryginalne? Niby mają metkę i wyglądają porządnie, ale kosztują 359 złotych, a zawsze myślałam, że oryginalne emu kosztują więcej
przeciez te "gorsze" modele emu tyle kosztują nawet u oficjalnego dealera.
Stary 2010-09-26, 20:15   #3440
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
Hej, kupilam dzis w sklepie tk maxx ( taki z resztkami zagranicznych marek ) buty podobne do ugg czy tam emu - firmy cravo-canela. kosztowaly 249zl, sa z zamszu,
Niestety nic nie wiem o tej firmie. Tak samo porządne są firmy Berpaw ale z prostokatnym znaczkiem. wklejałam gdzieś fotki i nawet metki ze środka butów.

Emu bronte raczej nie kupie - już lepsze stingery. A te Berpaw to jakoscia skory z zewnatrz lepsze od bronte.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:12   #3441
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Berpaw widzialam po 199zl takie dluzsze o 179 ktorsze w tym tk maxx ze skorki i z ta welenka czy tam czyms w srodku

Stary 2010-09-26, 22:29   #3442
karolinkaWW
Raczkowanie

http://allegro.pl/emu-australia-bron...241850856.html
cosik tanie, oryginaly
karolinkaWW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:30   #3443
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
Hej, kupilam dzis w sklepie tk maxx ( taki z resztkami zagranicznych marek ) buty podobne do ugg czy tam emu - firmy cravo-canela. kosztowaly 249zl, sa z zamszu, w srodku maja welne. wiecie cos o tych butach lub tej fiirmie?

ach, na podeszwie i metce napisane jest ze made in brasil.
Carvo & Canela, czy jak kto woli Carvo e Canela, to bardzo popularna na rynku amerykańskim marka brazylijska, będąca częścią koncernu West Coast. Choć C&C jest stosunkowo krótko na rynku, bo jedynie 5 lat, to jednak ma wielu zwolenników. Przemawia za tym polityka firmy, która opiera się na produkowaniu "tanich, skórzanych butów przeznaczonych dla młodych, przebojowych kobiet". Średnia cena obuwia waha się w granicach 20-25 dol. w zależności od modelu
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:33   #3444
buahhot
Marcelover ♥♥♥

wstawiam swoje Emu Bronte Hi

Stary 2010-09-27, 09:35   #3445
RedInez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinkaWW Pokaż wiadomość
Czy oryginały, ciężko stwierdzic. Natomiast ta cena za bronte lo wcale nie wydaje mi sie podejrzana - na amazon mozna kupić za 30$.

RedInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:18   #3446
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
wstawiam swoje Emu Bronte Hi
piękne
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:47   #3447
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitten von mew Pokaż wiadomość
Carvo & Canela, czy jak kto woli Carvo e Canela, to bardzo popularna na rynku amerykańskim marka brazylijska, będąca częścią koncernu West Coast. Choć C&C jest stosunkowo krótko na rynku, bo jedynie 5 lat, to jednak ma wielu zwolenników. Przemawia za tym polityka firmy, która opiera się na produkowaniu "tanich, skórzanych butów przeznaczonych dla młodych, przebojowych kobiet". Średnia cena obuwia waha się w granicach 20-25 dol. w zależności od modelu
no to te byly niesttety sporo drozsze, ale moze za to dobre dzieki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 16:06   #3448
kidlerkomania
Raczkowanie

jaki polecacie rozmiar w EMU STINGER HI, kiedy długość wkładki (w nike i puma) mam 25? w takim azie mam wziąść 38 (dł.24.5) czy 37 (dł. 23.5) ? Wydaje mi sie , że 38, ale wolę się upewnić : ) A co sądzicie o tej aukcji ?
http://moda.allegro.pl/emu-australia...245344403.html
Stary 2010-09-27, 22:02   #3449
snape_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kidlerkomania Pokaż wiadomość
jaki polecacie rozmiar w EMU STINGER HI, kiedy długość wkładki (w nike i puma) mam 25? w takim azie mam wziąść 38 (dł.24.5) czy 37 (dł. 23.5) ? Wydaje mi sie , że 38, ale wolę się upewnić : ) A co sądzicie o tej aukcji ?
http://moda.allegro.pl/emu-australia...245344403.html
trudno powiedzieć bo to zdjęcia raczej katalogowe a nie real photo więc ja bym poprosiła sprzedawce o zdjęcia, bo cena jak za stingery podejrzanie niska.
snape_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 07:29   #3450
kidlerkomania
Raczkowanie

ooooo, dzięki ! Na pewno się zapytam o zdjęcia : ) a jak sprawdzić czy to na pewno stingery a nie bronte ? ; >
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości