|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ja sobie zapasową poduszkę wkładam miedzy uda ale to ze względu na biodra bo lubia czasami mnie pobolewac w pozycji lezacej na boku
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jak narazie to wogole nie mam problemow z pozycja do spania, moglabym nawet na brzuhu ale nie lubie, za to czytam ( ksiazke lub Was
A taka poduszka to mysle ze przyda mi sie napewno pozniej, bo z poprzedniej ciazy pamietam ze pod koniec to juz naprawde nie idzie pozycji do spania znalezc
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua Mnie też pobolewają czasem biodra jak leżę długo na boku hymm...
Ja w nocy kręcę się i zmieniam pozycję z 10 razy a co bedzie potem to wolę nie myśleć... Staram się spać na boku z poduszką...ale często budzę się na pleckach ( a słyszałam, że się nie powinno od 4 m-ca) ... a najlepiej mi na brzuszku dlatego ciężko mi się ułożyć naprawdę wygodnie...
|
#3425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tylko czekam na decyzje urzedu zajmujacego sie tymi sprawami (bo pracodawca podwazyl zwolnienie) i moze sie okazac, ze bede musiala wracac na jakis czas... ale wtedy bede sie starala o chorobowe i tyle... juz pomijajac to, ze brzusio mi ciazy i chodze caly czas zmeczona, ja dla takich gnojow pracowac nie bede A w pierwszej ciazy pracowalam do 8 mies, tyle ze to byl tez inny (przyzwoity) zaklad pracy Cytat:
, w dresy wchodze tylko jak sprzatam, a z walkami to by chyba nie trafilo Jedyne co sie zgadza, to bambosze, mamy zimne podlogi i nie bede przeciez w szpilkach po domu biegac ![]() Cytat:
tak jak wszystkie ciezarne ![]() a jakie stezenie soli zrobilas? I to byla morska, czy zwykla? Karolca, o ktorej masz wizyte? ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-05 o 11:32 |
|||
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w nocy kręcę się i zmieniam pozycję z 10 razy a co bedzie potem to wolę nie myśleć...
Staram się spać na boku z poduszką...ale często budzę się na pleckach ( a słyszałam, że się nie powinno od 4 m-ca) ... a najlepiej mi na brzuszku dlatego ciężko mi się ułożyć naprawdę wygodnie...[/QUOTE]Ja mysle ze nie ma cos sie martwic, jak przyjdzie na to czas to natura nam to unormuje a tymczasem jesli komus najwygodniej zasypia sie na plecach to tez mysle ze jest to ok narazie oczywiscie! Ale to tylko moje zdanie. Z poprzedniej ciazy pamietam ze tez sie tym martwilam ale jakos to bylo bo gdy juz macica z dzidziusiem byla duza i troche wazyla to niewygodnie lezalo sie na plecach i rowniez na brzuchu! W takim przypadku mysle ze w nocy jakos instynktownie sie czlowiek przekreca! Karolcia na ktora masz wizyte dzisiaj? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Nie zawsze mie wyjdzie zrobienie cytatu, w poprzednim poscie wyszedl mi cytat jakby byl to moj wlasny tekst, dziwne. ktos wie dlaczego? Klikam na cytuj i pisze, to zle?
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
mnie coś dziś niedobrze jest... za dzisiejsze wizyty
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
A z 1 łyżeczkę soli morskiej na szklankę wody
.---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Desia, bo musi być też na początku [QUOTE="nick autora"] |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam krople z wody morskiej na opakowaniu napisane jest 22 g/l soli
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bo nie raz dziecko Cie z rownowagi wyprowadzi) ![]() Cytat:
wiadomo ze swojski lepszy, moj maz ostatnio robil swojski i zajadlam sie jak nie wiem co
|
|
#3431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jest jedna rzecz która mi sie nie zmieniła nie zasnę nawet jak jestem mega zmęczona jeśli nie mam przykrytych nóg a konkretnie stóp!
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tikki85;29796638]A z 1 łyżeczkę soli morskiej na szklankę wody
.---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Desia, bo musi być też na początku Dzieki, mam nadzieje ze tym razem dobrz mi wyjdzie
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka, teraz dopiero doczytalam o odwiedzinach kolezanki.
I niestety jest to prawdopodobnie tzw "bezstresowe" wychowywynie dziecka, ktore niestety rowniez uwazam za karygodnie. Nie chodzi przeciez o to, zeby na dziecko krzyczec i je lac przy byle okazji, ale trzeba potrafic nauczyc dziecko, ze sa pewne granice i ze cudzego sie bez pytania nie tyka, a juz na pewno nie niszczy. Ja z corka bylam w niejednych odwiedzinach i owszem zdarzalo sie, ze brala cos do raczek, czego nie powinna, ale zawsze wtedy bylam przy niej i tlumaczylam, ze nie mozna, albo ogladalysmy to cos razem. Ale nigdy nie zezwolilam na taka samowolke u kogos ![]() I moze niektorzy uznaja, ze jestem surowa matka, ale z drugiej strony ta twoja kolezanka troche niepowazna... a dziecko tez szkoda, ze jest wychowywane na totalnego egoiste, ktory bedzie miec wszystko i wszystkich gdzies ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- a na koncu musi byc tez [/QUOTE]
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
ide do wanny sie odprezyc
![]() chociaz co to za relax jak nie mozna w goracej wodzie siedziec
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, nie uważam, aby Twoje postępowanie było surowe.
Są rzeczy, na które można pozwolić, ale dziecko trzeba nauczyć co mu wolno a czego nie. Siostrzeniec, jak do mnie przychodzi, uczony był, że ma dla siebie zabawki w jednym miejscu i może je brać kiedy chce. I nie było problemu. Jak chciał coś innego i widziałam, że korci go szafka z modelami samochodów (konik męża), to brałam go na ręce i pokazywałam. Ale niczego sam nie brał i sama proponowałam, że pokażę. Ciekawość się skończyła jak zobaczył co tam jest. Podobnie było z bajkami. Mam w szufladzie pod telewizorem kilka kaset z jego ulubionymi bajkami. Jak ma ochotę, to mówi, że dziś chce obejrzeć Króla Lwa, wyciąga i czeka, aż włączę. Chociaż potrafi sam. Nawet jak mu pozwolę, to woli abym to ja włączyła. U siebie w domu wszystko sam. No i wie, że jak ciocia mówi "nie" to znaczy to nie i nie będzie inaczej. I nie ma marudzenia.
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz chyba wogole nie bede cytowac bo cos mi nie wychodzi
Chiqua, co to za relaks bez goracej wody i jeszcze wanne musisz po tz splukac biednaGucia, ja tez za biciem nie jestem bo nigdy nie bilam i bic nie bede, ale takie pozwalanie dziecku na wszytsko uwazam rowniez za karygodne! Jest to chyba poprostu wygodnictwo i lenistwo, chociaz juz sama nie wiem, ale w jaki sposob i komu ma to pomoc pozostaje dla mnie zagadka! Bo wiadomo ze dziecko bez wyznaczonych granic nie jest dzieckiem szczesliwym. W doroslym swiecie istnieja reguly, prawa itd, jak moze dziecko wychowane bez zadnych regul funkcjonowac pozniej jako dorosly w spoleczenstwie? Dla mnie zycie jest prostsze i mysle ze dla Adasia rowniez gdy wie co mu wolno a czego nie!
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
gucia to nie chodzi o bycie surowym tylko o wytyczenie dziecku pewnych zasad. I w 100% zgadzam sie z Toba. Moj Filip chocby nie wiem jak sie darl i piszczal, wie ze jesli mowie nie tzn nie i nie ma ze jak zapiszczy, to sie zgodze, w tym temacie jestem twarda, mimo iz czasem w srodku plakac sie czasem chce..... a jak nie rozumie to idzie do kata postac zeby zrozumiec. Nie jest latwe wychowywanie dziecka szczegolnie w tym wieku kiedy bunt jest przeokrutny
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wam też chce się tak sikać?
no co 5 minut latam z kilkoma kropelkami
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety taki mój los ale mam już plan na te nie spłukiwanie wanny przez tż ![]() Jak wstane w nocy siusiu to mu nasyfie do wanny tzn troche ziemi z doniczki albo cuś on jak rano do pracy wstaje ja jeszcze spie a mąż zawsze z rańca kąpiel bierze wiem wiem złosliwe stworzenie ze mnie no ale cóż taka moja natura ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespełna roczna siostrzenica chciała pobawić się okularami przeciwsłonecznymi, ale to nie była odpowiednia zabawka. Więc zabrałam, schowałam i było spokojne ale stanowcze "nie". Mała się rozryczała, że chce i koniec, pobiegła do swojego łóżeczka schować się. Poszłam za nią, bo w końcu została pod moją opieką a nie wiem co będzie broiła łobuziara jedna. I tak stoi i szlocha. Podchodzę do niej, przytuliła się i zapomniała o co chodziło a ciotka znalazła fajniejszą zabawę niż okulary
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry pomysl cziqua, moze go to nauczy!
![]() Aguska ja tez stawiam do kata , fakt czasami serce boli jak szlochaja rozpaczliwie, ale to dla ich dobra![]() Teraz spadam na targ po zapas swiezych warzyw i owockow, potem zastanwoie sie co na obiad pysznego, a Wy jakie plany kulinarne dzisiaj?
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dzisiaj jeszcze kotlety schabowe
![]() ![]() ale za to jutro to mam plana na placki ziemniaczane ![]() albo pałki z kurczaka z piekarnika
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę na pizzę
![]() Ostatnio chodzę jak bomba, wszystko mnie irytuje
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis gotuje zupke pomidorowa(juz prawie zrobiona
) i myslalam co z kurczaka gotowanego z zupy, wiec na drugie bedzie risotto albo potrawka jeszcze nie wiem![]() Cytat:
powiem Ci ze to najbardziej u mnie skutkuje...postoi 2 minuty, oczywiscie placz nie z tej ziemii, ale potem podchodze do niego i pytam czy zrozumial, dlaczego tu stal. Dla niego zauwazylam ze to stanie w kacie to duza kara i przewaznie rozumie wtedy sie przytulamy i jest grzeczny
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ja też śpię z dwoma dodatkowymi jaśkami, póki nie zamówię poduszki o której była mowa. Muszę przyznać,że daje mi to sporą ulgę, a plecy mnie w dolnym odcinku bolą bardzo często, co kiedyś praktycznie się nie zdarzało!!! Jednak te zapasowe jaśki mają tą wadę, że wypadają w nocy na podłogę, bo gdy się kręcę, wiercę czy zmieniam pozycję przez sen to nie ma mocy, żeby się utrzymały...Dziś idę do fryzjera na cięcie, zobaczymy co mi zaproponują, bo u tego fryzjera jeszcze nigdy nie byłam. A farbowanie na razie odkładam, choć mam już spory odrost ale zlewa się z naturalnym kolorem i tak bardzo nie widać...Dam znać po powrocie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja nie gotuję dzisiaj nic- bunt na pokładzie , wczoraj zrobiłam klopsiki w sosie koperkowym i jeszcze zostały więc będzie to
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż robił porządki i nie mogę znaleźć moich wyników badań
ładnie w teczuszce były na biurku razem z innymi papierami. Inne papiery są, teczuszki nie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

dlatego ciężko mi się ułożyć naprawdę wygodnie...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
, w dresy wchodze tylko jak sprzatam, a z walkami to by chyba nie trafilo 

za dzisiejsze wizyty 

biedna
.