|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
W czasie swiat dużo czytam i dużo podjadam. oczywiście tylko to pierwsze jest korzystne
Ale do widocznego zmniejszenia zapasów daleko...To znaczy tych książkowych
|
|
|
|
#3422 |
|
Gang Iren
|
A ja w czasie Świąt podjadam średnio, a nie czytam prawie wcale. Prawie, bo wieczorami czytam młodym "Kubusia Puchatka"
Wigilię spędziliśmy z moją mamą i teściową. Spotkaliśmy się także w pierwsze święto. Dzisiaj byliśmy na kawie u znajomych i zajrzeliśmy na wyprzedaże. A wieczorami, jak już chłopcy idą spać, to ja, mąż i córa gramy w planszówki. Wczoraj nie graliśmy zbyt długo, ale później oglądałam po raz któryś z kolei "Love actually". Uwielbiam ten film 😍
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy dziś na długim spacerze w lesie. Śniegu ani śladu! Ale fajnie poruszać się nieco i pooddychać świeżym powietrzem. Las piękny - mimo wszystko.
|
|
|
|
#3424 |
|
Gang Iren
|
Chętnie bym pospacerowała, ale od kilku dni nie ruszamy się na długie spacery, bo bardzo silne są wiatry u nas.
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilo trwaj..
Niestety..... Przemineła z wiatrem ![]() U Was tez taaak wieje? Caffe z phyto to do włosów? Khadi mam ![]() Podgrzewam przed aplikacją. |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, Phyto kreatynowa jest genialna, to specjalna odżywka do końcówek. Uzależnia, bardzo polecam. Końcówki są po niej takie jędrne i zdrowe
![]() U mnie wiatr już nie jest taki silny, ale w sumie Oslo leży w zatoce nad fiordem, chociaż podobno to nie jest prawdziwy fiord ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Olejku Khadi użyłam tylko raz, śmierdziel i trudno się zmywa. No ale czego się nie robi dla urody ![]() Miszka, to trzeba podgrzewać??? W jaki sposób? Gosia, u nas pod choinką też znaleźliśmy Puchatka
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem Wam dowcip, bo chodzi za mną. Stary, niezbyt mądry, trochę obrazoburczy, ale przez swą ideę - zabawny
![]() Przyjeżdżają Trzej Królowie do Betlejem, patrzą, a tu przed stajenka święty Józef, w sztok pijany... -Alez Józefie! - oburzają się - Jak tak można? Taka uroczystośc, a wy pijani?! Co, były Narodziny? - Ano były... - chlipie Józef. - Były chóry anielskie? - Ano były... - Byli pasterze? - Byli... - A gwiazda betlejemska...? - Była... - No to co z wami się dzieje?! - Cóóóórka....! |
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
He, he...
Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2016-12-27 o 18:18 |
|
|
|
#3429 |
|
Gang Iren
|
Kama, dobre
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Kama, nie znałam tego
|
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przeczytałam,że zmarła Carrie Fisher...
A pojawia się w końcówce Łotra 1, bo ta część ładnie przechodzi do 4 części Gwiezdnych wojen... Film polecam fanom gatunku i nie tylko Niby wszystko juz było, ale potrafią jeszcze z tej sago coś wykrzesać i dobrze się to ogląda.Jak wyszliśmy z kina, przeżyłam szok - tłok taki,że trudno przejść, kolejki do fastfoodów i tłok przy stolikach-dziwne, przecież były święta, chyba nie pozjadali ludzie wszystkiego Raczej powywalali...
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poznałabym księżniczki Lei
A była kiedys moja idolka...Za szybko odeszła, tak samo, jak George Michael...
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
A ha w ciszy i skupieniu oglądam część 6 sezon 1 OA. Tż odpadł. Za dużo ciemnej strony mocy. Dla tych lubiących ciężkie klimaty...polecam OA....
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa!
Zapomniałam wam napisać, że ostatnio bardzo spodobał mi się nowy krem: bareMinerals Butter Drench ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- skład: Water (Aqua/Eau), Glycerin, Butylene Glycol, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Propanediol, Tricaprylin, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol, Silica, Myristyl Myristate, PEG-100 Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (Cera Carnauba/Cire De Carnauba), Hydrogenated Polyisobutene, Hydrogenated Polydecene, Behenyl Alcohol, Dimethylacrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Crosspolymer, Isostearic Acid, Stearyl Alcohol, Urea, Glucosamine HCL, Algae Extract, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Sodium PCA, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Lauryl Betaine, Sodium Citrate, Disodium EDTA, Sorbitan Tristearate, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Alcohol, Citric Acid, Carbomer, Polysorbate 20, Sodium Hyaluronate, Hypericum Erectum Extract, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-1, Ceramide NP, Tocopherol, Fragrance (Parfum), Geraniol, Limonene, Linalool, Citral, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol. http://www.bareescentuals.com/BUTTER...f4qOWMRXis5.99 |
|
|
|
#3435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie, zgubiłam się - 6 sezon OA - co to jest...?
![]() Caffe, popatrze na Twój krem Choc u mnie bogaty to jest w tej chwili decleor...
|
|
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo piszemy chyba o tym serialu ![]() http://www.filmweb.pl/serial/The+OA-2016-743791 |
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, Wasylisa, myślałam, ze to skrót
Często mam skróty w mojej grze - srly, ofc, czy bb. nad bb musiałam dumac Zaraz sprawdze...---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- to jeszcze jeden biblijny dowcip ![]() Po weselu w Kaanie Galilejskiej goście leża pokotem pod stołem, skacowani strasznie. Niesie się jęk: -Woody...woody...o Jezu, nie Ty! |
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Seriale-
Bilions,Belfer.. Fajne,polecam.. ![]() The OA -zanotowałam... Caffe jak to cudo koncówki się zwie? Dasz pełna nazwę ? Kremik kuszący! Nabyłam Clinique Pep-Start HydroBlur Moisturizer . Nowość. Przez Paulę ,w miarę -chwalony za skład,zjechany za słoik(opakowanie) Nabyłam próbki 30 ml,więc będzie higieniczniej. Jestem nim oczarowana.Zastępuje mi bazę.Solo położony -daje magiczne tło..Pory mniej widoczne,zmarszczki zatarte.. Magic! Efekt rozmycia niedoskonałości jest widoczny natychmiast po nałożeniu.. Kontroluje sebum.. Nie po drodze mi było z pielęgnacją Clinique,ale ten kremik mnie zachwycił ![]() Kama nie kupuj,bo w ramach rewanzu za szybka pomoc Z fajnych kremików polecam jeszcze Hipp ![]() Kupiłam wnuczce http://allegro.pl/hipp-sensitiv-deli...JiZGE0Y2MzMw== Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2016-12-29 o 08:54 |
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, dziś oglądamy OA...
Kama, dowcip zbliża się już do Wielkanocy ![]() Miszka, Phytokeratine na końcówki, jest w Hebe - ja dostałam w promocji. Daje efekt super-elegancki: po prostu pięknych i zdrowych włosów. I nie obciąża. Idealna ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Miszka, ja też nie lubię Clinique, to zawsze były drogie buble... ale taki efekt jak opisujesz, hmmm... tak, jestem za ...a gdzie to się podziewa Wonder? |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
ściągam serial póki co
![]() Tez miałam skojarzenie z Wielkanoca, no ale to było wcześniej - po prostu impreza u znajomych i bardzo ludzkie zachowanie Jezusa ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Miszuś, chętnie przetestuję Mam z tej serii kremik pod oczy w miniaturze.
|
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Dziś na własnej skórze poczułam jak wygląda zakupowe szaleństwo. Miejsca na parkingu podziemnym (innego tam nie ma) w Centrum Handlowym szukałam bagatela ... 25 minut
![]() To chyba mój życiowy rekord. Działy się iście dantejskie sceny. Byłam umówiona i się sporo spóźniłam, niestety. Ja byłam nie zakupowo. Powtarzam jak mantrę, że wszystko mam co mi potrzebne. Choć gdy jutro będę czekać na córkę godzinę w otoczeniu tych wszystkich wyprzedaży, nie wiem, czy będę aż taka dzielna ... Bo może jakaś ładna granatowa niebalna spódniczka ładnie uzupełniłaby moją garderobę. Oglądam wyprzedaże w Simple ... Chyba wystarczy wstrzemięźliwość kosmetyczna, prawda?
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
He, he - Dircik - wyprzedaże to szaleństwo - miałam upatrzoną sukienkę w COSie. Nie była przeceniona. Ale i tak ją kupiłam. Bo tak!!!
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Pytanie za 100 punktów... gdzie się wybrać na wakacje??? Za dwa dni, tydzień??? W Europie? |
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe, zależy, jak chcesz spedzic wolny czas. Zwiedzanie to kwestia zainteresowan, natomiast jeśli szukasz ciepła, to wiosennie jest teraz chyba tylko na Kanarach. Nie lubie, nie podobało mi się, ale może nie trafiłam z pogoda...
Całkiem fajny krem http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...tment/P2674015 mam wrazenie, ze faktycznie wypełnił mi doline łez ![]() Wyprzedaze mnie jakos nie kusza. Raz, ze jak Dircik wszystko mam, dwa - ze kojarzą mi się z tłokiem, kolejkami do kasy i przebranym towarem, z którego zostaje bardzo mała albo bardzo duza rozmiarówka... |
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Caffe, ja również polecam Wyspy Kanaryjskie, Gran Canarię albo Teneryfę (tu warto zobaczyć Loro Parque, byłam http://www.loroparque.com/index.php/...para-tu-visita) . Kama, ja ostatnio zastanawiałam się nad zakupem tego kremu http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...d-oczy/P764002 Dircik, ludzie powariowali z tymi zakupami . Wszędzie tłumy, a ceny nie są jakieś super.Miszka, słyszałam wiele dobrych opinii o serialu Belfer. Ostatnio wkręciłam się w Breaking Bad. Wczoraj w kinie widziałam "Lion. Droga do domu." http://www.filmweb.pl/film/Lion.+Dro...mu-2016-731226 Polecam. Bardzo dobry film. |
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
W sumie mi się spodobał, poza ostatnim odcinkiem...Za ostatnia scenę powinni się wstydzić, zwłaszcza że wcześniej trzymali poziom, ja oglądam dużo seriali, ten chwilami mnie zaskakiwał...Po ostatnim odcinku-niesmak
![]() The crown polecam. Brytyjski. Stylowy. No i nie muszę czytać 3 i 4 tomu o Podarku, bo to 2 sezon serialu...Zapewne książka bogatsza,ale niedawno widziałam, czytać już nie widzę potrzeby... Wolne moce czytelnicze przeznaczę na inne książki ![]() Na tłum w galerii mam sposób-być tam tuz po otwarciu...Wtedy wszystko można pooglądać i poprzymierzać w spokoju....ja w każdym razie w niecałą godzinę wyrabiam...Acz nadal nie kupiłam tego, co potrzebuję, tylko bieliznę w M&S, wycofują się z Polski,ale przeceny słabiutkie jakieś ...I szare spodnie z zary, na wiosnę... Dircik-w Simple też byłam, choć to nie moja półka cenowa...Byłam zdziwiona, królestwo poliestru i elastanu niczym w reserved... |
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Wasylisa - to prawda, że Simple się często zbyt wysoko ceni. Jakość bywa różna, jak wszędzie. Ale w promocjach ceny spadają do poziomu sieciówek typu Reserved, albo blisko tego. Mam od nich dwa płaszcze, z bardzo dobrym składem (100% i 80% wełna), to jest jakość na kilka sezonów. Można tam znaleźć dobry design, a np. w spódniczkach nie do końca odrzuca mnie sztuczny skład, jeśli ogólnie jakość wygląda w porządku. Czasem nawet w tym miejscu ciała
wełna byłaby mniej praktyczna - pod kątem gniecenia itp.Caffe - pokaż sukienkę COS ![]() Moje dzisiejsze zakupy to dwie spódniczki, pasek do spodni i 3 książki. Kosmetycznie jestem twarda, choć wyprzedaże na iperfumy.pl, mi.in na Shiseido - kuszą, oj, kuszą. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, Dircik...
Kupiłam w simple kilka świetnych tshirtów, na wyprzedażach wlasnie, normalne ceny za wysokie, nawet w outlecie, białych i czarnych, dobrze mi slużyły, to byla fajna mieszanka, bawełna i ciut elastanu...Nie lubię 100 bawełny, bo za szybko szmata się robi...Ale ostatnio- no, sama sztuczność ![]() Na reserved jęczę,ale spódnice akurat kupuję u nich, zawsze coś wyszukam... Spadam na spacer. Słońce Pranie na balkonie, no, raczej nie wyschnie, ale niech też coś z tego słońca ma... |
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dircik, sukienka najzwyklejsza w kroju, rozszerzana nieco, świetny materiał 100% merino i można prać w pralce. Warta swojej ceny, przetrwa lata, no i będę ją nosić bardzo często.
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Dzięki serdeczne za polecenie! Bardzo fajne miejsce. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Kama, dlaczego Ci się nie podobało? Nigdy nie byłam na tych wyspach... Jesteśmy trochę zmęczeni Zimą i zmiana klimatu mi się zamarzyła. Jednak nie lubię przeskoku do ekstremalnych upałów, wystarczy mi 16 stopni ![]() Wakacje - takie totalne lenistwo, no może jeden dzień zwiedzania. Raczej spacery po lesie itp. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ta sukienka też jest bardzo ładna - ale to już na większe wyjście. Elegancka ![]() |
||
|
|
|
#3450 |
|
Konto usunięte
|
Caffeine sukienka b. ładna, prosta, dziewczęca. Chociaż ja osobiście trochę dopasowane kroje lubię.
Pytasz o wojaże? Proponuję zerknąć na biuro podróży Sol Tours. Biuro sprawdzone przeze mnie wielokrotnie. Polecam z czystym sumieniem. Nigdy się nie zawiodłam a oczekiwania z wiekiem mam coraz większe. Oczywiście zawsze pojawi się jakaś niespodzianka np. śniadania mało urozmaicone. Hotele nie do końca takie o jakich marzyłyśmy... Biuro ma świetne oferty na Europę. Zawsze Hiszpania i Portugalia. Ale może ( mimo że jak piszesz zimą się zmęczyłaś...) jednak zboczysz z utartej drogi europejskiej i do Rosji się udasz. Gwarantuję że doznania b ędą niebotyczne. Ja od kilku lat za granicą nie byłam ( po zdarzeniach na świecie jakaś taka bojaźliwa jestem ). Ale mogę polecić dobre, sprawdzone hotele np. nad morzem. Wiem, wiem POGODA. I niestety drożej niż zagranicą. Ale plaże polskie są naprawdę piękne. Można już znaleźć dobre hotele z dostępem do morza i zapewnionym brakiem tłumu na plaży. Ja wróciłam w środę z Rowów. Byliśmy w Kormoranie. No i mamy autoreklamę Tż zaprosił mnie na trzydniowy wypad, to taki prezent gwiazdkowy. Wiadomo, że pogoda u nas o tej porze roku nie rozpieszcza ale byliśmy przygotowani na taką aurę. To był czas tylko dla nas ![]() Kamlisa dowcipy powiem tak: boskie Po dzisiejszym porannym złowrogim i wymownym spojrzeniu Tż to taki smaczek na dzień dobry (godzinę bodaj 16. mamy hehe...)No i proza życia... Jestem dziś niewyspana, półżywa czy półmartwa, po trzech kawach i samopoczucie idzie mi mocno w dół.( mała dygresja - a ja jeszcze laptopa otworzyłam hehe...) zaplanowałam na wczoraj z koleżankami dzień miłosierdzia... dla siebie. No, sterałam się bieganiem po galerii. Ale niech to wybrzmi jak należy. Zaczęłyśmy od kina. Film Jarmuscha - Peterson. Polecam, później kawa i ... i istna gałganeria Sephora na liście była wysoko... Ja też jak mantrę powtarzałam: niczego nie potrzebuję. No nie potrzebuję. Wyszłam z perfumerii ( 30% na wszystkie marki 40 % na marki sephory ) z serum i kremem marki Korres, cieniami Shiseido ( lubię te satynowe ), oraz maximizerem Diora, którego nie może zabraknąć w mojej kosmetyczne. jego cena wciąż zatrważająco rośnie . A ja uświadomiłam sobie, że te produkty są mi potrzebne, bardzo. Moje dwie towarzyszki skupiły się na perfumach. Po perfumach Chanel i Dior śladu nie było... Te marki podobno jako pierwsze opuściły kurzące się półki. Kupiłam jeszcze w Ochniku czapkę wełnianą... Więcej grzechów nie pamiętam... Końcówkę dnia spędziłyśmy w winiarni... Seriali nie oglądam, ale ja w ogóle mało TV oglądam. Chociaż przez czysty przypadek natknęłam się na HBO na serial Westworld i nie ukrywam, że wciągnął mnie na maksa. Oglądałyście? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

Ale do widocznego zmniejszenia zapasów daleko...To znaczy tych książkowych

A była kiedys moja idolka...Za szybko odeszła, tak samo, jak George Michael...

...I szare spodnie z zary, na wiosnę...