My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 12:44   #3421
JustCassie
BAN stały

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

Apropo stłuczek i innych takich tematów. Dziś mamy św Krzysztofa i dziś jest Dzień bez mandatu
czyli przyzwolenie na drobne szaleństwa
JustCassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 13:40   #3422
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustCassie Pokaż wiadomość
Apropo stłuczek i innych takich tematów. Dziś mamy św Krzysztofa i dziś jest Dzień bez mandatu
czyli przyzwolenie na drobne szaleństwa
To dobrze, bo się wybieram do miasta A tak na poważnie, to pogoda jest na tyle okropna, że liczę na to, iż nie będzie zbyt wielu kierowców - idiotów na drodze... Nie przepadam za jazdą po śliskiej jezdni.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 13:32   #3423
nellady
Zakorzenienie

Dziewczyny, a macie jakieś triki na parkowanie równoległe? Jeśli chodzi i prostopadłe nie mam problemów najpierw uczyłam się sposobem-eLką teraz robię to automatycznie, jednak przy równoległym wystaje trochę poza linie...

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 21:58   #3424
Lidzia007
Zadomowienie

Tato był punciakiem u mechanika i jutro wymiana oleju, jakiejś tam linki itp. ok. 850 zł
+ jeszcze wymiana piasty i samoregulatora (145 zł sam samoregulator) .. jeszcze pewnie niedługo dojdą filtry od gazu, w październiku przegląd. Masakra! ale mam nadzieje, że będzie jeździł po tym wszystkim długo i nic się nie będzie psuło .

,,Nie rób drugiemu tego,
czego Ty nie chcesz sam!"
Lidzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 17:49   #3425
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja niestety nie potrafię parkować równolegle Zawsze jak próbuję, to potem z 10 minut kombinuję i robię kilkanaście korekt, by w końcu stać w normie... tzn dalej daleko od chodnika, ale tak, by w razie czego straż miejska się nie czepiła...

Planowałam ustawić na podwórku krzesła (zamiast samochodów) i tak sobie poćwiczyć, ale po dzisiejszym popisie na mieście muszę się pośpieszyć

No i muszę się pochwalić, że wyprzedzanie idzie mi już całkiem fajnie ostatnio miałam dużo okazji poćwiczyć (za pojazdami jadącymi ok 70 km/h) i się naumiałam Ale cały czas bez redukcji biegów, bo jechałam tak szybko, że wystarczyło zrobić mały slalomik i było po wszystkim

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 17:52   #3426
karolca
Zakorzenienie

teoretycznie z parkowaniem równoległym nie mam problemu, ale w moim lanosie widocznosć przez tylną szybę jest fatalna.
Jakbym umiała sprzedać przepis na udane parkowanie to bym dała tu instrukcje, ale robię to "na czuja" bez zastanawiania się nad tym.

Już na kursie nie sprawiało mi to kłopotu. Pamiętam jak instruktor kazał mi na jednej z ulic znaleźć jakieś miejsce do parkowania. Więc zaparkowałam w najciaśniejszej dziurze, a ten zaczął się śmiać, że jakbym miała dwa razy tyle miejsca, to pewnie bym sobie nie poradziła... miał rację

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 18:12   #3427
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja niestety nie potrafię parkować równolegle Zawsze jak próbuję, to potem z 10 minut kombinuję i robię kilkanaście korekt, by w końcu stać w normie... tzn dalej daleko od chodnika, ale tak, by w razie czego straż miejska się nie czepiła...

Planowałam ustawić na podwórku krzesła (zamiast samochodów) i tak sobie poćwiczyć, ale po dzisiejszym popisie na mieście muszę się pośpieszyć

No i muszę się pochwalić, że wyprzedzanie idzie mi już całkiem fajnie ostatnio miałam dużo okazji poćwiczyć (za pojazdami jadącymi ok 70 km/h) i się naumiałam Ale cały czas bez redukcji biegów, bo jechałam tak szybko, że wystarczyło zrobić mały slalomik i było po wszystkim
a ja wczoraj wyprzedzałam dwa naraz...jeżdze co raz szybciej, aż się mój brat zaczyna denerwować, kocham prędkość, ale wiem co to może oznaczać oczywiście pozwalam na to sobie kiedy mogę, nie w mieście.

Stary 2011-07-28, 18:43   #3428
VwVampirka
Zakorzenienie

Mi też się podoba szybka jazda Poza terenem zabudowanym zdarza mi się trochę popiratować (do 110 /h) ale dzięki temu mam okazje wyprzedzać Tak więc czuję się usprawiedliwiona, bo piratuję w szczytnym celu

No i zaraz po tym jak napisałam poprzedniego posta to poprosiłam tatę, by ze mną poćwiczył to parkowanie...
Ustawiłam sobie krzesła imitujące 2 "samochody" i parkowałam, a tata mi podpowiadał. Dobrze, że nie robiłam tego na mieście, bo oba "samochody" obiłam
Ale chyba nie będę miała już problemu z parkowaniem równoległym tyłem. Wyłapałam punkty przy których należy skręcać (podobne punkty miałam na kursie, ale niestety w każdym samochodzie są one gdzie indziej), czyli róg 1.samochodu w tylnym bocznym oknie-skręcam na max w prawo. Odczekuję 2 sekundy i delikatnie prostuję koła. Gdy mam róg nad klamką w bocznym oknie, to na max w lewo i gotowe Zobaczę, jak się punkty spisują w mieście, ale myślę, że będzie ok. Muszę jeszcze znaleźć podobne punkty do parkowania przodem (chociaż na kursie nigdy takich nie miałam, bo podobno przodem się łatwiej parkuje - ciekawe tylko dla kogo )

a co do dziur, to ja (parkując prostopadle) też bez problemu wcisnę się w najciaśniejszą, ale jak np mam 2 miejsca parkingowe obok siebie to stanę dokładnie na środku i tak cały czas mam, więc albo wybieram małe dziury, by nie było obciachu, albo potem to koryguję

Oscar Wilde
Stary 2011-07-28, 18:55   #3429
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ż problemu z parkowaniem równoległym tyłem. Wyłapałam punkty przy których należy skręcać (podobne punkty miałam na kursie, ale niestety w każdym samochodzie są one gdzie indziej), czyli róg 1.samochodu w tylnym bocznym oknie-skręcam na max w prawo. Odczekuję 2 sekundy i delikatnie prostuję koła. Gdy mam róg nad klamką w bocznym oknie, to na max w lewo i gotowe Zobaczę, jak się punkty spisują w mieście, ale myślę, że będzie ok. Muszę jeszcze znaleźć podobne punkty do parkowania przodem (chociaż na kursie nigdy takich nie miałam, bo podobno przodem się łatwiej parkuje - ciekawe tylko dla kogo )

a co do dziur, to ja (parkując prostopadle) też bez problemu wcisnę się w najciaśniejszą, ale jak np mam 2 miejsca parkingowe obok siebie to stanę dokładnie na środku i tak cały czas mam, więc albo wybieram małe dziury, by nie było obciachu, albo potem to koryguję
O prostopadłym nie mówię, bo to jest... proste
Parkowanie równoległe na punkty odniesienia i skręcanie kierownicy... ok, a co jak za jakiś czas będziesz jechała innym samochodem? Nie lubię takie uczenia tylko jak się uczyć, to na czuja.
I przodem wcale łatwiej się nie parkuje, bo tylna ość jest bardziej skrętna przy parkowaniu. A do prostopadłego przodem musisz mieć po pierwsze więcej miejsca a po drugie musisz najechać na krawężnik aby zaparkować przy krawężniku a nie na środku drogi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-28, 19:16   #3430
VwVampirka
Zakorzenienie

Lepiej parkować na punkty niż wcale Mam nadzieję, że te punkty będą takim wstępem do nauki na czuja, a jak nie, to trudno, przy następnym samochodzie znajdę nowe punkty, ale mam nadzieję, że to już nie będzie konieczne

Oscar Wilde
Stary 2011-07-28, 20:04   #3431
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się podoba szybka jazda Poza terenem zabudowanym zdarza mi się trochę popiratować (do 110 /h) ale dzięki temu mam okazje wyprzedzać Tak więc czuję się usprawiedliwiona, bo piratuję w szczytnym celu

No i zaraz po tym jak napisałam poprzedniego posta to poprosiłam tatę, by ze mną poćwiczył to parkowanie...
Ustawiłam sobie krzesła imitujące 2 "samochody" i parkowałam, a tata mi podpowiadał. Dobrze, że nie robiłam tego na mieście, bo oba "samochody" obiłam
Ale chyba nie będę miała już problemu z parkowaniem równoległym tyłem. Wyłapałam punkty przy których należy skręcać (podobne punkty miałam na kursie, ale niestety w każdym samochodzie są one gdzie indziej), czyli róg 1.samochodu w tylnym bocznym oknie-skręcam na max w prawo. Odczekuję 2 sekundy i delikatnie prostuję koła. Gdy mam róg nad klamką w bocznym oknie, to na max w lewo i gotowe Zobaczę, jak się punkty spisują w mieście, ale myślę, że będzie ok. Muszę jeszcze znaleźć podobne punkty do parkowania przodem (chociaż na kursie nigdy takich nie miałam, bo podobno przodem się łatwiej parkuje - ciekawe tylko dla kogo )

Mój dotychczasowy rekord to 140
kuzyn się śmieje, że jeżdże jak facet;D

Edytowane przez nellady
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:05
Stary 2011-07-28, 20:31   #3432
sabbatha
Zakorzenienie

moj 160 :P wiecej moje auto na gazie nie wyciaga :P

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 20:40   #3433
VwVampirka
Zakorzenienie

A na jakich drogach? Bo moje 110 było na krętej z pagórkami, gdzie można było jechać 90
Na autostradzie jeszcze nigdy nie byłam, ale ciekawi mnie ile mój staruszek dałby radę wyciągnąć w dobrych warunkach

Oscar Wilde
Stary 2011-07-28, 20:44   #3434
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
A na jakich drogach? Bo moje 110 było na krętej z pagórkami, gdzie można było jechać 90
Na autostradzie jeszcze nigdy nie byłam, ale ciekawi mnie ile mój staruszek dałby radę wyciągnąć w dobrych warunkach
też na takich;P ograniczenie do 70 przeważnie;P

na autostradzie również nie byłam, tam do 160 bym dobiła na pewno...za jakiś czas może i więcej

Stary 2011-07-28, 20:55   #3435
VwVampirka
Zakorzenienie

No proszę, niby wątek dla początkujących, które za kółkiem czują się niepewnie, boją się jeździć a tu okazuje się że same piratki drogowe tu piszą

Oscar Wilde
Stary 2011-07-28, 21:20   #3436
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę jeszcze znaleźć podobne punkty do parkowania przodem (chociaż na kursie nigdy takich nie miałam, bo podobno przodem się łatwiej parkuje - ciekawe tylko dla kogo )
Ja równolegle parkuję tylko wjeżdżając przodem Tyłem na kursie dobrze mi szło ale jakoś swoim nie lubię tak parkować, bo zaraz myślę, że mi jeszcze nie wyjdzie a ktoś z tyłu będzie czekał, żeby przejechać i w ogóle wstyd będzie
A wjeżdżając przodem wcisnę się nawet jak jest mało miejsca, tylko wtedy trzeba kilka korekt, żeby ustawić się blisko krawężnika

W ogóle autko mi się dzisiaj popsuło
Jechałam do domu (na szczęście skrótem, bocznymi drogami przez wiochy a nie przez centrum) i trzymałam stałą prędkość a nagle auto samo zaczęło zwalniać, mimo takiego samego trzymania gazu Aż w końcu się zatrzymało i zdechło Odpaliłam, ruszam z 1 to elegancko ruszył i za chwilę to samo, zaczął sam zwalniać i zgasł I tak parę razy ... Bo chciałam dojechać do miejsca, gdzie mogłam spokojnie stać z dala od drogi, bez awaryjnych. Tż przyjechał holować mnie, a że martwe rzeczy są złośliwe autko odpaliło, ładnie ruszyło i dojechało do mechanika bez problemów Jednak zostawiłam mu, zobaczymy jutro czy coś zobaczymy co tam się mogło podziać
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 21:43   #3437
sabbatha
Zakorzenienie

oj tak sobie żartujemy, no ja te 160 to wiadomo, na trasie szybkiego ruchu, musiało by mi odwalić żeby na takich z ograniczeniem do 70-90 tyle zasuwać :P

Stary 2011-07-29, 00:14   #3438
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę, niby wątek dla początkujących, które za kółkiem czują się niepewnie, boją się jeździć a tu okazuje się że same piratki drogowe tu piszą
oj tam zaraz
Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
oj tak sobie żartujemy, no ja te 160 to wiadomo, na trasie szybkiego ruchu, musiało by mi odwalić żeby na takich z ograniczeniem do 70-90 tyle zasuwać :P
no właśnie...mi odwala czasami ale tak nie można bo w końcu jakiś wypadek spowoduje, co prawda najczęściej zasuwam tak w nocy, kiedy ruchu nie ma.

Stary 2011-07-29, 00:50   #3439
sabbatha
Zakorzenienie

tylko uwazaj bo w nocy pelno nieoznakowanych rowerzystow i pieszych + sarny i jelenie nieraz wlaza

Stary 2011-07-29, 07:28   #3440
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

W ogóle autko mi się dzisiaj popsuło
Jechałam do domu (na szczęście skrótem, bocznymi drogami przez wiochy a nie przez centrum) i trzymałam stałą prędkość a nagle auto samo zaczęło zwalniać, mimo takiego samego trzymania gazu Aż w końcu się zatrzymało i zdechło Odpaliłam, ruszam z 1 to elegancko ruszył i za chwilę to samo, zaczął sam zwalniać i zgasł I tak parę razy ... Bo chciałam dojechać do miejsca, gdzie mogłam spokojnie stać z dala od drogi, bez awaryjnych. Tż przyjechał holować mnie, a że martwe rzeczy są złośliwe autko odpaliło, ładnie ruszyło i dojechało do mechanika bez problemów Jednak zostawiłam mu, zobaczymy jutro czy coś zobaczymy co tam się mogło podziać
kiedyś jechałam z koleżanką i jej samochód zdechł w ten sam sposób. okazało się że najpierw skończył się gaz a później benzyna
i autko również wytracało prędkość później odpalało na na 2-3 minuty i znowu gasło. Tyle że my miałyśmy wtedy niezłego stracha bo to było w centrum miasta a nie mogłyśmy znaleźć haka gdyby ktoś chciał nas holować.Ale na szczęście jej TŻ przyniósł w baku benzynę i wszystko wróciło do normy

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 10:27   #3441
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
tylko uwazaj bo w nocy pelno nieoznakowanych rowerzystow i pieszych + sarny i jelenie nieraz wlaza
sarny, jelenie wiem rowerzyści też, ale o 3-4 nie ma już ich dużo w sumie ostatnimi czasy to już dzień jest;D

Stary 2011-07-29, 10:43   #3442
karolca
Zakorzenienie

dla mnie i tak, tak drastyczne przekraczanie prędkości to nieodpowiedzialność. Obojętnie czy to zwykła droga, czy ekspresowa czy nawet autostrada. I na autostradach dochodzi do wypadków, tylko tych już nikt nie przeżywa.
Większość ograniczeń nie jest ustawiona bezsensownie (pomijając ograniczenia, dzięki którym gmina trzepie kasę - prosta droga poza miejscowością, ograniczenie do 70 i fotoradar. i tak przez 50 km).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-29, 20:22   #3443
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
kiedyś jechałam z koleżanką i jej samochód zdechł w ten sam sposób. okazało się że najpierw skończył się gaz a później benzyna
i autko również wytracało prędkość później odpalało na na 2-3 minuty i znowu gasło. Tyle że my miałyśmy wtedy niezłego stracha bo to było w centrum miasta a nie mogłyśmy znaleźć haka gdyby ktoś chciał nas holować.Ale na szczęście jej TŻ przyniósł w baku benzynę i wszystko wróciło do normy
To nie benzyna, bo mam pół baku Coś było nie tak z kabelkiem od świecy? Mechanik pogrzebał, wymienił i wziął 10 zł za naprawę

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Większość ograniczeń nie jest ustawiona bezsensownie (pomijając ograniczenia, dzięki którym gmina trzepie kasę - prosta droga poza miejscowością, ograniczenie do 70 i fotoradar. i tak przez 50 km).
U mnie na prostym odcinku drogi, rozwaliły się barierki z jednej strony drogi, bo samochód je skasował i postawili nowe może z niecałe 10 cm za tymi starymi. I od razu znak, że zwężenie i ograniczenie do 30 km/h Pierw był tylko znak zwężenia i ograniczenia, teraz po roku zrobili chodnik po drugiej stronie i dorzuci znak " uwaga piesi" Zwykle to jest jak nie ma właśnie chodnika Nikt tam tyle nie jeździ, notorycznie z jednej strony znak jest przewracany a z drugiej ktoś już dawno temu przemalował 30 na 80 Policja na szczęście jeszcze nie wpadła na pomysł łapania tam kierowców
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 21:19   #3444
verda
Inkwizytor

UDAŁO SIĘ!! Nareszcie się odważyłam i wsiadłam bez taty/chłopaka czy kogokolwiek innego do auta Fakt że przejechałam sama może z 15 minut, ale co to były za emocje

Prawo jazdy mam od dwóch miesięcy. Za mną kilka dłuższych tras (rekord to 250km) i mnóstwo krótkich. Dziewczyny jestem taka z siebie dumna, ja naprawdę jeżdżę Musiałam się pochwalić

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 10:49   #3445
aniaa119
Raczkowanie

To i ja się dołączę do tematu Prawko siedzi w portfelu już 2 lata... ale jeżdżę bardzo mało... boję się, trzesę się i dostaję innych schizów lękowych ;p Zdałam za drugim razem i jak już jadę to jadę dobrze, sprawnie i w miarę szybko, wyprzedzanie też mi idzie, a mimo wszystko na drugi dzień znów mam opory by wsiąść za kierownicę... A już jak nie mogę wyczuć samochodu i coś mi zgaśnie albo go przegazuję to wtedy zrażam się na kolejne kilka tygodni... co robić?! :/
aniaa119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 11:42   #3446
nellady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
UDAŁO SIĘ!! Nareszcie się odważyłam i wsiadłam bez taty/chłopaka czy kogokolwiek innego do auta Fakt że przejechałam sama może z 15 minut, ale co to były za emocje

Prawo jazdy mam od dwóch miesięcy. Za mną kilka dłuższych tras (rekord to 250km) i mnóstwo krótkich. Dziewczyny jestem taka z siebie dumna, ja naprawdę jeżdżę Musiałam się pochwalić
super, gratulacje

Stary 2011-07-30, 18:12   #3447
VwVampirka
Zakorzenienie

Verda gratuluję
A trasa 250 km na raz, to bardzo ładny wynik, szczególnie przy zaledwie 2 miesiącach jazdy

aniaaa, ciężko mi będzie coś Tobie doradzić, bo ja miałam odwrotnie. Z każdym dniem jeździłam coraz lepiej, bardzo szybko robiłam postępy (sama je odczuwałam) i dla tego coraz chętniej siadałam za kółkiem. Drobne porażki też mnie trochę załamywały, ale musiałam jeździć, więc szybko o nich zapominałam, bo pomimo że np samochód mi zgasł, albo zażabkował, to osiągnęłam sporo innych rzeczy, np spokojnie przejechałam przez krzyżówkę, nie zarzuciło mnie na zakręcie, albo udało mi się ominąć dziurę w którą zawsze wpadałam . Może u Ciebie chodzi też o częstotliwość tych jazd? Jakbyś codziennie jeździła, bez względu na to czy masz ochotę, czy nie, to w pewnym momencie samo wsiadanie do samochodu nie będzie na Tobie robić żadnego wrażenia.
Jest też kwestia tego, że ja bardzo lubię jeździć A Ty?

Oscar Wilde
Stary 2011-07-31, 02:19   #3448
Emanes
Raczkowanie

GG do Emanes

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość

Prawo jazdy mam od dwóch miesięcy. Dziewczyny jestem taka z siebie dumna, ja naprawdę jeżdżę
Gratuluję odwagi... Najważniejsze, aby przełamać lęk przed samodzielną jazdą samochodem...
Stary 2011-07-31, 15:48   #3449
_Lenka
Raczkowanie

Ja po 9 miesiącach codziennej jazdy własnym samochodem muszę przyznać, że uwielbiam jeździć samochodem i uwielbiam mój samochód Właśnie stuknęło nam 8000 km razem.
_Lenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 19:27   #3450
aniaa119
Raczkowanie

VwVampirka, postępy też zauważam bo własnie od niedawna jadąc sama zaczęłam wyprzedzać i to duże pojazdy, autobusy, ciężarówki, na co wcześniej w życiu bym się nie odważyła, ale mam tak, że czasem wsiądę i "coś nie gra" nie wiem jak to wyjaśnić po prostu źle się czuję za kierownicą, nie czuję samochodu i wtedy się zrażam znów i blokuję :/ jazdę lubiłam najbardziej w trakcie kursu, nie mogłam sie jazd doczekać a 2 godz mijały mi błyskawicznie z wielkim bananem na ustach... Bloki zaczęły się po zdaniu egz... a głownie po pierwszej jeździe z tatą u boku... ale tłumaczę sobie, że to jednak nie on miał wpływ na moje podejście... Ale zawsze się czepia, a to że dołka nie ominę, a to, że na pomarańczowym się zatrzymam hamując gwałtowniej... Prowadzę samochód ok 1-3 razy w miesiącu... nie mam do niego dostępu zupełnie, ale też za bardzo się za kierownicę nie pcham, jakbym chciała może bym coś jeszcze wygospodarowała, ale że nie muszę to wolę bezstresowo siedzieć jako pasażer... Przeszkadza mi to, bo bardzo chciałabym jeździć i lęk mnei ogranicza bo chęci mam ogromne
aniaa119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości