Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 06:23   #3451
Kayira
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Tabaska zaciskam kciukasy... trzeba byc dobrej mysli

Siva czyli nic konkretnego

Martyna a test ciazowy mozesz zrobic?

Agusia. Strasznie mi przykro... Niestety taka ta @ zlosliwa

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 10:40   #3452
martynaanna
Przyczajenie

wczoraj robila test i nic ale dzisiaj chyba niestety @ przyszla.
zamierzam kupic sobie test owulacyjny ze sliny i zobaczymy jak bedzie. to dopiero moj pierwszy miesiac staran wiec jeszcze mam nadzieje ze dwie upragnione kreseczki wkoncu zobacze
jak narazie zdycham
martynaanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 11:53   #3453
Paulina170
Raczkowanie

witajcie dziewczyny,
nie pisałam bo mieliśmy remont i nie miałam jakoś i sily i czasu wbić się na komputer. po ostatniej miesiaczce miałam wiele nowych nadziei na dzidziusia kochaliśmy sie w prawdopodoibne dni plodne i 2 dni temu zobiłam test. znów negatywny. strzasznie się załamałam... nie wiem juz czy moze cos ze mna nie tak czy co... a w pracy znow baby boom i kolejna dziewczyna w ciazy co mnie podlamuje jeszcze bardziej. Nie umiem sie po tym pozbierać... jestem załamana totalnie... myśłałam, że moze juz pod choinkę bęziemy w 3 a tu nie wychodzi i jak dobrze pojdzie to dopeiro w przyszłym roku zostaniemy rodzicami. nigdy nic mnie chyba tak nie zalamało jak ten brak dzidziusia...

z jakiej aplikacji na telefon korzystacie i czy się sprawdza przy nieregularnych cyklach? nie bardzi wiem jak te moje cykle teraz wygladaja, bo po odstawieniu tabletek moj cykl trwał 49 dni. a ten? hmmm może on będzie normalniejszy.

Ktoś może jest z warszawy i zna jakiegoś dobrego ginekologa na nfz?
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 13:01   #3454
dziadzia237
Raczkowanie

No to i ja jestem po 6 - ostatniej już - inseminacji. Pęcherzyk jeden 20 mm, drugi z wzgórkiem jajonośnym - czymkolwiek on jest, szykujący się do pęknięcia. A więc udało mi się namówić panią dr do inseminacji na niepękniętym pęcherzyku, poprzednie były na pękniętych.
Teraz się tylko boje, że jak odstawie clo to moje jajca zapomną, że bez wspomagania też trzeba rosnąć
dziadzia237 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:10   #3455
Kayira
Zakorzenienie

Martyna spokojnie, jeszcze wiele szans przed Toba... choc rozymiem ze czlowiek by chcial juz..
Paulina co remontowaliscie? U mnie na szczescie remont pomalu sie konczy.
Ja mam teraz chyba moj kalendarzyk. Ikonja rozowej ksiazeczki. Tylko ze ja dupka lykam na wyregulowanie..

Dziadzia. Musze dokladnie poczytac na czym inseminacja dokladnie polega...

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2015-03-12, 17:20   #3456
Siva5
Zadomowienie

Ja chyba tez sobie poczytam o inseminacji.
Ja tez mam "moj kalendarzyk"

Aniołek[*] 7tc, 07.2016
Siva5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:36   #3457
martynaanna
Przyczajenie

przepraszam dziewczyny ze tu sie tak wywnetrzam. wiele z was stara sie o 1 dzidzie ja juz dwie dziewczyny w domu mam. ale jakos mi lzej mi na sercu tu pisac. dzisiaj jestem zalamana jak ta lala.
mialam praktycznie pewnosc ze sie udalo no i dupa i owalilam testy na prawko. tylko sobie w leb strzelic.
co myslicie o testach owulacyjnych ze sliny?
chyba zakupie
martynaanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 19:11   #3458
Paulina170
Raczkowanie

romontowalismy sobie nasz pokoik, zmienialismy kolory i meble. mylalam z jak skonczymy remont to cos sie zacznie nowego i lepszego i w ogole nastaly nowe nadzieje... ale niestety test sprowadzil mnie na ziemie. a ja tak bardzo chcialabym miec dziecko... w ubiegle lato wyszlam za maz i czesto zadaja mi pytania kiedy dziecko. twierdze ze jeszcze mam czas, ze na razie nie chcemy itd no bo co mam powiedziec ze nam nie wychodzi?... ze niczego mocniej nie pragne niz dziecka?... nie chce widziec litosci w oczach innych i slyszc tekstow ze na pewno sie kiedys uda. przestaje w to wierzyc i mam wrazenie ze przyjdzie kiedys dzien ze w tym watku zostane tylko ja, ze kazda z was ( i zycze wam tego) bedzie miec swojego bubulka tylko mi sie nie uda... tym bardziej ze mlodsza sie nie robie
Stary 2015-03-13, 11:54   #3459
malosympatyczna
Raczkowanie

witajcie kochane,
wreszcie się zebrałam do napisania kilku słów na temat tego co u mnie. a więc ostatni raz obserwujemy cykl. póki co wczoraj w 8dc pęcherzyk 13mm. dalej łykam metformax a od 1 dc infolic.
pani doktor paliła się do inseminacji, niestety w tym cyklu nie byłoby kiedy jej zrobić. w przyszłym z kolei pani doktor jest na urlopie, więc wstępnie w maju pierwsza iui. także teraz mam w sumie 2 miesiące wolne od przeżyć związanych z ciążą, bo już się pogodziłam z faktem, że się naturalnie nie uda.

Paulinka170, a robiliście już jakieś badania?

martynaanna, od tego tu jesteśmy, by sobie pomagać i się wspierać

dziadzia i tabaska, trzymam za Was mocno kciuki. przełamcie wreszcie złą passę na tym forum!

agu88ssia, współczuję ale grunt to się nie poddawać. trzeba walczyć.

figa84, mam nadzieję, że wieści nie są aż tak złe. w klinicie na pewno odpowiednio Was pokierują.

wild_girl, ja za infolic zapłaciłam prawie 70 zł potrzebowałam na już a w okolicy tylko w jednej aptece był infolic.

cicci, waga co u Was?
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 06:47   #3460
waga109
Raczkowanie

Witajcie ja Was stale podczytuje a o sobie niewiele mogę powiedzieć. Po ostatnim kryzysie o mało nie rozwaliło się moje małżeństwo wiec obecnie docieramy do siebie i poznajemy swoje ciała na nowo. Ja po prostu odpuściłam bo są w życiu ważniejsze rzeczy. Przyjęłam taktykę a jeśli nawet nie będę miała dziecka to też nic strasznego się nie stanie. Przyjdzie moment gdy znowu zacznę działania w tym kierunku ale nie teraz.
Dziwi mnie wasze wahanie przed inofolic. To nic innego jak kwas foliowy z czymś tam co wspomaga owulacje. Skoro polecany jest przez ginekologów i wprowadzony do obrotu to krzywdy wam nie zrobi. U mnie kosztuje ok 35zl swego czasu pytałam się o niego.
Nie wiecie jak reagować na pytanie osób postronnych o to kiedy będziecie mamami? Ja odpowiadam wprost że Bozia nie chce mi dać i temat się ucina. Ciężarówki nie robią na mnie wrażenia,to tak jakbym rozczulała się na to że ktoś ma katar a ja nie...przepraszam za szczerość.
Ogólnie mam obecnie sporo stresu w pracy..kontrola za mną a że kolegi nie ma to ciągnę podwójną robotę. ...ale dam radę bo jak nie ja to kto?
Dziewczyny 3-majcie się dzielnie jestem zawsze z wami. Mnie zastanawia co u nanki.
waga109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 10:12   #3461
cicci
Rozeznanie

małosympatyczna, czekam na okres. W sumie nic się nie dzieje.
Dziadzia, tabaska, w zeszłym roku o tej porze trzy dziewczyny zaszły w ciążę w tym samym czasie. Czas na Was
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-14, 10:55   #3462
Clio_99
Zadomowienie

Hej, zaczelam Was podczytywać jeszcze zanim zaczęliśmy się starać o dziecko w ramach przygotowań do ciąży. Postanowilam się przywitać bo zdaje sie , 'ze potrwa to znacznie dłużej niż zakladalam. A jesteście naprawdę skarbnicą wiedzy
Stralismy się 3 miesiące po czym się zaniepokilam i znalazłam wreszcie porządnego lekarza i udalam się na wizytę. Moja poprzednia pani doktor wszelkie moje dolegliwości związane z cyklem tłumaczyła ze taka moija natura :/
Okazało się, że mam polipa i policystyczne jajniki na obrazie USG. Narazie biorę anty i metformax i zobaczymy co dalej.
Oprócz tego mam zdiagnozowane rok temu Hashimoto i niedoczynność. Co tez nie pomaga w niczym.

Wizytę u endo mam za tydzień, zobaczymy jak tam wyniki , a do Gina gdzieś za miesiąc
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-14, 11:00   #3463
Paulina170
Raczkowanie

waga190 rozbawiłaś mnie z tym katarem- w sumie racja. :P
powinnam chyba zacząć patrzeć na to troche z dystansem a nie skupiać na tym myśłi w każdą wolną chwilę i zalewać się łzamijak ostatnio...
Nie robiliśmy jeszcze zadnych badań ale mój mąż ma iśc w tym tygodniu ja poczekam i pojdę dopiero po okresie.
mogę wiedzieć czy "problem" jest raczej po waszej stronie czy po stronie waszego TŻ? u nas raczej po jego stronie więc on się bardzo tym stresuje i martwi. ostatnio nawet stwierdził, że jak się okaze ze nie moze mieć dzieci to się ze mną rozwiedzie bo nie bedzie mi stawał na drodze do bycia mamą...
Stary 2015-03-14, 16:48   #3464
nanka30
Rozeznanie

Waga109 dziekuje za pamięć kochana jak najbardziej dbaj o męża i wasz związek bo to teraz najwazniejsze
Ja poki co nic nie robię w temacie dziecka bo jak sie okazało mam cukrzyce i jeszcze guzy na tarczycy wiec ciagle cos
Pojadę na wizytę do lekarza zeby zobaczyć co dalej bo trochę bezczynność mnie dobija ale jakos nie mam ciśnienia trochę mnie to wszystko juz meczy
Czytam was na bieżąco i za kazda trzymam mocno kciuki
nanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 11:51   #3465
cicci
Rozeznanie

Dziewczyny kochane, ja wycofuję się ze starań. Trzymam za Was wszystkie kciuki, aby w końcu Wasze marzenie się spełniło.

Nanka, przykro mi czytać o Twoich problemach, tyle przeszkód napotykasz na drodze. Mam nadzieję, że w końcu Ci się wszystko ułoży.

Małosympatyczna, trzymam kciuki aby w maju Ci się udało!

Tabaska, dziadzia
, mam nadzieję przeczytać za kilka dni o dwóch kreseczkach na teście!

Siva5, Lea_ny, figa, kayira, afrodyta i cała reszta: trzymam kciuki mocno, mocno!
Stary 2015-03-15, 18:30   #3466
Paulina170
Raczkowanie

cicci
skad taka decyzja?...
Stary 2015-03-15, 18:56   #3467
peggyolsen
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
dołączam się do starających - przyjmiecie mnie ?
Dopiero zaczęłam, ale trochę się martwię. Mam długie cykle i owulację w ok. 21 dc.
Byłam u lekarza w 16 dc i miałam dominujący pęcherzyk tylko 9 mm. Lekarz powiedział, że owulacji to z tego nie będzie. Koło 20 dc zaczęłam robić sobie testy owulacyjne i wychodziły pozytywne, kochaliśmy się wtedy z mężem - jak myślicie, mógł ten pęcherzyk dojrzeć czy rzeczywiście nie ma szans? Umieram teraz z niecierpliwości żeby zobaczyć czy będzie okres
Przy okazji - czy któraś z Was brała duphaston? Ależ okropnie się na nim czuję, brrr!

Powodzenia w staraniach dziewczyny, w końcu się przecież musi udać
peggyolsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 05:50   #3468
Kayira
Zakorzenienie

Malosympatyczna dowiedz sie o inofem. Sklad ten sam co infolic a wychodzi taniej. Tylko ze jego 60 sztuk.

Waga. Wspolczuje kryzysu i powodzenia w zazegnaniu go.

Cici... nawet nie wiem co powiedziec. Trzymaj kciuki. Mam nadzieje ze choc czasem zagladac bedziesz

Witam nowe starajace sie
Ja jestem na duphastonie. Moze pierwsze cykle byly fatalne. A moze to tylko zbieg okolicznosci. Teraz jest ok.
Biore na wyregulowanie cykli.
A teraz czekam na @

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2015-03-16, 10:35   #3469
peggyolsen
Przyczajenie

Kayira, też niby biorę na wyregulowanie cykli, ale czuję się beznadziejnie - ciągle mnie boli w podbrzuszu jakbym miała okres :/ Zadzwonię jednak do lekarza i go spytam, czy najpierw nie zrobić bety zanim nie odstawię tego duphastonu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 12:35   #3470
Kayira
Zakorzenienie

Zadzwon i sie dopytaj szczegolnie gdy masz okazje...
Na pewno bedziesz spokojniejsza jak cos

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2015-03-16, 14:13   #3471
malosympatyczna
Raczkowanie

cicci, smutno mi się zrobiło po przeczytaniu Twojego posta. ale - rozumiem. mam jednak ogromną nadzieję, ze los spłata Wam figla i doczekacie się swojego cudu mimo wszystko - zaglądaj do nas

nanka, przepraszam, że Cię nie wywołałam, ale myślałam, że już nas nie czytasz... mimo wszystko myślę o Tobie. przykro mi, że ciągle spotykają Cię jakieś przeciwności.

peggyolsen, witaj ja również mam przepisany duphaston, w moim przypadku na wydłużenie cyklu. brałam przez 2 cykle, po czym w kolejnych 2 nie brałam (łykam inne leki i stwierdziłam, ze trzeba trochę wnętrzności od prochów oszczędzić, skoro nie trafiliśmy ze staraniami) i nagle cykl 2 dni dłuższy. ale ja po nim dobrze się czuję. jeśli chodzi o jego stosowanie to w 10 dniu jego brania powinnaś zrobić betę, jeśli będzie pozytywna - łykać dalej, jeśli negatywna - odstawiasz (pisałam o tym na poprzedniej stronie).

a u mnie dziś 12dc i płyn świadczący o owulacji. faktycznie wczoraj wieczorem i dziś rano miałam ostre kłucie w jajniku. ale ja już w ciążę naturalną i tak nie wierzę
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 15:26   #3472
Siva5
Zadomowienie

Ja takze lece na duphastonie na wydluzenie cyklu jak juz wspiminalam. Niedlugo testuje i bede wiedziala czy go odstawiac czy cud sie stanie i lykac dalej
I nie czuje sie po nim cudownie. Zsuwazylam ze jestem ospala od dlugiego czasu ale brzuch mnie bolal tylko przy owulacji.
Cicci trzymaj sie cieplutko zagladaj do nas.

Aniołek[*] 7tc, 07.2016
Siva5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 17:52   #3473
nanka30
Rozeznanie

Malosympatyczna czytam czytam
Cicci cos sie wydarzyło czy masz juz dosc ? Podziwiam za odwagę
Trzymam kciuki za was dziewczyny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 21:45   #3474
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dzieki dziewczyny za wsparcie. Nadal czekamy, jeszcze tydzień i zaczniemy testować.. Najgorsze jest przetrwanie w tej niepewności. Pozdrawiam Was:/
Stary 2015-03-17, 11:15   #3475
peggyolsen
Przyczajenie

Kayira, zadzwonię, chociaż chyba niepotrzebnie robię sobie nadzieje

malosympatyczna, niby z tego pęcherzyk 9mm nic się nie mogło rozwinąć i powinnam po prostu przestać brać ten duphaston, ale wiadomo jak to jest - człowiek ma do końca nadzieję Trzymam kciuki za ciebie!

tabaska25 w którym dniu po owulacji testujesz i jak? Z krwi robisz czy dłużej czekasz i z moczu po prostu? Powodzenia!
Stary 2015-03-17, 11:42   #3476
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nanka30 Pokaż wiadomość
Cicci cos sie wydarzyło czy masz juz dosc ? Podziwiam za odwagę
Nanka, muszę sobie poukładać życie na nowo.
Może jeszcze kiedyś wrócę do starań, może nie.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Wy trzymajcie za mnie!
Stary 2015-03-17, 13:12   #3477
Kayira
Zakorzenienie

Cici trzymam kciuki bys to zycie sobie ulozyla i by wlasnie stal sie Wasz maly cud <tuli>

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2015-03-17, 13:43   #3478
nanka30
Rozeznanie

Planowanie ciąży cz. 2

Cicci przykro mi ze ci sie życie osobiste posypało
Mam nadzieje ze nie przez starania
Stary 2015-03-17, 16:25   #3479
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

2 tygodnie po obu będę testować czyli za tydzień, jeszcze nie wiem czy zrobic sikanca czy znajdę czas na test z krwi
Stary 2015-03-17, 18:45   #3480
dziadzia237
Raczkowanie

Cicci Kochana to życzę wszystkiego dobrego i niech wszystko się szybko ułoży po Twojej myśli
Nanka Tobie również życzę aby opuściły Cię wreszcie problemy i dodatkowe stresy w końcu musi dla Ciebie zaświecić słonko!

Dziewczyny trzymam kciuki za każdą bardzo mocno!!

Ja biorę duphaston mimo, że cykle miałam i mam regularne i pomiary progesteronu również były w normie w 7dpo, ale miałam plamienia. Biorę go od 16dc do 25 dc ( przy owulacji niezmiennie w 14 dc) wieczorem i po inseminacjach robiłam w 26dc test z krwi. Wolałam z krwi bo jest bardziej wiarygodny, żeby się dłużej nie łudzić lub też aby wiedzieć czy konieczne jest kontynuowanie leku. Jeszcze nie miałam okazji dłużej brać, bo beta jakoś nie chce drgnąć
dziadzia237 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości