![]() |
#3421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Piłam Bootea i fakt jak pijesz jest jakiś minimalny efekt ale jak przestajesz wszystko wraca. Ja wykupiłam dietę i kg ładnie teraz lecą. Jakby któraś chciała mogę podesłać mój jadłospis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
Wykupiłam vitalie na 3 miesiące za 129zł, więc jak za darmo. No i najważniejsze nie jestem głodna, bo porcję są duże. A i przed treningiem biorę raspberry ketones z H&B, serducho wali, sporo energii mam wtedy, więc jak ktoś ma problem z sercem to raczej nie jest wskazane. No i rolki już jadą do mnie, tylko ta pogoda jakoś nie zachęca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Mi jakoś Raspberry Ketones nic nie dały, ale bardzo polecam Therm Line II, można w Polsce tanio kupić, na prawdę działa, kiedyś schudłam 20kg z ich pomocą.
Dzisiaj udało mi się zapiąć guzik w spodniach do pracy w których nie mogłam się zapiac jeszcze 2 tygodnie temu. Wiec się ciesze ![]() Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zadomowienie
|
O muszę popatrzeć, niby w jakieś polskiej aptece internetowej kosztuje £11, więc chyba z Polski nie opłaca się ściągać tylko jednego opakowania. A miałaś jakieś efekty uboczne ?
Edytowane przez Syl993 Czas edycji: 2016-03-27 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Nie, żadnych. Poczytaj sobie opinie w internecie, mnie skusily i na prawdę byłam zadowolona
![]() Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
BTW, wstałam jakieś 10 min temu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Bycmoze bedziemy same, 3cia dziewczyna (przepraszam nicka nie pamietam ale jakos na e) ma daleko na stretaham i miala dac znac w poludnie czy bedzie czy nie ale jest cisza....
dziewuchy mamy stolik na 4 osoby :P
![]() |
#3429 | ||
Skrzat leśny
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z domowych sposobów - moja mama stosuje sok z kapusty 2x dziennie, na zmianę z suszonymi śliwkami zalanymi wodą (noc wcześniej, a później z rana to wypić i zjeść śliwki, po czym przygotować ponownie porcję na wieczór). Ostatnio strasznie się zapchałam wszystkim co niezdrowe i czułam, że potrzeba mi pomocy w oczyszczeniu, więc to polecić mogę, ale na coś długotrwałego to nie mam sposobu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie czy 2, czy 20 - będzie super! ![]() mój facet mi zrobił śniadanie do komputera (prawie łóżka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
tak eevone, mowi ze ma troche daleko
![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
na dobra sprawe jesli eevone jestes cjetna ale masz na stretham za daleko zawsze mozna sie ugadac w centrum dzisiaj, mi to bez roznicy bo dojazd mam taki sam. ba do centrum mam nawwet latwiejszy
![]()
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
nie ma chyba nikogo innego chetnego :P
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
przemieszczam sie ale staram sie nie sama bo czasem slabo mi sie robi.. chyba przez to ze mam niskie ciesnienie... ale i tak dzisiaj obiadek u tesciowej wiec nie dalabym rady..
#3438 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, potrzebuję jakiejś porady w sprawie wypadu do Londynu, więc oprócz założenia tematu postanowiłam napisać i tutaj
![]() ![]() Stąd moje pytanie do was - kiedy najlepiej rezerwować sobie lot? Bo to chyba jest coś, na czym się da najwięcej zaoszczędzić. Na dzień dzisiejszy lot dla nas w obie strony Ryanair'em z Krakowa to będzie już z opłatami dodatkowymi koszt 1100-1200 złotych - okropnie, okropnie dużo, zwłaszcza jak się widzi, że ludzie za jakieś grosze typu stówka, czy 50 złotych latają po świecie ![]() Na co uważać przy rezerwowaniu sobie pokoju? Jakich dzielnic unikać? Na co zwrócić uwagę? Czy karta Oyster najbardziej się opłaca na taki wypad jeśli chodzi o komunikację miejską? Bo ja sobie u mnie policzyłam do kosztów właśnie tą kartę na 25 funtów od osoby. Czy polska legitymacja studencka uprawnia mnie do zniżek przy zwiedzaniu? Pewnie nie, ale zapytać można ![]() Jakieś jeszcze porady w sprawie takiego wyjazdu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58061511]Dziewczyny, potrzebuję jakiejś porady w sprawie wypadu do Londynu, więc oprócz założenia tematu postanowiłam napisać i tutaj
![]() ![]() Stąd moje pytanie do was - kiedy najlepiej rezerwować sobie lot? Bo to chyba jest coś, na czym się da najwięcej zaoszczędzić. Na dzień dzisiejszy lot dla nas w obie strony Ryanair'em z Krakowa to będzie już z opłatami dodatkowymi koszt 1100-1200 złotych - okropnie, okropnie dużo, zwłaszcza jak się widzi, że ludzie za jakieś grosze typu stówka, czy 50 złotych latają po świecie ![]() Na co uważać przy rezerwowaniu sobie pokoju? Jakich dzielnic unikać? Na co zwrócić uwagę? Czy karta Oyster najbardziej się opłaca na taki wypad jeśli chodzi o komunikację miejską? Bo ja sobie u mnie policzyłam do kosztów właśnie tą kartę na 25 funtów od osoby. Czy polska legitymacja studencka uprawnia mnie do zniżek przy zwiedzaniu? Pewnie nie, ale zapytać można ![]() Jakieś jeszcze porady w sprawie takiego wyjazdu?[/QUOTE] trochę Cię uświadomię - 4 dni, w tym 3 noclegi dla dwóch osób za 740 funtów to nie jest dużo jak na Londyn. chcesz lecieć w sierpniu - to jest sezon wakacyjny, małe szanse, że znajdziesz tani przelot. celuj w wylot i przylot 'w tygodniu', a nie w weekend (weekendowe bilety są zawsze droższe). sprawdź nie tylko ryanair, ale i wizzair czy norwegian - ten ostatni ma całkiem niezłe ceny. ja bym celowała w lokum w 1 lub 2 strefie, bo dalej to nie ma sensu, na dojazdy stracisz mnóstwo kasy i czasu. co do oystera - sama karta, pusta, kosztuje bodajże dychę. na te kilka dni pewnie będziesz korzystać z pay as you go - wtedy nie opłaca się kupować karty, wzięłabym po prostu kartę płatniczą z paypassem, koszty te same minus te 10 funtów na plastik. polska legitymacja teoretycznie Cię upoważnia do zniżek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No niestety inne daty niż lipiec i sierpień odpadają, więc siłą rzeczy musi być wtedy. Sprawdzę jeszcze wyloty z Katowic, bo to jeszcze ostatecznie by było do przeżycia. Gdzieś czytałam, że Ryanair w Krakowie jest droższy, bo tylko tam nie ma konkurenta w postaci Wizzair'a. Może coś w tym jest. Ja czytałam o Oysterze, że można kupić, czy tam wypożyczyć kartę prepaid od 5 do 30 funtów bodajże, wpłacasz tylko kaucję 5 funtów i potem tylko odbijasz kartę przy wchodzeniu i wychodzeniu np. z metra i stamtąd Ci automatycznie pobiera kasę, a jakby się skończyła to można w punktach doładować, przed wyjazdem po prostu ją oddajesz i zwracają Ci kaucję. Bo czytałam jeszcze o travelkach, czy czymś takim, ale one są chyba tylko na jeden dzień lub na tydzień, to się nie opłaca za bardzo... A za płacenie polską zbliżeniówką (o ile to miałaś na myśli) na funty mi nie ściągnie dodatkowych opłat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58067331]No wiesz, jak się czyta, że ludzie za jakieś grosze latają i podróżują, także do Londynu, to wydaje się zaporową kwotą, szczególnie, że nie będziemy spać w jakichś luksusach - na noclegi sobie założyłyśmy 1000 złotych, pokój dwuosobowy. Jeść też nie będziemy w knajpach z gwiazdkami Michelin
![]() 1000zł to jakieś 167 funtów. na 3 noce -> 56 funtów za noc za dwie osoby. to nie jest dużo, nie ważne, ile to jest w złotówkach. jak chcesz bardziej na tym przyoszczędzić, spróbuj couchsurfingu, ale to zupełnie inny komfort pobytu (choć ja lubię). przestań myśleć złotówkami, takie tu są ceny. [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58067331] No niestety inne daty niż lipiec i sierpień odpadają, więc siłą rzeczy musi być wtedy. Sprawdzę jeszcze wyloty z Katowic, bo to jeszcze ostatecznie by było do przeżycia. Gdzieś czytałam, że Ryanair w Krakowie jest droższy, bo tylko tam nie ma konkurenta w postaci Wizzair'a. Może coś w tym jest.[/quote] no to lipa, bo to jest sezon na maksa i wątpię, żeby się dało wtedy capnąć tanie bilety ![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58067331] Ja czytałam o Oysterze, że można kupić, czy tam wypożyczyć kartę prepaid od 5 do 30 funtów bodajże, wpłacasz tylko kaucję 5 funtów i potem tylko odbijasz kartę przy wchodzeniu i wychodzeniu np. z metra i stamtąd Ci automatycznie pobiera kasę, a jakby się skończyła to można w punktach doładować, przed wyjazdem po prostu ją oddajesz i zwracają Ci kaucję. Bo czytałam jeszcze o travelkach, czy czymś takim, ale one są chyba tylko na jeden dzień lub na tydzień, to się nie opłaca za bardzo... A za płacenie polską zbliżeniówką (o ile to miałaś na myśli) na funty mi nie ściągnie dodatkowych opłat?[/QUOTE] nie wiem nic o wypożyczaniu oysterki ![]() mój bank miał ofertę bankomaty bez granic, więc ja nie płaciłam. nie wiem, czy by Cię ściągnęło, zapytaj w swoim banku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Konto usunięte
|
Wypozycza sie oysterke za 5 funtow, potem mozna ja oddac w automacie i oddaja kase. 10 funtow placilam za oysterke imienna, bo mam znizke studencka.
Na stronie tfl mozna sprawdzic ceny biletow dziennych. Jak mieszkalam w 4 to kupowalam taki za 8.90 i jezdzilam po centralnym Londynie do oporu. Btw. teraz sprawdzilam ceny calodniowych biletow ode mnie (6 strefa). 11,80 ![]() ![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2016-03-29 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58067331]No wiesz, jak się czyta, że ludzie za jakieś grosze latają i podróżują, także do Londynu, to wydaje się zaporową kwotą, szczególnie, że nie będziemy spać w jakichś luksusach - na noclegi sobie założyłyśmy 1000 złotych, pokój dwuosobowy. Jeść też nie będziemy w knajpach z gwiazdkami Michelin
![]() No niestety inne daty niż lipiec i sierpień odpadają, więc siłą rzeczy musi być wtedy. Sprawdzę jeszcze wyloty z Katowic, bo to jeszcze ostatecznie by było do przeżycia. Gdzieś czytałam, że Ryanair w Krakowie jest droższy, bo tylko tam nie ma konkurenta w postaci Wizzair'a. Może coś w tym jest. Ja czytałam o Oysterze, że można kupić, czy tam wypożyczyć kartę prepaid od 5 do 30 funtów bodajże, wpłacasz tylko kaucję 5 funtów i potem tylko odbijasz kartę przy wchodzeniu i wychodzeniu np. z metra i stamtąd Ci automatycznie pobiera kasę, a jakby się skończyła to można w punktach doładować, przed wyjazdem po prostu ją oddajesz i zwracają Ci kaucję. Bo czytałam jeszcze o travelkach, czy czymś takim, ale one są chyba tylko na jeden dzień lub na tydzień, to się nie opłaca za bardzo... A za płacenie polską zbliżeniówką (o ile to miałaś na myśli) na funty mi nie ściągnie dodatkowych opłat?[/QUOTE] Zeby latac za grosze na swoich warunkach (lot w miesiacu X chociazby) trzeba miec zwyczajne szczescie. Z tanimi przelotami jest tak, ze widzisz, ze jest promocja, kupujesz i do tego dostosowujesz swoje zycie, nie na odwrot. Kahoko ma racje, nie mozesz przeliczac na zlotowki. Nocleg za 60 funtow dla dwoch osob to standard w Londynie, powiedzialabym nawet, ze to dosc tanio. I nie trzeba jadac u Ramsaya, zeby bylo drogo w zlotowkach. Ja za wyjscie do przecietnej restauracji tutaj place tyle, ile ostatnio zaplacilam w jednej z lepszych restauracji w Trojmiescie, a wtedy zamowilam jeszcze dobre wino. Trzymajcie sie moze zakupow w Lidlu czy Aldi, tam jest taniej niz w np. Tesco. Kanapka w knajpie to zwykle £2+, obiadu za mniej niz £6-£7 raczej nie zjesz. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, Londyn to jedno z najdrozszych miast na swiecie.
#3444 |
Konto usunięte
|
A to nie jest tak, że z Oysterki ściąga mniej za bilety? Już tyle się naczytałam w temacie ostatnio, że mi się wszystko miesza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58073141]A to nie jest tak, że z Oysterki ściąga mniej za bilety? Już tyle się naczytałam w temacie ostatnio, że mi się wszystko miesza
![]() z oysterki 'pay as you go' ściąga tyle samo, co z contactless card. i jedno, i drugie możesz zarejstrować na tfl i zrobić dzienny limit 9 funtów bodajże. |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak wam sie żyje w Londynie?jest ogólnie bezpiecznie?odczuwa sie na codzien jakis strach?Nie boicie sie?
i mam pytanie odnośnie latania,bardzo nieprzyjemne jest uczucie kiedy samolot startuje?do czego mozna to porównac?lece niedługo i juz trzęse portkami,boje sie żeby wiochy nie narobić ![]() aha i wódki w podrecznym nie mozna przewozic,chyba ze sie kupi na lotnisku?a na lotnisku ceny sa niższe niz normalnie? ![]() z góry dzieki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Konto usunięte
|
Alkohol na lotnisku jest drogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58076381]Na jedzenie przez te 4 dni założyłyśmy sobie około 100 funtów, mam nadzieję, że styknie
![]() według mnie mało. nie będziecie mieć kuchni do gotowania, więc możecie tylko jeść właściwie na mieście, ew. gotowce na zimno. znaleźć obiad na mieście, w 1-2 strefie (bo tam się będziecie poruszać) za 6-7 funtów za osobę to nie lada wyczyn. Cytat:
![]() jak dla mnie miasto jak każde inne. jedyne co, to częściej sztormy są i wtedy boję się, że mi drzwi z zawiasami wywali, tak wieje ![]() Cytat:
![]() nie możesz mieć alkoholu w podręcznym, chyba, że kupisz w strefie wolnocłowej. wg mnie wcale nie jest tam jakoś taniej, a na brytyjskich lotniskach to wydaje mi się, że drożej. ja nie kupuję na lotniskach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Konto usunięte
|
Mam nadzieję, że jakieś streetfoody w tej cenie nam się uda znaleźć. Zobaczymy, na razie to tylko wstępne szacunki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.