Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 17:13   #3421
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXI

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Tak, taaaak...
To kiedy wbijasz do mediakraftu?
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:14   #3422
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Polecam od 4:00 minuty
Dziewczyna ma ewidentnie problem, biją ją w tych tramwajach czy co
Generalnie gestykulacja i miny Jakby mogła to by strzeliła z liścia z tego ekranu.
Przyganiał kocioł garnkowi...strasznie chamska i nabuzowana baba, boję się jej:P
Stary 2015-01-19, 17:16   #3423
Amerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Odkąd zaczęłaś nagrywać stałaś się całkowicie nieobiektywna.
Ciągle piszesz że "nie zarabiacie tyle ile nam się wydaje, nie wiecie ile nas to czasu kosztuje, jak się staramy" ...sorry a jak pójdziesz do normalnej pracy to nie musisz się starać? To nie musisz poświęcać czasu? Przypominam że robisz to co robisz dobrowolnie.
Kiedyś całkiem fajnie się Ciebie czytało jako wizażankę, bo miałaś sporą wiedzę na tematy kosmetyczno-włosowe, a obecnie uważam że stałaś się "typową" juciuberką....
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:19   #3424
Yoooko
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=ABJYK904mMg Keep it classy by Agata
Oglądacie ją?
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:20   #3425
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwi_83 Pokaż wiadomość
hej
ktoś pisał o kolczykach Szusz, że znalazł na stronie apartu i kosztują ponad 1 tysiąc, to nie te, Szusz ma o numerze AP122-1882 . przynajmniej tak mi się zdaje
Nie, te jej to 105.350.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:20   #3426
anjia
Zadomowienie

Melevis, z całym szacunkiem do Twojej pracy bo widać, że robisz to na czym się znasz i wkładasz w to "siebie", ale chyba strzelasz sobie i jutjuberkom w kolano. Może i nieświadomie wytwarzasz atmosfere "MY jutjuberki, znające się na rzeczy i WY szary tłum, który nie wie ile to (nagrywanie) kosztuje".
Stary 2015-01-19, 17:22   #3427
Mirabilka
Zakorzenienie

dużo ytuberek ma na łóżku zawieszone lampki choinkowe ok względy estetyczne - ale dziwie się, że je prąd nie pokopał... albo inaczej zachowanie niektórych ytuberek wskazuje na lekki wstrząs

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 17:26   #3428
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta

a co z tym co pokazuje? nie samym montażem człowiek żyje
Stary 2015-01-19, 17:27   #3429
Amerie
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Nie pomyliłam Cie z nikim.
Czytam ten wątek od początku, pamiętam Twoje pierwsze filmy - ze złym balansem bieli i z okropnym dźwiękiem i uwierz mi - jest tak jak napisałam wyżej i tak jak napisała dziewczyna wyżej - Twoje wypowiedzi są formułowane w stylu "My Jutuberki" i "WY szare ludzie".
Amerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:33   #3430
Ace_
Raczkowanie

I ja muszę przyłączyć się do zdania dziewczyn wyżej. Polski youtube w większości ( z wyłączeniem kilku kanałów) to te same powtarzające się treści : haule, denka, haule, vlogi, setki tagów itp. Ja nawet wolałabym, aby filmik prezentował się gorzej jakościowo, ale wnosił coś nowego, fajnego, coś czym mogłabym się zainspirować i co wynieść z takiego filmiku. I do tego nie potrzeba sztabu ludzi tylko pomysłu na siebie i na swój kanał. Jeżeli takiego się nie ma, a chce się powielać to co zostało nagrane setki razy to najlepiej w ogóle zrezygnować z nagrywania. Teraz naprawdę pomału nie ma kogo oglądać. Nie uderzam tutaj akurat do Ciebie Melevis, bo jestem widzem i bardzo podoba mi się to co robisz i o czym mówisz, masz tą treść na kanale, o którą nam tu wszystkim chodzi. Nie trzeba wrzucać filmiku codziennie i robić rozwklekłych 'tygodni ze sobą', żeby widza zaciekawić i sprawić, żeby kliknął w subskrypcję.
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:44   #3431
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Treść usunięta
Ciężko się nie zgodzić
Cytat:
TTreść usunięta
Jasne, ja to rozumiem - krytykujemy twoje koleżanki. Ale wiesz, czasami nie chodzi o ilość tylko o jakość

Cytat:
Napisane przez FoolproofMakeup Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, konstruktywną krytykę, kciuki w górę, obejrzenia moich filmików i subskrypcje! <3 <3 <3 Przekroczyły moje najśmielsze wyobrażenia Wszystko wzięłam sobie do serca i zapisałam i oczywiście będę stale doskonalić swoje filmiki ^_^Dzięki Wam mam jeszcze więcej motywacji żeby kręcić dalej))

Napisy zrobiłam sama (tłumaczyłam i dopasowywałam do filmiku). Jest opcja napisów automatycznych robionych przez YT, ale to co mi zaproponował w ogóle nie pokrywało się z tym co faktycznie mówiłam i był to typowy "angielski" z translatora.

Cattivo, i który lakier wybrałaś?

Pracuję nad trailerem do kanału z przedstawieniem kim jestem i też powiem o moim typie skóry, włosów itp, taki profil urodowy, tylko najpierw chcę lepiej opanować aparat, światło, kąt etc. )

Dziękuję weraa66, mysiunia246, Cattivo, Rozyczkadzessi, Ciemna163, peach_passion, TheDocha, MostlyAhhhs mam teraz zaciesz na twarzy po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi haha I oczywiście wypunktowane co zmienić w następnych filmikach!)
A proszę bardzo - powodzenia w nagrywaniu, wpadaj tu do nas

Cytat:
Treść usunięta
Melevis, proszę Cię - kto z polskiego juciuba jest dla Ciebie inspiracją? Co możesz podpatrzeć? Ustawienie dźwięku czy światła jest b. istotna, ale mi nie o to teraz chodzi Chodzi mi o formę, pomysł na kanał, a przede wszystkim o swój styl, którego brakuje u naszych dziewczyn Ja nie mówię, że nie wkładacie w to sporo czasu i energii, tylko, że efekt jest taki, że 90% robi, mówi i kupuje to samo, no siostry ksero po prostu
Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość

Pohejtowałabyś z nami trochę, Melvis Twój avatar w wątku zwykle zwiastuje obronę branży YT.

Cholerka, czy całe #biuru do pomocy Karolinie, to za mało żeby stworzyć ciekawy filmik? Sprzęt ma, ludzi ma, towary do pokazania ma- tylko chęci brakuje, bo kiepskość też się sprzedaje.
AlinaRose ma potencjał by zrobić coś ciekawego na kanale, o ile dobrze kojarzę zamuje się grafiką komputerową.
Dokładnie - jak mam być szczera, to nie pojmuję dlaczego mimo całej #biuru otoczki filmy Oleski czy Karoliny wyglądają cały czas tak samo Ale z drugiej strony o jakim #biuru my mówimy - niby profesjonalne warunki, a wszyscy pamiętamy jaki był dźwięk w nagrywanych tam filmach, nawet ścian nie wygłuszyli Ale ok, już abstrahując od dźwięki, przecież tam siedzą ponoć panowie pomagający montować itd. Gdzie to widać
Cytat:
Treść usunięta
Nie no, błagam
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:45   #3432
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Cytat:
http://instagram.com/p/yCjOhYNIA-/
Co ciacho tak kombinuje. Ni przypiął ni przyłatał.
To jednak nie wlosy robia jej taka wielka glowe

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:45   #3433
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Melevis, odnoszę wrażenie, że kiedyś czułaś się jedną z nas - wizażanek. Wspólnie z nami się śmiałaś, luźno rozmawiałaś o innych dziewczynach. A od pewnego czasu, gdy się pojawiasz, to prawie wyłącznie, aby stanąć w obronie jakiejś Jutuberki, zaznaczając przy tym o wielkim nakładzie pracy, jaki włożyła w nakręcenie filmiku.
Zrobiłaś jakiś podział na "wy" i "my" - gdzie "wy" nigdy nie zrozumiecie, jak "my" ciężko pracujemy w pocie czoła, ale co "wy" możecie o tym wiedzieć...
Ale Twoje filmiki jak i Ciebie bardzo lubię - jesteś sympatyczną i inteligentną dziewczyną, która ma coś do przekazania. Twoja praca sama się obroni, bo to, co robisz, robisz dobrze. Nie wiem czy warto tak zacięcie walczyć o innych...
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:46   #3434
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Ace_ Pokaż wiadomość
I ja muszę przyłączyć się do zdania dziewczyn wyżej. Polski youtube w większości ( z wyłączeniem kilku kanałów) to te same powtarzające się treści : haule, denka, haule, vlogi, setki tagów itp. Ja nawet wolałabym, aby filmik prezentował się gorzej jakościowo, ale wnosił coś nowego, fajnego, coś czym mogłabym się zainspirować i co wynieść z takiego filmiku. I do tego nie potrzeba sztabu ludzi tylko pomysłu na siebie i na swój kanał. Jeżeli takiego się nie ma, a chce się powielać to co zostało nagrane setki razy to najlepiej w ogóle zrezygnować z nagrywania. Teraz naprawdę pomału nie ma kogo oglądać. Nie uderzam tutaj akurat do Ciebie Melevis, bo jestem widzem i bardzo podoba mi się to co robisz i o czym mówisz, masz tą treść na kanale, o którą nam tu wszystkim chodzi. Nie trzeba wrzucać filmiku codziennie i robić rozwklekłych 'tygodni ze sobą', żeby widza zaciekawić i sprawić, żeby kliknął w subskrypcję.
Dokładnie tak Odsubsykrybowałam ostatnio sporo kanałów polskich, bo wieje totalną nudą, naprawdę ile można oglądać to samo? Dzisiaj zamierzam zrobic drugą turę unsub. i nie będzie mi szkoda. Może mniejsza oglądalność zmieni podejście naszych jutuberek w tym temacie. Natomiast najfajniej ogląda mi się Nissiax i RLM - zawsze mają coś ciekawego do powiedzenia/pokazania, starają się po prostu i to widać, a nie pitolą trzy po trzy i im wróżę spory sukces w przyszłości (chociaż oczywiscie i tak już osiągnęły sporo).
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:48   #3435
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Możesz też spróbować owinąć pędzel cienką warstwą chusteczki higienicznej/papieru toaletowego na czas schnięcia.
Ja tak robię z paroma pędzelkami i mają po wyschnięciu lepszy kształt.
Super, dziękuję bardzo za radę, tak zrobię dopóki osłonki nie przyjdą.
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 17:50   #3436
Ciemna163
Kociara

O właśnie, zapomniałam dodać - włączyłam sobie filmy pięknej pani Bogusławy (mnie również kojarzy się z Motricią z Addamsów, ale w tym dobrym sensie, b. elegancka babeczka!) i to jest to o czym mówię. Dźwięk kijowy, kamera słabsza, a mimo to jest coś nowego. Chodzi mi o niespotykany wiek, urodę, może też pokazywane kosmetyki (górnopółkowe), ale przede o sposób bycia. Ta pani ma "to coś" I mimo, że mogłaby płynniej mówić (czasami się powtarza lub nadużywa "mmm", "ee"), to i tak obejrzałam chyba z 10 filmów pod rząd przy prasowaniu I nie od wszystkich wymagam montażu w stylu Claire, wystarczy po prostu odrobina oryginalności
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:51   #3437
201605301559
Konto usunięte

Panna Joanna to już zupełnie nie ma pomysłu na siebie...
GRWM po raz milionowy.
https://www.youtube.com/watch?v=La6CRO3zQLI

OnTheLineWithAlex - bardzo ją lubię
Spokojna, opanowana, rzeczowa i jak już robi haul, to pokazuje coś innego, niż inne dziewczyny

Edytowane przez 201605301559
Czas edycji: 2015-01-19 o 17:54
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:54   #3438
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie gestykulacja i miny Jakby mogła to by strzeliła z liścia z tego ekranu.

Ma, ma. Chyba kompleks polaka za granicą, taka nabuzowana. Straszne to! Nawet tego nie puszczam, szkoda mi czasu. Pod tymi filmami, które ktoś wrzucał wcześniej obraża komentujących. Masakra.
By the way. To tutaj chyba należy postawić diagnozę - NERWICA
Stary 2015-01-19, 17:56   #3439
evvelinek
Zakorzenienie

ja postów Melevis nawet nie czytam, bo są zbyt poprawne politycznie jak na ten wątek, a co za tym idzie nic nie wnoszą do dyskusji. niejednokrotnie wygląda to jak ukrywanie swojego osobistego zdania, chyba, że to tak serio, wtedy wybitnie yt Cie przefiltrował na wskroś Melevis

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
Melevis, odnoszę wrażenie, że kiedyś czułaś się jedną z nas - wizażanek. Wspólnie z nami się śmiałaś, luźno rozmawiałaś o innych dziewczynach. A od pewnego czasu, gdy się pojawiasz, to prawie wyłącznie, aby stanąć w obronie jakiejś Jutuberki, zaznaczając przy tym o wielkim nakładzie pracy, jaki włożyła w nakręcenie filmiku.
Zrobiłaś jakiś podział na "wy" i "my" - gdzie "wy" nigdy nie zrozumiecie, jak "my" ciężko pracujemy w pocie czoła, ale co "wy" możecie o tym wiedzieć...
Ale Twoje filmiki jak i Ciebie bardzo lubię - jesteś sympatyczną i inteligentną dziewczyną, która ma coś do przekazania. Twoja praca sama się obroni, bo to, co robisz, robisz dobrze. Nie wiem czy warto tak zacięcie walczyć o innych...
niestety odwaga zanika z każdym nagranym filmikiem i przyjętą za niego kwotą dziwię się temu przeogromnie.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-19, 17:57   #3440
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Odsubsykrybowałam ostatnio sporo kanałów polskich, bo wieje totalną nudą, naprawdę ile można oglądać to samo? Dzisiaj zamierzam zrobic drugą turę unsub. i nie będzie mi szkoda. Może mniejsza oglądalność zmieni podejście naszych jutuberek w tym temacie. Natomiast najfajniej ogląda mi się Nissiax i RLM - zawsze mają coś ciekawego do powiedzenia/pokazania, starają się po prostu i to widać, a nie pitolą trzy po trzy i im wróżę spory sukces w przyszłości (chociaż oczywiscie i tak już osiągnęły sporo).
Ty odsubskrybujesz, a przyjdzie następne pokolenie małoletnich fanek i biznes będzie się kręcił dalej.
Stary 2015-01-19, 18:00   #3441
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
GRWM po raz milionowy.
jej, ile można? aż wierzyć się nie chce, że ma ponad 100 000 subskrypcji
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:00   #3442
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość

pisz śmiało, zawsze pomogę na tyle, na ile będę w stanie
może czas przestać tylko hejcić i trza zostać juciuberką. mam nawet dobrego montażystę, który zrobi dla mnie wszystko także ten

nic nie doszło i to nie jest raczej ogólny problem, bo od innych wizażanek dostaję normalnie. Wyślij ponownie

ogólnie, dziewczyny, jeśli któraś pisała i nie dostała żadnej odpowiedzi to proszę o ponowną wiadomość. Zawsze odpisuję - albo od ręki, albo daję znać, że odpiszę za kilka dni, ale nie zostawiam bez odzewu

Dziękuję, naskrobię coś wieczorem

No to nic tylko zaczynać w takim razie Trzymam kciuki
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:01   #3443
Selvan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Claire - montaż cuuudo kiedy ktoś się będzie tak starał u nas?

btw, też nosicie tyle rzeczy w podręcznej kosmetyczce? Dla mnie to sporo, mam lusterko, mini szczotkę, balsam do ust, mini atomizer perfum z Sephory (taki gdzie sama wlewam zapach), no i jeśli mam jakiś kolor na ustach to też wezmę szminkę, ale to tyle A Wy?
Po 2 tygodniach bez czystki w torebce mam w niej z 8 (jak nie więcej) produktów do ust. Poza tym to noszę tylko jakiś puder z lusterkiem, pilnik do paznokci, krem do rąk, spray z spirytusem do dezynfekcji i jakieś mokre chusteczki. Jak wychodzę na więcej niż 10 godzin to czasem dorzucę coś do odświeżenia makijażu (zazwyczaj róż i zalotkę) i szczotkę do włosów.
Atomizera się jeszcze nie dorobiłam. Ten, który miałam zniknął w tajemniczych okolicznościach przyrody.

Cytat:

Ona się denerwuje jak ktoś nie jest pięć minut przed czasem na spotkaniu.
Bardzo dużo rzeczy ją denerwuje. Może dlatego ludzie w Polsce są dla niej tacy nieuprzejmi? Wieje od niej aurą ciągłej irytacji i zdenerwowania.
Ja z tym co ona opisuje w filmikach, o tym czemu nie lubi Polski, spotykam się sporadycznie i nie tylko w Polsce.
W jej ukochanym UK panie w sklepach też potrafią naskoczyć z pretensją, że nie mają jak wydać, a nawet zaproponować by odłożyć towar, bo jej nie chce się wbić na kasę ręcznie, a skaner nie czyta.
Widocznie punkt widzenia zależy głównie od podejścia do życia.

Edytowane przez Selvan
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:02
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:01   #3444
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Ty odsubskrybujesz, a przyjdzie następne pokolenie małoletnich fanek i biznes będzie się kręcił dalej.
Może i tak, ale przynajmniej oczyszczę sobie listę subów A poza tym konkurencja na yt rośnie i stagnacja wcale nie jest dobra dla jutuberek, szczególnie tych starszych stażem.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:05   #3445
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
GRWM po raz milionowy.

OnTheLineWithAlex - bardzo ją lubię
Spokojna, opanowana, rzeczowa i jak już robi haul, to pokazuje coś innego, niż inne dziewczyny
też bardzo OnTheLineWithAlex lubię a poznałam ją dzięki madzikowi
niby też niewiele jej filmy wnoszą do mojego życia, ale ma cos takiego w sobie ze oglądam z uśmiechem

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Po 2 tygodniach bez czystki w torebce mam w niej z 8 (jak nie więcej) produktów do ust. Poza tym to noszę tylko jakiś puder z lusterkiem, pilnik do paznokci, krem do rąk, spray z spirytusem do dezynfekcji i jakieś mokre chusteczki. Jak wychodzę na więcej niż 10 godzin to czasem dorzucę coś do odświeżenia makijażu (zazwyczaj róż i zalotkę) i szczotkę do włosów.
Atomizera się jeszcze nie dorobiłam. Ten, który miałam zniknął w tajemniczych okolicznościach przyrody.

Ona się denerwuje jak ktoś nie jest pięć minut przed czasem na spotkaniu.
Bardzo dużo rzeczy ją denerwuje. Może dlatego ludzie w Polsce są dla niej tacy nieuprzejmi? Wieje od niej aurą ciągłej irytacji i zdenerwowania.
Ja z tym co ona opisuje w filmikach, o tym czemu nie lubi Polski, spotykam się sporadycznie i nie tylko w Polsce.
W jej ukochanym UK panie w sklepach też potrafią naskoczyć z pretensją, że nie mają jak wydać, a nawet zaproponować by odłożyć towar, bo jej nie chce się wbić na kasę ręcznie, a skaner nie czyta.
Widocznie punkt widzenia zależy głównie od podejścia do życia.
z cyklu "polaczek zagranico": zapraszam panią do Bułgarii, tutaj jak ktoś się nie spóźni przynajmniej pół godziny to serio jest mocno dziwne. Przyjście na czas jest traktowane jak odchylenie od normy prawie

myślałam, że ja jestem nerwowa i narwana, ale po chyba nie jest ze mną az tak zle, jak tak na nią patrze
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:09   #3446
Harmena
Przyczajenie

Pozwólcie że się wtrącę - zarówno jako youtuberka, jak i widz.

Co do pieniędzy - kasa z samego youtube'a jest mała. Większa przychodzi razem z reklamodawcami (o ile Ci chcą płacić - często jest "dam Ci krem, a ty mi zrób 3 filmy o nim, każdy zmontowany w 3 wersjach z dwoma różnymi podkładami muzycznymi, a ja ewentualnie sobie wybiorę coś co mi się nie podoba." Dopiero przy większej ilości subskrybentów zaczynają się bardziej zachęcające propozycje).
Kasę z reklam przed filmami można łatwo policzyć - CPM (wartość na tysiąc wyświetleń) wynosi w Polsce około 1,5 $. Ta kwota dzielona jest zazwyczaj między youtubera a partnera. Zazwyczaj w przedziale od 40% do 70% dla youtubera -> 0,6-1,05$. Weźmy pod uwagę średni kurs dolara 3,71. Daje to od 2,23 do 3,9 za tysiąc wyświetleń. Co ważne 1000 wyświetleń przy których wyświetlają się reklamy. Biorąc pod uwagę, że znaczna większość ludzi używa AdBlockerów i tym podobnych sądzę, że spokojnie można uznać, że ten przedział kwotowy osiągany jest przy 2000 realnych wyświetleń.
Teraz ile taka vlogerka z dajmy na to 20 tys. wyświetleń zarabia z reklam wyświetlanych przez youtube.
Zakładam, że wrzuca filmy dwa razy w tygodniu i każdy jest oglądany przez 10 tys. osób. Wychodzi 90 tys. wyświetleń. Biorąc pod uwagę wcześniejsze wyliczenia kwotowe daje to od 100 do 175 zł miesięcznie. Nie biorę pod uwagę podatku, bo suma zarobków rocznie jest niższa niż kwota wolna od podatku. Jeśli oprócz tego mamy dochody z innych źródeł, to od podanych kwot trzeba jeszcze odjąć podatek dochodowy.
Teraz policzmy sobie koszty jakie trzeba ponieść, żeby nagrywać filmy o przeciętnej jakości (kwoty przybliżone):
- aparat/kamera - 1500zł,
- światło - 300zł,
- program do obróbki - 1700zł,
zakładam, że każda z nas pracuje na komputerze, który już posiadała, więc nie doliczę tego kosztu.
Do tego dochodzą nam bieżące opłaty za prąd (liczmy że przez godzinę mamy zapalone światła i kamerę podłączoną do prądu, a potem komputer chodzi na pełnych obrotach od kilku do kilkunastu godzin).
Nie są to wszystkie wydatki, ale wybaczcie - nie będę ich dokładnie rozpisywać, bo byłby to zdecydowanie zbyt długi wywód (piszę na ten temat licencjat).
Zakładając, że chcemy z pieniędzy zarobionych na youtubie pokryć tylko koszta sprzętu, to będziemy zarabiać na niego od 20 do 35 miesięcy (uśredniając, że przez cały ten czas mamy te 20 tys. widzów. Oprócz tego, że wzrasta, weźcie też pod uwagę, że zaczynamy od zera. Ja pierwszych 100 widzów zbierałam przez pół roku). Jeżeli chcemy polepszać jakość, to musimy wydać kolejne pieniądze. Tu pojawia się pytanie - czy inwestujemy pieniądze, które pochodzą z innych źródeł, czy chcemy się oprzeć na samym youtubie.

Jak gdzieś kiedyś ktoś napisze, że jakiś youtuber się sprzedał, bo z kimś współpracuje możecie mu podlinkować

Jeśli twierdzicie, że oglądacie film z powodu treści, a nie jego estetyki to bardzo się cieszę, ale jednocześnie chciałam poinformować, że większość ludzi jednak bardzo zwraca uwagę na jakość (spostrzeżenia wielu youtuberek). Im większej ilości spodoba się kanał całościowo, tym więcej zasubskrybuje. Im więcej zasubskrybuje, tym więcej obejrzy. Im więcej obejrzy, tym częściej będzie pojawiać się polecanych i lepiej będzie ustawiać się podczas wyszukiwania. Im więcej będzie się ludziom rzucać w oczy, tym więcej wejdzie na kanał i obejrzy film->da nam zarobić. Poza tym jak się montuje film przez dwie godziny, to chciałoby się oglądać coś ładnego i słyszeć w miarę czysty dźwięk, a nie cały czas szum.

Co do tematyki filmów - problem chyba leży w tym, że tego typu produkcje (houle, grwm, ootd, vlogi itd.) na większości kanałów najlepiej się oglądają. Fakt faktem, że można byłoby zrobić coś więcej niż po raz 3 w miesiącu pokazać że kupiło się podkład i szminkę (nie mam nic do kupowania podkładu i szminki, ale ileż można?). Nawet słynne już kosmetykizameryki da się zrobić ciekawiej - może zamiast produktów "miałam, używałam i był dobry", "[ktośtam] polecił, więc zamówiłam" itd. kupić właśnie coś czego nikt nie używa i może odkryć jakąś perełkę?
Tak swoją drogą, zadziwiają mnie daily vlogi. To tak jakby samemu wrzucać posty o sobie na pudelka.

Podsumowując moje podejście do youtuba:
Jest spoko, jeżeli kręcenie daje radość i satysfakcję. Większe pieniądze zdarzają się niezbyt często. Mi np. od początku prowadzenia kanału nie zwróciły się pieniądze, które w niego włożyłam. Są tacy, którzy mogą pozwolić sobie na życie z youtuba. Gratuluję.
Życzyłabym sobie i innym, żeby zarobki i popularność wynikała głównie z wiedzy, umiejętności i przygotowania do filmu. W praktyce niestety dużo ważniejsza jest osobowość, moda i znajomości.
Stary 2015-01-19, 18:09   #3447
TheDocha
Dossisława I

Mam wrażenie, że dobre czsasy dla YT się już kończą.

Mam na myśli te ciągłe reklamy i filmiki sponsorowane, po których widzowie mają już dosyć oglądania tych produkcji.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:13   #3448
8Alice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Ma, ma. Chyba kompleks polaka za granicą, taka nabuzowana. Straszne to! Nawet tego nie puszczam, szkoda mi czasu. Pod tymi filmami, które ktoś wrzucał wcześniej obraża komentujących. Masakra.
By the way. To tutaj chyba należy postawić diagnozę - NERWICA
Mylisz nerwicę z nadpobudliwością, złością i gniewem.
Potem ludzie mają błędną opinię o nerwicy, obwiniając spokojnych ludzi, że nie biorą się w garść.

jestem oazą spokoju
8Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:16   #3449
TheDocha
Dossisława I

Harmena widząc twój kanał kompletnie nie wiem co mogłabyś na nim reklamować. mam na myśli tematykę. kręcisz filmiki z samymi fryzurami brz recenzji kosmetyków, więc zarobki sa niskie.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:18   #3450
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Może i tak, ale przynajmniej oczyszczę sobie listę subów A poza tym konkurencja na yt rośnie i stagnacja wcale nie jest dobra dla jutuberek, szczególnie tych starszych stażem.
Oczywiście, że tak. Zgadzam się z Tobą w 100%. Chodziło mi tylko o to, że im to nie da do myślenia Liczby subskrybentów będą tylko rosły niestety, bo ich odbiorcami jest małoletnia młodzież przed komputerem, który jest ich całym życiem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości