przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 15:06   #3421
G12acka
Raczkowanie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

ile ja bym dala zeby moje wlosy na dzien po myciu byly swieze..;( a przetluszczaja sie wam cale wlosy czy tylko u nasady?

odstawiam detergenty
G12acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:09   #3422
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez G12acka Pokaż wiadomość
tak robilam, pytaj smialo. wyniki mnie nie zaskoczyly bo wszystko wskazywalo na podwyzszony testosteron no i tak-jest dwukrotnie wyzszy niz norma.
Ile Cię one kosztowały i do kogo się zwróciłaś, endykronologa czy ginekologa? Jak myślisz, które powinnam zbadać przy przetłuszczaniu (wręcz łojotoku) skóry głowy i twarzy, nadmiernym poceniu, lekko nadmiernym owłosieniu?

Stosujesz teraz jakąś terapię hormonami w związku z tym testosteronem?

Dziękuję
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:51   #3423
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ile ja bym dala zeby moje wlosy na dzien po myciu byly swieze..;( a przetluszczaja sie wam cale wlosy czy tylko u nasady?
Moje też przez wiele lat świeże nie były nawet dzień po umyciu. Trochę skóra się unormowała sama. Ale też sama dużo jej pomogłam.
Stary 2010-04-08, 18:36   #3424
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moje też przez wiele lat świeże nie były nawet dzień po umyciu. Trochę skóra się unormowała sama. Ale też sama dużo jej pomogłam.
U mnie tak samo.
Kiedyś moim celem było tylko, zeby wlosy trzymały się chociaż 20h, a przyszedł nagle czas, że myję je co drugi dzień Co prawda wspomagam się zasypką do stóp, ale to nic
Stary 2010-04-08, 21:13   #3425
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
U mnie tak samo.
Kiedyś moim celem było tylko, zeby wlosy trzymały się chociaż 20h, a przyszedł nagle czas, że myję je co drugi dzień Co prawda wspomagam się zasypką do stóp, ale to nic
Ja właśnie we wtorek po umyciu włosów niewielką ilość zasypki w świeże włosy wtarłam. Wyglądają dobrze i dzisiaj, czyli po 48 godzinach. Rano grzywka się pewnie nie będzie nadawała do pokazania, ale i tak jest dobrze, bo wytrzymała dwa razy dłużej niż zwykle.
Stary 2010-04-09, 14:21   #3426
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie we wtorek po umyciu włosów niewielką ilość zasypki w świeże włosy wtarłam. Wyglądają dobrze i dzisiaj, czyli po 48 godzinach. Rano grzywka się pewnie nie będzie nadawała do pokazania, ale i tak jest dobrze, bo wytrzymała dwa razy dłużej niż zwykle.
ja sypię dopiero jak są już podtluszczone, na noc przewaznie... Jakbym sypała w dzien mycia to by mi sie wytrzepała zupełnie ta zasypka to drugiego dnia
Stary 2010-04-09, 15:06   #3427
MalaArielka
Wtajemniczenie

Zastanawia mnie czy po zasypce włosy nie są bardziej szare i czy nie powoduje ona swędzenia/ łupieżu u osób z taką tendencją.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 15:25   #3428
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Ile Cię one kosztowały i do kogo się zwróciłaś, endykronologa czy ginekologa? Jak myślisz, które powinnam zbadać przy przetłuszczaniu (wręcz łojotoku) skóry głowy i twarzy, nadmiernym poceniu, lekko nadmiernym owłosieniu?

Stosujesz teraz jakąś terapię hormonami w związku z tym testosteronem?

Dziękuję
skierowalam sie do endokrynologa i przypuszczam ze tylko on moze zlecic badania. masz podobne problemy jak ja, ale jestes jeszcze w okresie dojrzewania (jak smiem przypuszczac po nicku) i moze to byc poniekad tego wina. co nie oznacza ze powinnas to zlekcewazyc, jak najabrdziej idz na badania; lekarz Ci powie, co nalezy zbadac, ale powinnas zbadac na pewno tarczyce, testosteron i androgeny. ja za badania zaplacilam ok 80 zl. co do moich poczynan to zapisalam sie znowu do endokrynologa i on mi doradzi co dalej, bo dzialac na wlasna reke raczej nie moge:P ale podejme sie oczywiscie terapii. mam nadzieje ze moje informacje sie przydadza pozdrawiam

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-09, 17:42   #3429
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie czy po zasypce włosy nie są bardziej szare i czy nie powoduje ona swędzenia/ łupieżu u osób z taką tendencją.
Mogą być trochę bardziej szare. Przede wszystkim matowieją. Oczywiście tylko do czasu następnego mycia. Za to swędzenia i łupieżu absolutnie nie powoduje. Przecież jest właśnie przeznaczona do skóry z problemami. Pocące się stopy też się taką zasypką posypuje żeby mniej się pociły.
Stary 2010-04-09, 19:03   #3430
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogą być trochę bardziej szare. Przede wszystkim matowieją. Oczywiście tylko do czasu następnego mycia. Za to swędzenia i łupieżu absolutnie nie powoduje. Przecież jest właśnie przeznaczona do skóry z problemami. Pocące się stopy też się taką zasypką posypuje żeby mniej się pociły.
właśnie to matowienie jest takim plusem i minusem zarazem. Z jednej str fajnie, ze wlosy nie wyglądają na tluste, ale z drugiej szkoda, ze już się tak nie błyszczą jak normalnie...
Stary 2010-04-09, 19:22   #3431
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
właśnie to matowienie jest takim plusem i minusem zarazem. Z jednej str fajnie, ze wlosy nie wyglądają na tluste, ale z drugiej szkoda, ze już się tak nie błyszczą jak normalnie...
Coś za coś. Nie ma łatwo z przetłuszczającymi się włosami ;/

W niedzielę, jak będę myła włosy, to wypróbuję na nich domowej roboty piling solny. Może coś to pomoże.
Stary 2010-04-09, 19:32   #3432
paspartu
Wtajemniczenie

Cytat:
W niedzielę, jak będę myła włosy, to wypróbuję na nich domowej roboty piling solny. Może coś to pomoże.
Daj potem znać
Stary 2010-04-09, 21:44   #3433
Chatul
ma zielone pojęcie

Wykończyłam ostatnio wyciąg ziołowy od Ojców Bonifratrów. Bardzo zadowolona jestem z niego. Na pewno kiedyś jeszcze kupię.
Teraz w kolejce jeszcze Antipsor jest. Ale pewnie zacznę go używać trochę później. Na najbliższe mycie mam zaplanowany, wspomniany wyżej piling solny.

Cytat:
Daj potem znać
Na pewno dam znać
Stary 2010-04-10, 06:54   #3434
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
skierowalam sie do endokrynologa i przypuszczam ze tylko on moze zlecic badania. masz podobne problemy jak ja, ale jestes jeszcze w okresie dojrzewania (jak smiem przypuszczac po nicku) i moze to byc poniekad tego wina. co nie oznacza ze powinnas to zlekcewazyc, jak najabrdziej idz na badania; lekarz Ci powie, co nalezy zbadac, ale powinnas zbadac na pewno tarczyce, testosteron i androgeny. ja za badania zaplacilam ok 80 zl. co do moich poczynan to zapisalam sie znowu do endokrynologa i on mi doradzi co dalej, bo dzialac na wlasna reke raczej nie moge:P ale podejme sie oczywiscie terapii. mam nadzieje ze moje informacje sie przydadza pozdrawiam
Dziekuję za przydatne informacje

Oto co wypatrzyłam w artykule o kielkach na wysokich obcasach:
Kuracje z rzeżuchy Do włosów przetłuszczających się. 1. Garść świeżej rzeżuchy zmiksować ze szklanką wody na papkę. Przy długich włosach - dwie garści rzeżuchy. 2. Podgrzać miksturę do momentu zagotowania i gotować przez 10 min. 3. Odcedzić płyn; rzeżuchę wyrzucić. 4. Zostawić do wystygnięcia. 5. Odcisnąć z wody, rozprowadzić na umytych włosach.

Edytowane przez Charlotte95
Czas edycji: 2010-04-10 o 07:29
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 11:19   #3435
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Oto co wypatrzyłam w artykule o kielkach na wysokich obcasach:
Kuracje z rzeżuchy Do włosów przetłuszczających się. 1. Garść świeżej rzeżuchy zmiksować ze szklanką wody na papkę. Przy długich włosach - dwie garści rzeżuchy. 2. Podgrzać miksturę do momentu zagotowania i gotować przez 10 min. 3. Odcedzić płyn; rzeżuchę wyrzucić. 4. Zostawić do wystygnięcia. 5. Odcisnąć z wody, rozprowadzić na umytych włosach.
Aż bym wypróbowała ten sposób. Tylko nie mam niczego w czym by się dało zmiksować rzeżuchę (i rzeżuchy też nie mam, ale ją to wyhodować zawsze można).
Stary 2010-04-10, 11:27   #3436
G12acka
Raczkowanie

tez to widzialam ale nie daje raczej wiary temu co jest opisane w gazetkach, wole swoja alternatywe, olej z konopii i algi bioferment, sprawdzone i wiarygodne sposoby na przetluszczanie;]

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-10, 13:50   #3437
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie no, nawet gdyby rzeżucha nie pomogła na przetłuszczanie to chociaż skalp by trochę odżywiła. A na tym też mi zależy. Także mimo wszystko zrobienie sobie okładu rzezuchowego by mi pasowało. Ale nie mam jak.

Co do oleju z konopi to bardzo chętnie bym go kupiła. Widziałam go w Almie ostatnio, jakiś zagraniczny w dziale bio. Drogi jak cholera niestety ;/ (I jeszcze z błędem ortograficznym na naklejce od importera )

G12acka, a alg jak używasz? Masz rozumiem takie w formie proszku?
Stary 2010-04-10, 13:58   #3438
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Co do oleju z konopi to bardzo chętnie bym go kupiła. Widziałam go w Almie ostatnio, jakiś zagraniczny w dziale bio. Drogi jak cholera niestety ;/ (I jeszcze z błędem ortograficznym na naklejce od importera )

G12acka, a alg jak używasz? Masz rozumiem takie w formie proszku?

ekologiczny olej konopny znajdziesz na mazidlach juz od 9zl, podobnie algi-bioferment. maja forme zelu, dlatego nakladanie na skalp nie sprawia problemu; tradycyjnie jak przy tego rodzaju zabiegach posluguje sie strzykawka.

Chatul-jesli wolno spytac-jakiego szamponu uzywasz? pytam bo widzialam Twoje posty w watku o olejowaniu ktorego takze jestem fanka, i jesli masz delikatny szampon to ciekawa jestem czy zmycie oleju nie sprawia Ci problemu, bo mi czasami niestey tak

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-10, 16:45   #3439
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ekologiczny olej konopny znajdziesz na mazidlach juz od 9zl, podobnie algi-bioferment. maja forme zelu, dlatego nakladanie na skalp nie sprawia problemu; tradycyjnie jak przy tego rodzaju zabiegach posluguje sie strzykawka.
O, dzięki Jeżeli będę robiła kiedyś zakupy na mazidłach to na pewno owe algi i olej z konpi wezmę

Cytat:
Chatul-jesli wolno spytac-jakiego szamponu uzywasz? pytam bo widzialam Twoje posty w watku o olejowaniu ktorego takze jestem fanka, i jesli masz delikatny szampon to ciekawa jestem czy zmycie oleju nie sprawia Ci problemu, bo mi czasami niestey tak
Absolutnie nie mam delikatnego szamponu. Jestem miłośniczką tych wszystkich ziołowych silnodetergentowców :P Teraz mam aloesowy Polleny-Savony. To jeden z moich ulubionych szamponów *_*
Stary 2010-04-10, 18:49   #3440
paspartu
Wtajemniczenie

g12acka, naprawde pomaga Ci ten olej z konopy i algi? O ile wydłuzają swieżość włosów?

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2010-04-10 o 19:11
paspartu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 21:26   #3441
MalaArielka
Wtajemniczenie

Chatul, mogę w tym celu użyć zasypki Alantan? Jaką Ty preferujesz?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 22:00   #3442
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Chatul, mogę w tym celu użyć zasypki Alantan? Jaką Ty preferujesz?
Oczywiście, że możesz. Używałam jej nawet. Dobra jest. JAk wszystkie zasypki. Ja większej różnicy w ich działaniu nie widzę. Tylko ta z propolisem się wyróżnia, ale to ze względu na kolor (nie ma barwy białej tylko żółtawą).
Stary 2010-04-12, 18:31   #3443
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
g12acka, naprawde pomaga Ci ten olej z konopy i algi? O ile wydłuzają swieżość włosów?
wiesz co, to zalezy, na forum mazidel temat jest bardziej rozwiniety. sa to produkty polecanie do przetluszczajacych sie wlosow, jedne z niewielu ktore naprawde pomagaja. sprawa wyglada tak, ze np moja znajoma dzieki algom wyleczyla sie z przetluszczania (zamiast co 2 dni myje co 4), ja natomiast moge powiedziec tyle, ze wlosy dalej rpzetluszczaja sie po 1 dniu, ale roznice mimo wszystko widac, bo tluszcz nie skapuje z nasady, po prostu sa dzieki nim tylko lekko nieswieze... ogolnie ich zadaniem jest regulowanie pracy gruczolow lojowych, wiele dziewczyn sobie chwali ten produkt jako niezastapiony do cery tlustej - skory twarzy. ponadto jest humektantem wiec bardzo nawilza; oprocz tego oczyszcza i napina, wiec nie zaszkodzi na 100%, a jest wielka szansa ze pomozde.

co do olei, moge wam rpzedstawic ich liste polecanych dla przetluszczajacych sie wlosow:
Olej z nasion czarnej porzeczki
Olej z wiesiołka
Olej z ogórecznika lekarskiego
Olej z orzecha włoskiego
Olej (macerat) brzozowy
Ekologiczny olej konopny

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-12, 19:00   #3444
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

ooo, ja mam w domu olej z orzecha włoskiego i nie mam już z nim co zrobić... hmm to co, wcierać go w skalp? : >

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:33   #3445
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
wiesz co, to zalezy, na forum mazidel temat jest bardziej rozwiniety. sa to produkty polecanie do przetluszczajacych sie wlosow, jedne z niewielu ktore naprawde pomagaja. sprawa wyglada tak, ze np moja znajoma dzieki algom wyleczyla sie z przetluszczania (zamiast co 2 dni myje co 4), ja natomiast moge powiedziec tyle, ze wlosy dalej rpzetluszczaja sie po 1 dniu, ale roznice mimo wszystko widac, bo tluszcz nie skapuje z nasady, po prostu sa dzieki nim tylko lekko nieswieze... ogolnie ich zadaniem jest regulowanie pracy gruczolow lojowych, wiele dziewczyn sobie chwali ten produkt jako niezastapiony do cery tlustej - skory twarzy. ponadto jest humektantem wiec bardzo nawilza; oprocz tego oczyszcza i napina, wiec nie zaszkodzi na 100%, a jest wielka szansa ze pomozde.
Mam akurat mikronizowane algi. Takie w formie proszku. Będą się nadwały? Jak ich używać?

Cytat:
co do olei, moge wam rpzedstawic ich liste polecanych dla przetluszczajacych sie wlosow:
Ekologiczny olej konopny
I stosować go tak jak inne oleje? Na łeb na kilka godzin, a potem zmywanie szamponem?
Może nawet kupię w Almie ten ekologiczny olej. [ Mimo iż importer nakleił na nim kartkę z napisem: "olej z konopii", co jest oczywistym błędem ]

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2010-04-12 o 19:38
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:46   #3446
lukrecja222
Zakorzenienie

Powiedz proszę jak stosować te oleje
Mam macerat w domu i olej z nasion porzeczki.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:07   #3447
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Mam akurat mikronizowane algi. Takie w formie proszku. Będą się nadwały? Jak ich używać?

I stosować go tak jak inne oleje? Na łeb na kilka godzin, a potem zmywanie szamponem?
Może nawet kupię w Almie ten ekologiczny olej. [ Mimo iż importer nakleił na nim kartkę z napisem: "olej z konopii", co jest oczywistym błędem ]
masz racje, rzeczywiscie, a sama tak pisalam, co za wstyd

co do Twoich alg to ciezko mi powiedziec, poniewz nie wiem jaki maja one rzeczywisty sklad bo za wlasciwosci tych z mazidel odpowiadaja poszczegolne substancje aktywne w nim zawarte. ale zakladajac ze jest to to samo oczywiscie mozesz ich uzyc, na opakowaniu jest informacja co z nimi robic? mysle, ze mozesz je dodawac np do szamponu, bo nie wiem czy beda nadawaly sie do zrobienia jakiegos roztworu. mozna tez je polaczyc z olejem lub lepiej z balsamem (im ubozszy sklad i mniej zapychaczy typu parrafinum liquidum tym wieksze szanse ze algi zadzialaja) i natrzec tym skore glowy, mysle, ze dobrym pomyslem byloby uzywanie ich jako zasypki, ale to trzeba po prostu spraktykowac

pytacie sie jak uzywac olei... jest watek o olejowaniu i to w cholere obszerny ale nie ma nic prostszego, nalezy naniesc go obficie na cala dlugosc wlosow by je odzywic i nawilzyc (chyba nie ma lepszej odzywki) a w przypadku przetluszczajacych sie wlosow rowniez wetrzec w skalp. ja np wcieram rycynowy, choc nie ma wlasciwosci regulujacych gruczolow lojowych to za to strasznie przyspiesza porost wlosow

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-12, 22:25   #3448
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
masz racje, rzeczywiscie, a sama tak pisalam, co za wstyd
Sama kiedyś ten błąd robiłam. Najważniejsze to uczyć się

Cytat:
na opakowaniu jest informacja co z nimi robic?
Nie ;/

Cytat:
mysle, ze mozesz je dodawac np do szamponu
To jest myśl

Cytat:
Mozna tez je polaczyc z olejem lub lepiej z balsamem (im ubozszy sklad i mniej zapychaczy typu parrafinum liquidum tym wieksze szanse ze algi zadzialaja) i natrzec tym skore glowy, mysle, ze dobrym pomyslem
Natrzeć skórę głowy, zostawić na kilka godzin, a potem zmyć szamponem? Dobrze zrozumiałam?

Cytat:
byloby uzywanie ich jako zasypki, ale to trzeba po prostu spraktykowac
Ooo, brzmi fajnie Tylko algi trochę mocno wonieją :P Ja ten zapach polubiłam, ale moi znajomi niekoniecznie będą zachwyceni...

Cytat:
pytacie sie jak uzywac olei... jest watek o olejowaniu i to w cholere obszerny ale nie ma nic prostszego, nalezy naniesc go obficie na cala dlugosc wlosow by je odzywic i nawilzyc (chyba nie ma lepszej odzywki) a w przypadku przetluszczajacych sie wlosow rowniez wetrzec w skalp. ja np wcieram rycynowy, choc nie ma wlasciwosci regulujacych gruczolow lojowych to za to strasznie przyspiesza porost wlosow
Wiem jak używać olei ogólnie, są nawet moje wpisy w wątku olejowym. Upewniałam się, że olej z konopi stosujemy tak samo. Z przetłuszczającymi się włosami nigdy nic nie wiadomo, zawsze prawie jakieś udziwnienia w pielęgnacji stosować trzeba :P
Stary 2010-04-13, 14:10   #3449
G12acka
Raczkowanie

Cytat:
Sama kiedyś ten błąd robiłam. Najważniejsze to uczyć się

Natrzeć skórę głowy, zostawić na kilka godzin, a potem zmyć szamponem? Dobrze zrozumiałam?

Ooo, brzmi fajnie Tylko algi trochę mocno wonieją :P Ja ten zapach polubiłam, ale moi znajomi niekoniecznie będą zachwyceni...
tak zgadza sie, a jako zasypki mozesz uzywac chocby na noc

Cytat:
Wiem jak używać olei ogólnie, są nawet moje wpisy w wątku olejowym. Upewniałam się, że olej z konopi stosujemy tak samo. Z przetłuszczającymi się włosami nigdy nic nie wiadomo, zawsze prawie jakieś udziwnienia w pielęgnacji stosować trzeba :P
po prostu warto zwrocic wieksza uwage niz w wypadku innych na skore glowy, jeszcze info dla pozostalych, ktorzy sie pytali - olej oczywiscie zmywamy szamponem, niektore ciezko schodza, ja np zawsze myje co najmniej 2 razy, ale silny szampon z sls powinien zmyc od razu. olej mozna stosowac na noc jak i jakis czas przed myciem (min. 1h)

Chatul, radzilabym Ci zmiane szamponu na lagodniejszy, moim skromnym zdaniem to podstawa w pielegnacji przetluszczajacych sie wlosow, choc wiadomo, ze na pewno nie kazdemu pasuje...:P

odstawiam detergenty
Stary 2010-04-13, 20:09   #3450
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
tak zgadza sie, a jako zasypki mozesz uzywac chocby na noc
Jakoś sobie poradziłam i dzisiaj rano (myłam włosy w niedzielę wieczorem) użyłam alg jako zasypki. Naprawdę włosy dobrze teraz wyglądają

Cytat:
Chatul, radzilabym Ci zmiane szamponu na lagodniejszy, moim skromnym zdaniem to podstawa w pielegnacji przetluszczajacych sie wlosow, choc wiadomo, ze na pewno nie kazdemu pasuje...:P
Oj nie, to nie jest podstawa w pielęgnacji przetłuszczających się włosów. Te delikatne szampony, z wyjątkiem biologicznego z Carrefoura nawet nie domywają mi włosów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości