|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
Może nie chce Cię naciągać. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15070332]Myśmy seksili się w środku remontu, łącznie z tekstem "jakby teraz dziecko się zrobiło, będzie co opowiadać" Ja raczej nie będę opowiadać... miesiąc wcześniej rozmawialiśmy o rozwodzie.
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, to chyba dobrze, że tak się skończyło? Mam nadzieję, że dalej tylko dobrze będzie
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
skromnie i podstawowo, ale czy nic ważnego nie pominął?
kiedy się robi glukozę? |
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15070873]Kropka, to chyba dobrze, że tak się skończyło? Mam nadzieję, że dalej tylko dobrze będzie [/QUOTE]Chyba dobrze. Mocno mnie widać przekonywał, że jednak nie. Ja też mam nadzieję. Cytat:
Mnie zlecono HBs jeszcze, i odczyn Coombsa oraz cukier. To drugie zrobiłam dla spokoju, pierwszego nie musiałam, bo byłam szczepiona, ale że szczepi mnie mama to nie mam zaśw. więc zrobiłam, niech ma. Glukozę niektórzy robią kilka razy, inni co miesiąc. Ja bym robiła na Twoim miejscu, bo za duże ryzyko, jeśli coś. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-03 o 19:53 |
||
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Odebrałam dziś wyniki usg związane z pomiarami wykluczającymi syndrom Downa, jestem w grupie niskiego ryzyka, wynik to 1:1077
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moj maz właśnie pojechał specjalnie do sklepu kupić mi cytryny.Zaraz zrobie sobie herbatke z cytrynką i pare plasterków zjem z cukrem.Już nie wiem co mi może pomóc na te muły. |
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzisiaj proszę o "pozytywne wibracje" dzisiaj za mnie o 16.30 ![]() boszeeee... ale dzisiaj zimno....brrr.... PS. odebrałam wczoraj wyniki badania moczu i wyszło, że drożdży już nie ma Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-11-04 o 06:47 |
|
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super Sparkly - gratuluję.
Cytat:
Na pewno pomoże czas. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Zimno? Cudownie jest. Odkąd wstałam i zobaczyłam, że biało, rogal mi z ryja nie schodzi. Kocham pierwszy śnieg. Cieszę się jak koń. 0-1 czyli od zera do 1szt - albo w polu widzenia, albo w preparacie, powinni napisać - tak czy siak, to norma. |
||
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
W końcu w Poznaniu spadł pierwszy śnieg.
Kropka, wiem, że panga to śmietnik, nie ryba, ale co ja poradzę na to że mój głupi żołądek nie akceptuje innych, bo śmierdzą .....rybą A jak tżcik ze trzy razy w roku zrobi taką rybkę, to chyba nie pomrzemy, co?Sparkly, super Yolanda, kciuki zaciśnięte. ..................... Ja będę używać pampersów firmy Pampers i kosmetyki J&J, maść do pupci Bephanten, tak jak przy Amelce, no chyba, że szanowna dupeczka małego sie uczuli, to będziemy myśleć nad czymś innym.
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Knurów sparaliżowany. korek od cmentarza aż chyba do Rybnickiej. stłuczki, poślizgi, masakra. małż miał dzisiaj jechać zmienić koła w swoim aucie. no to albo nie da rady dojechać albo postoi pół dnia w kolejce... a ja w ten piękny poranek wybrałam się na badania. oczywiście zrobiło mi się słabo już po wszystkim, ale odczekałam chwilkę i było dobrze. wyniki odbieram w piątek, a to znaczy, że tego samego dnia polecę do gina po L4.
|
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, kup np. tilapię, mocno przypraw pieprzem cytrynowym, potem skrop cytryną i zobaczysz, że się zdziwisz. ![]() Nie każda ryba śmierdzi rybą, a jak ją dobrze przyprawisz to większość pachnie całkiem inaczej. Mój mąż nie znosi ryb, a w domu je. Rok temu na święta orzekł, że zje jeśli ja je zrobię, bo moje ryby nie pachną i nie smakują jak ryby - i musiałam do rodziców ryby tachać i smażyć potem dla szanownego pana. ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Nikt nie jest doskonały. ![]() Cytat:
Chłopcy spoza miasta przyjechali do pracy mocno spóźnieni. Gość z Zabrza był dopiero na 8. Mnie przywiózł mąż, bo busy nie jeżdżą normalnie. Ale jechaliśmy 20 na h.
|
||
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ciągle pada
, tylko tżcikowi się nie uśmiecha, bo za parę dni zabiera się za kopanie wieeelkiej dziury, na szambo![]() Kropuś, tej rybki to jeszcze nie jadłam, ale pewnie spróbuję Jak twój tżcik, nie lubi ryb a je, to ja będę na pewno, bo jak ryba nie pachnie rybą, to chętnie zjem![]() A u mnie jest śmiesznie jak spadnie śnieg, mam widok z okna na wąską jednokierukową ulicę z kostki takiej śliskiej (zabytkowej, nie brukowej) i jak jedzie jakaś ciapa, co nie patrzy na zna,ki to nie wie, że to droga główna i się na wierzchołku ulicy, na skrzyżowaniu zatrzymuje. A reszta za nim już nie może podjechać pod górkę
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W święta to bym musiała kurierem puścić. Biorąc pod uwagę talenta naszej poczty, to po nowym roku by doszło. ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Ja niestety nie pochwalę się zdjęciem z USG bo go po prostu nie dostałam, nawet zapomniałam się o nie upomnieć jak pani doktor powiedziała mi, że przez rentgen który miałam na początku ciąży dziecko może nie widzieć lub słyszeć i żadne badania teraz tego nie są w stanie wykryć. Serduszko bije, niby jest wszystko ok ale od wczoraj nie umiem się cieszyć. Wyliczyła mi 13 tydz i 6 dzień wiec niewiele się pomyliłam. |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem co czujesz, ja się wczoraj dowiedziałam że maści które stosuję przedostają się do krwiobiegu i nie wolni ich w ciąży... i też mnie siekło. Niestety myślenie trudno wyłączyć.
|
|
|
|
|
#3469 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() zaciśnięte ![]() Cytat:
Cytat:
A potem ją smażysz czy jakoś inaczej przyrządzasz? Cytat:
Cate Szkoda że, jak napisała Kropka, nie umiemy wyłączyć tego myślenia... Ale każda z nas ma na sumieniu coś z początku ciąży, już o tym pisałyśmy... Trzeba wierzyć, że będzie ok...
|
|||
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja toto rozmrażam, potem trochę solę, oprószam pieprzem czarnym i dość mocno cytrynowym. I smażę, bez panierki. Pycha.
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że za kilka dni zapomnę.
Oczywiście przy tym wszystkim zapomniałam wczoraj zapytać czy na basen mogę chodzić bo różne opinie się słyszy, może mi coś poradzicie
|
|
|
|
#3472 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Przybywam z wiadomościami, że u mnie i u dzidzi wszystko w porządeczku Ma rączki, nóżki itd....Mam 4 foty, będzie co pokazywać małżonkowi Aha teraz będę mieć już tylko USG przez brzuszek Cate Mi pozwolila chodzić na basen, uczestniczyć w ćwiczeniach dla ciężarnych... Sparkly ![]() Yolanda
|||||||||||||||||||||
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________________ Przed chwilą dostałam tel. z Feminy w Katowicach... i tak mi się przypomniało... ktoś tu wyżej pisał, żeby nie zajmować miejsc i nie zabierać innym możliwości badań prenatalnych ze wskazań, za darmo, bo może kogoś nie stać... 3 tyg. temu mimo zapisu w Genomie, zapisałam się do Feminy, że niby ze skierowania... w razie jak bym je dostała. Okazuje się, że przez ten czas tyle osób przyszło ze skierowaniem "załatwionym" którego nie miało w dniu rejestracji i potencjalnie nie miało mieć (bo pani pyta o wskazania przez tel.), że już nie ma miejsc do końca roku. Chyba faktycznie należałoby nie zabierać tych miejsc, skoro mamy dwa miesiące do końca roku, a już dupa... ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-04 o 12:38 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Ale Wam zazdrosczę tego sniegu. U mnie słonko swieci ale zimnio strasznie. Włąśnie wróciłam od położnej.Nadawała mi ksiazeczek do poczytania.Założyła książkę ciąży, pobrała 3 fiolki krwi i kolejne spotkanie dopiero w 16 tyg. Zaproponowała poród w domu ale jeszcze mam czas na zastanowienie sie. Wczoraj najadałm się tak cytryn,że dziś na nie patrzeć nie moge.W ruch poszły herbatniki czekolada mleczna. A teraz ide spać. Po południu ide do dentysty Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2009-11-04 o 13:31 |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Uważaj na czekoladę, zwykle potęguje mdłości.
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że u mnie czekolada niczego nie powoduje, bo bym z łazienki nie wychodziła
![]() A u mnie sypie śnieg ![]() Kropka, jutro kierunek carrefur, narobiłaś mi smaka na tę rybkę, oj ty nie dobra, muszę czekać, aż do jutra nie wytrzymam. Nie robisz jej czasem dzisiaj na obiad?
|
#3477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój biedny mąż chyba nie wie, co go czeka, jak zacznę rządzić we własnej kuchni ![]() U mnie dziś znowu jakoś sennie... Dostałam kolejna porcję pracy do zrobienia, cieszyłam się, że będę miała zajęcie, a teraz mi się nie chce za to zabrać ![]() A, zapomniałam się pochwalić, że dotarłam wreszcie do Rossmanna i nabyłam balsam i oliwkę z polecanej przez Was serii . Były dwa rodzaje oliwki - chyba stara i nowa wersja, wybrałam nową, bo w starej trochę mnie zapach przestraszył (siła sugestii...). Po 2 dniach używania wrażenia dobre.
|
||
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Ale u mnie się rozpadało, za oknem mam już święta, idę zobaczyć czy Święty Mikołaj (po poznańsku Gwiazdor) nie wylądował
![]() Dania, też się zastanawiam, nad tymi specyfikami rossmanowskimi, ale to najwyżej jako dodatek do Fissanu.
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE
Wróciłam.... nic nie odpoczęłam, codziennie gdzieś latałam, coś załatwiałam, dawałam sie wykorzystać rodzinie bo jedyny "czynny" kierowca między 9 a 17, reszta w pracy...ale plusy też są- kocyk, ręczniczek z kapturkiem, kombinezonik "misiak" z uszkami i pozytywka- dla dzidzi...ciepła kiecka, dwa golfiki, sweterek, majtaski-dla mnie....i trochę żarełka od Mamy dla TŻa, który nic sie kurde nie nauczył- te które pamiętają to skojarzą...w chacie głód, brud i ubóstwo. do ładu będę dochodzić kilka dni- dziś zmywanie, aż mi sie słabo zrobiło więc teraz leżę i nic już dziś nie zrobię, no...może mały spacerek do reala po produkty na sałatkę makaronową.tak mi sie nagle zachciało bo makaron uwielbiam i to jedyne po czym nie mam dziwnych rzeczy w brzuszku...jak jem to nie zupę z makaronem tylko makaron z zupą
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Kitty, ja też wcinam makaron jak szalona. Właśnie, idę sobie odgrzać moje postne spagetti
![]() A tżtowi należy się zagoń go porządnie do pracy. Ja pamiętam, co pisałaś przedtem, smutne, że nie dało mu to do myślenia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

A jak tżcik ze trzy razy w roku zrobi taką rybkę, to chyba nie pomrzemy, co?

Szkoda że, jak napisała Kropka, nie umiemy wyłączyć tego myślenia... Ale każda z nas ma na sumieniu coś z początku ciąży, już o tym pisałyśmy... Trzeba wierzyć, że będzie ok...

zagoń go porządnie do pracy. Ja pamiętam, co pisałaś przedtem, smutne, że nie dało mu to do myślenia.