Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:43   #3451
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
kupiłam kurtkę zimową
http://www.hm.com/pl/product/16122?article=16122-A
jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej!
Ładna.. wogole nie widać, że ciążowy ciuszek Wystarczy do końca ciąży??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:44   #3452
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
It's a boy!!!!!

gratulacje!

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ładna.. wogole nie widać, że ciążowy ciuszek Wystarczy do końca ciąży??

z pewnością

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:48   #3453
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

No ja z OM 8 marca a z USG pierwszego 17, a póxniej wychodziło mi zawsze gdzieś pomiędzy
No to u mnie z Om też n a8 marca a z pierwszego usg termin na 22 marca... Ale miałam opóźnioną owu w tamtym udanym cyklu. Test ciązowy 27dc nie wyszedł dopiero 33 slabiutka krecha..

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, wsparcie jest bardzo ważne
Mam nieprawidłowe łożysko, ma dziwną strukturę, grube ściany Dziecko jest mniejsze, ma mało miejsca. W dodatku mam mało wód płodowych. W poniedziałek mam badania w poradni genetycznej...
No to ściskam kciuki żeby wszystko ok było..
Stary 2013-10-25, 19:49   #3454
asienka213
Wtajemniczenie

cobra bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzic ale trzeba myslec pozytywnie, napewno wszystko bedzie dobrze

side super, gratuluje Piotrusia

opka
to czekamy razem

magdus fajna ta kurtka
ja mam wielka nadzieje, ze zdolam zime przechodzic w starej

ja musze juz zejsc z kompa bo jak tak dalej pojdzie to na koncie bedzie debet nie moge kupowac jeszcze dla dzidzi to starsza pocieche troche obkupilam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:49   #3455
uparta8210
Raczkowanie

i dalej ujawniają się nam dzieciaczki na forum, super, jak narazie to zazdroszczę i gratuluje mamusiom

u mnie dzisiaj paskudna pogoda, mgła cały dzień, jak z jakiegoś horroru ale to jesień wkońcu....

dodam tylko że mogę się mniej udzielać w tym tygodniu co będzie... otóż tż od jutra będzie więc wybaczcie ciężaróweczki

trzymam mocno kciuki za wasze maleństwa i będę was podczytywała ale nie koniecznie odpisywała

buziaczki dla was
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:49   #3456
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
virginia ja też mam problemy z kręgosłupem, głównie przez to, że wije mi się on jak wąż jak za dużo chodzę to jestem potem jak kaleka- nawet siedzieć czy leżeć nie mogę. no a jeśli chodzi o jedzenie to ja sobie niczego nie odmawiam żyję jak pączek w maśle tylko potem mnie wieczorem zgaga odrobinkę męczy.
nie pamiętasz daty miesiączki tak +/-? może jakieś wydarzenie pomoże Ci naprowadzić Cię na datę chociaż w przybliżeniu?
+/- 13.06, oceniam po poprzedniej miesiączce, a miałam raczej regularne co 28 dni.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:50   #3457
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
It's a boy!!!!!

Gratuluję!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 19:50   #3458
virginia
Zakorzenienie

18.07 zrobiłam test i wyszły grube dwie krechy :.
Stary 2013-10-25, 19:54   #3459
czbasia
Zakorzenienie

A ja uciekam do łózka już pogoda fatalna to i ja padam.. Dziś już na 99% jestem pewna że dzidzia mnie skopała... No przecież takich piknięć wcześniej nei było więc wychodzi że to to!! I co dzień to mocniej i wyraźniej czuję Ale się cieszę
Słodkich snów
Stary 2013-10-25, 19:59   #3460
margo80
Zakorzenienie

side - gratki !

ja kompletnie nie mam pomysłu na imię dla syna... będzie ciężko, jak nam się ujawni antenka

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:11   #3461
headzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
+/- 13.06, oceniam po poprzedniej miesiączce, a miałam raczej regularne co 28 dni.
no to przyjmij umownie tą datę jak wbiłam w kalkulator ciąży to wyszło, że jesteś 20tc a termin na 20.03.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

lecę po męża do pracy i jeszcze na szybkie zakupy co by mieć jakieś zaopatrzenie na seans filmowy. dobranoc chociaż i tak pewnie jeszcze wpadnę podczytać
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:19   #3462
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
It's a boy!!!!!
Gratulacje mój mąż to Piotrek świetny wybór

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:22   #3463
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
no to przyjmij umownie tą datę jak wbiłam w kalkulator ciąży to wyszło, że jesteś 20tc a termin na 20.03.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

lecę po męża do pracy i jeszcze na szybkie zakupy co by mieć jakieś zaopatrzenie na seans filmowy. dobranoc chociaż i tak pewnie jeszcze wpadnę podczytać
No tak, też policzyłam, dziękuję, że poświęciłaś swój czas i policzyłaś dla mnie .
Seans filmowy? Ja w ciąży dużo wcześniej chodzę spać, tak na prawdę to już mnie muli.

Side, gratuluję chłopczyka! Ja też już chciałabym poznać płeć dziecka.
Cobra, trzymam kciuki, staraj się być dobrej myśli, pamiętaj, że nie wolno Ci się teraz denerwować.

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-10-25 o 20:27
Stary 2013-10-25, 20:22   #3464
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
Kochana :kciu ki: nie może być inaczej jak dobrze

Cytat:
kupiłam kurtkę zimową
jakby któraś się szykowała w h&m na większy zakup warto zapisać się do ich newslettera i zgarnąć zniżkę 25% ( https://www.hm.com/pl/newsletter) ja właśnie takową wykorzystałam i kurtka wyszła 50zł taniej!
jak dla mnie to i tak za drogo, jak na 2 miesiąca noszenia
Cytat:
It's a boy!!!!!

proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś
Super, gratki!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:39   #3465
teQiba
Moderator

Cytat:
It's a boy!!!!!

prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Pan doktor ma 100% pewność, a jest dość powściągliwy w mówieniu o płci, dlatego tak długo czekaliśmy (jutro 22 tydzień)
Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia wygląda zdrowo jest wszytsko w normie.

gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki nawet nie wiedziałam że mój lekarz może się w to przełączyć. Mały kopie jak szalony od zdjęć bo chyba nie lubi wystąień publicznych
pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła....

proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś
gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Aha, możecie mnie dopisać do listy na początku wątku?
Tylko, że mam dwa problemy: po pierwsze, jak na złość , nie zapisałam daty ostatniej miesiączki, po drugie termin porodu wypadł mi różnie na dwóch ostatnich USG - raz było to 22.03. (w 12tc), innym razem 17.03 (w 16tc) . Ostatnio u gina, a było to 07.10 wyszło mi, że to 17t1dz ciąży ale on powiedział, że raczej 16 bo na początku dziecko szybko rośnie potem wolniej i stąd te sprzeczności. Już sama nie wiem co myśleć i w sumie to nie wiem dokładnie który to tydzień, tzn. gdzieś około 19 ale chciałabym wiedzieć w końcu dokładnie.
Też chciałabym zrobić USG 3 czy 4D ale nie wiem czy mój gin ma takie. Ostatnio jak mnie badał po brzuchu (wcześniej robił jeszcze dopochwowe) jakieś kiepskie wyszło i niewiele tam widać .
Jasne ze moge dopisac
Ale prosze zebys mi podala co dokladnie wpisac - zgodnie z wzorem z pierwszej strony

Cytat:
A ja uciekam do łózka już pogoda fatalna to i ja padam.. Dziś już na 99% jestem pewna że dzidzia mnie skopała... No przecież takich piknięć wcześniej nei było więc wychodzi że to to!! I co dzień to mocniej i wyraźniej czuję Ale się cieszę
Słodkich snów
Super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:54   #3466
bebe97
Wtajemniczenie

Side gratuluję serdecznie!

a ja się miotam i miotam w temacie wózków, czytam opinie, skreślam z listy poszczególne typy, wybieram nowe i tak w kółko...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:01   #3467
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Bebe ja też bym miała z tym problem, bo jestem nie w temacie i cieszę sie, że koleżanka mi zaproponowała że mi odsprzeda swój używany, poczytałam trochę opinii i mam z głowy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:24   #3468
bebe97
Wtajemniczenie

A jaki?

do wcześniejszych typów doszedł mi teraz ten:
http://allegro.pl/polska-spacerowka-...603868610.html

jest fajny o tyle, że można go używać od początku
ale trudno mi wybić sobie z głowy to bebetto chociaż opinie o nim są rózne
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:30   #3469
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
It's a boy!!!!!
gratuluje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 21:57   #3470
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
It's a boy!!!!!
gratuluję

Cytat:
Słodkich snów
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:23   #3471
teQiba
Moderator

Co do wozkow ja tez niestety mam metlik w glowie... To jest problem naszych czasow - zbyt duzy wybor
Stary 2013-10-26, 05:23   #3472
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

dzięki dziewczyny
to bardzo miłe uczucie wiedzieć że spędziło się noc z dwoma facetami, a nie z mężem i fasolką Ciągle jednak nie umiem tego przegryźć że tak mnie intuicja zawiodła. Same chłopaki w rodzinie...
Teraz nareszcie mogę szaleć w typowo chłopięcych barwach, bo wszystko do tej pory jest jakieś takie neutralno kremowe, choć więcej elementów męskich, więc chyba coś jednak przeczuwaliśmy podświadomie.
Mina tż patrzącego na siusiaka bezcenna.
Lekarz: no tu akurat mamy 100% pewności. Widzimy? Ja w swój monitor, mąż z lekarzem w drugi i jego uśmiech
widzimym od początku widziałem.
(ja tam oczywiście nic nie widzę nigdy, więc trzeba mi pokazać w którym miejscu bo myślałam dalej że widzimy dziewczynkę ) ale jak mi pokazali to coś to było po wszystkim

lekarz powiedział też że skoro ostatnio miałam ujemną toxo to nie ma potrzeby powtarzania i że oczywiście ona się zdarza ale monitorując przypadki jej wystąpienia to było to choroba "modna" kilka lat temu, że teraz świadomość jest tak duża, że zdarza się to niezwykle rzadko więc nie siać paniki.
Stary 2013-10-26, 07:12   #3473
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
Trzymam kciuki za was

Cytat:
kupiłam kurtkę zimową
Super ta kurteczka

Cytat:
It's a boy!!!!!

prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Pan doktor ma 100% pewność, a jest dość powściągliwy w mówieniu o płci, dlatego tak długo czekaliśmy (jutro 22 tydzień)
Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia wygląda zdrowo jest wszytsko w normie.

gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki nawet nie wiedziałam że mój lekarz może się w to przełączyć. Mały kopie jak szalony od zdjęć bo chyba nie lubi wystąień publicznych
pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła....

Gratuluje chłopca

Co do podkreślonego. To dziecko już powinno być skierowane głową w dół czy jak?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 07:17   #3474
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A jaki?

do wcześniejszych typów doszedł mi teraz ten:
http://allegro.pl/polska-spacerowka-...603868610.html

jest fajny o tyle, że można go używać od początku
ale trudno mi wybić sobie z głowy to bebetto chociaż opinie o nim są rózne
a ja z czystym sumieniem mogę polecić wózek Tako - ja akurat miałam Princesse i była rewelacyjna, szczególnie na zimę - duże pompowane, zwrotne koła, wózek nawet przez zaspy prowadzi się niemal jedną ręką...Byłam super zadowolona!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 07:33   #3475
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To dziecko już powinno być skierowane głową w dół czy jak?
no chyba już ma coraz mniej miejsca. Generalnie powiedział tak, że dopiero jeśli w III trymestrze jest skierowane nóżkami w dół to już raczej sie nie obróci u pierworódki, bo to się rzadziej zdarza, ale nie znaczy to że niespradza się jeszcze w dzień przed cesarką czy aby na pewno cud się nie stał. Jeśli w III trymestrze będzie tak skierowany no to już mnie uprzedza że to wtedy mnie będzie czekało. Mój lekarz jest dość zdystansowany i nie mówi za dużo w kwestiach których nie jest w 100% pewien tak jak z płcią. Powiedział że tylko jeśli będzie absolutnie pewny to powie, a nie gdy w 98, bo nie robi tego dla naszej przyjemności tylko by być fachowym. I tak z tą cesarką. Powiedział, że póki co się nie martwić, bo mały może się obrócić, ale nie musi.
Stary 2013-10-26, 08:21   #3476
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Kurcze a ja jeszcze tyle czekania mam na USG
Ponoc sa jakies cwiczenia ktore ulatwiaja dziecku przekrecenie - ale czy to dziala to nie wiem.
Stary 2013-10-26, 08:35   #3477
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Ja tez czekam... Już w czwartek mam usg 3/4D!

A tymczasem lecę oglądać wózki...

Miłego dnia!

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 08:59   #3478
teQiba
Moderator

A ja dzisiaj siedze (znowu!) sama w domu przez wiekszosc dnia Jak zyc?
Stary 2013-10-26, 09:02   #3479
Trisdom
Zadomowienie

Side- gratulacje

Cobra- trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok a maluch zdrowy.

TŻ pracuje w weekend, dlatego wczoraj miał wolne i pojechaliśmy załatwić sprawy zaległe do Dortmundu. Oddaliśmy stare mieszkanie, ja byłam w pracy po rzeczy i w ten sposób 12 godzin w podróży.

Teraz zostaje popłacić jeszcze zaległe rachunki (w tym za moje robótki dentystyczne, które tutaj do tanich nie nalezą) i ubezpieczyć samochód. TŻ ustalił fundusz dzieciowy, na który odkładamy już jakieś 3-4 miesiące (koperta w szafce) i na całe szczęście nazbieraliśmy już na wózek. Jak juz myslę, że w przyszłym miesiącu będzie mniej wydatków, to zawsze coś wyskakuje, czego się niespecjalnie spodziewałam

Ja mam wizytę w poniedziałek. Od poprzedniej jakiś kilogram więcej, więc mam nadzieję, że już nie usłyszę, że tyję za szybko No i mam nadzieję, że się dziewuszka potwierdzi.

23 tydzień dziś zaczynam- to juz 6 miesiąc???

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj siedze (znowu!) sama w domu przez wiekszosc dnia Jak zyc?
Tequiba- mam to samo; jutro mój TŻ tez pracuje...
Stary 2013-10-26, 09:05   #3480
Ela87
Zakorzenienie

Witam się połączona z internetem
Jak ja wytrzymałam bez pisania na wizażu
Podczytywałam Was, ale tak słaby zasięg mam na telefonie, że odpisać nie bardzo

Pewnie nikt nie zauważył, że mnie nie ma, ale co tam sama do siebie też mogę popisać

Gratuluję udanych wizyt i płci

Ubranko ręcznie robione słodkie

Paulina, ładny brzuszek

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak juz myslę, że w przyszłym miesiącu będzie mniej wydatków, to zawsze coś wyskakuje, czego się niespecjalnie spodziewałam

23 tydzień dziś zaczynam- to juz 6 miesiąc???
Tak niestety z tymi wydatkami jest zawsze

za 6 miesiąc

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości