|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
Naprawdę tak kiepsko Ci wyszło? Ja jak wymieniałam kuchnię na indukcję to nie działały mi raptem: patelnia grillowa, patelnia do nalesników, patelenka "singielka" (taka na jedno jajko, lub idealna do podsmażenia cebulki czy tez bułki tartej) i jakiś jeden rondelek. Wszystko co nie było z aluminium działało. A że uwielbiam garnki emaliowane to takie miałam i takie super działają. Sprawdź kilka razy zanim wywalisz
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tak zrobiła, a z chęcią przyjęli, bo mogą używać jako misek dla psów i się nie łamią tak jak plastikowe albo oddać jakiejś rodzinie w potrzebie
|
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą większość garnków, które posiadam jest w moim wieku i serio już się średnio nadaje do użytku. Niektóre to bym się bała postawić na mojej pięknej gładkiej kuchni. ![]() Aaaa i nie znoszę garnków emaliowanych. Chętnie się większości pozbędę. ![]() Cytat:
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj spędziłam super dzień
Rano byłam u mamy, więc kąpiel, śniadanko, spacer z psem + kąpanie i czesanie psiny ![]() Potem przyjechał TŻ i zabrał mnie na randkę Mieliśmy jechać do Sącza, ale pojechaliśmy jeszcze dalej - do Muszyny, bo w Sączu nasza knajpa była zamknięta.Nagadaliśmy się jak nie wiem co, bo w sumie z trasą, zajęła nam ta randka jakieś 5h ![]() Dostałam kwiaty, komplementy, oderwaliśmy się od codzienności, no super Dzisiaj zjedliśmy śniadanko, dopijam kawę i lecimy sprzątać, ja już ogarnęłam wstępnie kuchnię + wstawiłam jedno pranie. A popołudniu jedziemy na jakieś zakupy do C.H., bo TŻ ma sobie kurtkę zimową kupić. |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dotka super, że randka udana. Właśnie skończyliśmy śniadanko i bierzemy się do pracy - intensywny dzień przed nami. Kończymy przygotowanie podłogi, gruntujemy i wychodzimy - do sklepu i by podłoga wyschła. Po dwóch godzinach wracamy i układamy płytki i znów wychodzimy - tym razem na 4h (chyba znów na randkę tym razem do kina pójdziemy ), żeby po tym czasie móc stanąć na naszą nową podłogę. ![]() Miłego dnia dziewczynki
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-12-14 o 10:14 |
|
|
|
#3457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No tak myślałam bo ma charakterystyczny styl i kreskę Dzień dobry urodziny super udane,nasz prezent bardzo ucieszył jubilatkę (paletka lakierów do paznokci 12szt we wszystkich kolorach tęczy i album na zdjęcia) musieliśmy wstać i ogarnąć mieszkanie bo zadzwonił kurier czy może przywieźć nam już zmywarkę bo pierwotnie miał być między 16 a 21 zamulam bo nie ma u nas w ogóle słońca, mimo że 5 stopni na plusie
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
To teraz nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki by jak najszybciej tak Wam się poukładało byście mogli kredyt wziąć.
![]() Cytat:
![]() Za nami pierwszy etap, niedawno zjechaliśmy, chwila oddechu i zabieramy się za układanie płytek - które swoją drogą już zapomniałam jak wyglądają (trochę stały w pudełkach).
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka - ale fajnie
ijaa - i jak udała się randka? ![]() Ja wróciłam niedawno z zakupów, obeszliśmy dwa centra handlowe z ciotką i kupiłam tylko zwykłą basicową bluzkę i czarne spodnie... wszystkie inne paskudy, albo niby na przecenie a i tak drogie może po świętach będą lepsze okazje.
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
JossStone tak jak pisałam wczorajsza super, a do dzisiejszej jeszcze trochę (o ile w ogóle będzie na nią czas).
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam w Tesco masę do makowca (perfekcyjna pani domu ), będzie makowiec na święta, jutro zrobię pierniczki i z ciast to tyle chyba tylko
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z herbatą w ten poniedziałkowy poranek. ![]() Wczoraj ostro podziwialiśmy i późno poszliśmy spać więc obstawialam dzisiaj mocną walkę, a nie jest tak źle. Nie powiem zrobilabym chociaż drzemkę jeszcze, ale nie ma tragedii. Dobrze że zaraz angielski to się obudze zupełnie. ![]() Miłego Dnia Wam życzę.
|
|
#3463 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() U mnie weekend był taki sobie, bo w koncu przedobrzyłam z cwiczeniami i miałam przymusową przerwę, bo naciągnęłam mięsień plus, pokłócilam się z Tztem, ale już się naprzepraszaliśmy, jak to z nami bywa więc spoxy. Zainstalowałam nową grę i przepadam... wciąga niestety. Plan jest taki, że trzeba wysiedzieć te 5 dni, bo później biorę 2 wolne, wigilia wolna za 1 listopada i 10 dni wolnego (właściwie 7, bo trzy dni muszę się męczyć na świętach z rodziną) Miłego poniedziałku kochane
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-12-15 o 08:18 |
|
|
|
#3464 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() Rise mówiłam Ci, że nie ma co szarżować |
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzis nerwowo. Od rana slyszelismy wiesci o zakladnikach w centrum Sydney, klienci troche panikowali i siali plotki (ze w naszym CH tez moze cos sie stac itd...) takze bylo to nerwowe 9,5h. Na szczescie juz wrocilam do domu.
Dodatkowo oparzylam sie porzadnie w wewnetrzna strone nadgarstka, paskudnie boli i jest wielki babel Rise, gdyby kozka nie skakala... Cos sobie zrobila
|
|
|
|
#3466 |
|
Konto usunięte
|
Kash, tak właśnie o Tobie pomyślałam jak to pisałam
ale to nic straconego, od piatku do wigilii zamierzam nadrobić i być codziennie ![]() Lucy za duzy ciężar, za mało odpoczynku i problem z mięśniami w lewej ręce ale juz prawie przeszło!
|
|
|
|
#3467 |
|
Konto usunięte
|
Rise dbaj o siebie
Lucy współczuję oparzenia
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Rise, przesada w żadną stronę nie jest dobra
Ostrzegały Cię dziewczyny Kuruj się Lucy, kup sobie jakąś piankę na oparzenia, koniecznie! Co do wolnego, to ja będę mieć praktycznie 2 tygodnie wolnego, może tylko w sumie w jakiś 1-2 dni pójdę do pracy. Bo od 22.12 mam wolne, potem Wigilia itp, potem Sylwester, Nowy Rok, weekend, a zaraz 6.01, więc pewnie piątego też wolne. Wczoraj byliśmy na zakupach i TŻ w końcu kupił sobie kurtkę zimową, fajną! Jeszcze mieliśmy farta, bo mamy bony Sodexo i zniżki z bonami i właśnie do C&A było 25% rabatu przy płatności bonami. Co dało nam sporo, bo 75zł obniżki, a przed nią kurtka kosztowała 299zł. I dostałam kolczyki od TŻta Muszę dzisiaj pocisnąć z prezentami i pozamawiać, bo jestem w lesie, a muszą zdążyć przyjść pocztą lub ja muszę je odebrać osobiście, bo część mam w KrK, a część na allegro. |
|
|
|
#3469 |
|
Konto usunięte
|
Dotka ja mam wolne od Wigilii do Nowego Roku
za to 2,3,4 stycznia (pt, sb, nd) mamy inwenturę ![]() ja bym się już o tym czasie bała prezenty przez internet zamawiać, jest taki młyn przed świętami że mogłoby być różnie to co miałam zamówić via net zamówiłam wcześniej i mam już prezenty u siebie dziś po pracy jadę mam nadzieję, że już ostatni raz do CH i ostatecznie zamknę listę prezentów
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3470 |
|
Blond forever!
|
Hej
![]() Jak czytam weekendy zakupowo-randkowe ![]() U nas podobnie, w sobotę relaksowo, a w niedzielę pojechaliśmy na budowę, zobaczyć postępy domkowe i staliśmy już na podłodze Potem pojechaliśmy rozejrzeć się do Ikei i na zakupy spożywkowe i dzień zleciał... Dziś spokojny poniedziałek w pracy na szczęście
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, jeszcze 10 dni, więc myślę, że zdążę, a mam zamówić prezent dla dziadka, dla dziewczyny brata + zrobić zamówienie na Biochemii Urody, dam radę
![]() Prezent dla mamy i TŻta odbieram w Krakowie
|
|
|
|
#3472 |
|
Konto usunięte
|
spoko Dotka, na pewno zdążysz
ja mam po prostu w życiu pecha i zawsze w takich sytuacjach wolę być przezorna Blondi u mnie też szykuje się spokojny poniedziałek bo nie ma prezesa i dyrektora a w ogóle to miałam pisać, że cieszę się że Wam się wakacje w Egipcie udały
|
|
|
|
#3473 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Reszta w fabryce.Kash, serio, naprawdę to słońce jest magiczne, nie sądziłam, że ta niemoc, którą miałam wynikała z braku słońca, a jednak! Baterie podładowaliśmy.
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wczorajszych zakupach czuję się zjechana jak koń po rodeo
|
|
|
|
#3476 |
|
Konto usunięte
|
Lucy czytam właśnie o tym ataku w centrum i to jest masakra
mam nadzieję, że zakładnicy wyjdą z tego cało ![]() Joss ale rozumiem, że zakupy udane?
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Rose i było się tak silowac z kilogramami? Oby jak najszybciej zdrowie wróciło.
Kash nie zazdroszczę tej inwentury na początku roku i to jeszcze cały weekend. ![]() Ja póki co się nie urlopie (może wezmę pod koniec tygodnia dzień bo mam kilka spraw do zalatwienia) w wigilię to wręcz na własne życzenie pracuje - taka ze mnie dobra koleżanka. Jako ze nic w domu nie robimy to absolutnie mi to nie przeszkadza. Czasem to nawet lubię takie dni kiedy w firmie cisza i spokój bo można zrobić rzeczy na które czasu nigdy nie ma. ![]() Na początku roku robię sobie za to niemalże tydzień wolnego - biorąc dwa dni.
|
|
#3478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może jak się uwiniemy to niedziela będzie wolna ale tak czy siak dwa dni od rana do wieczora spędzone na zimnym magazynie przy liczeniu towaru to nie jest to, co my tygryski lubimy najbardziej w zamian za ten weekend inwenturowy mamy wolną wigilię i sylwestra ALE też mi wcale nie na rękę że między świętami mamy zamkniętą firmę bo liczyłam, że sobie w spokoju porobię swoje rzeczy a tu klops, w dodatku nie mam już urlopu a na te dni trzeba wypisać urlop
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w piątek idę ostatni raz do pracy i wracam dopiero 7 stycznia ![]()
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
Miss ściągną mi to z urlopu przysługującego na nowy rok
wiem, że to nie zgodne z prawem ale wiesz jak jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Moja mama tak zrobiła, a z chęcią przyjęli, bo mogą używać jako misek dla psów i się nie łamią tak jak plastikowe
Chętnie się większości pozbędę. 
urodziny super udane,nasz prezent bardzo ucieszył jubilatkę 

może po świętach będą lepsze okazje.
), będzie makowiec na święta, jutro zrobię pierniczki i z ciast to tyle chyba tylko 

plus, pokłócilam się z Tztem, ale już się naprzepraszaliśmy, jak to z nami bywa więc spoxy. Zainstalowałam nową grę i przepadam... wciąga niestety.