|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
witam z samego rana
![]() hahhahahhaaaa wiecie co wczoraj dodalam zdj z wesela (ktos tam chcial zobaczyc efekt koncowy) i normalnie szok, sukienka ktora nie podobala sie prawie nikomu na poprzednim wieszaku - na tym dodanym wczoraj ...... nieskromnie napisze zrobila furrore ![]() oczyiwcie 4gwiazdek zrobily sie 3 ale to normalne baby sa zadrosne o takie takie glupoty *** BB88 powodzenia w szukaniu pracy jest tutaj taki watek zalozony przez Lune https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=305309 moze znajdziesz tam jakies dodatkowe info co do fryzjera ![]() ja chodze do polskiego salonu wiec ci nie pomoge. Jakies 4 lata temu wybralam sie do angielki - bylo ok nic specjalnego najlepiej wiejsc na neta i poszperac w rankingach opiniach ..... T&G jednak nie polecam ( po przejsciach znajomych) drogo i beznadziejnie ![]() kawka i jedzonko glodna jestem jak wilk ps aaaaaaaaaaaaaaaaaa jak wam sie podobal nowy X FACTOR? bo mnie bardzo! wprawdzie sceptycznie bylam nastawiona do nowego jury ale lubie na nich patrzec i sluchac tez szczegolnie Kelly
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fakt faktem w pl nie ma zadnych przetlumaczen na ang jezyk.. wiec taki turysta z trudem sobie radzi...No tak sie zlozylo ze ten watek zaraza ciaza... takze Kofika miej sie na bacznosci Tez bym zjadla jakis dobre ciastko dobrze ze wczoraj chalke ssobie kupilam to zjem z czekolada Kofila a mnie sie ta sukienka podoba.. i bardzo fajnie sie prezentowalas To juz jest nowy x factor??? zadna mi nie podeslala ladnej pogody
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Konto usunięte
|
Co do X factora to mam mieszane uczucia, jury ok, ale caly ten program jakis taki naciagany mi sie wydaje, na sile ma byc smiesznie albo groznie, hmm, zobaczymy co bedzie pozniej
cdn |
|
|
|
#3424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie chyba przestane sie udzielac ....................Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- moona co do twojego podpisu (bo wlasnie zauwazylam )wybacz ale ja sie stosowac do poprawnej pisowni nie mam zamairu zawsze bylam z tym na bakier, to dla mnie czarna magia ..... i nie rozumiem dlaczego "od razu" albo "na pewno" powinno sie pisac tak a nie razem ![]() zreszta widac po moich postach, ze interpunkcji prawie wcale nie uzywam nie wspominajac juz o bledach jezykowych jesli kogos to razi to przepraszam ...... ale nic na to nie poradze
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Ja X factora jeszcze nie ogladalm. Dzisiaj sobie obejrze powtorke, bo wczoraj przegapilam. Poki co mam negatywne nastawienie ze wzgledu na brak Simona, ale zobaczymy.
Ja dzisiaj sie porywam na robienie steka- filet ze steka, medium rare (bo mi po polsku z glowy wylecialo) z ziemniaczkami z rozmarynem i szparagami. Za mieso zaplacilam fortune, wiec jak nie wyjdzie to sie chyba potne. Poki co czytam ile go smazyc zeby byl wlasnie medium rare. Robilam juz steki, ale nie takiego jeszcze, przewaznie te cienkie, owszem wychodzily, ale teraz to zupelnie inna bajka.
|
#3426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gwoli scislosci to ja sobie ten podpis ustawilam jakos sciage dla siebie, bo tez czesto zapominam co i jak |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2888684 8]ale o co chodzi
gwoli scislosci to ja sobie ten podpis ustawilam jakos sciage dla siebie, bo tez czesto zapominam co i jak o nic nie chodzi ![]() przeciez wiem ze to "nie do mnie" especjaly ![]() taka mnie dygresja naszla jak sobie zerknelam na ta strone, ot co
|
#3428 |
|
Raczkowanie
|
@Kofika13 zerknęłam na Twój wieszak i dałam maksa
Nie przepadam, co prawda za takimi dekoltami prostymi, ale całość robi bardzo fajne wrażenie - kobieca elegancja. Buciki i torebka supr dobrane, delikatne, żeby sukienka była na pierwszym planie. Brawo i super fryzurka ![]() Dzięki bardzo za wątek o pracy, już sobie go zapisuje ![]() A z jakiego względu zdecydowałaś się na Polski salon? Po prostu bardziej Ci odpowiada, czy dlatego, że łatwiej się dogadać itp? Ja w PL miałam same pechowe przejścia z fryzjerami i to polecanymi, kilka razy było super, a po 2-3 wizytach zawsze mi coś epicko partaczyły (np. rok schodzenia z czarnego do brązu i zrobiła mi czarny, zapuszczanie włosów - uchrzaniła ni to grzywkę ni to nie wiem co, pocieniowała jak 5 latek nożyczkami do wycinanek, zrobiła masakrę dekoloryzacją pasemkami....) i w końcu od grubo ponad roku robiłam wszystko z mamą same w domu i efekty były <3 więc teraz mam panikę przed pójściem tutaj do fryzjera ![]() A co do T&G tak właśnie zakładałam, że pewnie drogo, a nic specjalnego... Aaa, co do opini na necie to wpisuje na różne sposoby i szukam opinii o fryzjerach u siebie i w mieście obok i nic, dlatego pisałam, czy one mają jakieś tego typu fora jak nasz wizaż czy jakieś kafeterie itp? Edytowane przez BB88 Czas edycji: 2011-08-21 o 12:51 |
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przyszla do mnie ladna pogoda nic mi sie nie chce chyba zjem truskawki
|
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz z fryzury kaurat bylam srednio zadowolona, w sumie to zrobilam ja sobie sama ![]() pani fryzmanka na grodzkiej w krakowie skasowala mnie 120zl za..... uwaga zrobienie lokow prostownica, rozczesaniem ich, nalozeniem jakies mazi i psykniecie ich lakierem ![]() wygladalam jak .... pudel z przedialkiem po srodku - poprosilam ja aby mi grzywke jakos "na bok" wziela .... to dopiero na zdjeciach zobaczylam jak mi to buzke skwadraciło :| cale upiecie zrobilam sobie juz sama w domu ![]() teraz zaluje, ze w ogole calego lba pod wode nie wsadzilam ... ale ..... bylo minelo Cytat:
![]() w PL salonach jest poprostu taniej ja za farbowanie z full usluga place 40ffarba jest rewelacyjna utrzymuje sie na wlosach przez 3mies (zmywa sie rownomiernie) poza tym trafilam na milych i profesjonalnych ludzi .... w angielskim salonie za samo sciecie musialabym zaplacic jakies 25f nie wiem jak jest w Londynie ale u mnie akurat Polacy prowadzacy ten salon sa fajni i profesjonalni, lubie tam chodzic chocby na male pogaduszki i kawke ![]() teraz jeszcze bardziej dbaja o klienta gdyz konkurencja sie pojawila ![]() ja polecalabym ci poszukac jakichs wloskich salonow - moj tz scina sie u jednego Włocha i jest bardzo zadowolony ....... [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2888711 3] a serio to Ty kolezanko jestes pod kreska. Za to wczorajsze ciasto a kiedy ja bylam nad kreska u ciebie ???? cisteczko mniam mniam
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-08-21 o 13:14 |
||
|
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
Kofika13 ale ja nie jestem w Londynie, a pod Nottingham - okolice Mansfield
Małe miasteczko Włochów tutaj w ogóle nie widziałam, więc obawiam się, że na salon fryzjerski też nie natrafię. W ogóle u mnie w sumie mało różnych narodowości w mieście głównie anglicy, trochę polaków, indusów/turków, czarnoskórych też bardzo mało. Mało kolorowo jest ![]() A co do takich przebojów z czesaniem znam z autopsji... Grrr... Chociaż hitem nie do przebicia jest dla mnie to, jak raz fryzjerka ułożyła mojej mamie fryzurę i bez pytania obcięła jej grzywkę, bo pasowało jej do wizji, w dodatku zrobiła to okropnie :/ |
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Kofika- mowilam Ci od poczatku ze sukienka ladna i fajnie wygladasz
![]() BB88 ja bylam u T&G, scieli mnie fajnie, ale szczescie udalo mi sie za male pieniadze w porownaniu do tego co normalnie biora. Moja fryzjerka za sciecie i farbowanie bierze okolo 35 funtow. Jestem z niej bardzo zadowolona, do T&G juz nie wroce, bo nie mam zamiaru przeplacac. Moona zapiasalam sobie stronke w ulubionych. Kiedys nie robilam bledow, teraz czasami sie zacinam wiec sie przyda. Tak to jest jak czlowiek tylko czasami cos po polsku napisze coraz mniej po polsku czyta.
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
ja też niedługo wyląduję na emigracji a dokładnie w Redhill w Surrey jest ktoś z okolic?Całusy!
|
|
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w PL poszlam sie pani zapytac ktorym pociagiem najlepiej pojechac aby zdazyc na dana gaodzine ..... to stojacy obok mnie tz o malo nie padl ze zdziwienia, slyszac jakie tworze kombinacje jezykowe ale jak slysze, ze ktos kto po 5 latach pobytu w stanach przyjezdza do PL i ma akcent to padam ...... ja tez tu jestem 5 lat i chyba ani razu nie wtracilam ang slowa bedac w Polsce, ze nie wspomne o akcencie Cytat:
*** witam z kawka i bardzo glosnie spiewajaca Beyonce (mam nadzieje, ze sasiedzi juz w pracy )cudna plyta polecam i taka mala drygresja z samego rana moja znajoma wyjechala na honeymoon do Kenii ![]() wczoraj dodala foty iiiiiii chyba jeszcze w zyciu nie widzialam tak nudnych zdj z wakacji ..... oni chyba sie nawet w tym ocenaie kapac nie mogli .... sa zdj pieknej plazy i blekitnej wody ale tylko z daleka .... kurort taki sobie - raczej przypominal B&B niz jakis luksuowy hotel zdjecia - glownie oni tylko w co raz to innych strojach ... nawet nie mieli chyba tam jakiegos specjalnego upalu :/ eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee a tyle pieknych miejsc na ziemi jest, no coz ale Kenia brzmi lepiej ![]() to se popisalam z samego rana a gdzie reszta? jak po wkendzie? baby wychodzic z norek !!!!
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-08-22 o 10:44 |
|||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
![]() guleczku witaj ![]() Poranny spacer zaliczony, dziecko mnie wyciąga na wycieczkę rowerową Jestem pewna, ze to nie najlepszy pomysł![]() Poza tym stres stresem pogania: urzędy listy papiery. Za to pogoda piękna. Pranie się robi, trzeba skorzystać ![]() Kofi może Kenia fajna, na pewno fajnie brzmi (i za to zapłacić trzeba). Nudno może być wszędzie, tak samo jak i ciekawie.
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry witam się i ja ze szklaneczką mleka
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- A co do Kenii jak ktoś się boi jeździć na wycieczki fakultatywne to i będzie miał nudne zdjęcia ale jak się chce pozwiedzać ten kraj to można mieć przepiękne wspomnienia i zdjęcia z cudownymi widokami, miejscami, ludźmi Moja koleżanka była tam rok temu na wakacjach przywiozła chyba z 4 tys zdjęć i tak zakochałam się w jej zdjęciach, że też chcę tam pojechać
|
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
hi
Weekend spedzilam nad morzem w Deal i pogoda byla przecudowna. Wczoraj w szortach, klapkach i koszulce smigalam rowerkiem po klifach ![]() kofika szlicznie wygladalas Jesli chodzi o fryzjera - bylam raz w Tony&Guy , zwykle sciecie, tak jak chcialam ale 52 funty za taka usluge to przesada.... ![]() teraz zapuszczam lato sie konczy....jak wstaje rano to jest ciemno..... ![]() oraz witam nowe kawoszki
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2011-08-22 o 11:28 |
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie ma Capital radio w pracy to niestey Beyonce ma sie dosc. Oni tam na playliscie maja 5 wykonawcow i tyle. pewnie tylko tylu im zaplacilo za granie. Na Rhiane to juz nerwowa wysypka reagujea niestety to jedyne radio ktore nie jest zablokowane
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bea jakie ciemno ![]() U mnie jasno. Nawet budzik mówi: słonko wstało, jasno jest, wstawaj już....
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje rano to niestety 5.20 i jest ciemno. A nie bylo
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
beafrance no ja też wstaję koło 5-5:30 i u mnie jest widno może słonko nie zawsze jest ale jest widno i jasno i nawet mewy mi nad oknem latają i budzą
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój pierwszy budzik ostatnio buczy od 4:20 do 5. Jest ciemno (no ciemniej niż było miesiąc temu). O 5.30 jest zwykle szarawo, jak dla mnie jasno. ![]() Jesień idzie nie ma na to rady i będzie coraz ciemniej, zimniej. Gdzie to upalne lato, które miało być?
|
|
|
#3444 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np. w ogrodku za domem ![]() Cytat:
jedni pojada do Grecji i przywiaza piekne zdjecia z jej roznych zakatkow a inni tylko z pokoju/basenu hotelowego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja lubie jesien ..... powietrze pachnie inaczej .....mmmmm
|
|
#3445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lato slabiutkie bylo ale jeszcze wrzesien moze nas zaskoczyc ![]() np dzisiaj jest cudnie! Cytat:
eee jutro sprawdze ponownie. A mew nie zazdroszcze oj tak. Jest cos w tych swiezych, jesiennych porankach i ubrac sie fajnie mozna (kolorowe rajtuzy, szaliczki )
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Uwierz mnie te mewy też czasem drażnią
ale morze mi to rekompensuje
|
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
mewy.. nie wiem czy cie cieszyc czy plakac... zawsze mam samochod zasr....
u mnie przepiekna pogoda.. cieplutko i sloneczko.. ale co z tego pracujacy tydzien to ladna pogoda, wolny weekend to pada :/ ja wstaje o 6.30 i czasami jest bardzo ciemno.. a dzis bylo naprawde jasno.. dzieki sloneczku ![]() dzis jade ogladac mieszkanie i domek.. ale ja juz wiem ze mieszkania nie chce.. fakt nowe budownictwo (1 pokojowe), niedawno postawiony budynek ale cena tylko 25 fuli nizsza niz 2 pokojowy dom z ogrodkiem... |
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej czyscic na biezaco . powodzenia w poszukiwaniach! tez bym wolala dom z ogrodkiem jaka cena tak z ciekawosci??
|
|
#3449 |
|
Zadomowienie
|
450 fuli.. jeszcze nie wydaje mi sie duzo.. ale fakt kawalek drogi od centrum.. ale za to cisza i spokoj
![]() tez slyszalam o tym ze guamo potrafi wyzrec lakier.. ja mam na masce troche wyzarte... moze to od tego ![]() a dzis na obiad makaronik zapiekany ![]() mam wolne i mi sie nudzi :/ |
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
To dość drogo jak za dwusypialniany dom ale ja mam porównanie z cenami w naszej miejscowości, no ale grunt, że się podoba
A co do mew my na szczęście nie mamy samochodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

dobrze ze wczoraj chalke ssobie kupilam to zjem z czekolada
normalnie chyba przestane sie udzielac ....................