|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Seks analny - wasze doznania, opinie na temat. Cz. II
Cytat:
jak dla mnie to pytanie z rodzaju "dlaczego lubisz czekoladę" albo "dlaczego lubisz się całować"... jedne rzeczy się lubi, bo nam sprawiają przyjemność, inne nie sprawiają, więc się nie lubi i tyle
|
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomości ze świata:
Couple trying to conceive for four years had mistakenly been having anal sex https://metro.co.uk/2018/08/24/coupl...l-sex-7877868/ Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2018-08-26 o 00:28 |
|
|
|
|
#3423 |
|
BAN stały
|
No coż... Z tego co ostatnio wyczytałam w niektórych krajach jest to jedna z najbardziej popularnych metod zapobiegania ciąży
![]() Jeśli chodzi o mnie to nie polubiłam. NIe odczuwałam przyjemności no i mnie bolało.. . Widocznie jeszcze nie dorosłam do tego. |
|
|
|
|
#3424 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A może spróbowałaś tylko pod namową partnera mając z tyłu głowy, że po fakcie się odczepi z tym analem?
|
|
|
|
|
|
#3425 |
|
BAN stały
|
Skoro Cie bolało to znaczy, ze albo nie byłaś odpowiednio rozluźniona, albo używaliście nieodpowiedniego żelu. Jaki mieliście?
Sprawdźcie sobie jeszcze ten Be Lover - link Edytowane przez katrin11111 Czas edycji: 2018-09-21 o 13:13 |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Żarty żartami, ale dla mnie to już prawie gwałt. "Żeby tylko misiaczkowi się spodobało" i z zaciśniętymi zębami myśleć tylko o tym, żeby wreszcie się spuścił i przestał chędożyć obolałe dupsko. No sorry, seks to ma być przyjemność dla obojga partnerów.
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie Ja miałam w myślach, żeby spróbować. Ale jednak nie. Nie jara mnie to Zastanawiałam się tylko jak to jest z analem, jakie to odczucia.
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak to nie jara, ale się zastanawiasz? Jak mnie coś nie jara to się raczej nie zastanawiam "jakie to odczucia", tylko myślę sobie - dobra, spoko, jak ktoś chce to niech tak robi.
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Z analu oboje partnerów może czerpać masę przyjemności, ale po wcześniejszym rozluźnieniu się i przede wszystkim rozmowie na ten temat... Pojadę klasykiem, "jak się popieści to się zmieści" i to jest święta prawda, pieszczoty, wibratory (te małe), korki analne świetnie przygotowują kobietę do tego typu zabaw i pokazują, że anal to nie musi być ból, tylko cała masa przyjemności i zupełnie innych doznań
|
|
|
|
|
|
#3430 |
|
BAN stały
|
Wstyd się przyznać ale żaden.. skorzystaliśmy z oliwki. Może było tak jak piszesz....
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8583111 9]Ale oliwka też się sprawuje dobrze.[/QUOTE]Tylko jak oliwka, to bez gumy
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo HIV to się łapie tylko na poboczu ![]() Osobiście uprawiam anal w dwie strony i zawsze z gumą, względy czysto higieniczne.
|
|
|
#3437 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3438 |
|
BAN stały
|
Szczerze mówiąc, według profesor immunologii, z którą miałam zajęcia, obecnie najwięcej zarażeń dotyczy heteroseksualnych żon, którym mężowie przywożą takie kwiatki z 'delegacji'. Biednym nawet by do głowy nie przyszło, więc zgłaszają się już z zaawansowanym AIDS. Dlatego zabezpieczać i badać zawsze warto. Zrazić można się też u kosmetyczki/dentysty/w czasie operacji. Wykryty wcześnie wirus HIV i wdrożone leczenie daje bardzo dobre rokowania i można pożyć nawet do późnej starości.
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Przyczajenie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;85831781]Szczerze mówiąc, według profesor immunologii, z którą miałam zajęcia, obecnie najwięcej zarażeń dotyczy heteroseksualnych żon, którym mężowie przywożą takie kwiatki z 'delegacji'. Biednym nawet by do głowy nie przyszło, więc zgłaszają się już z zaawansowanym AIDS. Dlatego zabezpieczać i badać zawsze warto. Zrazić można się też u kosmetyczki/dentysty/w czasie operacji. Wykryty wcześnie wirus HIV i wdrożone leczenie daje bardzo dobre rokowania i można pożyć nawet do późnej starości.[/QUOTE]
Oczywiście wszystko jest możliwe. Ale stosowanie gumy w stałym związku? Sory, ja nie lubię lizać lizaka przez szybę
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przy analu natomiast wiele osób stosuje prezerwatywy ze względu na higienę, bo jak już nie daj boże się przeniesie bakterie kałowe do pochwy to masakra. Poza tym część kobiet woli, żeby facet nie spuszczał się bezpośrednio w nich, bo mają potem problemy z jelitami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Przyczajenie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;85831988]Wszystko jest kwestią umowy między partnerami, ale jeśli ktoś rezygnuje z prezerwatyw nawet w stałym związku powinien raz na jakiś czas się przebadać.
Przy analu natomiast wiele osób stosuje prezerwatywy ze względu na higienę, bo jak już nie daj boże się przeniesie bakterie kałowe do pochwy to masakra. Poza tym część kobiet woli, żeby facet nie spuszczał się bezpośrednio w nich, bo mają potem problemy z jelitami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oczywiście zgodzę się. Mi osobiście nigdy nie zdarzyło się zmieniać "dziurek" właśnie ze względy na higienę... A do spuszczania się są lepsze miejsca niż tyłek ![]() Ale wiadomo, co kto lubi
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
To raczej nie chodzi o zmienianie dziurek, a oto, że po analu nawet po kąpieli bakterie mogą zostać.
Na wszelki wypadek po analu myj penisa Domestosem
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Wszelkie środki na bazie tłuszczu, takie jak oliwka czy wazelina, niszczą lateksowe prezerwatywy zwiększając ryzyko zakażenia chorobami. Kondom może też łatwiej pęknąć.
Ze stałymi zdrowymi partnerami nie mam żadnego problemu z analem bez gumy, także ze spustem w środku. Tylko przestrzegam zasady, żeby po analu nie wkładali do pochwy. A2M - zdarzało się
|
|
|
|
|
#3445 |
|
BAN stały
|
Oliwka nie daje odpowiedniego nawilżenia i w sumie nic dziwnego, ze Cie bolało i nie było przyjemnie Do seksu analnego trzeba się odpowiednio przygotować. Po pierwsze podniecenie, Musisz tego naprawdę chcieć. Po drugie odpowiednie nawilżenie, oliwka nie jest wystarczająca, Polecam żel, który będzie dawał dobry poślizg. Dzięki temu nie będzie bolało. Przetestowaliśmy kilka i najlepszym jest moim zdaniem belover.
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z gumą, czy bez, z wytryskiem w środku, to już co kto lubi, najważniejsze żeby obu stronom było przyjemnie
|
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem chyba w opozycji do wiekszosic wypowiadajacych się tu - jak ejstem rozkręcona to lubię, i czasem proponuje, wyrażam chęc, a facet woli klasycznie XD
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
czytam już tak drugą część i myśle sobie co to kuźwa jest tż???rozumiem że jakieś określenie na faceta ale czy jak z koleżanką gadacie i opowiadacie to mówicie np byłam z tż w kinie czy byłam z facetem/ chłopakiem w kinie?? (to tak na marginesie)
Nie czaje też jak seks analny może być gwałtem jak ktoś tam kiedyś napisał czy można tracić szacunek do siebie..... Bzykasz się z facetem czyli tego chcesz rozumiem że nie każdemu może się to podobać -anal ale nie że rucha mnie w pipe jest ok a przejdzie do tyłka t zgwałcił mnie,,, Co do samego seksu analnego polecam duużo wazeliny albo żelu i ja najpierw wkładam sobie wibrator w tyłek i jedziemy na dwie dziurki...hmm jest wtedy bosko Nie bójdzie sie tak laski bólu bo jak nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć, a jak będziecie rodzić dzieci to Wam się pipa będzie rozszerzać na 10 cm do tego rozetną Was do tyłka być może i nie będzie że boli a i lewatywy nigdy nie robiłam i nigdy nic wiecej poza jego spermą mi z tyłka nie wyleciało
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
TŻ - czytaj Towarzysz/ka Życia
Nie wiem co by na to powiedziała pozostała część społeczności Wizażu ale od siebie proponowałbym wprowadzenie do powszechnego użytku jeszcze: TŻE - Towarzysz/ka Życia Erotycznego. Co prawda istnieje określenie FF, ale osobiście nie przepadam za wszędobylską angielszczyzną W temacie lubrykacji analnej, której znaczenie słusznie podkreślasz, jakiś czas temu wypróbowaliśmy z Małą zalety strzykawek do lubrykantu. Wazeliny nimi nie wprowadzisz (za gęsta) ale te na bazie wody czy silikonu już owszem. Wg relacji mojej partnerki dokładne rozprowadzenie żelu w okolicy zwieracza wewnętrznego znacznie zmniejsza odczucia przypominające parcie na stolec, o których pisało też wiele Wizażanek.
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
FF jest już tak szeroko przyjęty, że tego nie zmienisz. Zresztą mi się jako skrót podoba
![]() Może się mylę, ale uczucie parcia nie wynika chyba z niedostatecznej lubrykacji tylko raczej z wypełnienia odbytnicy? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.