Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 11:39   #3421
JudytaKas
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Nie, chyba nie przesusza, bo wiele razy słyszałam, że dziewczyny robią kuracje na brwi i rzęsy rycynowym.
Ale znawcą nie jestem.
Robią, robią ja też robię.
Jeżeli chodzi o włosy to tak może przesuszać, więc trzeba ostrożnie. Do olejowania i zabezpieczania końcówek raczej się nie sprawdzi.

Zdaję raport z mycia odżywką - moje włosy pokochały taki sposób mycia - włosy są nawilżone i zero przyklapu, a wręcz odwrotnie mam fajną objętość, która utrzymuje się w ciągu dnia. Jestem zadowolona

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:07   #3422
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dzięki, od następnego razu zacznę robić aparatem a nie na szybko telefonem
Używam tego bez SLS z łopianem dla wszystkich rodzajów włosów i strasznie sobie go chwalę, w ogóle firma GP dodaje do kosmetyków coś co mi na łupież pomaga, uwielbiam wszystko z GP

Dzięki a ile razy w tygodniu olejowanie pasuje zrobić?
Ja staram się olejować przed każdym myciem, czyli co 3-4 dni. Czasem daję olej chociaż na godzinkę, jak nie mam więcej czasu a czasem zostawiam na noc.
Od teraz będę olejowała na odżywkę. Ostatnio dałam na tę jajeczną Agafii i było super, fajnie się rano zmyło, włosy wyglądają o niebo lepiej

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam, choć czemu wysusza, to nie wiem.
Co do rycynowego to przypomniało mi się,że często dodawany jest do szminek, bo ładnie dodaje im połysku ale właśnie wysusza usta po dłuższym stosowaniu....
Gdzieś mi się obiła o uszy taka informacja, ciekawe jak to jest?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez natis1913 Pokaż wiadomość
Mi rycynowy bardzo pomógł przy wypadaniu włosów kładziony na skalp. Już po 4 olejowaniu wypadało mi o połowę mniej włosów niż wcześniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi nigdy włosy nie wypadały, a nawet mam ich za dużo ale rycynowy z łopianowym daję na skalp c jakiś czas przeciwłupieżowo , działa

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Słyszałyście, że w Rossmanie 22-28 .11. będzie akcja -40%

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 13:12   #3423
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście, że w Rossmanie 22-28 .11. będzie akcja -40%
Tak, na kosmetyki do makijażu
Stary 2013-11-18, 13:58   #3424
201604280909
Konto usunięte

Witajcie, jestem tu pierwszy raz
Od jakiegoś czasu myślę nad powrotem do moich naturalnych włosów, które w swojej prawdziwej odsłonie są brązowymi lokami.Nie sprężynki tylko takie pukle.
Od kilku lat farbuje moje włosy na powiedzmy średni blond i przy pierwszym kontakcie z farbą włosy przestały się kręcić i są proste, absolutnie nie używam prostownicy b0o nie ma po co. Czasem kręcą mi się włosy jak pójde spac w mokrych i to tyle.
Jak myślicie, jest szansa "powrotu do natury"?Chciałabym ten stan uzyskać poprzez zejście całej farby-zaprzestanie farbowania, podciecie je do okolic ramion(mam teraz długość powiedzmy okolice łopatek) i zamiany szczotki na szeroko rozstawiony grzebień.

A może zaszły nieodwracalne zmiany i "po ptokach"?

Edytowane przez 201604280909
Czas edycji: 2013-11-18 o 14:01
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:14   #3425
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Słyszałyście, że w Rossmanie 22-28 .11. będzie akcja -40%
wiemy i się szykujemy
Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu myślę nad powrotem do moich naturalnych włosów, które w swojej prawdziwej odsłonie są brązowymi lokami.Nie sprężynki tylko takie pukle.
Od kilku lat farbuje moje włosy na powiedzmy średni blond i przy pierwszym kontakcie z farbą włosy przestały się kręcić i są proste, absolutnie nie używam prostownicy b0o nie ma po co. Czasem kręcą mi się włosy jak pójde spac w mokrych i to tyle.
Jak myślicie, jest szansa "powrotu do natury"?Chciałabym ten stan uzyskać poprzez zejście całej farby-zaprzestanie farbowania, podciecie je do okolic ramion(mam teraz długość powiedzmy okolice łopatek) i zamiany szczotki na szeroko rozstawiony grzebień.

Początek fajny, czyli brak farbowania i podcięcie zniszczonych końcówek, ale co z pielęgnacją? Może opisz co robisz bo pielęgnacja również przyczynia się do wyglądu i stanu naszych włosków. Już teraz trzymam kciuki za poprawę stanu włosków i zapraszam do wypowiadania się

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-18, 15:39   #3426
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o włosy to tak może przesuszać, więc trzeba ostrożnie. Do olejowania i zabezpieczania końcówek raczej się nie sprawdzi.

Zdaję raport z mycia odżywką - moje włosy pokochały taki sposób mycia - włosy są nawilżone i zero przyklapu, a wręcz odwrotnie mam fajną objętość, która utrzymuje się w ciągu dnia. Jestem zadowolona
Mycie odżywką jest super, nie wyobrażam sobie już inaczej, myję tak od sierpnia 2010 roku

Przyszły dziś do mnie 3 paczuszki, muszę się Wam pochwalić
Na 1 zdjęciu (paczka od włosowej siostry z bloggera) są 2 wcierki na porost (muszę wypytać o składy), oleje alverde: relaksujący z różą i sport z arniką, miód z mniszka lekarskiego (będzie na włosy) i 2 żele isanowskie ze starym składem

2 paczuszka - z mazideł, na włosy pójdzie hydromanil, niacynamid i może trochę pudrowej witaminki C

3 paczuszka- z e.naturalne, na włosy jest olej z krokosza (znam i kocham) i sezamowy (nowość), mleczko bawełniane i waniliowe.

Reszta to twarzy, choć kto wie, co mi do głowy przyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC1254.jpg (48,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KODC1252.jpg (76,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KODC1253.jpg (75,7 KB, 13 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:55   #3427
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze... Tego się nie spodziewałam. A wczoraj naolejowałam nim włosy
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:11   #3428
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mycie odżywką jest super, nie wyobrażam sobie już inaczej, myję tak od sierpnia 2010 roku

Na 1 zdjęciu (paczka od włosowej siostry z bloggera) są 2 wcierki na porost (muszę wypytać o składy), oleje alverde: relaksujący z różą i sport z arniką, miód z mniszka lekarskiego (będzie na włosy) i 2 żele isanowskie ze starym składem

2 paczuszka - z mazideł, na włosy pójdzie hydromanil, niacynamid i może trochę pudrowej witaminki C

3 paczuszka- z e.naturalne, na włosy jest olej z krokosza (znam i kocham) i sezamowy (nowość), mleczko bawełniane i waniliowe.

Myszko ja utwierdzam się w przekonaniu, że to najlepsza metoda na me kłaczki (kocham wątek pielęgnacyjny). Na dniach wrzucą fotki kłaczków bo wyglądają nieźle Długo się przymierzałam do tej metody i mogę z czystym sumieniem polecić. Ba bałam się mycia odżywką bo mam włosy mega cienkie i uważałam, że jednak to (zwłaszcza, że nakładam na noc oleje) skończy się przyklapem, a tu objętość i nawilżenie

Co do zdobyczy to super jestem ciekawa tych wcierek, ale i z chęcią posłucham opinii o produktach do twarzy

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Nieszko spokojnie może sajgonu Ci nie zrobi, ale proponuję przy używaniu uważać

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-18, 16:40   #3429
Floria
Zadomowienie

Cytat:

Też czekam na recenzje
Cytat:
Myszko ja utwierdzam się w przekonaniu, że to najlepsza metoda na me kłaczki (kocham wątek pielęgnacyjny). Na dniach wrzucą fotki kłaczków bo wyglądają nieźle Długo się przymierzałam do tej metody i mogę z czystym sumieniem polecić. Ba bałam się mycia odżywką bo mam włosy mega cienkie i uważałam, że jednak to (zwłaszcza, że nakładam na noc oleje) skończy się przyklapem, a tu objętość i nawilżenie

Co do zdobyczy to super jestem ciekawa tych wcierek, ale i z chęcią posłucham opinii o produktach do twarzy

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Jakie się u was odżywki sprawdzają? Ja niewiele razy myłam, ale chyba jednak balsam Pottersa był najpewniejszy. Wczoraj też - albo nie zmyłam kokosa dobrze (a raczej mam podejrzenie, że kokos po czasie wylazł z włosów, znaczy ze środka na wierzch, i je "przetłuścił" wizualnie), albo dałam za dużo emulsji Mariona do stylizacji, i w efekcie wieczorkiem jeszcze raz zmoczyłam te moje biedne włosy i przeleciałam samym Pottersem, dałam kapeczkę czegoś b/s i kapeczkę tej emulsji Mariona i efekt jest niezły do teraz. Emulsja Mariona chyba mi się podoba w dodatku sama ją odkryłam i kupiłam bez sprawdzania wcześniejszego na KWC

Cytat:
Na pewno po jednym razie nic się nie stanie.

Cytat:
Napisane przez Baby_Spice Pokaż wiadomość

Skoro się chcą kręcić tak jak piszesz, na wilgotno, to myślę, że jest szansa. Ale dopisz jeszcze o tej pielęgnacji.

Cytat:
Napisane przez kleenex Pokaż wiadomość
Oh, roznymi Nie znam sie na tyle, aby miec swoj ulubiony szampon
Ale jakąś nazwą mógłbyś rzucić? Na przykład czym myłeś dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
A mnie się wydają przyklapnięte
Poza tym... fajna uroda, taka niestandardowa.
Przyklapnięte jak po długotrwałym używaniu szamponu z silikonami IMO (znaczy tylko i wyłącznie). Nadbudowały się.

Cytat:
Tak, na kosmetyki do makijażu
Są jakieś ekstra ciekawe? (Dla kogoś, kto się w ogóle nie maluje....)

Ja od dzisiaj biorę żelazo i zaczęłam kurację p.pasożytniczą (razem z rodziną).

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:45
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:47   #3430
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Jakie się u was odżywki sprawdzają? Ja niewiele razy myłam, ale chyba jednak balsam Pottersa był najpewniejszy. Wczoraj też - albo nie zmyłam kokosa dobrze (a raczej mam podejrzenie, że kokos po czasie wylazł z włosów, znaczy ze środka na wierzch, i je "przetłuścił" wizualnie), albo dałam za dużo emulsji Mariona do stylizacji, i w efekcie wieczorkiem jeszcze raz zmoczyłam te moje biedne włosy i przeleciałam samym Pottersem, dałam kapeczkę czegoś b/s i kapeczkę tej emulsji Mariona i efekt jest niezły do teraz. Emulsja Mariona chyba mi się podoba w dodatku sama ją odkryłam i kupiłam bez sprawdzania wcześniejszego na KWC
[/SIZE]
Na tą chwilę używam właśnie Pottersa a;e już doczytuję i szukam czegoś innego żeby spróbować

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-18, 17:00   #3431
Floria
Zadomowienie

Źle zapamiętałam nazwę. Nazywa się to Marion, Hair Line, Satynowe mleczko do kręconych włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch-wlosow.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 17:56   #3432
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Na tą chwilę używam właśnie Pottersa a;e już doczytuję i szukam czegoś innego żeby spróbować
A ja właśnie nie mogę już dostać Pottersa... Nie mogę go nigdzie znaleźć w moim mieście i szukam jakiejś alternatywny Myślałam o Hegronie, używała któraś z was do mycia?

Cytat:
Źle zapamiętałam nazwę. Nazywa się to Marion, Hair Line, Satynowe mleczko do kręconych włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch-wlosow.html
I co z tym mleczkiem? Dobrze wpływa na loki, podkreśla je jak jest napisane w opisie produktu?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Nałożyłam ten olej tylko jednorazowo, bo akurat nie miałam czym naolejować włosów. Skoro tak się sprawy mają to nie będę go stosować
Stary 2013-11-18, 18:20   #3433
Floria
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie nie mogę już dostać Pottersa... Nie mogę go nigdzie znaleźć w moim mieście i szukam jakiejś alternatywny Myślałam o Hegronie, używała któraś z was do mycia?

I co z tym mleczkiem? Dobrze wpływa na loki, podkreśla je jak jest napisane w opisie produktu?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Nałożyłam ten olej tylko jednorazowo, bo akurat nie miałam czym naolejować włosów. Skoro tak się sprawy mają to nie będę go stosować
Hegrona ktoś używał, ja nie mam, to nie wiem.
Mleczko właśnie fajnie się spisało, bez żadnego innego stylizatora (ani glutka, ani żelu). Ja mam ciągle opory przed używaniem żeli, bo one mi jakoś wsiąkają we włosy a włosy się robią takie jakieś plastyczne pod wieczór, albo na drugi dzień. I potem mi szkoda w takie włosy pakować znowu olej na przykład. Więc to mleczko mnie pozytywnie zaskoczyło, ale użyłam tylko raz, więc nie wiem, czy jest to efekt powtarzalny.
Rycynowy możesz nakładać, i nawet jest to wskazane na porost włosów, ale działa na skórze najlepiej, i najlepiej jest go zmieszać z innym olejem, wtedy się dobrze nakłada. Mnie uczula, więc nie nakładam.
Stary 2013-11-18, 18:24   #3434
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
w Boots masz mieszanke olei Palmersa lekkie oleje zmywa sie latwo i zapach! w Boots wypatrzylam tez w dziale dla dzieci inne oleje bez parafiny i w ogole ale ceny tam tez sa odzywki Naked. Ja mam rescue - lekka i piękny zapach na ebayu mozesz znalezc tez ciekawe rzeczy
Mnie oleje drogeryjne nie przekonują szczerze mówiąc... dziś kupiłam musztardowy i ze słodkich migdałów w chińskim markecie, mają tam trochę olei Te odżywki chętnie spróbuję, o ile w bootsie będą. Mi najbardziej pasują ciężkie maski i odżywki. Kiedyś dawałam na włosy gliss kur oil coś tam szampon i odżywkę, taki żółty i po 2 dniach włosy były tłuste, a teraz mogłabym dać 4 łyżki oleju, potem zmyć odżywką która też ma olej i dać dużo tego gliss kur i jeszcze to za mało... A mam obcięte na takiego jakby boba.
Ładnie pachnące kosmetyki to plus. Pamiętam, gdy kupiłam olej sezamowy, ja i domownicy wymiękali, a mój mężczyzna stanowczo zaprotestował, bym to jeszcze kiedykolwiek kupiła
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:51   #3435
Cornie
Raczkowanie

Ja używam Hegrona do mycia( o ile już myję odżywką) i polecam baaardzo Świetnie domywa, łatwo się spłukuje, nie mam po nim przyklapu, ogólnie jest bardzo fajnie
Cornie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:13   #3436
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Hegrona ktoś używał, ja nie mam, to nie wiem.
Mleczko właśnie fajnie się spisało, bez żadnego innego stylizatora (ani glutka, ani żelu). Ja mam ciągle opory przed używaniem żeli, bo one mi jakoś wsiąkają we włosy a włosy się robią takie jakieś plastyczne pod wieczór, albo na drugi dzień. I potem mi szkoda w takie włosy pakować znowu olej na przykład. Więc to mleczko mnie pozytywnie zaskoczyło, ale użyłam tylko raz, więc nie wiem, czy jest to efekt powtarzalny.
Rycynowy możesz nakładać, i nawet jest to wskazane na porost włosów, ale działa na skórze najlepiej, i najlepiej jest go zmieszać z innym olejem, wtedy się dobrze nakłada. Mnie uczula, więc nie nakładam.
Moje włosy także jakoś dziwnie zaczęły reagować na żele. Odkąd zmienili skład żelu Isana kombinuję ciągle w poszukiwaniu odpowiedniego dla moich kłaków zamiennika. Niestety każdy inny żel nie sprawdza się równie dobrze. Mam zamiar kupić sobie piankę do włosów w ramach stylizatora, potrzebuję czegoś nowego. A gdzie kupiłaś te mleczko?

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Cornie Pokaż wiadomość
Ja używam Hegrona do mycia( o ile już myję odżywką) i polecam baaardzo Świetnie domywa, łatwo się spłukuje, nie mam po nim przyklapu, ogólnie jest bardzo fajnie
O, bo akurat widziałam tą odżywkę w promocji i tak się zastanawiałam nad kupnem
Stary 2013-11-18, 19:28   #3437
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Moje włosy także jakoś dziwnie zaczęły reagować na żele. Odkąd zmienili skład żelu Isana kombinuję ciągle w poszukiwaniu odpowiedniego dla moich kłaków zamiennika. Niestety każdy inny żel nie sprawdza się równie dobrze. Mam zamiar kupić sobie piankę do włosów w ramach stylizatora, potrzebuję czegoś nowego. A gdzie kupiłaś te mleczko?

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

O, bo akurat widziałam tą odżywkę w promocji i tak się zastanawiałam nad kupnem
Mleczko kupiłam akurat w Astorze ("Drogerie Polskie") ale pewnie gdzieś indziej też mają. Rzeczywiście jest tanie, a moje włosy dość kapryśne jak na razie, więc może Ci podpasuje. Tylko trzeba bardzo malutko nałożyć. Ja nakładałam na włosy po pierwszym wyciśnięciu w szmatę, a przed zawinięciem w koszulkę. Na moje przerzedzone włosy to tak ja wiem, chyba wielkość półtora ziarnka groszku albo 2 małe
Stary 2013-11-18, 19:32   #3438
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o Hegronie, używała któraś z was do mycia?
Ja kilka razy, ale nie przekonał mnie do mycia odżywką.
Ale Eloe sobie chwaliła chyba.

Teraz Hegron ma nowy skład, może spróbuję jeszcze, bo stoi mi cała butla. Parę razy zmieszałam go tylko z szamponem podczas mycia, żeby było łagodniej, a przynajmniej tak mi logika podpowiadała, że będzie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:40   #3439
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe jak się nie malujesz to nie idź, bo to tylko na makijaż ta promocja, ja maluję się mało i delikatnie ale jakieś cienie by mi się przydały, no i pędzelki do nich
Stary 2013-11-18, 21:42   #3440
201604280909
Konto usunięte

Cytat:
wiemy i się szykujemy

Początek fajny, czyli brak farbowania i podcięcie zniszczonych końcówek, ale co z pielęgnacją? Może opisz co robisz bo pielęgnacja również przyczynia się do wyglądu i stanu naszych włosków. Już teraz trzymam kciuki za poprawę stanu włosków i zapraszam do wypowiadania się
Od roku nie używam silikonów i slsów i slesów. Szampon- Alterra, jak są na promocji to kupuje różne rodzaje:granat, papaja, morela , kofeina itd. Odżywka- Alterra granat-bo tylko taka u nas jest :P olejowanie Vatiką powiedzmy 1-2 w tyg. i to cała moja pielegnacja. Nie prostuje, nie susze bo mam zepsuta suszarke od dawien dawna. Jak na włosy rozjaśniane wyglądają spoko. Przez październik zaniedbalam olejowanie i dbanie bo mialam remont łazienki i wlosy baardzo zaczely mi sie lamac przy czesaniu i wypadać garściami. Skruciałam je o jakieś5cm( siegaja do pachy) i widzę poprawę.
201604280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:08   #3441
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

O jej nie rób mi tego, mam bana na zakupy a tu takie cuda ! Idę odkopać moje zapasy z ZSK i coś zmajstruję.... bo nie wytrzymam nerwowo !

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-18, 22:12   #3442
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Mleczko kupiłam akurat w Astorze ("Drogerie Polskie") ale pewnie gdzieś indziej też mają. Rzeczywiście jest tanie, a moje włosy dość kapryśne jak na razie, więc może Ci podpasuje. Tylko trzeba bardzo malutko nałożyć. Ja nakładałam na włosy po pierwszym wyciśnięciu w szmatę, a przed zawinięciem w koszulkę. Na moje przerzedzone włosy to tak ja wiem, chyba wielkość półtora ziarnka groszku albo 2 małe
Chciałabym wypróbować, tylko obawiam się, że nie znajdę owej odżywki w moim mieście... Ale będę szukać i patrzeć na drogeryjne półki w poszukiwaniu znaleziska O, to chyba opłacalne te mleczko ;D

Cytat:
Ja kilka razy, ale nie przekonał mnie do mycia odżywką.
Ale Eloe sobie chwaliła chyba.

Teraz Hegron ma nowy skład, może spróbuję jeszcze, bo stoi mi cała butla. Parę razy zmieszałam go tylko z szamponem podczas mycia, żeby było łagodniej, a przynajmniej tak mi logika podpowiadała, że będzie.
Hmm a raz się żyje, skoro widziałam ten specyfik po promocji to kupię i zobaczę jak się sprawuje na moich włosach Osobiście szampon mieszam dla złagodzenia jego działania razem z AiK
Stary 2013-11-18, 22:29   #3443
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja od dzisiaj biorę żelazo i zaczęłam kurację p.pasożytniczą (razem z rodziną).

Ja się czaję na podkłady, zwłaszcza Bourjois 123, normalnie kosztuje chyba 55 zł, poza tym jakaś sexy czerwona szminka by mi się przydała... polecacie może któreś?

Florcia, powiedz czego chcesz używać a znajdziemy Ci perełki za grosze Nie ma co na siłę kupować czegoś co potem będzie leżało...

ps: kupiłam zestaw witamin dla kobiet, mam nadzieję,że paznokcie mi zreanimuje, no i na włosy nie zaszkodzi
Powiedzcie mi tylko dlaczego zawsze jak wracam do tabletek ze skrzypem i pokrzywą łapią mnie skurcze? Co jest grane?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Hehe jak się nie malujesz to nie idź, bo to tylko na makijaż ta promocja, ja maluję się mało i delikatnie ale jakieś cienie by mi się przydały, no i pędzelki do nich
Haha dobre
U mnie najlepiej sprawdzają się cienie z Inglota, nie dość że tanie i bardzo dobre, to można zbierać kolekcję kolorów na własne potrzeby a pędzelki dużo lepsze wybierzesz z LancrOne, też tanie i świetnej jakości, moje zbiory z Rossmana dawno poszły w inne ręce.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-19, 07:26   #3444
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym wypróbować, tylko obawiam się, że nie znajdę owej odżywki w moim mieście... Ale będę szukać i patrzeć na drogeryjne półki w poszukiwaniu znaleziska O, to chyba opłacalne te mleczko ;D
Mleczko ma poliqanternium 72 dośc daleko i isopropyl myristsate nieco bliżej, glicerynę całkiem wysoko w składzie. Może ewentualnie puszyć przy bardzo dużej wilgotności. Ale to nigdy nie wiadomo, bo może to działanie jest równoważone przez ewmolienty jeszcze wyżej w składzie. Na mnie chyba źle działa albo alkohol, albo raczej IPA (co innego, niż Isopropyl Myristate, który ponoc teoretycznie jest gorszy (?)). Mam ciągły odrzut od wszystkich produktów z Rossmana i Joanny chyba przez to IPA. Nie jakiś zdecydowany, ale ciągle mi coś w nich nie pasuje. Ale proces identyfikacji jest bardzo powolny, stan włosów się ciągle zmienia, pogoda, itd.
Z mleczkiem Mariona, o którym piszemy, jest jedna pozytywna rzecz - bardzo mała ilość nakładana na włosy, mniejsza niż jakiegokolwiek żelu, i może dzięki temu włosy nie reagują jak na żele, które też super składów wcale nie mają.
Cytat:
Ja się czaję na podkłady, zwłaszcza Bourjois 123, normalnie kosztuje chyba 55 zł, poza tym jakaś sexy czerwona szminka by mi się przydała... polecacie może któreś?

Florcia, powiedz czego chcesz używać a znajdziemy Ci perełki za grosze Nie ma co na siłę kupować czegoś co potem będzie leżało...

ps: kupiłam zestaw witamin dla kobiet, mam nadzieję,że paznokcie mi zreanimuje, no i na włosy nie zaszkodzi
Powiedzcie mi tylko dlaczego zawsze jak wracam do tabletek ze skrzypem i pokrzywą łapią mnie skurcze? Co jest grane?

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Haha dobre
U mnie najlepiej sprawdzają się cienie z Inglota, nie dość że tanie i bardzo dobre, to można zbierać kolekcję kolorów na własne potrzeby a pędzelki dużo lepsze wybierzesz z LancrOne, też tanie i świetnej jakości, moje zbiory z Rossmana dawno poszły w inne ręce.
Prawdę mówiąc, to u mnie już chyba za późno na makijaże Jakoś nigdy się nie nauczyłam, mimo prób w wieku studenckim. Dziwnie może, ale w liceum się w ogóle nie malowałyśmy, i mi jakoś tak zostało. Kiedy byłam młoda, to rzęsy naturalnie miałam jak pomalowane, a z tuszem, to wyglądałam, jak w makijażu karnawałowym, mimo malowania tylko samych końcówek... Odbijały mi się pod brwiami takie kropki Z cieniami było trochę lepiej, ale i tak nie lubiłam. Podkłady....niewygodne strasznie Brudzą ubrania, zawsze widać różnicę koloru na szyi. I jeszcze trzeba się matować po kilku godzinach.
A teraz to mam już pomarszczone powieki, to chyba tylko bym podkreśliła (ale z ciekawości może w najbliższym czasie spróbuję ) Mam jakieś resztki kolorowych kosmetyków. A, w sumie tak se pogadałam
Ostatnio używam na twarz różne oleje, które mam niby do włosów - bardzo jestem zadowolona. Wczoraj na przykład wysmarowałam się na noc olejem z pestek dyni i do tej pory (jeszcze się nie myłam) mam całkiem fajną twarz, matową.
I dzisiaj sobie fundnę maskę ze spiruliny też z jakimś olejem Podoba mi się ten efekt komandosa

Skurcze mięśni to najczęściej objaw niedoboru magnezu, więc kup sobie, albo zjedz doraźne kawałek czekolady (gorzkiej).
Stary 2013-11-19, 08:39   #3445
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z Rimmela nr 500 (Diva Red), piękna czysta czerwień, trwałość chyba nie najgorsza jak na pomadkę za 20parę zł. Zależy, ile kto chce wydać, ja pewnie szukałabym czegoś lepszego na promocji -40%, ale nienienie, mam już za dużo pomadek, a wcale nie maluję się nimi często.

Cytat:
Bo one coś wypłukują, na pewno wit. B (często przy piciu tych ziół poleca się dodatkową suplementację lub picie drożdży, które też mają dużo wit. B), ale pewnie nie tylko ją. Tak, jak Floria napisała, skurcze mogą być powodem niedoborów magnezu, potasu chyba też.

Cytat:
Odbijały mi się pod brwiami takie kropki
Dobry tusz się nigdzie nie odbija.

Cytat:
Podkłady....niewygodne strasznie Brudzą ubrania, zawsze widać różnicę koloru na szyi.
Zazdroszczę braku potrzeby malowania się podkładem! Ja bez niego wyglądam jak potwór.
A co do różnicy kolorów - wystarczy dobrać dopasowany kolor i żadna maska się nie robi.

Cytat:
A teraz to mam już pomarszczone powieki, to chyba tylko bym podkreśliła (ale z ciekawości może w najbliższym czasie spróbuję )
Bazy wygładzają powieki, ale to już nic nie poradzę, bo sama nie używam, choć ciągle się zbieram do kupna, żeby lepiej mi się cienie trzymały.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Ech, pewnie i tak nakupuję na tej promocji...
Stary 2013-11-19, 08:42   #3446
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

mnie nie rusza juz ta promo, jakoś zraziłam się bo w czasie promocji w ross półki prawie puste, nie wykładają towaru dopiero po zakończeniu
nosz ile lakierów można przytargać?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:50   #3447
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mnie nie rusza juz ta promo, jakoś zraziłam się bo w czasie promocji w ross półki prawie puste, nie wykładają towaru dopiero po zakończeniu
nosz ile lakierów można przytargać?
Eee, ja nie chcę lakierów, tylko kolejną pomadkę i może jakieś fajne kredki do ust. Ooo, i do oczu, bo mi się kończy.
Stary 2013-11-19, 08:59   #3448
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Skurcze mięśni to najczęściej objaw niedoboru magnezu, więc kup sobie, albo zjedz doraźne kawałek czekolady (gorzkiej).
Cytat:

Bo one coś wypłukują, na pewno wit. B (często przy piciu tych ziół poleca się dodatkową suplementację lub picie drożdży, które też mają dużo wit. B), ale pewnie nie tylko ją. Tak, jak Floria napisała, skurcze mogą być powodem niedoborów magnezu, potasu chyba też.
U mnie i mojej mamy niedobory wapna powodują skurcze. Po dwóch tabletkach rozpuszczalnych problem znika, tak że może to pomoże I magnez też, oczywiście. Najlepiej w wersji anydepresantu (czekolady).
Swoją drogą - czy picie skrzypokrzywy nie powoduje obniżenia ciśnienia? Od dłuższego czasu jakoś tak zbyt senna jestem, nawet jak na moje senne standardy Równoważę kawą pitą w nieprzyzwoitych ilościach (nowy przyjaciel ekspresik), ale kawa na mnie nie działa zbyt pobudzająco, niestety. I chyba sie wypłukuje tym samym z magnezu.

Floria - zazdroszczę niemuszenia używania makijażu. Co ja bym dała... Niestety mam mglistą urodę - rysy są, ale nie bardzo widać gdzie

Aaaa i włosy nie chcą mi się kręcić tak jak do tej pory ;( Buuu ;( Chyba przesadziłam z nawilżaniem, więc wczoraj poszła na łeb maska proteinowa, ale nie za wiele to dało ;( Buuuu, a już było tak dobrze.

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:05   #3449
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Dobry tusz się nigdzie nie odbija.
Szarpnęłam się w dawnych czasach na jakiegoś Diora, ale i tak nie używałam, bo mi się nie chciało

Zazdroszczę braku potrzeby malowania się podkładem! Ja bez niego wyglądam jak potwór.
A co do różnicy kolorów - wystarczy dobrać dopasowany kolor i żadna maska się nie robi.
Bazy wygładzają powieki, ale to już nic nie poradzę, bo sama nie używam, choć ciągle się zbieram do kupna, żeby lepiej mi się cienie trzymały.
Wiem, wiem, teoretycznie...ale ja za leniwa jestem...
Brak potrzeby to mam w głowie pewnie, bo mi nie zależy na perfekcyjnym wyglądzie. Trochę mnie denerwował kiedyś taki rumień na policzkach (cera naczynkowa), ale jakoś się to uspokoiło. No, tyle, że nie mam blizn po trądziku. A na przykład uwielbiam się opalać, bo wtedy mam taki fajny brzoskwiniowo-brązowy kolor W ogóle, uwielbiam słońce.
Używam od lat jednej pomadki do ust: nivea pearl coś tam, taka róziowa Jakoś nic innego mi nie pasuje.
Stary 2013-11-19, 09:18   #3450
martaakow
Zakorzenienie

Na Diora! Szalona!

A co do tego podkładu jeszcze - wiadomo, zależy, jak kto się czuje. Ja nie znoszę tego, że kolor mojej cery jest niejednolity, że czasem coś mi wyskoczy, itd.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości