|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Dziewczyny, które już wróciły: macie jakieś dobre rady, dla tych co dopiero jadą?
np. gdzie najlepsza pizza, najtańszy alkohol itp.? zawsze dobrze wiedzieć takie rzeczy na miejscu
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Uuu przydka pogoda w Rimini
Czy to się sprawdza? Cały dzień tak leje czy tylko przelotnie? Wie ktoś ?
|
|
|
#3453 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam się Was zapytać czy ktoś może jechał z BUTa albo OK na obóz studencki do Rimini? Byłam już tam na obozie rok temu a w przyszłym stuknie już 20 i czeka mnie studencki, dlatego chciałabym się czegos dowiedzieć.
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Przyczajenie
|
No więc alkohol najtańszy jest w marketach ...
naczęściej jest to wino polecam bardzo dobree o nazwie " FRAGOLINA"które jest za 3 euro ) w sumie kasy weźcie jak najwiecej mozecie .. bo sklepów jest pełno więc ja chciałam wszystko mieć jeść pić itp )
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym się zapytać czy ktoś z Was jechał może na obóz studencki do Rimini z OK albo BUTa? Za rok stuknie mi 20, dlatego chciałabym się dowiedzieć czegoś od Was.
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko dziewczyny zależy od tego w jakim hotelu (dzielnicy Rimini) mieszkacie. ;D
Ogólnie są to Włochy .. więc na żadnej pizzerii się nie zawiedziecie. co druga to lepsza. co do alkoholu to wystarczy znaleźć spożywczy i już. chociaż w niektórych dzielnicach bywają bardzo fajne sklepy monopolowe. <3Jak już w temacie alkoholi to zachęcam do spróbowania Melone Vodki z Iceberg Bagnoli <3 25%, pachnie i smakuje wyśmienicie i kosztuje ok. 7,40 E za o,7l! idealna na before party przed Carnaby. ![]() A jeśli chodzi o piwa to są takie jak Heineken (mam go już po dziurki w nosie ; o), Desperados, Becks .. wszystkie inne to totalne siki. przynajmniej wg mojego gustu. ;d Cholernie zazdroszczę wszystkim tym, którzy mają wyjazd do Rimini jeszcze przed sobą. ; C W następnym roku wybieram się na dwa turnusy! ![]() Rimini&Carnaby forever! <3 |
|
|
|
|
#3459 |
|
Przyczajenie
|
siemanko, mam pytanie..
za 3 dni jadę na koloniee, z kopalni jedziemy do wloch. RIMINI. mam 14 lat, wyglądam na 15-stkę. bardzo chcialabym ze znajomymi iść do carnaby od ilu jest tam wstęp? proszę o szybką odpowiedź. bardzo bym chciala, zeby wpuścili mnie tam ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- jeżeli ktoś był, i wie od ilu wpuszczają, to napiszcie ![]() lub wiecie ile lat mogli mieć ludzie bąwiące sie tam.
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Przyczajenie
|
a jak z tymi śniadaniami do 12?
faktycznie można sobie tak iść czy i tak zbiórka jest rano i idą wszyscy? (BUT)
|
|
#3462 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka chyba tylko w Neapolu mozna znalesc
|
|
|
#3464 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Przyczajenie
|
Ja wróciłam 23 lipca z Rimini i moge powiedzieć że był to najlepszy wyjazd mojego życia. Byłam z Ok tours, w hotelu Villa Enea jakieś 10 min od Carnaby <3 i 30 min od Blow- Up <3<3<3 . W naszym hotelu było ze 30 osób a grupa wydawała się dośc zżyta. Na lepszą opiekunkę nie dało się trafić. Wydaje mi się że doskonale wiedziały co młodzież robi, tylko poprostu należało robić to w miare "rozważnie". jedzenie było całkiem dobre. Ceny alkoholi są podobne w przeliczeniu do naszych. Mi tam najlepiej wchodził smirnoff, ale polską wyborową też dało się znaleźć
. Fajne jeszcze było to że w sklepach było pełno takich małych małpek, w które można było się zaopatrzyć by poprawić sobie humor na dyskotekach. Z drinków polecam " long island ice tea". Pogoda trafiła nam sie świetna. Gdybym mogła to bym nie wyjeżdżała stamtąd. Ale pewno jeszcze nie raz tam wróce. Jak coś chętnie odpowiem na pytania
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
Co do obozu party zone z BUT'a:
Faktycznie słowa "budzikom śmierć" to tylko chwyt marketingowy. Na spotkaniu organizacyjnym nasz pan kierownik stwierdził, że hotel jest jedynie do spania w nocy i do sjesty. Tak więc z góry określił, że śniadanie będzie odbywać się na dwie tury: o 9 i 10. Powiem wam szczerze, że mi to nie przeszkadzało (no może na początku, bo napaliłam się na bufet od 8 do 12). Ale rano i tak chodziliśmy na plażę, na której można było sobie spokojnie odespać wieczorne szaleństwa i dodatkowo złapać trochę kolorku.
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
ile kosztuje bilet do mirabilandii ? ;D
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Przyczajenie
|
Polecam Rimini , byłem w Hotelu Vila Itala .
blisko są sklepy , nie poilecam wódki "grappa" smakuje jak denaturat . najlepiej kupowac w markecie " billa" . tani , dobry alkohol . Najlepsze dyskoteki w Carnaby . Plaza blisko . Pozdrawiam wszystkich polaków ( wiekszosc Polki) których spotkałem w rimini / Carnaby . ![]() Za rok - Hiszpania <3 |
|
|
|
|
#3473 |
|
Przyczajenie
|
a w markecie sprzedają alko bez problemu ;> ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak byłam wcześniej we Włoszech to właśnie pizza średnio mi smakowała i stwierdziłam, że nasza polska jest lepsza, ale myślałam, że po prostu trafiłam na jakąś felerną restauracje włoska pizza powinna być przepyszna! ![]() 35E
|
|
|
#3475 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bułgaria - Złote Piaski, nie wiem za bardzo jak z dyskotekami.. ale alkohol łatwo dostępny i w sumie tani. ;] A w Grecji.. polecam greckie wieczorki
|
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Bułgaria to tylko Słoneczny Brzeg, żadne tam Złote Piaski. Starsza od Was troszkę jestem, ale z ręką na sercu i imprezową duszą mogę polecić Wam za rok na obóz SB
|
|
|
#3478 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że ty już we wszystkich miejscach o których wspominałam byłaś? ;d |
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Przyczajenie
|
czy ktoś wie coś o następującej kadrze z Buta?
wierciński dariusz leszka grażyna klec izabela krawczyk marta barański filip pękala beata szczepanek anna szyszka sebastian byłabym wdzięczna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

np. gdzie najlepsza pizza, najtańszy alkohol itp.? zawsze dobrze wiedzieć takie rzeczy na miejscu

Czy to się sprawdza? Cały dzień tak leje czy tylko przelotnie? Wie ktoś 

jak byłam wcześniej we Włoszech to właśnie pizza średnio mi smakowała i stwierdziłam, że nasza polska jest lepsza, ale myślałam, że po prostu trafiłam na jakąś felerną restauracje