Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-24, 11:05   #3421
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

jak zawsze w weekend..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 11:09   #3422
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oj tak weekendowa pustka

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 11:13   #3423
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dlatego zawsze ciężko mi się wbić w wątek. w tygodniu jestem w pracy, w weekend nikogo tu nie ma. phi

Stary 2008-02-24, 11:20   #3424
twin--maid
Zakorzenienie

Rzeczywiście pustka. Wróciłam z zajęć a tu nie ma co czytać
Stary 2008-02-24, 11:27   #3425
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jak w tygdoniu nie mozna tu nadązyc albo wpic sie w temat, to w weekend pustki.... no nic.

Stary 2008-02-24, 11:41   #3426
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Madziu, my zawsze możemy pogadać o stażu. bo widzę, że w znowu udzielamy się w tym samym wątku na gronie

jak wyglądają Twoje profesjonalne dokumenty?
CV + list?

Stary 2008-02-24, 11:42   #3427
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
jak w tygdoniu nie mozna tu nadązyc albo wpic sie w temat, to w weekend pustki.... no nic.

ha ha
dobrze, że są takie chwile ciszy, trochę wytchnienia dla moderatora
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 11:49   #3428
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Madziu, my zawsze możemy pogadać o stażu. bo widzę, że w znowu udzielamy się w tym samym wątku na gronie

jak wyglądają Twoje profesjonalne dokumenty?
CV + list?
no tak kurcze tylko ja jakos watpie w to abym dostała ten staz... nie wiem czy to moje przeczucie czy co?? Ja składam CV i list motywacyjny a oprócz tego jeszcze jakies zaswiadczenia ale nie wszytskie, bo wiekszosc miała w Olsztynie a juz złozyłam do kilku szkoł dokumenty. ale tak jak pisały dziewczyny na gronie, ze cv+list wystarczy a reszte na "ewentualnej" rozmowie złozysz. a gdzie chcesz staz odbyc??
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
ha ha
dobrze, że są takie chwile ciszy, trochę wytchnienia dla moderatora
no w sumie tak

Stary 2008-02-24, 11:55   #3429
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
a gdzie chcesz staz odbyc??
właśnie chodzi o to, że nie wiem czy chcę. no ale..jedną moją specjalizacją jest pedagogika przedszkolna więc mogę celować tylko w przedszkola. ale wątpie, by się udało ( nie w Warszawie - bo tutaj to teraz mogę przebierać w ofertach.). ale najpierw trzeba podjąć decyzję.. a to najtrudniejsze.

Stary 2008-02-24, 11:57   #3430
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja mam wczesnoszkolną, wiec uprawnienia do przedszkola i nauczania pocz atkowego, ale chce skkładac podania tylko do szkoł bo to mnie bardziej kręci

Stary 2008-02-24, 12:01   #3431
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

tak? teraz rzadko chcą przyjmować z wczesnoszkolną do przedszkola. wymagają przede wszystkim przedszkolnej, bo to jednak coś innego
przynajmniej w Warszawie.
może tam, gdzie brakuje nauczycieli, to biorą wczesnoszkolnych - ale muszą podobno robić podyplomówkę z przedszkolnej. tak czytałam na forum przedszkolnym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 12:06   #3432
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja w swojej specjalnosci mam juz zawarte ze moge byc nauczycielem w klasach 1-3 jak i pracowac w przedszkolu. dlatego,z e na moim kierunku było wlasnie takie dwojakie przgotowanie. mielismy zajęcia z wczesnoszolnej i praktyki w szkole oraz zajecia z przedszkolnej i praktyki w przedszkolu. napewno nie trezba tu robic żadnego dodatkowego kursu czy studiów podyplomowych.

Stary 2008-02-24, 12:19   #3433
Poemi
Zakorzenienie

Czuję wielką potrzebę podzielenia się przeżyciami z klubu... To było bardzo dziwne i nie wiem co mam myśleć...

Najpierw kłopoty z bluzką, po kilku godzinach szukania i kilkakrotnym "kopaniu" we wszelkich skupiskach ubrań w moim domu odnalazła się bluzka którą chciałam założyć (w rezultacie i tak poszłam w innej). TŻ nie wiedział z kim dokładnie idziemy i wysłał do kolegi smsa kto będzie... Dostał odpowiedź że ktoś tam ktoś tam (ogólnie 5 osób) i "twoja była". To niby żart był, ale TŻ przeliczył, że razem wychodzi 6 osób i nie zmieszczą się do samochodu... Nic nie powiedziałam, ale tak dziwnie się poczułam bo wcześniej TŻ mi mówił, że jego koledzy nie znają jego byłej i nawet nie wiedzą o jej istnieniu... Więc po co liczył żeby się upewnić? W każdym razie nic nie mówiłam, ale już byłam nastawiona bojowniczo . Przyjachali znajomi (oczywiście bez byłej za to z kolegą TŻ-a którego nie lubię i z mandatem na 300 zł). Wypiliśmy litr wódki na 8 osób (dziewczyna kolegi nie piła) i poszliśmy się bawić. Ja chciałam tańczyć z przyjaciółką co TŻ-owi się nie podobało, ale jakoś przeżył i w końcu bawiliśmy się w 4 (ja, przyjaciółka, TŻ i jego kolega). W tym czasie chłopak który dostał mandat pojechał do domu bo nie miał nastroju na zabawę (i bardzo dobrze, nie darzę go sympatią przez jego podejście do kobiet). Reszta wróciła do środka, ale się nie bawiliśmy z nimi. Po jakimś czasie postanowiliśmy dokończyć wódkę czego nie mogliśmy zrobić wcześniej bo było za dużo policji (tym razem w aucie bo już tylko 5 osób). W rezultacie wypiliśmy 0.5 na 4 osoby (przyjaciółka nie piła już bo źle się czuła). Kolega wpadł na głupi pomysł i poszedł się odlać (w centrum miasta) pod sklepem... Patrzymy a tu policja i zapraszają kolegę do radiowozu . Śmialiśmy się z 10 minut... Postanowiliśmy wrócić do klubu, ale dołączył do nas kolega (obyło się bez mandatu, powiedział, że on nie prowadzi, że w aucie czekają 2 dziewczyny i kolega i że jest młody i "wiecie jak to jest"). Drugi kolega zainspirowany tym wydarzeniem postanowił się odlać na środku placu (w centrum miasta!), ale obyło się bez komplikacji (mam piękne zdjęcia, te złote światła latarni odbijające się w kałuży...). Jak się potem okazało to było ostatnia rzecz którą pamięta TŻ... W środku bawiłam się z przyjaciółką, a TŻ poszedł z kolegami po piwo. Miałam okazję się przekonać, że wzbudzam zainteresowanie u innych facetów (co mi się nie spodobało)... Gdy wrócił TŻ to chciał pobić tego nieszczęsnego chłopaka do którego nie trafiało, że "tu jest mój chłopak i jak to zobaczy to cię zabije", ale jakoś mu przeszło. Przyjaciółka tańczyła z kolegą TŻ-a (chciała się tylko z kimś bawić i myślała, że to takie koleżeńskie, potem się okazało, że kolega prosił TŻ-a o gumki, ale mu się nie przydały ), ja tańczyłam sama, a TŻ z jakąś chudą długowłosą blondyną (bo chciałam popatrzeć na TŻ-a z inną dziewczyną). Po jakimś czasie TŻ zabrał mnie po odbiór nagrody (wygrałam w zakładzie drinka), a sam kupił sobie piwo... Wypiliśmy, trochę potańczyliśmy (tym razem razem ) i się zaczęło... TŻ nie mógł się utrzymać na nogach... Jakoś doszedł do baru i chciał kupić 2 piwa, my (ja i przyjaciółka) mówimy, że nie, że mają być 2 cole, dostał te cole, ale powiedział, że chce jeszcze piwo... Barman (też pijany) radośnie sprzedał mu piwo bo stwierdził, że skoro sam jest pijany to go nie obowiązuje, że nietrzeźwym się nie sprzedaje. Na szczęście był na tyle rozsądny, że pozwolił na to bym zwinęła piwo zanim TŻ je dopadł. Poszłam z piwem do kolegów TŻ-a i powiedziałam, że mają piwo, ale muszą mi pomóc z TŻ-em... Nie pomogli. Z przyjaciółką posadziliśmy go przy stoliku, poleciałam po jego kolegów, ale oni olali sprawę i nie przyszli . TŻ spał, właściciej klubu się na nas gapił, w końcu przyprowadziłam przyjaciela TŻ-a a on "chcesz jeszcze tańczyć, prawda", TŻ odpowiedział "a jak!" więc kolega "widzisz, zaraz mu przejdzie" i poszedł . TŻ spał na biuście mojej przyjaciółki i nie wiedziałyśmy co robić. W końcu poszłam po chłopaków i powiedzieli, że zawiozą TŻ-a do domu... Za 20 minut. Zadzwoniłam po mamę żeby była za 20 minut (miała mnie zabrać do domu). Zjawił się kolega TŻ-a i postanowiliśmy zaprowadzić TŻ-a na sofę koło wyjścia. Na drugiej siedzieli znajomi (których ja wcześniej nie znałam, ale TŻ ich znał przez całe życie...). TŻ poszedł do kibla, a że ledwie szedł to kazałam koledze by go pilnował... Kolega chwilę z nim pobył i się zmył . TŻ wrócił, ale chciał iść wymiotować. Powiedziałam tym ludzią z sofy obok, że TŻ będzie rzygać na co gówniara do mnie "zaprowadź go do kibla" (super rada, nie ma co, TŻ-a nie mogli utrzymać jego koledzy w dwójkę, a co dopiero ja). Powiedziałam jej chłopakowi żeby pomógł mi z TŻ-em, ale zanim on w ogóle zareagował to TŻ już wychodził na dwór. Pobiegłam za nim z przyjaciółką. Posadziłyśmy go na chodniku (bo chciał iść niewadomo gdzie) i zadzwoniła moja mama (przyjechała już wcześniej, ale jej powiedziałam, że muszę został bo koledzy jednak zabiorą ze sobą TŻ-a, wcześniejsza wersja była taka, że wróci pociągiem). Powiedziała, że nas widzi i że mamy się ubrać i w ogóle o co chodzi? Powiedziałam jak się sprawy mają i poprosiłam żeby odwiozła TŻ-a do domu (mieszka 30 km za miastem). Zgodziła się więc poszłam do szatni po ubrania. W środku spotkałam wszystkich znajomych z ubraniami, uderzyłam jednego chłopaka i powiedziałam żeby już się tak nie śpieszyli i poszłam do szatni. Wzięłam kurtki i poszliśmy do auta (ja, przyjaciółka i TŻ)... Przyleciał przyjaciel TŻ-a i powiedział, że TŻ pojedzie z nimi albo że pojedzie z nim pociągiem (a od stacji kilka km na nogach, jasne). Powiedziałam mu co teraz o tym myślę i wsadziłam TŻ-a do auta. Typ nadal twierdził, że TŻ ma jechać z nimi na co ja powiedziałam coś w rodziaju że ma się zamknąć i spadać i że teraz to się może... I pojechaliśmy... Najpierw przyjaciółka, potem TŻ... TŻ-a odprowadziłam na górę, położyłam do łóżka (to było strasznie trudne bo miał spore zaburzenia percepcji), a TŻ do mnie "też się kładź i śpijmy" . Do pokoju wparowała siostra TŻ-a bo mama jej świeciła światłami po oknach i lekko ją to zaniepokoiło. Odprowadziła mnie na dół i powiedziała, że powinnam zrobić TŻ-owi piekło. Pojechałam do domu... O 9 budzi mnie mama i daje mi telefon. Dzwonił TŻ "jak dostałem się do domu?" mówię mu co i jak, a on "o cholera! już nigdy nie będę pił i gadał z twoją mamą" . Jestem strasznie wkurzona, ale nie na TŻ-a... Na jego kolegów za tą ujmującą chęć pomocy TŻ-owi... . Może przesadzam, nie wiem, ale wiem, że "przyjaciel" TŻ-a nie będzie świadkiem na naszym ślubie.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 12:47   #3434
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

poemi no to niezłą imprezke miałas z TZw roli głównej.

Stary 2008-02-24, 13:23   #3435
L_V
Zakorzenienie

Poemi, no ja bym tztowi powiedziała DOBITNIE jak bardzo może liczyć na swoich "przyjaciół' i że z opresji ratowała go Twoja mama. Może zweryfikuje pojęcie o "męskiej przyjaźni".
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 14:06   #3436
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Poemi, no ja bym tztowi powiedziała DOBITNIE jak bardzo może liczyć na swoich "przyjaciół' i że z opresji ratowała go Twoja mama. Może zweryfikuje pojęcie o "męskiej przyjaźni".
Wcięło to co przed chwilą napisałam
Drugie podejście

TŻ pozna moją wersję i chyba nie przemilczę faktów. Szczególnie, że moja przyjaciółka zajmowała się nim więcej niż wszyscy jego koledzy razem wzięci (a tak lubi po niej jeździć, przyjaciółka nie jest wzorem cnót, ale przecież to jeszcze nie wszystko). Ten jego "przyjaciel" chyba po moim trupie będzie świadkiem na ślubie... Szczególnie, że moim ma być osoba na którą zawsze mogę liczyć (ale tak absolutnie zawsze, przez 5 lat ani razu się na niej nie zawiodłam).

Ps.
Jutro ukocham TŻ-a i nie zrobię mu awantury (chociaż jego siostra tak mnie namawiała), nauczkę już ma. Po tym wszystkim jakoś tak bardziej do mnie dotarło jak bardzo go kocham...

Pps.
Mama znalazła moje rysunki z czasów gdy miałam 3.5 roku i próbuje mi udowodnić, że jestem genialna... Rysunki faktycznie niestandardowe i wydać, że lubiłam rysować, ale mama jednak mocno przesadza
Stary 2008-02-24, 14:21   #3437
kulbit
Zakorzenienie

Sorki a nie uważacie, że człowiek powinien brac odpowiedzialność za swoje czyny..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 14:22   #3438
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Madziu, to fajna masz specjalizację (ale nie zawsze papier, który ma coś dawać , to daje - wiem z autopsji) ja tylko mówię, co wiem z doświadczenia. z wczesnoszkolną nie chcą przyjmować do przedszkoli w Warszawie. trzeba mieć przedszkolną. ja też mam drugą specjalizację na papierze, ale co z tego..jeśli 90% miejsc pracy jej nie uznaje. tak samo jest z przedszkolną i wczesnoszkolną w Warszawie. nie wiem, jak jest w innych miastach. ale Ciebie to i tak nie dotyczy, bo Ty przecież chcesz do szkoły. i mam nadzieję, że Ci się uda

Poemi, pewnie, że trzeba TŻta uświadomić. szkoda słów - nie ma to jak przyjaciele. pewnie się będą tłumaczyć, że byli pijani
ale z drugiej strony ja nie akceptuję takiego chlania, że ktos nie wie co się dzieje. dziecinne strasznie.

Stary 2008-02-24, 14:25   #3439
Poemi
Zakorzenienie

Właśnie zadzwoniłam do TŻ-a, a on mi mówi, że przyszedł do niego ten "przyjaciel" i wspominają imprezę . Moja reakcja była taka, że TŻ już odprowadził "przyjaciela" do drzwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 14:27   #3440
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Sorki a nie uważacie, że człowiek powinien brac odpowiedzialność za swoje czyny..

otóż to. z jednej strony na przyjaciół powinniśmy móc liczyć - z drugiej strony przyjaciołom nie robi się takich cyrków.

Stary 2008-02-24, 14:37   #3441
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
otóż to. z jednej strony na przyjaciół powinniśmy móc liczyć - z drugiej strony przyjaciołom nie robi się takich cyrków.
Pewnie Et-uś, że na przyjaciela powinniśmy móc liczyć, ale czy to znaczy, że musi on trzymać naszą głowę gdy rzygamy nad kiblem bo przesadziliśmy z piciem Przepraszam za tak dobitne pisanie, ale ja takich rzeczy nie oczekuje od przyjaciol i dziwię się takim oczekiwaniom.. Ale to ja..

Stary 2008-02-24, 15:04   #3442
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie Et-uś, że na przyjaciela powinniśmy móc liczyć, ale czy to znaczy, że musi on trzymać naszą głowę gdy rzygamy nad kiblem bo przesadziliśmy z piciem Przepraszam za tak dobitne pisanie, ale ja takich rzeczy nie oczekuje od przyjaciol i dziwię się takim oczekiwaniom.. Ale to ja..
Heh, to ja trochę sprostuję...
Po pierwsze chciałam tylko żeby koledzy zaprowadzili TŻ-a do auta, ewentualnie do toalety, dalej już bym sobie dała radę...
Po drugie TŻ już nie raz jechał gdzieś nad ranem po zwłoki swoich kumpli gdy go o to poprosili więc ta moja prośba o pomoć nie była taka bezpodstawna. Jego kolegów ze szkoły bym pewnie o nic nie prosiła.
Ogólnie w życiu różnie bywa i dobrze się czuję z tym, że jakby co to mój przyjaciel zadba o moje bezpieczeństwo (co szczerze mówiąc zdażyło się kilka razy) i on także może liczyć na to samo z mojej strony...

TŻ właśnie przeżywa wielki stres ze względu na moją mamę
Stary 2008-02-24, 15:53   #3443
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Poemi, pewnie, że trzeba TŻta uświadomić. szkoda słów - nie ma to jak przyjaciele. pewnie się będą tłumaczyć, że byli pijani
ale z drugiej strony ja nie akceptuję takiego chlania, że ktos nie wie co się dzieje. dziecinne strasznie.[/quote]

Otóż to. Gdy przeczytałam Twoją opowieść Poemi moje wnioski nie dotyczyły przyjaciół Twojego TŻa tylko TŻa... uchlał się tak, że film mu się urwał i to jeszcze będąc na imprezie ze swoją dziewczyną... a Ty jesteś zła na Jego przyjaciół? Widziałam nie raz jak faceci upijają się do nieprzytomności, wymiotują podczas imprez a ich dziewczyny latają w okół nich... jak dla mnie to jest straszny widok. Gdyby mój facet się upił tak, że nie miałby sił chodzić to niestety ale ja bym go zostawiła (chodzi o imprezę)... kocham go to kocham, ale dorosły facet odstawiający takie nr to przesada...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 16:02   #3444
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
nie wiem, nigdy nie wymiotowałam po alkoholu. jak już wcześniej pisałam dla mnie to dziecinne zachowanie.
raz jeden zdarzyło mi się upić strasznie - nigdy więcej nie popełniłam takiego błędu.

uważam, że używki są dla ludzi, uważam, że można sobie na nie pozwolić ..ale tez uważam, że trzeba umieć się kontrolować.

i tak sobie myślę.. zgadzam się z Twin, bo sama myślałabym czy nie zostawić TŻta na pastwę losu tzn. nie, nie zostawiłabym...ale baaaardzo by później odczuł moją niechęć do takiego zachowania.

Stary 2008-02-24, 16:08   #3445
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Otóż to. Gdy przeczytałam Twoją opowieść Poemi moje wnioski nie dotyczyły przyjaciół Twojego TŻa tylko TŻa... uchlał się tak, że film mu się urwał i to jeszcze będąc na imprezie ze swoją dziewczyną... a Ty jesteś zła na Jego przyjaciół? Widziałam nie raz jak faceci upijają się do nieprzytomności, wymiotują podczas imprez a ich dziewczyny latają w okół nich... jak dla mnie to jest straszny widok. Gdyby mój facet się upił tak, że nie miałby sił chodzić to niestety ale ja bym go zostawiła (chodzi o imprezę)... kocham go to kocham, ale dorosły facet odstawiający takie nr to przesada...
Niestety popieram słowa Twin--maid.
Może różnie ludzie postrzegają przyjaźń, jeśli to przyjaciele od imprez to może faktycznie Peomi miała "prawo" oczekiwać pomocy.. Przykro mi że ludzie doprowadzają się do takiego stanu co weekend i uważają że to norma.. Nie jestem osobą nie pijącą, ale uważam, że to ja powinnam miec kontrolę nad wypitym alkoholem a nie on nade mną. Dawno temu w bardzo młodym wieku zaliczyła, tzw. urwany film. Od tego momentu wiem, że to jedno z upodleń jakie nie powinno było mi się przytrafic. Wyciągnęłam konsekwencję i na pewno nie nalezy to do spraw jakimi bym się chwaliła, wręcz przeciwnie, wstyd mi za to!
Mam dużą świadomość zagrożeń wynikających z tracenia kontroli nad swoim piciem i podchodze do tego tematu bardzo serio!.

Stary 2008-02-24, 16:21   #3446
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony ja nie akceptuję takiego chlania, że ktos nie wie co się dzieje. dziecinne strasznie.

Otóż to. Gdy przeczytałam Twoją opowieść Poemi moje wnioski nie dotyczyły przyjaciół Twojego TŻa tylko TŻa... uchlał się tak, że film mu się urwał i to jeszcze będąc na imprezie ze swoją dziewczyną... a Ty jesteś zła na Jego przyjaciół? Widziałam nie raz jak faceci upijają się do nieprzytomności, wymiotują podczas imprez a ich dziewczyny latają w okół nich... jak dla mnie to jest straszny widok. Gdyby mój facet się upił tak, że nie miałby sił chodzić to niestety ale ja bym go zostawiła (chodzi o imprezę)... kocham go to kocham, ale dorosły facet odstawiający takie nr to przesada...[/quote]

No nie pochwalam tego, oficjalnie jestem bardzo wkurzona i w ogóle, ale tak szczerze mówiąc zdarzyło mu się to pierwszy raz, nie wypił wcale tak dużo (praktycznie tyle co ja), obiecał poprawę, a poza tym ma taką nauczkę, że na pewno zapamięta na zawsze . Nie zostawiłam go bo nikogo bym nie zostawiła w takiej sytuacji (i nikt mnie tak nie zostawił nigdy). TŻ teraz jest załamany bo myśli, że moja mama nie wiadomo co sądzi na ten temat i w ogóle . Myśli nad prezentem przeprosinowym . Mama nie jest wkurzona, śmieje się z całej sytuacji i jest zadowolona, że go nie zostawiłam z chłopakami tylko poprosiłam ją o pomoc, ale na razie nie mówię o tym TŻ-owi...

Przypomniała mi się śmieszna sytuacja z wczoraj. Idziemy do auta...

TŻ: k***
ja: nie mów tak! szczególnie przy mamie
przyjaciółka: no właśnie, postaraj się tak nie k*******
TŻ: dobrze

i faktycznie był tak ujmująco kulturalny przez całą drogę że aż to było nienaturalne (te wszystkie "dziękuję", "dobranoc" itp.)
Stary 2008-02-24, 16:50   #3447
rav12345
Wtajemniczenie

Poemi - ja się podpisuję pod dziewczynami.

Owszem, przyjaciel to człowiek, który pomaga, i chce dla nas jak najlepiej. Jednak skoro Twój Tż miał ochotę w ten sposób zakończyć wieczór, sam i dobrowolnie - cóż. Przyjaciele nie mieli obowiązku się nim zajmować. Choć fakt - przyjaciel zostawi nawet najlepszą zabawę, by pomóc komuś w jego głupocie. Ale patrząc też w drugą stronę - skoro Twój Tż jest przyjacielem tych ludzi, to też powinien chcieć dla nich jak najlepiej. Powinien się więc cieszyć, że dobrze spędzają wieczór, i swoją osobą nie zakłócać im tego stanu - lecz przyczynić się do lepszej zabawy. Schlanie się do upadłego nie pomaga .

Jednak - nie widzę podstaw dlaczego twój Tż miałby się na kogokolwiek obrażać za to, że wprowadził się w taki stan, i że wymagał pomocy, i że nikt mu tej pomocy nie udzielił. Dwa - bardzo nierozsądne jest z twojej strony stawanie pomiędzy nim a znajomymi, i nagabywanie go do traktowania przyjaciela tak, jak ty byś tego sobie życzyła. Pozwól mu samemu się tym zająć. W końcu to jego przyjaciele, i to on wie jakie więzi łączą ich najlepiej.

Ogólnie - jesteście w miarę młodzi, choć z drugiej strony takie rzeczy wyprawiają raczej 16-18latkowie, a wy juz dawno minęliście ten wiek. Sikanie na rynku, robienie temu zdjęć - jest ochydne, nawet jak się to tylko czyta. Ale młodzieży jeszcze ujdzie. Trzeba tylko wyciągać z tego wnioski.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 17:08   #3448
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość

Ogólnie - jesteście w miarę młodzi, choć z drugiej strony takie rzeczy wyprawiają raczej 16-18latkowie, a wy juz dawno minęliście ten wiek. Sikanie na rynku, robienie temu zdjęć - jest ochydne, nawet jak się to tylko czyta. Ale młodzieży jeszcze ujdzie. Trzeba tylko wyciągać z tego wnioski.
Heh, nie no, mi się ciągle wydaje, że mam 18

Mi nawet nie chodzi o to, że ma olać znajomych i nie poznawać ich na ulicy . Chcę żeby sobie przemyślał tę "przyjaźń" i gdy następnym razem "przyjaciel" do niego zadzwoni nad ranem to niech nie leci po niego na złamanie karku... Wspomnę jeszcze, że pierwszą rzeczą jaką zrobił TŻ gdy chłopaka zgarnęła policja (poza wybuchem śmiechu, bo to była idiotyczna sytuacja, a wcześniej mówiliśmy mu, że ma iść do kibla w klubie, ale wiedział lepiej) było napisanie smsa do niego, że jakby co to mu pożyczy na mandat...

TŻ właśnie się dowiedział o pewnym fakcie w imprezy i żałuje jeszcze bardziej (ja nie pochwalam powodu żalu, ale trudno)...

Dziewczyny, proszę o trzymanie kciuków... Do odwołania...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-24 o 21:06 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-24, 19:54   #3449
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o trzymanie kciuków... Do odwołania...
cos się stało?

Stary 2008-02-24, 19:59   #3450
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
cos się stało?
Nie jestem pewna, ale chyba okres mi się spóźnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości