|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Origa co podali jako dokumenty do becikowego? Ja byłam w gminie zapytać i tylko akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza. Resztę ściągną sobie sami.
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez dzis po badaniach ![]() masz super pomysł zadbania o swój wygląd przy przejściu na l4
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba odespałam moją noc, tzn pobudkę o 4.30.
Co nie znaczy że chce mi się podnieść. Do tego jak mi zależy na wyglądzie to mam jakieś sianowate włosy (no moja wina bo z bardzo mokrymi poszłam spać). |
|
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czatneja się boisz z uwagi na cukry? zawsze możesz w małych porcjach zjeść i zagryźć kiszoną kapuchą ![]() Cytat:
jak się czujesz w ogóle? Cytat:
ja miałam jechać dziś na to badanie D3,ale sobie odpuściłam.. powodzenia na wizycie jutro.. buahahahah.. |
|||
|
|
|
#3425 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sobotę miałam kolejną ciekawą sytuację w normalnej kasie - mąż stał już w kolejce, a ja - ponieważ lepiej mi jakoś na pęcherzu jak chodzę niż jak stoję :P - poszłam jeszcze w tym czasie rozejrzeć się za jedną rzeczą o której zapomnieliśmy. Jak wróciłam, to już przejście do naszego wózka było przyblokowane przez jednego pana. Poprosiłam, żeby mnie przepuścił nie tłumacząc, że tam już czeka mój mąż i facet to zrozumiał tak, że chcę przejść "na ciążę". :P Łypnął na mnie wrogo i powiedział: "ja też mam tylko jedną rzecz, a pani chyba nie ma takiego dużego brzucha"!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdaniem mojego ginekologa i laryngolog można go brać w ciąży.Teraz akurat nie mam objawów alergii, ale ze 2 miesiące temu na pewno rozpłakałabym się z ulgi jak wreszcie dostałam pozwolenie na Zyrtec, gdyby nie to że już byłam zapłakana. ![]() Brawa za 1000. post. ![]() Cytat:
![]() Też bym chętnie spróbowała takie zrobić, ale na razie dostałam kilka różnych obiadów od rodziców i teściów przejętych moją sytuacją. <3 Moi rodzice są obcykani w tematach diabetycznych, więc powinno być dobrze, a teściowa też wypytywała dokładnie co może być. Mam dużo w zamrażalniku i jestem ustawiona. Oby cukry też tak uważały.Cytat:
![]() Też się za to zabieram, tylko ciągle się zastanawiam czy jechać najpierw normalnym proszkiem czy już Jeleniem, który przyjdzie z Gemini - chwilę będę jeszcze odwlekać całą akcję. ![]() Cytat:
![]() Super, że już od jutra L4. |
|||||||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Im dłużej siedzę w domu tym trudniej mi wyobrazić sobie powrót do pracu. Zwłaszcza ze senność powraca.
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku, skończony 35 będzie u mnie 21.07. Generalnie czuję się ok, tzn ciężko mi, brzuch duży, 10 kg na plusie też robi swoje, wiadomo, ale dopóki z dziewczynami ok, to nie mam zamiaru na to jęczeć. Ciąża póki co przebiega naprawdę dobrze, dziewczyny po ok 1300 ważą, po raz kolejny lekarz odłożył mi zastrzyk sterydowy, bo szyjka trzyma się mocno na 5 cm. Uczymy synka korzystania z toalety, więc dużo się dzieje.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
taki pudrowo-różowy.Cytat:
kiedy mniej więcej zmienia się fotelik z tego pierwszego na kolejny?Cytat:
i super, że uciekasz już na l4, odpoczniesz troszkę ![]() A my prawdopodobnie w piątek będziemy robić sesję brzuszkową
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam na myśli pebble, a napisalam pearl :/ bo my właśnie pierwszy mieliśmy pebble, a teraz 2way pearl. Fotelik na drugi ja zmieniłam w okolicy kwietnia (syn z sierpnia), ale znam matki co jeszcze półtoraroczne dzieci wciskają w pierwszy fotelik. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3430 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też szacuję 7-8 pralek ale puki co odkładam to na święte nigdy. Tzn na czas kiedy uda mi się choć parę dni urlopu wygospodarować dla siebie. A właśnie się dowiedziałam, że min do początku sierpnia jestem niezbędna w biurze ... masakra jakaś bo liczyłam, że od połowy lipca to już będę tu wpadać na max 2h dziennie .... Ja dziś na obiad ryż z truskawkami Cytat:
Cytat:
za L4 i po cichu zazdraszczam !!Super, że poumawiałaś się na wizyty upiększające - zawsze po takich zabiegach mam lepsze samopoczucie ![]() Cytat:
wszak kot to członek rodziny jak każdy innyMój też potrzebuje drapaka ale dostanie za miesiąc dopiero - w tym miesiącu już zaszalałam i jeszcze urlop wyskoczył
|
|
#3431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. Też wolę chodzić niż stać dla rodziców i teściów za podjęcie wyzwania przygotowania dla Cb zaopatrzenia ![]() Cytat:
Dziś 86kg na wadze czyli jakieś 13,5 do przodu ![]() Serio boję się co będzie do sierpnia ![]() Poza tym musiałam jakoś skrócić swój apetyt i nic tak nie działa jak ważenie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cukry mi nie straszne ale nie wiem czy mi ten chatnej będzie smakował. Na wyjedzenie przez męża raczej nie mam co liczyć bo on nie za bardzo przepada za połączeniem słodko ostrym ![]() poszukam sobie czegos innego z truskawek bo musze je jakos przerobić
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze łącze sie w bólu. Porównałam swoje zdjecia przed ciazą i teraz i sie załamałam.
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serio to jest jakaś porażka ... brzuszek mnie nie rusza ale moje udziska i biodra to juz jakaś rozpacz
|
|
#3435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety w tym względzie nie moge liczyć na teściową bo ona choć robi smaczne rzeczy to w kółko ten sam repertuar 0 devolaj, pieczony kurczak lub zrazy i ewentualnie raz na jakies 2 mc wątróbki z piekarnika, jak wie, ze ja przyjade to do piekarnika trafia łosoś i to tyle..zawsze jest zdziwiona jak przyjeżdża do nas ze z miesa mozna zrobic coś innego niż to co ona robi (o różnorodność w mięsie dba zawsze mój mąż, ja sie mu tam nie wtrącam)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uda mierzyłam i tylko 2-3 cm więcej. Chyba bede musiala znowu wskoczyć na rower po ciązy. najszybciej chudne wlasnie w ten sposób.Własnie wrzuciłam do prania pierwszą serie ubranek Swietna pogoda znowu więc szybko wyschnie na słoncu.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-06 o 11:08 |
|
|
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
dobrze ze juz nie słyszę, że w ciąży jestem to powinnam jeść więcej mięsa, bo żelaza i czegoś tam jeszcze nie będę miała i ze ogólnie załapię się na anemie itp...
swoją drogą ciekawe jak tam moje wyniki ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- przejrzałam lodówkę... chyba zaszaleje i do frytek dorzuce kotlety z kalafiora ![]() zabieram sie za robienie
|
|
|
|
#3438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie to mają tupet.. to rodzinka nieźle musiała Cię zaopatrzyć jak do zamrażarki pochowałaś..super sprawa takie zapasy ![]() ja też się wahałam czy prać dwa razy..ale jednak zaczęłam dzisiaj sortować większe rozmiary na białe,kolory, ciemne to stwierdziłam,że nie będę cudować i wrzuciłam z płatkami dziecięcymi..większych rozmiarów w takim podziale wychodzi 3 pralki, potem małe ubranka też taki podział, osobno ręczniki, osobno kocyki i jakieś delikatne rzeczy, potem tetry, śpiworki, otulacze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będziecie z Małgosią pieknie wyglądać.. ale zdjęciami z sesji musisz się pochwalić.. Cytat:
ja odkładałam akcje pranie chyba z miesiąc czasu..a to pogoda nie taka, a to pylą drzewa, a to nie chce mi się itd..ale powiedziałam dość, jeszcze tyle do przygotowania zostało,że muszę ruszyć.. w sierpniu do pracy? ![]() :rolleye s:![]() ![]() mniam..truskawki w każdym wydaniu zjem.. ahaa.to ja bym zrobiła dżemik.. roboty tyle co nic, a do gofrów na zimę idealny |
|||||
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nie wstalam
Tz o 4 wstawal do pracy i zasnac nie moglam chyba do 7 :p i dopiero co sie obudziam Ale trzeba sie podniesc na sniadanie dzisiaj o 18 wizyta |
|
|
|
#3441 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz będzie trzeba schować brzuszek poporodowy i jeszcze tak, żeby wygodnie karmić Cytat:
za 1000 post ![]() Fajnie, że macie zarezerwowane noclegi, odpoczniesz Cytat:
![]() Jak Ci mija ostatni dzień w pracy? Cytat:
Jak idzie nauka u syna?? Cytat:
może dziś się skuszę
|
|
|
#3442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki za wizytę.. |
|||
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja fanką homeopatii nie jestem, ale dzieciaki NIGDY nie przebyły poważniejszej infekcji.....
|
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Nadrobiłam troszkę, więc za bardzo nie odstaje ![]() W piątek bylam na wizycie: mała waży 1,9kg i ginka nie miała się do czego "przyczepić" Byliśmy wczoraj u mojej rodzinki i zostalismy obdarowani całymi kartonami rzeczy dla małej -tzn proszki, waciki takie wieksze, chusteczki nawilzane itp. I wogole mamy takich rzeczy nie kupować bo wujek wszystko nam da - powiem wam, że super sprawa, aż sie wzruszylam! I zaliczyłam taki pierwszy spontaniczny komplement!!!!! Że ciąża mi służy bo swietnie wyglądam i to od faceta!!!!! Wiem jaram się jak głupia ale ostatnio słabo się ze sobą czuje, TŻ raczej mało wylewny i tak mi sie ciepło na sercu zrobiło ![]() W tym tyg znów jestem u mamy, a potem wracam do domu i bierzemy sie ostro do działania - dużo jeszcze przed nami. A i pochwale się wam, że znów zaliczyłyśmy z mama lumpeks i wyszłam z torbą ciuszkow dla małej! A wózka jak nie było tak nie ma...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny komplement i super, że rodzina się zaangażowała ![]() patrze sobie na Twój podpis i zdaje sie ze jestes w 32 tyg, skoro termin masz na 1.08?? czy jednak to u mnie z matematyką słabo? już widzę, że zmieniony masz tydzień
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-06 o 12:01 Powód: update |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Co do ruchów młodego to jak się rusza normalnie to jest to ok.
Ale on potrafi tak nagle wszystkimi kończynami walnąć i nie wiem w co, ale wiem że stawia do pionu. Dla mnie to jest bardzo dziwne, bo Oliwia była delikatna i subtelna bardziej. Ten to się rozpycha jak jakiś boxer. Ubrania do karmienia kupię jak już będę wiedziała na czym stoję. Czy karmię, czy schudłam, czy mam dobry stanik itd. Teraz sobie tym głowy nie zaprzątam. Zawsze każdą bluzkę można podnieść, w domu to nie problem, ewentualnie na mieście jakiś jeden zestaw na początek. Ja biorę zyrtek. Ale co kilka dni - z tym, że ja mam alergię na koty. Więc starcza mi to. Biorę jak zaczynam kichać. I tak ostatnio brałam 3 dni pod rząd....ale się okazało, że to nie alergia a infekcja. Dziś wstałam i prawie nie miałam głosu. To by wyjaśniało moje wysokie cukry przez ostatnie 3 dni. Kończę kawę i lecimy z Oliwią na zakupy. Muszę jej dokupić kilka rzeczy przed wyjazdem do Polski. Plus potrzeba mi ser na sernik a to muszę załatwić z polską półką w tesco - bo tu przecież białego sera nie ma ![]() Sernik obiecałam mojej szefowej na urodziny. Muszę go dziś upiec i jutro wpadam z nim do mojej pracy. Na obiad dziś u mnie będzie kapusta na krótko z koperkiem - mogłabym jeść cały rok z jajkiem sadzonym i dla mnie szparagi a dla TŻ i młodej ziemniaki ))
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam 'E.E' Tokarczuk ale w ogóle mnie nie porwała. Z przeczytanych ostatnio mogę Ci polecić 'Kochając syna' L. Genovy, tylko ostrzegam, że na bank się wzruszysz.
Ja dziś jakaś nietomna. Muszę chyba odpocząć po tym weekendzie .Dzwoniła do mnie położna i zapraszała na zajęcia. Nie wiem czy będę chodziła na wszystkie ale na te o KP chętnie się wybiorę.
|
#3449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maleństwo ![]() Ps. Mój TZ też raczej małowygadany w komplementach ![]() Raz za czas coś od niego wyciągnę, bo normalnie mi mówi : przcież wiesz, że jesteś śliczna, po co Ci mam to powtarzać?
|
|
#3450 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mojej też był stale grany ten sam repertuar (acz chyba było nieco więcej opcji), więc tym bardziej raduje wprowadzanie nowości dla mnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, u mnie ostatnio zaśnięcie po budziku męża jest niemożliwością, do 6 śpię i koniec. W weekendy też tak się budzę mimo braku budzika. Muszę się zacząć wcześniej kłaść spać, bo nic nie będzie już z tych poranków. ![]() Cytat:
Fajnie, że zostaliście obdarowani, a komplement elegancki.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

A wczoraj w podobnym gronie dłuuugi spacer, pyszne lody, kwaśna lemoniada i pyszna pizza. Jednym słowem przyjemny weekend

chyba bym przeszła bokiem i nie pytała nikogo o zgodę w takiej sytuacji
1.09.2012
<3
najszybciej chudne wlasnie w ten sposób.