|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Staraczki i Mamusie cz. 7 (szczęsliwa)
752
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć ![]() Mlebi świetnie!
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
kamień z serca
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi
kropek rośnie
|
#3456 |
|
Konto usunięte
|
Mlebi super
rośnie jak za dwoje ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
Mlebi - super!
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po kościele. Ale jest gorąco. Mlebi - gratulacje!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
SIMONEE- kupowałam taki sok jabłkowy naturalny w dużym kartonie 3 litry. Jeśli dobrze pamiętam to w biedronce. Mi bardzo smakuje. Nie mam dostępu do babcinych, więc zadowalam się tym
![]() MLEBI super! niech rośnie duża
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Mlebiś
![]() Jak się w Polsce nie możemy spotkać to może w Grecji? Czy jak wezmę luteinę tak już po owulacji od jakiegoś 17 dc, to jak przyjdzie @? Jak odstawię luteinę dopiero czy mimo wszystko przyjdzie? Nie chcę antyków brać, a jak tu lecieć z okresem? No chyba, że zajdę. Tak to jest dobry plan. Muszę zajść. Koniecznie ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, kurde w koncu moglam trochę pospać, chociaz tramwaje od 4 tak tluka ze non stop się budziłam. Rosol jyz sue gotuje więc później zostalo mięsko usmażyć :P
Z calego serca polecam Wam Grecję, fakt bylam na wyspie Korfu ale to tez Grecja i bylo cudnie, widoki takie ze zabierało dech w piersi, wszędzie drzewa oliwne i z cytrusami 😁 duże plaze, przyjazni ludzie i przede wszystkim bylo gorąco :P
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie gornek, ty też miałaś wtedy małpę?
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Chyba po powrocie miałaś. |
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie miala przyjść i nie przyszla,lekarz mi powiedział ze przez zmiene klimatu mi się opóźnila i przyszla dzien po przyjeździe do Polski
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rodziców koleżanki, co mieszkałyśmy 3 domy od siebie spotykam co roku w kościele, albo na cmentarzu w Zakopanem A czasem jeździmy w maju, innym razem we wrześniu. I tak od kilku lat przez przypadek.Luteina to progesteron. Powoduje jego wzrost i po odstawieniu spadek, dlatego organizm myśli : oho, progesteron spadł będzie okres. U mnie było tak, że brałam 2x50mg przez 10 dni i dostałam dopiero po 12 dniach @. A ostatnio ginekolog zalecił mi 2x100 i na 2-3 dzień już dostałam bez odstawiania- podobno był wynik brania już chwilę przed @ i nie miało wielkiego wpływu. Lekarz powie Ci, jak to może wyglądać. Najłatwiej to będzie zajść i z głowy kombinowanie ![]() Calineczko, jak moja kuzynka informowała o ciąży w dniu zrobieniu testu, to pomyślałam: kobieto! Ty nawet nie wiesz, ile się może zdarzyć, a Ty już planujesz, gdzie będziesz rodzić i do jakiego przedszkola pójdzie. |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Kazda z nas ma jakies tam raczej pozytywne myśli, ze nic sie nie stanie po zobaczeniu 2 kresek. Ja zapewne rez bym miala ale bez przesady z przedszkolem,prędzej gdzie my łóżeczko zmieścimy :P w pracy będę musiala odrazu powiedzieć a reszta dowie się ok 12 tygodnia no oczywiscie i rodzice się dowiedzą
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze Cypr mnie tak kręci. Ale kończy się na wyjeździe nad morze, w Tatry do których mogę wracać za każdym razem. I teraz też marzę o tym, coby po górach pohasać. Ad. tramwajów- mieszkam przy kościele. Wybija on godzinę i co pół godziny robi gong. Przez pierwsze kilka miesięcy (zamieszkaliśmy wiosną) nie mogłam spać przy otwartym oknie, bo ciągle się budziłam. Ostatnio tylko się budzę, gdy biją dłużej
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy Grecja ładniejsza od Chorwacji...
Tak czy siak się cieszę. A wogóle Aggo... Takie to święto płodności jak chol... Dzisiaj w kościele dostałam @. |
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz, ja kiedyś się zastanawiałam z Mężem, kiedy byśmy powiedzieli o ciąży i w sumie to nie mamy pojęcia. Z jednej może chcielibyśmy pocieszyć się tym sami ze sobą i mówić, jak już będzie widać, ale z drugiej to też radość dla rodziny. A z trzeciej Teściowa może będzie wiedzieć lepiej, co mam jeść. Z czwartej może coś tam. Myślę, że jak już będę w ciąży to będę wiedzieć, czego chcę < a jak nie to zapytam się Was :P >---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Może ja pójdę wcześniej niż na 18 to też dostanę w piątek idę do lekarza i clo zaczynam między 3 a 5 dc ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- ale sobie wyliczyłam |
||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to prawda, ile może się zdarzyć. Ja powiedziałam wszystkim dość szybko bo musiałam -zwolnienie od razu, leżenie w łóżku... normalnie bym powiedziała po 3m mieciącu. A tak szczerze to mi nic nie wiadomo, że dziś jest święto płodności. Dziś są Zielone Świątki, czyli zesłanie Ducha Świętego. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Calineczka, przykro mi.
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Konto usunięte
|
Calineczko Grecja i Chorwacja są nie do porównania. Każda ładna, ale każda inaczej
byłam w Chorwacji kiedyś 2 razy z rodzicami, w Grecji - konkretnie na Krecie w październiku ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja, ja już w czwartek miałam plamienia, także spoko. Może w 13 cyklu się uda
i też będę miała swojego Jasia albo Lilkę.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Gryzia, pamiętam jak 3 lata temu miałam tyle dni do ślubu co ty teraz. Ach... Fajnie było. A miałam ślub jak było ponad 30 stopni, najcieplejszy dzień w roku. Mój A. wyżłopał przed kościołem pół butelki wina na rozluźnienie, a ja też latałam i ukradkiem żłopałam naleweczkę. Przed ślubem A mi powiedział, że najlepiej by chciał przespać ten dzień, bo to duży stres, na pewno ktoś będzie niezadowolny albo coś nie wyjdzie, a po ślubie to ciągle mówił, żeby tak się dało jeszcze raz. Zobaczysz, to będzie twoja najlepsza impreza. |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale oby jednak wcześniej![]() A nie bałaś się, że jemu od pół butelki w upał za bardzo pójdzie w czajnik? Ja bym swojemu nie pozwoliła
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grecję mogę polecić z czystym sumieniem, moja babcia mieszkała tam wiele lat i jeździłam do niej na wakacje. Potem trochę sami podróżowaliśmy po Grecji, odwiedziłam wiele wysp, wszystkie urokliwe, białe domki z niebieskimi okiennicami, kamienne klasztory, gigantyczne koty przyjaźni ludzie. Ja byłam zauroczona.Od 2 lat poznajemy Hiszpanię i też polecam. Pogoda gwarantowana, a jak ktoś nie lubi leżeć plackiem to można zwiedzić wiele mniejszych, ale cudownych pod względem architektonicznym miejscowości. Wiele małych miasteczek jest teraz odnawianych, wyremontowane kamienice robią niesamowite wrażenie. Z mniej popularnych polecam Cartagenę do odwiedzenia, cudowna!
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
A myślisz, że ja wiedziałam, co on robi. Każdy się przygotowywał w swoim rodzinnym domku. Potem mi dopiero opowiadał, że miał schowaną butelkę pod prysznicem.
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki ! Ja bylam w Chorwacji, ale dawno, z rodzicami jeszcze. ![]() Cytat:
ja do mamy zadzwonilam od razu po zrobieniu testu ale tesciowej powiedzielismy pozniej :PCytat:
ale fakt, stresik jest my tez slubowalismy 3 lata temu ale w sierpniu, pogoda byla idealna, slonce, cieplo i lekki wiaterek ![]() Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
KONSTERNACJA:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zielone_%C5%9Awi%C4%85tki http://pl.wikipedia.org/wiki/Zes%C5%...9Awi%C4%99tego tam jest wszystko napisane ![]() CALINECZKA: z tym podpijaniem to nieźle u nas Mąż prowadził samochód do ślubu (miała świadkowa, ale jakoś wolał sam). Mi się okres przedślubny kojarzy miło. Nie mieliśmy wiele do załatwiania, robiliśmy to, co sprawiało nam radość. Ja cieszyłam się z wspólnego czasu spędzonego na robieniu zaproszeń, wyboru pieśni na mszę. Gryzelda- będzie cudnie
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Do łazienki zawsze można skoczyć, nikt pewnie niczego nie podejrzewał.
![]() Wczoraj mówiłam znajomym o mojej świni i oni mi z kolei opowiedzieli, że na jednym weselu chrzestna zamiast koperty dała świnię na kółkach, taką ogromną z pieniążkami - 2 tysiące po 5 zł + takie kolekcjonerskie. Podobno to zbierała sama bardzo długo. |
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
ALMARIEL- ja też w sierpniu
2 lata temu. Były wtedy upały, ale w dniu ślubu od rana było pochmurnie. I jak weszliśmy do kościoła to lunął na kilka minut deszcz. A potem świeciło piękne słońce i była tęcza. Ja stres poczułam po śnie, że butów nie ozdobiłam kilka tygodni przed ślubem. I zaraz po zaręczynach, jak jeszcze nie wiedzieliśmy, jak chcemy, żeby to wyglądało. Jak ustaliliśmy, to już jakoś nie miałam czym.CALINECZKA- to musieli być zaskoczeni prezentem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.