|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Co do wypłaty, a kto płaci pracodawca czy zus? mi zus przyniósł (zn listonosz, bo nr konta nie doszedł do nich) 30 sierpnia kasę za okres od porodu (9 lipca do teraz), niezła obsuwa, co? Siala, o takie papucie muszę se zakupić, no na focie grzeczniusie dziecko masz jak nic .
Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-03 o 12:20 |
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
itakasia
aniaa pogoda podobna u Ciebie, bo to blisko dość ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- entretete ZUS :/ Matko takie opóźnienie? To jeszcze mogę sobie trochę poczekać siala też mam takie kapciochy dla Igi
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie daleko nie jest ![]() ja miskowi zakladam skarpety frotte albo butki te z pumy co ma tylko ze one juz niedlugo beda za male. ale w wozku jest i tak przykryty kocykiem cieplym a na wierzchu jescze to do gondoli przykrycie wiec chyba nie jest mu zimno. jak w foteliku to ma butki przewaznie |
|
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Jestem cały czas w trakcie nadrabiania, ale chciałam wam szybko napisać, jak sobie poradzić z zaparciami.
Ja od pierwszego dnia w domu na drugie śnaidanie i podwieczorek jem jogurt naturany albo kefir, do którego wsypuję po 3 łyżeczki siemienia lnianego, zarodków pszennych, otrębów i garść rodzynek. Działa rewelacyjnie. Zawsze miałam problemy, a teraz chodze do toalety nawet 2 razy dziennie. Moja Natunia ma już 16 dni i waży 4400 Pytanie do mam, które były nacinane, czy po dwóch tygodniach też czułyście czasem ból w środku? Szczególnie jak zaczynam ćwiczyć mięśnie Kegla, to pierwsze 2-3 napięcia bolą i juz się boję, że coś jest nie tak. |
|
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no.. jak zwykle brak regularności.. ale po tym ja miałam fajnie skórę napiętą już po pierwszym użyciu, nie wiem, może zawiera jakąś gumę czy coś że tak zastygła i była fajna gładka ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25324,summer-slim-balsam-do-ciala-ujedrniajacy-z-biala-herbata-i-kofeina.html Cytat:
Kufaaaa aniołeczek
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-03 o 12:34 |
||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po nacieciu bardzo dlugo mnie bolalo i w srodku i na zwnatrz. teraz czesto tez czuje takie pulsowanie tam gdzie blizna |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
postanowiłam zrobić porządek w szafie. Czas wyrzucić/ sprzedać rzeczy ciążowe Do tego mam juz sporo rzeczy Szymka,które są już za małe. Nie mam jednak siły robić zdjęć, opisywać itd. |
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, a dużo miałaś szwów na zewnątrz?
Pytam, bo myślę powoli o przytulankach, bo mnie straszna chęc naszła, ale jak mnie tak pobolewa, to nie wyobrażam sobie, jak seks może być możliwy
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
siala Ty ręczniki razem z ciuchami pierzesz?
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- U mnie wczoraj minęły 3 tygodnie od porodu, a dalej plamię... na czerwono
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
nie wiem jak po cesarce , ja tez dluuugo zawsze plamilamSiala na zdjeciach swietnie sie kamufluje , taki anioleczekmijaja wlasnie 4h wiec pewnie sie Zoska obudzi, zje, i pojdziemy na spacer bo piekne sloneczko, chociaz chlodno
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy się kochali po 3,5 tygodnia od porodu i było super
Choć musieliśmy się dodatkowo nawilżać... bo inaczej byłoby ciężko, albo raczej nie za przyjemnie
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia już kiedys z papeterią pisałyśmy, że może dlatego tak dlugo, bo to był taki poród 2w1
Ale kurcze, 2 dni już nic nie miałam, a teraz znowu... Masakra... I nie wyobrażam sobie jeszcze współżycia...
|
|
|
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
ja nie wiem co z tym dzieciem jest, jadl butle, w polowie placz i finito, koniec jedzenia, teraz cherbatka i to samo, musialam normalnie chowac butle zeby nie widzial bo krzyczal jakby sie bal, i znowu ululalam i drzemie, ale nie spokojnie, a jeszcze przed chwila to bylo pogodne bawiace sie dziecko skad taka zmiana?
|
|
#3435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moze zadzwon i zapytaj?Moja Alunia wazy juz 4300, przybrala 800gr od wyjscia ze szpitala (niecale 3 tyg) W nocy 2 razy sie obudzila. Ciekawe jak bedzie dzisiaj, zapraszamy kilku znajomych, moglaby tez troche pospac
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze ma duzo gazow w brzuszku i dlatego. my bylismy na spacerku. tzn to mial byc spacerek a skonczylo sie na szybkich zakupach i powrocie do domu z przerwami na wpychanie smoczka. wrocilismy wyjelam go z wozka i teraz sobie lezy grzecznie. on chyba nie lubi w wozku byc bo nie chce spac na spacerach i czesto sie wkurza po krotkim czasie ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
oby SS pomogl
|
|||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
JUŻ??
![]() Kurde to normalnie żywa krew. W poniedziałek umawiam się do gina... |
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze. po co sie zastanawiac. gin sprawdzi czy wszystko ok. a tak napisalam ze moze @ bo ta przerwa byla miedzy plamieniami
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chyba nie to, bo poza plamieniem żadnego bólu...nic. Zobaczymy.
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny ja czesto tu się nieudzielam bo niebardzo mam czas ale podczytuje regularnie tak wiec niewiem czy jestem przewrażliwiona ale mojej małej odpadł wczoraj pępek i mam wrazenie jakby am lekko na dole była ropa bardzo sie o nto boje i wkream sobie już rózne rzeczy a moja mam powiedziała że to tak ma byc i ze mam niewymyslac a ja jednak się boje ichciałam zapytac czy tez u was tak było czy po odpadnientym pępku było j€z suchutko czy też cos tam jeszze było a i jeszcze moja mała chyba dostała potówki bo jest wysypana w okolicach pieluszki i pod szyjkom czym to smarowac
Edytowane przez alisa32 Czas edycji: 2010-09-03 o 16:31 |
|
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
alisa moj tez mial jakby ranke jeszcze, musialam uwazac bo kleil sie tam pampers i musialam odrywac delikatnie wiec mysle ze to normalne
juz spakowalam ciuchy ciazowe, schowalam je, mam nadzieje ze przydadza sie mojej siostrze bardzo bym chciala ![]() ![]()
|
|
#3442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaplątała się ta jedna pieluszka małego, plus kilka ubranek dziecka - wyprałam w proszku dziecięcym no i się tak porobiło ![]() Cytat:
![]() Mnie ledwo co się skończyło plamienie po porodzie (po5tygodniach!) a dwa dni później dostałam @, pierwszy dzień ciemna krew ze skrzepami.. a drugi dzień i kolejny normalnie potop jak żywcem z porodówki i też zero bólu a zawsze okresy miałam bolesne ![]() Ponoć po porodzie miesiączki bywają łagodniejsze. Z tego powodu moja wizyta u gina się przesunęła w czasie bo taka krwawiąca jakoś się nie widzę u niego na fotelu.. Potem mi się coś zrobiło TAM.. nie wiem co ale najpierw myślałam, ze to podrażnienie po goleniu i brodzie tżta bo strasznie szczypało i piekło.. jak zobaczyłam później bąble z jakby ropką i przy dotknięciu skóra z nich złaziła i pokazywało się żywe ciało z krwią to się przeraziłam ale do gina nie chciałam iść bo się wstydziłam (dalej sądziłam że to podrażnienie).. ból okropny.. ale sprawa wstydliwa.. to trwało prawie 2 tygodnie! Nic nie dawało smarowanie maścią na szybsze gojenie ani kremem nivea.. dodatkowo włoski odrastały i jak się wbijały to jeszcze większy ból.. najlepiej jakbym chodziła z gołą teraz już schodza ostatnie strupki bo aż mi się skorupa zrobiła... nie na całej "bożence" tylko u góry i kawałeczek na bokach... grzebałam w necie i wynalazłam, że to mogła być opryszczka miejsc intymnych (coś jak ta co wyskakuje w okolicy ust) i że jest niebezpieczna w ciąży i przy porodzie.. i ciekawa jestem czy sam wirus jest groźny czy tylko jak ta "choroba" jest w pełni czyli jak przed kilkoma dniami... bo nie wiem czy małemu nic nie grozi bo miał fuksa i się urodził zanim to cholerstwo mi wyszło czy jednak coś może mu zagrażać jako, że jestem nosicielką wirusa.... o ile to wogóle dobrze sama zdiagnozowałam głupia jestem bo powinnam odrazu walić do gina ale jakoś się wstydziłam i bałam (nie wiem, że mnie okrzyczy, ze co my wyprawialiśmy, że mi tak skórę zdarło ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Na potówki polecana kąpiel w krochmalu. Co do pępka to u mojego po odpadnięciu kikutka było tam jeszcze troszkę mięska ale położna kazała przemywać tym czym przemywamy czyli dowolnie co kto stosuje: spirytus, oktanisept albo fiolet. - jak była z wizytą to sama smarnęła swoim fioletem. Po kilku dniach odpadł strupek w kąpieli.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis bylam z mama i siostra na spacerku, i zakupach, a ja poszlam do fryzjera ![]() co do @ moja trwala 5 dni, to dlugo jak na mnie ale nie byla mocna, raczej slaba, wyplywaly skrzepy, ale nie krwawilam mocno, nic nie bolalo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-03 o 17:27 |
||
|
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
ze mnie leci jak z cebra, nawet w pologu nie mialam takiej fali
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, też miałam taki hardcore
I większość majówko-czerwcówek z tego co wiem ![]() Mam nadzieję, że kolejna @ będzie już normalna
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
BAN stały
|
Hej kochane bardzo się za wami stęskniłam. Teraz tak po krótce poród, jak wiecie na 4 byłam umówiona bo lekarka miała dyżur, przyjechałam na izbe, kazali mi się przebrac, pospisywali dane itp., podłączyli kroplowki nawadniające no i podłączyli do ktg, ja patrze a tam regularne skurcze, nawet 120. No ale nic mnie nie boli więc git, bada mnie połozna mówi że rozwarcie na 2 palce więc dobry start i w tym czasie pękł pęcherz płodowy, lało się strumieniem, wody czyste, aż podłogę zalałam
I od tego momentu przy 30 zwijałam się z bólu, więc miałam skurcze wczesniej tylko ich nie czułam. No i się zaczęlo. Wody odeszły jakoś o 18. M. cały czas był ze mną, jakby nie on chyba nie dałabym rady. Mimo że Weroniczka była nisko, to glowa nie chciala się dobrze wstawić w kanał rodny i kazali mi ciągle na ubikacje chodzic i napierac jak na stolec, nie dałam rady gadać, po prostu gdy nadchodził skurcz oddychałam i tyle. W trakcie zgłodniałam to wyssałam 1 lizaka. Dziwię się że samo się zaczęło, nawet oxytocyny mi nie podali. Dali tylko cos do kroplówki na szybsze rozwieranie się szyjki. Najgorzej było lezec podczas skurczy, jak chodziłam było lepiej. Gdzieś o 24 się zaczęło i miałam problem z wyparciem małej, 2faza porodu trwała 55min wiec sporo, pierwsza 6 godz. Nie dałam rady jej wyprzec, położna uciskała na brzuch, bez tego bym nie urodziła. Zrobili mi cięcie krocza, nic nie czułam bo podczas skurczu. Jak już wiedziałam że mała blisko, parłam z całych sił. I kiedy zobaczyłam moją ślicznotkę to był to najpiękniejszy w zyciu widok, coś cudownego, nie da się tego opisac! Mała miała fajne fałdki, taki tłuścioszek. Miałam tez gigantyczne łożysko. Weroniczka robiła furrore na całym położniczym z powodu włosów Całą noc nie spalam tylko patrzyłam na nią, jaka jest cudowna- MOJA! Jestem bardzo szczęsliwa, mimo że strasznie nadal bolą mnie plecy, tak jak w ciązy Jak była w szpitalu fajną pediatrę poznałam, okazało się że to siostra mojej ginekolog i już do niej niania będzie chodzić. Bo naprawdę super. Ja jak wiecie miałam zapalenie, masakra ale masowałam masowałam… i niunia reszte wyssala chyba. Ból straszny. Piersi ogólnie bolą, mała jak się dossie to jak wampirek. Brakuje nam tylko wozka, ale w tym tygodniu już kupimy- czerwony Jeśli chodzi o stanik do karmienia, genialny wynalazek, mam 1 i musze dokupić, zwykly nie zdaje u mnie egzaminu. Majtki poporodowe super sprawa. Podkłady Bella u mnie się nie sprawdziły, zwykłe alwaysy na noc o niebo lepsze. Dużo koszul mi się przydało, bo przy każdym początkowym karmieniu i przewijaniu byłam spocona jak mysz. Tatus zauroczony Weroniczką. Ma identyczne stópki jak on. Ma po mnie usta i oczy chyba. Sorki że tak chaotycznie ale chciałam max tresci w min wiadomości |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Mierzyłam małemu temp. w pupce.. było 37,7 podać paracetamol???
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
zuziunia fajnie ze jestes
ja tez do przebicia pecherza nie czulam skurczy. matko jak wy bez wozka tyle czasu sobie radziliscie? malutka ma juz miesiac. jak tam wasze nocki i dzionki? daj jakas fotke ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- mi pediatra powiedziala ze podawac jak powyzej 38 bo tak to sobie sam poradzi. ale nie wiem jak to jest naprawde bo to ta stara jedza co niby skaze u niego stwierdzila wiec jej nie ufam do konca |
|
|
|
#3450 |
|
BAN stały
|
Zbyt długo byliśmy w szpitalu
10 dni naświetlanie po porodzie, a tydz temu trafilismy ponownie i wyszłam we wtorek z malutką. Miała bardzo żółta skórę nadal, zapalenie pepka się wdało jeszcze... ale wszystko jest ok, tylko echo serca kazali zrobić bo ma jakieś szmery
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

U mnie straszna pogoda, już od 3 dni nie byłam z Igą na spacerze, pi...dzi jak na Uralu i ciągle pada 

ale po nacieciu bardzo dlugo mnie bolalo i w srodku i na zwnatrz. teraz czesto tez czuje takie pulsowanie tam gdzie blizna 

, ja tez dluuugo zawsze plamilam

oby SS pomogl
bardzo bym chciala
i zaplątała się ta jedna pieluszka małego, plus kilka ubranek dziecka - wyprałam w proszku dziecięcym no i się tak porobiło