"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 11:04   #3421
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

i... wszystko z lumpka
Stary 2010-08-05, 11:27   #3422
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
przecież to są takie same skurcze macicy jak przy porodzie...ale da się przeżyc według mnie...

Właśnie przeglądam all musze zakupic kilka tunik z długim rękawem i pas (pasy?)

Wklejam kilka moich niedawnych łowów
Zgadzam się co do tych skurczy przy porodzie jak i przy wywołaniu poronienia

Cytat:
i... wszystko z lumpka
Zakupki boskie Kocham lumpki można kupić takie ciuszki dla dzieci w których nie zobaczysz innego dziecka na ulicy za grosze a przecież dzieciaki tak szybko rosną więc po co wydawac fortunę

Kochane ja dziś spotkałam kuzynkę z wózkiem w którym się zakochałam ma wszystko to co potrzeba , piękny wygląd jak dla mnie , powalił mnie na kolana i jak się świetnie prowadzi oto on ;

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:33   #3423
Justine1988
Zadomowienie

kma1982 ładne zakupki...ale raczejdla dziewczynki...czyzbys miala jakies przeczucie???

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Mój mąz pierwszy raz widzial nasze dziecko jaka miał cudowną minke jak widzial to bijace serduszko..oboje sie uspokoilismy bardzo. Pani ginekolog mówiła ze maleństwo nie bardzo chciał sie tatusiowi pokazać, widzielismy tylko główke i serduszko. Jesteśmy umówieni za 2 tygodnie też oboje wtedy dzidzia bedzie wieksza.Pani ginekolog poswiecila mi duzo czasu dzis, moglam na spokojnie o wszystko zapytac,.Ogolnie jest dobrze ale mowila ze mam jeszcze lezec i dostałam kolejne 2 opakowania duphastonu takze chyba cudownie nie jest cos mowila ze łożysko za blisko ścianki chyba..nie jestem, pewna.Ale dzidzia byla sporo wieksza niz 3 tygodnie temu jak to nasze malenstwo rosnie...a i bardzo dużo przytyłam...wg dzisiejszego usg to 10 tydzien a ja juz ma plus 5 kg ogolnie ja duzo wiecej nie jem jedyne co to wciazy zaczelam kolecje jesc...cale zycie sie odchydzalam patrzylam na to co jem to w ciazy pozwalalam sobie na takie rzeczy ktorych zawsze sobie odmawialam ale nie duzo i przesadnie i herbate zaczelam slodzik...mój mąz zapytał czy to moze od soków bo bardzo duzo pije..lekarka pwoiedziala ze tak..ze soki sa bardzo tuczace ze maja duzo cukrow ze mam pic tylko wode i jesc owoce i warzywa noi normalne posilki oczywiscie ale mniej musze sie ograniczyc.Dzis nie dostalismy zdjec bo dzidzia nieuchwytna za bardzo.Ale jestem i tak szczesliwa i spokojniejsza widzialam serduszko a to w moim przypadku bardzo duzo...a i powiedziala.."nie kochajcie sie państwo jeszcze" a na to to juz mojemu mezowi mina zredła...ale cóż czego sie nie robi dla maleństwa.

A dzis pojechalismy do mojego domku rodzinnego i w piwnicy wyszperalam troszke ciuszkow po mojej siostrzyczce najlepsze sobie wzielam wypiore i bedzie ok...a i chyba zaczely mi sie mdlosci i wymiotki Wam mijaja a mnie dopadaja dopiero...przed wczoraj robiłam ziemniaczki pieczone z sosem czosnkowym i dzidzi chyba to nie posmakowało bo po obiadku na sama mysl i zapach...blleeee....a dzis 2 raz....wracalismy od lekarza i zakupow i mój mąz taki załadowany tobołami wchodził po schodach chiał to zrobic tak szybko i sprytnie i jak sie...wyłożyłnigd y nie widzialam go przewroconego...ale to smiesznie ywgladalo wyłożył sie na całe schodycała droge po schodach( a jest daleka bo 4 pietro) smielismy sie jak czubki ja az tak bardzo ze jak weszlam do domu zrobilo mi sie nie dobrze i ...do wc...Bozia mniepokarała za smianie sie z cudzego nieszczescia...

A jak u was dzis????Juz Was moje kochane nadrabiam....co tam popisałyście.,...Buźka

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość

Zakupki boskie Kocham lumpki można kupić takie ciuszki dla dzieci w których nie zobaczysz innego dziecka na ulicy za grosze a przecież dzieciaki tak szybko rosną więc po co wydawac fortunę

Kochane ja dziś spotkałam kuzynkę z wózkiem w którym się zakochałam ma wszystko to co potrzeba , piękny wygląd jak dla mnie , powalił mnie na kolana i jak się świetnie prowadzi oto on ;
Faktycznie bardzo ładny ten wózek zupelnie w moim stylu zgramny, śłiczny....a cena jaka????wiesz moze?
Ale sie rozpisałam a mam jeszcze jedno pytanie. Dostałam skierowanie na badania: gr. krwi, morfologie i mocz.Czy jak mam skierowanie to bede placic za te badania czy nie????I jak sie robi te badania????mam juz ze swoim moczem isc do przychodni???Na czczo chyba co???

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:36
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:40   #3424
agape
Zadomowienie

śliczne te wszystkie wasze zakupki ja mam we wtorek wizyte u gina a potem chyba puszcze wodze fantazji i poszaleje po sklepach tymbardziej ze TŻ ma na popołudnie wiec ne bedzie miał kontroli nade mna

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:42   #3425
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
kma1982 ładne zakupki...ale raczejdla dziewczynki...czyzbys miala jakies przeczucie???

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Mój mąz pierwszy raz widzial nasze dziecko jaka miał cudowną minke jak widzial to bijace serduszko..oboje sie uspokoilismy bardzo. Pani ginekolog mówiła ze maleństwo nie bardzo chciał sie tatusiowi pokazać, widzielismy tylko główke i serduszko. Jesteśmy umówieni za 2 tygodnie też oboje wtedy dzidzia bedzie wieksza.Pani ginekolog poswiecila mi duzo czasu dzis, moglam na spokojnie o wszystko zapytac,.Ogolnie jest dobrze ale mowila ze mam jeszcze lezec i dostałam kolejne 2 opakowania duphastonu takze chyba cudownie nie jest cos mowila ze łożysko za blisko ścianki chyba..nie jestem, pewna.Ale dzidzia byla sporo wieksza niz 3 tygodnie temu jak to nasze malenstwo rosnie...a i bardzo dużo przytyłam...wg dzisiejszego usg to 10 tydzien a ja juz ma plus 5 kg ogolnie ja duzo wiecej nie jem jedyne co to wciazy zaczelam kolecje jesc...cale zycie sie odchydzalam patrzylam na to co jem to w ciazy pozwalalam sobie na takie rzeczy ktorych zawsze sobie odmawialam ale nie duzo i przesadnie i herbate zaczelam slodzik...mój mąz zapytał czy to moze od soków bo bardzo duzo pije..lekarka pwoiedziala ze tak..ze soki sa bardzo tuczace ze maja duzo cukrow ze mam pic tylko wode i jesc owoce i warzywa noi normalne posilki oczywiscie ale mniej musze sie ograniczyc.Dzis nie dostalismy zdjec bo dzidzia nieuchwytna za bardzo.Ale jestem i tak szczesliwa i spokojniejsza widzialam serduszko a to w moim przypadku bardzo duzo...a i powiedziala.."nie kochajcie sie państwo jeszcze" a na to to juz mojemu mezowi mina zredła...ale cóż czego sie nie robi dla maleństwa.

A dzis pojechalismy do mojego domku rodzinnego i w piwnicy wyszperalam troszke ciuszkow po mojej siostrzyczce najlepsze sobie wzielam wypiore i bedzie ok...a i chyba zaczely mi sie mdlosci i wymiotki Wam mijaja a mnie dopadaja dopiero...przed wczoraj robiłam ziemniaczki pieczone z sosem czosnkowym i dzidzi chyba to nie posmakowało bo po obiadku na sama mysl i zapach...blleeee....a dzis 2 raz....wracalismy od lekarza i zakupow i mój mąz taki załadowany tobołami wchodził po schodach chiał to zrobic tak szybko i sprytnie i jak sie...wyłożyłnigd y nie widzialam go przewroconego...ale to smiesznie ywgladalo wyłożył sie na całe schodycała droge po schodach( a jest daleka bo 4 pietro) smielismy sie jak czubki ja az tak bardzo ze jak weszlam do domu zrobilo mi sie nie dobrze i ...do wc...Bozia mniepokarała za smianie sie z cudzego nieszczescia...

A jak u was dzis????Juz Was moje kochane nadrabiam....co tam popisałyście.,...Buźka

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Faktycznie bardzo ładny ten wózek zupelnie w moim stylu zgramny, śłiczny....a cena jaka????wiesz moze?
Ale sie rozpisałam a mam jeszcze jedno pytanie. Dostałam skierowanie na badania: gr. krwi, morfologie i mocz.Czy jak mam skierowanie to bede placic za te badania czy nie????I jak sie robi te badania????mam juz ze swoim moczem isc do przychodni???Na czczo chyba co???
własnie cena bardzo przystępna to jest gondola spacerówka fotelik torba i folie cena w granicach 1110 zł max

Stary 2010-08-05, 11:43   #3426
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chyba w rossmanie można takie znależć i zadowolona Twoja koleżanka?? wiec moze takie poszukam

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

śliczny brzusio i fotka bardzo fajna ja tez juz chce taki
Tak jest naklejka Rossmana wiec napewno. Bardzo zadowolona, mowila ze sie smarowała i 1 tylko rozstep ma.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-05, 11:44   #3427
agape
Zadomowienie

aha a chodzi któras z was na nfz i wszystko z jej ciążą prawidłowo i ile jest usg?? u mnie jak wszsytsko przebiega sprawnie to tylko 3 (kolejne za 8 tygodni chyba) zwariuje

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-05, 11:45   #3428
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Nadrabiam to co znowu przegapiłam

Naprawdę nie wiem po co Wy się już tak strasznie nastawiacie na poród. Kurcze, nie dość że tyle czasu jeszcze, to naprawdę nie ma sensu czytać czyichś opisów. Nie dość że każdy inaczej to odczuwa psychicznie i fizycznie, to to Wam nie pomoże. Ja najbliższym zapowiedziałam że nie mam ochoty słuchać ani rozmawiać o porodach. To moja prywatna i intymna sprawa i będę o tym rozmawiać tylko jeśli sama będę tego potrzebować. Na razie wystarczy mi mój TŻ. Nie panikuję, zdecydowałam jak rodzę i wierzę że dam radę

Ja jeszcze nie czuję ruchów ale mam nadzieję wkrótce poczuć
Wczoraj zamówiłam parę pasów ciążowych i nie mogę się doczekać aż dojdą do mnie!

A to mój ponad 16.-tygodniowy brzuszek - zdj. by TŻ
Spory masz śłiczny brzuszek. ja mam prawie taki a ja jestem w 12 tygodniu ciazy liczac od miesiaczki a tak to w 10 tygodniu....ale mi lekarka powiedziala ze dlatego mam taki duzy bo widocznie mialam slabe miesnie brzucha wiec to od miesni tez zalezy najwidoczniej.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-05, 11:48   #3429
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
aha a chodzi któras z was na nfz i wszystko z jej ciążą prawidłowo i ile jest usg?? u mnie jak wszsytsko przebiega sprawnie to tylko 3 (kolejne za 8 tygodni chyba) zwariuje
3 usg ... ale ja na własną rękę robię w piątek jedno, a jeszcze jedno zrobię pewnie jeśli na tym na nfz nie będzie widać co między nóżkami
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:50   #3430
agape
Zadomowienie

a przezierność na zwyklym usg sie sprawdza czy jakies inne powinno byc?? bo ja jestem wlasnie w 12 tyg. i napewno nie bede iala teraz usg z nfz...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-05, 11:51   #3431
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak jest naklejka Rossmana wiec napewno. Bardzo zadowolona, mowila ze sie smarowała i 1 tylko rozstep ma.
Ja tez smaruje właśnie rossmanowskią emulsją i jak na razie jestem zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 11:53   #3432
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny ten wózek, a jakiej firmy???

Cytat:
wcześniej (przed ciążą) nakupowałam większośc ciuszków błękitnych lub kolorowych, więc teraz poszalałam ale myślę, że fioletowe spodnie też założę chłopcu, a te dwie różowe bluzeczki najwyżej komuś oddam, reszta, według mnie dla obojga płci
Cytat:
a i chyba zaczely mi sie mdlosci i wymiotki Wam mijaja a mnie dopadaja dopiero...
mi mdłości znów wróciły i od kilku dni męczą niemiłosiernie

Cytat:
własnie cena bardzo przystępna to jest gondola spacerówka fotelik torba i folie cena w granicach 1110 zł max
faktycznie, niedrogo

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
a przezierność na zwyklym usg sie sprawdza czy jakies inne powinno byc?? bo ja jestem wlasnie w 12 tyg. i napewno nie bede iala teraz usg z nfz...
na zwykłym usg
Stary 2010-08-05, 11:53   #3433
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja jak się posmarowałam tą rossmanowską to mnie TŻ z łóżka wygonił bo stwierdził że go w nosie kręci
Stary 2010-08-05, 12:07   #3434
Justine1988
Zadomowienie

Fajny ten wózek ale cena hmmm moze i przestepna ale ja widzialam tez fajne wózki na allegro z fotelikami do samochodu z gondola spacerowka nawet za okolo 600- 700 zł....trzeba dobrze popatrzec.

Na NFZ ogolnie s chyba 3/4 usg..ja juz do tej pory mialam 3 ale u mnie sytuacja inna jest i za 2 tygodnie znowu...mam..ja tam sie ciesze a jaby to dzieku szkodzilo to wierze ze lekarz nie robilby z taka czestotliwoscia.

Delikatny ten twoj maz mi sie ten zapach babydream bardzo podoba nie jest duszacy ani drazniacy pachnie niemowlakiem podobny zapach do serii nivea baby. Ja mam i emulsje babydream i olejek ale osobiscie polecam bardziej olejek emulsja troche wolno sie wchlania jak sie nia wysmarowalam to cala biala bylam...i to babydream jest dobre bo jest tez do ud, pośladków i piersi jednoczesnie tylko trzeba ze 2/3 razy dziennie smarowac.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-05, 12:11   #3435
agape
Zadomowienie

Cytat:
Fajny ten wózek ale cena hmmm moze i przestepna ale ja widzialam tez fajne wózki na allegro z fotelikami do samochodu z gondola spacerowka nawet za okolo 600- 700 zł....trzeba dobrze popatrzec.

Na NFZ ogolnie s chyba 3/4 usg..ja juz do tej pory mialam 3 ale u mnie sytuacja inna jest i za 2 tygodnie znowu...mam..ja tam sie ciesze a jaby to dzieku szkodzilo to wierze ze lekarz nie robilby z taka czestotliwoscia.

Delikatny ten twoj maz mi sie ten zapach babydream bardzo podoba nie jest duszacy ani drazniacy pachnie niemowlakiem podobny zapach do serii nivea baby. Ja mam i emulsje babydream i olejek ale osobiscie polecam bardziej olejek emulsja troche wolno sie wchlania jak sie nia wysmarowalam to cala biala bylam...i to babydream jest dobre bo jest tez do ud, pośladków i piersi jednoczesnie tylko trzeba ze 2/3 razy dziennie smarowac.
jak wiekszosc kremów i tu sie pojawia problem - ja to nawet raz czasami zapominam rano - pospiech, popoludniu obiadek i leniuchowanie a wieczorem po kapieli to najchetniej odrazu do łózeczka a potem mówie ze jakis preparat wgole nie działa

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-05, 12:12   #3436
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

Szlachetny nosek ma ...w sumie to jemu wszystko przeszkadza co ma chociaż lekki zapaszek
mi też się podoba...w sumie to mnie drażnią tylko bardzo słodkie albo bardzo gorzkie zapachy

Lekarz wie co robi fajnie że możesz tak doglądać często maluszka
Stary 2010-08-05, 12:16   #3437
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja jak się posmarowałam tą rossmanowską to mnie TŻ z łóżka wygonił bo stwierdził że go w nosie kręci
mój na szczęście nie marudzi że go kręci

Cytat:

No tak, są wózki wraz z foetlikiem za 600zł tylko jak one sie prowadzą ? Szwagierka kupiła taki za 650 i już żałuje, nawet po prostej ulicy trzema miec podwójną siłę aby go pchać, może akurat na taki trafiła, nie wiem. Ale wie na pewno że spacerówki nie będzie używała tylko kupi nową więc znów koszt

Ten jednak sama próbowałam i prowadzi się bajecznie

kma1982 to Coneco Barracuda

Edytowane przez sylfiaaa
Czas edycji: 2010-08-05 o 12:18
Stary 2010-08-05, 12:21   #3438
agape
Zadomowienie

do mnie ten plastikowy daszek nie przemawia ale jedno trzeba przyznać że wózki CONECO dobrze się prowadzą - jedną ręką a to duża zaleta

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-05, 12:23   #3439
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Szlachetny nosek ma ...w sumie to jemu wszystko przeszkadza co ma chociaż lekki zapaszek
mi też się podoba...w sumie to mnie drażnią tylko bardzo słodkie albo bardzo gorzkie zapachy

Lekarz wie co robi fajnie że możesz tak doglądać często maluszka
Tak...kazda wizyta i widok bijącego serduszka baaardzo mnie uspokaja..normalnie dzis jestem mega szczesliwa.....nosze małego czlowieczka pod serduszkiem...Boże jakie to cudowne uczucie...,strasznie szkoda mi kobiet ,które nigdy tego nie poczuja...sama jeszcze nie dawno myslałam, że będę sie do nich zaliczać....a tu niespodzianka

Dobra zajrze na jakas stronke internetowa i poszukam jakiegos przepisu fajnego na kurczaczka...zrobie jakis dobry obiadek mam kurczaka i prawdziwki szkodaby sie zmarnowaly...dla mnie kurczak w sosie grzybowym troche nie teges ale mezus chce i kurczaka i sosik grzybowy za nim chodzi....cos wymysle.

A co do zakupow...ja musze lezec i moze to i dobrze bo juz po lumpkow bym obkupila tak mnie ciagnie... a jeszcze pod blokiem praktycznie mam az dwa duze i kawalek dalej 3....ale bedzie polowanko ale to ..hmm..mialam teraz juz po dzsiejszym usg kupowac ale ze nadal kaze lezec dlaje biore leki to nie bede latac po sklepach...i zapeszyc tez nie chce kupujac za wczesnie .ale za dwa tygodnie jak pojde na usg i bedzie ok to poszaleje ..juz wtedy skoncze 3 miesiac najniebezpieczniejszy okres....Maz zakupy zaplanowal na listopad, akurat mamy miec zastrzyk gotoweczki i wtedy wszystko kupic....eeee..ja nie wytrzymam do listopada 4 miechy.... anjak jeszcze oglodam wasze zakupki...nie no way;-) za dwa tygodnie zaczynam maratonik;-)

24.02.2011 r.

Nadia:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 12:36   #3440
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra zajrze na jakas stronke internetowa i poszukam jakiegos przepisu fajnego na kurczaczka...zrobie jakis dobry obiadek mam kurczaka i prawdziwki szkodaby sie zmarnowaly...dla mnie kurczak w sosie grzybowym troche nie teges ale mezus chce i kurczaka i sosik grzybowy za nim chodzi....cos wymysle.
tak z ciekawości, bo się nie znam za bardzo, są już w lesie grzyby? (chodzi mi o prawdziwki, podgrzybki...)taką mam na nie ochotę - marzy mi się sos grzybowy lub zupa krem...mniam...

Cytat:
A co do zakupow...ja musze lezec i moze to i dobrze bo juz po lumpkow bym obkupila tak mnie ciagnie... a jeszcze pod blokiem praktycznie mam az dwa duze i kawalek dalej 3....ale bedzie polowanko ale to ..hmm..mialam teraz juz po dzsiejszym usg kupowac ale ze nadal kaze lezec dlaje biore leki to nie bede latac po sklepach...i zapeszyc tez nie chce kupujac za wczesnie .ale za dwa tygodnie jak pojde na usg i bedzie ok to poszaleje ..juz wtedy skoncze 3 miesiac najniebezpieczniejszy okres....Maz zakupy zaplanowal na listopad, akurat mamy miec zastrzyk gotoweczki i wtedy wszystko kupic....eeee..ja nie wytrzymam do listopada 4 miechy.... anjak jeszcze oglodam wasze zakupki...nie no way;-) za dwa tygodnie zaczynam maratonik;-)
ja ciuszki kupuję już od dawna (tak jak moja mama), jak jeszcze w ciąży nie byłam...dzięki temu nie nadwyrężam portfela a i ubranek całkiem sporo się nazbierało kupuję nie tylko na 3-6 miesięcy, jak coś ładnego trafię to i na 1-2 lata kupię poza tym mam sporo ciuszków na 3-5 lat, bo kupowałam na córkę Tżta i wszystko zostawiam, przyda się
Stary 2010-08-05, 12:42   #3441
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
tak z ciekawości, bo się nie znam za bardzo, są już w lesie grzyby? (chodzi mi o prawdziwki, podgrzybki...)taką mam na nie ochotę - marzy mi się sos grzybowy lub zupa krem...mniam...

ja ciuszki kupuję już od dawna (tak jak moja mama), jak jeszcze w ciąży nie byłam...dzięki temu nie nadwyrężam portfela a i ubranek całkiem sporo się nazbierało kupuję nie tylko na 3-6 miesięcy, jak coś ładnego trafię to i na 1-2 lata kupię poza tym mam sporo ciuszków na 3-5 lat, bo kupowałam na córkę Tżta i wszystko zostawiam, przyda się
Co do grzybków to juz sie pojawiły. Mój tata bya wczoraj i nazbieral troche prwdziwków , maślaków tak na sosik i zupke jeszcze mam....takze grzybki są...kurde podzieliłabym sie z tobą...ale nie ma jak
Pomysl nie nadwyrezaniem portfela niezly...boi przyjemnosc z takich zakupow jest....ja jednak az takich zapasów na daleka przyszłość nigdy nie praktukowałam.Raczej jestem oszczedna i kupuje tylko to co na teraz jest potrzebne i na najblizszy czas...ale Ty nieżle na tym wyszłas...juz wyprawka prawie skompletowana hehe

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-05, 12:47   #3442
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do grzybków to juz sie pojawiły. Mój tata bya wczoraj i nazbieral troche prwdziwków , maślaków tak na sosik i zupke jeszcze mam....takze grzybki są...kurde podzieliłabym sie z tobą...ale nie ma jak
dziękowac w weekend się wybiorę, bo lubię zbierac grzybki...

Cytat:
Pomysl nie nadwyrezaniem portfela niezly...boi przyjemnosc z takich zakupow jest....ja jednak az takich zapasów na daleka przyszłość nigdy nie praktukowałam.Raczej jestem oszczedna i kupuje tylko to co na teraz jest potrzebne i na najblizszy czas...ale Ty nieżle na tym wyszłas...juz wyprawka prawie skompletowana hehe
ja wychodziłam z założenia, że skoro chcę miec dzieci i mój Tż też, to kiedyś miec je będziemy, więc kupowała, nie regularnie, ale jak zaszłam do lumpa lub na jakieś wyprzedaże i coś trafiłam, to kupowałam, prałam (jeśli z lumpka, w sumie jak dzidzia się urodzi to wypiorę jeszcze raz) i w piwnicy bunkrowałam kiedyś udało mi się trafic butki emu z pomponami dla dziecka 8-12 miesięcy - nówki -wychodzi na to, że jak urodze w lutym na na przyszłą jesień się przydadzą
Stary 2010-08-05, 13:02   #3443
muron
Zakorzenienie

Cytat:
widać że szczuplutka jesteś...może i dlatego tak widać ale w sumie - każdy inaczej ma - zaraz w rodzinie by u mnie snuli że to na pewno chłopiec jak już taki duży brzuch

Taniutko kupiłaś, a własnie myślisz że będą wystarczająco długie?
bo oglądałam jakieś takie http://moda.allegro.pl/item115855941...ka_gratis.html ale te za to wydają mi się strasznie wielkie?

te są też słodkie ale ja jakoś nigdy do tych świecidełek nie byłam przekonana...
http://moda.allegro.pl/item117467481...lory_l_xl.html

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

chyba znalazłam

http://moda.allegro.pl/item116197099...ciaza_s_m.html

te?
wydają się spore

Ja chyba nawet gdybym nie chciała to muszę kupić, bo w przyszym m-cu wybieram się na fitness dla mam i tam jest WYMÓG że musi być pas ciążowy jakikolwiek...ale ma być.
ale to chyba nie chodzi im o bawełniany ale taki podtrzymujący:
http://allegro.pl/item1165219767_pas...ep_medycz.html

bo jesli po prostu pas, to nie rozumiem, bo??

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

Barracuda Tylko on cięzki- 16 kg gondola

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

w Smyku sa takie słodkie ciuszki dla dziewczynek śpioszki rózowe z brązowa lamówką i w groszki, wyglądają jak czekoladki z lukrem. A ja nie wiem jaka płeć. Ale juz 18, to w przyszłym tygodniu lekarz powinien zobaczyć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:32   #3444
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Muron chyba faktycznie na ALL się rozejrzę za jakimiś spodniami . Podskoczę do h&m żeby zobaczyć jak tam stoją z rozmiarami i coś upoluję w necie.

Dziewczyny ... powiedzcie mi która grafika jest lepsza na koszulkę??
Pierwsza jest przesmieszna
ale na koszulkę, to chyba druga, bo mniej treści

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2010-08-05 o 14:17
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:39   #3445
make_up_istka
BAN stały

Ja muszę TŻta stopować w kupowaniu ciuszków dla maluszka, bo on wpadł w szał dziecięcych zakupów i wykupiłby wszystko w sklepach i to co ładne w lumpklach - chyba będę musiała mu n portfel schować hahaha On to już nawet jak mu kupiłam koszulę to interesował się tylko tym czy coś dla maluszka też mam masakra

Ahaaaa, POCZUŁAM PIERWSZE RUCHY!!! Wczoraj wieczorem. Faktycznie tak jak mama mówiła - jakbym miała w brzuchu takie bąbelki, jakby mnie ktoś tak pukał czy smyrał od środka
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:41   #3446
muron
Zakorzenienie

jak któraś ma TK Maxx to idzcie po ciuszki, duzo drogich ale cudne. Ja jestem fanką brytyjskich właśnie. Sukienki-boskie. No ale na takie 1-3 letnie dziewuszki;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:46   #3447
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:

sa grzybki są

Mojej mamci przynosi taki facio za marne grosze bo na fajki nie ma i wczoraj przyniósł reklamówke prawdziwków i kozaków oczywiście był sosik z prawdziwków a z reszty pierożki z grzybków i kapustki mniam

Stary 2010-08-05, 14:25   #3448
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

padnę chyba...z dnia na dzień mam coraz ciemniejsze i mocniejsze włoski na brzuchu, czuję się jak goryl... mam nadzieję że to zniknie po ciąży bo jak nie to będę chyba warkocze zaplatać

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

skusiłam się na 4 pasy ciążowe

co do tych na aerobik to właśnie nie wiem...bo jak widziałam to kobiety ćwiczą w tych materiałowych - pójdę to zobaczę co i jak dokładnie

Próbuję namówić TŻ na ten kojec http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html zobaczymy czy da się skusić na obcego w łóżku
Stary 2010-08-05, 14:35   #3449
izus123
Raczkowanie

Kiepskie opnie maja wózki Coceco. Też na nie patrzyłam, bo wygladają fajnie, ale są dosyć cięzkie i według opinii uzytkowników wadliwe... ech, będzie problem z wyborem.

Zamowiłam kojec Motherhood, przespałam się z nim po raz pierwszy... SUPER!!! Ile pozycji można z nim przyjąć Polecam !!!
Dostałam też karnet na 5% znizki na następne zakupy, podarowałam koleżance ciężarnej))

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2010-08-05 o 14:39
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:42   #3450
Zadie
Raczkowanie

Parę dni laby i potem parę godzin nadganiania, ależ styczniówki produktywne

make_up_istka, cudny brzuszek, zwłaszcza, żeś szczuplutka U mnie jeszcze nic nie widać, choć już 16tc, a gabaryty mam podobne... W weekend TŻ robił mi zdjęcia w stroju, chciałam pierwsze ciężarowe, ale d..a blada, będę musiała jeszce poczekać.

Wczoraj kąpiąc się poczułam pierwsze ruchy- od razu sprawdziłam w necie, czy to możliwe w tak wczesnej jeszcze ciąży, bo strasznie mnie to zdziwiło. Okazuje się, że tak i intuicja mnie nie myliła.

JeSuisUnPapillon, ja też mam owłosiony brzuch Najpierw się przeraziłam, ale przeczytałam, że to całkiem normalne, uff... Za to włoski na nogach i rękach praktycznie przestały rosnąć, tak jakby całe owłosienie wywędrowało na brzuszek

Zrobiłam się strasznie trudną partnerką dla mojego TŻ: marudzę, płaczę, narzekam na niego strasznie, a jest fantastycznym facetem i bardzo mi pomaga, wyręcza niemalże we wszystkim. Boję się, że jak tak dalej pójdzie, to on naprawdę zacznie myśleć, że jestem z nim nieszczęśliwa i będzie się stresować jeszcze bardziej.... Co robić by nie być taką jędzą?...
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości