|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Witajcie Dziewczynki!
My wlasnie wrocilismy od rodzicow (mielismy wracac wczoraj wieczorem ale drogi straszne wiec zostalismy do rana). Niestety ja sie nie nadaje na rodzinne posiadywania, cale dwa dni bolal mnie kregoslup, brzuszek, mialam ciagle twardnienie brzuszka, koszmar ;(. Dwie godzinki odpoczynku w domku i jedziemy do tesciow, licze ze krotko posiedzimy i szybciutko bedziemy w domku! chantalle te male sa cudowne! Cala rodzinke wczoraj obieglam i im zdjatko pokazywalam jakie sie w wigilie skarby urodzily ![]() muron jeszcze tylko do jutra! Trzymamy kciuki! Buziaki dla Was i przyjemnego swiatecznego wypoczynku! |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
CHANTELLE gratuluje pieknych i zdrowych coreczek
![]() Tyle tego swiatecznego przygotowywania ,a tu juz prawie po swietach.Dobrze że dziś idziemy do znajomych ,bo wczoraj mielismy gości u nas i pól dnia szykowałam ,gotowałam i już przy tym gotowaniu czułam boł jak na @.A pózniej cały wieczór miałam bardzo twardy i napiety brzuch ,i 3 razy mnie tak mocno coś zabolało w pochwie ,ze siedzaiałam troche jak na szpilkach czy nic złego sie nie dzieje.Cała noc leżałam w jednej pozycji bo brzuch cały czas był bardzo napięty.Rano jest juz dobrze ale to chyba skutek tego przygotowywania ,chyba przemęczyłam się i taki był efekt. Ale poczułam taki stres wczoraj ze szok ,ze moze sie zaczac cos dziac .Muron współczuje tej nerwówki ,jak ty wytrzymujesz te oczekiwanie to ja nie wiem ![]() ![]() Nawet nie posprzatałam w mieszkaniu jak goscie poszli wiec wszystko mnie czeka zaraz a mąz wątpie aby po wczorajszym był do czegos zdatny ![]() Co do kształtu brzuszka to mój inaczej teraz wyglada niz w pierwszej ciazy.Teraz mam tez w szpic a wtedy byl taki okragły ![]()
#3454 |
Rozeznanie
|
Marika Sara jest przesliczna
![]() Muron ja wierze, ze malutka zaczeka do jutra ![]() Co do ksztaltu brzucha, ja w kazdej ciazy mialam inny ksztalt, inny wyglad, plec tak sama, a dziewczyny wlasnie po wygladzie inne, wiec moze w tym tkwi cala tajemnica :P Mi tez wszyscy chlopca wroza, ale w poprzednich ciazach bylo to samo, wiec w ogole sie nie nastawiam, skoro lekarz powiedzial dziewczynka, to dziewczynka, w pierwszej sie nie pomylil, w drugiej owszem pomylil sie, ale teraz mam opinie mojej lekarki i lekarza ze szpitala, wiec wiem na 100 %, ze dziewczynka ![]() Ale najwazniejsze, zeby zdrowe bylo. Mnie kregoslup cala ciaze boli tak samo, ostatnio klucie w kroczu sie pojawilo, ale moze to jakies lekkie przeziebienie, bo straszne to nie jest. Boli jak na @ jeszcze nie mialam, ja czuje, ze u mnie jak sie zacznie, to moze tym razem szybciej pojdzie, nalezy mi sie po dwoch dlugich porodach ![]() ![]() ![]() Jutro wkraczam w 34 tydzien ![]() A, za jakies 2-3 tygodnie chyba pora bedzie o torbie pomyslec, poki co musze ja skompletowac, ale najpierw chce kupic malej fotelik, bo ten co dostalam z wozkiem jest fuj, blee. Kupuje Maxi Cosi City, poprzednio bylam zadowolona, wiec teraz tez pewno bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
BAN stały
|
Moje dziecko dalej siedzi cichutko,za to ja znów mam doła
![]() Gosia powoli zaczyna pakowanie,i co się okazało-ona i jej chłopak już wcześniej wszystko załatwili,mieszkanie mają,teraz trzeba tylko przewieźć potrzebne rzeczy. Nie wiem,dlaczego dopiero w Wigilię mi powiedziała-może nie chciała mi zawracać głowy,w koncu tu święta,tu ciąża... No,ale postawiła mnie przed faktem dokonanym,i jest mi przykro ![]() Mam ją w domu tylko do końca grudnia.... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-26 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a nam teściowa niespodzianke zrobiła i oprócz prezentu dostaliśmy kaske na wyprawke - w poniedziałek musze opanować allegro ![]() ![]() ale lenistwo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Mariko testowałaś już może ten termometr w smoczku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że wszystko sami pozałatwiali tylko dobrze o nich świadczy ![]() Wiem, że boli ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |
BAN stały
|
Cytat:
Olbko,dziękuję ![]() Ja wiem,że przychodzi ten czas,że dzieci opuszczają dom rodzinny... Wiesz,nie starałabym się jej odwieść od wyprowadzki,jednak boli mnie to,że nic mi nie powiedziała. Otrzymałaby ode mnie i męża pomoc, jakieś wsparcie finansowe,sądzę,że bardzo by jej się to przydało na rozpoczęcie swojego życia. Po prostu chcę dla niej jak najlepiej. Nie mamy zamiaru ingerować w jej sprawy osobiste,ale bądź co bądź,jest mi trochę przykro. No i wiem,że będę tęsknić,bardzo ją kocham i martwię się o nią. Mąż mnie uspokaja,że w końcu mi to przejdzie,że to normalne-przeciez każda matka martwi się o swoje dziecko,niezaleznie od jego wieku. Ale ja i tak pewne obawy mam.. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-26 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Rozeznanie
|
Jelly wiem ze Ci ciezko jest (mi pewno tez bedzie), ale uwazam, ze corka postapila rozsadnie i dojrzale, najpierw zalatwiajac wszystko, a dopiero pozniej Cie informujac.
Pewno wolala byc pewna, ze maja mieszkanie, i przeprowadzka na 100 procent jest. A, ze Ty w ciazy, to nie chciala zawracac Ci glowy, pomoca, pewno tez chciala oszczedzic Ci stresu, bo wie, jak sie martwisz. U mnie tez szybko sie potoczylo z przeprowadzka do TZ. tyle ze moja mama, ma do mnie ponad 1200 km., a to strasznie duzo jest ![]() Tez przezywala, na szczescie nie probowala mnie odwodzic, za co jestem jej wdzieczna. Choc do dzis wspomina, ze jest jej ciezko, mi tez, ale taka kolej niestety jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja z jednej strony bardzo się cieszę,że sami wszystko załatwili,ale nie potrafię pojąć,dlaczego ona nie chce od nas żadnej pomocy. Chcielismy z mężem dac jej pieniądze,bo 10 lat temu załozylismy jej konto w banku(o którego istnieniu nie miała zielonego pojęcia) ale ona odmówiła,i powiedziała,żeby te pieniążki sobie tam leżały,a ona poprosi(tak właśnie powiedziała,nie chciała nawet znać PIN-u!) nas o nie dopiero wtedy,gdy zajdzie potrzeba. Cieszę sie również,że nie jest rozrzutna(tak ją wychowaliśmy),odpowiedzia lna i odróznia rzeczy ważne od mniej waznych. Fakt,ciąża jest dla mnie trochę stresująca,i może Gosia chciała mi w pewien sposób ulżyć,ale..jest mi z tym wszystkim ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Rozeznanie
|
Chantelle córeczki śliczne, cieszę sie że zdrowe..
Marika Sara cudna jak zwykle.. dziewczyny szczególnie te ktore macie juz rozwarcie.. czy samemu mozna takie rozwarcie "zauważyc"?? wczoraj wieczorem i w nocy bardzo bolała mnie kośc ogonowa, do tego miałam takie częste kłucie w pochwie i nawet leżąc miałam wrażenie jakby miało mi zaraz coś z pochwy wypłynąc, wyleciec.. a dzis wydaje mi się jakby mi jakos tam wiecej "miejsca" sie zrobiło... nie wiem czy jestem juz tym wszystkim przewrażliwiona, ze cukry mi spadaja itp i juz mi sie niestworzone rzeczy wydaja czy rzeczywiście cos zaczyna mi sie dziac..
![]() |
#3462 |
Zadomowienie
|
Jelly, takiej odpowiedzialnej córki to tylko pozazdrościć!
![]() ![]() Na pewno nie chciała Cię martwić. Poza tym to chyba dobra pora, bo wie, że niedługo Twoja głowa będzie zaabsorbowana maleństwem, nie będziesz miała za dużo czasu, żeby się martwić i wszystko się ułoży ![]() Poza tym do Wawy się przenoszą, tak? Niedługo (no dobra, może za jakieś 5 lat) ma być ta szybka kolej, zdaje się, że ma dojeżdżać do Krakowa właśnie? Więc połączenie będzie bardzo szybkie i komfortowe ![]() swoją drogą to super, że między Twoimi dziećmi jest taka różnica wieku. To chyba bardzo zdrowa sytuacja, Ty nie jesteś skupiona na jednym dziecku (jestem jedynaczką i bardzo żałuję, że nie mam rodzeństwa), córka może sama decydować o swoim życiu wiedząc jednocześnie, że zawsze może liczyć na Waszą pomoc, a Ty nie będziesz miała pustki w domu, bo dwa brzdące to jest coś ![]()
#3463 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja wiem,że ona i jej chłopak nie narzekają na brak pieniędzy,chciałam jej pomóc(jak zwykle,mamuśka musi wszędzie wetknąć nos ![]() I tak,2 dzieci,z czego jedno skończyło we wrześniu 4 lata,a drugie dopiero się urodzi,to jest coś ![]() Dom będzie tętnił życiem ![]() Dziewczyny,dzięki, podniosłyście mnie nieco na duchu,i dziękuję równiez za przetłumaczenie pewnych rzeczy(bo ja niestety uparta i przewrazliwona jestem ![]() Jesteście kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
Witajcie po swietach
![]() z TZ tak mnie wyprowadzila z rownowagi, co gorsza wcale mi nie przeszlo jeszcze. kaskup rozwarcie mozna tylko stwierdzic badaniem gin albo usg dopochwowym, wydaje mi sie ze objawy ktore opisujesz ma wieszosc z nas, a na pewno nie sa one charakterystyczne dla rozwierania szyjki, bo tego sie poprostu nie czuje, kiedy masz wizyte u gina? |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Rozeznanie
|
Jelly a corka ma jakies swoje dochody??
To dobrze, ze chce liczyc sama na siebie, moze te pieniazki przydadza jej sie kiedys bardziej na wesele, a moze to mieszkanie traktuje jako przejsciowe ![]() Rozsadne i dobre dziecko masz ![]() Kaskup rozwarcia samemu chyba nie mozna rozpoznac, moze objawy tak, ale to klucie to chyba cos normalnego na tym etapie, bo ja tez mam, ale ja skladam na to, ze ostatnio lzej sie ubralam, i dlatego klulo, choc na toalete czesciej nie biegam poki co. Olbka zgadzam sie z Toba, ze czym wieksza roznica tym lepiej, ja mam rodzenstwo, i faktycznie jakos razniej jest, jak je sie ma, mimo odleglosci ![]() Nic ide kluski wrzucac, i do stolu podawac, bo dzieciaki wyglodnialy juz (ja za to przezarta ![]() ![]() Poza tym u mnie zadnych widokow, ze to koncowka, z wyjatkiem tego, ze ciezej mi jest ![]() Brzuch napina sie od czasu do czasu, tak sie zastanawiam ile tym razem przenosze, to moje malenstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
może macie racje dziewczyny, dzięki ![]() ale chyba zaczyman sie na maxa stresowac, najbardziej przez ta cholerna dezynfekcje.. akurat musza ja robic w styczniu ![]()
![]() |
#3467 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie,ale zamierza iśc do pracy(juz w Warszawie)-namawiałam ja,by poszła na studia,tym bardziej,że świetnie zdała maturę,zna w sumie 3 języki obce(angielski,francuski i niemiecki),ale ona chciała zrobić sobie krótką przerwę. Jej chłopak pracuje,i (co tu duzo mówić) bardzo dobrze zarabia. Cieszę się,że jest taka zaradna,i mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.... W sumie wszyscy w rodzinie mówią,że chcieliby tak wychować dziecko,jak ja wychowałam,i pytają,co ja takiego robiłam,że Gosia jest taką wspaniałą osobą ![]() Zawsze odpowiadam,że rozmowy z dziećmi i interesowanie się nimi potrafią zdziałac cuda ![]() Z tym,że ja z nią nigdy nie miałam problemów,zawsze była grzeczna,rozsądna,dobrze się uczyła. Miała krótki okres buntu,wiadomo,ale nie zrobiła niczego,czego mogłaby żałowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zadomowienie
|
ja mam wizytę i GBS we wtorek. Ciekawe, czy z mojej szyjki w ogóle coś jeszcze zostało...
![]() ![]() ![]()
#3469 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja niekoniecznie mam juto cięcie;-) Jutro zostaje w szpitalu
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3470 | |
Rozeznanie
|
Witajcie laleczki
![]() wczoraj od rodziców wróciliśmy baaardzo bardzo późno, dziś od rana szykowałam obiad, deserki i takie tam, przyjechała mama i brat męża z żoną i dzieciakiem. Teraz mąż ich odwozi a ja szybko na wizaż sprawdzić czy się coś nie wykluło tu po cichutku ![]() ![]() Cytat:
Jak krasnalki słodkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- muron napisz jutro ze szpitala smsa w wolnej chwili co zamierzają z Tobą zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
kurcze zaczyna mi się znowu lekki @, idę pod prysznic, kurcze, byle do 7 rano.......
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- napisze mam nr do papillon ![]()
![]() |
#3472 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ale szybko zleciały te Święta - my cały czas przesiedzieliśmy w domku ciesząc się sobą i małą. Sylwestra zapewne spędzimy przed Tv jeśli oczywiście nie padniemy przed północą ![]() ![]() ![]() A to nasz dzisiejszy kurczaczek:
#3473 | |
Raczkowanie
|
gratulacje, sliczne dziewuszki
Cytat:
![]() a ja dziś na nic nie mam siły, byle do soboty dotrzymac a potem to juz może wyskakiwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
achaia super
![]() ![]() Ja zamawiam sterylizator. Wygotowałam butelki- woda tak zakamieniona, ze koszmar. Butle białe. My pijemy z dystrybutora źródlaną, jest zmywara, więc nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to taki syf
![]() |
#3475 |
Rozeznanie
|
Witam popoludniowo!
Wlasnie wrocilismy od tesciow, kregoslup boli mnie koszmarnie, mam takie ataki bolowe, ktore przechodza na brzuszek, a w brzuszku boli mnie takie jedno miejsce z prawej strony tam gdzie konczy sie macica i zaczynaja jakos zebra, takie klocia - koszmar, nie wiem moze dzidzia gdzies tam kopie... A teraz w dodatku postanowila poszalec i kopie mnie z calej sily, ledwo zyje ;( Jelly zgadzam sie z tym co napisaly dziewczynki! Masz bardzo madra corke i samodzielna. Mysle ze swietnie sobie poradzi w zyciu, szkoda ze ja w jej wieku nie mialam takiej madrosci! Martwilabys sie bardziej gdyby powiedziala Ci jakie maja plany, a tak pokazali Wam ze juz doskonale sobie radza! Poza tym to dobrze ze dluzej Cie nie martwila! No i wlasnie nie zostaje sama bedziesz miec dwoch brzdacow w domku ![]() agape ja juz tez 2kg na plusie hehe wiedzialam ze nadrobie jak wroce od mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
my dostaliśmy wieeeeeeeeeeeelki steryliztaotor. Ale chciałam się spytać co sądzicie o sterylizatorze mikrofalowym? jesteście za czy przeciwko używaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj moja Mała Królewna skończyła miesiąc ![]() A więc nie jest już noworodkiem tylko pełnoprawnym niemowlaczkiem ![]() Achaia Mała jest cudna ![]() ![]() Sara dostała na święta karuzelę do łóżeczka, dwie maty edukacyjne na podłogę i jakieś tam rupiecie ![]() My kupiliśmy jej huśtawkę Fisher Price, przyjdzie pewnie w tym tygodniu. Jelly możesz być dumna z córki i relacji jakie z nią masz ![]() ![]() muron jej....być może jutro i przytulisz swoją Kalinkę ![]() Powodzenia ![]() Pozdrawiamy cieplutko Wszystkie Brzusie z zaśnieżonej Wielkopolski ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-26 o 16:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 |
BAN stały
|
Dziewczyny,bardzo Wam dziękuję
![]() Dzięki Wam przemyślałam sobie pewne rzeczy,i wiem,ze nieco przesadzałam. Gosia nie jest juz mała dziewczynką,a dorosłą,mądra dziewczyną ![]() Ona jest odpowiedzialna,jej chłopak też,więc będzie dobrze ![]() Ligotko,Marcin i Marta wypełnią tą pustkę po Gosi ![]() W końcu opieka nad dwójką maluchów wypełni cały mój czas ![]() Mariko,życze Ci,żeby Twoje relacje z córką przypominały moje ![]() To naprawdę cudowne uczucie...wiedzieć,że ma sie tak wspaniałe dziecko ![]() ![]() Achaia,Twoja córcia jest prześliczna ![]() Muron,trzymam kciuki,bo już jutro ten wielki dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Achaia, śliczna ta Twoja córcia!!! W ogóle wszystkie dziewczynki są absolutnie boskie!
![]() ![]() A mnie czyści nadal ![]() ![]() Mam nadzieję, że to jednak nie poród tylko żarcie wigilijne, ale kurczę, nie jadłam niczego, czego nie jadłabym w zeszłe święta, więc nie za bardzo rozumiem ![]() Chyba że u ciężarnych jest jakaś inna przemiana materii?
#3480 |
Raczkowanie
|
Achaia cora przesliczna
![]() Dziewczyny ktore biora luteine dopochwowo, mam pytanie- czy przed badaniem na GBS odstawilyscie ją? a jesli tak, to na ile przed badaniem? ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-12-26 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.