|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Dziś kąpiel, ubieranie, karmienie i usypianie zajęło Filipowi 30 minut ![]() ![]() Padam na pysk. Pranie jak stało do prasowania tak stoi. Ale te co mają facebooka, to zapraszam do grupy :P Aha, no i kto jeszcze nie lubi https://www.facebook.com/280dni to proszę o nadrobienie zaległości ![]() ![]() Lecę spać. Buziaki! postaram się jutro być więcej. Może się uda, bo w sobotę rodzice wpadają, więc chcę ogarnąć chatę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Ha, Dżoana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3424 |
Zakorzenienie
|
karolajn bardzo mi przykro.
![]() dzoana super, ze zakupy sie udaly i synio tak grzecznie pomagal mamie nacieszyc sie kazda chwila ![]() ita przy biegunce i wymiotach jest dobre mleczko enfamil o-lac, bo nie powino sie w takim stanie jesc zwyklego mm. elaine Mery obudzila sie o 9.40 - przed mama i bratem, jak nowo narodzona i caly dzien dokazywala - usypianie jej wieczorem zajelo mi bagatela 2,5h. ![]() ![]() perse opis usypiania Artusia - no powiem ci, ze caluj poki mozesz, bo zajakis czas bedzie sie odganial od mamui ![]() en trzymaj sie, juz niedlugo bedzie lepiej ![]() BrandyOrange zacna waga Roberta ![]() tyle zdazylam nadrobic ide spac............bo nikt za mnie nie wstanie na karmienie, nikt za mnie nie wstanie rano, aby skolowac kogos kto mnie i Marysie zawiezie do przychodni na kontrol - auto moje osobiste po raz milionowy odmowilo posluszenstwa a elektryk dopiero w sobote MOZE wezmie sie za niego ![]() ![]()
#3425 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mykam spac...dzien troszke kupkowo lepszy...jedzeniowo tez ale smecta plujemy na kilometr...ogolnie tolerujemy mleko, wode i ewentualnoe z kwasna mina wypije kilka lyczkow koperku z torebki absolutnie nie dla zaddnych slodkich granulek czy glukozy...
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() KEJT- 280dni polubione.... a teraz idę spać, dobranoc!
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Do poczytania przy karmieniu ![]() Trzy kobiety: zaręczona, mężatka oraz panna rozmawiają o swoich mężczyznach. Po parogodzinnej debacie dochodzą do wniosku, że warto wnieść coś nowego do ich życia seksualnego, postanawiają dodać sobie trochę seksapilu i założyć pończochy, skórzane biustonosze, super wysokie szpilki oraz maski również ze skóry. Po☠kilku dniach spotykają się ponownie, aby podzielić się wrażeniami: Panna relacjonuje: U mnie, kiedy mój chłopak zobaczył mnie w tym super stroju, bez słowa rzucił się na mnie. Zaręczona opowiada: Mój narzeczony wrócił jak zwykle wieczorem z pracy. Kiedy zobaczył mnie w czarnym skórzanym biustonoszu, pończochach, seksownych butach i masce powiedział, że jestem miłością jego życia! Potem kochaliśmy się przez kilka godzin. Mężatka na to: Ja wysłałam dzieciaki do mojej matki na noc, żebyśmy mogli poszaleć. Kiedy mąż wszedł do domu, miałam już na sobie seksowną, skórzaną bieliznę, czarne szpilki, pończoszki i skórzaną maskę na twarzy. Kiedy mnie zobaczył powiedział: "Co na obiad, Batmanie?"☠""
#3429 |
Wtajemniczenie
|
PAULINKA nie dość że śmierdzą to jest ich dużo dużo i są głośne
![]() Karmienie ![]() Dobranoc :róża: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3430 | ||||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justysia czasem wypije herbatke koperkowa z butelki ale to jak widze ze cycki nie wyrabiają albo jak gdzies wyjade i mnie nie ma a jej się pic chce wtedy babcia ciocia albo tata daja jej się napic. A tak wogole to powiem wam ze jak Mati był maly czyli ponad 8 lat temu to nie slyszalam o czyms takim jak ekspozycja na gluten...nie wiem może zacofana bylam....nie miałam netu i może dlatego a to co w gazetach dzieciowych wyczytałam to namiastka informacji nie wiem... A zupki dla Matiego robiłam sama czasem jakiś słoiczek mu kupiłam albo mus jablkowy ale także nie było takiego wyboru jak teraz jest. Cytat:
Nieraz porownuje jak czytam ze wasze dzieciaczki tak chętnie i często się przekrecaja z brzuszka na plecy i odwrotnie to mi się nerw zalacza bo moja to jakiś leniuszek chyba...pare razy się zdarzylo tylko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jade dzis do ortopedy bo już prawie 2 miesiące minelo od wypadku a ja nadal nie mogę zalozyc obcasow i kucnąć czy kleknac także ciężko....zrobiłam już RTG stawu skokowego i kolana i konsultacja będzie. Nie wiem o co kaman ![]()
![]() |
#3431 |
Wtajemniczenie
|
Drugie
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#3432 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze
Płacz był nieziemski bo dziecko mleko chce JUŻ. A tu kupa w pampie ![]() Wiec przewijałam przy ariach operowych ![]() No ale teraz już słodko śpi z Sową ![]() A ja jestem już wyspana ![]() Jutro przyjeżdża moja mama ![]() Idę sie potulić do TZ ![]()
![]() |
#3433 |
Konto usunięte
|
U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej...
Może to znaczy, ze układ trawienny mojego dziecka nie jest gotów na nic innego tylko mleko? Ech oby tylko to.. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-11-22 o 04:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3435 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Usypiam Fi, ale sama wstaje, żeby ogarnąć mieszkanie. Obudziło mnie ciche aguu abuu Mmm byyy aghiii...
![]() Nie lubię tych pobudek o 6, bo potem jak się położę i śpimy do 9, to później jakoś mało czasu mam. Nakłada się na to krótszy dzień. Mógłby wstawać o 8 jak wcześniej. A tak w ogóle, to dziś mija już 16 tygodni od kiedy Fiś jest po tej stronie brzucha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() my dzień zaczeliśmy o 7, Szymek wstał na jedzenie o 4.50 i ja już od tej pory nie śpię nie potrafiłam zasnąć. Teraz Szymuś gaworzy ze swoim kumplem rybką, trzeba się ogarnąć i zjeść jakieś śniadanko. Idziemy mierzyc temperature bo główka bardzo ciepła, już sama nie wiem czy to przez zęby czy może złapał jakiegoś wirusa, bo zdarzy mu się kilka razy kaszlnąć w dzień. Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-11-22 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43825986]Ech chyba jutro muszę iść do lekarki, bo w kolejnej kupie były czerwone mini niteczki ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oby to nie było nic poważnego Cytat:
A gofry musiałam zrobić bo prawie chleba w domu nie było. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas znów ta gorsza noc. Nawet nie wiem kiedy i ile karmiłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Wtajemniczenie
|
Drugie o 8
A w DDTVN był Cezik ![]()
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
arrabiata biedny Twoj synus
![]() idzia wkretka sie udala. U mnie byl problem z otwarciem dalszej wiadomosci (przycial mi sie talet i nie chcialo wyswietlic), ale zobaczylam ze ci wszyscy gratuluja wiec i ja pogratulowalam ![]() ona8686 na jakims programie n-ki jakis czas teli Listy do M. lecialy codziennie - uwielbiam ten film wiec udalo mi siego kilka razy obejrzec. Nie mniej jednak bylam na nim w kinie i nie zapomne tego do konca zycia ![]() ![]() mela u Mojego Aleksa tez ciagle szyja brudna. ![]() Neni trzymajcie sie z Kubusiem. Dobrze, ze mama ci pomoze ![]() katarzynkajg brawa za becikowe. Ja dopiero po niedzieli zloze, bo czekam na dokumenty TZ z Niemiec, bo od razu skladam o rodzinne - zeby dwa razy nie chodzic, a potrzebna mi odmowa rodzinnego, zeby TZ mogl zlozyc tam o rodzinne - niech sie wypchaja tym 68 zl, skoro tam dostanie tam o wiele wiecej. iwona moja Marysia dostala krzeselko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...696763451.html . Dla takiego malucha jak nasze nie sprawdzi sie, bo nie rozklada sie oparcie, ponadto jak juz dziecko siedzi trzeba kupic szelki, zeby sie nie "gibalo". Ja dluzszy czas karmilam w lezaczku, pozniej jak juz trzymala sama rownowage siedzac to w krzeselku. A teraz sluzy nam za stolik z krzeselkiem ![]() Baloniku ob Gabi pomoglo to przetykanie i nie musieli jej juz wiecej meczyc ![]()
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-11-22 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Masakra Maja chyba zaraz rozwali te pałąki w macie
![]() ![]() I co chwile mówi "oj" ![]()
![]() |
#3441 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Kurcze noc ok ale po porannej toalecie znów z wściekłością piąstkami szorował Adaś dziąsełka, płakał, marudził, wyginal się ![]() Ja już po kawce i śniadaniu. Dziś po 17tej zapowiedziała się przyjaciółka w odwiedziny ![]() ![]() Oliath super, że Ci tam tak dobrze, korzystaj na maksa. a co do Trudnych Spraw i Dlaczego Ja to mój Tż namiętnie je ogląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43829260]U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej... Może to znaczy, ze układ trawienny mojego dziecka nie jest gotów na nic innego tylko mleko? Ech oby tylko to.. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie
![]() Poranna kupa mała, ale czysta. O 10.30 idę do pediatry. |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak podczytywałam Was w nocy, że Wy dopiero 1-2 karmienia to ja do północy miałam już 2, a po północy jeszcze 5 ![]() W tvn o zabójczysz tłuszczach trans.. mela link ostatnio o nich wstawiała |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Co ja miałam za wieczór wczoraj.
![]() Od kilku dni późnym popołudniem, kiedy jest już ciemno u sąsiada strasznie szczekają psy. Przedwczoraj powiedziałam nawet mężowi, że może ktoś tu łazi codziennie w tych ciemnościach (nasz dom jest ostatnim na wsi i nie ma już w jego pobliżu latarni więc jest ciemno jak w ![]() ![]() Od dziś nie wychodzę po zmroku z domu!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() PERSE ![]() EVE, udalo sie z transportem? ![]()
![]() |
#3446 |
Konto usunięte
|
Anulka OMG też bym była posrakana ze strachu :O
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43830305]Dzięki Dziewczyny za pocieszenie ![]() Poranna kupa mała, ale czysta. O 10.30 idę do pediatry.[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- A i nie wspomnę, że o 8.25 zadzwonił domofon..a on wyje i wyje ileś razy nim się sam wyłączy lub odbierzemy..obudził mnie Olka .. pewnie jakieś ulotki..wściekła byłam jak nie wiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
niech ktoś mi powie, dlaczego jestem dzisiaj taka zje**Igi spał dobrze, ja też (dla odmiany, bo kilka ostatnich nocy po karmieniu nie mogłam zasnać i pół nocy nieprzespane)...padam na pysk normalnie.. Wysypka zeszła (dwa tygodnie), dzisiaj ostatni dzień z Fenistilem, kremem z apteki. Jutro zaczynam jeść żelazo.. i zobaczymy... Cytat:
![]() Najlepszego dla Kubusia! Perse: daj znać co powiedziała pediatra. Dawałaś Artkowi coś innego do jedzenia oprócz mleka? Katarzynka: super, że dostałaś becikowe! my ciągle czekamy na decyzję (kilka dni temu miesiąc minął)... wrr... i z tego co piszesz to ciężki okres przed Szymciem i Tobą skoro zęby idą Oliath: jak Ci fajnie ![]() Skylie: padłam z kawału ![]() Anulka: o matko, też bym się bała na maksa. Nie wiem, czemu ale mam wrażenie że ten ktoś od kilku dni rozeznanie robi na waszej wiosce...Uważajcie na siebie. A z tą czujką to dobry pomysł. nie pamiętam już, co komu... aaa szyjkę Igi dość długo miał w paprochach i trzeba było mu kilka razy dziennie czyścić. Teraz jest czysta ![]() Jakierka: alergia może wyjść po kilku dniach, kiedy następuję największe stężenie alergenu... 3mam za was kciuki! fajnie, ze masz towarzystwo ![]()
![]() |
#3450 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43823474]Dziewczyny mam problem kupowy.
Dziś ok. 15 Artur zrobił wielką kupę, przewinęłam go, potem jeszcze sobie dorobił kleksika, ale nie zdążyłam przewinąć, bo zasnął. O 18 się obudził i przewinęłam, patrzę, a tam w pieluszce nie kupa, a śluz, jedno pasmo ciemnożółte i ze 3-4 takie jakby mini-śluzowe kulki w kolorze pomarańczowym ![]() Wczoraj zjadł ok. 20 ml Sinlacu pierwszy raz. Myślicie, że to może być po tym? Myślicie, że mam się martwić?? Skład tego Sinlacu to mączka ryżowa, mączka chleba świętojańskiego, cynk, żelazo i in. składniki min. i witaminy (no i reszta jakiś szit, ale czytałam sporo opinii nt. tego produktu i generalnie mamy polecają).[/QUOTE] Na mojego źle działała mąćzka chleba świetojańskiego dlatego sinlac od razu odpadł. Ja kiedyś z taką samą kupą poleciałam do pediatry bo trzy takie pod rząd były. Pediatra popatrzył na mnie z politowaniem i powiedział, że to jest normalna kupa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No włąśnie idźcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43829260]U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej... Może to znaczy, ze układ trawienny mojego dziecka nie jest gotów na nic innego tylko mleko? Ech oby tylko to.. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Nie martw się nic złego się z tą kupką nie dzieje ![]() Cytat:
![]() U nas standard nocka. czyli 20:00, 0:00, 2:00, 4:00, 6:00 Czy u nas tak już zawsze będzie?? Jeszcze kilka tygodni takiego wstawania a będę wyglądała jak ![]() Ale z dobrych rzeczy to powiem Wam, że u nas jeszcze żaden skok nie był jakiś specjalnie dokuczliwy. I pewnie zaraz tego pożałuję, że to powiedziałam bo przylezie do nas meega skok ![]() A i mamy KP czy jecie już czekoladę??I jak to jest z ta alergią czy jak teraz zjemy np orzeszki to reakcja pojawi się od razy czy to chodzi o to, że jak teraz będziemy jeść orzeszki przy KP to później nawet za parę lat może ujawnić się alergia na ten produkt?? Teso i co idziesz dziś do ginka?? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.