![]() |
#3421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Eve żaden realizm widze ze Tobie strasznie właśnie zależy by wszystko było na nie. A tu są relacje że obie strony chcą ale właśnie nie ma tego kompromisu. Ale faktycznie jeśli jedna strona ma nas gdzieś to lepiej odbuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Proszę Cię, dziewczyna Ci pisze o sześcioletnim związku, w którym od trzech lat dzieje się źle, a Ty jej radzisz walczyć? O co? Już od co najmniej dwóch lat miałaby dziewczyna spokój i mogłaby być szczęśliwa z kimś innym, ale nie, pewnie, trzeba reanimować tego śmierdzącego trupa, może ożyje ![]() Zastanów się co radzisz i komu. I nie, ja nie jestem przeciwna powrotom. Ale powroty muszą mieć konkretne podstawy i konkretną chęć pracy obu stron, żeby się udały. A "cześć" to nie jest chęć pracy nad związkiem.
![]() |
#3423 | |
Konto usunięte
|
On: Cześć.
Ona: Cześć. On: (poszedł) Ona: ![]() Ona: (myśli) może jest szansa, że jeszcze będziemy razem?! Ona: ".... .... ..... .... może .... .... jednak?" On: Nie mam czasu, idę do roboty. Opinia psychologa*: Obydwoje chcą ze sobą rozmawiać! Więc warto próbować. Doświadczenie każdego, to nie urodził się wczoraj: No nie... ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Trzymaj się dzielnie od nowa. Tym razem będzie lepiej, bo jesteś o to mądrzejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Raczkowanie
|
Ratunek ma szanse w wyjątkowych sytuacjach - wtedy kiedy obie strony bardzo tego chcą i dażą do wspólnego dobra.
A a sytuacji kiedy dziewczyna/chłopak daje X szans, słucha obietnic, postanowień poprawy - to działa tylko w taki sposób że ktoś się przyzwyczaja do stanu że te szanse będzie dostawał zawsze, więc po co się starać ? Wystarczy że pokaja się raz na jakiś czas i wszystko wróci do tzw. normy. Niestety, a może stety ... każda cierpliwosć kiedyś się kończy. Każda z nas i każdy z nas ma prawo mieć szczęśliwe zwązki i szczęśliwe życie. W parze lub w pojedynkę!
![]() |
#3425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu jak go dzisiaj zobaczyłam to poczułam, że mi na nim zależy bardziej niż myślałam i w chwili słabości napisałam do niego, czego żałuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to też nie całkiem źle, że napisałaś. Przynajmniej nie będziesz musiała się zastanawiać "co by było gdyby" - bo spróbowałaś raz jeszcze. Jeśli takiej chęci nie ma z obu stron to nie ma sensu tego ciągnąć i nie ma niczego do naprawiania - poza własnym życiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Eve czy ja napisałam by się płaszczyły ? Widzę jesteś typem księżniczki, o których byla mowa. Mimo, iż kocha powinna juz 2 lata temu szukać innego, bo tak wygodnie ? W gwoli ścisłości napisałam o daniu sobie czasu, a nie płaszczeniu oraz o dłuższej rozłące, która ma uświadomić drugą stronę o faktycznym stanie jego uczuć i ewentualnej faktycznej zmianie . Wybacz, ale dla niektorych 6 lat coś znaczy. Nie potrafią od tak powiedzieć ok odchodze i szukam innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
po drugiej stronie szafy
|
Zaiste, jestem typem księżniczki, wymagam dokładnie tego, co sama daję. Nie narzekam na efekty.
Powinna już dawno zakończyć ten związek. 50% stażu związku to kryzys, więc ciężko tutaj mówić o sześcioletnim związku. To trzyletni związek i trzyletnia walka. Ile jeszcze walczyć? Do menopauzy?
#3429 |
Raczkowanie
|
a ja jestem wtotalnej rozsypce... nadal nie odebrał swoich rzeczy. pisaliśmy w poniedziałek i nie wiem po jaką cholerę powiedziałam ze jeśli w środę nie przyjedzie oddać mi mojego telefonu, to po niego pojadę. no i oczywiście nie pojechałam. bo się boję. boję się spotkania z nim.. jakiś czas temu powiedział ze jeszcze porozmawiamy na "nasz" temat, ale nie teraz. nie wiem czy on chcę trochę odpocząć czy co, nie rozumiem no. może chce przemysleć wszystko? tylko ze nie wiem po co pisze z innymi dziewzynami. bo mu sie nudzi, to wiem. nie ma co robić po pracy. wiem od jego mamy (no właśnie, nadal mam z nią kontakt, bardzo sie lubimy) że trochę biega i ćwiczy no ale żeby pisać z nimi? bez sensu trochę..
mam straszną ochotę do niego napisać, ale nie mogę, nie chcę pierwsza pomóżcie, nie wiem jak sobie poradzić z tą chorobliwą chęcią kontaktu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Dobijcie mnie, błagam. Juz nie daje rady. Jestem totalną idiotką
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Raczkowanie
|
No tutaj jest dylemat bo faktycznie nie wiadomo o co mu chodzi. Moze wytrzymaj jeszcze troszke. Może myśli i w odpowiednim czasie odezwie sie do Ciebie. Ale teraz na prawde tez daj sobie czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przestańcie !!! Ogarnijcie się !
Ja też cierpię, z dnia na dzień jest mi coraz gorzej, wraca tęsknota za tym draniem! Ale wierzcie mi - jeżeli facetowi zależy, to choćby skały srały - będzie sie starać i będzie walczyć o was, o wasze związki i o waszą przyszłość. Brak kontaktu z ich strony oznacza jedno - nie chcę cię, nie chcę z Tobą rozmawiać i chcę cię usunąć ze swojego życia. Brutalna prawda ale prawda. Ja robie tak samo, płaczę, tęsknię ale nie szukam kontaktu bo chcę zapomnieć, wyrzucić go ze swojego życia. Bo płacze nie za nim ale z żalu że straciłam przez niego tyle lat.
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
wlasnie nie wiem ile troszkę, nie wiem ile to ma trwać. od poniedziałku nie rozmawiamy. w zasadzie to mu nie odpisuje na odpowiedź "super" na to z tym że jak nie przywiezie telefonu to po niego przyjadę.. ale co miałam niby odpisać. nie wiem no co to będzie. bardzo mmi na nim zależy. mimo tego jakim jest człowiekiem, jak czasem okropnie się zachowuje, mam wrażenie że to między nami było coś naprawdę wyjątkowego.. takie same poglądy na temat świata i ludzi, te same marzenia i cele. może on też nie ytrzymał ostatniego okresu kłótni bo nie było kolorowo. ja też głupia zamiast siebie uspokoić i postarać się jego, to tylko podsycam. nie chcę się bronić ale myślę że duża wina jest po stornie hormonów. używaliśsmy NuvaRingu i chyba nie do końca mi słuzył. od kiedy go miałam strasznie dziwnie się zachowywałam, jak nie ja. odstawiłam go miesiąc temu, ale poźniej i tak sie rozstaliśy. myślę ze dam mu jesszcze trochę czasu chociaż ja jestem osobą bardzo niecierpliwą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
taak, ja robie jeszcze głupie rzeczy typu polubienie mojego zdjęcia na jego profilu na fb masakra. roznosi mnie od środka z tej niecierpliwości. nie mogę wytrzymać aż. mamie ciągle o nim gadam, milion pomysłów na minutę czemu zachowuje się tak, a nie inaczej. szału można dostać....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Raczkowanie
|
to jest ogromne zło! ale jak mam tam nie zaglądać?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Pokazując mu, że cały czas żyjesz każdym jego gestem, udowadniasz tylko że dalej może robić swoje, a Ty poczekasz. Trzeba było pojechać po ten telefon, wiedziałabyś chociaż mniej więcej na czym stoisz, spotkanie na żywo sporo pokazuje.
![]() |
#3439 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, tak ciężko zapomnieć o nim kiedy to on porzuca i zrywa kontakt szukając pocieszenia w imprezach i innych dziewczynach. Znacznie lepiej znosiłam poprzednie rozstanie kiedy to ja zerwałam i tego chciałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
A ja powiem wam że zakończyłam 10 letni związek i nie żałuje. Kochałam go jak idiotka. Tyle lat wybaczałam i dawałam mu szanse. A on już na początku naszego związku robił podobne rzeczy. Nie wierzę w to że się zmieni. Nie wierze że zaczął by mnie traktować jak równego sobie. Może dla następnej dziewczyny się zmieni. Ja swoich doświadczeń i wspomnień nie wymarze. Trzeba zamknąć ten rozdział i ruszyć dalej.
#3441 |
Raczkowanie
|
Pomylka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj nie lepiej, rozryczałam się jak zobaczyłam że dodał do znajomych jej mamę. Pewnie za chwilę zmieni status na w związku. Znów zabolało, co sądzicie o całkowitym usunięciu go ze znajomych ? Nie jest to dziecinne, wiem że dzięki temu odciełabym się od niego. Najchętniej usunełabym swojego facebooka, niestety jest mi potrzebny na uczelnie gdyż mamy tam swoją grupę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Usunęłam go ze znajomych, wszystkie wiadomości, zablokowałam jego, jego rodzinę, wszystko co kojarzy mi się z nim. Usunęłam jego numer, jego smsy, jego wszystkie zdjęcia, pamiątki, bilety, które zbierałam. Nie chce żeby mi cokolwiek o nim przypominało. Nigdy tak nie robiłam, uważałam że byłe związki to część mojego życia i teraz patrze na to z sentymentem. Ale z nim tak nie potrafię, musiałam to wszystko usunąć żeby móc ruszyć dalej, co właśnie próbuje uczynić ![]() Jestem bardzo bardzo nieszczęśliwa. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przestań śledzić, obserwować, podglądać bo szarpiesz swoje rany na nowo, po kawałku i dzień po dniu. Nie pozwalasz się im zabliźniać. Albo idziesz do przodu albo zostajesz w martwym punkcie.
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |||
Nie depcze krokusów
|
adeedra - bardzo lubię czytać Twoje posty
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obecnie jestem w związku z tancerzem, więc robimy dużo razem, ostatnio zapisaliśmy się na salsę, no i tango wciąż na topie, kupiłam wreszcie buty do tańca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
Timotei postaraj sie nie wchodzic na jego profil. Odetnij się od tego.
Esia a długie były rozstania? Czy to teraz jest tym najdłuższym. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Timotei postaraj sie nie wchodzic na jego profil. Odetnij się od tego. Esia a długie były rozstania? Czy to teraz jest tym najdłuższym. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Konto usunięte
|
Właśnie jestem w trakcie kolejnego rozstania, tym razem z kolegą, z którym nigdy nie byłam. Po (podobno) tygodniach zbierania się na odwagę dwa tygodnie temu zdecydował się na manifestację uczuć.
Od razu zażądał też deklaracji, czy jest szansa na to, że coś do niego poczuję, czy nie - a jak nie, to że powinien się ode mnie odciąć, bo tego nie zniesie. Powiedziałam, że nie. Bo nie - raz, że mam w głowie innego, dwa, że nie sądzę, żeby (nawet gdyby) był w stanie ze mną wytrzymać na dłuższą metę nawet gdybym coś tam czuła. Zaraz potem zmienił zdanie twierdząc, że nawet jeśli nic między nami nie będzie, to on przynajmniej chce zostać moim kolegą. A odkąd się zdeklarował, zaczął się gapić jak cielę na malowane wrota. Do tego jeszcze zachowałam się jak świnia, bo przy okazji tego gadania powiedział kilka rzeczy świadczących o tym, że ma bardzo blade pojęcie o tym jaka jestem - i że "moje gadanie na temat innego faceta uznał za droczenie się z nim". Zadałam mu kilka pytań na swój temat na które nie potrafił odpowiedzieć. Skupia się na tym, że jego zdaniem jestem piękna, inteligentna i interesująca - na tyle interesująca, żeby przez ponad pół roku znajomości nie zauważyć, że jestem wegetarianką, nie lubię samochodów i muzyki elektro, którą ciągle mnie zasypuje. Do tego niepotrzebnie powiedziałam, że ja wszystkie szczegóły na jego temat pamiętam - mimo, że w zasadzie wszystko o wszystkich pamiętam. Wytrzymałam tak dwa dni, przeczytałam temat na wizażu (ha, sama napisałam, że w podobnej sytuacji nie ma nic innego do roboty poza zerwaniem kontaktów i nie torturowaniem faceta), no to zrobiłam to samo. Szuka kontaktu jak może, chociaż zablokowałam co mogłam pozakładał sobie nowe konta i zaczął pisać z innego numeru zapewniając, że da sobie radę i nie muszę się interesować jego uczuciami. Zaprosił mnie już chyba wszędzie, gdzie się da, przysłał kilkadziesiąt swoich zdjęć zrobionych "specjalnie dla mnie" i jeszcze wywalił nie mam pojęcia ile na kwiaty (których oczywiście też nie lubię). Nie odpowiedziałam nic poza tym, żeby znalazł sobie normalną, miłą dziewczynę. Zaraz potem dostałam kilka smsów z informacją, że "ma w d miłe dziewczyny". Zniknąć z powierzchni ziemi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
o jaaa....pewnie nikt mnie nie kojarzy,jak tu wylewałam swoje żale po moim byłym. obiecałam sobie,że juz nie uronię łzy przez jakiegoś faceta...ale jest jeszcze gorzej, po prostu to co mnie spotyka jest juz komiczne
![]() kiedy juz w tym roku otrząsnelam sie po tym eksie, było na serio ok, no ale niestety jak to na mnie padło musiałam kogos poznać, kto mi sie do tego pierwszy raz tak spodobał aż od rozstania, czułam sie uskrzydlona, sądziłam,że jest coś na rzeczy zmojej strony,jak i z jego...ale skończyło się, okazało się,ze facet ma dziewczyne od paru lat,a ja jestem tylko przygodą, zabawką, obiektem seksualnym ![]() no spoko, troche minęło,jakos się z tym uporałam. i znowu poznałam jakiegoś gościa, wydawał sie w porządku, miał zranioną dumę po kobiecie...twierdził,ze szczerość jest u niego na 1 miejscu... ![]() ok,spotkalismy sie na piwko, było fajnie,super sie dogadywalismy,ja mu powiedzialam o swoich doswiadczeniach,on mi o swoich.nanana, tyle komplementów, propozycja bycia razem, zapewnienia,ze on mnie traktuje powaznie...no i jak zwykle,po czasie olewka, stwierdził,ze sie wystraszyl,jest nieufny i mam dac czas, za ponad tydzien juz miał nowy status na fejsie, związek z jakąs laską, o której nic nie wspominal nigdy WTF? ![]() przeryczałam,popilam, jakos sie ogarnęlam... po paru tygodniach znów poznalam nowego kolege, najpierw piwo, żarty,śmiechy,fajnie nam sie gadało, dobrze sie czulam,na 3 spotkaniu buziaki,przytulanie,trzym anie za rączki...czułam tyle ciepła...spotkalismy sie 5 razy, no i potem zaczela sie olewka, przestal sie odzywac, wiem,ze krótko sie znalismy ale serio myslalam,ze cos wkoncu wyjdzie, a tu taka lipa. ja juz sie wkrecilam w to, a on chyba sobie jaja zrobil tylko... znów dopadła mnie deprecha, siedze w domu,nie wychodze, pale i pije..i rycze. bo po takich porażkach to chyba niemozliwe,zeby to cos z nimi byloo nie tak, chyba to jednak ja jestem jakas dziwna, beznadziena,brzydka, nikt mnie nie chce ![]() ciągle dostaje kopy od życia i juz mam dosyć nie wiem co robię ze swoim życiem....help Edytowane przez kawa_o Czas edycji: 2015-09-10 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jaką radę Ci dać, ja sama nie wiem co ze sobą zrobić. Chyba możesz tylko przeczekać i łudzić się, że następnym razem będzie inaczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.