Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 12:11   #3421
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15062364]

zupełnie sama...? [/QUOTE]
Na własnych nogach, znaczy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:22   #3422
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
teraz w tym roku to nie wiem co bedzie wogóle nie wiem jak beda wyladały te swita chyba beda bardzo smutne
Strasznie mi przykro i doskonale cie rozumiem, bo ja straciłam we wrześniu moją ukochaną babcię.
Ale mamy też powody do radości; rosną w naszych brzuszkach

Co do potraw wigilijnych, to ja sobie nie wyobrażam świąt bez zupy rybnej (z karpia) uwielbiam ją i czekam cały rok.

Chrzestnych mu musimy mieć 4. To dopiero dylemat - skąd my tylu ludzi weźmiemy.

Pogoda u nas do doopy, ciemno, deszczowo, śpiąco. Idę gotować ogórkową i warzywa na sałatkę kroić, bo mnie ochota naszła.

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2009-11-03 o 12:37
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:50   #3423
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15061721]nasz poprzedni proboszcz był starej daty, miał bardzo radykalne poglądy, i np. kilka razy odmówił chrztu dziecka jeśli rodzice nie mieli ślubu kościelnego. Dla mnie to paranoja jakaś, przecież dziecku się ten sakrament nijako "należy". I kilka takich par brało naprędce ślub niejednokrotnie połączony od razu z chrztem dziecka.
A jedni tacy znajomi pojechali do innej parafii, gdzie znaleźli księdza, który im bez zbędnych pytań dziecko ochrzcił. [/QUOTE]

No włąśnie.
My chrzcić będziemy ale nie wiem jak to będzie bo mój mąż nie jest jeszcze moim mezem na papierze i nie wiem kiedy będzie.Ja po rozwodzie a on bez bierzmowania.Wiem, ze my chrzesnymi już być nie możemy ale nie wiem jak ksiądz podejdzie do chrztu naszego dziecka.
Chrzesną będzie żona mojego brata a chrzestnym -chyba- kuzyn meża bo mąż nie ma rodzeństwa.

Strasznie mnie muli i głowa boli.Zaraz sie połozę tylko wsunę jakąś kromeczkę.

Czy Was jeszcze kłuje jajnik?Ja tak mam od czasu do czasu i jak się chce wyciągnąc to go czuje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:03   #3424
Marta1122
Rozeznanie

mnie kłuje czasami zwłaszcza lewy jajnik..też od wyciągniecia lub przytulanek..

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:12   #3425
kropka75
Zakorzenienie

Ja czasem czuję jakieś dziwne coś w lewym boku, w pachwinie, ale nie mam pewności czy to jajnik. Choć bardzo możliwe, bo to ta okolica, ale uczucie mi obce, bo mnie jeśli już jajnik boli, to tak że leżę i wyję do księżyca, więc tego co czuję teraz nie rozpoznaję, bo to tylko lekkie kucie.

Stary 2009-11-03, 13:23   #3426
Puma13
Zadomowienie

To trochę namieszałam z tą wielkanocą, co nie zmienia faktu, że ja do stołu siadam już w sobotę

A teraz to nie mogę doczekać się B.N. Aż zrobiłam się głodna. Nam też pomieszały się potrawy, odkąd jesteśmy z tżtem razem, bo np. u niego jada się zupę owocową (truskawkową chyba), poza tym musi być fasola z kapustą i grzybami, pierogi i grzybowa z uszkami ( bo barszcz mi nie wchodzi) ryba po grecku z pangi i karp, ale to tylko na spróbowanie. Za to moja rodzinka kupuje zapas karpi, żeby im starczyło do sylwestra ok 25 kg

................

Kciuki za dzisiejsze wizyty i usg,
i za Eniggmę, żebyś szybciutko wróciła.
..................

Chrzcić będziemy, ale będziemy mieć problem z chrzestnymi. Ja nie mam rodzeństwa, najbliższa kuzynka zajęta, a rodzeństwo tżta odpada, musimy rozejrzeć się dajej.
......................

My w czwartek zaczynamy 14 tydzień,
Czujecie coś już w brzuszkach? bulgotania czy coś, bo mnie od kilku dni tak śmiesznie łaskocze.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:27   #3427
kardashi
Zakorzenienie

Wiitam
Jak tam mija dzionek ? U nas dobrze. własnie zajadamy sie blokiem a w kuchni gotuje sie makaron i rozmrażają trrruskawy
wiecie co.. moja dzidzia chyba strasznie nie lubi zimna. bo co wyjde na dwór to mnie tak kuje na dolę. a jak wracam do domu to przestaje

hmm mówicie coś o chrzcie.. no ciekawe jak to bedzie u nas. Z tżem nie mamy ślubu i narazie nie planujemy. Napewno nie na szybkości. Wiem że w jednej parafii na 100000% nie ochrzczą dziecka bez ślubu. Jak nie w jednym to w drugim. Napewno się znajdzie jakiś proboszcz, który sie zgodzi
a co do chrzestnych. Chrzestną bedzie moja przyjaciólka to już postanowione od daawna. Zresztą nawet z rodziny to tak nie mamy za bardzo kogo, bo same chłopy! A chrzestnym pewnie bedzie któryś z braci Tża

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:53   #3428
atinas
Zadomowienie

Już po usg Ach wrażenia niesamowite, nie do opisania. od momentu wyjścia z gabinetu siedzę i wpatruję się w zdjęcie mojego szczęścia Jest o tydzień starsze niż wg @, z 15 maja termin przesunął się na 8.
Jak tż wróci to pochwalę się zdjęciem bo mi je zeskanuje
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 13:59   #3429
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
Już po usg Ach wrażenia niesamowite, nie do opisania. od momentu wyjścia z gabinetu siedzę i wpatruję się w zdjęcie mojego szczęścia Jest o tydzień starsze niż wg @, z 15 maja termin przesunął się na 8.
czyli kolejna szczęśliwa mamusia, a z dzidkiem wsio oki,
a fotka z usg pochwal się koniecznie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:18   #3430
Puma13
Zadomowienie

Atinas, super, że z maleństwem wszystko ok.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:29   #3431
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

Czy Was jeszcze kłuje jajnik?Ja tak mam od czasu do czasu i jak się chce wyciągnąc to go czuje.
Mnie też pobolewa i też przy przeciąganiu
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 14:31   #3432
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

przejrzałam na Allegro wszystkie strony wózków wielofunkcyjnych używanych. już oczopląsu dostaję, i wciąż nie wiem , na który wózek ostatecznie się zdecyduję, ale kilka aukcji dodałam do obserwowanych.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:22   #3433
atinas
Zadomowienie

A to moja kochana kruszynka
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:31   #3434
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Tak opowiadacie o tym jedzeniu, a ja się obawiam, że na święta to tylko sałatki mi pozostaną bo mimo, że minęły mi poranne mdłości to jak wieczorem się położę do łóżka to najczęściej muszę biec do łazienki

wiem bo mam to samo buuu tylko ze rano

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:39   #3435
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które będą chrzcić swoje pociechy - jak to u Was jest, macie już swoje typy na chrzestnych, jest to u Was oczywiste jakieś, zgodnie z tradycją, zasadami rodziny, czy macie dylematy?
u nas będzie problem. małż wychował się w rodzinie totalnych ateistów, nie ma żadnego sakramentu. ślub braliśmy tylko cywilny. ja z kolei mam co trzeba, wierzę, ale nie praktykuję. mimo wszystko chciałabym, żeby dziecko było ochrzczone. z małżem jeszcze tego tematu nie poruszaliśmy, ale myślę, że się ze mną zgodzi.
i chyba wcale nie będziemy pukać do parafii, pod którą należymy, tylko uśmiechniemy się do szefa małża (to ksiądz, zdaje się, że proboszcz na jednej z gliwickich parafii) i nas tak trochę po znajomości załatwi. chociaż on chyba nawet nie wie, że małż niewierzący, mimo, że pracuje w katolickim ośrodku
w razie czego jeszcze mam swojego chrzestnego, który jest księdzem(tak, tak - to nie żart).

a typy na chrzestnych - na pewno mój brat, na pewno nikt z rodziny małża (sami ateiści albo nie spełniający warunków), więc na chrzestną może moja kuzynka maturzystka. przyjaciół, mimo, że są przyjaciółmi, chyba bym jednak nie wybrała.
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Na usg. Nic innego na to nie wskazuje. Ja miałam pierwsze usg w 12 tc i wtedy się dowiedzieliśmy. A czemu?? Jakieś podejrzenia??
podejrzenia nie. małż tak sobie gada, że bliźniaki. dzidek taki duży jak na swój wiek, ale raczej był jeden. i zastanawiam się czy jest możliwe, że to się okaże trochę później, czy raczej już nie będzie zaskoczenia...
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
zdarzają mi się takie kłucia, co jakiś czas, po prawej stronie. prawy jajnik chyba. nie zauważyłam, zeby to miało związek z moim konkretnym zachowaniem albo jakaś sytuacją.
Cytat:
śliczna

a ja sobie dziś podzwoniłam w sprawie tego usg prenatalnego do Zabrza i Żor - bo tam mi namiary dał gin. w Zabrzu nie ma już szans się załapać, a w Żorach babka była bardzo wnikliwa - ile mam lat, czemu lekarz chce mnie wysłać itp. coś tam ściemniałam, ale źle mi z tym teraz. powiedziała, że jeszcze mają punkty, ale w sumie teraz to już nie wiem, czy nie wolę pojechać prywatnie...
Kropko - byłaś tam już w tej Rudzie?

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-11-03 o 15:41
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:46   #3436
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:

Też to miałam, ale na swoje własne szczęście, w końcu mi przeszło. Tym "siama" zepsułam sobie chłopa do szczętu, jeszcze ciągle odpokutowuję i wracam go na dobre tory.

Ja nie chcę aby mi minęło. Co do chłopa - to nie jest tak, ze on nic nie robi. Roboty ma od cholery i nie pozowoliłabym na to, aby on se siedzial na kanapie, a ja bym zapierdzielała w domu. Po porstu - cop mam sobie sama zrobić, sobie zrobię. Zresztą, on jest pedancik, wiec czyszczenie, mycie i tego typu atrakcje, to jego działka.
A jak ładnie ubrania składa, pościel składa, wszystko sklada
Emerytowany ojciec wojskowy w stopniu majora jednak robi swoje
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:48   #3437
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny, które będą chrzcić swoje pociechy - jak to u Was jest, macie już swoje typy na chrzestnych, jest to u Was oczywiste jakieś, zgodnie z tradycją, zasadami rodziny, czy macie dylematy?

Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 13ty tydzień.
U nas oczywiste, natomiast ja nie mam rodzeństwa, mąż za chrzestnego chce swojego brata - chociaż wg mnie on nie nadaje się do tej roli. Nie będzie pamiętał o urodzinach, do kościoła nie chodzi (ma wszystkie sakramenty, ale jest mega naciąganym katolikiem), to taki typy człowieka-egoisty, nieco lekkoducha. I tak naprawdę swojego chrześniaka/chrześniaczkę będzie mieć w tyłku. Co nie zmienia faktu, że poza wszystkim go lubię, nie skaczemy sobie do gardeł ani nic Ale luby uważa, że to brat, a tak poza tym nie ma za bardzo kogo wziąć...
Za to na chrzestną wybrałam swoją przyjaciółkę.

Kropko, ja wg om zaczynam jutro 13 tydzień, na kiedy masz termin?

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja w tym temacie mam problem. Chciałabym, żeby mój brat był chrzestnym, ale on nie ma ślubu (a ma już dzieci) i wydaje mi się, że nie będzie mógł być... W ogóle mam problem, bo z kolei na chrzestną też nie mam pomysłów.... Zastanawiam się nad przyjacielem TŻta, ale to nie rodzina i mam złe doświadczenia z chrzestnymi, którzy nie byli z rodziny... Mój brat miał takich i w ogóle nie uczestniczyli w jego życiu, nie bywali na uroczystościach i w ogóle nie sprawdzili się... Ciężka sprawa... dobrze, ze jest jeszcze czas, żeby się zastanowić...

A jutro mam wizytę u gina i będzie mierzył dzidzię już się doczekać nie mogę Ja dzisiaj kończę 13 tydzień Dzisiaj jeszcze zrobiłam sobie badanie moczu, żeby sprawdzić czy już się tych drożdży pozbyłam... mam nadzieję, że tak...
To, że chrzestni z rodziny będą i będą ok, to nie reguła. Moja chrzestna jest z rodziny, a w życiu widziałam ją 4 razy, przy czym ostatnio na własnym ślubie z wielkim fochem. Numer odwaliła mi nieprzeciętny.

Cytat:
C

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ano właśnie - u nas też bliska rodzina. I tu nasze dylematy... Ja mam brata i on będzie chrzestnym, to jasne od zawsze. Ale mój mąż nie ma kontaktu ze swoim rodzeństwem przyrodnim, brat w ogóle jakiś z kosmosu, a siostra odzywa się raz na pięć lat.

Co lepsze, u mnie wszyscy znajomi i połowa rodziny liczy, że to właśnie oni będą chrzestnymi i chyba czeka mnie mała wojna. Już się dwie moje kuzynki odezwały w tej sprawie z hasłem, że o chrzestne chyba martwić się nie muszą, bo to jasne...

To raczej kwestia charakteru, niż pokrewieństwa.

Moja chrzestna nie dzwoni do mnie ani na święta, ani na urodziny. Widuję ją raz na parę lat, przelotem, gdy jestem u dziadków. Przez całe lata słyszałam od niej tylko durne teksty, kiedy ślub, a potem na co czekam, kiedy dziecko.

Mój mąż chrzestnego widział raz w życiu, na własnym chrzcie. Chrzestna oskubała go z kasy, ze spadku po jego dziadkach.

W obu ww. przypadkach to bliska rodzina.

Dlatego my na chrzestną wybraliśmy naszą wspólną znajomą, osobę bliską, z którą mamy kontakt, a nie kogoś kto jest z nami spokrewniony.
No właśnie.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
szajajajba, ja też mieszkam na 4 piętrze i ciężko mi się wchodzi, a windy niet. Ciekawe jak sobie z wózkami poradzimy
Na szczęście mam gdzie wózek zostawią, ale przeraża mnie wizja mnie-wielorybki, wczłapującej na 4 piętro

Cytat:
Dziewczyny, ze mną coś nie tak jest chyba Cieszę się bardzo z młodej, usg - faktycznie super wrażenie, ale nie mam maślanych oczek na widok zdjęcia, nie oglądam go ciągle... No jakoś nie czuję takiej potrzeby wcale Cały czas mam świadomość bycia w ciąży, ale nie czuję tej presji, konieczności wpatrywania się...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:49   #3438
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Fajna, chyba sobie spała
Co do chrzestych, to jeszcze nie myślałam. Mąż jest jedynakiem, jego najbliższa kuzynka jest chrzestną naszego syna, chrzestym jest mój brat ( mam tylko jego ). Pomyślimy o kuzynach.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-11-03 o 15:54
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:22   #3439
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Ja też bym chętnie pokosztowała obcych dań, dla tradycji i z ciekawości. Fajnie jest, jak każdy robi coś ze swojej tradycji i dużo jest potraw potem.

Moczka jest fe ale za makówkami też nie przepadam. Zjadłabym gdybym to sama zrobiła, ale jak sobie wyobrażę obce łapy maczające tę bułę i taplające się w tym wszystkim, to aż mnie cofa - nie ruszę za nic.
Ja też lubię próbować różnych dań i poznawać inne tradycje Wiem, że u mnie w domu na wigilię są pomieszane potrawy z domu rodzinnego mamy i taty. Teraz u teściów mam trochę inaczej, a jeszcze nie wiem, co zrobię, jak przyjdzie mi samej zrobić wigilię
Za to nie mam pojęcia, co to jest moczka i makówki - gdzie się jada takie potrawy, na Śląsku?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
W zeszłym roku pierwszy raz robiłam kapustę z grochem, ale to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej. Każdy skosztował, resztę wyrzuciłam.
Przepis brałam z książki Kuronia : 700 g kap. kiszonej, 350 g grochu łuskanego, 1 duża cebula, 80 g masła, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, cząber, tymianek, majeranek. Kapustę gotujemy w niewielkiej il. wody, groch moczymy poprzedniego dnia i też gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę, oprószamy mąką i smażymy na maśle. Łączymy kapustę, groch, cebulę, wszystkie zioła i gotujemy razem ok. 10 min., mieszając.
Moja mama kapustę z grochem robi inaczej - gotuje kapustę kiszoną z suszonymi grzybami, osobno gotuje fasolę. Potem albo to miesza, albo podaje osobno groch i osobno kapustę, mogą być do tego gotowane ziemniaki.

Cytat:
Co do potraw wigilijnych, to ja sobie nie wyobrażam świąt bez zupy rybnej (z karpia) uwielbiam ją i czekam cały rok.
U mnie w domu też była zawsze zupa rybna - uwielbiamy ją z mamą, reszta tylko symboliczną ilość zjada U teściów muszę się obejść bez niej, ale na szczęście robią karpia w galarecie

Cytat:
Chrzestnych mu musimy mieć 4. To dopiero dylemat - skąd my tylu ludzi weźmiemy.
No nieźle... Ja mam problem z dwójką, a co dopiero czwórkę znaleźć

Cytat:
Super wiadomości i cudne zdjęcie

Ja ostatnio czuję się lepiej - muły przeszły, chyba że zjem coś ciężkiego. Brzuszek też czasami czuję, taki jakby ucisk, kłuje mnie teraz rzadko. Za to włączyło mi się straszne spanie - jak tylko się połozę, to mogę spać godzinami... Wprawdzie jak pośpię w dzień, to potem trochę się kręcę w nocy, ale nie jest źle. Może przestawiłam się na jakiś "domowy" tryb życia?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15067127]
To, że chrzestni z rodziny będą i będą ok, to nie reguła. Moja chrzestna jest z rodziny, a w życiu widziałam ją 4 razy, przy czym ostatnio na własnym ślubie z wielkim fochem. Numer odwaliła mi nieprzeciętny. [/QUOTE]
Masz rację, to nie jest żadna reguła. Ja i moje rodzeństwo mamy chrzestnych z najbliższej rodziny, z czego tylko moja chrzestna zawsze poświęcała mi czas i uwagę. Reszta pojawia się na komuniach i ślubach. Zresztą ja sama też jestem raczej wyrodną chrzestną dla syna mojej kuzynki - kiedy nią zostałam, byłyśmy mocno zżyte, często u nich bywałam. A potem kontakty się rozluźniły, w końcu ja się przeprowadziłam do męża i mam do nich jakieś 450 km... I mam wyrzuty, ze o nim nie pamiętam...

Dziewczyny, ze mną coś nie tak jest chyba Cieszę się bardzo z młodej, usg - faktycznie super wrażenie, ale nie mam maślanych oczek na widok zdjęcia, nie oglądam go ciągle... No jakoś nie czuję takiej potrzeby wcale Cały czas mam świadomość bycia w ciąży, ale nie czuję tej presji, konieczności wpatrywania się...[/QUOTE]
Przecież nie ma wcale takiej konieczności Każda z nas to inaczej przeżywa, to normalne. Niektóre dziewczyny bardzo się denerwują przed każdym usg, inne idą zupełnie spokojnie - gdybyśmy wszystkie były takie same, to byłoby nudno

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-11-03 o 16:23
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 16:40   #3440
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Dzisiaj kolej na moją wizytę u lekarza, boję się strasznie.
To trzymam kciuki
Cytat:
Mojemu też się nie chce, ale ode mnie nie wymaga, co w praktyce oznacza: "przewróciło się - niech leży".
Właśnie u nas to samo... Tyle, że mnie taki stan rzeczy strasznie denerwuję i suszę mu głowę...
Cytat:

Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 13ty tydzień.
My będziemy chrzcili bo oboje tak wychowani zostaliśmy. Z chrzestnymi mam teraz dylemat. Kiedyś nie widziałam innej opcji jak mój brat i siostra Tz-a ale... od jakiegoś czasu bardzo poprawiły się nasze stosunki z bratem Tz-a (i jest na miejscu a nie 3tys km stąd) i zastanawiamy się nad opcją brat Tz-a + moja siostra...

Ja 13 tydzień zaczęłam wczoraj

Cytat:
A ja nie lubię zupy rybnej a moja mama robi.

Mojego choróbska ciąg dalszy i wcale lepiej nie jest. Męczy mnie kaszel (suchy) i nie wiem co robić bo co jakiś czas mnie brzuszek pobolewa. W czw mam wizytę u gina i zapytam go czy mogę coś stosować. Kurcze gdybym dłużej pracowała to bym poszła przynajmniej na jakiś czas na zwolnienie. W pracy muszę często wychodzić na zewnątrz i trochę po dworzu pochodzić i szef mi dokłada takich obowiązków z dnia na dzień.

Oglądam gazetkę z reala - ważna od jutra- jest sporo promocji dla bobasów, np pieluchy tetrowe 16zł/12szt Chyba taniej niż na allegro. A zastanawiacie się nad kosmetykami i pampersami jakie będziecie stosować?

Naszło mnie na frytki i idę robić...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2009-11-03 o 17:13
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:18   #3441
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
A teraz to nie mogę doczekać się B.N. Aż zrobiłam się głodna. Nam też pomieszały się potrawy, odkąd jesteśmy z tżtem razem, bo np. u niego jada się zupę owocową (truskawkową chyba), poza tym musi być fasola z kapustą i grzybami, pierogi i grzybowa z uszkami ( bo barszcz mi nie wchodzi) ryba po grecku z pangi i karp, ale to tylko na spróbowanie.
Tę rybkę to ja radzę odstawić na czas ciąży. A najlepiej do końca świata.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Super. Świetne wieści. Kolejna mama w skowronkach.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas będzie problem. małż wychował się w rodzinie totalnych ateistów, nie ma żadnego sakramentu. ślub braliśmy tylko cywilny. ja z kolei mam co trzeba, wierzę, ale nie praktykuję. mimo wszystko chciałabym, żeby dziecko było ochrzczone. z małżem jeszcze tego tematu nie poruszaliśmy, ale myślę, że się ze mną zgodzi.
i chyba wcale nie będziemy pukać do parafii, pod którą należymy, tylko uśmiechniemy się do szefa małża (to ksiądz, zdaje się, że proboszcz na jednej z gliwickich parafii) i nas tak trochę po znajomości załatwi. chociaż on chyba nawet nie wie, że małż niewierzący, mimo, że pracuje w katolickim ośrodku
w razie czego jeszcze mam swojego chrzestnego, który jest księdzem(tak, tak - to nie żart).
Ale masz plecy.

Cytat:
a ja sobie dziś podzwoniłam w sprawie tego usg prenatalnego do Zabrza i Żor - bo tam mi namiary dał gin. w Zabrzu nie ma już szans się załapać, a w Żorach babka była bardzo wnikliwa - ile mam lat, czemu lekarz chce mnie wysłać itp. coś tam ściemniałam, ale źle mi z tym teraz. powiedziała, że jeszcze mają punkty, ale w sumie teraz to już nie wiem, czy nie wolę pojechać prywatnie...
Kropko - byłaś tam już w tej Rudzie?
Wnikliwa, bo to ona musi potem do NFZ po kasę zastukać. Czy to co naściemniałaś będzie na skierowaniu?? Jeśli nie albo nie będzie to wiarygodne, podliczy Cię, uprzedzam.

Nie, jadę w czwartek, pojutrze.

Stary 2009-11-03, 17:24   #3442
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Tę rybkę to ja radzę odstawić na czas ciąży. A najlepiej do końca świata.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Dokładnie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:29   #3443
kropka75
Zakorzenienie

Kropko, ja wg om zaczynam jutro 13 tydzień, na kiedy masz termin?
[/QUOTE]
Wg om 18 maja, wg wielkości dzidka 12 maja. Ale pierwsze pewniejsze, drugie się pewnie zmieni.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Za to nie mam pojęcia, co to jest moczka i makówki - gdzie się jada takie potrawy, na Śląsku?

Stary 2009-11-03, 17:33   #3444
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz plecy.

Wnikliwa, bo to ona musi potem do NFZ po kasę zastukać. Czy to co naściemniałaś będzie na skierowaniu?? Jeśli nie albo nie będzie to wiarygodne, podliczy Cię, uprzedzam.

Nie, jadę w czwartek, pojutrze.
spoko, nie zapisałam się, więc nie zapamięta. naściemniałam tylko, że nie wiem czemu lekarz mnie kieruje (bo nie ustaliliśy jakiejś wspólnej wersji). powiedziała mi, że jak punkty się skończą, to kasują po 200zł, czyli jak w Rudzie. to chyba wolę się umówić do Rudy niż zabierać darmowe badanie komuś, kto może tego potrzebować.

zdaj relację koniecznie

miałam wpaść dziś do lek. rodzinnego, ale było mi nie po drodze, więc jutro się zbiorę rano i pojadę na badania bez skierowań. nie mam tylko pojemniczka na siuśki wysłałam małżowi smsa, że jak będzie wracał z Gliwic, ma zahaczyć o aptekę, ale znając go, pewnie zapomni. najwyżej jutro oddam tylko krew, a mocz w czwartek.

naszło mnie dziś na placki ziemniaczane, małż się ucieszył, bo też lubi.
a teraz wcinam ciasteczka zbożowe, ale chyba mnie pomarańcze wołają

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-03, 17:37   #3445
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Właśnie u nas to samo... Tyle, że mnie taki stan rzeczy strasznie denerwuję i suszę mu głowę...
Ja już przestałam, to nie działa.
Po prostu dzielę obowiązki. Zdejmuję rzeczy z wanny, pryskam ją płynem i idę do niego milutko poinformować, żeby umył za 10 min.
Tak trochę jak do dziecka, ale działa.
Albo mu liściki zostawiam.

Cytat:
Ja 13 tydzień zaczęłam wczoraj
Rodzić będziemy hurtem, widzę.

Cytat:
Mojego choróbska ciąg dalszy i wcale lepiej nie jest. Męczy mnie kaszel (suchy) i nie wiem co robić bo co jakiś czas mnie brzuszek pobolewa. W czw mam wizytę u gina i zapytam go czy mogę coś stosować. Kurcze gdybym dłużej pracowała to bym poszła przynajmniej na jakiś czas na zwolnienie. W pracy muszę często wychodzić na zewnątrz i trochę po dworzu pochodzić i szef mi dokłada takich obowiązków z dnia na dzień.
Mnie bardzo pomógł syrop prawoślazowy, po 2 dniach już była poprawa, nawilża śluzówkę.

Cytat:
Oglądam gazetkę z reala - ważna od jutra- jest sporo promocji dla bobasów, np pieluchy tetrowe 16zł/12szt Chyba taniej niż na allegro. A zastanawiacie się nad kosmetykami i pampersami jakie będziecie stosować?
Fajna cena. Ja zamawiam po 1,33 na allegro.

Ja chcę jechać na tetrze + spacerowo i na noc pampersy z Lidla.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
miałam wpaść dziś do lek. rodzinnego, ale było mi nie po drodze, więc jutro się zbiorę rano i pojadę na badania bez skierowań. nie mam tylko pojemniczka na siuśki wysłałam małżowi smsa, że jak będzie wracał z Gliwic, ma zahaczyć o aptekę, ale znając go, pewnie zapomni. najwyżej jutro oddam tylko krew, a mocz w czwartek.
Dużo Ci tego kazał zrobić?

Stary 2009-11-03, 17:39   #3446
Konto usunięte

Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły No ale nie, słonecznie było :P

A co do pieluszek - ja chcę na pampersowatych, ale nie wiem, jaka marka, bo się okaże w praniu - jeśli potomka uczulona nie będzie, to pewnie na lidlowych, ponoć bardzo fajne są Gdyby nie to, że boję się o ewentualne uczulenie, już teraz chybabym po paczce miesięcznie kupowała :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 17:46   #3447
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bardzo pomógł syrop prawoślazowy, po 2 dniach już była poprawa, nawilża śluzówkę.
a można?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15069415]Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły No ale nie, słonecznie było :P
[/QUOTE]
to był piękny słoneczny poranek...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 17:54   #3448
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15069415]Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły No ale nie, słonecznie było :P

A co do pieluszek - ja chcę na pampersowatych, ale nie wiem, jaka marka, bo się okaże w praniu - jeśli potomka uczulona nie będzie, to pewnie na lidlowych, ponoć bardzo fajne są Gdyby nie to, że boję się o ewentualne uczulenie, już teraz chybabym po paczce miesięcznie kupowała :d[/QUOTE]
Ja się seksiłam na przeproszenie. Tzn. mąż mnie tak przepraszał, że nabroił.

Jest tyle rzeczy do kupienia, że nie ma sensu myśleć o pampersach. Tym bardziej, że faktycznie - mogą uczulić i zonk.

Cytat:
a można?
Lekarze przepisują na litry. I Hedelix - ale ten drogi.

Stary 2009-11-03, 18:11   #3449
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo Ci tego kazał zrobić?
no właśnie nie dużo. krew - na oznaczenie grupy i morfologię. a do tego mocz zwykły.

cos jeszcze powinno być?

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-03, 18:12   #3450
Konto usunięte

Myśmy seksili się w środku remontu, łącznie z tekstem "jakby teraz dziecko się zrobiło, będzie co opowiadać"

No właśnie, dlatego pieluchy nie kupimy teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości