|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Tak Adusia, wiem
![]() |
|
|
|
#3452 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
a Ty, oprócz Dnia Maliny, masz jeszcze koniec miesiąca. Pracowite godziny. |
|
|
|
#3453 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Skoro mamy Dzień Maliny, to ja wieczorkiem (zamiast trzeciej kawy) wypiję sobie herbatkę malinowo/żurawinową.
|
|
|
|
#3454 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
#3455 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Sałatka podana na obiad była strzałem w dziesiątkę.
Proste składniki (pomidory, cebula, śmietana12%, ser pleśniwy typu Lazur, sól i pieprz) szybkie wykonanie i mamy pyszne oraz chłodne jedzonko. Mniam! |
|
|
|
#3456 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Adi My też przy mocnych upałach przestawiamy się na przeróżne sałatki.Cyferko Nad morzem zawsze królowały lody, głównie świderki. Czym lód dziwniejszy tym lepiej. Ja lubię gofry nad morzem i okazało się, że TS też. Nie pamiętam czy ja tu jakiegoś loda zjadłam. Za to 3 gofry były ![]()
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-31 o 07:34 |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Witajcie w ostatni dzień sierpnia ![]() Wierzyć się nie chce, ale cóż. Dzisiaj chłodniej, chociaż termometr wskazuje już 19*C Słońca nie ma. Noc koszmarnie gorąca. Emmi tak dawno nie byłam nad morzem zapamiętałam gofry i jagodzianki.Lodów nie kojarzę. Może dlatego, że nie lubię takich z maszyn. ------------ Adusia takie danie obiadowe dla mnie bardzo odpowiada, ale dla Emka nie. Musi być zupa, drugie danie. Jest bardzo aktywny w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Emmi pięknie stoliczek zastawiłaś |
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia od Łatki
|
|
|
|
#3459 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Słodka
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Tu gdzie jestem to smażalnie ryb mocno wypierane są przez pizzerie i to słabej jakości, ale i te smażalnie to już porażka. Rybołówstwo niemalże zabite i ryby tylko sprowadzane z głębi kraju w formie mrożonek Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-31 o 09:34 |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego tak się dzieje ?
Młodsze pokolenie woli pizzę niż rybkę? Może wedle zapotrzebowania? nie wiem z czego to wynika. Nad morzem tylko rybka na Mazutach też.Wczoraj na obiad miałam halibuta z frytkami ![]() Kupiłam świeżego i sama przyrządziłam Do dzisiaj jestem syta ![]() ----------- Emmi jesteś już w podróży? Pociągiem będzie wracała? Ciekawa jestem ile godzin trwa podróżowanie pociągiem ------------ Adusia, śpisz? ![]() Chodź na kawkowanie. |
|
|
|
#3461 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pracowita sobota.
Jestem sama, Jędrula szykuje mój samochód do przeglądu. Majster ma soboty wolne. Syn starszy jest w Rydze |
|
|
|
#3463 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Pociąg mam po południu i będę jechała 5 godzin z kawałkiem. Teraz zza okna treluje mi słowik. Nie do uwierzenia, prawda? A to on. Knajpy nastawione na zysk dostosowują się do podniebienia kolejnych pokoleń. Niebawem staną typowe fast foody, czynne w sezonie i wszystkie inne knajpy padną. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Zjadłam rybkę. Z frytkami i z suróweczką. Nieźle się naszukałam takiej prawdziwej smażalni. Żałuję, że nie udało mi się trafić na tuszę flądry. Może innym razem. |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Coś Wam ta budowa przypomina?
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Emmi 5 godzin jazdy pociągiem.... Nie tak strasznie. Zapewnione jest miejsce siedzące? Przed oczami mam podróże z młodości. Pociągowe korytarze wypełnione po sufit Podróż do Szczecina trwała 14 godzin...koniec lat 70 Ciuchcia ciągnęła wagony Były takie odcinki trasy, że można było wyjść na spacer i swobodnie dogonić pociąg. |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłaś rybkę
Zaliczone Fajnie, że znalazłaś przyzwoitą smażalnię.
|
|
|
|
#3466 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Oj, pogoda nam się diametralnie zmieniła. Dalej jest gorąco i duszno, ale słoneczka nie uświadczysz. Po całym niebie kłębią się ciemnawe chmury i znowu jakoś tak dziwnie mgliście. My oboje z MM-kiem kawkujemy patrząc na tv i pogadując sobie. |
|
|
|
#3467 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
ratunku...!!! Ryga ukradła nam Pałac Kultury...!!
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3469 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A ja pamiętam podróż nad morze z końcówki lat 50-tych. Ostatni etap tej wyprawy odbywaliśmy właśnie ciuchcią. Na środku wagoniku stał piec typu koza i pan konduktor co chwila dorzucał szczapy drewna. Tak dbali o pasażerów, żeby ci czasem nie zmarzli, bo pogoda była wtedy marnie deszczowa.
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też duże zachmurzenie, no i fajnie, może coś pokropi.
Duszno, fakt. Kot nie może sobie miejsca znaleźć. |
|
|
|
#3471 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
jakie wspaniałe! Bardzo, bardzo lubię lody. A jeszcze w takim wydaniu, to najprawdziwsze rarytasy. Dzięki! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Łateczka. Jakie świetne miejsce na drzemkę sobie wybrała. Rozczulający widok. 💓 |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdrowie Adusia
![]() A to moje przekąski, zaraz z sąsiadkami mamy pożegnanie sierpnia ![]() Spotkanie pod parasolem
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Miały być przekąski, wybacz Adusia, coś poszło nie tak
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję jeszcze raz
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się uczę.
Nie umiałam skasować, nie dało się edytować. Ale już wiem o co chodzi |
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Budyń też pozdrawia
|
|
|
|
#3477 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
i ja zawsze nad morzem flądry szukałam. Rok temu byłam z sąsiadką B. w Gdyni. Znalazłyśmy smażalnię. Ceny mieli zaporowe. Za tuszkę flądry z dwiema maleńkimi surówkami zapłaciłam prawie 100 zł. Ale warto było, bo smak fląderki pamiętam do dziś. Moja B. wzięła kawałek dorsza, frytki, dwie porcyjki surówek i piwo. Ona zapłaciła połowę tego co ja. Czyli wychodzi na to, że to ta flądra koszmarnie droga. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Bukiet przekąskowy! Cudny! ![]() Cyferciu, bardzo proszę, wyślij mi to foto na telefon. Zdjęcie zostawię sobie w galerii i na bank podobne bukiety będę robiła szykując jakieś przyjęcia. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Budyńku, dziękujemy za pozdrowienia. |
|
|
|
#3478 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Teraz doczytałam o halibucie i o drineczkach dla poprawy nastroju.
Obie te rzeczy lubię, ale obu już od dawien dawna nie mogę. Szkoda. Bo smak halibuta rewelacyjny, a i smak drineczka równie wspaniały. |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() Mój bukiecik przekąsek, to to co miałam w lodówce ![]() Lecę, koleżanki już wołają. Pa. |
|
|
|
#3480 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
miłego ucztownia...!! Bawcie się Babeczki dobrze...!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

zapamiętałam gofry i jagodzianki.