|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Witam się
u nas sypło białym kałem ![]() i też mroźno coś ostatnio słyszałam że jak pod koniec lutego duży mróz trzyma to lada chwila wiosna zawita ![]() i tego się trzymam co do tego wyjścia z przedszkola to każdy wie jakie są nasze dzieci /ogółem dzieci/ mają swoje humory i wybryki, nie zawsze się lubią słuchać - i o nie szczęście/zagubienie nie trudno Ja to mam zawsze złe wizje veronko a to z takimi maluszkami też gdzieś się wychodzi ![]() właśnie nie raz się zastanawiałam jak to w żłobku wygląda jak oni wychodzą na dwór/na plac zabaw - jak oni je dopilnują a jak zimą tez wychodzą - przecież to tyle ubierania no i w żłobku przecież są tam całkiem malutkie dzieci co nie chodzą ![]() Kasiulka to że Olusia ma swoje łoże to jest jedyny /ostatni moment by ją nauczyć spać w swoim łóżku tym bardziej że wygląda na to że jej się podoba //trzymam kciuki żeby poszło łatwo // |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Jowisz teraz też będę taka mądra. Choć niestety nie zawsze to działa. Raz trafiłam na takiego natręta w sklepie, że w końcu musiałam wyjść, żeby się od niej uwolnić
Co do wyjazdów przedszkolnych czy tym bardziej żłobkowych to podziwiam te babki
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
chyba im młodsze grupy tym grzeczniejsze
ale i u Igi jest jeden baaaaardzo żywy Dominik jak ciepło to fajnie bo wyjść z nimi mogą. tylko do szatni buty zmienić i z szatni Igi jest od razu wyjście na ogródek jeszcze z miesiąc i pewnie będą częściej wychodzić. edit. co wlezę na wizaż to ta guarana na górze w oczy mi się rzuca. ale mnie to wkkkkkkkk. edit2. zbieram się i idę po Iguśkę. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-23 o 14:19 |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam euphorie od tz, lubie ten zapach, chociaz ostatdnio troche za mocny dla mnie i zadziej go uzywam. chociaz moj najlepszy zapach, ktory chyba mi sie nie znudzi to chanel chance. nie wiem co on ma tam w sobie, ale strasznie go lubie.
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia kochana wieczorkiem wstawię fociszcza
![]() Kristi spoksik do 18 tki chyba nie będzie chciała z nami spać Euphorię ma moja mama, kiedyś też miałam, ale dla mnie jest za mocna. Ja ogólnie kwiatki sratki preferuję i mydło w perfumach Bardzo wiele osób mnie za niego komplementowało Kristi oby się te przepowiednie spełniły
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u okulisty Sofijowa dostała kropelki nawilżające, jeszcze nie wykupiłam, bo nie chciało mi się już jej targać do apteki wzrok zbadany, kot z przyszytym okiem również ![]() dzięki Dziewczyny czytam ten "nowy wspaniały świat" i jak dla mnie chała jestem w połowie, a nie chce mi się dalej tego szitu czytać postaram się dobrnąć do końca ![]() Jowisz nie martw się, że jak nie boli, to nic się nie dzieje. wsio gra, cały czas druciane siły działają nowe, stalowe druty mają być ![]() fiuuu jaka Iga odważniacha, że jedzie. brawo! edit: byliśmy w łikend w tym nowym centrum nauki kopernik. mnóstwo ludzi, ciężko się dostać. a dział dla małych dzieci 2-6 lat to moim zdaniem niewypał
Edytowane przez wersta Czas edycji: 2011-02-23 o 14:40 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zlobek jest terenem zamknietym, wiec na dwor wychodza wszystkie gr. mniejesze np w wozkach. dzieci ubieraja sie same, panie ew. pomagaja. pozatym dzieci w grupie zachowuja sie caaalkiem inaczej niz z rodzicami w domu. wiedza, ze rodzicow maja w malym paluszku i wiedza co robic, zeby im zycie uprzykrzyc :P zima dzieci w zlobku nie wychodza na dwor. |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
wróciłam uffff u okulisty żadne badanie nie poszło ok, bo Miki bardzo nerwowy i nic nie chce bądź nie rozumie jeszcze komend pielęgniarki i doktorki a odczytywanie zwierzaków na tablicy z jednym okiem totalny niewypał, nic nie pójdzie dalej w tym temacie po cholerę sie tłukłam dzisiaj to nie wiem ,miał być jakiś sprzęt a nie tak na oko go testować to samo miesiac temu chciała inna okulistka przetestować i nic nie wskórała stanęło że za miesiąc mam mu zakropić atropinę, i ma przejść badanie dna oka, czy cos tam w tym stylu, nie pamiętam bo żar w przychodni oraz niemiłe zapachy innych pacjentów, zasuszyły mi trzeźwość myślenia ![]() na plus wizyta, to to że dostał krople do oczu na podrażnienia atopowe mu może pomogą i maść do smarowania a Wersta własnie gadałam małżowi że M jeszcze za mały na to kopernikowe centrum ![]() ale ogolnie to merytorycznie słabe, czy dzieciaki za małe do tego jeszcze ? |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, wlasnie tez uzywam teraz tego Bright Crystal Versace delikatniejszy nic euphoria. euphorie to tylko wieczorami na jakies wyjscia. moze jak bedzie troche cieplej, to znow zaczne ich uzywac.
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
popieram i
dla mnie euphoria to własnie taka wieczorna lub na zimowe chłody a dziś rozpusta, Miki stołował się frytkowo w Mc , masakra małe frytki to mało dla żarłoka tż opędzlował hamburgera pewnie będzie jęczał że mu leżą na żołądku ja sie wycwaniłam i caffe latte wzięłam to przynajmniej dobry smak pamiętam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko ja mam te zapachy co i ty
![]() Wersta, nic nie boj to na pewno tylko jakis skorniak A Zosia ma pewnie przytkany kanalik ale u dzieci chyba nic sie z tym nie robi. Ja jakos dorosly jestem ekspert w tych sprawach bo juz dwa razy mialam op na oko A wlasnie dzisiaj przyszla szczoteczka soniczna - zakupilam
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Idze się podobało
powiedziała,że dziewczynka szukała swojego Kaja jak przyszłam do przedszkola to dopiero dzieci jadły obiad Euphoria mocna ? oł gad, dla mnie to przeciętniak, może do świeżyzny mu daleko ale na pewno nie jest jakiś mega słodki i tylko na wieczór no ale muszę przyznać,że i mnie chce się już świeżyzny i lekkich zapachów wiosennych czekam właśnie na używkę tego świeżaka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...dt.html&next=1 a z nowości na Chloe Rose edition: http://www.fragrantica.com/perfume/C...ion-11344.html tylko pojęcia nie mam kiedy u nas się pokażą. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-23 o 16:21 |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
O Jowisz natchelas mnie i musze sprawdzic czy u nas moze jest to Chloe
![]() Czy widzicie to co ja - ten nowy tytul na odchowalni?? Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2011-02-23 o 16:49 |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z takich mega mocnych, to pamietam kiedys Dune, masakra jak dla mnie |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
początek to dym z ogniska, liście. ale rozwija się przepięknie. no i trwały, fakt.edit. pytam się Idźki jak królowa wyglądała. zajęta jest oglądaniem Dżordża więc zdążyła tylko wydukać "mamusiu, CIUDOWNIE!"
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-23 o 17:21 |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz u nas jako nowosc jest przedstawiony Love Chloe
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Mijuś, siostro zapachowa
Jowiszkowa ja to sobie mojej Olgierdzi w teatrze nie wyobrażam, bo np. muszę jej przełączać bajkę jak tylko ktoś zapłacze, albo komus smutno jak to zrobię zbyt późno to Ola włącza taką syrenę, że uszy by Wam popuchły, już widzę jak ogląda przedstawienie ![]() Jowiszkowa napisz jak dostaniesz tę używkę czy fajna, bo ciekawa jestem
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powtarzają te bajki i dobrze wie co będzie za chwilę zaczyna wyć,że nie lubi i że mam wyłączyć |
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie późnym popołudniem taborety nawiedziły
nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt w tygodniu, bo nie mam na to czasu...zjedliśmy obiad, i pół godziny później już byli młoda poszła spać poźniej pół godziny, ja dopiero teraz umyłam włosy i nie mam podszykowanego obiadu na jutro ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- baby - czy któraś z was stosowała otrivin 0,1% u dziecka??? czy muszą być te dla niemowląt 0,05%? chcę kupić młodej jakieś skuteczniejsze krople niż nasivin (zwłaszcza o noc chodzi, żeby mogła swobodniej oddychać). dajcie znać Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-02-23 o 20:34 |
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- właśnie te mamy. |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam kupić te zwykłe (czyli 0,1%) ale to są chyba dla dorosłych co prawda stosowałabym tylko sporadycznie i na noc, ale ok.
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wszystko juz zapomnialam. caly dzien sie uczylam, do tego wczoraj i ofkors nic juz nie pamietam jutro na 10, nie wiem jak ja dam rade. caly wieczor brzuch mnie boli... pojechalam kupic kwiaty, jutro bede miala z glowy. ze mna zdaja jeszcze 2 osoby, ale to ze stacjonarnych i ich nie znam, wiec sama daje kwiaty. mam nadzieje tylko, ze bedzie po co je dac. |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
O ! Jimmy sie urodzil 20 kwietnia.
Dzieki za odpowiedz. Cytat:
I opilam sie szmapanem i objadlam czekoladkami. Oj.... od jutra powrot do diety.....
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Veronko luz, jeszcze się nie zdarzyło, żeby upitolili ciężarną
nawet jak nic nie powiesz to zaliczysz jutro będziemy świętować jak to, Wy znacie pytania na obronę? dobre u nas był "cały zakres studiów z przedmiotu kierunkowego" nikt nie wiedział wcześniej.o Mijuchna wypróbowałaś już? boska, co? u rodziców mam elektr. nie zabieram swojej i jak dla mnie aparatowej jest dużo odczuwalna
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaale nudy. Iga w łóżku od 20.20,a małż jeszcze w pracy
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
veronko dziękuję za oświecenie mnie teraz to już co nieco wiem o żłobkach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Bardzo wiele osób mnie za niego komplementowało 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt w tygodniu, bo nie mam na to czasu...zjedliśmy obiad, i pół godziny później już byli