![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
OOOOO
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro pokarzę fotki jak był mały i jego królika (uwaga będzie śmiesznie) - musze tylko znaleźć ![]() Pokażesz Melka88 te swoje cudeńka ![]() ![]()
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że pokażę
![]() ![]() Nala będzie miała w kwietniu 2 lata. To rodzinna kotka. Ona niespecjalnie lubi się przytulać, głaskać. Woli wychodzić na podwórko. Ale się przywiązała, bo zawsze wraca, jak widzi kogoś z rodziny na dworze, to za nim biegnie, obserwuje go, miauczy.. Znosi nam latem upolowane ptaki ![]() ![]() Melę mam od listopada i to mój prywatny przytulak. No, mojego chłopaka też, ale zdecydowanie bardziej mojszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy wracam do domu ze studiów z Melą, zaczyna się kocia hegemonia ![]() ![]() Pozdrawiam kocie fanki, dobrej nocy ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
A oto moja Minka,ma 2 lata i jest cudowna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Rozeznanie
|
Piekniutka
![]() A ja zalaczam fotke czwartego kotka ![]() Swoją drogą - widzę ze wszyscy tu kochamy koty, wiec pozwólcie że jeszcze tutaj na tym wątku napisze. Z koleżankami zajmujemy się niechcianymi kotami- adres naszej www to http://niekochane.org Są tam m.in koty do adopcji, może któraś z Was chciałaby się dokocić ? ![]() również zbieramy na ten cel - jeśli ktoś jest w stanie wspomóc nas to podaję konto: AFN ul. Jagiełły 5/19 14-100 Ostróda VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 koniecznie z dopiskiem KOTY KATOWICKIE I można o nas na forum.miau.pl poczytac, dla zainteresowanych mogę podać link do wątku ![]() Koty pochodzą głownie z katowickiego schroniska ale również zajmujemy się tymi biedami które "staną nam drodze"
#3425 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Ale koty podobno są bardziej popularne niż psy - tak gdzieś ostatnio czytałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Wtajemniczenie
|
Bo my, kociary, nie mamy jak klepac w klawiature, rece mamy zajete naszymi kochanymi, futrzastymi pycholkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
nowy film
![]() pierwszy: http://youtube.com/watch?v=GmwqpHsMExg drugi: http://www.joemonster.org/filmy/7641/Wpusc-kota-do-domu no toż to mój Kicol ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnicą zdjęcia moich kotulek
![]() http://img168.imageshack.us/my.php?i...scn1913lz9.jpg - mała Nala http://img253.imageshack.us/my.php?i...scn1999gx7.jpg - Nalka większa http://img527.imageshack.us/my.php?i...scn2437if8.jpg - Nala podlotek http://img253.imageshack.us/my.php?i...scn2955fv8.jpg - Mela, gdy miała ok 3 mies http://img253.imageshack.us/my.php?i...scn2956dw6.jpg - Mala uwęglona ;D ubzurala sobie, że węglarka to kuweta http://img253.imageshack.us/my.php?i...scn3017xk1.jpg - dwa śpiochy A w czwartek Melka bedzie miala sterylizacje.. Troche sie boje : /
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Miłośniczki kotek, co tak cicho ?
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zadomowienie
|
Ja mam teraz tylko jedną kotkę
![]()
#3431 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam wszystkie Kociary i ich podopiecznych
![]() Melko88-przeurocze kociaki ![]() ![]() Wlasciwie to jestem przekonana, ze wyrazenie "brzydki kot" to oksymoron, bo przeciez wszystkie koty sa piekne ![]() Ze sterylizacja Melki, na pewno bedzie dobrze, grunt to nie panikowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
To może ja dam fotki sierpniowych maluchów mojej Kici
![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
no to daj. Mam nadzieję, że kotka juz wysterylizowana i więcej rodzić nie będzie
wyżej dziewczyny pisza o fundacjach zajmujących się niechcianymi kotami, a tutaj hurra! mamy sie cieszyć, że jakieś cały czas się rodzą? :| |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zadomowienie
|
1. Mała Żabka ze swoim wielkim brzucholem
![]() 2. Cała familia ![]() 3. Znowu 4. Mały już na Helu ![]() 5. Mamuśka Kicia ![]() 6. Dwa maluchy razem ![]()
#3435 |
Wtajemniczenie
|
Melka88 - łądnie i płynnie opisałaś swoje kociaczki
![]() ![]() Slodkie te przy monitorze maleństwo było od tamtej pory już urosło ![]() ![]() ![]() Mela - to od jakiegoś rudzielca pochodzi chyba ![]() ![]() Patrzę, że tak jak i mój twoje tez nie są utuczone ![]() Słodkośpiochy- i jak takie nie kochać ![]() Powodzenia w czwartek ![]() ![]() ajrisz2 - ładne te profilowe ujęcie i ta mina zadumana ![]() misiapisia - jeśli chodzi o tą klawiaturę to masz rację ![]() ![]() sabbatha - pierwszy widziałam wcześniej, drugiego jakimś dziwnym cudem nie ![]() ![]() ![]() Faneczka - Kotki piękne ![]() ![]() Cała familia ![]() ![]() Mały już na Helu ![]() ![]() Mamuśka Kicia ![]() ![]() A żeby było śmiesznie załączę jedno zdjęcie - najlepszą maskotkę mojego Pitiego - brudny zając bez nosa, ale nie lubi czystego (już to sparwdzałam ![]() Drugie zdjęcie zrobione ostatnio w słoneczny dzień - mój Piti ![]()
#3436 |
Zakorzenienie
|
Kattarino, bardzo Ci dziękuję i nieskromnie się z Tobą zgodzę
![]() ![]() Faneczka, kociaczki śliczne. Znowu się napiszczałam przy monitorze ![]() ![]() Kosmarka, to maleństwo przy monitorze było wtedy u nas pierwszy dzień, grzało się tez na modemie neostrady. Nie wiem, mogła mieć najwyżej 1,5 miesiąca, jak nam ją ciocia przywiozła. Ale nie tęskniła za mamą. Nauczyliśmy ją jeść i szybko zaczęła psocić. Notorycznie podgryzała, atakowała, jak tylko ktoś przeszedł to już wisiała mu na nodze ![]() ![]() Owszem, nie są utuczone. Nala się poprawiła, natomiast mama mojego chłopaka sugeruje mi ciągle, że Mela jest chora, bo taka chuda i nigdy takiego kota nie widziała. Tymczasem ona już waży ze 2,5 kg i na Boga, ma dopiero pół roku ![]() ![]() ![]() Co to sterylizacji, to trochę dziś się zdenerwowałam. Lekarz, który miał ją przeprowadzać jest na urlopie.. Inny wte ma się tym zając.. Nie wiem, jeszcze jaki. Najbardziej się boję widoku: a) Meli na głodówce przed zabiegiem b) Meli po zabiegu, takiej cierpiącej .. " co Ty mi zrobiłaś ? " - zwierze przecież nie rozumie, że to dla jego dobra ..i przede wszystkim komplikacji ![]() Gratuluję, jeśli przez to przebrnęłyście. Taki elaborat ;p pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Faneczko, kosmarko- rozplynelam sie, na widok futrzakow
![]() Melko- z szalenstwem za kotami, mam tak samo ![]() ![]() Mela wcale nie musi byc chora- tylko dlatego, ze jest szczupla. Gdyby byla chora, od razu bys zauwazyla; bylaby osowiala, niemrawa i byloby widac, ze cierpi. Uwierz prosze, ze lepiej, gdy zwierzeta nie sa "zapasione". Ten wielkooki gosciu, z mojego avatarka jest chudym ufoludkiem, ktory nigdy sie nie zaokraglil i ma sie z tym calkiem dobrze. ![]() Ad a- z glodowka dacie rade, nie ma innego wyjscia- to dla jej dobra. ad b- Sterylka jest rzeczywiscie ciezkim przezyciem, dla kotek, ktore tak jak napisalas, nie wiedza przeciez,co sie z nimi dzieje. Na szczescie, juz kilka godzin po wybudzeniu, widac wyrazna poprawe ich samopoczucia. Kiedy bedziesz przy niej i zachowasz spokoj, Melcia to wyczuje. Trzeba tylko uwazac, zeby nie majstrowaly przy rance i szwach. O komplikacjach nie mysl zawczasu- wierze, ze wszystko pojdzie gladko ![]() Jesli moglabym cos doradzic, to pomyslalabym takze o wysterylizowaniu Nali. Nie wiem wprawdzie, dlaczego dostaje tabletki, (moze takie sa wskazania lekarza), ale wiem, ze na dluzsza mete nie sa one zdrowym rozwiazaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Raróg
|
Kattarina, fajnie Cię znowu widzieć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
Melka88 - moja mama dała by Piksowi grzanie na telewizorze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3440 |
Zakorzenienie
|
Kattarinko, ja również jestem za wysterylizowaniem Nali, ale ponieważ to kot rodzinny, to decyduje o tym moja mama głównie.. Ona jak na razie nie bardzo chce ;/ może jak zobaczy, że Mela sie ma po sterylizacji dobrze - zmieni zdanie. Na początku o Melkę też bojowałysmy - mama chciała, żeby też jej dawać tabletki, potem żeby poczekać, aż się " poprawi " i nie będzie taka drobna, teraz już się pogodziła z tą myślą
![]() Z Nalą miałam ostatnio mały alert. W sobotę wróciła z podwórka i kiedy wzięłam ją na ręce, zobaczyłam że z pyszczka kapie jej ślina jak z kranu. Ponieważ ostatnio kręci się nam pod balkonem adorator, który za nią biega, wystraszyłam się, że to może wścieklizna ;/ a na to jej nie szczepiliśmy ![]() ![]() Melon od dzisiaj ma nastrój bojowy ;D biega za piłką, włazi do szafek i wydaje dziwne dźwięki ;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Lauro- mnie tez milo
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, by jutro wszystko przebieglo bez najmniejszych komplikacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Mela chyba właśnie zjadła swój ostatni posiłek dzisiaj.. Oczywiście, nie dało mi spokoju, że ten pan, który miał się małą zająć jutro jest na urlopie.. Zadzwoniłam do mojej pani weterynarz z tej lecznicy i zapytałam, czy ona nie mogłaby tego w tej sytuacji zrobić
![]() Jutro po 9 trzymajcie kciuki ![]() W ogóle chętnie bym poczytała coś o waszych kotkach jeszcze ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Juz jestesmy po.. mala jest uparta i chce chodzic, oj, wolalabym gdyby spala. Dziewczyny, jezeli ona w tym kubraczku lezy troszke w kuwecie (wchodzi tam, jak chce sie jej wymiotowac) moze sie wdac zakazenie? Juz zaczynam swirowac
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zadomowienie
|
Na pewno wszystko będzie dobrze
![]()
#3445 |
Zakorzenienie
|
Melko Kochana-tylko nie panikuj
![]() Kotki tak maja- sa uparte i swoje potrzeby fizjologiczne koniecznie musza zalatwiac w kuwecie- czyscioszki ![]() Pamietam, ze moja ukochana Lusia, ktora po wybudzeniu lezala mi na brzuchu, ile razy chciala siusiu, to wyla przerazliwym glosem- i za chwile czulam ciepelko na pieluszce, ktora jej podlozylam pod pupe. Jak tylko oprzytomniala , od razu zaczela sie pakowac do kuwety. Jesli ranka jest przykryta kubraczkiem- nic jej nie grozi. Poza tym, na samym szwie jest opatrunek ![]() Pomiziaj kicke ode mnie ![]() Jak bedziesz mogla, daj znac co z Melcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Już piszę
![]() ![]() ![]() ![]() Jezu, teraz wydała z siebie taki krzyk, takie ludzkie głosne " aaaaaaaaaaa " i tak dziwnie leżąc, że zawału dostałam prawie ![]() ![]() niech to sie już kończy.. Nie wiem, czy to z bólu czy że mnie nie było przy niej ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Na pewno wszystko będzie dobrze. Jutro już na pewno będzie się czuła lepiej.
Moja Kicia drzemie na kanapie z łapką na oczach ![]()
#3448 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam bardzo za wsparcie, to naprawdę pomaga
![]() Swoją drogą, ale off topic ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Melko- ciesze sie, ze wszystko w porzadku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Eeeee tam offtop
![]() Miznij i ukochaj kicie w moim imieniu ![]() Ja tez nigdy nie zapomne jak przezywalam operacje mojej Nelly. Dano nam ja ze schroniska z wylamanym klem, 2 dnia w naszym domu przestala jesc, wymiotowala, okazalo sie, ze od tego wylamanego kla dostala zapalenia dziasla i musiala miec usuniete prawe, dolne zabki (teraz ma tylko 3 kly - czasem mowie do niej "moj trojzabku" ![]() ![]() Teraz mam na jej punkcie takiego fiola, ze az moj maz jest o nia zazdrosny. Jest taka kochana i taka piekna, czasem wpatruje sie w nia z zachwytem jak spi i rozczulam sie nad jej minkami robionymi przez sen (cholera, moze rzeczywiscie powinnam sobie sprawic dzieciaczka ![]() Teraz ja siedze na skraju fotela, a ona lezy rozwalona z brzuszkiem do gory, ale jej nie zgonie. Czekala na mnie cale popoludnie (praca ![]() ![]() A teraz porcyjka fotek Obwazanek a 037.jpg Myslicielka 55.jpg Pycholek a 038.jpg Pozycja klasyczna DSC00004 (2).JPG Zasnela w trakcie mycia, byla tak zmeczona, ze zapomniala o jezyku DSC00010 (2).JPG Paputek, czyli zarosnieta lapka DSC00023.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.