Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz.4 :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 12:07   #3421
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
Sprawdziłam co to Masz bardzo drastyczny sposób Ale inny chyba by nie pomógł...
Przerobiłam na sobie to wiem
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:10   #3422
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dziewczynki, szyła któraś z Was kiedyś sobie sukienkę u krawcowej? Ile gdzieś taka przyjemność może kosztować?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

dobra, kochane ja uciekam. Jadę do sklepu farbę do włosów jakąś kupić
czytalam na forach ze ok. 1000zl
chociaz moja krawcowa jeszcze ro ktemu za uszycie sukni balowej z gorsetem brala 50zl nie wiem jak ta kobieta na tym wyrabia

ostatnio byla w biedronce promocja i kupilam moje dwa garnierki w zestawie z lusterkiem za 16zl
Stary 2011-08-20, 12:17   #3423
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
czytalam na forach ze ok. 1000zl
chociaz moja krawcowa jeszcze ro ktemu za uszycie sukni balowej z gorsetem brala 50zl nie wiem jak ta kobieta na tym wyrabia

ostatnio byla w biedronce promocja i kupilam moje dwa garnierki w zestawie z lusterkiem za 16zl

widziałam, tez miałam kupić ale dopiero co farbowałam włosy i mam zamiar jeszcze dłuuuugo nie farbować
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:23   #3424
melleczka
Zakorzenienie

dahna:
szybkie ciasto z owocami:
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
6 calych jajek
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
kostka margaryny

margaryne rozpuszczamy na gazie, na malym ogniu zeby sie nie zagotowala. jajka ubijamy mikserem z cukrem, szczypta soli, cukrem waniliowym. dodajemy make do ubitych jajek, miksujemy. powoli wlewamy goracy tluszcz.
i na wysmarowana blaszke moze posluzyc jako spod do ciasta ale najlepsze jest z sezonowymi owocami.
zatem jak juz je masz wylane na blaszke to posyp je kawalkami jablek, sliwek, truskawek. teraz sa jablka na czasie i szczerze mowiac ono z jablkami jest najlepsze jeszcze jak sie je posypie cynamonem i pieczemy to ok. 30-35 minut ja mam piekarnik taki zwykly bez ustawiania temperatury wiec nie wiem ile tam w srodku moze byc stopni

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:25
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:30   #3425
19monisia89
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak myslalam a teraz bardzo lubie gotowac a najlepiej bylo z prawkiem bo rok przed pelnoletnoscia sie zarzekalam ze ja w zyciu jezdzic nie bede, ze sie boje zebym kogos nie zabila i nie ma takiej mozliwosci zebym za kierownice wsiadla a pol roku pozniej juz sie nie moglam doczekac kiedy bede miec te 3 miesiace do 18 zebym sie mogla na kurs zapisac

ooooooooj mi tez mi sie szalenie podobaja lozka z pikowanymi zaglowkami lozko i szafa to jest podstawa do naszej sypialni i to trzeba po prostu zrobic... bo ja mam taka wielka wneke 3,7m dlugosci i 2,60m wysokosci. i tam chce taka szafe w zabudowie z lustrami juz sie dowiadywalam... 3-4tysiace ale nic innego mi tam nie pasuje... a lustra w sypialni sa fajne zwlaszcza jak na prosto nich jest lozko
haa u nas dokładnie tak będzie na jednej ścianie wieelkie łoże, a na przeciwko zabudowana szafa

Flightless, jak rodzice chcą Ci pomóc, to mozesz moim zdaniem spróbować zamieszkać z TŻem mieszkanie razem jest faaajne

idę zrobić rogaliki z ciasta francuskiego

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:33   #3426
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
dahna:
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
6 calych jajek
szczypta soli
kostka margaryny

margaryne rozpuszczamy na gazie, na malym ogniu zeby sie nie zagotowala. jajka ubijamy mikserem z cukrem, szczypta soli, cukrem waniliowym. dodajemy make do ubitych jajek, miksujemy. powoli wlewamy goracy tluszcz.
i na wysmarowana blaszke moze posluzyc jako spod do ciasta ale najlepsze jest z sezonowymi owocami.
zatem jak juz je masz wylane na blaszke to posyp je kawalkami jablek, sliwek, truskawek. teraz sa jablka na czasie i szczerze mowiac ono z jablkami jest najlepsze jeszcze jak sie je posypie cynamonem i pieczemy to ok. 30-35 minut ja mam piekarnik taki zwykly bez ustawiania temperatury wiec nie wiem ile tam w srodku moze byc stopni
ooo bardzo dziękuję zrobię z jabłkami i cynamonem też mam taki zwykły piekarnik
Stary 2011-08-20, 12:34   #3427
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
dahna:
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
6 calych jajek
szczypta soli
kostka margaryny

pyszne jest też ze śliwkami i ja takie będę miała dziś
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:36   #3428
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez i marzy mi sie tzw. komin, czysli mikrofala u gory a piekarnik na dole ale kuchenka mikrofalowa do zabudowy kosztuje ok. 1000zl wiec jeszcze nie zglupialam zrobie sobie szafke i wstawie zwykla kuchenke za 300zl u mnie jest ten problem ze nie dosc ze kuchnia jest mala to jeszcze niezbyt ustawna bo ja mam w kuchni takie wielkie podwojne wyjscie na taras. w sumie fajne bo latem ze sniadankiem w sobote czy niedziele od razu maszeruje na taras tylko problem z meblami bedzie wlasnie zeby to madrze rozplanowac
Wyjście na taras z kuchni ... Mi się takie ustawienie nie podoba. Piekarnik pod płytą palnikową, wszystkie meble z ciemnym, starym drewnie, wianki czosnku i papryczek porozwieszane tu i ówdzie, wieszak na patelnie gdzies w pobliżu łazienki i dużo drewnianych gażdżetów kuchennych. no i specjalna szafka na przeprawy Chociaż już wiem, że się będę spierać z TŻtem o kolor mebli, bo on chce tylko jasne...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,48129...rsko_.html?v=2
http://www.fotoszok.pl/albums/userpi...dna_ciemna.jpg
http://www.kuchniam.pl/kuchnia-rustykalna/
http://www.superpani.pl/Dom/wnetrza/...tylu,26,0.html
Ahhh

[QUOTE=wiecznie_pod_wiatr; 28872395]dziewczynki, szyła któraś z Was kiedyś sobie sukienkę u krawcowej? Ile gdzieś taka przyjemność może kosztować?[COLOR="Silver"]
Zależy jaką. Bo ja dałam około 250 zł za sukienkę elegancką i bluzkę, siostra mniej więcej tyle samo za studiówkową.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-20, 12:39   #3429
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wyjście na taras z kuchni ... Mi się takie ustawienie nie podoba. Piekarnik pod płytą palnikową, wszystkie meble z ciemnym, starym drewnie, wianki czosnku i papryczek porozwieszane tu i ówdzie, wieszak na patelnie gdzies w pobliżu łazienki i dużo drewnianych gażdżetów kuchennych. no i specjalna szafka na przeprawy Chociaż już wiem, że się będę spierać z TŻtem o kolor mebli, bo on chce tylko jasne...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,48129...rsko_.html?v=2
http://www.fotoszok.pl/albums/userpi...dna_ciemna.jpg
http://www.kuchniam.pl/kuchnia-rustykalna/
http://www.superpani.pl/Dom/wnetrza/...tylu,26,0.html
Ahhh
Kuchnie w wiejskim stylu są najpiękniejsze
Stary 2011-08-20, 12:46   #3430
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Kuchnie w wiejskim stylu są najpiękniejsze
Oj, tak. Z nowoczesnych sprzętów chcę mieć zmywarkę, lodówkę, kuchenkę z płytą indukcyjną i roboty kuchenne. Więcej mi nie trzeba...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Jadę po drożdże, bo dzisiaj drożdżówka ze śliweczkami
Stary 2011-08-20, 13:02   #3431
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
ooo bardzo dziękuję zrobię z jabłkami i cynamonem też mam taki zwykły piekarnik
jak bedziesz robic z cynamonem to wsyp jablka pokrojone na kawalki do miski wsyp lyzeczke cynamonu i dokladnie wymieszaj a na koniec obtocz te jablka w mace ziemniaczanej - nei beda puszczac soku w czasie pieczenia

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
pyszne jest też ze śliwkami i ja takie będę miała dziś
tez robilam

ja je zawsze jeszcze sype cukrem pudrem po wyjeciu z piekarnika

Cytat:
Oj, tak. Z nowoczesnych sprzętów chcę mieć zmywarkę, lodówkę, kuchenkę z płytą indukcyjną i roboty kuchenne. Więcej mi nie trzeba...
kuchnia rustykalna wyglada pieknie ale na duzej powierzchni a u mnie to pasuja tylko jasne meble bo trzeba jakos ta kuchnie optycznie powiekszyc tak samo chce miec w przedpokoju i kuchni (bo mam polaczone) gres polerowany jasny - najlepiej jakis ecru. bo teraz to mamy takie plytki ze szkoda gadac. 5 lat maja i sa do wymiany cale. popekaly tak ze szok.
i wlasnie do kuchni chce nowoczesne meble jasniutkie ale z dodatkiem jakiegos ciemnego - pewnie czekolady
podoba mi sie lodowka w zabudowie ale podobno nie praktyczne i nie chce plyty indukcyjnen bo strasznie duzo pradu ciagnie, wole zwykla plyte palnikowa ja bym chciala miec ten komin tylko u nas za bardzo nie ma gdzie tego ustawic... bo juz lodowka bedzie wysoka... a pod kuchenke bym wstawila zmywarke.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

dahna: to jeszcze ci podrzuce przepis na ciasto do pizzy ja robie zawsze na duzej blaszce.
0,5-0,7kg maki
olej i woda z kranu (ile wejdzie w ciasto ale mniej wiecej zeby po rowno bylo)
pol kostki drozdzy (ja kupuje drozdze babuni)
lyzeczka cukru
szczypta soli

wystarczy wszystko razem wymieszac w misce i dokladnie wyrobic tez w misce z woda i olejem najpierw oszczednie. ciasto ma byc na tyle tluste zeby na rekach nie zostaly ci zadne resztki po wyrabianiu.
formujesz z niego kulke, zostawiasz w misce pod przykryciem az wyrosnie jakies 1-2h
potem smarujesz blaszke olejem i uwaga... nie myjesz rak po oleju bo inaczej ciasto bedzie sie do nich kleic bierzesz ciasto do reki i rozciagasz w dloniach. jak sie rozrywa to nic - zakleisz jak juz polozysz na blaszke.
i jak juz sobie je ladnie na blaszce rozlozysz to dajesz co ci sie tylko podoba i z czym najbardziej lubisz
przyznam nieskromnie ze zadna pizza mi nie smakuje tak jak moja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 13:07   #3432
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
jak bedziesz robic z cynamonem to wsyp jablka pokrojone na kawalki do miski wsyp lyzeczke cynamonu i dokladnie wymieszaj a na koniec obtocz te jablka w mace ziemniaczanej - nei beda puszczac soku w czasie pieczenia

tez robilam

ja je zawsze jeszcze sype cukrem pudrem po wyjeciu z piekarnika

kuchnia rustykalna wyglada pieknie ale na duzej powierzchni a u mnie to pasuja tylko jasne meble bo trzeba jakos ta kuchnie optycznie powiekszyc tak samo chce miec w przedpokoju i kuchni (bo mam polaczone) gres polerowany jasny - najlepiej jakis ecru. bo teraz to mamy takie plytki ze szkoda gadac. 5 lat maja i sa do wymiany cale. popekaly tak ze szok.
i wlasnie do kuchni chce nowoczesne meble jasniutkie ale z dodatkiem jakiegos ciemnego - pewnie czekolady
podoba mi sie lodowka w zabudowie ale podobno nie praktyczne i nie chce plyty indukcyjnen bo strasznie duzo pradu ciagnie, wole zwykla plyte palnikowa ja bym chciala miec ten komin tylko u nas za bardzo nie ma gdzie tego ustawic... bo juz lodowka bedzie wysoka... a pod kuchenke bym wstawila zmywarke.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

dahna: to jeszcze ci podrzuce przepis na ciasto do pizzy ja robie zawsze na duzej blaszce.
0,5-0,7kg maki
olej i woda z kranu (ile wejdzie w ciasto ale mniej wiecej zeby po rowno bylo)
pol kostki drozdzy (ja kupuje drozdze babuni)
lyzeczka cukru
szczypta soli

wystarczy wszystko razem wymieszac w misce i dokladnie wyrobic tez w misce z woda i olejem najpierw oszczednie. ciasto ma byc na tyle tluste zeby na rekach nie zostaly ci zadne resztki po wyrabianiu.
formujesz z niego kulke, zostawiasz w misce pod przykryciem az wyrosnie jakies 1-2h
potem smarujesz blaszke olejem i uwaga... nie myjesz rak po oleju bo inaczej ciasto bedzie sie do nich kleic bierzesz ciasto do reki i rozciagasz w dloniach. jak sie rozrywa to nic - zakleisz jak juz polozysz na blaszke.
i jak juz sobie je ladnie na blaszce rozlozysz to dajesz co ci sie tylko podoba i z czym najbardziej lubisz
przyznam nieskromnie ze zadna pizza mi nie smakuje tak jak moja
dziękuję, będę musiała założyć sobie jednak zeszycik z przepisami ostatnio z TŻtem próbowaliśmy robić pizze ale mieliśmy badziewny przepis bo zakalec nam wyszedł
Stary 2011-08-20, 13:07   #3433
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
kuchnia rustykalna wyglada pieknie ale na duzej powierzchni
Mogę mieć mniejszą sypialnię kosztem duuużej kuchni

A, to nie wiedziałam nawet o tym prądzie. Ale za to szybciej grzeje.
Stary 2011-08-20, 13:10   #3434
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
dziękuję, będę musiała założyć sobie jednak zeszycik z przepisami ostatnio z TŻtem próbowaliśmy robić pizze ale mieliśmy badziewny przepis bo zakalec nam wyszedł
mi nigdy sie nie zdarzylo zeby to ciasto mi nie wyszlo ale tak w sumie to ja robie wszystko na oko wiec tak na oko ci te ilosci podalam
i jak kladziesz juz skladniki na ciasto to niezaleznie co wybierzesz zazwyczaj jest to ser i jakies miesko... zawsze najpierw na ciasto kladziemy ser, potem na to sos (ja daje zwykly ketchup), potem jakies pieczarki, kukurydze, tunczyk czy co tam chcesz a na koniec czyli na sam wierzch kladziemy szyneczke, salami lub kurczaka. wtedy szynka ladnie ci sie przypiecze i na sam koniec oregano i kostki czosnkowe knorra ale to akurat moj wybor zazwyczaj w barach szynke klada na sam spod a ser na wierzch i potem ta szynka jest taka niefajna przypieczona lepsza

Cytat:
no niezupelnie bo wyobraz sobie... jak masz zwykla kuchnie gazowa to bezposrednio pod naczyniem masz ogien. a jak masz plyte indukcyjna to tam nie ma ognia tylko ona grzeje sie od srodka i zanim nagrzeje sie garnek to jeszcze wczesniej musi sie nagrzac plyta chociaz pewnie tym najnowoczesniejszym zajmuje to kilka sekund

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2011-08-20 o 13:13
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:15   #3435
dahna1990
Zakorzenienie

zmykam do koleżanki na ploty, do później
Stary 2011-08-20, 13:22   #3436
19monisia89
Zakorzenienie

Cytat:
mi nigdy sie nie zdarzylo zeby to ciasto mi nie wyszlo ale tak w sumie to ja robie wszystko na oko wiec tak na oko ci te ilosci podalam
i jak kladziesz juz skladniki na ciasto to niezaleznie co wybierzesz zazwyczaj jest to ser i jakies miesko... zawsze najpierw na ciasto kladziemy ser, potem na to sos (ja daje zwykly ketchup), potem jakies pieczarki, kukurydze, tunczyk czy co tam chcesz a na koniec czyli na sam wierzch kladziemy szyneczke, salami lub kurczaka. wtedy szynka ladnie ci sie przypiecze i na sam koniec oregano i kostki czosnkowe knorra ale to akurat moj wybor zazwyczaj w barach szynke klada na sam spod a ser na wierzch i potem ta szynka jest taka niefajna przypieczona lepsza

no niezupelnie bo wyobraz sobie... jak masz zwykla kuchnie gazowa to bezposrednio pod naczyniem masz ogien. a jak masz plyte indukcyjna to tam nie ma ognia tylko ona grzeje sie od srodka i zanim nagrzeje sie garnek to jeszcze wczesniej musi sie nagrzac plyta chociaz pewnie tym najnowoczesniejszym zajmuje to kilka sekund
u moich dzieciaków jest płytaa indukcyjna i zagotowanie wody na najwyzszym poziomie (jest ich 9) nie zajmuje nawet pół minuty także bardzo szybko, z tym, ze to taka nowocześniejsza, chociaż bardzo prosta bo natomiast u dzieciaków siostry TŻa jest jakaś bardzo wydziwiana, mozna nawet ustawić czas gotowania

ja jeszcze o kuchni nie myślę, najpierw trzeba zrobić w środku tynkiii

04.01.2014r.

Stary 2011-08-20, 13:26   #3437
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki, szyła któraś z Was kiedyś sobie sukienkę u krawcowej? Ile gdzieś taka przyjemność może kosztować?
zależy od krawcowej i od kroju sukienki itp.
ja swoją odbieram po niedzieli, ale na więcej niż 100zł ( bez materiału) nie liczę
Stary 2011-08-20, 13:27   #3438
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę mieć mniejszą sypialnię kosztem duuużej kuchni

do tego jeszcze trzba miec dobry prąd Nie no ale moja mama chorowała na taka płytę. Mieszkamy na 4-tym pietrze w bloku i podobno to nie jest możliwe, bo nie ma takiej siły tego prądu czy coś

Cytat:

a ja ciasto na pizze kupuje z carrefourze za ok 1,5 i mam pizze na dwa dni dla mnie i dla TŻta

a na takiej płycie też mozna oszczedzać, bo gdy ją wyłączysz to ona ciągle jest gorąca. Gotujesz np ryż 10 min i wyłączasz a on sobie "dochodzi"
a jeszcze mozna zawsze wode zagotować w czajniku, to i to na prąd a w czajniku szybciutko
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:29   #3439
Linaewen
Zakorzenienie

Ja ciasto na ciasto pizzowe daję najpierw trochę sosu, potem ser, postem znów sos i dodatki
A raz TŻ przyniósł od kumpla z pizzerni 1kg ciasta... Ale dobre było...
Stary 2011-08-20, 13:33   #3440
19monisia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
do tego jeszcze trzba miec dobry prąd Nie no ale moja mama chorowała na taka płytę. Mieszkamy na 4-tym pietrze w bloku i podobno to nie jest możliwe, bo nie ma takiej siły tego prądu czy coś

a ja ciasto na pizze kupuje z carrefourze za ok 1,5 i mam pizze na dwa dni dla mnie i dla TŻta

a na takiej płycie też mozna oszczedzać, bo gdy ją wyłączysz to ona ciągle jest gorąca. Gotujesz np ryż 10 min i wyłączasz a on sobie "dochodzi"
a jeszcze mozna zawsze wode zagotować w czajniku, to i to na prąd a w czajniku szybciutko
szybko szybko, tylko niestety trzeba kupić juz i specjalne garnki na indukcyjną ;/

04.01.2014r.

Stary 2011-08-20, 13:35   #3441
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19monisia89 Pokaż wiadomość
szybko szybko, tylko niestety trzeba kupić juz i specjalne garnki na indukcyjną ;/
Wiesz, jak się będę na swoje wyprowadzać to i tak część wyposażenia będę musiała kupić, to sobie kupę 4 indukcyjne, zamiast 8 zwykłych. Częściej trzeba będzie myć
Stary 2011-08-20, 13:37   #3442
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

i już wróciłam

jeśli chodzi o moje pytanie o krawcowe to pytanie było związane z tym, że zastanawiam się nad sukienką na ślub cywilny. Podobają mi się z Asosa, a je tylko z allegro lub z ich strony firmowej można zamawiać. Kiedyś będę musiała pochodzić po sklepach i się porozglądać
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:56   #3443
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
i już wróciłam

jeśli chodzi o moje pytanie o krawcowe to pytanie było związane z tym, że zastanawiam się nad sukienką na ślub cywilny. Podobają mi się z Asosa, a je tylko z allegro lub z ich strony firmowej można zamawiać. Kiedyś będę musiała pochodzić po sklepach i się porozglądać
a to taka to moja krawcowa by mi za 30zl uszyla ale tak jak mowie - ja nie wiem jak ona na tym wychodzi skoro raz za zwezenie sukienki na jedno ramie wziela ode mnie 5zl. a musiala wypruwac caly zasuwak (taki wszywany sukienkowy) bo byl z boku, wszywac go od nowa po zwezeniu i przesuwac ramiaczko bo trzeba bylo ja z drugiego boku tez zwezic
ale jakos na poczatku tego roku mialam faze na sukienke czarna koronkowa wlasnie taka jak te z asosa (to byl moj pierwowzor) to jak mniej wiecej podliczylam material i szycie to ok. 100zl by mnie to wyszlo.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

oj to nawet nie wiedzialam ze do indukcji trzeba garnki specjalne
mi sie szalenie podobaja kuchnie z wyspa ale to juz trzeba miec conajmniej te 25-30mkw powierzchni na taka
Stary 2011-08-20, 14:00   #3444
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
oj to nawet nie wiedzialam ze do indukcji trzeba garnki specjalne
mi sie szalenie podobaja kuchnie z wyspa ale to juz trzeba miec conajmniej te 25-30mkw powierzchni na taka
o takkk, marzy mi się taka
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 14:02   #3445
Linaewen
Zakorzenienie

Ja mam teraz taką dużą w domu Tylko zamiast wyspy mamy duży stół na 6 osób.
Stary 2011-08-20, 15:21   #3446
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
i już wróciłam

No rozgladaj się powoli, rozglądaj

TŻ leży wymęczony i ogląda mecz, a ja tutaj wpadłam. Za jakieś pół godzinki wpadną goście.

Kupiłam sobie podróbkę biedronkową Martini i powiem Wam, że jak dla mnie smakuje tak samo A kosztuje 13zł za litr, a Martini 24zł za 0,75l. Piję z colą.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:28   #3447
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
No rozgladaj się powoli, rozglądaj

TŻ leży wymęczony i ogląda mecz, a ja tutaj wpadłam. Za jakieś pół godzinki wpadną goście.

Kupiłam sobie podróbkę biedronkową Martini i powiem Wam, że jak dla mnie smakuje tak samo A kosztuje 13zł za litr, a Martini 24zł za 0,75l. Piję z colą.
a jest slodkie? i jak sie nazywa?
ja to chyba 35zl placilam za 0,75...
bo jest 0,5 i 0,75l? czy 0,75 i 1,0l? wiem ze wzielam to wieksze i tak jakos placilam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 15:35   #3448
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
a jest slodkie? i jak sie nazywa?
ja to chyba 35zl placilam za 0,75...
bo jest 0,5 i 0,75l? czy 0,75 i 1,0l? wiem ze wzielam to wieksze i tak jakos placilam...
No smakuje dokładnie jak Martini, więc jest to słodki wermut
Martini są 0.5l, 0,75l i 1l więc pewnie za 35zł kupiłaś Litrowe No albo te 0,75 Bo w Biedrze alkohole są tańsze

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

A nazywa się La Torina

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 17:07   #3449
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Hey dziewczyny ale dzisiaj jestem padnięta. Jak wstałam o 9 to cały czas na nogach. Najpierw zakupy spożywcze, bo mama wyjechała, a tak to przeważnie ona robiła, później porządki, a teraz właśnie biszkopta piekę i jeszcze masę później muszę zrobić, a na dworzu jeszcze sterta prania wisi. Kiedy ja się obrobię to nie wiem

Co do postów na Prawie narzeczone, to też mi się to nie podoba, tym bardziej skoro ma dostęp do bardziej prywatnych spraw w klubie...

Muszę się pochwalić, że schudłam 2 kg. Wiem, że to nie dużo, ale zawsze już coś. Tylko w sumie nie wiem czy schudłam, czy opuchlizna mi zeszła i waga się zmniejszyła. Moja twarz, szyja i ręce wróciły do w miarę normalnego wyglądu. Nawet TŻ stwierdził, że mi zleciało trochę, więc sobie tego nie ubzdurałam. Może w końcu te nowe tabletki zadziałały

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:38   #3450
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ale dzisiaj jestem padnięta. Jak wstałam o 9 to cały czas na nogach. Najpierw zakupy spożywcze, bo mama wyjechała, a tak to przeważnie ona robiła, później porządki, a teraz właśnie biszkopta piekę i jeszcze masę później muszę zrobić, a na dworzu jeszcze sterta prania wisi. Kiedy ja się obrobię to nie wiem

Co do postów na Prawie narzeczone, to też mi się to nie podoba, tym bardziej skoro ma dostęp do bardziej prywatnych spraw w klubie...

Muszę się pochwalić, że schudłam 2 kg. Wiem, że to nie dużo, ale zawsze już coś. Tylko w sumie nie wiem czy schudłam, czy opuchlizna mi zeszła i waga się zmniejszyła. Moja twarz, szyja i ręce wróciły do w miarę normalnego wyglądu. Nawet TŻ stwierdził, że mi zleciało trochę, więc sobie tego nie ubzdurałam. Może w końcu te nowe tabletki zadziałały

Gratuluje spadku wagi
2 kg to jest duuuzo

Ale tu dziś cicho;p

Ja wpadłam tylko na chwile, zaraz będę się szykować na disco

Miłego wieczora kochane

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości