![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Tindomerel_ mój się odkochał w 3 dni. Może nie odpisuję właśnie żebyś nie robiła sobie nadziei. Ex po 3,5 roku bycia ze mną od razu ogłosił to na fb, potem mnie z niego wywalił, a potem dumnie ogłosił swój nowy związek...... i teraz nie chcę mieć z nim kontaktu.
#3422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3424 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, jeśli nie chcecie dalej cierpieć, zrywajcie kontakty z byłymi facetami. Może kiedyś, jak już wydobrzejecie, napiszcie do nich, ale nie teraz, gdy przeżywacie pewnego rodzaju żałobę. To naprawdę nie pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
LaFleurBlanche zdecydowanie. Kontakt na obecnym etapie zbyt boli.
Mi pomaga wychodzenie z koleżankami, spędzanie czasu z rodziną i chodzenie do pracy. I to nie jest tak,że kompletnie mi przeszło,ale płakać przez niego znowu nie chcę i pewnie szybko się o tym przekona,że smutna nie jestem ![]()
![]() |
#3428 | |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Też bym tak zrobiła.
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Konto usunięte
|
Jeśli koleś jest w miarę normalny to odda Ci kasę, więc próbuj. Czego się nauczyłam po beznadziejnych związkach to to, żeby nie tracić kasy przez facetów.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Seph u mnie rodzice i znajomi bardzo się ucieszyli,że się rozstaliśmy. Generalnie chłopak nie ma żadnych aspiracji. Bez matury, pracuję w Macu bo nigdzie go nie chcą. Ale samochód na kredyt ma, telefony na abonament za 150 zł. Ale przecież jest młody to musi szaleć nie? i każde od mnie pożyczać bo ja wydatków nie mam. Teraz mam dziewczynę starszą od siebie, która tak jak on utknęła w tym Macu.
#3431 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, dół jak chuj
![]() ![]() ![]() ![]()
#3432 |
Zakorzenienie
|
Neffik co jest?
![]()
#3433 |
Zadomowienie
|
zły dzień
![]() ![]()
#3434 |
Zakorzenienie
|
Neffik przestań odpowiadać. Jak dzwoni nie odbieraj, jak piszę kasuj od razu. W końcu dotrze do jego umysłu. Przede wszystkim nie reaguj
![]()
#3435 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę wam, że widzicie wady waszych EXów. Mój niczemu nie zawinił, jedynym ciosem z jego strony było zakończenie znajomości przez moje zachowanie. Poczucie że się coś spieprzyło jest najgorsze na świecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Rozeznanie
|
Nawet nie mam jak się z nim skontaktować, bo on się zupełnie odciął. A nie sądzę, żeby raptem sam z siebie wyszedł z taką propozycją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
Tylko on mi nic takiego nie zrobił, to ja zerwałam
![]() ![]()
#3439 |
Zakorzenienie
|
Speh nie no mój pod względem pracy to zawsze starał się pracować jak tylko mógł,ale aspiracji nie miał żadnych. Obiecywał,że 2013 zda maturę,ale pewnie teraz i tak oleje. Zawsze uważał,że się wywyższam bo mam maturę,ale jego znajomi z pracy nie. Cóż przeprasza nie będę.
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Seph o tak. Moja rodzina była zła bo nie mamy długów i się wspieramy
![]() ![]()
#3443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała, by mój eks miał inne wady. A miał głównie jedną, która łatwo umyka i ciężko ją nazwać.
Mojego eksa nie da się do końca zadowolić. Jest perfekcjonistą, wymaga wiele od siebie i innych. Przez to nigdy nie będzie się dla niego wystarczającą partnerką tak NAPRAWDĘ i zawsze będą punkty, w których trzeba się zmieniać i nad sobą pracować. Z jednej strony to fajnie, bo eks motywował, poza tym potworem nie był i z batem nade mną nie stał. Z drugiej strony niefajnie, bo mój eks był jałowy emocjonalnie i on NIE ROZUMIAŁ idei wsparcia. Dawał mi je, jak opisałam, czego potrzebuję, bardzo często faktycznie był przy mnie, ale nie przychodziło mu to intuicyjnie. Nie był bardzo wrażliwy, nie miał za dużo empatii. I przez to bardzo trudno się z nim komunikować o emocjach i uczuciach, bo wszystko trzeba mu racjonalnie wytłumaczyć (dzięki temu jestem mistrzem tłumaczenia w tej chwili swoich własnych emocji logicznie i spokojnie) i tłumaczenie dlaczego mnie zranił zajmowało 3 h. Ciężko to opisać, jak bardzo problematyczna była nasza komunikacja i jak mało bezpiecznie zaczęłam się czuć, kiedy zrozumiałam, że NIGDY nie spełnię jego oczekiwać. I sam przyznał po rozstaniu, że jego oczekiwań w pewnym sensie spełnić się nie da. Z drugiej strony czy tęsknię za eksem? Jasne, że czasami tak. Zwłaszcza jak pomyślę o innych eksach. Mój eks zawsze mnie szanował, nigdy nie obraził, nie podniósł głosu, nie wyzwał, takie rzeczy są dla mnie nie do pomyślenia. Nasze kłótnie przypominały raczej komunikację dwóch robotów. Przez 4,5 roku odprowadzał mnie pod drzwi mojego domu po spotkaniu, zawsze, mimo, iż sam miał do domu daleko. Nigdy nie narzekał, że musi to robić, to była po prostu norma. Kupował mi niekiedy kwiaty bez okazji. Na urodziny i święta etc dostawałam piękne prezenty - ubrania, biżuterię, dodatki. Nigdy nie był skąpy. Zwykle dzieliliśmy się wydatkami, ale prawda jest taka, że on wydawał więcej, np. on kupował bilety do kina, ja popcorn. Pieniądze nigdy nie były problemem w naszej relacji. Jest bardzo zdolny, pracowity i ambitny. Jego rodzice bardzo mnie lubili, a on nigdy nie był mamisynkiem. Nosił mi zakupy, np. worek karmy dla psa, kupował jedzenie, kiedy ja miałam zrobić obiad, zamontował mi mnóstwo rzeczy w moim mieszkaniu, pożyczał samochód od moich rodziców i woził na meblowe zakupy, chodziliśmy razem do kina, do teatru, ostatni wyjazd spędziliśmy razem w kwietniu w Paryżu i Londynie i sam wszystko zarezerwował, ja tylko dałam połowę pieniędzy. Nie robił scen zazdrości ani nic takiego. Pytał się, czy np. przeszkadza mi to, jeżeli czasem pójdzie ze znajomą na kawę. Nie przeszkadzało i wzajemnie. I jak wytłumaczyć, że jego brak emocjonalności stanowił taką przeszkodę? Że to nie ja zwariowałam? Że mój związek pozornie był perfekcyjny, ale w środku w pewnym sensie mnie emocjonalnie wyniszczał? Że nie mogłam sobie pozwolić na całkowite emocjonalne odsłonięcie? Że mój eks nie był czuły? Że był takim perfekcjonistą, że odmawiał całowania się na łóżku, bo tam może być sierść psa, z którym śpię? Że jak przychodził do mnie, to potrafił zapytać o plamę na podłodzę, chociaż mieszkanie było ślicznie wysprzątane. Nie, nie krytykował, nie mówił, że brudno, że wstrętnie, ale zauważył WŁAŚNIE TĘ PLAMĘ, a nie całą resztę? I że kiedy powiedział mi, że ma obawy względem małżeństwa, bo kiedyś mogę być gruba i inne plepleple, to coś we mnie pękło. Ja naprawdę kochałam mojego eksa. Byliśmy zaręczeni. Kilka miesięcy temu bym dała sobie rękę uciąć, że będę jego żoną. Mieliśmy już pomysły miejsca, gdzie zrobić obiad weselny. Wiedziałam, gdzie chcę uszyć i jaką suknię ślubną. Pewnie niedługo bym ją zamawiała... Byliśmy po długich naukach przedmałżeńskich, porządnych, fajnych. Chodziliśmy razem na msze trzymając się za ręce. A jednak mój związek się rozpadł, a jak czytam o tym, jacy potrafią być TŻci to myślę sobie, że mój eks bywał bliski ideału. Ale te braki komunikacyjne, jego brak emocjonalności - to stanowiło przeszkodę praktycznie nie do pokonania... Ale i tak mi czasem przykro. Często przykro.
#3445 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja będę ryczec,a on sie swietnie bawić.Dlaczego to jest takie nie sprawiedliwe ? Kto kogo bardziej przegrywa wszystko ![]() Ja każdego odracam i boje sie wiązać.Za Rok będę na pewno na tym samym etapie co teraz i nic sie nie zmieni ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dobrze rozumiem, to minelo juz 9 miesiecy? Najwyzsza pora nad nim nie rozmyślac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Onnaa skoro tak wyszło widocznie musiało się tak stać. Mój też planował ślub, wakacje i zaręczyny w tym roku. A teraz jest z inna. I obstawiam,że zdradzał mnie od czerwca. Ale trzeba iść do przodu i w Nowym Roku otworzyć się na innych.
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie. Ja swojemu mam bardzo mało do zarzucenia. Też rozstanie zawinione jest moim zachowaniem, ale trudno, jestem jędzą, która potrafi zajść za skórę, i nie potrafię się zmienić.
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To dopiero trauma.
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.