|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Coś cicho balują nasi
![]() ![]() Franiu śliczny synek ![]() ![]() Aguś przekaż uściski Dysi kochanej żeby szybko jej przeszło ![]() Freddy bawcie się dobrze ![]()
#3422 |
Wtajemniczenie
|
Aga oby Wikusia miała same kolorowe sny w nowym łóżeczku
![]() Jak będziesz pisać do Dysi, to pozdrów ja odemnie ![]() Freddy a ja czytalam że prawidłowo założony tips nie zrobi szkody paznokciom. Zakładać raz czy dwa razy wydaje mi się że się nie opłaca, bo to troche zachodu z zakładaniem i ściąganiem sztucznych pazurów. Nie wiem co zrobię, tym bardziej że znajoma mi mówiła że kiedyś mocno uderzyła się w paznokcia i ten jej zszedł razem z tipsem ![]() ![]() ![]() Ja włąsne mam krótkie- kiedyś miałam długie i mocne, ale teraz niestety to się zmieniło. Rozdwajają mi się jak są dłuższe, robią się zadziory itp. Lakierem kolorowym ich nie maluje, bo zaraz mi odpryskuje wszystko. Mam pomalowane bezbarwnym. A frenche tak bardzo mi się podobają... Pamietam, że Ikola i Basia mają sztuczne paznokcie i chyba jeszcze ktoś, nie pamiętam kto. Poczekam na ich wypowiedzi, może coś doradzą ![]() Angie chyba Ty sie pytałaś o konieczność zmniejszania zdjęć przed załadowaniem do albumu. Nie trzeba zmniejszać- ładujesz w normalnym formacie, a one automatycznie się zmniejszają. Ale załadowanie trwa dłuższą chwilę. Frania Konrad od bardzo dawna nie pije mleka wogóle. Z butelki praktycznie wogóle nie korzystam- ma kubek niekapek. Na noc zawsze leję do butelki zwyłą, filtrowaną wodę, ale bardzo rzadko zdarza się, żeby Konrad obudził się chciał pić. Oto moje upatrzone łóżeczka ![]() Faworytem jest pierwsze ![]() ![]() Edit: Aga ja dopiero teraz dostrzegłam, że Twoje łóżeczko ma też tą osłonkę boczną. Wcześniej jej nie zauważyłam, dlatego napisałam, że bałabym się że Ala mi się stoczy z takiego łóżeczka ![]() Aniany dziekuję za pamięć i życzenia ![]() ![]() Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2008-09-06 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam 'niedobitki'
![]() ![]() Ja jestem padnięta, spać mi się chce jak nie wiem co i zaraz zmykam. Dziś cały dzień spędziłyśmy z Milką u moich rodziców, jutro powtórka - mama zaprosiła nas na obiad, mam nadzieję że teście się nie obrażą że na cały weekend wywiozłam im wnusię ![]() Oglądałyście Eurowizję Tańca - Edyta Herbuś i Marcin Mroczek nas reprezentowali i wygrali, Polska zajęła pierwsze (zasłużone moim zdaniem) miejsce!!! ![]() Ikola - coś nie tak z tym linkiem do galerii, jak ja w niego kliknę to też mi gada że jestem gościem. Czerinko - ładne te łóżeczka, ja też sie noszę z zamierem kupna. To które AgaG kupiła widziałam w Ikei, różne kolory (fajne). W Ikei też mi sie spodobało takie z rurek (jakby kute), białe, takie które 'rośnie razem z dzieckiem', ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na żadne, jest jeszcze trochę czasu, może coś nam wpadnie w oko. Zmykam do wyrka bo mi powieki same opadają, nawet już nie pamiętam co chciałam Wam napisać. Dobrej nocki!! Pa!!
#3424 |
Zadomowienie
|
Niestety butelka
![]() Miałam Wam wczoraj napisać co się działo w Poznaniu ale padłam na ryjek wraz z dziecięciem!!! Było SUPER!!!!!!! Oni tam jeszcze są ale ja nie mogłam nocować i wracałam do do0mu. Dzieciaki szalały, żadne spać w normalnym dla siebie czasie nie chciało i biegały, całuski sobie rozdawały, ogólne szaleństwo!!! Zaraz napisze więcej , ale najpierw zdjęcia!!! Grupowe trzaśnięte ale nie na moim aparacie bo samowyzwalacza nie mogłam zlokalizować i szalała mi bateria więc za dużo nie sfotografowałam ale reszta ma sporo zdjęć i pewnie się podzieli jak dojadą do domków!! Dobra robie album --------------------------- Album się ładuje więc napiszę Powiem wam że miałam gigantycznego stresa przed spotkaniem ![]() Czekałam Na Hadżików u siebie i jechaliśmy razem do Poznania. Na miejscu była już Basia z Karolem i Emilką, później dojechali PKP-owcy - Marta i Madzia z rodzinkami. Michałek, Emilka i Marcysia przed pierwsze minuty spotkania wykazywali pewne oznaki zawstydzenia , szybko jednak minęły, za to Tati i Witek od razu zintegrowali sie z grupą, Isiek dotarł później ale tez od razu zaczął biegać , oczywiście po serii całusów od wujków, cioć i zgromadzonych dzieciaków. Ikola, Marek i Ulka dotarli na końcu. Przy powitaniach oczywiście pojawiły sie łzy szczęścia ![]() Jak sie zamontowliśmy w domkach to dzieciaki szalały na trawnikach, biegały za piłkami, zamieniały się wózkami, Marcjanka przejechała się chyba w każdym wózku na zlocie hehe. Pogoda nam dopisała bo było ze 30 st C. Dzieciaki za chiny nie chciały spać tylko biegały i się popisywały. Po przyjeździe Any zrobiliśmy sobie grupowy obiadek na tarasie za domkami i tam już dalej dzieciaki szalały na trawie ![]() Według mnie najspokojniejszy był Misiek, Emilka dostojna rozdawała całuski ale tylko dziewczynkom!! chłopakom buziaka nie chciała dać ![]() Marcjance spodobał się Karol Basieńki - poszłaby z nim w siną dal mamie robiąc "papa" Pewnie impreza sie u nich rozkręciła jak dzieciaki poszły spać - ja nioestety tego nie wiem bo musiałam jechać do domku. Na pewno reszta zda relację jak tylko wróci do domku!! ALBUM GOTOWY!!!!!
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez one_shot Czas edycji: 2008-09-07 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Wtajemniczenie
|
Golabku tak jak juz Angie pisala, lozko dla Wiki kupilismy w Ikei.
Czarinka dziekujemy za zyczenia kolorowych snow! Wiki na szczescie nie spadla, ale noc standardowo od 6 zakonczyla u nas. Co do lozek dla Ali, ja chyba bym obstawiala nr 3, wydaje sie takie solidne, ale prawda jest taka, ze one wszystkei sa sliczne, pewnie sama bym sie nie mogla zdecydowac przy takim wyborze. Angie ale Ty masz zdrowie, o takiej porze siedziec na forum? ![]() One shot dzieki za pierwsza relacje ze spotkania! Ale super przezycie tak sie spotkac wieksza grupa! Zazdroszcze bardzo. Ide teraz ogladac zdjecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Wtajemniczenie
|
Barti lula wymęczony intensywnym przedpołudniem to idę oglądnąć wyczekiwane foty
![]() Ale wam super było ![]() ![]() Angie też oglądałam tańce i Marcin z Edytą baaaaaaaaaaardzo mi się podobali.Świetne uczucie jak coraz dostawali 12pkt.Brawa! Aguś w takim razie musimy przejechać się do ikei.W katalogu nie widziałam takiego modelu. Lecę na foty ![]() Dzieciaczki i mamusie śliczne ![]() ![]() Oneshot wielki buziak za relację i foty ![]()
#3427 |
Raczkowanie
|
u nas pada
![]() nudze sie w domu ![]() franio chyba bardziej ode mnie ![]() jenyyy a jak pomysle ze niedługo juz o 15ej bedzie szaro i ponuro i tak przez kilka najblizszych miesiecy... ![]() ![]() co z tymi dziecmi robic ???? fotki obejrzałam... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Witam...
Kuba spi... Wiecie co ja sie z tą pralką nemęczylam.... Przy wirowaniu zaczęła mi chodzić po lazience ![]() ![]() Matko Kochana... Ale jak sie okazało nie odkrecilam jeszcze jakis 2 srubek... Wypoziomowana jest dobrze... Takze wlaczylam teraz drugie pranie i zobaczymy czy te sruby pomogą... Mam nadzieje,że nie bedę sie z nia znow silowac... one shout fajnie ze spotkanie sie udalo... poczekamy na sprawozdanie reszty ![]() Ide obejrzec albumik ![]() Frania tez sie tego boje... co bedziemy zimą robic... ![]() Do pozniej! Buzki Aha... Czarinko no nie wiem co Ci doradzic... ale mysle ze tips niszczy... to jednak mocno sie przykleja do paznokcia... Ale jak Ci sie podoba zrob sobie... zawsze mozna odkleic i podratowac pazurki tabletkami ze skrzypu!
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
one_shot jak obejrzałam zdjęcia i wyobraziłam sobie jak musiałoby być fajnie to aż mi się smutno zrobiło, że nie mogłam być z Wami... Kolejnym razem nie odmówię sobie tej przyjemności
![]() freddy dużo osób nie czyta instrukcji i efektem jest nieodkręcenie tych nieszczęsnych dwóch śrub ![]() ![]() AgaG śliczne łózeczko! Pozdrów Dysię jak będziesz pisać do niej smska, matko, przecież Wy już niebawem rodzicie!!! ![]() Franka Krystian mleka nie pija w czystej postaci, więc Ci nie odpowiem. Ale herbatkę Krystianek pije z butelki. Czarinko tipsy żelowe nie niszczą tak bardzo paznokci. Ja nie miałam, ale teraz na wesele sobie zrobię. Co do pralki to u Marcina też się drzwiczki popsuły, ale zadzwonili do agencji (mają chatę przez agencję) i im naprawili ![]() Nocnikowanie... Krystianek czasem siedzi na nocniku godzinę i nie pozwoli się zdjąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
hej.
jestesmy juz w domu rozpakowuje graty ohhhhh super bylo, dziekujemy wszystkim za tak mile spedzony czas ![]() ![]() ![]() duzo jest do opowiadania wpadne pozniej pozdrawiamy i buziaki slemy ![]() ![]() ![]()
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy, było supeeeer, nie mam siły, opis chyba jutro
![]() Albumy zrobimy chyba każda ze swoich (przez siebie zrobionych zdjęć) Ja tak na szybko specjalnie dla Was wklejam 4 zdjęcia - latającego ISIACZKA (nogi nawet ziemi nie dotykały tak biegał ![]() Było suuuper Dziewczyny i chłopaki są świetni ![]()
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2008-09-07 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
Julitko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia super!!!! Wszyscy tacy roześmiani, weseli
![]() Dzieciaczki rozbrykane, Madzi ja nie poznałam w pierwszej chwili- patrzę i myślę "co to za laska?" A dopiero po chwili rozpoznałam Madzię ![]() Widać, ż świetnie się bawiliście, ale mam jedno ALE- Jutka co Ty powyrabiałaś na tych zdjciach? NIE WIDAĆ CIĘ!!!!! Na jednym schowałaś się za Misia, na drugim twarz zasłoniłaś włosami ![]() Freddy chyba mówimy o czymś innym. Ja mam na myśli sztuczne paznokcie robione za pomocą żelu, a Ty chyba myślisz o takich gotowych naklejanych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/album.php?albumid=1508
zrobilam album ze zdjeciami tylko z mojego aparatu, co by sie nie powtarzaly zapraszam do ogladania czarinko - jula caly czas sie chowala jak tylko widziala aparat, udalo mi sie zrobic jej "normalne" zdjecia,wkleilam je do albumu ![]() spadam kapac wita, pozniej jeszcze popisze
#3435 |
Wtajemniczenie
|
Hadżiki szczęśliwie dotarły do domu. Jesteśmy padnięci oboje ale WARTO było BYĆ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zarełka mamuśki tyle naszykowały że spokojnie następną dobę moglibyśmy siedzieć w domkach bez konieczności uzupełniania zapasów. Jak to fajnie Wisienka napisała pod "swoim" zdjęciem "dzieci, dzieci, wszędzie dzieci'. Lepiej tego ująć nie można ![]() Witto miał Bliskie spotkanie z murkiem czego efektem był czerwony placek na policzku a nasz Malec zaliczył jakąś skrzynkę do której podpinają się ci którzy parkują auta turystyczne. Ma w efekcie mały siniak na policzku. A , zapomniałem. Powitanie Any było co tu dużo gadać, bardzo radosne i wzruszające ![]() Gdy dzieci poszły WRESZCIE spać na dobre rozpoczęła się Integracja Dorosłych ![]() Myślę że nocna fotka mówi sama za siebie co się działo . ![]() ![]() ![]() Se Mamuśki Zdrowo pobalowały ![]() Może Madzia, Ana lub Ikola opiszą co robiły gdy czujki ruchu zapaliły halogeny zewnętrzne ![]() Zrobiliśmy ogółem około 380 zdjęć więc trochę potrwa oglądanie i selekcja do albumu. Szkoda tylko że na koniec zlotu Ikola dostała smutną wiadomość, no ale niech Ona już napisze. Pozdrawiamy i Dziękujemy ![]()
#3436 |
Raczkowanie
|
jejuuuuuuuuu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Wtajemniczenie
|
Franuś zaraz będziesz miała grupowe z opisem u mnie
#3438 |
Raczkowanie
|
hadżi no to z góry ci dziekuje
![]() ![]() ciekawe kto napisze o swoich wrazeniach???nie chodzi mi o szczegołowy opis spotkania(chociaz na to tez licze) ale głównie o UCZUCIA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
No, no... widzę, że było super! Ależ Wam zazdroszczę! Na kolejny zjazd (jesli takowy będzie) przybywam na 100%! A Julitce to się baty należą za to chowanie!
![]() Hadżi dawaj zdjęcia!!! Szybciorem!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze albumow nie obejrzalam, tylko te, ktore wkleila Julitka...No i porzadne baty sie jej naleza...co to za ukrywanie sie? Przeciez i tak wszyscy wiemy jak wygladasz... Nieladnie
![]() Chce jeszcze przekazac Wam podziekowania od Dysi, ze o niej pamietamy, zazdrosci nam, ze teraz pewnie ogladamy zdjecia ze zlotu, a ona tam bidulka sama. Ale moze jutro ja wypisza... |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
siłuuufow brak ale warto bylo,
wiecie co jechalismy pociagiem do domu i tak sobie nuce jakas piosenke, nagle wpadla mi do glowy piosenka krawczyka "za toba pojde jak na bal..." ja bym to zmienila: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() frania - oj mamy, mamy wspomnienia, do tej pory jeszcze mi w glowie "szumi" ten wozek o ktory pytalas na zdjeciu, to karoca marcjanki od oneshot, ona ci pewnie wiecej napisze o nim, wozek nazywa graco Quatro deluxe, jesli to ten model bo ze graco to jestem pewna , madzia ci napisze wiecej wiecie co irek mi przed chwila mowi ze szkoda ze wy tak daleko mieszkacie, tak mu sie podobalo, mowi ze czul sie bardzo swobodnie, na luzie, ja zreszta tez, naprawde to bylo wspaniale przezycie, jeszcze do piatku znalismy sie tylko z ekranu komputera, a tu prosze, juz wiemy kto siedzi po drugiej stronie szkielka, super naprawde ![]() dzieciaki sa przecudowne, tati to takie male brykadełko, energii ma az nadto, bardzo szybko odnalazla sie w towarzystwie, emilka od basi ma apetyt, jak tylko ktos cos jadl to podbiegala i chciala zeby ja czestowac, ma sliczna buzke, a jaka jest opalona... ulenka od ikolki, to taka mala elegantka, przechadzala sie po trawce, tanczyla, a jaki ma smiech fajny, no pękaliśmy jak sie zaczela w glos smiac, misiek od hadzikow, sliczny chlopczyk, ma bardzo ladna karnacje, no i fryz ma fajny, chcial zwiedzac okolice, ale go hadziki uziemili szelkami hihi czasami udalo mu sie wyrwac spod skrzydelek rodzicow ![]() marcjanka od madziO to bardzo grzeczna dziewczynka, taka cichutka,mala dama, nie to co moj wit, szogun taki ze szok, az mi chwilami bylo wstyd ze on taki niepokorny ![]() ismael Any to istny wulkan, ganial jak szalony, opijal wszystkie dzieci z herbatek, sokow i innych napojow, oprocz michalka, marcjanki i tatuni reszta nie spala caly dzien, dzieciaki calodziennym szalenstwem i pobytem praktycznie caly czas na powietrzu, bo pogoda byla wspaniala, popadaly wieczorem jak muchy, po 20.00 juz wszystkie spaly, zanim my poszlismy spac ok. 0.30 kazde dalo o sobie znac, pierwszy byl moj wito, a pozniej to juz po kolei, ikola to przewidziala (czarownica? ![]() ![]() wieczorna integracja byla super, juz dawno sie tak nie usmialam ![]() dzis rano poszlismy razem na sniadanie, osrodek w ktorym nocowalismy byl super, zreszta hadzi juz wszystko napisal, zakrecony ten moj post jak nie wiem co ![]() zdjecia ogladalam juz kilka razy ![]() ikola - jakies nowe wiesci?
#3442 |
Zadomowienie
|
Widać po fotkach, że spotkanie było luxio!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
Dodałem parę fotek ale niestety Jula miała rację jak powiedziała że nasz zdjęcia są nudne
![]() Wisience ( wspanałej Cioci) tak dla przypomnienia "Bujaj Ciało" ![]() Widać po fotkach, że spotkanie było luxio!!! To chyba był najlepszy Zlot. Dobre miejsce i Kompania Doborowa ![]() ![]()
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie sa nudne wasze fotki, mi sie podobają ![]()
![]() |
#3445 |
Zadomowienie
|
No my też już w domku!! Po drodze jeszcze zajechalismy do Lichenia
![]() Dziekujemy za spotkanie, było naprawdę super ![]() Wpadne później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilę...
dziękuję wszystkim za spotkanie. BYło przecudnie i z przyjemnością powtórzę. Julitko mam prośbę do Ciebie o zabranie zdjęć z moją podobizną z forum i wstawienie do albumu ![]() Ja nic więcej nie napiszę teraz ani przez najbliższy czas... Mój tato od dziś jest w szpitalu. Jutro ma pobranie próbek do badań. Już wiadomo, że jest to rak...złośliwy....Teraz zrobią badania próbek, żeby wiedzieć jaki jest stopień zaawansowania i jak leczyć. Nie jest dobrze, bo ma już zmiany na węzłach chłonnych. Bolą go też. Już jest na lekach p.bólowych....Ma zdefiniowany rodzaj nowotworu jako chłoniak. Schudł 8 kg przez krótki czas. Chłoniak to mało znany twór i dlatego trudny do leczenia. http://www.cai.pl/chloniak.htm Tato mial właśnie takie objawy, jak piszą. Leczyli go najpierw na zapalenie oskrzeli. Miał cały czas podwyższoną temp. Kaszlał, mial duszności...i tak po badnaiach kolejnych wyszło co wyszło.... Kończę, bo zaraz się rozryczę, a muszę się trzymać, bo obok mnie mama...Zabraliśmy ją dziś do nas. Mama ledwo sie trzyma. Tato tez nie ma nadziei... Powiedziałam mu, że musi doczekać kolejnego wnuka i musi mnie poprowadzić kiedyś do ołtarza (bo mamy tylko cywilny). I powiediząłam, ze musi o tym myśleć i niech to mu dodaje sił.... Mama powiedziała, że gdy wychodził z domu żeby pojechac dziś do Gdańska do szpitala, to powiedział: "powiedz dzieciom, że chciałem ich wychować na dobrych ludzi"... Jutro jedziemy do taty... kamilko, gołąbku przepraszam Was, że nie połączyliśmy się on-line, ale dotarliśmy późnym popołudniem. Od strony tarasów nie wykazywało żadnej sieci, a tam wszyscy bylismy zgromadzeni. Sygnał był po drugiej stronie domków, ale nie mozna było się połączyć i dopiero dziś chyba TZ dowiedział się, ze trzeba w recepcji pobrać hasło ![]() Edytowane przez ikol_a Czas edycji: 2008-09-07 o 21:56 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
ikola -
![]() ![]()
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
ikola jest mi strasznie przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
Ikola
![]() ![]() ![]() Idę spać, miłej, dłuuuugiej nocki ![]()
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.