![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58079081]Mam nadzieję, że jakieś streetfoody w tej cenie nam się uda znaleźć. Zobaczymy, na razie to tylko wstępne szacunki.[/QUOTE]
małe porcje - owszem. albo bardzo wątpliwej jakości jeśli chodzi o higienę. lepiej założyć standardową mniej więcej cenę na obiad za osobę 13 funtów, i żeby Wam zostało, niż żebyście chodziły głodne. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- swoją drogą nie myślałyście o wykupieniu wycieczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Raczkowanie
|
myślałam że na lotnisku w Polsce moge kupic ,no to szkoda ;/ no bo z Pl bez wódki -dziwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubie latac, wczoraj wypilam mala flaszke zubrowki o 6 rano, zeby zasnac i miec spokoj. ![]() Ale dodam, ze np. moj ojciec uwielbia samoloty i zawsze sie cieszy jak ma szanse gdzies poleciec.
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie tak!!! i nie ustawiaj się w kolejce do gate'u. masz bilet, masz miejsce, nie ma znaczenia, która wejdziesz do samolotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam bardziej sie boje takich ludzi, niz londynskiej przestepczosci w jakimkolwiek wydaniu.
![]() |
#3456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no mówiać wioche miałam na mysli to żebym nie zaczeła ryczeć,panikowac albo cos ![]() ja sobie tez sobie wypije mała flaszke wódki na odwage ![]() ale nie żubrówke bo po niej mi nie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne, że po atakach zawsze człowiek się trochę boi. przez tę Brukselę, jak w nd travis się pociąg spóźniał, to ja już fiksowałam, czy jej nic nie jest ![]() ![]() ryczenie czy panika to chleb codzienny stewardess, a nie wiocha. wiochą jest upicie się, robienie brudu, bycie głośnym czy zarzyganie wszystkiego dokoła. mnóstwo ludzi boi się latać i obsługa samolotu ma tego świadomość, że ktoś po prostu może być przerażony. jeśli będziesz się czuła z tym lepiej, możesz porozmawiać ze stewardesą, że to Twój pierwszy lot i się denerwujesz - powie Ci dokładnie, czego masz się spodziewać i postara się, żebyś czuła się komfortowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2016-03-29 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58080296]Myślałyśmy, ale jednak wolałybyśmy mieć luz, możliwość pójścia i zwiedzania tam, gdzie mamy ochotę, zjedzenia tam gdzie mamy ochotę. Ale zawsze to jakaś opcja pozostaje w zanadrzu. Poza tym wycieczka wyjdzie cenowo dość podobnie jak tak patrzyłam
![]() ale nie będzie niespodzianek typu oysterka ściągnęła więcej, niż planowałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2016-03-29 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez danana Czas edycji: 2016-03-29 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;58082581]Tez uwazam, ze pierwszy lot trzeba przezyc na trzezwo
![]() No ![]() Btw, tam mialo byc, ze NIE rekomenduje picia przed lotem, nie przeciwnie.
#3465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mała ilościa sie nie upije a wiem że mi pomoże(znam siebie) bo tak.bede sie bała ![]() nawet nie chce o tym myslec zostawiam sobie stres na ostatnia chwile ![]() trzeba myślec pozytywnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Jezusie, ile dyskutowania z powodu jednego nieistotnego zdania. Rob co chcesz, przeciez nie jestem Twoja matka, napisalam tylko, co uwazam.
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Możesz kupić oysterke za 5 funtów i później ja oddać, oddadzą ci kasę. 60 funtów za nocleg w Londynie dla dwóch osób to na prawdę bardzo tanio, szukaj na booking.com, zawsze coś się uda znaleźć w dobrej cenie i blisko centrum. Bo po co spędzać godzinę na dojazdach jeśli możesz w większość miejsc dojść pieszo? możesz też wykupić autobusowa wycieczkę w Londynie, nie wiem ile kosztuje, zobacz sobie na googlach, z tego co wiem turyści bardzo lubią bo wygoda i wiele zobaczysz.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Skrzat leśny
|
Co do żarcia, to byłam wczoraj w Wetherspoon i stwierdzam, że mają całkiem spoko ceny! Np. w Mexican Monday mają w ofercie burrito/nachos - niecałe £6 z czymś bezalkoholowym do picia, niecałe £7 z alko. A z normalnych ofert w menu widziałam np. dwa dania za £10.
U mnie na Clapham jest bardzo fajna stołówka, gdzie np. za wielki talerz z frytkami, lazanią i surówką płacę £4.80 i wychodzę naprawdę najedzona. Widzę tam przeważnie brytyjskich emerytów ![]() TŻ mi wczoraj opowiadał, że jak mieszkał na Camden to w jednym miejscu można było zapłacić ile się chciało za jakiś kubełek z jedzeniem, więc swego czasu, w okresie koczowania i niestety braku kasy, płacił np. £0.50. Po prostu trzeba znać miejsca, albo próbować wchodzić tam, gdzie na pierwszy rzut oka by się nie weszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No albo Subway ![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Konto usunięte
|
Tak, w wetherspoon obiad chyba 2 talerze za 10, chociaz wiadomo rarytasy to nie sa, ale przeciez to tylko na pare dni. Jesli wybieracie sie na camden town to tam podobno mozna tanio zjesc najrozniejsze kuchnie swiata, ale nie wiem, nie jadlam, tylko polecano mi. Tez ponoc za grosze sluszne porcje, ze za 7 funtow najedza sie dwie osoby.
Dziewczyny, zamawialyscie cos kiedys do Londynu z polskich sklepow typu biochemia urody albo zrob sobie krem? Bo zastanawiam sie ile policza mi za przesylke. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2016-03-29 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
tak tylko pytanie czy turystki znajda te miejsca? zalozmy ze zejdzie im 3h na znalezienie czegos w lmicie do 6f za ososbe.
chyba by mnie szlaG trafil ![]() szczerze nie widze sensu leciec do Lodnynu na urlop z strasznie wyliczonym budzetem
Edytowane przez travis Czas edycji: 2016-03-29 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
Chyba lepiej leciec w lipcu bo w sierpniu tu dzieciaki maja wolne i bilety sa wtedy przewaznie drozsze na samolot..
norwegian ma czasem fajne ceny.. moze jeszcze easyjet z Krakowa? no albo Katowice wtedy jeszcze wizz. sa tez prywatne pokoje u polakow.. ok 20£ za noc.. oglaszaja sie na londynek.net obiady to jak ktos pisal.. sa opcje 2 za £10 ale nic specjalnego.. oyster - 5£ za sama oysterke + doladowanie. jesli chcecie tylko autobusami to 4,50£ jednodniowy bilet kosztuje. jesli dodatkowo metrem to ok £8 za te strefy blizej centrum.
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Wycieczkę się na pewno da zorganizować ale będziecie musiały z mama bardzo oszczędzać. Londyn jest strasznie drogi i niestety ale nie macie nawet co przeliczac na złotówki.
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() [tu się zapędziłam i napisałam coś, co chyba było trochę leceniem w skrajność, więc nieważne ![]() Po prostu - każdy, kto decyduje się na Londyn w jakiejkolwiek postaci, musi się pogodzić z tym jakie to miasto i jakie ma ceny. Cięcie kosztów za wszelką cenę i wyliczanie serio nie ma sensu - i tak człowiek skończy na przekroczeniu tego maksimum, które chciał wydać. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;58089176]Tak, w wetherspoon obiad chyba 2 talerze za 10, chociaz wiadomo rarytasy to nie sa, ale przeciez to tylko na pare dni. Jesli wybieracie sie na camden town to tam podobno mozna tanio zjesc najrozniejsze kuchnie swiata, ale nie wiem, nie jadlam, tylko polecano mi. Tez ponoc za grosze sluszne porcje, ze za 7 funtow najedza sie dwie osoby. Dziewczyny, zamawialyscie cos kiedys do Londynu z polskich sklepow typu biochemia urody albo zrob sobie krem? Bo zastanawiam sie ile policza mi za przesylke.[/QUOTE] No nie, jeśli mowa o tych straganach w stajniach, to aż takich luksusów nie ma raczej. Ale za piątkę od osoby da radę wyrwać coś godnego uwagi ![]() ![]() Ja z BO chciałam kiedyś coś zamówić, ale jakoś tak nie wyszło. Wysyłają w ogóle za granicę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Mialam zly dzien w pracy i chcialam sie tym podzielic
![]() http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0062104836.jpg
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Konto usunięte
|
Shevya, z tego co widze ZSK wysyla za granice ale kurierem, dlatego tak dumam ile bede musiala zaplacic. Jak juz zrobie to troche wieksze zamowienie, pewnie samo 50 zl pojdzie na przesylke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
a ma któraś z was może doświadczenie z wyrabianiem paszportu w Londynie? weszłam na stronę, chciałam sobie zabookowac appointment ale niby nie ma żadnych?? potrzebuje paszport na listopad :-(
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.