|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
U mnie raczej się nie pije na imprezach dla dzieci, więc przypominają one coś jak "u cioci na imieninach w niedzielne popołudnie"
Wszyscy patrzą się na dziecko i robią oh i ah, często sztucznie Jak na komunii u dziecka mojej szurniętej szwagierki, gdzie jej dziecko poszło z urodą ewidentnie w nią niestety i sory no ale jest brzydkie jak noc. A wszyscy: ahhh ohhh i w ogóle. Wiadomo, że z kultury ![]() Raz tylko byłam na komunii gdzie było symbolicznie wino, ale to ja byłam chrzestną to zachlać nie wypadało
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Lola, nie wiem co doradzic z tymi kupami, bo u nas nigdy sie nie zdarzyla taka przerwa. Codziennie robi 2-3 kupy.
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- O rety, ja na komunii z 20 lat nie bylam ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie lubię komuni. I tez rok temu bylam na komuni dwa dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży
![]() Ale u nas pogoda.... wieje jak by miało urwać balkon zaraz. .. Lola zazdroszczę Ci takich długich rynków ! Moja o 5 oczy jak 5 zl
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez pobudki wczesnym rankiem. Teraz natomiast korzystamy ze sloneczka, Arturek spi w wozku
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Lucy ale miałyście sny 😂
Lutka nie u wszystkich nocka super. Moja zasnęła po 1 dopiero i spała tylko 3 godziny... a później budziła się co 60-45 minut na cyca aż do 11. Moje cycki to flaki. Mam nadzieję, że to skok i po nim wszystko wróci do normy. Nawet jako noworodek nie cycała tak często. 😕 Aaa i oczywiście nie ma szans na spanie w łóżeczku. Jak wcześniej bez problemu odkładałam tak teraz walczyłam od 22 do 1 i ostatecznie skapitulowałam i wzięłam do łóżka. Czy Wasze dzieci przy skoku też tylko z Wami chciały spać a później wróciło im spanie w łóżeczku? Czy to już zawsze tak będzie? Jestem całam połamana... cała noc na jednym boku to masakra. U mnie mała rodzina, więc ja bym tam chętnie na jakąś komunię poszła 😊 a byłam 11 lat temu ☺ najbliższa będzie za 6 lat. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łap słoneczko póki możesz ![]() Ja juz odliczam dni do 14 lipca .... Ciekawa jestem jak mijka zniesie 15 godz podróży i jak będzie reagować na dziadków ciocie wujkow itp. Bo każdy czeka na moja samarke ![]() Będziemy jechać nocą - to może mała prześpi większość drogi
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy rzadsze kupa 3 dni po szczepieniu może się zdarzyć? Bo w dniu szczepienia była potem wczoraj były ok i teraz rzadsze jedna póki co. Marcia Ty miałaś zdaje się problem z kupami po szczepieniu?
Jeszcze jak na złość zjadłam kompot jabłkowy nie jadła bym gdybym wiedziała że rzadko kupę zrobi:-/
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też łapiemy słonko na ławce ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę a alko na imprezach chodzić po katach siedzimy w parku wzięłam jedzonko ze sobą książkę maluch śpi chwili trwaj Helikopter mi nad głową buczy no niech tylko go obudzi....
|
|
#3430 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U pseudomeza niestety dają alkohol na imprezach dla dzieci,więc i u nas będzie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak, to pewnie prześpi podróż. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nana u mnie byl problem z kupami ale potem okazalo sie ze to alergia :-P ale z tego ci wiem moga być. Odkad nie sa zielone to jakie by nie byly ale w granicach normy to akceptuje Cytat:
|
|
#3433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasz chyba robi za dużo kup,w nocy jedną,a tak w sumie 4-5. |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko my na piersi.
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
A raz na cztery to już chyba za długo.... Zaczyna mnie to martwić 😣 Paula w jak Mija lubi jeździć? Bo moja uwielbia ale my i tak samolotem bo od nas to prawie 30 h jazdy...
|
#3438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas też wreszcie ciepło ![]() Cytat:
![]() Może ma jakiś skok wzrostowy Cytat:
Cześć. My dzisiaj byliśmy na zaklejaniu pępka i idziemy za tydzień na kontrolę. Przez tydzień tylko sucha kąpiel Masakryczna kolejka bo były 2 h obsuwy ale jakoś się zlitowali i wczesniej nas wpóścili.
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od jakiś 2-3dni Zocha w ciagu dnia malo je. Jak marudzi i daje cyca to pojje do minuty ale w miedzy czasie kreci sue odrywa glowe. Wezme na rece pobujam dam smoczka i spi. Moze to przez tego smoczka? Nie zaburzy mi to laktacji??
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo ciekawa jestem jak będzie
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smok może zaburzac laktacje, więc musisz wyczuć sytuację, bo w sumie to już nie noworodek. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój jest smoczkowy,a i często je przez nakładkę,bo jak pisałam nie lubi prawego cycka,a tak się czasem nabiera.Nam gumy nie zaburzyly ani laltacji ani odruchu ssania.teraz gorzej je,bo jak się okazało ma jelitówkę.Może Zosia ma ten skok 14-19 tydz.,podobno wtedy dużo matek rezygnuje z kp,bo dziecko nie chce piersi. |
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stare dziady, a kryli się jak nastolatki Już chyba lepiej coś symbolicznie postawić na stół niż popijać po kątach. Albo nie pić wcale ![]() Cytat:
![]() Ale miałam przygodę... Poszliśmy na spacer, później weszłam do cioci na herbatkę. Przemo spał na spacerze, a u cioci się obudził, ale był w dobrym nastoju. Jak wychodziliśmy, to trochę marudził w wózku, a po 200 metrach zaczął tak płakać, jakby go bili normalnie. Jeszcze nigdy mi się aż tak na spacerze nie rozwył. Wzięłam na ręce i za nic nie mogłam uspokoić. Podeszła do mnie pani, która mieszkała obok, a to taka boczna uliczka i nikogo więcej tam nie było i chciała go zabawić. Przemo miał taką minę, jakby mu się działa największa krzywda na świecie i patrzył na nią obrażony, ale nie wył. Chwilę Zaraz było jeszcze gorzej. Próbowałam go trzymać i prowadzić wózek, ale nie mogłam sobie poradzić więc wsadziłam go z powrotem i biegłam do cioci z wózkiem i taką syreną, że nie wiem |
||
|
|
|
#3444 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej
Dzięki za ciepłe słowa, co do rehabilitacji Właśnie wiem, że sytuacja nie jest zła, ale no ta główka zaczęła się już spłaszczać i uszko jedno opadach i po prostu jak o tym słuchałam to się smutno zrobiło, ale wiadomo dzielnie walczymy i będzie ok My właśnie jedziemy do teściów jesteśmy już 4.5 h w trasie i jeszcze godzina przed nami. Póki co wszystko ok.Dziewczyny, a jak to jest z biegunką u takiego maluszka, macie jakieś informacje? Bo Hania ma trochę. już druga noc z rzędu obudziła się w środku nocy (a od bardzo bardzo bardzo dawna nie było u nas pobudki w nocy) przez kupę. W dzień też wcześniej robiła 1-3 dziennie, wczoraj z 5, a dzisiaj też już z 5 było, a jeszcze dużo dnia przed nami. Kupy są bardziej wodniste niż zwykle, ale nie jak woda aż. Czytałam by dużo podawać mleczka i ewentualnie wody by nadawadniac. Mamy kupione też coś z apteki na biegunkę, co uzupełnia mikroelementy co prawda od 4 miesiąca (pojutrze Hania kończy 3 miesiące), ale farmaceutka powiedziała, że by dała Hani, ale np pół saszetki. Co myślicie?
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jak?jeśli drze się a tyle co parę sekund popije:'( właśnie ja woze w wozku ze smiczkiem bo darla sie jak chcialam cyca dac i dzis tak caly dzieb:-\ moze to zeby? W jaki sposob smoczek moze laktacje zaburzyc?
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
U nas nic nie zaburzył więc nie wiem że ssanie może to ok ale laktacje może jak dziecko woli smoka a nie cyca? Ale czy to możliwe u nas jak głodna to się nie oszuka 😂 może Zosia ma gorsze dni czytaj skok 😊
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Moze tylko zawsze objawial sie tym ze od cycka nie odchodzila :-P
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Marcia masz sytuacje wypisz wymaluj jak u nas. Zuza tez jakas antyjedzeniowa sie zrobiła i też zaczyna ssać i zaraz płacz jakby ją obdzierali ze skóry
wyciągnęłam z szuflady nakładki i przez nie załapie i jak już się zassie to po chwili łapie już bez problemu bez nakładek :/ nie wiem o co chodzi, smoczka mamy od urodzenia praktycznie. Na śpiocha łapie cyca bez problemu, tylko w dzień mamy jazdę i to też nie zawsze :/ Przez to wszystko złapałam jakąś depreche i zamartwiam sie że będzie jak z Michałem i przestanie na wadze przybierać i znowu będą cuda na kiju bo mleko modyfikowane jest be, butelka be i wszystko be....
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
heheh dziewczyny to jest ten skok co my go przechodizliśmy teraz
U nas było identyko, przez tydzień z cycem nie podchodź Pisałam wam ze mało je, a żeby zjadł to musiałam go najpier uspakajac czyli przed każdym podaniem cyca ululac do drzmeki, choćby na 5 minut. Wstawał i już doił cyca, ale mało.A pislai że ten skok jest najgorszy i mieli rację Zupełnie nie podobny do poprzednich ![]() U nas trwał z przerwami ok 2 tygodnie, ale na pocieszenie powiem że wróciło moje kochane radosne dziecko, więc niedługo i waszym minie ![]() Cytat:
I że jeżeli brzuś miękki, dzieć nie płącze to nie robić nic, nic nie podawac. Żadnej wody. A jak zacznie się marudzenie z bólu brzucha to włożyć czopek z paracetamolem, on go zaraz wydali że tak to ujmę Nawet mu się wchłonąć nie zdaży, a podrazni zwieracze i zrobi kupkę ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Też wyciągnęłam przy tym skoku pierwszy raz nakładki bo już nie miałam pomysłu jak nakarmić
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Lucy 😘 też tak czytałam że do tygodnia jest ok tylko u nas chyba problem z czopkami bo nie widziałam nigdzie ale zapytam Siasi ona doświadczona matka w uk 😉 Kupa poszła z wielkim fochem 😂 nareszcie po prawie pięciu dniach ale żeby to jakaś kupa gigant to nie... 😂 i nie jakaś twardsza normalna 😂
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

Wszyscy patrzą się na dziecko i robią oh i ah, często sztucznie 

już druga noc z rzędu obudziła się w środku nocy (a od bardzo bardzo bardzo dawna nie było u nas pobudki w nocy) przez kupę. W dzień też wcześniej robiła 1-3 dziennie, wczoraj z 5, a dzisiaj też już z 5 było, a jeszcze dużo dnia przed nami. Kupy są bardziej wodniste niż zwykle, ale nie jak woda aż. Czytałam by dużo podawać mleczka i ewentualnie wody by nadawadniac. Mamy kupione też coś z apteki na biegunkę, co uzupełnia mikroelementy co prawda od 4 miesiąca (pojutrze Hania kończy 3 miesiące), ale farmaceutka powiedziała, że by dała Hani, ale np pół saszetki. Co myślicie?