Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 21:40   #3421
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Kejt chleje wino i takiego smaka mi narobiła, że nie umiem o niczym innym myśleć

Ona brawa za bioderka, a waga Franka zacna no i cóż tu dużo pisać - rośnie Ci dziecko jak na drożdżach

nie wspominając juz o rączkach i między paluchami a ostatnio zajrzałam za uszy i się przeraziłam - myje je przy każdej kąpieli ale chyba nie wystarczająco dokładnie to robiłam

Ładniusia

dla Kuby za 4 miesiące.
Współczuje skoka i oby szybko się od Was wyprowadził.
Super, że mama Ci pomoże

zależy co zjem zdarzają się tak intensywne w zapachu że myślę że to mega kupa, zaglądam w pampera a tam nic nie ma - tylko bąk hula

Zosiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dlaczego mi to robisz

Następna

za kaskę. A z tego co opisujesz to faktycznie pewnie ząbki.

Też bym skonsultowała
od razu chleje :P

Dziś kąpiel, ubieranie, karmienie i usypianie zajęło Filipowi 30 minut Rekord :P pewnie dlatego, że się rozwył w kąpieli

Padam na pysk. Pranie jak stało do prasowania tak stoi. Ale te co mają facebooka, to zapraszam do grupy :P
Aha, no i kto jeszcze nie lubi https://www.facebook.com/280dni to proszę o nadrobienie zaległości
Lecę spać. Buziaki! postaram się jutro być więcej. Może się uda, bo w sobotę rodzice wpadają, więc chcę ogarnąć chatę.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:43   #3422
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Ha, Dżoana no ja bym tez w zyciu nie pomyslala, ze potrafię nic-nie-robic , ba! - ze UWIELBIAM nic-nie-robic . A juz ja rozemocjonowana i zagryzajaca palce przy Trudnych Sprawach to jakis kosmos luuudzie, cofam się w rozwoju albo przecenialam swoj intelekt przez 36 lat, oszukując się ku uciesze otoczenia, ze bardziej relaksująca jest dla mnie Wielka Gra
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:43   #3423
dzoan
Zakorzenienie

Uciekam..
2XL, ząbki i paciu

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:19   #3424
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

karolajn bardzo mi przykro.

dzoana
super, ze zakupy sie udaly i synio tak grzecznie pomagal mamie nacieszyc sie kazda chwila

ita
przy biegunce i wymiotach jest dobre mleczko enfamil o-lac, bo nie powino sie w takim stanie jesc zwyklego mm.

elaine Mery obudzila sie o 9.40 - przed mama i bratem, jak nowo narodzona i caly dzien dokazywala - usypianie jej wieczorem zajelo mi bagatela 2,5h. Uznaje, ze to byly wychodzace piatki. Krzeselko................ . super, ale tylko jakbym takie dostala, jakbym miala kupic, mina by mi zrzedla

perse opis usypiania Artusia - no powiem ci, ze caluj poki mozesz, bo zajakis czas bedzie sie odganial od mamui

en trzymaj sie, juz niedlugo bedzie lepiej

BrandyOrange zacna waga Roberta

tyle zdazylam nadrobic ide spac............bo nikt za mnie nie wstanie na karmienie, nikt za mnie nie wstanie rano, aby skolowac kogos kto mnie i Marysie zawiezie do przychodni na kontrol - auto moje osobiste po raz milionowy odmowilo posluszenstwa a elektryk dopiero w sobote MOZE wezmie sie za niego Generalnie fajnie mam..... ale coz zycie - nikomu nie jest latwo. DOBRANOC

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 22:22   #3425
ita83
Wtajemniczenie

ja tez mykam spac...dzien troszke kupkowo lepszy...jedzeniowo tez ale smecta plujemy na kilometr...ogolnie tolerujemy mleko, wode i ewentualnoe z kwasna mina wypije kilka lyczkow koperku z torebki absolutnie nie dla zaddnych slodkich granulek czy glukozy...

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-21, 22:30   #3426
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej,
byliśmy dziś w Łodzi w Matce Polce na przetykaniu kanalika. Niestety,pani doktor poiedziała że na dwoje babka wróżyła i że niewiadomo,czy to coś pomoże,bo kanalik jest łukowaty,czy jakoś tak No i zaleone mamy kolejne krople, za 3tyg kontrola. Jeśli objawy nie ustąpią, będą dwie kolejne próby przetykania, a jeśli po nich też nie ustąpią to po 6miesiącu laserowe przetykanie. Gabi się srasznie spłakała podczas i po zabiegu,a mi nie pozwolono z nią być podczas Podczytuje was w miarę wolnej chwili,ale nie nadążam za wami, strasznie pędzicie ostatnio. Dziś spałam 3 godziny i czuję jak zombie
Mam nadzieje ze kropelki pomoga

Dobranoc

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 23:02   #3427
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ale wam dobrze, że nie musieliście jeszcze nic kupować, a co do podniecenia to rozumiem Cię bo ja ciagle tak mam jak kupuję pampersy lub inne rzeczy. Już nie mogę się doczekać kupna słoiczków do jedzenia
ooooo tak... też już myślę o słoiczkach, chociaż swoich mam sporo- ale to takie podstawowe

KEJT- 280dni polubione....

a teraz idę spać,
dobranoc!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 00:16   #3428
skylie
Wtajemniczenie

Pierwsze

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Do poczytania przy karmieniu

Trzy kobiety: zaręczona, mężatka oraz panna rozmawiają o swoich mężczyznach.

Po parogodzinnej debacie dochodzą do wniosku, że warto wnieść coś nowego do ich życia seksualnego, postanawiają dodać sobie trochę seksapilu i założyć pończochy, skórzane biustonosze, super wysokie szpilki oraz maski również ze skóry. Po☠kilku dniach spotykają się ponownie, aby podzielić się wrażeniami: Panna relacjonuje: U mnie, kiedy mój chłopak zobaczył mnie w tym super stroju, bez słowa rzucił się na mnie.

Zaręczona opowiada: Mój narzeczony wrócił jak zwykle wieczorem z pracy. Kiedy zobaczył mnie w czarnym skórzanym biustonoszu, pończochach, seksownych butach i masce powiedział, że jestem miłością jego życia! Potem kochaliśmy się przez kilka godzin.

Mężatka na to: Ja wysłałam dzieciaki do mojej matki na noc, żebyśmy mogli poszaleć. Kiedy mąż wszedł do domu, miałam już na sobie seksowną, skórzaną bieliznę, czarne szpilki, pończoszki i skórzaną maskę na twarzy. Kiedy mnie zobaczył powiedział: "Co na obiad, Batmanie?"☠""

WOJTUŚ
Stary 2013-11-22, 00:51   #3429
Agrafka86
Wtajemniczenie

PAULINKA nie dość że śmierdzą to jest ich dużo dużo i są głośne

Karmienie od kilku dni już nie budził się w nocy na jedzenie, a tu dzisiaj krzyk. Dostał butle, odbicie i już pięknie śpi.

Dobranoc :róża:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 01:26   #3430
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Notatki które wrzucam, dotyczą tylko dzieci, które są karmione piersią akurat tak się złożyło, że żadna z uczestniczek nie karmi mm.

Miesiące są orientacyjne - bardzo, ponieważ najważniejsze są pierwsze pięć punktów z kartki. Jeśli większość z nich jest spełniona to dziecko dorosło do pokarmów stałych. Chwyt precyzyjny (palec wskazujący i kciuk) najczęściej wskazuje, że enzymy trawienne się pojawiły w organizmie dziecka. I OBSERWACJA Dziecka dla jednego to będzie 4-5 miesiąc, dla innego 8my. Generalnie enzymy trawienne przy kp u dziecka pojawiają się między 5-7 miesiącem życia.
Marchewka jest zatwardzająca (to wiemy już z informacji dziewczyn, które zaczęły wprowadzać pokarmy stałe) i jeśli są problemy z kupą, to zamienić na dynię.

Zamiast manny polecana jest kaszka orkiszowa (podobno lepsza manna:P).

Ekspozycja na gluten przynajmniej przez tydzień. Jeśli jest silna alergia to wyjdzie po tygodniu. Jeśli utajona to może i w 14 roku życia. także lipa trochę. Ja planuję 2-3 tygodnie próbować podawać, ze względu na to,że mamy alergie w rodzinie.

Odnośnie alergii: silnie uczulające są podkreślone na kartce. Objawy: wysypka, ulewanie, rozdrażnienie dziecka, inna kupa, zatkany nos. I jeśli dziecko uparcie ODRZUCA jakiś produkt, nie zmuszać. Może to oznaczać, że ma alergię i w ten sposób się przed tym broni . (babeczka podała np swój przykład i córki. Ona ma alergię na kartofle!! co jest b.rzadko spotykane. Od małego nie chciała jeść ziemniaków przy wprowadzaniu.). Oczywiście trzeba kilka razy próbować, żeby nie odrzucać jakis składników, tylko dlatego, że dziecku za pierwszym czy drugim razem nie podeszły.

Kolejna rzecz - na kartkach jest kolejność warzyw w kolejnych miesiącach. To też jest umowne, bo jeśli dziecko ładnie przyswaja z pierwszego miesiąca wszystko to można przechodzić dalej. Byle rozsądnie i powoli. Dotyczy to głównie warzyw. Z pozostałymi ostrożniej.

Mam nadzieję, że się rozczytacie.
Moim zdaniem madrze wyjaśnione, brawa Elaine

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Arabiatta: co tam u Ciebie?

IDzia: powiem Ci że mi też...i tak sobie to przemyślałam i nie będę się śpieszyć. Wcześniej myślałam, że muszę gluten 5-6 mieś albo potem dopiero w 9tym. Ale to się okazało nieprawdą. Przy ekspozycji na gluten najważniejsze jest aby była osłona z mleka matki, czyli żeby w tym czasie dziecko mleko nasze dostawało.

W ten sposób zacznę w grudniu na spokojnie, może nawet w połowie 2-3 tygodnie od kaszki orkiszowej. Pewnie z holle zamówię
Dziewczynki ja także nie zamierzam się spieszyć z wprowadzaniem posilkow do diety niuni. Mateusz dostal pierwsza zupke jak miał pol roczku a tak to tylko cycus był
Justysia czasem wypije herbatke koperkowa z butelki ale to jak widze ze cycki nie wyrabiają albo jak gdzies wyjade i mnie nie ma a jej się pic chce wtedy babcia ciocia albo tata daja jej się napic.
A tak wogole to powiem wam ze jak Mati był maly czyli ponad 8 lat temu to nie slyszalam o czyms takim jak ekspozycja na gluten...nie wiem może zacofana bylam....nie miałam netu i może dlatego a to co w gazetach dzieciowych wyczytałam to namiastka informacji nie wiem...
A zupki dla Matiego robiłam sama czasem jakiś słoiczek mu kupiłam albo mus jablkowy ale także nie było takiego wyboru jak teraz jest.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Elaineja dokładnie tak samo czytałam i nadal czytam i staram się intuicyjnie działać, ale Antek a tak wrażliwy brzuszek że na razie tylko kaszka wchodzi w grę. Gluten chcę zacząć wprowadzać bo nawet wczoraj na wizycie pediatra powiedział, żeby robić ekspozycję a on jest też alergologiem.

A teraz z innej beczki. Łapię się ostatnio na tym, że ciągle na coś wyczekuję. A to aż Antek będzie miał mocniejszy brzuszek, a to jak już będzie lepiej sypiał, a to jak już będzie siedział, a to jak już będzie chodził i ciągle wypatruję przyszłości a teraźniejszość mi przez palce przelatuje. A przecież każdy dzień jest teraz bezcenny. Ale ja to ciągle tak mam stawiam sobie jakiś cel i tylko klapki na oczach żeby dążyć do tego celu a tu nie ten cel jest najważniejszy ale właśnie to dążenie No ale nafilozowałam ale taka mnie refleksja naszła w ten deszczowy wieczór
A ja mam na odwrot strasznie rozpamietuje dni które zleciały i wspominam jaka niunia była malutka i taka fajna jako noworodek...teraz tez jest super za☠☠☠iaszcza ale czasem tesknie do tych pierwszych dni...za szybko to leci..
Nieraz porownuje jak czytam ze wasze dzieciaczki tak chętnie i często się przekrecaja z brzuszka na plecy i odwrotnie to mi się nerw zalacza bo moja to jakiś leniuszek chyba...pare razy się zdarzylo tylko

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. .bedzie mnie teraz mniej..
Kolejna śmierć w rodzinie. .zmarla moja prababcia..

Wysłane z mojego GT-I9300
Karolajn wspolczuje ci strasznie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Karolajn współczuję
Dzięki dziewczyny za odp. odnoście Holle i książki foto

Ja jestem padnieta na maxa, skok skoków ma się rewelacyjnie,gor zej ze mną.

Wasze dzieci też tak ,,miauczą" jak jest skok?

Dziewczyny co sądzicie o Żyrafie Sophie? Zbędny wydatek czy fajna sprawa?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
5:30 a moje dziecko monologi wyglasza! Spaaaac!

Moja tak miała ale od 6:10 do 7:00

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem wzięło mnie na oglądanie naszych pierwszych zdjęć w K...Jak wyglądałyśmy przed ciążą, jak w ciąży i wraz z nią jak brzuszki rosły.. ach to już tyle czasu się znamy.. niedługo kolejne 'wspólne' święta

Muszę się pochwalić synusiem. Wczoraj w galerii wytrwał z nami prawie 4 godziny i ani razu nie zapłakał Siedział w foteliku, mąż go woził, a Mały tylko sobie oglądał kolorowe wystawy, swiatełka, ludzi, nawet głośna muzyka w niektórych sklepach mu nie przeszkadzała..polecam New Yorkera, w którym zasnął Naprzymierzałam się wreszcie bez stresu. Gdy jedliśmy w McD (mój mały grzeszek obudził się. Myślałam, że będzie wycie, bo głodny, a on tylko na nas patrzył, dokończyliśmy, wzięłam go..przygotowałam mu butlę w domu, żeby cyca nie musieć wyciągać, ale wypluwał smoka, więc chyba mu nie smakowało tym razem..a że siedzieliśmy w dość ustronnym miejscu, to już do cyca przystawiłam..zjadł, wsadziłam go do fotelika, dałam szeleszczącą książeczkę, obgryzał i dał nam jeszcze z godzinkę na przejście po sklepach Oj żeby taki zawsze był w miejscach publicznych
Brawa dla Olusia i dla ciebie kochana ze nareszcie jest lepiej z twoim samopoczuciem duchowym

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!

Stawiam soczki/piwko?owoce/warzywka?zupki -kto co lubi i moze
Laura -słodka żabeczka kończy dziś 20 tygodni!!!!

Wszystkiego naj i dla Antonia-naszej pary porodowej
I dla pozostałych solenizantow o ktorych dopiero doczytam

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduję, że żyję, ale co to za życie ...
U nas w domu-zgodnie z wykresem skokowym-po skończeniu 17 tygodni rozpętała się prawdziwa burza z piorunami. I to jakimi!
Poza masakrą w dzień mam masakrę w nocy-praktycznie nie sypiam i jestem wykończona. Na szczęście przyjechała na pomoc moja mama i będzie u nas do soboty.

A z dobrych wieści-kończymy dziś 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Obserwuj! Każde dziecko ma w kupce niewielkie ilości śluzu. Mogą się czasami pojawiać jakieś większe ilości, tak jak czasami mogą pojawiać się zielone kupki. Jak powtórzy się kilka z rzędu- warto skonsultować z lekarzem.

Moja to w szyi gromadzi brud z całego mieszkania. Boję się tam zaglądać...

Oby skoku poszedł sioooooo.....

A ja mam takie pytanie- czy wasze dzieciaczki też puszczają takie bardzo śmierdzące bączki?
To zależy co mamusia wpie.przy

---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Pierwsze

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Po parogodzinnej debacie dochodzą do wniosku, że warto wnieść coś nowego do ich życia seksualnego, postanawiają dodać sobie trochę seksapilu i założyć pończochy, skórzane biustonosze, super wysokie szpilki oraz maski również ze skóry. Po☠kilku dniach spotykają się ponownie, aby podzielić się wrażeniami: Panna relacjonuje: U mnie, kiedy mój chłopak zobaczył mnie w tym super stroju, bez słowa rzucił się na mnie.

Zaręczona opowiada: Mój narzeczony wrócił jak zwykle wieczorem z pracy. Kiedy zobaczył mnie w czarnym skórzanym biustonoszu, pończochach, seksownych butach i masce powiedział, że jestem miłością jego życia! Potem kochaliśmy się przez kilka godzin.

Mężatka na to: Ja wysłałam dzieciaki do mojej matki na noc, żebyśmy mogli poszaleć. Kiedy mąż wszedł do domu, miałam już na sobie seksowną, skórzaną bieliznę, czarne szpilki, pończoszki i skórzaną maskę na twarzy. Kiedy mnie zobaczył powiedział: "Co na obiad, Batmanie?"☠""
dobre
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
PAULINKA nie dość że śmierdzą to jest ich dużo dużo i są głośne

Karmienie od kilku dni już nie budził się w nocy na jedzenie, a tu dzisiaj krzyk. Dostał butle, odbicie i już pięknie śpi.

Dobranoc :róża:

A ja czekam az moja ksiezniczka się obudzi bo już od paru tygodni budzila się ok polnocy na karmienie a dzis spi a mamusia wizazuje a rano będę znow wypluta a ona skora do zabawy...ach

Jade dzis do ortopedy bo już prawie 2 miesiące minelo od wypadku a ja nadal nie mogę zalozyc obcasow i kucnąć czy kleknac także ciężko....zrobiłam już RTG stawu skokowego i kolana i konsultacja będzie. Nie wiem o co kaman bo chodze normalnie a nawet biegam i gram w pilke z Matim i nie boli
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 03:00   #3431
skylie
Wtajemniczenie

Drugie

WOJTUŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 03:25   #3432
misiaczka555
Wtajemniczenie

Pierwsze

Płacz był nieziemski bo dziecko mleko chce JUŻ. A tu kupa w pampie
Wiec przewijałam przy ariach operowych
No ale teraz już słodko śpi z Sową

A ja jestem już wyspana pierwszy raz od urodzenia Mai padlam o 21. Ledwo się doczłapałam do łóżka i usnęłam w sekundę.
Jutro przyjeżdża moja mama

Idę sie potulić do TZ

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 04:06   #3433
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej...
Może to znaczy, ze układ trawienny mojego dziecka nie jest gotów na nic innego tylko mleko? Ech oby tylko to..

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-11-22 o 04:07
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 05:32   #3434
lachryma
Zakorzenienie

Pierwsze

Stary 2013-11-22, 06:03   #3435
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry! Usypiam Fi, ale sama wstaje, żeby ogarnąć mieszkanie. Obudziło mnie ciche aguu abuu Mmm byyy aghiii...
Nie lubię tych pobudek o 6, bo potem jak się położę i śpimy do 9, to później jakoś mało czasu mam. Nakłada się na to krótszy dzień. Mógłby wstawać o 8 jak wcześniej.

A tak w ogóle, to dziś mija już 16 tygodni od kiedy Fiś jest po tej stronie brzucha

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 06:47   #3436
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej
my dzień zaczeliśmy o 7, Szymek wstał na jedzenie o 4.50 i ja już od tej pory nie śpię nie potrafiłam zasnąć. Teraz Szymuś gaworzy ze swoim kumplem rybką, trzeba się ogarnąć i zjeść jakieś śniadanko.
Idziemy mierzyc temperature bo główka bardzo ciepła, już sama nie wiem czy to przez zęby czy może złapał jakiegoś wirusa, bo zdarzy mu się kilka razy kaszlnąć w dzień.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Edytowane przez katarzynkajg
Czas edycji: 2013-11-22 o 06:49
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 07:03   #3437
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43825986]Ech chyba jutro muszę iść do lekarki, bo w kolejnej kupie były czerwone mini niteczki ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Oby to nie było nic poważnego

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Zosiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dlaczego mi to robisz

:

:
Polecam zakup gofrownicy, ja swoją kupiłam za 30zł
A gofry musiałam zrobić bo prawie chleba w domu nie było.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej,
byliśmy dziś w Łodzi w Matce Polce na przetykaniu kanalika. Niestety,pani doktor poiedziała że na dwoje babka wróżyła i że niewiadomo,czy to coś pomoże,bo kanalik jest łukowaty,czy jakoś tak No i zaleone mamy kolejne krople, za 3tyg kontrola. Jeśli objawy nie ustąpią, będą dwie kolejne próby przetykania, a jeśli po nich też nie ustąpią to po 6miesiącu laserowe przetykanie. Gabi się srasznie spłakała podczas i po zabiegu,a mi nie pozwolono z nią być podczas Podczytuje was w miarę wolnej chwili,ale nie nadążam za wami, strasznie pędzicie ostatnio. Dziś spałam 3 godziny i czuję jak zombie
Oby sie kanalik odetkał

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Usypiam Fi, ale sama wstaje, żeby ogarnąć mieszkanie. Obudziło mnie ciche aguu abuu Mmm byyy aghiii...
Nie lubię tych pobudek o 6, bo potem jak się położę i śpimy do 9, to później jakoś mało czasu mam. Nakłada się na to krótszy dzień. Mógłby wstawać o 8 jak wcześniej.

A tak w ogóle, to dziś mija już 16 tygodni od kiedy Fiś jest po tej stronie brzucha

U nas znów ta gorsza noc. Nawet nie wiem kiedy i ile karmiłam.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 07:32   #3438
misiaczka555
Wtajemniczenie

Drugie o 8

A w DDTVN był Cezik

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-11-22, 07:49   #3439
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

arrabiata biedny Twoj synus dobrze, ze ty bylas dzielna.

idzia wkretka sie udala. U mnie byl problem z otwarciem dalszej wiadomosci (przycial mi sie talet i nie chcialo wyswietlic), ale zobaczylam ze ci wszyscy gratuluja wiec i ja pogratulowalam

ona8686 na jakims programie n-ki jakis czas teli Listy do M. lecialy codziennie - uwielbiam ten film wiec udalo mi siego kilka razy obejrzec. Nie mniej jednak bylam na nim w kinie i nie zapomne tego do konca zycia No i brawa za wage i wzrost Franusia - mega duzy chlopak i za dzielnie zniesienie szczepienia.

mela u Mojego Aleksa tez ciagle szyja brudna.

Neni trzymajcie sie z Kubusiem. Dobrze, ze mama ci pomoze

katarzynkajg brawa za becikowe. Ja dopiero po niedzieli zloze, bo czekam na dokumenty TZ z Niemiec, bo od razu skladam o rodzinne - zeby dwa razy nie chodzic, a potrzebna mi odmowa rodzinnego, zeby TZ mogl zlozyc tam o rodzinne - niech sie wypchaja tym 68 zl, skoro tam dostanie tam o wiele wiecej.

iwona moja Marysia dostala krzeselko http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...696763451.html . Dla takiego malucha jak nasze nie sprawdzi sie, bo nie rozklada sie oparcie, ponadto jak juz dziecko siedzi trzeba kupic szelki, zeby sie nie "gibalo". Ja dluzszy czas karmilam w lezaczku, pozniej jak juz trzymala sama rownowage siedzac to w krzeselku. A teraz sluzy nam za stolik z krzeselkiem

Baloniku ob Gabi pomoglo to przetykanie i nie musieli jej juz wiecej meczyc

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-11-22 o 07:57
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 07:59   #3440
misiaczka555
Wtajemniczenie

Masakra Maja chyba zaraz rozwali te pałąki w macie kopie w nie a zabawki ciągnie z takim zawzieciem
I co chwile mówi "oj"

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-11-22, 08:09   #3441
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Kurcze noc ok ale po porannej toalecie znów z wściekłością piąstkami szorował Adaś dziąsełka, płakał, marudził, wyginal się ewidentnie go to wkurza.

Ja już po kawce i śniadaniu. Dziś po 17tej zapowiedziała się przyjaciółka w odwiedziny super, poplotkujemy

Oliath super, że Ci tam tak dobrze, korzystaj na maksa.
a co do Trudnych Spraw i Dlaczego Ja to mój Tż namiętnie je ogląda

Cytat:
Ja pierdziu.. aleście mi tej pizzy pożałowały.. moje kubki smakowe nie mogły delektować się smakiem, bo zostały wypalone przez pepperoni..zero przyjemności z jedzenia..yech!
Wybacz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

tyle zdazylam nadrobic ide spac............bo nikt za mnie nie wstanie na karmienie, nikt za mnie nie wstanie rano, aby skolowac kogos kto mnie i Marysie zawiezie do przychodni na kontrol - auto moje osobiste po raz milionowy odmowilo posluszenstwa a elektryk dopiero w sobote MOZE wezmie sie za niego Generalnie fajnie mam..... ale coz zycie - nikomu nie jest latwo. DOBRANOC
Oby elektryk szybko zrobił Ci auto

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ja tez mykam spac...dzien troszke kupkowo lepszy...jedzeniowo tez ale smecta plujemy na kilometr...ogolnie tolerujemy mleko, wode i ewentualnoe z kwasna mina wypije kilka lyczkow koperku z torebki absolutnie nie dla zaddnych slodkich granulek czy glukozy...
Oby dzisiaj było jeszcze lepiej

Cytat:

Dobre

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

Jade dzis do ortopedy bo już prawie 2 miesiące minelo od wypadku a ja nadal nie mogę zalozyc obcasow i kucnąć czy kleknac także ciężko....zrobiłam już RTG stawu skokowego i kolana i konsultacja będzie. Nie wiem o co kaman bo chodze normalnie a nawet biegam i gram w pilke z Matim i nie boli
Oby sie wyjaśniło co Ci dolega

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43829260]U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej...
Może to znaczy, ze układ trawienny mojego dziecka nie jest gotów na nic innego tylko mleko? Ech oby tylko to..

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE]

Będzie dobrze może faktycznie za wcześnie dla Arturka na rozszerzenie diety.

Cytat:

dla Fi za 16 tygodni

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
my dzień zaczeliśmy o 7, Szymek wstał na jedzenie o 4.50 i ja już od tej pory nie śpię nie potrafiłam zasnąć. Teraz Szymuś gaworzy ze swoim kumplem rybką, trzeba się ogarnąć i zjeść jakieś śniadanko.
Idziemy mierzyc temperature bo główka bardzo ciepła, już sama nie wiem czy to przez zęby czy może złapał jakiegoś wirusa, bo zdarzy mu się kilka razy kaszlnąć w dzień.
Oby Szymuś nie chorował

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

U nas znów ta gorsza noc. Nawet nie wiem kiedy i ile karmiłam.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:14   #3442
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie

Poranna kupa mała, ale czysta. O 10.30 idę do pediatry.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:32   #3443
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak podczytywałam Was w nocy, że Wy dopiero 1-2 karmienia to ja do północy miałam już 2, a po północy jeszcze 5 Takie spanie, to nie spanie.. o 5 stwierdziłam, że już mi się odechciało i mogłabym zacząć dzień, no ale wróciłam grzecznie do łóżka, żeby reszty towarzystwa nie budzić.

W tvn o zabójczysz tłuszczach trans.. mela link ostatnio o nich wstawiała

Stary 2013-11-22, 08:33   #3444
Anulka_p
Zakorzenienie

Co ja miałam za wieczór wczoraj.
Od kilku dni późnym popołudniem, kiedy jest już ciemno u sąsiada strasznie szczekają psy. Przedwczoraj powiedziałam nawet mężowi, że może ktoś tu łazi codziennie w tych ciemnościach (nasz dom jest ostatnim na wsi i nie ma już w jego pobliżu latarni więc jest ciemno jak w ). Wczoraj znowu to samo. Psy szczekają i szczekają. Mąż zszedł na dół z ciekawości, wychylił się z zza domu, tak że nie było go widać, a przed naszym domem stoi zakapturzony mężczyzna i patrzy. Stoi tak na wprost na ulicy sam. Mąż krzyknął nie wychylając się -ej- i mężczyzna odwrócił się i poszedł. Mąż wrócił na górę, opowiedział mi to wszystko i w tym samym momencie zgasło światło. Szybko w ruch latarki, świece. Jak to ja zaraz wkręciłam sobie, że to ten facet nam prąd odciął i zaraz nas wymorduje. Prąd wrócił dopiero po trzech godzinach, a ja byłam przez ten cały czas dosłownie pos.rana.
Od dziś nie wychodzę po zmroku z domu!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:35   #3445
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze

Sam zycie, kwiczę
Cytat:

Ja mam tak samo, cale szczescie nie teraz, u tesciowej

PERSE z powodu ladnej kupki!

EVE, udalo sie z transportem?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:38   #3446
Konto usunięte

Anulka OMG też bym była posrakana ze strachu :O
Stary 2013-11-22, 08:44   #3447
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

dla Fi za 16 tygodni

Cytat:
Hej
oby żaden wirus

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Masakra Maja chyba zaraz rozwali te pałąki w macie kopie w nie a zabawki ciągnie z takim zawzieciem
I co chwile mówi "oj"
haha.. Olek za to urywa głowę ptaszkowi z rozrzutem na metr od maty czasami też go poddusza i skrzydełka szarpie, że biedny nie może nimi machać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43830305]Dzięki Dziewczyny za pocieszenie

Poranna kupa mała, ale czysta. O 10.30 idę do pediatry.[/QUOTE]
za pediatrę

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Od kilku dni późnym popołudniem, kiedy jest już ciemno u sąsiada strasznie szczekają psy. Przedwczoraj powiedziałam nawet mężowi, że może ktoś tu łazi codziennie w tych ciemnościach (nasz dom jest ostatnim na wsi i nie ma już w jego pobliżu latarni więc jest ciemno jak w ). Wczoraj znowu to samo. Psy szczekają i szczekają. Mąż zszedł na dół z ciekawości, wychylił się z zza domu, tak że nie było go widać, a przed naszym domem stoi zakapturzony mężczyzna i patrzy. Stoi tak na wprost na ulicy sam. Mąż krzyknął nie wychylając się -ej- i mężczyzna odwrócił się i poszedł. Mąż wrócił na górę, opowiedział mi to wszystko i w tym samym momencie zgasło światło. Szybko w ruch latarki, świece. Jak to ja zaraz wkręciłam sobie, że to ten facet nam prąd odciął i zaraz nas wymorduje. Prąd wrócił dopiero po trzech godzinach, a ja byłam przez ten cały czas dosłownie pos.rana.
Aż mnie ciary przeszły.. Rany ja to dopiero bym była po.rana ze strachu.. Kurde może ten facet tam przypadkowo stał..nie wiem.. może zamontujcie sobie jakieś światła pod domem chociaż, które na czujnik ruchu są..zawsze to w razie czego bezpieczniej, bo jak się zaswiecą wiadomo, że coś się pod domem ruszyło...A może czasami psy szczekają, bo jakieś zwierzę dzikie się kręci.. skoro ostatni dom, to by było bardzo prawdopodobne..lisek, dziczek czy inne cudo

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

A i nie wspomnę, że o 8.25 zadzwonił domofon..a on wyje i wyje ileś razy nim się sam wyłączy lub odbierzemy..obudził mnie Olka .. pewnie jakieś ulotki..wściekła byłam jak nie wiem

Stary 2013-11-22, 08:57   #3448
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Matko ja to bym chyba się z.esrała i to dosłownie bo pewnie ze strachu dostałabym biegunki masakra. Tyle się słyszy o różnych dziwnych ludziach, uważajcie na siebie i faktycznie nie wychylaj się sama z Miskiem po zmroku i zamykaj solidnie drzwi. Ciarki mnie przeleciały

Cytat:

haha.. Olek za to urywa głowę ptaszkowi z rozrzutem na metr od maty czasami też go poddusza i skrzydełka szarpie, że biedny nie może nimi machać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:16   #3449
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry,
niech ktoś mi powie, dlaczego jestem dzisiaj taka zje**Igi spał dobrze, ja też (dla odmiany, bo kilka ostatnich nocy po karmieniu nie mogłam zasnać i pół nocy nieprzespane)...padam na pysk normalnie..

Wysypka zeszła (dwa tygodnie), dzisiaj ostatni dzień z Fenistilem, kremem z apteki. Jutro zaczynam jeść żelazo.. i zobaczymy...

Cytat:
Trzymaj się bidulko

Elaine dziękuję bardzo, że pytałaś o kciuka- Ty to masz pamięć swoją drogą
Mały ssie kciuka w różnych sytuacjach i nie chce nic innego-no chyba, że cycka albo mojego paluszka
Jedno wiem-nie uczyć już na tym etapie smoczka.
O logopedzie pomyślę, dziękuję
Nie ma sprawy, miałam okazję to zapytałam smoczka i butlę po 3 miesiącu już nie powinno się dawać, jeśli do tej pory dziecko nie dostało.
Najlepszego dla Kubusia!

Perse: daj znać co powiedziała pediatra. Dawałaś Artkowi coś innego do jedzenia oprócz mleka?

Katarzynka: super, że dostałaś becikowe! my ciągle czekamy na decyzję (kilka dni temu miesiąc minął)... wrr... i z tego co piszesz to ciężki okres przed Szymciem i Tobą skoro zęby idą

Oliath: jak Ci fajnie i dobrze, że wreszcie trochę wyluzowałaś, odpoczywasz i od razu lepiej wyglądasz

Skylie: padłam z kawału a pracę bardzo lubię, tylko teraz jak z małym siedzę, to nie wiem, jak go oddam do żłobka, żeby wrócić... eh eh... na szczęście dopiero w sierpniu będę miała te emocjonalne dylematy... bo finansowo niestety nie będzie wyjścia

Anulka: o matko, też bym się bała na maksa. Nie wiem, czemu ale mam wrażenie że ten ktoś od kilku dni rozeznanie robi na waszej wiosce...Uważajcie na siebie. A z tą czujką to dobry pomysł.

nie pamiętam już, co komu...

aaa szyjkę Igi dość długo miał w paprochach i trzeba było mu kilka razy dziennie czyścić. Teraz jest czysta

Jakierka: alergia może wyjść po kilku dniach, kiedy następuję największe stężenie alergenu... 3mam za was kciuki! fajnie, ze masz towarzystwo

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:21   #3450
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43823474]Dziewczyny mam problem kupowy.

Dziś ok. 15 Artur zrobił wielką kupę, przewinęłam go, potem jeszcze sobie dorobił kleksika, ale nie zdążyłam przewinąć, bo zasnął. O 18 się obudził i przewinęłam, patrzę, a tam w pieluszce nie kupa, a śluz, jedno pasmo ciemnożółte i ze 3-4 takie jakby mini-śluzowe kulki w kolorze pomarańczowym Ale taki pomarańcz bardziej zbliżony do czerwonego niż żółtego.

Wczoraj zjadł ok. 20 ml Sinlacu pierwszy raz.

Myślicie, że to może być po tym? Myślicie, że mam się martwić??

Skład tego Sinlacu to mączka ryżowa, mączka chleba świętojańskiego, cynk, żelazo i in. składniki min. i witaminy (no i reszta jakiś szit, ale czytałam sporo opinii nt. tego produktu i generalnie mamy polecają).[/QUOTE]
Na mojego źle działała mąćzka chleba świetojańskiego dlatego sinlac od razu odpadł. Ja kiedyś z taką samą kupą poleciałam do pediatry bo trzy takie pod rząd były. Pediatra popatrzył na mnie z politowaniem i powiedział, że to jest normalna kupa i że czasem się takie moga zdarzać. Więc się nie martw.
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzieci czesto odrzucaja butle jak wchodza stale pokarmy. U mojego bratanka minelo po 3 tyg buntu. Wszystko inne pil tylko nie mleko.

Czy wasze dzieci tez maja takie brudne szyje czy tylko moja taki brudas?

Oojjj taak mój to tam skarby normalnie chowa mimo, że co trochę mu czyszczę.
Cytat:
Hej dziewczyny
Melduję, że żyję, ale co to za życie ...
U nas w domu-zgodnie z wykresem skokowym-po skończeniu 17 tygodni rozpętała się prawdziwa burza z piorunami. I to jakimi!
Poza masakrą w dzień mam masakrę w nocy-praktycznie nie sypiam i jestem wykończona. Na szczęście przyjechała na pomoc moja mama i będzie u nas do soboty.

A z dobrych wieści-kończymy dziś 4 miesiące
Biedna Neni. Dobrze, że mama przyjechała. I brawo za 4 miesiące
Cytat:
Dziewczyny co polecacie na ząbki?

Uciekam oglądać Geslerową . Paa
My mamy calgel. Jak Antek zaczyna marudzić to czasem smaruję i się uspokaja więc obstawiam, że go już zaczynają dziąsełka drażnić i że pomaga ten calgel ale słyszała że dentinox lepszy
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Wiecie co?! A idźcie wy z tymi pizzami, goframi i winem!

No włąśnie idźcie
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ha, Dżoana no ja bym tez w zyciu nie pomyslala, ze potrafię nic-nie-robic , ba! - ze UWIELBIAM nic-nie-robic . A juz ja rozemocjonowana i zagryzajaca palce przy Trudnych Sprawach to jakis kosmos luuudzie, cofam się w rozwoju albo przecenialam swoj intelekt przez 36 lat, oszukując się ku uciesze otoczenia, ze bardziej relaksująca jest dla mnie Wielka Gra
No cóż powrót do uciech pierwotnych może być czasem oczyszczający
Cytat:
Pierwsze

wcale nie śmieszne, wcale
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43829260]U nas drugie, a ja ciągle myślę o tej kupię i z dusza na ramieniu - o porannej...

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE]
Nie martw się nic złego się z tą kupką nie dzieje
Cytat:
chyba bym się posrała ze strachu.

U nas standard nocka. czyli 20:00, 0:00, 2:00, 4:00, 6:00 Czy u nas tak już zawsze będzie?? Jeszcze kilka tygodni takiego wstawania a będę wyglądała jak
Ale z dobrych rzeczy to powiem Wam, że u nas jeszcze żaden skok nie był jakiś specjalnie dokuczliwy. I pewnie zaraz tego pożałuję, że to powiedziałam bo przylezie do nas meega skok

A i mamy KP czy jecie już czekoladę??I jak to jest z ta alergią czy jak teraz zjemy np orzeszki to reakcja pojawi się od razy czy to chodzi o to, że jak teraz będziemy jeść orzeszki przy KP to później nawet za parę lat może ujawnić się alergia na ten produkt??

Teso i co idziesz dziś do ginka??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości