Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 21:21   #3421
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Tu bym się nie czepiała, bo pisała to pani - Darczyńca. Jak widziała paczki po 20 kartonów to jej smutno było,że ona pomogła tylko na miarę swoich możliwości.
Kurczę, faktycznie, teraz mi głupio. Musiały mi się profile pomieszać. Tyle jest tych "szlachta nie pracuje" że się ciężko połapać.
Stary 2014-12-16, 21:24   #3422
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Kurczę, faktycznie, teraz mi głupio. Musiały mi się profile pomieszać. Tyle jest tych "szlachta nie pracuje" że się ciężko połapać.
Trochę niefortunnie sformułowane - podejrzewam, że nie Ty jedna miałaś podobne odczucia po pierwszym czytaniu.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:45   #3423
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Nie oburzam się za wyciąganie tego postu
Ale sama widzisz, że te koszty trochę z Inicjatywa z Marzycielską Pocztą świetna, ale nie sądzę, żeby pochłaniała ogromną sumę.
Na linii wolontariusz-dziecko wszystko wydaje się bezproblemowe i bezkosztowe; kilka stron temu wypisywałam wyliczenia - wynikało z nich to, że spora ilość pieniędzy rozchodzi się na koszty funkcjonowania stowarzyszenia, promocję. Tylko osoba fundująca indeks myśli, że to dla dziecka. Szkoda, bo akcja naprawdę mądra.
Faktycznie cena Indeksu jest bardzo duża, na pewno część pieniędzy idzie na te dzieci, którym nie zasponsorowano indeksu... W zeszłym roku mieliśmy też sporo pieniędzy na wydarzenia, w tym roku cena ideksu poszybowała w górę a pieniądze dla dzieci w dół :P Już dziś nie będę się rozpisywać na ten temat wątek nie o tym a i muszę już iść spać

Ale skoro nadrobiłam wątek to dodam swoje o SzP: byłam darczyńcą w tym roku (składaliśmy się dużą grupą), trafiłam na świetną rodzinkę, ale po przeczytaniu tego wątku zastanowię się bardzo poważnie nad udziałem w tej akcji w przyszłym roku...
Stary 2014-12-16, 23:27   #3424
Neonka_
Raczkowanie

Dziewczyny, trochę późno ale może jeszcze ktoś mi podrzuci linki do tych profili

Wysłano z tel.
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 23:29   #3425
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Przewanie Ci ludzie dostaja paczke tylko raz bo daje im sile do mobilizacji i zmiany zycia na lepsze.A nie co roku, i dlatego wymagaja wiecej od darczyncow.
Taa, mobilizacji mówicie?
Już nie mogę tych łzawych opisów, jak to dzieci płakały na widok kisielu. Żerują na tych ludziach. Nawet bardziej mnie to wkurza, niż cudownie ofiarowane 200zł na stacji benzynowej
Stary 2014-12-16, 23:46   #3426
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Taa, mobilizacji mówicie?
Już nie mogę tych łzawych opisów, jak to dzieci płakały na widok kisielu. Żerują na tych ludziach. Nawet bardziej mnie to wkurza, niż cudownie ofiarowane 200zł na stacji benzynowej
Hihihi
jutro muszę zatankować bo już na oparach lecę. Może powiem, że wiozę szlachetne paczki i pozwolą mi zatankować za darmo?^^

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 08:18   #3427
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
Ale skoro nadrobiłam wątek to dodam swoje o SzP: byłam darczyńcą w tym roku (składaliśmy się dużą grupą), trafiłam na świetną rodzinkę, ale po przeczytaniu tego wątku zastanowię się bardzo poważnie nad udziałem w tej akcji w przyszłym roku...
SzP znam nie tylko z przytoczonych tu sytuacji, ale jest sporo potrzebujących rodzin i im warto pomagać - starsze osoby, chore. Pozostaje Ci pomoc na własną rękę, ale tutaj może być naprawdę ciężko - raz, że dotrzeć do takich osób, dwa - nie masz narzędzi, żeby ocenić sytuację (mimo wielu wpadek w SzP jednak te kryteria są).
W tym roku w pracy zrzucaliśmy się na pomoc rodzinie nieobjętej SzP, wyszedł straszny chaos. Połowa kwoty poszła na upominki dla dzieci - kucyki Pony, Monster High i słodycze, reszta na żywość. Podejrzewam, że gdyby w ramach SzP wybrali osobę starszą, schorowaną - ta pomoc mogłaby o wiele więcej zmienić.
Natomiast nasi przyjaciele wybrali dwie rodziny z SzP - widać było, że trudne sytuacje. Jeden opis mocno chwytał za serce - kobieta po tragicznej śmierci męża wychowuje 2 córki, z których młodsza ma ciężką postać porażenia mózgowego; kobieta opiekuje się także ciężko chorą matką - leżącą. Z TŻ-tem włączyliśmy się do pomocy - mam poczucie, że tę rodzinę sprawdziły mądre osoby, były konkrety.

Poranna prasówka:

Cytat:
A ja znam przypadek, gdzie rodzina 'niby' potrzebująca wymieniała co im potrzebne i dziwne było to, że potrzebowali samych drogich sprzętów. Zmywarka, płyta indukcyjna z kompletem garnków (zastrzeżone było żeby to nie były garnki z lidla czy tesco bo są liche), lodówka duo (czyli dwuskrzydłowe otwarcie) i praalka. Do pralki padł komentarz od chłopca: Damy ją wujkowi na wesele.
No sorry, ale kto taką rodzinę sklasyfikował? Chyba tylko znajomy wolontariusz/lider.
Znam takich którzy prosili o mikrofalówkę, żeby dzieciaki sami podgrzewali zupę z mopsu a i tak dostali tylko art.chemiczne do sprzątania i słodycze. Nawiasem-słodycze oddali do caritasu bo u nich alergia na kakao i wyroby czekopodobne...
Nie zdziwię się, jeśli takich głosów pojawi się więcej...

Cytat:
Nie wszyscy mieli tak SZLACHETNĄ PACZKĘ. Są i tacy, którzy dostali używane koślawe, przepocone buty – zapewne ktoś z rodziny SZANOWNEGO DARCZYŃCY cierpiał na zwyrodnienia stawowe tzw. haluksy, używane brudne bluzki – ślady po pudrze, palta z innej epoki, perfumowane szaliki i wiele jeszcze innych zbędnych ciuchów tej klasy było w SZLACHETNEJ PACZCE.
I co z tym zrobić ? A może ubrać się i pojechać do siedziby stowarzyszenia w Krakowie…. A może przekazać do Wytwórni Filmowej jako rekwizyt – zawsze się przyda do jakiegoś filmu….
Czy SZLACHETNA PACZKA polega na pozbyciu się starych rzeczy
z szafy ?
Oprócz tego świąteczna SZLACHETNA PACZKA żywnościowa zawierała specjały tzw. przetwory tj. mielone ogórki, dżemy, grzybki itp., pochodzące z niewiadomego źródła i niewiadomej daty produkcji. Naruszone opakowania makaronów i soli zapakowane w ekologiczną zieloną reklamówkę ulegającej już degradacji.
Dołączone do tego zostały 4 torebki przypraw, paczka grochu, fasoli, ryżu,kaszy gryczanej i jęczmiennej, puszka groszku i kukurydzy, słoiczek musztardy i majonezu, a do popicia herbatka Minutka i kartonik soczku owocowego.
Darczyńca nie zapomniał o podniebieniu i zapakował też do paczki 2 czekolady, 2 mikołaje i ptasie mleczko.
A miało być jak w bajce….oczekiwana SZLACHETNA PACZKA sprawiła ogromną przykrość rodzinie i wolontariuszom, którzy byli obecni przy otwieraniu 4 paczek. Doświadczony Darczyńca, który już 4 raz szykował SZLACHETNĄ PACZKĘ kompletnie się do tego nie przygotował. Wybierając rodzinę wnikliwie zapoznał się z jej życzeniami i nie wywiązał się nawet z jednej pozycji. Rodzina jest
bardzo zawiedziona, spędzi smutne święta. Darczyńca sprawił ogromny ból i uraz psychiczny. Nikogo to nie obchodzi. Projekt SZLACHETNA PACZKA ma szczytny cel i spełnia marzenia potrzebujących. Okazało się, że ma nieodpowiedzialnych darczyńców a w mediach organizatorzy SZLACHETNEJ PACZKI tak pięknie przedstawiają
wzorowych darczyńców. Nigdy nie pokazują przykrych przypadków. Finał SZLACHETNEJ PACZKI ogłosił średnią wartość
paczki ponad 2.000 tys. złotych.
Wielokrotne rozmowy z przedstawicielami i wolontariuszem nie przyniosły żadnych pozytywnych efektów. A wręcz przeciwnie rodzina otrzymała odpowiedź od lidera np.cytuję: darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, np. cytuję: a czego się pani spodziewała od SZLACHETNEJ PACZKI.
Nasuwa się refleksja, lojalność organizatorów projektu
SZLACHETNA PACZKA powinna ich skłonić do zadośćuczynienia rodzinie, aby pogodnie spędziła ona święta i miała pozytywne wrażenie o SZLACHETNEJ PACZCE.
Pomijam to, że ciężko się to czyta, bo styl rodem z tekstu pisanego na potrzeby pozycjonowania strony www. No i są dwa problemy - wolontariusze (tak, Ci od paczkowej nowomowy) roztaczają cudowne wizje przed rodzinami i potem każda spodziewa się 70 kartonów z kompleksowym wyposażeniem domu z osobistym listem od prezydenta lub celebryty. Podobnie ileś razy na profilu wypowiadają się rodziny po wstępnym wywiadzie, które są zawiedzione, że nie nic nie dostały, a tak im wolontariusze naobiecywali - powinno się jasno informować o kwalifikacji do akcji.
Drugi problem - "góra" niewiele robi z nierzetelnymi darczyńcami lub rodzinami, które po otrzymaniu paczki pokazują swoje "prawdziwe" oblicze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 08:44   #3428
aer
O RLY?

Nie wiem, czy było wrzucane, ale:

"Nasza paczka trafia do rodziny ktora ma 4mcy bobasa a jej dochód to 26 zł na osobę na mc po odliczeniu opłat
SZok jak tak mozna mieć w dupie obywateli"

zzzzzzzzz... jak można w takiej sytuacji decydować się na dziecko Oo

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:13   #3429
LuckyJane
Rozeznanie

Momentami przykro się czyta ten wątek. Wiara w ludzi upada, fanty z SzP sprzedawane na alledrogo, żeby było na lekarstwo na chorobę alkoholową. Pretensje i postawa roszczeniowa.
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:20   #3430
GrumpyCat
Wredny kotecek

cornflower_girl to z fb? Super się czyta do porannej kawusi

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy było wrzucane, ale:

"Nasza paczka trafia do rodziny ktora ma 4mcy bobasa a jej dochód to 26 zł na osobę na mc po odliczeniu opłat
SZok jak tak mozna mieć w dupie obywateli"

zzzzzzzzz... jak można w takiej sytuacji decydować się na dziecko Oo
Jedno dziecko mają? Wiesz tutaj akurat byłabym ostrożna.. mogli wpaść a nie każdego stać żeby jechać za granicę skrobać.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

A co do tego cytatu wyżej, to wcale mi nie szkoda tej rodziny od starych ciuchów. Niektórzy dzielili się tym co mają. Jakbym była w skrajnej biedzie to wolałabym chodzić w starym palcie niż w niczym.. Może niech w przyszłym roku zaznaczą, że mogą paczki robić jedynie zamożni obywatele. Dalej utwierdzam się w przekonaniu, że lumpeksy są dla biednych ale pracujących, a dla szlachty z paczek tylko nowe z metkami
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:24   #3431
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
cornflower_girl to z fb? Super się czyta do porannej kawusi

A co do tego cytatu wyżej, to wcale mi nie szkoda tej rodziny od starych ciuchów. Niektórzy dzielili się tym co mają. Jakbym była w skrajnej biedzie to wolałabym chodzić w starym palcie niż w niczym.. Może niech w przyszłym roku zaznaczą, że mogą paczki robić jedynie zamożni obywatele. Dalej utwierdzam się w przekonaniu, że lumpeksy są dla biednych ale pracujących, a dla szlachty z paczek tylko nowe z metkami
Z oficjalnego fejsbunia Paczki - same nowości, zapisuję dla potomności, bo jutro tego może nie być

Co do tamtej rodziny - ciuchy da się uprać, naprawić. Ale te przepocone buty - rozumiem ludzi, że mają opory żeby chodzić w używanych butach, bieliźnie. Co do lumpów - nie tylko dla biednych - mnie osobiście żal wywalać 300 zł za nową bluzkę z metką z galerii

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Momentami przykro się czyta ten wątek. Wiara w ludzi upada, fanty z SzP sprzedawane na alledrogo, żeby było na lekarstwo na chorobę alkoholową. Pretensje i postawa roszczeniowa.
Swego czasu jak pomagałam przy sprawdzaniu opisów naprawdę można było wyczuć, że niektóre rodziny w pewnych rejonach niestety mają predyspozycje do takich zachowań. Osobiście podchodzę z ogromną ostrożności do rodzin, które mają bogatą listę wyposażenia domu i sprzętów ADG, a sytuacja jest "normalna" - tzn. rodziny nie dotknęło nieszczęście; ktoś nagle nie zachorował i rodzina musiała wysprzedać wszystko, co było wartościowe.
To nie jest sytuacja, że schorowana staruszka, która prosi o chleb, nagle okazuje się milionerką.

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-12-17 o 09:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 09:55   #3432
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Ja trochę rozumiem rozżalenie tych co dostali kg ryżu i czekoladę, skoro czytali że inni dostają pralki, lodówki, telewizory i tablety. Są duże dysproporcje w ilościach i wartościach paczek.
Oczywiście powinni się cieszyć, że dostali cokolwiek, ale trochę żal jest że mieli mniej szczęścia i trafili na mniej zamożnego darczyńcę.

Tu jest moim zdaniem pole do działania dla Paczki.
Nagłaśniają te paczki "bogate" i sporo osób rezygnuje z podarowania czegokolwiek, bo nie stać jej na zrobienie wypasionej paczki. A są przecież osoby którym potrzeba wszystkiego i ucieszyłyby się nawet ze skromnej paczki i tego symbolicznego kilograma ryżu. Zawsze to 3zł więcej w portfelu.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:05   #3433
GrumpyCat
Wredny kotecek

Świat jest dobry,tylko ludzie na nim źli. Nie wszyscy widzą potrzebę pomocy.

jestem zua.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:14   #3434
cranberry juice
ctrl alt delete

Ej no dziewczyny nie bądźcie takie. Podzielcie się tą wanną
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:30   #3435
kennedy
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem. Czy paczki sa czy nie sa sprawdzane przed podarowaniem? bo powinny byc- to jest najwazniejsze zadanie dla wolontariuszy. Zeby nikt nie dostal smierdzacych butow lub brudnych ciuchow.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:33   #3436
Ingel
Rozeznanie

a Tak poza tym jaki ma sens wpisywanie w wyksztalcenie wyzszej szkoly lenistwa? czy oni mysla ze sa przez to fajni, oryginalni, zabawni?
bosh jaka patola, az przykro sie robi
Ingel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:43   #3437
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem. Czy paczki sa czy nie sa sprawdzane przed podarowaniem? bo powinny byc- to jest najwazniejsze zadanie dla wolontariuszy. Zeby nikt nie dostal smierdzacych butow lub brudnych ciuchow.
Podobno nie są sprawdzane. Zwłaszcza, że część paczek jest dostarczana do magazynu już zapakowana jako prezent, w papierze prezentowym itp. Wtedy ewentualne otworzenie paczki zniszczyłoby opakowanie.

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja się dziwię, że tym ludziom nie wstyd ustawiać sobie na profilu te wszystkie szlachty nie pracują, wyższa szkoła lenistwa itp itd
Mnie to częściowo dziwi, a częściowo nie. Jak widać jest sporo niepracujących szlachciców, którzy żyją sobie całkiem nieźle, a Szlachetna Paczka tylko ich utwierdza w przekonaniu, że ich styl życia jest odpowiedni.
Jeśli ktoś ma wpisane w profilu „Szlachta nie pracuje”, dodaje masę zdjęć z wyjazdów zagranicznych, klnie jak szewc i obraża, a Szlachetna Paczka nadal do niego trafia, to według mnie problem jest przede wszystkim ze Szlachetną Paczką, która utrwala szkodliwe społecznie zachowania.

Mam nadzieję, że do przyszłego roku uda się nagłośnić to, jak naprawdę Szlachetna Paczka działa. Dobrze byłoby też robić od razu zrzuty ekranu wypowiedzi z profilu na Facebooku, bo szybko są usuwane (a samo cytowanie treści postów wygląda mniej wiarygodnie).

Właśnie, jeśli ktoś pisze na publicznej stronie na Facebooku ze swojego profilu z imieniem i nazwiskiem, to można potem ewentualny zrzut ekranu z jego postem publikować bez ukrywania imienia i nazwiska?
Stary 2014-12-17, 10:56   #3438
cranberry juice
ctrl alt delete

Zawsze można imię i nazwisko zamazać w prostym programie graficznym.

Jestem ogólnie ZA antystroną na Facebooku, ale tylko gdyby ktoś ładnie i merytorycznie napisał, dlaczego anty (bo jest niewychowawcza, bo utrwala szkodliwe społecznie zachowania, bo weryfikacja rodzin się nie sprawdza itp.). A nie tylko hejt na wielodzietnych, bo wtedy wyjdzie, że po prostu wizażanki zazdroszą tych tabletów No bo szczerze powiedzmy, no zazdroszczą, ja właśnie se tableta kupiłam, także zrozumcie ten ból, że musiałam wybulić eurasy, a szlachta tak po prostu dostanie, bo oni mają takie marzenie
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:00   #3439
skazana_na_bluesa
.

a ja nie mam tableta i nie potrzebuję. czy to znaczy, że mój hejt tutaj to zazdrość?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:00   #3440
20160901857
Konto usunięte

Skoro ktoś pisze publicznie to można.

Mnie juz ręce opadły na cała te akcje, nawet sie komentować nie chce. Człowiek haruje jak idiota na te paczki, zapomogi i zasiłki, flaki sobie wypruwa zeby zarobić na siebie i pośrednio na tabun nierobów, a i tak sie jeszcze nasłucha jak to zle, jaka nieczułość panuje.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:03   #3441
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Zawsze można imię i nazwisko zamazać w prostym programie graficznym.
Wiem, że można i jest to łatwe do zrobienia Chodzi mi o to, czy trzeba. Nie jestem za tym, by ukrywać tożsamość osób, które same pisały nieładne posty ze swojego oficjalnego profilu na ogólnodostępnym profilu Szlachetnej Paczki.

Cytat:
Jestem ogólnie ZA antystroną na Facebooku, ale tylko gdyby ktoś ładnie i merytorycznie napisał, dlaczego anty (bo jest niewychowawcza, bo utrwala szkodliwe społecznie zachowania, bo weryfikacja rodzin się nie sprawdza itp.). A nie tylko hejt na wielodzietnych, bo wtedy wyjdzie, że po prostu wizażanki zazdroszą tych tabletów
Zgadzam się.

Cytat:
No bo szczerze powiedzmy, no zazdroszczą, ja właśnie se tableta kupiłam, także zrozumcie ten ból, że musiałam wybulić eurasy, a szlachta tak po prostu dostanie, bo oni mają takie marzenie
No niestety. Pomysł pozgłaszania wielu Wizażanek do Szlachetnej Paczki, który się już w tym wątku pojawił, coraz mniej absurdalny mi się wydaje

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Skoro ktoś pisze publicznie to można.
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Mnie juz ręce opadły na cała te akcje, nawet sie komentować nie chce. Człowiek haruje jak idiota na te paczki, zapomogi i zasiłki, flaki sobie wypruwa zeby zarobić na siebie i pośrednio na tabun nierobów, a i tak sie jeszcze nasłucha jak to zle, jaka nieczułość panuje.
Ano. Pal licho Szlachetna Paczka, bo tylko ochotnicy ją sponsorują, ale takie roszczeniowe szlacheckie rodziny wyciągają też rękę po socjal. Jak się okazuje – całkiem spory socjal. Przykre to.
Stary 2014-12-17, 11:16   #3442
201604191001
Konto usunięte

Mogłabym założyć taki anty fp, ale szczerze przyznaję, że odrobinę boję się jakie mogą być konsekwencje prawne xD

Dobra, może się nazywać Szlachecka Paczka? Czy jakoś inaczej?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:18   #3443
exist_
Zakorzenienie

Hm ja bym się powstrzymała może od szldcheckiej- pasuje tak nazwać żeby nie było że kpimy itp.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-17, 11:20   #3444
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Hm ja bym się powstrzymała może od szldcheckiej- pasuje tak nazwać żeby nie było że kpimy itp.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zawsze można wyjaśnić, że duża część beneficjentów Szlachetnej Paczki ma w swoich profilach informację „Szlachta nie pracuje”
Stary 2014-12-17, 11:21   #3445
201604181004
Konto usunięte

Ja tez sie boje konsekwencji prawnych hm
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:31   #3446
201604191001
Konto usunięte

Ja myślę, że i tak sporo będzie trzeba wyjaśniać i tłumaczyć osiem razy to samo, więc jedna rzecz więcej do tłumaczenia nie robi różnicy

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

To czekajcie, ja to skonsultuję z prawnikiem

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Jak oddzwoni to dam znać. A na razie założę Szlachecką Paczkę i zostawię ją pustą. Trzeba pomyśleć nad przerobieniem oryginalnego logo.
Stary 2014-12-17, 11:34   #3447
201604181004
Konto usunięte

Moze logo lepiej nie ruszac? Tylko dac przeciwienstwo jakies. Zwiedla choinke i rozbita bombke
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:37   #3448
201604191001
Konto usunięte

Proszę https://www.facebook.com/SzlacheckaPaczka

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Moze logo lepiej nie ruszac? Tylko dac przeciwienstwo jakies. Zwiedla choinke i rozbita bombke
No nie mów tak, bo ja mam pomysła
Stary 2014-12-17, 11:42   #3449
201801191006
Konto usunięte

ja bym mogła zrobić taki anty fb, nie prześmiewczy ani nic, tylko tłumaczący jak krowie na rowie dlaczego anty a nie oh ah
nawet kminiłam czy to by się nie dało podpiąć pod jakiś projekt na studia, ale na zaliczenia mam raczej mniej kontrowersyjne rzeczy

o, widzę że szlachecka paczka już jest. jak się bardziej rozbuduje to zalajkuje
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:44   #3450
201604191001
Konto usunięte

Jakby co to można dawać admina strony, więc ludzie chętni, piszcie na pw, musimy się pokolegować na fb i mogę dawać władzę (jak tylko dowiem się w jaki sposób to zrobić).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości