Mamy marzec 2016. Część II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 11:02   #3421
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Dostałam papiery z ubezpieczalni i doznałam miłego zaskoczenia.
W środku oprócz kupy ulotek itp znalazłam w pełni refundowaną wizytę dentystyczną, którą do dnia porodu mogę wykorzystać u dentysty jakiego wybiorę
Pewnie nie skorzystam, ale i tak miło z ich strony

Muszę dodać, że tutaj normalnie leczenie jest refundowane w 70% lub 30% jak nie ma się lekarza rodzinnego
Stary 2015-09-19, 11:03   #3422
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Misia wyglądasz super

A ja chyba psychicznie się wykończę z tym moim dzieckiem Ostatnio żeby zasną w dzień lulam go na siedząco. Do tej pory było ok ale on jakby na złość mi teraz od tygodnia robi i nie zaśnie tylko albo po ponad godzinie lulania i to wręcz na siłę, albo w ogóle nie będzie spal tylko chodzi i krzyczy, przewraca się, ogółem męczy się dziecko i męczę się ja. Dzisiaj już nerwowo nie wytrzymałam i zaniosłam go rozdartego do łóżeczka i odpukać chyba śpi bo cisza Już kiedyś ładnie mi usypiał sam ale znowu zaczęły mu zęby wychodzić i nie było szans na normalne spanie. Oby pospał bo ja już naprawdę nie mam siły z tego wszystkiego mnie brzuch rozbolał
Jak będziesz Go tak odnosiła to za jakiś czas się przyzwyczai moja bratanica w domu w ogóle nie śpi w dzień. Ale jak jest u mnie to o 14 wędruje do Natalki łóżka i za 20 minut śpi. Od 1 września jest w przedszkolu i też śpi. Chodzi o przyzwyczajenie. Ona wie że jak opuszczam rolety to znaczy że cicho będzie i śpimy a ma 2 latka :-D
Stary 2015-09-19, 11:10   #3423
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Kochana my tu wybieramy imie dla dziewczynki zeby pasowało do nazwiska a ona potem wyjdzie za mąz za jakiegoś oscypka i co wtedy?
No weź Oscypek wymyśliła

Cytat:
ja chce wszystkie!!
Poducha do wanny wymiata

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
Jak dodać wizytę żeby pojawiła się zgodnie chronologicznie?
póki co dodałam pod Waszymi, ale jeśli powiecie mi jak to poprawię
Jak chcesz dodać wizytę w wierszu np. 15 to klikasz prawym na liczbę porządkową 16 i masz tam 'dodaj wiersz' Nowy doda się powyżej tego w który kliknęłaś.
Stary 2015-09-19, 11:10   #3424
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja mojemu musze czasem 3 razy powtorzyc bo mam wrazenie ze mnie nie slucha.
Albo moj hit
Uwielbiam zadawac w smsie do niego 3 jakies pytania a ten odpisuje tylko na 1 hahaha jezu tak mnie to irytuje
Dziewczyny..ide dzis na roczek do kosciola jako chrzestna CO JA NA SIEBIE WLOZE ;(
może i suchar ale jednak prawdziwe

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Idę się pakować jedziemy na weekend w góry stołowe mamy dziś piękną pogodę aż się prosi wyjść z domu
Życzę Wam spokojnej pięknej soboty
Aha a propo imion Lidia ładne a co powiecie na Liwię tak jakoś wpdało mi ostatnio w uszko
Udanego wypadu!

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Wróciłam z banku Teraz czas na 2 śniadania, sprzątanie, obiad. A później prysznic i na wizytę
Trzymam za wizyte

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore mialy problemy z pecherzem w ciazy. Jakie sa bezpieczne sposoby, leki?? Pytam na wszelki wypadek.
Mi Bonku podpowiedziala o soku z zurawin i pije go ok 1 litr dziennie. 2 tygodnie temu mialam bialko i leukocyty w moczu, a w tym tygodniu mam dobre wyniki. Nie wiem czy to zasluga tego soku, ale zamierzam go pic. Niedlugo zacznie sie okres zurawinowy, wiec kupie zurawine i zrobie taki dzemik/slodzik do herbatki. W zeszlym roku sama zrobilam pierwszy raz, bo moja mama czesto robila takie pysznosci i namowila mnie, zebym sprobowala - no i wyszlo , wiec polecam.

Cytat:
Kochana my tu wybieramy imie dla dziewczynki zeby pasowało do nazwiska a ona potem wyjdzie za mąz za jakiegoś oscypka i co wtedy?
Masz racje Jakos nigdy o tym w ten sposon nie myslalam
Cytat:
Moge tak isc? Nie wygladam jakbym zjadla zbyt duzo na obiad? Czuje sie jak baleron z opona na brzuchu..
P.s nie cytujcie, potem na fote usune
Wygladasz slicznie
Stary 2015-09-19, 11:18   #3425
lala_la
Rozeznanie

Modne się robią imienia na L, moja koleżanka z pracy urodziła w czerwcu Laurę, a teraz mój znajomy na dniach będzie miał Liliane.

Ja dziś od rana cierpie na ból głowy pulsuje mi prawa skroń, kawa i spacer nie pomogły.
A jak narzekamy na mężów to chciałam z moim porozmawiać o wrażeniach z wczorajszego usg bo chciałam się ekscytować że dzidziuś taki słodki , i pytam jak wrażenia ?, a on mówi "dobre" i koniec rozmowy. A każdą wolną chwile zabija potwory na playstation już mu powiedziałam że zamiast głosu tatusia to dzidzia będzie znała odgłos gry.

Badania na czystość pochwy nie miałam, jak zapytałam czy nie powinnam czegoś więcej przebadać, to oprócz moczu powiedział że kolejne badania po 20 tyg. licze że wie co robi. A jaką macie długość szyjki i mam pytanie do dziewczyn które rodziły kiedy ona zaczyna sie skracać o ile wszystkim zaczyna. Lekarz który mi robił usg to mówił że wszystko w normie ale nie mówił jakie są te normy mi wyszła 4,5 cm w internecie przeczytałam że musi być większa nić 2,5 ale nie wiem jaka jest zwyczajni, czy maksymalnie i trudno mi sie odnieść.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:20   #3426
Bonku
Wtajemniczenie

Oczywiście nie obrażam nikogo jesli chodzi o nazwiska nie my je wybieramy tak naprawde po prostu mam ochotę na oscypka na ciepło z zurawina i tak mi przyszlo do głowy
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:22   #3427
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Moge tak isc? Nie wygladam jakbym zjadla zbyt duzo na obiad? Czuje sie jak baleron z opona na brzuchu..

P.s nie cytujcie, potem na fote usune
Jaki baleron??? Wyglądasz cudnie! Musisz w tym iść!
ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 11:23   #3428
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
A jaką macie długość szyjki i mam pytanie do dziewczyn które rodziły kiedy ona zaczyna sie skracać o ile wszystkim zaczyna. Lekarz który mi robił usg to mówił że wszystko w normie ale nie mówił jakie są te normy mi wyszła 4,5 cm w internecie przeczytałam że musi być większa nić 2,5 ale nie wiem jaka jest zwyczajni, czy maksymalnie i trudno mi sie odnieść.
tego tez nie mialam jszcze sprawdzane
Stary 2015-09-19, 11:40   #3429
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tego tez nie mialam jszcze sprawdzane
Nie martw się, ja też nie
Na następnej wizycie to mu chyba jesień średniowiecza zrobię jak się nie weźmie za badania i się przeniosę do innego bo 27.10 mam umówioną wizytę u drugiego gina na nfz, który ma lepsze opinie.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 11:56   #3430
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też nie
Na następnej wizycie to mu chyba jesień średniowiecza zrobię jak się nie weźmie za badania i się przeniosę do innego bo 27.10 mam umówioną wizytę u drugiego gina na nfz, który ma lepsze opinie.
jak Ci ten drugi lepiej spasuje, to pewnie, że się przenieś
Stary 2015-09-19, 11:58   #3431
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście nie obrażam nikogo jesli chodzi o nazwiska nie my je wybieramy tak naprawde po prostu mam ochotę na oscypka na ciepło z zurawina i tak mi przyszlo do głowy
Mniaam :-P ja bym zjadła takiego :-D Ale niestety góry za fajki l daleko :'(

Szyjki nie miałam mierzonej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 11:58   #3432
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o nazwiska, to mi zawsze ludzie mówią, że rodzice mieli poczucie humoru przy wybieraniu imienia. Niektórzy mi nawet nie wierzyli, że się tak nazywam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:06   #3433
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
A jak narzekamy na mężów to chciałam z moim porozmawiać o wrażeniach z wczorajszego usg bo chciałam się ekscytować że dzidziuś taki słodki , i pytam jak wrażenia ?, a on mówi "dobre" i koniec rozmowy.
dobry to on jest
ale mój też mnie wkurza, tym że nie przeżywa tak jak ja, nie ma szału na śliczne ubranka. Owszem poogląda jak coś mu pokażę, ale wielkiego zaangażowania nie widzę poza tym, że pyta jak się czuję, chodzi do lekarza ze mną i interesuje się wynikami. Tak bardziej 'technicznie' do tego podchodzi. Ostatnio moja przyjaciółka pytała go jak się czuję, bo razem pracują i zaczęła przeżywać, że super, że ciuszki, jakie imię itp. pełna ekscytacja, to raz dwa jej przeszło jak widziała jego reakcję. Stwierdziła, że jest rozczarowana tą rozmową i umówiła się ze mną
Stary 2015-09-19, 12:25   #3434
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
dobry to on jest
ale mój też mnie wkurza, tym że nie przeżywa tak jak ja, nie ma szału na śliczne ubranka. Owszem poogląda jak coś mu pokażę, ale wielkiego zaangażowania nie widzę poza tym, że pyta jak się czuję, chodzi do lekarza ze mną i interesuje się wynikami. Tak bardziej 'technicznie' do tego podchodzi. Ostatnio moja przyjaciółka pytała go jak się czuję, bo razem pracują i zaczęła przeżywać, że super, że ciuszki, jakie imię itp. pełna ekscytacja, to raz dwa jej przeszło jak widziała jego reakcję. Stwierdziła, że jest rozczarowana tą rozmową i umówiła się ze mną

Haha jak dla mnie było by dziwne i dziwnie pedalskie jakby mój facet nagle zaczął ohować i ahować nad ciuszkami Też na początku pierwszej ciąży sądziłam że za mało się angażuje, owszem chodził ze mną do lekarza, interesował jak się czuje, ale nic poza tym. I z chłopami często tak jest że puki nie zobaczą dziecka na żywo to tak naprawdę nie wierzą że ono tam jest u nas w brzuchu.
Stary 2015-09-19, 12:31   #3435
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Haha jak dla mnie było by dziwne i dziwnie pedalskie jakby mój facet nagle zaczął ohować i ahować nad ciuszkami
W sumie też prawda ale mógłby czasem powiedzieć, że widział coś ładnego dla malucha, a nie tylko 'daj spokój, jeszcze za wcześnie'
Stary 2015-09-19, 12:36   #3436
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie też prawda ale mógłby czasem powiedzieć, że widział coś ładnego dla malucha, a nie tylko 'daj spokój, jeszcze za wcześnie'
jakbym mojego słyszała

z tym, że ja też uważam, że jest za wcześnie, ale czasem się skuszę i przeglądam to i owo

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Obiadek się robi, ja po prysznicu i zostało czekać teraz na wyjście na wizytę
Stary 2015-09-19, 12:43   #3437
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
zostało czekać teraz na wyjście na wizytę
Na którą idziesz?
Stary 2015-09-19, 12:47   #3438
misia880
Zakorzenienie

A ja sie szykuje na ten roczek, ale mi sie nie chce isc. Masakra :p
Brzuch mnie jakos boli i czuje sie taka bleee

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:52   #3439
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Na którą idziesz?
Na 17:30 ale już po 16 musimy wyjechać, żeby się przez korki przebić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 12:52   #3440
Abii84
Rozeznanie

a ja jakoś nie mogę się zabrać za obiad, ziemniaki czekają w zlewie na obranie a mój nastrój trafił szlag... mój chłop gdzieś jeździ po ludziach, nie wie o której wróci no i weź tu rób obiad tak żeby trafić... w nosie to mam
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 12:55   #3441
Szczeperka
Wtajemniczenie

Miałam badanie czystości pochwy ale to raczej ze względu na niedawny poród niż ciążę... Poprzednio było dopiero w połowie ciąży, także spokojnie dziewczyny

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 13:08   #3442
misia880
Zakorzenienie

Zepsul mi sie blender ;(( czarna rozpacz! Jedziemy go oddac na gwarancje jeszcze dzis, kurcze w lutym go kupilam i co juz zepsuty

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 13:31   #3443
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Zepsul mi sie blender ;(( czarna rozpacz! Jedziemy go oddac na gwarancje jeszcze dzis, kurcze w lutym go kupilam i co juz zepsuty
dobrze, że macie gwarancje, trzymam żeby uwzględnili ją
Stary 2015-09-19, 13:38   #3444
_emma
Zakorzenienie

Mój mąż nie angażuje się specjalnie w ciążę i nie wymagam tego od niego. Owszem rozmawiamy o wyprawce, o tym co musimy kupić, pokazywałam mu wózki, które mi się podobają no i oczywiście omawiamy imiona, obecnie stanęło na Oliwce
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Idę się pakować jedziemy na weekend w góry stołowe mamy dziś piękną pogodę aż się prosi wyjść z domu
Udanego weekendu!!!
Cytat:
Bardzo mi się podoba tylko średnio brzmi z naszym typowym i dość popularnym nazwiskiem.
Nazwisko pewnie się jeszcze zmieni także nie brałabym tego aż tak pod uwagę
Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ja sie czuje fatalnie. Poniewaz w ogole nie moge jesc miesa znowu zaczelam brac zelazo. Jest mi tak niedobrze ze nie moge sie ogarnac z niczym. W dodatku ciagle bym spala, nie mam na nic sily, czesto boli mnie glowa ogolnie do kitu. Astma nie pozwala zyc
Z moim szanownym nie dogadujemy sie dobrze glownie przez warunki mieszkaniowe o ktore on mnie obwinia. Ze to niby przeze mnie nie kupilismy do tej pory nic wiekszego, bo chcialam zebysmy byli razem w UK a nie rozdzieleni 3 lata!!! Nienormalny jest jak boga kocham. Jesli wszystko pojdzie dobrze to luty-marzec dostaniemy kredyt i wtedy cos kupimy, jesli wszystko pojdzie dobrze.. A jak narazie jestesmy na 40 metrach w trojke i w oczekiwaniu na malenstwo. Maz ma pretensje bo nie ma swojego miejsca, nie ma gdzie usiasc etc. Ah szkoda gadac. Troche sie wygadalam
Spróbuj pić sok buraka, możesz go łączyć z owocami albo np. kupić gotowy (u mnie w sklepie jest dostępny w małych szklanych buteleczkach).
Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Tak więc o Nadii muszę zapomnieć
Koniecznie znajdź kogoś z rodziny kto przekona męża
Cytat:
Większość fajna tylko zastanawiam się czy ten zamykający się smoczek nie odbijał się wokół buźki
Cytat:

Cytat:
Serio? Kurde laski dzieki za opinie *
Wyglądasz bosko i tu takie małe pytanko czy Ty na serio jesteś w ciąży??
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gin robił Wam w I trymestrze badanie na czystość pochwy? mój oczywiście nie

Była u mnie przed chwilą pacjentka. Weszła, usiadła żeby odetchnąć i od razu "pierwsza ciąża? kwitnąco Pani wygląda!"
W pierwszej ciąży miałam to badanie pod koniec ciąży robione..
Miło z jej strony
Cytat:
A ja chyba psychicznie się wykończę z tym moim dzieckiem
Ile ma miesięcy? Może już nie potrzebuje snu w dzień? Pamiętam jak przez to przechodziłam i nagle mnie olśniło, że na pewnym etapie dzieci nie chcę już drzemki w dzień
Cytat:
A ja sie szykuje na ten roczek, ale mi sie nie chce isc. Masakra :p
Brzuch mnie jakos boli i czuje sie taka bleee
Ja Ci zaraz dam blee
Stary 2015-09-19, 13:45   #3445
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 17:30 ale już po 16 musimy wyjechać, żeby się przez korki przebić
trzymam kciuki za wizyte

misia sliczna sukienka wietnie wygladasz

Liwia ladne imie

u nas piekna pogoda dzisiaj,wrocilysmy z prawie dwu godzinnego spacerku,zjemy obiad I pewnie na plac zabaw jeszcze pojdziemy
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 13:59   #3446
Bonku
Wtajemniczenie

Misia ja tez tak mam z tymi sms domowego pytam o kilka rzeczy a ten odpowiada na ostatnią samo TAK
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 14:12   #3447
darolka
Rozeznanie

Ależ ja jestem zmęczona :-\ a w zasadzie to nic nie zrobiłam...obiad zmywanie powiesilam pranie i sprzatnelam szafę ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-19, 14:25   #3448
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
mój chłop gdzieś jeździ po ludziach, nie wie o której wróci no i weź tu rób obiad tak żeby trafić... w nosie to mam

Jak owiniesz pościelą garnek z gorącymi ziemniakami to bardzo długo trzymają ciepło no ale obrać trzeba, nie ma rady
Stary 2015-09-19, 14:40   #3449
malinka9191
Zakorzenienie

Dziewczyny ja zaraz jadę, więc trzymać kciuki
Jak tylko będę mogła to wpadnę i dam Wam znać co i jak.
Stary 2015-09-19, 14:41   #3450
darolka
Rozeznanie

Wiecie co łapie mnie takie bardzo bolesne kłucie w pachwinach w macicy i jeszcze że się tak wyrażę w zadku :-D boli przez kilka sekund i puszcza...macie tak czy mam się martwić?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości