|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Inka czy zamówiła ta druga komodę z pięcioma szufladami? Bo zastanawiam się czy kupić taka czy taka która ma też normalne półki... Co będzie bardziej praktyczne na ciuszki dla małej? Szuflady czy półki?
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
#3422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
1) wyczyscic domestosem te gume najpierw i dobrze drzwiczki - zakamarki tej gumy wyczyść nasaczonym domestosem patyczkiem do uszu 2) wymontuj szufladki i wyczyść domestosem 3) wlej do szulfadki 0,5 litra domestosa ( zielonego) i ustaw pranie na 90 stopni ok 2h 4) wlej do szufladki 2 litry octu i znowu pusc na pusto na 90 stopni pranko .... po tych zabiegach pralka pachnie nowościa ![]()
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Basia jeszcze nie zamowilam,ale u Nas stanie na drugiej identycznej
![]() ![]() ![]() Ale jestem zla ! ![]() ![]() Mowie jej ze musze lezec,a ona do mnie ze "U mnie tez mozesz lezec" i kto wyszedl na wredna s*ke ?? No kto ?? No oczywiscie Ja,ale ze zadna z nich ani razu mnie w szpitalu nie odwiedzila,po szpitalu tez nie za bardzo im sie chce do mnie przyjsc,to o tym nikt nie mowi to jest fajne ... ![]()
#3424 |
Raczkowanie
|
Wróciłam z zakupów, ale nic nie kupiłam. Byliśmy z TŻ-tem w Decathlonie, bo chciał sobie obejrzeć kurtki i buty, ale nie znalazł nic ciekawego.
19Inka90 - no rzeczywiście, ja też bym była na Twoim miejscu zła, ale nie przejmuj się Kochana.
#3425 |
Rozeznanie
|
aj Inka szkoda nerwów olej i tyle
Podpowiedzcie jakie kolory pasują do a'la turkusu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Rozeznanie
|
Madziqqq, szary i biały, albo beże/brązy
![]()
#3427 |
Wtajemniczenie
|
Madziqqq
![]() ![]()
#3428 |
Rozeznanie
|
bo mam dylemat...zamawiam komodę i nie wiem
![]() ![]()
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3431 | |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie pralke tez odkarzam domestosem bądz czyms podobnym (gdzies co 3-4 miesiące), i co miesiąc dodatkowo z litem octu wlączam pranie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3433 |
Zadomowienie
|
oj Linka trochę mi dałaś do myślenia tą pralką. ja jednak mimo wsyzstko unikam domestosa w powierzchniach które mają kontakt z żywnością lub ciałem. czyli używam tylko do kibla. chociaż moja współlokatorka kiedyś pokazała mi jak pięknie spalone garczki wyżera
![]() ja każde białe pranie wzbogacam sodą-sypie na oko- bo utrzymuje biel ubrań. odkamieniam sprzęty kuchenne octem, a wannę jak mi zajdzie brązowym przy baterii traktuję kwaskiem cytrynowym... i w sumie to warto by i pralkę przepuścić jakąś mieszanką.... ale mi TŻ niespodziankę zrobił-wyszłam na popołudnie spotkać się z koleżanką to calutki dom wysprzątał i pranie zrobił i komodę którą zajmował zwolnił (przeniósł się do szafy) żeby była dla młodego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
dziewczyny butelkowe- co sądzicie o lovi? dostałam ostatnio na targach ich butelkę antykolkową 0+ ale jakoś nigdy lovi nie pojawiało się u nas na forum.... bo?macie jakieś zdanie na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Rozeznanie
|
Linka z tymi makaronikami od razu skojarzyło mi się to https://www.facebook.com/sosrodzice/...type=1&theater
basia ja wybrałam komody, bo jak otwieram szufladę, to wszystko widzę z góry (ubrania też można poukładać w taki sposób, żeby nie leżały jedno na drugim i wtedy wszystko widać ![]() ![]() TZ złożył wszystko, komody są ekstra i już nie mogę się doczekać jak powkładam do nich ubranka i inne rzeczy malutkiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- zegnam się i do usłyszenia się z Paniami za tydzień z kawałkiem po urlopie ![]() Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-09-28 o 22:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
|
dzień dobry, myślę, że pora się ujawnić i przywitać
![]() podczytuję was od dłuższego czasu, ale średnio lubię pisać ![]() Termin porodu mam na 29.12, spodziewamy się córeczki, Natalki ![]() Nie wiem, co wypadałoby jeszcze napisać, więc na tym poprzestanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To Twoje pierwsze dziecko? Wyprawka przygotowana? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak, to pierwsze dziecko ![]() ![]() Wyprawka przygotowana, łóżeczko już stoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Mam najwspanialszego ukochanego mężczyznę pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() Sjero ![]() ![]() ![]() ![]()
#3443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możesz napisać jaki wózek wybrałaś, bo tu dziewczyny poszukują tych naj ![]() Ja też muszę dokupić wanienkę, łóżeczko, termometr, dodatkowy ręcznik dla małej i jakieś pierdoły kosmetyczne. Do końca października chcę wszystko mieć gotowe. Ja wózek mam chyba od sierpnia, ale jakoś tak nie myślałam o gwarancji, która mi teraz już leci. Pewnie i tak znudzi mi się spacerówka i kupię za 1-2 lata jakąś inną ![]() Inka mój dzisiaj o 6 rano usłyszał "chcę kulki z mlekiem" ![]() ![]() To już 31 tc ![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-09-29 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z wanienką mam mały dylemat ![]() Edytowane przez sjero Czas edycji: 2014-09-29 o 07:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
Sasiowa zapomnialam ze dzisiaj 31tc zaczynamy
![]() ![]() Sjero To plotkowanie takie zle ![]() ![]() ![]()
#3446 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Jestem laboratorium, piłam to paskudztwo, już zapomniałam jakie to ochydnie słodkie, ale wypiłam. Mieszałam i mieszałam, ale nie chciało się rozpuścić, bo dali w zimnej wodzie ![]() Dzisiaj już mi lepiej. Tż miał chwilowy atak złości i przeprosił za to co powiedział. Nie mniej jednak i mój tż i teściowie powinni doskonale rozumieć moją sytuację, bo ich najstarsza córka urodziła córkę w 99 w 26 tc, która zmarła po godzinie. Nie oszczędzała się, bo myślała, że to będzie jak z jej matką i teściową, które zasuwały w ciąży i nic im nie było ( na gospodarstwie na wsi ). Drugą córkę urodziła w terminie, moja teściowa zabrała ją od męża i teściowej żeby mogła ciąże donosić, żeby nie daj Boże nie kazali jej coś robić. Całą tą ciąże musiała leżeć a to w domu, a to w szpitalu, bo takie miała problemy... chyba zapomnieli ? Albo trzeba następnej tragedii, żeby tok myślenia się zmienił... Lolcia z tym gronkowcem to skonsultuj się u innego lekarza, znajdź dobrego, poczytaj opinie. Wiem, że dziewczyny miały w poprzednim wątku gronkowca, ale jedna na skórze a druga w kanale rodnym, ale mały o ile pamiętam i tak został zakażony, chociaż urodził się przez cc. W pierwszym przypadku,ciężarna leżała w szpitalu jakieś 2 czy 3 tyg przed terminem cc i dostawała antybiotyk i dziecko zdrowe, a w tym drugim gronkowiec nie był leczony,bo dopiero jak się mały urodził to wyszło jak było. Wczoraj dzwonił szwagier i ich mały Mikołaj co się urodził 19.09 dostał gronkowca ma krosty jak czyraki, bolesne jakimiś antybiotykami smarują te pryszcze :/ teściowa mówi, że to uleczalne, bo kiedyś jej siostrzeniec to miał. Ja nie wiem czy to jakiś przypadek zachorowania czy mama miała gronkowca ? Mały urodził się naturalnie, chociaż mama miała ostry stan zapalny to może przez to ? Podejrzewali hpv na szczęście nie miała, a wtedy miało być cc.... Zaczyna mi się robić nie dobrze po tej glukozie, ale to chyba z głodu... Witam nową koleżankę ![]() ![]()
![]() |
#3447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aha, właśnie - któraś z was (wybaczcie, ale nie mam pamięci do nicków), pisała, że ma wysokie crp. Możesz mi powiedzieć, jakie masz dokładnie? Ja miałam 15, po 3 tygodniach wzrosło do 24, po tygodniu powtarzałam i wyniosło 22. Teraz kończę antybiotyk, ale nie mam zielonego pojęcia, z czego to może być ![]() Edytowane przez sjero Czas edycji: 2014-09-29 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
Chociaz co do mam styczniowych to Hasiap ostatnio podsumowala ze im to sie dopiero pali klawiatura
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Wlasnie wsuwajac rogalika giganta ponarzekam na dolegliwosci ![]() ![]()
#3449 |
Rozeznanie
|
alez wy znowu piszecie
![]() witam się po weekendzie. roksape- a sprobuj tylko odejść ![]() ![]() ![]() Hasiap- no ja też wszystko planuje, na tydzien lub 2 do przodu a potem sie wsciekam ze nie wypaliło, już mam prezenty na świeta kupione ![]() ![]() ![]() ![]() co do wózka ja mam bebetto luca i jestem zadowolona, oczywiscie nie jeżdze nim poki co ![]() Mnie tez kłuje w szyjce ale nic sie tam raczej nie dzieje. Czy wy tez macie takie chore sny dalej????????? boze ja jestem jzu taka zmeczona tymi snami ![]() ![]() ![]() W ogole zrobilam sobie menu obiadów i kolacji na 2tyg do przodu i mam taki spokój ![]() ![]() ![]() PS: domestos do pralki?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zadomowienie
|
Inka mnie też zgaga pali,czasami tak mocno, że czuję żar w przełyku
![]() Nie opuszczę Was, chociaż nie chciałam Wam smęcić o ciągłych problemach... za bardzo bym się za Wami stęskniła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.