|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Jeżeli chodzi o włosy to tak może przesuszać, więc trzeba ostrożnie. Do olejowania i zabezpieczania końcówek raczej się nie sprawdzi. Zdaję raport z mycia odżywką - moje włosy pokochały taki sposób mycia - włosy są nawilżone i zero przyklapu, a wręcz odwrotnie mam fajną objętość, która utrzymuje się w ciągu dnia. Jestem zadowolona
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od teraz będę olejowała na odżywkę. Ostatnio dałam na tę jajeczną Agafii i było super, fajnie się rano zmyło, włosy wyglądają o niebo lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Co do rycynowego to przypomniało mi się,że często dodawany jest do szminek, bo ładnie dodaje im połysku ale właśnie wysusza usta po dłuższym stosowaniu.... Gdzieś mi się obiła o uszy taka informacja, ciekawe jak to jest? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Słyszałyście, że w Rossmanie 22-28 .11. będzie akcja -40%
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Tak, na kosmetyki do makijażu
![]()
#3424 |
Konto usunięte
|
Witajcie, jestem tu pierwszy raz
![]() Od jakiegoś czasu myślę nad powrotem do moich naturalnych włosów, które w swojej prawdziwej odsłonie są brązowymi lokami.Nie sprężynki tylko takie pukle. Od kilku lat farbuje moje włosy na powiedzmy średni blond i przy pierwszym kontakcie z farbą włosy przestały się kręcić i są proste, absolutnie nie używam prostownicy b0o nie ma po co. Czasem kręcą mi się włosy jak pójde spac w mokrych i to tyle. Jak myślicie, jest szansa "powrotu do natury"?Chciałabym ten stan uzyskać poprzez zejście całej farby-zaprzestanie farbowania, podciecie je do okolic ramion(mam teraz długość powiedzmy okolice łopatek) i zamiany szczotki na szeroko rozstawiony grzebień. A może zaszły nieodwracalne zmiany i "po ptokach"? Edytowane przez 201604280909 Czas edycji: 2013-11-18 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
wiemy
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszły dziś do mnie 3 paczuszki, muszę się Wam pochwalić ![]() Na 1 zdjęciu (paczka od włosowej siostry z bloggera) są 2 wcierki na porost (muszę wypytać o składy), oleje alverde: relaksujący z różą i sport z arniką, miód z mniszka lekarskiego (będzie na włosy) i 2 żele isanowskie ze starym składem ![]() 2 paczuszka - z mazideł, na włosy pójdzie hydromanil, niacynamid i może trochę pudrowej witaminki C ![]() 3 paczuszka- z e.naturalne, na włosy jest olej z krokosza (znam i kocham) i sezamowy (nowość), mleczko bawełniane i waniliowe. Reszta to twarzy, choć kto wie, co mi do głowy przyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zdobyczy to super ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jakąś nazwą mógłbyś rzucić? Na przykład czym myłeś dzisiaj? Cytat:
Są jakieś ekstra ciekawe? (Dla kogoś, kto się w ogóle nie maluje....) Ja od dzisiaj biorę żelazo i zaczęłam kurację p.pasożytniczą (razem z rodziną). Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-18 o 16:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
Źle zapamiętałam nazwę. Nazywa się to Marion, Hair Line, Satynowe mleczko do kręconych włosów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch-wlosow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleczko właśnie fajnie się spisało, bez żadnego innego stylizatora (ani glutka, ani żelu). Ja mam ciągle opory przed używaniem żeli, bo one mi jakoś wsiąkają we włosy ![]() Rycynowy możesz nakładać, i nawet jest to wskazane na porost włosów, ale działa na skórze najlepiej, i najlepiej jest go zmieszać z innym olejem, wtedy się dobrze nakłada. Mnie uczula, więc nie nakładam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie pachnące kosmetyki to plus. Pamiętam, gdy kupiłam olej sezamowy, ja i domownicy wymiękali, a mój mężczyzna stanowczo zaprotestował, bym to jeszcze kiedykolwiek kupiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
Ja używam Hegrona do mycia( o ile już myję odżywką) i polecam baaardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Ja kilka razy, ale nie przekonał mnie do mycia odżywką.
![]() Ale Eloe sobie chwaliła chyba. Teraz Hegron ma nowy skład, może spróbuję jeszcze, bo stoi mi cała butla. Parę razy zmieszałam go tylko z szamponem podczas mycia, żeby było łagodniej, a przynajmniej tak mi logika podpowiadała, że będzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Hehe jak się nie malujesz to nie idź, bo to tylko na makijaż ta promocja, ja maluję się mało i delikatnie ale jakieś cienie by mi się przydały, no i pędzelki do nich
![]()
![]() |
#3440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Florcia, powiedz czego chcesz używać a znajdziemy Ci perełki za grosze ![]() ps: kupiłam zestaw witamin dla kobiet, mam nadzieję,że paznokcie mi zreanimuje, no i na włosy nie zaszkodzi ![]() Powiedzcie mi tylko dlaczego zawsze jak wracam do tabletek ze skrzypem i pokrzywą łapią mnie skurcze? Co jest grane? ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() U mnie najlepiej sprawdzają się cienie z Inglota, nie dość że tanie i bardzo dobre, to można zbierać kolekcję kolorów na własne potrzeby a pędzelki dużo lepsze wybierzesz z LancrOne, też tanie i świetnej jakości, moje zbiory z Rossmana dawno poszły w inne ręce.
||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mleczkiem Mariona, o którym piszemy, jest jedna pozytywna rzecz - bardzo mała ilość nakładana na włosy, mniejsza niż jakiegokolwiek żelu, i może dzięki temu włosy nie reagują jak na żele, które też super składów wcale nie mają. Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz to mam już pomarszczone powieki, to chyba tylko bym podkreśliła (ale z ciekawości może w najbliższym czasie spróbuję ![]() ![]() Ostatnio używam na twarz różne oleje, które mam niby do włosów - bardzo jestem zadowolona. Wczoraj na przykład wysmarowałam się na noc olejem z pestek dyni i do tej pory (jeszcze się nie myłam) mam całkiem fajną twarz, matową. I dzisiaj sobie fundnę maskę ze spiruliny też z jakimś olejem ![]() ![]() Skurcze mięśni to najczęściej objaw niedoboru magnezu, więc kup sobie, albo zjedz doraźne kawałek czekolady (gorzkiej). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry tusz się nigdzie nie odbija. ![]() Cytat:
![]() A co do różnicy kolorów - wystarczy dobrać dopasowany kolor i żadna maska się nie robi. Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Ech, pewnie i tak nakupuję na tej promocji... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Kazar Lady
|
mnie nie rusza juz ta promo, jakoś zraziłam się bo w czasie promocji w ross półki prawie puste, nie wykładają towaru dopiero po zakończeniu
![]() nosz ile lakierów można przytargać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Eee, ja nie chcę lakierów, tylko kolejną pomadkę i może jakieś fajne kredki do ust. Ooo, i do oczu, bo mi się kończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą - czy picie skrzypokrzywy nie powoduje obniżenia ciśnienia? Od dłuższego czasu jakoś tak zbyt senna jestem, nawet jak na moje senne standardy ![]() Floria - zazdroszczę niemuszenia używania makijażu. Co ja bym dała... ![]() ![]() Aaaa i włosy nie chcą mi się kręcić tak jak do tej pory ;( Buuu ;( Chyba przesadziłam z nawilżaniem, więc wczoraj poszła na łeb maska proteinowa, ale nie za wiele to dało ;( Buuuu, a już było tak dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brak potrzeby to mam w głowie pewnie, bo mi nie zależy na perfekcyjnym wyglądzie. Trochę mnie denerwował kiedyś taki rumień na policzkach (cera naczynkowa), ale jakoś się to uspokoiło. No, tyle, że nie mam blizn po trądziku. A na przykład uwielbiam się opalać, bo wtedy mam taki fajny brzoskwiniowo-brązowy kolor ![]() Używam od lat jednej pomadki do ust: nivea pearl coś tam, taka róziowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Na Diora! Szalona!
![]() A co do tego podkładu jeszcze - wiadomo, zależy, jak kto się czuje. Ja nie znoszę tego, że kolor mojej cery jest niejednolity, że czasem coś mi wyskoczy, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.