|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Chciałabym bardzo biegać rano ale mam na 7.30 do pracy wiec nie da rady. Biegam zazwyczaj zaraz po pracy bo potem przychodzi lenistwo
![]()
#3422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Zaplanowałam na sobotę trening wtedy chwila oddechu będzie i mam nadzieję że córka choć kilka godzin pozwoli przespać...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po tygodniowej przerwie zrobiłam 45 minut biegu, wyszło 5km, bieglam wolniutko, bo lód i bolą mnie kolana ale za to się w sumie nie zmęczyłam. Ciężka sprawa z tymi kolanami, możliwe, że muszę robić dłuższą rozgrzewkę.. Dzisiaj idę znów biegać, zobaczymy jak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zadomowienie
|
moze ktoras z Was podpowie mi troche odnosnie biegania. Jestem 3miesiace po porodzie i chcialabym zaczac biegac. Moja kondycja jest rowna zeru.... stad moje pytanie: lepiej zaczac biegac tak jak Celebrinfea czyli przeplatac bieg z marszem czy zaczac przez pierwszy miesiac marszami tak jak proponuje trening http://treningbiegacza.pl/training-p...ca-do-biegacza
jestem bardzo poczatkujaca. Zostalo mi kilka kg do zrzucenia i nie chcialabym, zeby moje kolana ucierpialy ![]()
#3426 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Fiorrella ja przeplatalam marszem, starając się wydluzac czas biegu z kazdym kolejnym treningiem
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Aby uchronić stawy i mięśnie trzeba porządnie się rozciągnąć przed i po, dodatkowo dieta żelki awokado etc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Hej ja dzisiaj 7 km, tempem bardzo slimaczym
![]() Cytat:
![]() Ważna jest rozgrzewka przed i rozciąganie po. Dalej mam po ciążowe kilogramy, ale kolana mnie nie bolą. Wiec myślę że to też może Cię ominąć. Rozejrzyj się może w Twojej okolicy jest jakaś grupa biegowa. Powodzenia. Edit: widziałam ze wrzuciłas linka do jakiegoś planu ale nie mogę go podejrzeć bo strasznie mi muli net na kompie. I jak się będziesz szła z dzieckiem na spacer to takim szybkim marszem. Będzie dobre jako przygotowanie do biegania ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2015-02-07 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady!
![]() a przed bieganiem lepsza jest rozgrzewka czy rozciaganie?? bo widze sprzeczne odp ![]()
#3430 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Mam pytanie - nie wiem czy już tutaj poruszałyście tę kwestię, pewnie tak, ale ja nie odnalazłam tych postów. Założyłam co prawda osobny wątek, żeby zadać forumowiczkom to pytanie, ale nikt mi nie odpowiada - ciekawe dlaczego? może wszyscy mają juz dosyć takich pytań? ![]() Powiedzcie mi jak z waszymi łydkami po bieganiu? Bo ja aktualnie walczę z moimi - nie, nie są otłuszczone, zrobiły się umięśnione od roweru. Nie żebym miała coś przeciwko wysportowanym nogom, ale moje zrobiły się bułowate. Jestem na etapie intensywnego rozciągania (za rada doświadczonej w tym temacie) ale pomyślałam, że fajnie byłoby do tego dołączyć bieganie. Nie tylko z tego powodu - duszę się w domu i chciałabym sie od czasu do czasu zmęczyć, tak jak robiłam to latem na rowerze. No i tutaj kilka pytań do Was kobietki. Wolałabym postawić na bieg cardio: długi i wolny, bo wiem, że sprinty jeszcze bardziej rozwijają mięśnie. Sądzicie, że przy diecie niskobiałkowej długie bieganie pozwoliłoby mi trochę wysmuklić łydki. Podobno kulturyści unikają joggingu bo spala mięśnie, więc może to ruszyłoby trochę te moje bułeczki? Ogólnie miałam plan, żeby po bieganiu nic nie jeść przez 1,5-2h. Wiem, wiem to nie zdrowe, ale nie krzyczcie na mnie. Co sądzicie? Z nadzieją czekam na rady Pozdrawiam D.
#3431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym postawiła na dobra rozgrzewkę, rozciągnie zaczęłam robic w trakcie biegania ![]() Dzis miałam mały wypadek w lesie i kolano sine i spuchnięte, ale na szczęście to tylko zbicie wiec bede żyła ![]()
![]() |
#3432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kondycja sie nie przejmuj. Pamietaj, ze ja biegam powoli i zawsze kulam sie gdzies na koncu wiec nie bedzie zle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
fiorella rozgrzewka przed rozciąganie po. rozciąganie jak miesnie sa rozgrzane.
young_dremer musialabys zacząc biegac biegi dlugodystansowe bez speintow,i rozciągania sporo po. ja sporo cm w nogach stacilam teraz przez gips :/ale tego nie polecam.
![]() |
#3435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
A o jakie Wam rozciaganie cjodzi? Ja polecam rozciaganie Artura Kerna, rekordzisty Polski halowego ba 5km, wg mnie w 100% wystarczy
![]()
#3438 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tylko martwią te moje rzepki w kolanach, od piątku nie biegałam, ale czuje je jakoś dziwnie. W trakcie biegu bolą.. ból ustępuje po ok 3 km (muszą się rozgrzać? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
Earthpace - jak ktos wczesniej pisal - zelki i awokado
![]() I ewentualna rozgrzewka kolan - nie krecenie, tylko uginanie do przodu i prostowanie, i uginanie na boki, podobnie ze stawami skokowymi
#3441 | |
BAN stały
|
Cytat:
To samo mówi mój rehabilitant, że u każdego rekonwalescencja przebiega w inny sposób. Licze jednak na to, że szybko dojdę do siebie i będę mogła pdjąć aktywność fizyczną jak najszybciej bo strasznie mi tego brakuje ![]() No ale póki co intensywne dochodzenie do siebie w Fizjoklinice – jestem dobrej myśli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Konto usunięte
|
Czy z tymi temparaturami mogę biegać w zwykłych cienkich leginsach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Raczkowanie
|
Mi sie wydaje ze biegać mozesz to jest kwestia idywidualna. Ja mam lekko ocieplane i w sumie wystarczyły mi na te moje 4 miesiące biegania.. Teraz zrobiły sie za luźne zbyt często musze je poprawiać wiec jak kupie nowe to juz zwykle wiosenne/letnie i tez bedzie dobrze
![]() 12.10.14 - 12.02.15 = 290 km ![]() ![]()
#3444 |
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj 7 i dzisiaj tez mam w planach 7. Chyba ze paczki staną na mojej drodze ![]() Leae pamiętajcie żeby zapisać się przez neta na prowo. Potem tylko wystarczy odebrać numerek. [1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;50198205]Czy z tymi temparaturami mogę biegać w zwykłych cienkich leginsach?[/QUOTE] Jak najbardziej ![]() Np mój mąż na bieganie ubiera się zawsze cieplej niż ja i każdemu z nas jest dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, są tu jakieś biegając ciężarówki?
![]() Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
#3446 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam w zwykłych leginsach biegowych nie zimowych, za ciepło, czasami ubieram biegowe 3/4i do nich kolanówki. Zimowe mam na wybiegania poniżej -5, a chwilowo u mnie wybiegań brak, to na 10km nie ma co zimowych.
Mandragorrka ja jak jadłam gluten to raz w roku pączka z adwokatem z porządnej cukierni jadłam, ale Chrusty mmmm mogłabym jeść i jeść, a dzisiaj tylko je smazylam, pieczywo ryżowe z miodem w zastępstwie ![]()
![]() |
#3447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadna sie nie chwaliła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() Ja nie biegałam. Lekarka na pierwszej wizycie mi zabroniła. Pozwoliła uprawiać nordic walking , którego musiałam zaprzestać w 5 miesiącu jak mi się zaczęła skracać szyjka. Agafitness kiedyś tutaj pisała ze do końca ciąży chodziła na siłownię ![]() Cytat:
Masz uczelenie na gluten? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do siłowni to też trenowałam siłowo, ale od miesiąca jestem przeziębiona i właśnie z tego wychodzę, w związku z osłabieniem przestałam się w ogóle ruszać a w międzyczasie news o ciąży. Trochę się boję szczerze mówiąc, chyba się przerzucę na jakiś lżejszy fitness z hantelkami plus bieganie ![]()
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam w legginsach i na to leciutkie wiatrowki spodnie dobsomy, zakochana jestem w tych spodniach
Lenia nam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.