|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Cytat:
a ja uważam, że i tak sobie nic z tego nie zrobią. Bo na chłopski rozum co to kogo obchodzi, że bliźniaczo podobną rozwiązywali wcześniej. Mówi się trudno, nauczyć i tak trzeba było się wszystkiego ![]() zresztą czopki nie były do końca tak obstawiane na 100% ja np. obstawiałam mieszankę ![]() teraz trzeba czekać do sierpnia. |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta recepta była na standaryzacji więc żadnego przecieku nie ma. A tak mogło się zdarzyć bo wszystkie recepty oke bierze z jednego skryptu przecież. |
|
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
belladonnaXww gdybyś znała też tą receptę wcześniej to inaczej byś śpiewała. Co z tego, że ją niektórzy znali jak i tak wcale tak rewelacyjnie im nie poszło i mają tyle obaw co i Ty.
|
#3424 |
|
Przyczajenie
|
martwi mnie jak podejdą do wyboru tabletek....
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko. |
|
|
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=belladonnaXww;27586 571]a ja uwazam ze powinni uniewaznic egzamin, bo to niesprawiedliwe ze czesc osob miala dostep do tej recepty a z tego co sie orientuje to do OKE juz zostala ta sprawa zgłoszona!!![/QUOTE
Po pierwsze TO NIE BYLA TAKA SAMA RECEPTA! Po drugie NIKTV NIE BYL PEWNY, ZE ONA BEDZIE NA EGZAMINIE kazdy mial swoje przypuszczenia co bedzie (jakbys przeczytala posty wczesniejsze bys widziala ,ze nikt nie byl niczego pewny) to ze Tobie nie poszlo to Twoja sprawa Gdybys umiala bys nie miala takich problemow jakie masz. pozdro i wez na wstrzymanie
|
|
|
|
#3426 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, może się okazać, że i tak skisło.
Jeśli nawet mi nie poszło to nic (sic!) - za rok się spróbuje ... na staż już mam 2 oferty w aptekach, a szkoda byłoby to zaprzepaścić. Sam zrobiłem na tabl 0.1 i 0.2 Encortonu, leage artis byłoby wziąć jak najmniejszą ilość - równą do wykonania czopków przy 0.1 x3 wyjdzie więcej subst pomocniczych, przy 0.1 + 0.2 wyjdzie mniej (aczkolwiek nie wskazane jest mieszanie - to jak z alkoholem, albo wino albo wódka) przy 0.2 x 2 będą straty. Na recepturze nie trzymają tylko opakowania z jedną dawką (jeśli apteka robi leki recepturowe przynajmniej na średnią skalę) więc wziąłbym dostępne mi środki w tym wypadku jedną taką, a drugą inną dawkę tabletki - teraz tylko czekać ile możliwości będzie w kluczu ^^ Pozdrawiam, i niektórym więcej dystansu do siebie polecam
|
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() mam pytanie: jak wiemy czopki dla dorosłych mają masę 2,0; czopki dla dzieci mają masę 1,0; Powiedzcie mi gdzie jest granica wiekowa między dzieckiem a dorosłym.... Słyszałam już kilka wersji: 12 lat, 15 lat, 18 lat...
|
#3428 |
|
Przyczajenie
|
18 lat.
|
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie 18 lat
|
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Czy któraś z Was nie orientuje się, czy aby odbyć staż należy się zarejestrować w Urzędzie Pracy? Czy to konieczne? I jeśli tak to kiedy trzeba to uczynić? Proszę o odpowiedz
|
|
|
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
Nie musisz się rejestrować w urzędzie pracy.Możesz sama załatwić sobie staż w aptece.Może niektórzy pracodawcy będą Cię chcieli przyjąć przez PUP ale licz się wtedy z tym,że dostaniesz mniej kasy.Chociaż może w ten sposób będzie Ci poprostu łatwiej załatwić staż.
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
jest jak napisałaś miminka---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- jak po weekendzie ..,? stress poegzaminacyjny opadł? ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
a Jesli zarejestruję się w UP, a sama we własnym zakresie będę szukała stażu, znajdę, to co, płaci mi państwo?
Ja myślałam, że tak czy tak za staż płaci państwo... A jak Wy robicie? Czy ktoś się już zarejestrował w Urzedzie pracy? |
|
|
|
#3434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- aptekarze nie chcą płacic z własnej kieszeni wiec bedą skłonni wydac zaświadczenie że możesz odbyc w ich aptece staż z tym dokumentem (jako zarejestrowana ) idziesz do UP i urzad płaci Ci za staż ..,jesli apteka bedzie chciała płacic sama za Twoj staż musisz sie wyrejestrowa ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mysszzka generalnie przez PUP można szybciej znależc staż i im szybciej sie zarejestrujesz tym lepiej dla Ciebie .., to teoria .., rzeczywistośc jest też taka jak słyszałam że jeszcze PUP musi miec pieniądze na staże
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie najlepiej zarejestrować się w UP i poza tym szukać stażu na własną rękę. Tylko jeszcze jedno: dyplom będę miała pod koniec sierpnia, a szkołę już ukończyłam. Czy mogę zarejestrować się już teraz, nie mając jeszcze dyplomu? Nie chcialabym zrobić jakiegoś głupstwa, żeby nie wyjść na tym potem jak przysłowiowy Zabłocki na mydle :P Edytowane przez Mysszzka Czas edycji: 2011-06-19 o 20:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Mysszzka
najlepiej zarejestrować się w UP i poza tym szukać stażu na własną rękę. jeśli chodzi o dyplom .., wiadomo że nie mozesz czekac do sierpnia bo wtedy wszystko jest już obsadzone a szkołę już ukończyłaś (świadectwo ukończenia szkoły masz ..,yes or not ?!? jeśli tak to na podstawie tego świadectwa możesz zarejestrować się już teraz, nie mając jeszcze dyplomuDont worry U will be not like jak przysłowiowy Zabłocki ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- miminka a Tobie jak poszedł egzamin? ![]() jakieś ciekawe sugestie?
|
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Myszka ja teraz też rejestrowałam się w PUP ponieważ się przeprowadziłam i zrezygnowałam z poprzedniej pracy.Dałam świadectwo a dyplom mam dostarczyć jak go już będę miała.A mam nadzieję ,że tak będzie
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- miminka a Tobie jak poszedł egzamin? ![]() jakieś ciekawe sugestie?[/QUOTE]Ile ludzi tyle sposobów rozwiązania.Więc pewnie tak sama będzie z kluczem w zależności kto będzie go układał.Ale jestem dobrej myśli.I po wcześniejszych konsultacjach wiem,że poszło mi nie najgorzej.Obliczenia mam wszystkie ok przeliczając na 2 tabletki.A reszta się okaże Miło,że pytasz |
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję,że za rok nie będę miała problemu ze znalezieniem stażu..
Zastanawiam się nad zakupem takiej książki:http://www.medbook.com.pl/medhome/pr...ne=1&code=6605. Mam jeszcze farmakologię Jańca,ale chciałabym coś takiego, do torebki. I tak nie zdążymy na lekcjach przerobić całej farmakologii, na pewno.
|
|
|
|
#3439 |
|
Przyczajenie
|
wiecie co... ja to się obawiam, że mogą nam unieważnić ten egzamin...
niestety trafiłam tutaj dopiero po egzaminie, bo koleżanki mi powiedziały mi, że rp z egzaminu pojawiła się w necie... wczoraj do późna czytałam to forum, a dzisiaj dowiedziałam się, że w Nowej Trybunie Opolskiej pojawił się temat przecieku na egzaminie dla farmaceutów. wrzucam w załączniku skan
|
|
|
|
#3440 |
|
Przyczajenie
|
hej
Czy sa tu dziewcyzny które chca w tym roku zdawać na farmacje???????????????? ![]() ![]() ![]() Szkoda ze tak pózno znalazlam wasz topic . Duzo przecyztlam jednak wszytskeigo i tak nie dam rady Kto jest z B-stoku???????????????????? ??/ |
|
|
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
Brak na to wszystko słow ..,jeśli chodzi o jakieś przecieki ...,ile w tym prawdy trudno powiedziec.., ja tylko mam nadzieje że nie "położyłam" tego egzaminu bo wcale nie był łatwy dla mnie z racji rożnych opcji rozwiązań tej recepty jakie przyjeli zdający i w końcu nie wiadomo co bedzie przyjete za poprawne i zgodne z kluczem dla tego egzaminu .., ja cały czas jak uparty osioł ciagle obstawiałam mieszanke z bromkami lub krople skoro one były na probnym w zeszłym roku ...,i o czopkach nawet nie myślałam bo czy czesto robi sie je w aptece?!?
.., ahh kurcze blade teraz po egzaminie widze ze jakiekolwiek przypuszczenia przedegzaminacyjne nie maja sensu bo kazda postac leku moze byc na egzaminie .., do sierpnia bede siedziec jak na szpilkach bo nie czuje że dobrze poszło mi napisanie tego projektu z czopkow na egzaminie |
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
|
#3443 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 | ||
|
Raczkowanie
|
Mia45 a jak Tobie poszedł ten egzamin ?
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- mecenasowa jak myślisz ze uniewaznią i bedziemy pisac jeszcze raz jak napisała Mia? ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Miło,że pytaszmiminka10 ciesze sie ze nie gubisz optymizmu ...,powiedz czytałas ten post mia45? ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3445 |
|
Przyczajenie
|
artykuł ukazał się dzisiaj
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...GION/803939172 |
|
|
|
#3446 |
|
Przyczajenie
|
szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia odnośnie tego egzaminu... po pierwsze to w ogóle nie spodziewałam się czopków
co do tego unieważnienia, to dopóki czytałam to forum, to nie sądziłam że to unieważnia, bo niby słyszałam, że jakaś szkoła zgłosiła przeciek do cke, ale nie było nic więcej powiedziane. a jak zobaczyłam dzisiaj rano ten artykuł (http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...GION/803939172), to pomyślałam, że teraz to już pewnie trzeba będzie pisać drugi raz... bo jeśli miałąbym tego nie zdać i poprawiać dopiero za rok (co jest totalną głupotą , no ale my raczej szkolnictwa nie zmienimy), to już wolałabym napisać jeszcze raz teraz (w sensie w najbliższym czasie)a czy ktoś jeszcze natknął się na jakieś podobne informacje w swoim regionie? to jest egzamin ogólnopaństwowy, więc myślę, że gdzieś jeszcze powinien pojawić się ten temat... dzisiaj Edytowane przez Mia45 Czas edycji: 2011-06-20 o 15:04 |
|
|
|
#3447 |
|
Przyczajenie
|
a prawda jest tak że unieważnienia domagają się Ci, którzy są pewni, że nie zdadzą więc ta śmieszna afera to dla nich szansa jak żadna inna
|
|
|
|
#3448 |
|
Przyczajenie
|
no dokładnie. i zgłosili to pewnie Ci, do których przeciek nie dotarł. ja to sobie teraz tylko pluję w brodę, że nie zajrzałam tu szybciej. wtedy przynajmniej przejrzałabym jeszcze czopki, nie byłam bym taka zaskoczona i nie marudziłabym tak teraz
|
|
|
|
#3449 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę prosić o klucz odpowiedzi do recepty z czopków? Bardzo proszę wysłać na adres natalia111@vp.pl
i dziekujehttps://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/nowe/prosi.gif---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Czy mogę prosić o klucz odpowiedzi do recepty z czopków? Bardzo proszę wysłać na adres natalia111@vp.pl i dziekujehttps://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/nowe/prosi.gif---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Czy mogę prosić o klucz odpowiedzi do recepty z czopków? Bardzo proszę wysłać na adres [email]natalia111@vp.pl |
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
miminka10 ciesze sie ze nie gubisz optymizmu ...,powiedz czytałas ten post mia45?
Farma...Czytałałam,czytałam ale jakoś nie biorę tego do siebie i w zupełności podpisuję się pod tym co napisała catterine Ja wcześniej zaglądałam na to forum ale widocznie nie tak dokładnie bo nie widziałam tej recepty z"przecieku" Ale nie mam zamiaru obwiniać kogoś o to ,że ktoś był bardziej dociekliwy.Ja wierzę w siebie.Wiem ,że przez 2 lata robiłam wszystko żeby zostać dobrą farmaceutką i wierzę w to,że tak będzie.A ten kto nie zda to powinien mieć pretensje sam do siebie.A nie do kogoś,że ten ktoś zda bo akurat trafił i przeanalizował sobie tą receptę.Chwała mu za dociekliwość Pozdrowienia dla wszystkich,którzy liczą na siebie
Edytowane przez miminka10 Czas edycji: 2011-06-20 o 15:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

.., ahh kurcze blade teraz po egzaminie widze ze jakiekolwiek przypuszczenia przedegzaminacyjne nie maja sensu bo kazda postac leku moze byc na egzaminie .., do sierpnia bede siedziec jak na szpilkach bo nie czuje że dobrze poszło mi napisanie tego projektu z czopkow na egzaminie
bo jeśli miałąbym tego nie zdać i poprawiać dopiero za rok (co jest totalną głupotą
, no ale my raczej szkolnictwa nie zmienimy), to już wolałabym napisać jeszcze raz teraz (w sensie w najbliższym czasie)