|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
Wierzę, że w małym mieście są różne układy, ale bez przesady. Trzeba jasno i stanowczo stawiać granice od samego początku. Co do pogrubionego - a dlaczego nie? Rano uprzedzam pana szefa, że sorry, ale o 17.35 muszę wyjść, bo mam inne bardzo ważne zobowiązania i absolutnie nie mogę zostać dłużej. I wychodzę. Ok, już nic nie mówię, umiem czytać, porażka zmieniła się w sukces, itd. Ok, ok... Tylko nie dajmy sobie wmówić, że normą jest praca na stażu po 12 godzin i w weekendy, że to takie normalne i w porządku, a kiedy składamy skargi, to nikt na nie nie reaguje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3423 |
Konto usunięte
|
Trzeba bylo o 16 powiedziec ze sie nie wyrobisz. Jak go o 17:30 nie bylo to trzeba bylo do niego dZwonic i jak kazal Ci zostac to z miejsca trzeba bylo powiedziec, ze w takim razie na drugi dzien przyjdziesz pozniej. Trzeba bylo po prostu pokazac, ze wartosc swoja znasz i nie dasz sie wykorzystywac, a nie teraz gadac jak to nic sie nie dalo zrobic bo urzad sie wypial a pan redaktor zna staroste. I powtorze pytanie: jakby kazal Ci chodzic po miescie w miniowie i reklamowac gazete to bys chodzila?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4689451 3]Trzeba bylo o 16 powiedziec ze sie nie wyrobisz. Jak go o 17:30 nie bylo to trzeba bylo do niego dZwonic i jak kazal Ci zostac to z miejsca trzeba bylo powiedziec, ze w takim razie na drugi dzien przyjdziesz pozniej. Trzeba bylo po prostu pokazac, ze wartosc swoja znasz i nie dasz sie wykorzystywac, a nie teraz gadac jak to nic sie nie dalo zrobic bo urzad sie wypial a pan redaktor zna staroste. I powtorze pytanie: jakby kazal Ci chodzic po miescie w miniowie i reklamowac gazete to bys chodzila?[/QUOTE]
spoko, mieszkam w mieście życiowych frajerów i jesteśmy frajerami ![]() ![]()
#3425 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4689465 0]A cczemu na pytanie nie odpowiesz? I ciekawe czemu taka wyszczekana nie bylas jak sleczalas za darmoche w redakcji...[/QUOTE]
lepiej Ci się robi jak piszesz takie posty? Jak tak to proszę pisz dalej bo na mnie to nie działa, naprawdę ![]() po dwa zrobiłam coś dla siebie lepszego, zebrałam sobie portfolio i teraz sobie fajnie zarabiam czym są dwa miesiące dla umowy o pracy w jednym miejscu i dorabiania sobie w drugim, rozumiem, że Ty masz problemy ze wszystkim, ja nie. Jak pisałam każde swoje frajerstwo potrafię przekuć na swoją korzyść, wiem, że nie każdy to umie, nie każdy też nie umie się wyrwać z takiego miejsca (tak jak np. dwie osoby, które tam teraz kiblują) ale ja ich od frajerów nie wyzywam, jakoś tak potrafię zachować pokorę do wszystkiego, szkoda, że wizażanki nie mają na tyle kultury osobistej, żeby ugryźć się czasem w paluchy zanim komuś cokolwiek napiszą, mnie to nie rusza ale nigdy nie wiadomo kogo się spotyka po drugiej stronie. Ale jak mówię sprawia Ci to przyjemność więc sobie pisz dalej. p.s. w miniówkach chodzę kiedy tylko mogę więc akurat nie byłoby to dla mnie niczym nieprzyjemnym ![]()
#3427 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Jeśli znajdziecie jakieś ciekawe ogłoszenie o pracę, ale przez portal taki jak np. pracuj.pl, jest wymagany list motywacyjny, ale dane firmy są ukryte.. Co wtedy robicie? Wysyłacie samo CV, czy od razu odpuszczacie taką ofertę? Bo w sumie świadczy to chyba też o kompletnym kretynizmie osoby wystawiającej ogłoszenie.. Jak pisać list, jak nawet firmy podanej nie ma..
![]()
#3428 | |
Konto usunięte
|
Mi to lata kolo nosa jakie posty napisze, bo nie podchodze do pisaniny na forum emocjonalnie. Skoro tak sie cieszysz, ze dalas sie wykorzystywac to po co marudzisz i piszesz jak zle bylo? To swoje portfolio i kontakty i bez wykorzystywania bys zrobila, w koncu nikt nie mowi o calkowitym rzuceniu tego stazu.
Znajac zycie to panie z pupu wysylaja mu takie osoby, o ktoryc maja przypuszczenie, ze dadza sie wykorzytac i w razie czego nawet swoim cialem beda pracowaly dla pana redaktora, wiec nie dziwi mnie, ze ma tylu stazystow. A na skargi nie reaguja, bo pewnie juz sie do nic przyzwyczaily. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4689522 6]
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- A od kiedy do LM konieczna jest nazwa firmy? Mozesz napisac list w formie branzowej na konkretne stanowisko, a nie pod firme.[/QUOTE] Widać za mało wiem, zawsze wysyłałam dedykowany LM. Ale dziękuję za odpowiedź. Przyda się na przyszłość ![]()
#3430 | ||
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4689522 6]Mi to lata kolo nosa jakie posty napisze, bo nie podchodze do pisaniny na forum emocjonalnie. Skoro tak sie cieszysz, ze dalas sie wykorzystywac to po co marudzisz i piszesz jak zle bylo? To swoje portfolio i kontakty i bez wykorzystywania bys zrobila, w koncu nikt nie mowi o calkowitym rzuceniu tego stazu.
Znajac zycie to panie z pupu wysylaja mu takie osoby, o ktoryc maja przypuszczenie, ze dadza sie wykorzytac i w razie czego nawet swoim cialem beda pracowaly dla pana redaktora, wiec nie dziwi mnie, ze ma tylu stazystow. A na skargi nie reaguja, bo pewnie juz sie do nic przyzwyczaily. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- A od kiedy do LM konieczna jest nazwa firmy? Mozesz napisac list w formie branzowej na konkretne stanowisko, a nie pod firme.[/QUOTE] gdzie bym zrobiła portfolio? Skoro nie kończyłam dziennikarstwa na jakim Ty świecie żyjesz? Skoro przez dwa lata stałam w miejscu i nijak nie mogłam znaleźć pracy to gdzie mogłam zrobić dziennikarskie portfolio. Z chęcią się dowiem bo widać, że masz sie za alfę i omegę ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co robić w sytuacji gdy ma się wieczny problem z dostaniem urlopu, nawet jeden dzień jest problemem
![]()
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-06-16 o 06:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
a czy któraś z Was pracuje w HR, zajmuje się rekrutacją lub czymś podobnym? proszę o prv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Niv z doświadczenie wiem ze niewiele z tym zrobisz. Po interwencji kadr na pewno urlop dostaniesz ale na przyszłość wcale nie musi ci to pomóc.
Możesz zbierać odrzucone wnioski urlopowe - z podpisem kierownika i najlepiej powodem odmowy na odwrocie (choć to niekonieczne). Z tym że kierownik pewnie szybo zorientuje sie o co chodzi i nie bedzie chcial podpisywać odmów. Moglabys to zglosic do PIP i kierownik (nie firma) dostałby karę pieniężną. Ale czy warto? Eh bije sie z myślami cz dzwonic do tej firmy pytac czy dostali moje cv (wyslane poczta) czy nie. Miałam strasznego dola wczoraj ![]()
![]() |
#3434 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
[QUOTE=girlonthebridge;468 95451]gdzie bym zrobiła portfolio? Skoro nie kończyłam dziennikarstwa na jakim Ty świecie żyjesz? Skoro przez dwa lata stałam w miejscu i nijak nie mogłam znaleźć pracy to gdzie mogłam zrobić dziennikarskie portfolio. Z chęcią się dowiem bo widać, że masz sie za alfę i omegę ![]() Jesli dla CIebie nie dawanie sie wykorzytywac to bycie alfa i omega to gratuluje. Juz Ci napisalam, ze wcale nie musialas rzucac stazu, ale jak widac nadal tego nie ogarniasz. No coz, ludzie sa rozni Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, potrzebuje rady
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie stanowiska sekretarki w szkole policealnej. Owszem są niewielkie szanse, że do mnie zadzwonią, gdyż zawsze jest mnóstwo kandydatów, ale zastanawiam się czy w ogóle brać tę pracę pod uwagę. Miałabym bardzo dobry dojazd (25 minut tramwajem), praca w godzinach: albo 9-17 albo 10-18, w co drugą sobotę od 8.00 – 14.00. Zarobki: 1200 zł + prowizja 10 zł od każdego zapisanego ucznia. Pierwsze trzy miesiące umowa-zlecenie, później umowa o pracę. Zastanawia mnie to, że to praca mało rozwijająca i pracując w co drugą sobotę nie miałaby szans na rozpoczęcie studiów podyplomowych, co mogłoby się wiązać z tym, że utknę tam na dosyć długo. Na plus: praca na pewno nie jest bardzo ciężka i nie angażująca życiowo (+ dobry dojazd). Będę wdzięczna za opinię co o tym sądzicie i czy warto się w ogóle nad nią zastanawiać ![]() Edytowane przez SleepingSun Czas edycji: 2014-06-16 o 13:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
w przypadku pierwszej pracy po studiach warto brać niemal każdą biurową ofertę. W sekretariatach robi sie duzo wiecej niz tylko przekladanie papierkow. Jak ci sie "znudzi" to masz takie godziny pracy ze bedziesz w stanie sie umowic na rozmowe - przed 10 rano - bez brania wolnego. Tylko na prowizje sie nie napalaj
![]() ![]()
![]() |
#3437 | ||
Copyraptor
|
Cytat:
Cytat:
Z jednej strony zgadzam się, że chyba każda oferta pracy biurowej jest fajna, bo to lekka praca, ale z drugiej - szkoda by było, żebyś nie szła w stronę PRu i eventów skoro się tym zajmowałaś na studiach. To fajne doświadczenie i ciekawa branża, ja bym usiłowała iść w tę stronę szukając chociażby darmowego stażu/praktyki w firmach które się tym zajmują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3440 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Od tygodnia i ja należę do osób szukających pracy. Wysłałam już ok 20 odpowiedzi. Byłam na paru rozmowach w których czekam na odpowiedź ale wczoraj byłam na niesamowitej rozmowie. Otóż na miejscu dowiedziałam się, ze moje cv zostało przeniesione do innego stanowiska, które jest bardziej odpowiedzialne, lepiej płatne itd. Generalnie stanowisko moich marzeń ale zwykle myślałam, że mam zbyt małe doświadczenie aby się starać o tą pracę. Myślę, że rozmowa poszła mi całkiem dobrze -odpowiedziałam na wszystkie pytania. Wręcz kiedy przestawałam mówić to rekruter stwierdzał, że wyczerpałam temat. I teraz czekam na odpowiedź -muszę przyznać, że napaliłam się na tą pracę jak kornik na szafę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Konto usunięte
|
nic nie szkodzi spróbować i nawet przez te 3 miesiące wakacji tam popracować, a w tym czasie szukać czegoś lepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Przyczajenie
|
I mi po trzech tygodniach szukania pracy w Lublinie udało się znaleźć pracę, wprawdzie na razie umowa o pracę na cztery miesiące, ale dobre i to!
![]()
#3443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukaj czegoś w w PR...może też idź w stronę marketingu- wiele firm sobie z tym nie radzi i szuka takich ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ jestem na siebie zła. Byłam dziś na rozmowie, jak zwykle zamiast trzymać język za zębami, to plotłam jak najęta.. Masakra jakaś, nie mogę tego w sobie zmienić. ![]() Lizzy gratulacje!! Oby Ci się tam dobrze pracowało ![]() Samsara mam dokładnie to samo. Nakręcam się, chociaż nie powinnam. A później gorzkie rozczarowanie. Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej i że dostaniesz tę pracę! Trzymam kciuki! Swoją drogą, fajna firma, skoro sami z siebie uznali, że powinnaś brać udział w rekrutacji na lepszym stanowisku.
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was pracuje lub pracowała przy organizacji szkoleń?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Rozeznanie
|
Hej, byłam wczoraj w pupie. Kobita wyprofilowała mnie na profil I. Stwierdziła, że mam przyjść za miesiąc z cv i będziemy kombinować. Zastanawiałam się czy nie wrzucić ogłoszenia, że szukam pracy na jakieś portale ogłoszeniowe typu gumtree czy olx. Jestem w na tyle dziwnej sytuacji, że zależy mi na pracy na pół etatu i najlepiej na umowę zlecenie. Myślicie, że łatwiej będzie mi coś znaleźć jeśli dam ogłoszenie na takie portale? Może któraś mogłaby mi podpowiedzieć gdzie jeszcze mogę wrzucić takie ogłoszenie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.