|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15062364]
zupełnie sama...? Na własnych nogach, znaczy.
|
|
|
|
#3422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mamy też powody do radości; rosną w naszych brzuszkach ![]() Co do potraw wigilijnych, to ja sobie nie wyobrażam świąt bez zupy rybnej (z karpia) uwielbiam ją i czekam cały rok. Chrzestnych mu musimy mieć 4. To dopiero dylemat - skąd my tylu ludzi weźmiemy. Pogoda u nas do doopy, ciemno, deszczowo, śpiąco. Idę gotować ogórkową i warzywa na sałatkę kroić, bo mnie ochota naszła. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2009-11-03 o 13:37 |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15061721]nasz poprzedni proboszcz był starej daty, miał bardzo radykalne poglądy, i np. kilka razy odmówił chrztu dziecka jeśli rodzice nie mieli ślubu kościelnego. Dla mnie to paranoja jakaś, przecież dziecku się ten sakrament nijako "należy". I kilka takich par brało naprędce ślub niejednokrotnie połączony od razu z chrztem dziecka.
A jedni tacy znajomi pojechali do innej parafii, gdzie znaleźli księdza, który im bez zbędnych pytań dziecko ochrzcił. No włąśnie. My chrzcić będziemy ale nie wiem jak to będzie bo mój mąż nie jest jeszcze moim mezem na papierze i nie wiem kiedy będzie.Ja po rozwodzie a on bez bierzmowania.Wiem, ze my chrzesnymi już być nie możemy ale nie wiem jak ksiądz podejdzie do chrztu naszego dziecka. Chrzesną będzie żona mojego brata a chrzestnym -chyba- kuzyn meża bo mąż nie ma rodzeństwa. Strasznie mnie muli i głowa boli.Zaraz sie połozę tylko wsunę jakąś kromeczkę. Czy Was jeszcze kłuje jajnik?Ja tak mam od czasu do czasu i jak się chce wyciągnąc to go czuje. |
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
mnie kłuje czasami zwłaszcza lewy jajnik..też od wyciągniecia lub przytulanek..
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem czuję jakieś dziwne coś w lewym boku, w pachwinie, ale nie mam pewności czy to jajnik. Choć bardzo możliwe, bo to ta okolica, ale uczucie mi obce, bo mnie jeśli już jajnik boli, to tak że leżę i wyję do księżyca, więc tego co czuję teraz nie rozpoznaję, bo to tylko lekkie kucie.
|
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
To trochę namieszałam z tą wielkanocą, co nie zmienia faktu, że ja do stołu siadam już w sobotę
![]() A teraz to nie mogę doczekać się B.N. Aż zrobiłam się głodna. Nam też pomieszały się potrawy, odkąd jesteśmy z tżtem razem, bo np. u niego jada się zupę owocową (truskawkową chyba), poza tym musi być fasola z kapustą i grzybami, pierogi i grzybowa z uszkami ( bo barszcz mi nie wchodzi) ryba po grecku z pangi i karp, ale to tylko na spróbowanie. Za to moja rodzinka kupuje zapas karpi, żeby im starczyło do sylwestra ok 25 kg ................ Kciuki za dzisiejsze wizyty i usg, i za Eniggmę, żebyś szybciutko wróciła. .................. Chrzcić będziemy, ale będziemy mieć problem z chrzestnymi. Ja nie mam rodzeństwa, najbliższa kuzynka zajęta, a rodzeństwo tżta odpada, musimy rozejrzeć się dajej. ...................... My w czwartek zaczynamy 14 tydzień, Czujecie coś już w brzuszkach? bulgotania czy coś, bo mnie od kilku dni tak śmiesznie łaskocze.
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Wiitam
![]() Jak tam mija dzionek ? U nas dobrze. własnie zajadamy sie blokiem a w kuchni gotuje sie makaron i rozmrażają trrruskawy ![]() wiecie co.. moja dzidzia chyba strasznie nie lubi zimna. bo co wyjde na dwór to mnie tak kuje na dolę. a jak wracam do domu to przestaje ![]() hmm mówicie coś o chrzcie.. no ciekawe jak to bedzie u nas. Z tżem nie mamy ślubu i narazie nie planujemy. Napewno nie na szybkości. Wiem że w jednej parafii na 100000% nie ochrzczą dziecka bez ślubu. Jak nie w jednym to w drugim. Napewno się znajdzie jakiś proboszcz, który sie zgodzi a co do chrzestnych. Chrzestną bedzie moja przyjaciólka
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Już po usg
Jak tż wróci to pochwalę się zdjęciem bo mi je zeskanuje
|
#3429 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a fotka z usg pochwal się koniecznie.
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Atinas, super, że z maleństwem wszystko ok.
|
#3431 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Konto usunięte
|
przejrzałam na Allegro wszystkie strony wózków wielofunkcyjnych używanych.
|
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
A to moja kochana kruszynka
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba wcale nie będziemy pukać do parafii, pod którą należymy, tylko uśmiechniemy się do szefa małża (to ksiądz, zdaje się, że proboszcz na jednej z gliwickich parafii) i nas tak trochę po znajomości załatwi. chociaż on chyba nawet nie wie, że małż niewierzący, mimo, że pracuje w katolickim ośrodku ![]() w razie czego jeszcze mam swojego chrzestnego, który jest księdzem(tak, tak - to nie żart). ![]() a typy na chrzestnych - na pewno mój brat, na pewno nikt z rodziny małża (sami ateiści albo nie spełniający warunków), więc na chrzestną może moja kuzynka maturzystka. przyjaciół, mimo, że są przyjaciółmi, chyba bym jednak nie wybrała. Cytat:
![]() Cytat:
śliczna ![]() a ja sobie dziś podzwoniłam w sprawie tego usg prenatalnego do Zabrza i Żor - bo tam mi namiary dał gin. w Zabrzu nie ma już szans się załapać, a w Żorach babka była bardzo wnikliwa - ile mam lat, czemu lekarz chce mnie wysłać itp. coś tam ściemniałam, ale źle mi z tym teraz. powiedziała, że jeszcze mają punkty, ale w sumie teraz to już nie wiem, czy nie wolę pojechać prywatnie... Kropko - byłaś tam już w tej Rudzie?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-03 o 16:41 |
|||
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie chcę aby mi minęło. Co do chłopa - to nie jest tak, ze on nic nie robi. Roboty ma od cholery i nie pozowoliłabym na to, aby on se siedzial na kanapie, a ja bym zapierdzielała w domu. Po porstu - cop mam sobie sama zrobić, sobie zrobię. Zresztą, on jest pedancik, wiec czyszczenie, mycie i tego typu atrakcje, to jego działka. A jak ładnie ubrania składa, pościel składa, wszystko sklada ![]() Emerytowany ojciec wojskowy w stopniu majora jednak robi swoje
|
|
|
|
|
#3437 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale luby uważa, że to brat, a tak poza tym nie ma za bardzo kogo wziąć... Za to na chrzestną wybrałam swoją przyjaciółkę. Kropko, ja wg om zaczynam jutro 13 tydzień, na kiedy masz termin? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się bardzo z młodej, usg - faktycznie super wrażenie, ale nie mam maślanych oczek na widok zdjęcia, nie oglądam go ciągle... No jakoś nie czuję takiej potrzeby wcale Cały czas mam świadomość bycia w ciąży, ale nie czuję tej presji, konieczności wpatrywania się...
|
|||||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna, chyba sobie spała
![]() Co do chrzestych, to jeszcze nie myślałam. Mąż jest jedynakiem, jego najbliższa kuzynka jest chrzestną naszego syna, chrzestym jest mój brat ( mam tylko jego ). Pomyślimy o kuzynach.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-03 o 16:54 |
|
|
|
#3439 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że u mnie w domu na wigilię są pomieszane potrawy z domu rodzinnego mamy i taty. Teraz u teściów mam trochę inaczej, a jeszcze nie wiem, co zrobię, jak przyjdzie mi samej zrobić wigilię Za to nie mam pojęcia, co to jest moczka i makówki - gdzie się jada takie potrawy, na Śląsku? Cytat:
Cytat:
U teściów muszę się obejść bez niej, ale na szczęście robią karpia w galarecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
__________________ Ja ostatnio czuję się lepiej - muły przeszły, chyba że zjem coś ciężkiego. Brzuszek też czasami czuję, taki jakby ucisk, kłuje mnie teraz rzadko. Za to włączyło mi się straszne spanie - jak tylko się połozę, to mogę spać godzinami... Wprawdzie jak pośpię w dzień, to potem trochę się kręcę w nocy, ale nie jest źle. Może przestawiłam się na jakiś "domowy" tryb życia? ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15067127] To, że chrzestni z rodziny będą i będą ok, to nie reguła. Moja chrzestna jest z rodziny, a w życiu widziałam ją 4 razy, przy czym ostatnio na własnym ślubie z wielkim fochem. Numer odwaliła mi nieprzeciętny. [/QUOTE] Masz rację, to nie jest żadna reguła. Ja i moje rodzeństwo mamy chrzestnych z najbliższej rodziny, z czego tylko moja chrzestna zawsze poświęcała mi czas i uwagę. Reszta pojawia się na komuniach i ślubach. Zresztą ja sama też jestem raczej wyrodną chrzestną dla syna mojej kuzynki - kiedy nią zostałam, byłyśmy mocno zżyte, często u nich bywałam. A potem kontakty się rozluźniły, w końcu ja się przeprowadziłam do męża i mam do nich jakieś 450 km... I mam wyrzuty, ze o nim nie pamiętam... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15067127] Dziewczyny, ze mną coś nie tak jest chyba Cieszę się bardzo z młodej, usg - faktycznie super wrażenie, ale nie mam maślanych oczek na widok zdjęcia, nie oglądam go ciągle... No jakoś nie czuję takiej potrzeby wcale Cały czas mam świadomość bycia w ciąży, ale nie czuję tej presji, konieczności wpatrywania się...[/QUOTE]Przecież nie ma wcale takiej konieczności Każda z nas to inaczej przeżywa, to normalne. Niektóre dziewczyny bardzo się denerwują przed każdym usg, inne idą zupełnie spokojnie - gdybyśmy wszystkie były takie same, to byłoby nudno
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-03 o 17:23 |
|||||
|
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
To trzymam kciuki
Cytat:
Cytat:
Ja 13 tydzień zaczęłam wczoraj ![]() Cytat:
Mojego choróbska ciąg dalszy i wcale lepiej nie jest. Męczy mnie kaszel (suchy) i nie wiem co robić bo co jakiś czas mnie brzuszek pobolewa. W czw mam wizytę u gina i zapytam go czy mogę coś stosować. Kurcze gdybym dłużej pracowała to bym poszła przynajmniej na jakiś czas na zwolnienie. W pracy muszę często wychodzić na zewnątrz i trochę po dworzu pochodzić Oglądam gazetkę z reala - ważna od jutra- jest sporo promocji dla bobasów, np pieluchy tetrowe 16zł/12szt Chyba taniej niż na allegro. A zastanawiacie się nad kosmetykami i pampersami jakie będziecie stosować? Naszło mnie na frytki i idę robić...
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2009-11-03 o 18:13 |
|||
|
|
|
#3441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Świetne wieści. Kolejna mama w skowronkach. Cytat:
Cytat:
Nie, jadę w czwartek, pojutrze. |
||||
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15067127]
Kropko, ja wg om zaczynam jutro 13 tydzień, na kiedy masz termin? [/QUOTE] Wg om 18 maja, wg wielkości dzidka 12 maja. Ale pierwsze pewniejsze, drugie się pewnie zmieni. ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdaj relację koniecznie ![]() miałam wpaść dziś do lek. rodzinnego, ale było mi nie po drodze, więc jutro się zbiorę rano i pojadę na badania bez skierowań. nie mam tylko pojemniczka na siuśki wysłałam małżowi smsa, że jak będzie wracał z Gliwic, ma zahaczyć o aptekę, ale znając go, pewnie zapomni. najwyżej jutro oddam tylko krew, a mocz w czwartek.naszło mnie dziś na placki ziemniaczane, małż się ucieszył, bo też lubi. a teraz wcinam ciasteczka zbożowe, ale chyba mnie pomarańcze wołają
|
|
|
|
|
#3445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu dzielę obowiązki. Zdejmuję rzeczy z wanny, pryskam ją płynem i idę do niego milutko poinformować, żeby umył za 10 min. Tak trochę jak do dziecka, ale działa. Albo mu liściki zostawiam. Rodzić będziemy hurtem, widzę. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chcę jechać na tetrze + spacerowo i na noc pampersy z Lidla. ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3446 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły
No ale nie, słonecznie było :P A co do pieluszek - ja chcę na pampersowatych, ale nie wiem, jaka marka, bo się okaże w praniu - jeśli potomka uczulona nie będzie, to pewnie na lidlowych, ponoć bardzo fajne są Gdyby nie to, że boję się o ewentualne uczulenie, już teraz chybabym po paczce miesięcznie kupowała :d
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15069415]Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły No ale nie, słonecznie było :P [/QUOTE] to był piękny słoneczny poranek...
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15069415]Dziewczyny, normalnie zaczęłam zastanawiać się, czy końcówka wakacji deszczowa byłą, że wszystkie się seksiły
No ale nie, słonecznie było :P A co do pieluszek - ja chcę na pampersowatych, ale nie wiem, jaka marka, bo się okaże w praniu - jeśli potomka uczulona nie będzie, to pewnie na lidlowych, ponoć bardzo fajne są Gdyby nie to, że boję się o ewentualne uczulenie, już teraz chybabym po paczce miesięcznie kupowała :d[/QUOTE]Ja się seksiłam na przeproszenie. Tzn. mąż mnie tak przepraszał, że nabroił. Jest tyle rzeczy do kupienia, że nie ma sensu myśleć o pampersach. Tym bardziej, że faktycznie - mogą uczulić i zonk. Lekarze przepisują na litry. I Hedelix - ale ten drogi.
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie dużo. krew - na oznaczenie grupy i morfologię. a do tego mocz zwykły.
cos jeszcze powinno być? |
|
|
|
#3450 |
|
Konto usunięte
|
Myśmy seksili się w środku remontu, łącznie z tekstem "jakby teraz dziecko się zrobiło, będzie co opowiadać"
No właśnie, dlatego pieluchy nie kupimy teraz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

no ciekawe jak to bedzie u nas. Z tżem nie mamy ślubu i narazie nie planujemy. Napewno nie na szybkości. Wiem że w jednej parafii na 100000% nie ochrzczą dziecka bez ślubu. Jak nie w jednym to w drugim. Napewno się znajdzie jakiś proboszcz, który sie zgodzi