Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-18, 14:16   #3421
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Wlasciciel nie ma.prawa wejsc jak go lokator nie wpusci. Zglasza sie wlamanie i kradziez w takiej sytuacji.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:21   #3422
desire87
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
No ale zakładam że w domu mieliście dużo więcej rzeczy. Co się z nimi stało? Możecie podjąć jakieś kroki przeciwko temu właścicielowi? Nie wydaje mi się żeby miał prawo od tak wyrzucić czyjąś własność na śmieci.

Ja ostatnio też mam nadzieję że karma działa. I ci wszyscy podludzie którzy krzywdzą ludzi dostaną za swoje ze zdwojoną siłą.

Właśnie odebrałam z pracy pismo - NAGANĘ. Przyznam szczerze że nawet się nie zdenerwowałam za bardzo. Muszę po południu zadzwonić do prawniczki zapytać co z tym robić, bo teraz akurat ma rozprawę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

to ciekawe bo Kara nie może być zastosowana po upływie 2 tygodni od powzięcia wiadomości o naruszeniu obowiązku pracowniczego i po upływie3 miesięcy od dopuszczenia się tego naruszenia a podejrzewam, że te trminy dawno minęły.
Pewnie Ci Pani prawnik powie żebyś sprzeciw w ciągu 7 dni wniosła

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mieszkamy w Anglii. Mamy jedno mieszkanie własnościowe ale jest zajęte i drugie wynajmowalismy od wielu lat. Co z resztą? Nie wiem. To co udało nam się wyciągnąć ze smietnika po wielu awanturach z ludzmi ktorzy wyciagali rzeczy ze smietnika i jak nam właściciel otworzył drzwi to zabraliśmy zdjęcia i dokumenty to co zostało.
to jakaś abstrakcja.. ale Wy mieszkaliście w jednym domu z tym gościem czy jak?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:30   #3423
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
duzo rzeczy poszło się ...bac?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

naganę? a co niby wymyśliła? nagana za to ze jesteś w ciazy?
Nagana za przebywanie na zwolnieniu lekarskim chyba.
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
to ciekawe bo Kara nie może być zastosowana po upływie 2 tygodni od powzięcia wiadomości o naruszeniu obowiązku pracowniczego i po upływie3 miesięcy od dopuszczenia się tego naruszenia a podejrzewam, że te trminy dawno minęły.
Pewnie Ci Pani prawnik powie żebyś sprzeciw w ciągu 7 dni wniosła

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

to jakaś abstrakcja.. ale Wy mieszkaliście w jednym domu z tym gościem czy jak?
Dzięki za info. Pewnie tak poradzi 😃 Nie znam się szczegółowo na prawie pracy, a już zwłaszcza w takim przypadku. I już nie mam ochoty się w te kwestie zagłębiać. Teraz mam ważniejsze kwestie na głowie niż kopanie się z koniem. Szkoda gadać po prostu. Nie mniej jednak nie mogę sobie tego odpuścić, choć to z punktu widzenia zdrowia psychicznego byłoby najlepsze 😒

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:31   #3424
sosowhat
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=MmkdbSVR2CE wlasnie ogladam, moze ktoras cos dla siebie wypatrzy
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:31   #3425
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Z nami wszystko ok. Tak w skrocie to facet ktoremu placilismy za mieszkanie ktore wynajmowalismy zmienil zamki w mieszkaniu wiec jak przyjechalismy nie moglismy sie dostac do domu, co oznaczalo zostac u tesciow czyli w wariatkowie, w tamtej chwili juz chcielismy wracac. Na drugi dzien znalezlismy 90% naszego dobytku na smietniku, nerwy, szukanie wlasciciela, a w przed ostatni dzien udalo mi sie odzyskac jedna reklamowke naszego dobytku. Najprawdopodobniej ktos wszedl do mieszkania podczas naszej nieobecnosci i zabral co najcenniejsze. No i plus inne rzeczy o ktorych nawet wstyd pisac jak zachowanie moich tesciow, ciagle krzyki, awantury, obrazanie sie itp. Moja mloda wczoraj jak weszlismy do domu to sie poplakala ze szczescia.
A na podwieczorek po półtora godzinnym spóźnieniu,spowodowanym spóźnieniem samolotu,zakazem z wieży kontrolnej,oraz pijackiej pary która biła się w kolejce do samolotu,plus awanturowala się w samolocie,ich córka z stewardesem z tyłu samolotu wymiotujaca gdzie aż pilot musiał wyjść by uspokoić awanturnikow...o 01:45 dotarliśmy do domu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:31   #3426
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jak to nie ma Przecież Pola to odrębne imię, nie żadne zdrobnienie Moja przyjaciółka ma Polę )
No kurczę a ja już w necie jakieś forum znalazłam gdzie pisali właśnie że imienia Pola nie ma i to fanaberia itd. a jest Apolonia😕

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja to nawet juz nie pisze do niej o jakies spotkanie bo to taki bol dupy, milion razy zmiania planu, albo najczesciej zero odezwu. A ja sie staram czasami na prawde dostosować do drugiej osoby. Ostatnio trzy tygodnie dochodziło do spotkania. W widzę, że czasami czas wolny ma na fb jest aktywna, zdjecia tez z wypadow wkleja. Takze rozumiem brak czasu, praca, dzieci, ale zeby przez kilka miesiecy nie znalesc jednego dnia....
Aaa ja od jakiegoś czasu mam podejście że jak ktoś mnie ciągle zbywa to przestaję się odzywać tzn. pytać o dogodny termin spotkania itd. i czekam czy ten ktoś sam ewentualnie się odezwie. Jak nie to nie a jak sam będzie chciał to niech się dostosowuje do mnie . W ogóle w tej ciąży jestem obojętna i niewyrozumiała jeśli chodzi o postronnych ludzi jak nigdy w życiu. Jedynie mąż i najbliższa rodzina ma ze mną dobrze😜

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64287166]Już po wizycie. Skraca mi się szyjka, mam unikać wysiłku [/QUOTE]

O kurczaczek to uważaj na siebie!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Siostra dyrektor jest bardzo spoko Sympatyczna, uśmiechnięta, tylko trudno ją zastać w biurze, bo ciągle ją jakiś ksiądz po coś wzywa
No co, pewnie mają tam jakieś SWOJE SPRAWY 😜😆

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki tych koszulek co zamówiłam ostatnio/
O super ta koszulki😊

Paulinika, nie do wiary co za ludzie po prostu się wierzyć nie chce😱

Wrzucam mój hjudż bebzon w 28 tc😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:35   #3427
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Jak na polarkowy to ten pierwszy mega drogi.

Wreszcie ktos z wiekszym dzieciem niz moj.

Koszulki.super. Starcza do konca ciazy.

Paulinika no mialas przygody. To wy jeszcze mieliscie duzo swoich rzeczy w mieszkaniu w innym kraju jesli dobrze zrozumialam?

Ja to mam.problem z jakas kurrtka. Skorke jeszcze zapinam ale ciasno mi, a wieczory juz zimne. Trzeba cos pomyslec i kupic. Najchetniej kupilabym plaszczyk wiazany trochę pod biustem ale nie widzialam jak na zlosc wiazanych.
W orsayu widzialam taki plaszczyk, ale z grubego materialu. Bardzo fajny. Jesienia sobie kupie. Ja w ogole postanowilam na zime kurtki nie kupowac. Do porodu oblatam w ponczach. Pod spod ubiore sie na cebulke
Cytat:
No ale zakładam że w domu mieliście dużo więcej rzeczy. Co się z nimi stało? Możecie podjąć jakieś kroki przeciwko temu właścicielowi? Nie wydaje mi się żeby miał prawo od tak wyrzucić czyjąś własność na śmieci.

Ja ostatnio też mam nadzieję że karma działa. I ci wszyscy podludzie którzy krzywdzą ludzi dostaną za swoje ze zdwojoną siłą.

Właśnie odebrałam z pracy pismo - NAGANĘ. Przyznam szczerze że nawet się nie zdenerwowałam za bardzo. Muszę po południu zadzwonić do prawniczki zapytać co z tym robić, bo teraz akurat ma rozprawę.

Co za pipa. Ta Twoja szefowa to rzeczywiscie jest jakas szurnieta. Chyba zaczela portkami trzesnac skoro zamiast dyscyplinarki jest nagana.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:37   #3428
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja kurtki zimowki.ciazowej tez nie kupuje. W takim plaszczyku bym oblatala. Zobacze w tym orsayu

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 14:45   #3429
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kurtki zimowki.ciazowej tez nie kupuje. W takim plaszczyku bym oblatala. Zobacze w tym orsayu
Na stronie tez jest. Jak bede miec mozliwosc to wrzuce Ci linka.
Stary 2016-08-18, 14:48   #3430
ma_i
Zadomowienie

Dziewczyny, macie jakiś pomysł na drobny upominek dla dziewczynek 9 miesięcy i 3,5 roku? Koleżanka zadzwoniła żeby się spotkać i chciałam coś jej dzieciakom kupić :-?

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 14:57   #3431
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Nagana za przebywanie na zwolnieniu lekarskim chyba.

Dzięki za info. Pewnie tak poradzi 😃 Nie znam się szczegółowo na prawie pracy, a już zwłaszcza w takim przypadku. I już nie mam ochoty się w te kwestie zagłębiać. Teraz mam ważniejsze kwestie na głowie niż kopanie się z koniem. Szkoda gadać po prostu. Nie mniej jednak nie mogę sobie tego odpuścić, choć to z punktu widzenia zdrowia psychicznego byłoby najlepsze 😒

Mai trzymaj się dzielnie. Mimo wszystko nagana to dużo mniejszy kaliber niż zwolnienie dyscyplinarne. Może da sobie spokój i oszczędzi ci chodzenia po sądach i stresów. Fajnie że mamy tu specjalistki z różnych dziedzin - dobra rada zawsze się przyda.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Paulinika, nie do wiary co za ludzie po prostu się wierzyć nie chce😱

Wrzucam mój hjudż bebzon w 28 tc😉

Fajne klapki mój brzuch podobnego kalibru a mam 27 tydzień, wrzucę następnym razem

Cytat:
Ja też płaszcza/kurtki ciążowej nie planuję. Może będzie w miarę ciepło - ubrania na cebulkę, jakiś komin albo szal pod szyję i rozpięta kurtka/płaszcz na to i jakoś obchodzę. A może nie będzie potrzeby sie jakoś mocno opatulać bo będzie np 15 stopni na plusie w listopadzie

A że nie tylko Pstryczek sprawdza pudelka regularnie to podeśle wam coś takiego:

http://www.pudelek.tv/video/Tak-wygl...2%80%A6-13159/

czasem i na pudelku jest coś wartościowego

Edytowane przez KoniKa4
Czas edycji: 2016-08-18 o 15:00
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 15:01   #3432
sosowhat
Wtajemniczenie

w lidlu od 22 wkładki laktacyjne z ichniej firmy toujors, wie ktoras czy warto kupic? Bo chyba sie skusze na jedna paczke
Stary 2016-08-18, 15:03   #3433
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

Ja też płaszcza/kurtki ciążowej nie planuję. Może będzie w miarę ciepło - ubrania na cebulkę, jakiś komin albo szal pod szyję i rozpięta kurtka/płaszcz na to i jakoś obchodzę. A może nie będzie potrzeby sie jakoś mocno opatulać bo będzie np 15 stopni na plusie w listopadzie

A że nie tylko Pstryczek sprawdza pudelka regularnie to podeśle wam coś takiego:

No mi juz zimno jak kolo 21-22 lece z psem na spacer wiec cos by się przydlo

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 15:05   #3434
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

nie wstawiajcie takich rzeczy bo sie zarycze, nie moge takich rzeczy ogladac, odrazu wylaczam.
Stary 2016-08-18, 15:08   #3435
Anettt87
Zadomowienie

Właśnie zastanawiałam się niedawno, co ja pocznę w zimie, ale uświadomiłyście mnie, że w listopadzie jeszcze obejdę się bez zimówki może nawet moje kurtki dadzą radę, ale chyba zawczasu rozejrzę się po znajomych czy rodzinie, czy ktoś nie pożyczy na miesiąc kurtki większego rozmiaru

Gorzej jednak teraz, bo w moją skórkę zapinam się już ledwo ledwo, a faktycznie robi się chłodniej. Pomysł Zielinki z płaszczem z pasem jest dobry, może w jakimś lumpku bym coś znalazła hmmm.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:20   #3436
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Odzyskalismy zdjęcia i Alby dokumenty z porodu. Plus reklamowke malych ciuszków.
nie do wiary normalnie...
Cytat:
Ja to mam.problem z jakas kurrtka. Skorke jeszcze zapinam ale ciasno mi, a wieczory juz zimne. Trzeba cos pomyslec i kupic. Najchetniej kupilabym plaszczyk wiazany trochę pod biustem ale nie widzialam jak na zlosc wiazanych.
też już zaczynam miec problem z bluzami, kurtkami :/ po domu czy ogródku chodzę w rzeczach tż ale między ludzi nie wypada :/ muszę sobie coś poszukać :/
Cytat:
mi w skorze do zapiecia to z 10 cm brakuje
Ja nawet nie próbuje się zapinać
Cytat:

Cytat:
No kurczę a ja już w necie jakieś forum znalazłam gdzie pisali właśnie że imienia Pola nie ma i to fanaberia itd. a jest Apolonia😕
Najprościej i najpewniej zapytać w urzędzie

Cytat:
Dziewczyny, macie jakiś pomysł na drobny upominek dla dziewczynek 9 miesięcy i 3,5 roku? Koleżanka zadzwoniła żeby się spotkać i chciałam coś jej dzieciakom kupić :-?

Tej starszej może jakąś malowankę ? Małej książeczkę ?
Zależy czy chcesz coś większego czy coś malutkiego
Cytat:
w lidlu od 22 wkładki laktacyjne z ichniej firmy toujors, wie ktoras czy warto kupic? Bo chyba sie skusze na jedna paczke
Nie widzialam takich w ogole wiec nie wiem.
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:25   #3437
Listopadowaa
Zakorzenienie

o kurde, tyle nadrabiania

Poszłam do lumpka ale tym paniom wlascicielkom sie lanie nalezy bo gadaly o dostawaach a ja tam prawie nic nowego nie widzialam W jednym lumpku wisialo to samo, jedynie legginsy h&m mama dostalam. Mialam nie brac, bo nie chodze w legginsach ale byly tak wygodne A babeczka sie mnie pyta czy to ja tydzien temu kupilam bialy sweterek h&m mama bo zaraz po mnie rpzyleciala jedna pai i go uparcie szukała. Ale jest moj

A w drugim lumpku babka mowila ze bedzie miala dostawe jesiennych ciuchow dzieciowych a tam nic, no to pytam to wyciagnela mi worek a tam zaledwie pare ubranek i jeszcze dla chlopca. Widzialam pare łądnych bodziakow ale w samochody. Pokazywala mi spiworek do spania ale w takim stanie, ze kupie sobie nowy Generalnie dupa i pojde tam moze znowu za miesiac, moze wtedy cos bedzie wiecej.

Wrociłam do domu i dostałam polecony z wizazu a tam rozswietlacz z loreala

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

koncze wlasnie robic sos slodko kwasny
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:30   #3438
paulinika
Zakorzenienie

Konsultowalismy z prawnikiem przed samym wylotem i jedyne za co możemy go zaskarżyć to zmiana zamków. Ale... To ja bym musiała lecieć na sprawę, bo na mnie wszystko było i w sumie nic by to nie dało bo to jego słowo przeciwko mojemu. Postanowiliśmy że zamkniemy ten rozdział i tyle. To tylko pare % wszystkiego. Serio wróciłam z jakąś depresją. Zamiast naładować baterię to jesteśmy wykończeni psychicznie. Nie chcemy już do tego wracać. A w momencie spłacenia kredytu na drugi dom ten wlasnosciowy sprzedamy go. Również nie mamy zamiaru się narazie tam pokazywać właśnie ze względów psychicznych bo mamy dość. W przyszłym roku polecimy gdzie indziej. Narazie ograniczamy kontakt z jego rodziną. Za dużo krwi,nerwów nam napsuli. Tak zadecydował moj mąż a ja go popieram.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:32   #3439
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64287166]Już po wizycie. Skraca mi się szyjka, mam unikać wysiłku [/QUOTE]
no I do nadrobienia milion piencet stron
Oszczedzaj sie!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie rozbrajają ogłoszenia typu " sprzedam maxi cosi firmy hauck" to w końcu co chcesz sprzedać ?
A co to za wynalazek?!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-18, 15:33   #3440
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Konsultowalismy z prawnikiem przed samym wylotem i jedyne za co możemy go zaskarżyć to zmiana zamków. Ale... To ja bym musiała lecieć na sprawę, bo na mnie wszystko było i w sumie nic by to nie dało bo to jego słowo przeciwko mojemu. Postanowiliśmy że zamkniemy ten rozdział i tyle. To tylko pare % wszystkiego. Serio wróciłam z jakąś depresją. Zamiast naładować baterię to jesteśmy wykończeni psychicznie. Nie chcemy już do tego wracać. A w momencie spłacenia kredytu na drugi dom ten wlasnosciowy sprzedamy go. Również nie mamy zamiaru się narazie tam pokazywać właśnie ze względów psychicznych bo mamy dość. W przyszłym roku polecimy gdzie indziej. Narazie ograniczamy kontakt z jego rodziną. Za dużo krwi,nerwów nam napsuli. Tak zadecydował moj mąż a ja go popieram.
Inaczej jakbys byla na miejscu i ile rzeczy straciliscie
Ja wiem jak to prawnie wyglada bo jestem ta druga strona i to ja wynajmuje ludziom mieszkanie. Nie mam prawa tam wejsc bo moga wymyslic ze mieli tam 100 tysiecy i im ukradlam. A sytuacja byla chora bo nie placili a ja mialam zwiazane rece.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-18, 15:35   #3441
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A co to za wynalazek?!

Mnie nie pytaj ale masa takich ogłoszeń jest
Widocznie niektórzy sądzą, że maxi cosi to nie firma tylko nazwa gadżetu dla niemowląt zwana potocznie fotelikiem/nosidełkiem
Coś a'la " sprzedam opla marki audi "
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:43   #3442
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Inaczej jakbys byla na miejscu i ile rzeczy straciliscie
Ja wiem jak to prawnie wyglada bo jestem ta druga strona i to ja wynajmuje ludziom mieszkanie. Nie mam prawa tam wejsc bo moga wymyslic ze mieli tam 100 tysiecy i im ukradlam. A sytuacja byla chora bo nie placili a ja mialam zwiazane rece.
No dokładnie. Nawet gdybyśmy nie płacili nie ma tam prawa wejść.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 15:56   #3443
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nulka90 Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny widze ze jestem zaginiona mama ;( ale jestem z wami caly czas troszkę się dzialo ostatnio dużo siedziałam na telefonie i czytałam was mało się udzielałam ale już jesteśmy U nas wszystko w jak najlepszym porządku ) byliśmy nad morzem na urlopie to tydzień remont sypialni jak i pokoju boba) także nie było mnie ) ale rośniemy rośniemy w 27 tyg Dawid wazyl 1336 gram także może być duzy chłopak )
Hej!
Wow, jaka waga?! Brawo!

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
hahaha to chyba nic takiego? Twoje zdrowe ciasteczka działają cuda !

ja tak chciałam robić bo i tak na pediatrii nas uczyli, ale jak to mój tż usłyszał i tesciowa to sie złapali za głowę no i kupiłam wanienkę

czyli baty dla tż za ostatnio długą listę rzeczy do zrobienia jedna dziennie i koniec.

niam niam ! zjadłabym rybkę

my po wizycie, i co i co ... będzie Baśka głowkowe ułożenie dalej, ile wazy to nie wiem bo oczywiscie zapomniałam zapytac glukoza, morfologia, tsh, mocz wszystko pieknie ładnie, wyniki idealne i juz mam umówione usg takie też dokładniejsze po 30tc takze tez fajnie
Gratki!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Paulinika - omg!!! Strasznie mi przykro... :-(

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Mietowka - super te koszulki!
Mai-brak slow na ta babe!

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Geo-super bebzonik!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 16:01   #3444
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha to chyba nic takiego? Twoje zdrowe ciasteczka działają cuda !

ja tak chciałam robić bo i tak na pediatrii nas uczyli, ale jak to mój tż usłyszał i tesciowa to sie złapali za głowę no i kupiłam wanienkę

czyli baty dla tż za ostatnio długą listę rzeczy do zrobienia jedna dziennie i koniec.

niam niam ! zjadłabym rybkę

my po wizycie, i co i co ... będzie Baśka głowkowe ułożenie dalej, ile wazy to nie wiem bo oczywiscie zapomniałam zapytac glukoza, morfologia, tsh, mocz wszystko pieknie ładnie, wyniki idealne i juz mam umówione usg takie też dokładniejsze po 30tc takze tez fajnie
Gratuluję! Mówiłam, że będzie Baśka!
Stary 2016-08-18, 16:03   #3445
Betameta
Raczkowanie

Ja Ci mogę poradzić dwie rzeczy. Fajnie jak mata ma "boki" (nie tylko płaska mata), wtedy bezpieczniej zostawić w niej malucha, który zaczyna się ruszać, pełzać. Po drugie nie kupuj nieoryginalnych mat z allegro. Na żywo wyglądają tragicznie.
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-18, 16:05   #3446
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Zielonko, mierzyłam ten sweter, jest bardzo ciepły http://www.orsay.com/pl-pl/dlugi-kar...-51102859.html
i ten płaszcz, który bardzo mi się podoba i będzie miał wiele zastosowań. Ale poczekam na jakieś %. Jesienią zawsze jest jakiś weekend wyprzedaży i można się załapać np. na 20%. A, że nie spieszy mi się, to poczekam z zakupem. Chyba, że do tego czasu znajdę coś ciekawszego.

http://www.orsay.com/pl-pl/plaszcz-z...-83002956.html
Stary 2016-08-18, 16:07   #3447
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja 28😱

Też mnie takie coś irytuje zwłaszcza że z mężem jesteśmy towarzyscy i potrafimy jakoś nawet wcześniejsze plany zmienić byle z kimś się spotkać. A niektórzy tylko argumenty wymyślają typu boli mnie brzuch bo okres, boli mnie głowa itp.

Ja przeleciałam przez pepco i kupiłam parę rzeczy dzidzi w końcu. W tym jedną koszulkę dla starszej córy na wyprzedaży za 8 zł 😜A dziś muszę porządnie wyprać rzeczy dla dzidzi w końcu i kupić proszek dla niemowląt.

Nie wiem co robić z imieniem. Chcemy Polę ale takiego imienia nie ma tylko Apolonia a to mi się kojarzy z babcią w serialu Niania z Agnieszką Dygant 😜 i co tu robić???

Kupiłam dziś w pepco fajną koszulkę nocną za 19 zł, bawełnianą, szarą, bardzo ładna. Będzie do porodu...

Kuzynka Tżt urodziła parę miesięcy temu córeczkę, Polę. To imię funkcjonuje samodzielnie
No to oszczędzamy się obie. Tylko nie kupuj za dużo słodyczy, ja już mam paśnik przy łóżku i jem z nudów...
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Uwielbiam, gdy "wszyscy" się mylą, a jedna osoba ma rację

Wg mnie lepiej dmuchać na zimne, z resztą jaki to problem spokojniej funkcjonować, więcej odpoczywać jak ma się krótszą szyjkę?
Niestety, kiedy chodzę, brzuch stawia mi się dużo częściej... Wolałabym leżeć jak najmniej, ale widzę po sobie, że to mi faktycznie pomaga.
Cytat:
Z nami wszystko ok. Tak w skrocie to facet ktoremu placilismy za mieszkanie ktore wynajmowalismy zmienil zamki w mieszkaniu wiec jak przyjechalismy nie moglismy sie dostac do domu, co oznaczalo zostac u tesciow czyli w wariatkowie, w tamtej chwili juz chcielismy wracac. Na drugi dzien znalezlismy 90% naszego dobytku na smietniku, nerwy, szukanie wlasciciela, a w przed ostatni dzien udalo mi sie odzyskac jedna reklamowke naszego dobytku. Najprawdopodobniej ktos wszedl do mieszkania podczas naszej nieobecnosci i zabral co najcenniejsze. No i plus inne rzeczy o ktorych nawet wstyd pisac jak zachowanie moich tesciow, ciagle krzyki, awantury, obrazanie sie itp. Moja mloda wczoraj jak weszlismy do domu to sie poplakala ze szczescia.
A na podwieczorek po półtora godzinnym spóźnieniu,spowodowanym spóźnieniem samolotu,zakazem z wieży kontrolnej,oraz pijackiej pary która biła się w kolejce do samolotu,plus awanturowala się w samolocie,ich córka z stewardesem z tyłu samolotu wymiotujaca gdzie aż pilot musiał wyjść by uspokoić awanturnikow...o 01:45 dotarliśmy do domu.
Strasznie Wam współczuję
Cytat:

Boziu jak ta baba kombinuje...

Stary 2016-08-18, 16:12   #3448
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Mój Tż bardzo chciałby córkę nazwać Pola. Ja od dawna agituję za Elizą bądź Laurą.
Póki co mówię do brzucha Balbinka ;-)
Stary 2016-08-18, 16:15   #3449
Listopadowaa
Zakorzenienie

Paulinika współczuje

Geosmina piękny brzusio
Stary 2016-08-18, 16:16   #3450
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Gratuluję! Mówiłam, że będzie Baśka!

no i mialas racje;d ja juz od 2 tygodni nie wyobrazam sobie zeby tam byl kto inny niz Bacha jakby mi powiedzial ze chlopak to bym wyladowala chyba w psychiatryku hahaha

dziekuje wszystkim za gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości