|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Cytat:
![]() Na policje? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3422 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Cytat:
![]() ![]() Musiałaś się sporo strachu najeść. Ja już nie mam słów na na niektórych kierowców, im dłużej jeżdżę, tym bardziej się boję, bo ludzie za kółkiem w ogóle nie myślą, w ogóle. I nie mówię tu tylko o kobietach, które w bezmyślności przodują, ale przynajmniej nie stwarzają aż takich zagrożeń jak mężczyźni np. podczas wyprzedzania. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Postanowiłam napisać, bo miałam identyczną sytuację. Tata chciał żebym jeździła tak jak on chce, udzielał mi 10 rad na minutę, nie byłam w stanie wszystkich spamiętać i wraz robiłam źle, on się wkurzał, podnosił głos, ja byłam zestresowana i jeździłam coraz gorzej, samochód też mi nie odpowiadał, bo miał coś ze sprzęgłem, poza tym był duży i wręcz "topiłam się" w fotelu. Tata na to oczywiście, że złej baletnicy przeszkadza i rąbek od spódnicy i tak dalej, aż w końcu moja cierpliwość się skończyła i zrobiłam tak jak Ty - powiedziałam, że nie będę wcale jeździć. Potem na szczęście z pomocą przyszedł TŻ, który jest bardziej opanowany niż mój tata - jeździłam z nim, trochę sama, aż w końcu nabrałam wprawy, rodzice dołożyli mi się do samochodu i już od 1,5 roku śmigam swoim autem i się nie boję ![]() ![]() A powiedz, dlaczego tata nie chce Ci dawać samochodu? Mój mi wręcz wciskał na siłę, to ja nie chciałam jeździć ![]() Należy pamiętać, że trening czyni mistrza i apropo tego pogrubionego zdania - ja też zdałam za pierwszym razem i z perspektywy czasu stwierdzam, że kurs nauczył mnie tylko "jak zdać egzamin", nic więcej. Te wyuczone na kursie nawyki w codziennej jeździe się praktycznie nie przydają, wręcz przeciwnie - teraz jeżdżę całkiem inaczej i większości z nich się wyzbyłam, bo albo były "niezdrowe" dla samochodu, albo czyniły ze mnie zawalidrogę ![]() Do czego zmierzam - spróbuj się jakoś z tatą dogadać, pójść na kompromis, bo naprawdę warto. Prawo jazdy się bardzo w życiu przydaje, a jak jeszcze trochę poczekasz to wszystko zapomnisz i będziesz musiała robić kurs od nowa. Ja pokochałam jazdę samochodem ![]()
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=m8TxX...ture=topvideos
To możliwe, czy jakies przerobione? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Jazdy hmm... Obecnie jestem za etapie, ze zaczyna mi sie to wszystko coraz bardziej podobac
![]() ![]() Czasem mam tylko problemy z ruszaniem (to moja prawdziwa zmora). Hahhaha, nie moge z Was ![]() Dzis tez sie szarpnelam. I jako beztalencie kulinarne ugotowalam pierwszy raz w zyciu zupe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Wjosna20 dziękuję za tak długi post i dobre rady
![]() Może zacznę od tego, że moi rodzice ogólnie są przewrażliwieni na moim punkcie. Jestem, niestety jedynaczką. Dyskoteki mogę wybić sobie z głowy, chyba że Tż ze mną pójdzie, ale to raczej nie możliwe, bo nasz związek jest na odległość. Nocować też u mnie nie za bardzo może. W wyjątkowych sytuacjach - raz taka była, kiedy szliśmy na wesele. On spał u mnie w pokoju, a ja z mamą, a tata na kanapie. Kiedyś to jeszcze miałam milion telefonów, choć teraz mama trochę przystopowała, natomiast ojciec potrafi 10 razy zadzwonić. Kiedyś powiedziałam, że będę za 5 minut i zagadałam się z koleżanką, a stałam po drugiej stronie ulicy od swojego bloku. To dostałam wykład, że ile ja idę, że gdzie ja jestem itp. ![]()
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2011-03-31 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też jestem jedynaczką i znam ten ból hehe ![]() Chociaż moi rodzice nie są typowymi rodzicami jedynaka. Pierwszy raz pojechałam sama na dyskotekę jeszcze w gimnazjum, potem jak już się związałam z TŻtem to było z górki, bo on jest 3 lata starszy, więc się mną "opiekował" ![]() Może jednak dałoby się tatę namówić, żebyś pojeździła sama, najlepiej w nocy, bo jest mały ruch? ![]() Tak w ogóle to ile masz lat?
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Mam 19 lat i w tym roku piszę maturę
![]() Ja to już mam gdzieś ten samochód, bo teraz matura... Głąb z matmy jestem taki, że heeeeeeeeeeeeej! I jestem załamana, bo moje trzy koleżanki nie zaliczyły semestru i najprawdopodobniej nie zostaną dopuszczone do matury ![]() Mój Tż nie zaliczył fizyki i nauczyciel też już go zaprasza na komisa. Strasznie się o niego boję. Widzę, że jest zły, zniechęcony, smutny. Staram się mu pomóc, może jego mama pojawi się w szkole. Ostatnio wyszedł ze szkoły i poszedł gdzieś w siną dal. Nie miał nic na koncie więc nawet nie miałam z nim kontaktu. Jest człowiekiem zamkniętym w sobie, więc i trudniej mi dotrzeć do niego. Dziś nawet zaczął mi się zwierzać, ale nie wiedziałam co poczynić. Starałam się w nim wzbudzić chęć do walki, mówiłam, że tylko miesiąc, że da radę, przytuliłam, chcę go zabrać do kina w sobotę. Nie wiem co mam mu mówić, co zrobić. Życie jest za trudne. A ja sama nie wiem czy w ogóle zdam matmę... Bo dwóch próbnych nie zdałam. Ciężko.
#3428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ja zdawałam maturę to była taka tendencja, że na właściwym egzaminie wszystkim szło dużo lepiej niż na próbnych. Prawda jest taka, że jak prace są wysyłane do innych szkół to tam często przymykają oko na pewne rzeczy. A mój TŻ to też jest ciężkim charakterem, taki odludek, zamknięty w sobie. Często zamiast mi powiedzieć o problemach to dusi je w sobie, chodzi gdzieś do lasu na spacery, tak żeby pobyć z samym sobą, podumać. Ja jestem całkiem inna, zawsze jak coś mnie gryzie to muszę się komuś wygadać, wylewna jestem aż za bardzo ![]() Plus dla Ciebie, że jesteś przy TŻcie, wspierasz go itp. Na pewno to doceni ![]()
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja też. Tż to mówi, że aż za bardzo przeżywam, że aż go denerwuje ![]() On to taki buraczek zamknięty w sobie. Jest lubiany w towarzystwie, ale w ogóle nie okazuje uczuć, emocji itp. Oprócz złości. ![]()
![]() |
#3430 |
Zadomowienie
|
Hej, piszmy więcej bo na dworze 20 stopni a my zimowy wątek mamy
![]() hoppi te praktyki to masz na 3 tygodnie? Ja swoje załatwiałam w styczniu i tak jakoś mi się ubzdurało, że trwają 2 a teraz patrzę i jednak 3. Jednak miejsce gdzie załatwiałam słynie z tego, że raczej nie trzeba chodzić tyle i mam nadzieję, że w moim przypadku też tak będzie ![]() TŻ ma w sobotę urodziny a ja nie mam jeszcze prezentu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogólnie słyszałam, że te praktyki to 'pic na wodę', nic się nie robi ![]() ![]() w czasie wakacji robisz te praktyki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
hoppi tak, zapisałam się na lipiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co ja słyszałam to nikomu się nie chce praktykantom pokazywać, uczyć, bo uważają, że to strata czasu i i tak w 3 tygodnie nikt się niczego nie nauczy.. szkoda, że panuje takie podejście, bo siedzieć 8 godzin i nic nie robić, to aż się odechciewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
hoppi mi pani powiedziała, że kiedy chcę te praktyki mogę odbyć i nie narzucała terminu. Jeśli nie mają już innych praktykantów to nie powinni Ci robić problemów.
Z tą policją w ogóle mi się przypomniało, że miałaś iść dziś na posterunek i zapomniałam kompletnie ![]() Mgła kupiłam różne rzeczy, ale najbardziej mi się chyba podobają takie fajne pojemniki na kawkę, cukier, dokładnie takie jak te tu klik. Poza tym różne drobiazgi, upatrzyłam też świetną zastawę, ale do tego to już potrzebuję pomocy TŻ, bo w ręku tego nie przyniosę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te pudełeczka, ale dla mnie za mało kolorowe ![]()
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam takie rzeczy 'do domu', TŻ twierdzi, że kiedyś nas zagracę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero teraz odkryłam tą przypadłość, ale czuję, że się prędko nie wyleczę
![]() Cola_Ola ja właśnie wolę wszystko jak najbardziej proste, minimalne, wiadomo, kwestia gustu. Zastawę za to kupię taką klik. Kolorowych jest w sklepach dużo więcej, większy wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taki czarny zestaw już bym sobie strzeliła ![]()
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Par, no fajne te rzeczy, nie powiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja też teraz będę mieć praktyki w lipcu.. Będę razem z kolegą , więc przynajmniej nie będę sama się nudzić i mam wielką nadzieję, że będą wcześniej puszczać :P
#3442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mieszkanko nie jest moje(niestety), tylko TŻ. Przed ślubem może mnie bez problemu puścić z torbami z niego, wyrzucając pojemniczki przez okno, jak w tej reklamie Ikei "i te na cukier, i te szklane, plastikowe też" ![]() oczko Oo to fajnie, będziemy się wspierać ![]() Kupiłam carlo rossi różowe, piła któraś? Gdzieś czytałam, że dobre, a ja się kompletnie na alkoholach nie znam. Edytowane przez Parvanti Czas edycji: 2011-03-31 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różowe jest najlepsze ![]() Tez bym chciała już mieć własne mieszkanko z Tż ... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobraizłam sobie Ciebie stojącą pod blokiem "Ale Myszko!!!" haha ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ja piłam białe Carlo Rossi i było smaczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytaj sobie na luzie przed snem, staraj sie przenieść teorię na rzeczywiste miejsca w Twoim miescie, sytuacje, z którymi miałas do czynienia (które widziałas jako pasażer). Nie ma nic gorszego, niż kucie, choć wiadomo, że pewne sprawy trzeba wklepać do łepetynki. A słyszałyście o zmianach, które maja byc od nowego roku? kilka sekund na odpowiedź na egzaminie teoretycznym bez możliwosci powrotu do pytania i sprawdzenia odpowiedzi. Egzamin ma być zbliżony do sytuacji, z ktora człowiek moze spotkac sie na drodze. Moim zdaniem pomysł nietrafiony. A Wy co o tym sadzicie? ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() wszystko da się przeżyć... Najgorsze to odpuścić. A co do Twoich rodziców- powinnaś ich sobie troszkę wychować. Wiem, że to brzmi okropnie, ale chyba domyślasz sie, o co mi chodzi. Masz juz 19 lat, jesteś dorosłą kobietą. To nie moze byc tak, że oni cie sprawdzaja na kazdym kroku i traktują jak dziecko. Dziwie sie, że sie na to godzisz... Dla mnie byłby to straszny obciach, gdyby mnie rodzice w takim wieku tak kontrolowali... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem pomysł od czapy, bo człowiek się stresuje egzaminem i chcę zdać i ma myśli i nerwy rozszarpane. Ja sama przyznam, że pytania poszły mi gładko i sprawnie, ale każdy inaczej reaguje.
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Par rozowe jedno z moich ulubionych
![]() a zastawa super, w moim stylu ![]()
![]() |
#3448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z żadnego przedmiotu>? jak to możliwe? z czym masz największy problem? Nie pisz, że życie jest zbyt trudne, tylko głowa do góry ![]() Co do TŻ- na Twoim miejscu załatwiłabym mu kogoś do korepetycji, np jakiegoś studenta. Nie ma na co czekać... ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
aleeeeeeeeeeeee Ci zazdroszcze ![]() Urządzaniem mieszkań mogłabym się zajmować każdego dnia. Nie mówiąc już o swoim ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() a co do nawijania o urządzaniau mieszkania- nie, nie przestawaj ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Dwóch próbnych z matematyki nie zdałam...
![]() Tż ma korepetycje i nie mamy ze sobą żadnego kontaktu prawie, bo ciągle się uczy, tylko nauczyciel mu zapowiedział, że go komis czeka teraz... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą przypomniała mi się pewna sytuacja. Leżałam sobie z pewnym jehomościem na łóżeczku (grzecznie), oglądaliśmy tv i leciała własnie ta reklama . Zaczęłam się strasznie z niej śmiać (cóż poradze na to, ze ten koles z reklamy TAK na mnie działa ![]() ![]() Pisałyśmy tu o zdawaniu prawka itd.. Spotkałyscie sie z akcją naklejaia na samochod plakietek w stylu: karny ______ za _________ parkowanie? napisy niecenzuralne, wiec ominęłam. Niektórzy wkładają za wycieraczki po prostu wydrukowane ilustracje tejże męskiej czesci ciała, by ukarać kierowcę. Spotkałyscie sie z tym? stosujecie? jakie macie o tym zdanie>? Wygląda to tak : klik Ostatnio zrobiłam cos podobnego, bo po prostu puściły mi nerwy (umiescilam karteczke z podobnym napisem za wycieraczką, naklejki to moim zdaniem przegięcie). Aaa. własnie. Dziewczyny, jak na Wizazu zrobic coś podobnego? klik ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Będziesz sama sobie płacic za studia, czy oni Ci je beda finansowac?
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-03-31 o 22:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.