Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 10:02   #3451
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Princesika ja mam takie. Coss u siebie na lozeczka
No właśnie, chyba taki kolor kremowy/biały najbardziej pasuje. Też chyba coś nakleję lub powieszę subtelnego nad łóżeczkiem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

U mnie tez marnie z miejscem. W efekcie w swojej szafie zrobilam dwie polki dla dzidziusia. Wywalilam komode i wstawilam lozeczko.
I powiesilam dwie polki na podręczne rzeczy na scianie .

A co do ozdobienia to są literki z imieniem dziecka
My mamy jedną komodę z trzema szufladami więc ona pójdzie dla dzidziusia, najwyżej spróbujemy gdzieś wcisnąć jeszcze jakąś mniejszą. Ale sypilania będzie teraz tak źle stawiona, że szok

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A jaki masz nr.?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
53, light beige
Stary 2015-01-16, 10:02   #3452
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
No tak, każda pokazuje inaczej. Tylko, że na swojej ważyłam wyjściowo 49 kg a teraz ważę 52 kg. Czyli 3 kg na plusie. A u gina wyjściowo 48 a teraz 53 kg. Czyli 5 kg na plusie. A zawsze ważę się tego samego dnia przed wyjazdem do gina. I ja mam elektroniczną, a on taką zwykłą...

Wiem, że to śmieszne, ale jakby to mój brat powiedział "przeżywasz jak mrówka okres" No przeżywam! I dobrze!

Aaaaa.... masakra! To znaczy jeśli Tobie to odpowiada to spoko, ale ja noszę 75 A i jakbym teraz miała mieć C... Nie wyobrażam sobie tego
Mnie to bardzo odpowiada Zresztą przed ciążą intensywnie zastanawiałam się nad powiększeniem biustu. Mój Tż jest równie mega zadowolony co ja także luzik :P

A co do wagi, to waga wadze nie równa. Ja zawsze ważę się na czczo i nago w domu, a u ginekologa w butach i ubraniu w godzinach wieczornych bo tak przyjmuje i po cały dniu picia i jedzenia, także za bardzo nie sugeruję się tym co mam w Kartę Ciąży wpisane

Edytowane przez Moschina
Czas edycji: 2015-01-16 o 10:05
Moschina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:06   #3453
dafina
Przyczajenie

Cytat:
Ja od paru miesięcy slucham non stop hozier. Na full

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ah i slucham tez od tygodnia : cro... Ale nie każdy lubi
Przesłuchałam 2 losowe kawałki Hozier, Take me to church i och zapomniałam już 2 tytułu, bardzo dobrze grają, wokal ciekawy, muzycznie bardzo dobrze, klimat jest Posłucham więcej, Dzięki!
dafina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:18   #3454
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ech, współczuję:/
Ale może teraz będzie lepiej

Te? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ion-spf30.html (tylko to kompakt, a w butelce jest filtr chyba 40)
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=22723

Ja właśnie miałam kiedyś kupić z Oriflame bo słyszałam, że są fajne.
Ale jakoś zawsze nie po drodze

I nadal taki do bani?
Dokladnie. Ponoc ujędrniający mniej sie sciera a tez lekki, ale wole adaptacyjny. Tylko zawsze deliatnie przypudruje. Poproś o próbkę. Ja zawsze kupowałam próbki po ich cenie, żeby koleżankę na koszty nie naciągac. Z drugiej strony to marketing i powinny dać jak ktoś zainteresowany.
A fluid z shiseido jest niesamowicie wydajny. Tylko przed użyciem trzeba dobre 15sek potrzasac butelką. podkłady na rynek azjatycki mają filtr 43 a na europejski chyba mniejszy. Jest bardzo lejacy i dołączona gabeczka u mnie nie zdala egzaminu. Tylko ja chyba wszystkie podklady nakładam palcami.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Marei ja prawie kupiłam ten fotel... Wzdycham za nim, ale niestety, musieliśmy kupić rozkładany, a ten to już beeerzydallll... Nie ma ładnych rozkładanych Ale to nic, przeżyję

Mi Revlon też nie odpowiadał, był właśnie "oddzielony" od skóry, podkreślał suche skórki ale jakoś go wymęczyłam.

Dla mnie podkładem idealnym przed ciążą był LRP Toleriane Teint, ale teraz już mi żaden nie pasuje
Rozkładany jest dużo bardziej komfortowy? Wiele jeszcze nie rozmyślałam na ten temat, ale my mamy tylko wielką sofę i chyba nie byłoby mi na niej wygodnie. Musimy jeszcze łóżko kupić, bo śpimy na materacu położonym na podłodze i nie wyobrażam sobie z niego wstawać killa razy w nocy w 9 miesiącu ciazy Auto też trzeba kupić.. łóżeczko komodę i przewijak. I wózek z fotelikiem. I kuuuupę akcesoriów. Na podstawie tego, co piszecie układam listę. Od lutego zakupy
Stary 2015-01-16, 10:21   #3455
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
No właśnie, chyba taki kolor kremowy/biały najbardziej pasuje. Też chyba coś nakleję lub powieszę subtelnego nad łóżeczkiem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

My mamy jedną komodę z trzema szufladami więc ona pójdzie dla dzidziusia, najwyżej spróbujemy gdzieś wcisnąć jeszcze jakąś mniejszą. Ale sypilania będzie teraz tak źle stawiona, że szok

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

53, light beige
No to nie jestes bladziochem jak ja

Stary 2015-01-16, 10:27   #3456
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
No to nie jestes bladziochem jak ja

ja mam dość ciemną karnację
Stary 2015-01-16, 10:27   #3457
tassia
Zakorzenienie

Ja wczoraj zrobilam listę zakupów
Cale 4 pozycje

Karuzelka nad lozeczko .... Tym razem za inwestuje w jakas fajna typu rainforest FP
Otulaczek
Torba do wózka duuuza
Wózek chyba jednak

I w sumie jakieś bodziaki pewnie kupie choć wszystko mam
Chyba ze okaże się ze jednak Zośka mieszka we mnie to bardziej poszaleje choć wszystkie ubranka na ten okres mam neutrealne

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 10:45   #3458
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Dokladnie. Ponoc ujędrniający mniej sie sciera a tez lekki, ale wole adaptacyjny. Tylko zawsze deliatnie przypudruje. Poproś o próbkę. Ja zawsze kupowałam próbki po ich cenie, żeby koleżankę na koszty nie naciągac. Z drugiej strony to marketing i powinny dać jak ktoś zainteresowany.
A fluid z shiseido jest niesamowicie wydajny. Tylko przed użyciem trzeba dobre 15sek potrzasac butelką. podkłady na rynek azjatycki mają filtr 43 a na europejski chyba mniejszy. Jest bardzo lejacy i dołączona gabeczka u mnie nie zdala egzaminu. Tylko ja chyba wszystkie podklady nakładam palcami.
Popatrzę na pewno Tylko muszę spotkać jakąś konsultantkę
Kiedyś był u mnie sklep Oriflame na rynku ale teraz chyba go już nie ma...
Ten z Shiseido jest za drogi trochę jak na teraz. Za dużo wydatków więc szukam czegoś tańszego. Ale na pewno zapiszę
Dzięki

Cytat:
Ja wczoraj zrobilam listę zakupów
Cale 4 pozycje

Karuzelka nad lozeczko .... Tym razem za inwestuje w jakas fajna typu rainforest FP
Otulaczek
Torba do wózka duuuza
Wózek chyba jednak

I w sumie jakieś bodziaki pewnie kupie choć wszystko mam
Chyba ze okaże się ze jednak Zośka mieszka we mnie to bardziej poszaleje choć wszystkie ubranka na ten okres mam neutrealne
Torbę do wózka masz już jakąś upatrzoną? Czy może już wklejałaś? Bo nie kojarzę..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:48   #3459
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez dafina Pokaż wiadomość
Witam Mam 36 lat i aktualnie jestem prawie na półmetku ciąży, termin porodu 20 czerwca. To moja 3 ciąża, 1 niestety poroniłam, z 2 mam wspaniałą 8 letnią córeczkę. Chciałabym dołączyć do waszego grona czerwcowych mam jeśli można. Nigdy wcześniej nie korzystałam z żadnego forum więc nawet nie wiem czy sobie poradzę..Pozdrawiam serdecznie!
hej

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja znienawidziłam żółty bo kiedyś wszystkie pokoje były niebiesko-żółte [COLOR="Silver"]
fakt

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
he he widzisz i już jeden zakup z głowy

Tassia ja nie mam od kogo dostać ciuszków, w koło same dziewczynki a do małej jak przychodzili to wszyscy się pytali i nie dostaliśmy nic niepotrzebnego także z tym też różnie bywa. Wiadomo każdy robi jak uważa, ja w pierwszej ciąży nie czekałam i teraz też nie planuję tym bardziej, że mi się to sprawdziło
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam po kim dostać Tabunu gości z prezentami raczej się nie spodziewam. Wiem, że mama coś tam powoli kupuje, ale zapytała czego jeszcze nie mam, więc ok.
jak to się mówi....umiesz liczyć, licz na siebie

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. No i okazało sie se chyba jednak chłopak bedzie.... Lekarz mówi ze chyba "coś" ram rośnie ale jednak jestem zmartwiona bo jak lekarz słuchał bicia serduszka to tak dziwnie sue wsłuchiwał a potem powiedział ze wysyła mnie koniecznie na badania prenatalne i za 2 tyg powie mi dokładnie gdzie i do kogo mam iść.... Zastanowiło mnie to wszystko. Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje:-( jesCze teraz jakiś ucichł mam na rwę kulszowa i boli jak cholera:-( ruszać sue nie mogę:-(

będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My do tej pory nie mamy koldry, poduszki, poszewek dla dziecka. Tylko przescieradla i spiworki. Maluchy bardzo sie wierca i rozkopuja. Przez pierwsze miesiace po paru godzinach snu znajdowalam dziecko obrocone o 180 stopni i w drugim koncu lozeczka, a przeciez nie potrafil sie przemieszczac.. nie wyobrazam sobie malenstwa pod koldra, zaraz mialby ja obok albo na glowie.

Te otulacze.. wbrew pozorom moga sie przydac, ja nie raz motalam w kocyk albo przy usypianiu przytrzymywalam rece bo tak nimi machal ze nie mogl zasnac, rozbudzal sie. Dzieci w ciasnocie czuja sie bezpiecznie, otulone, przytulone.
a mój młody nie miał nigdy tendencji do przemieszczania się w trakcie snu do tej pory śpi "na miejscu"
Cytat:
Dziewczyny nie chce żeby moja wypowiedź źle zabrzmiala bo mam do tego tendencje wiec z gory przepraszam ale glos mam miły i mowie w ciepłym tonie ale w formie pisanej jestem słabą

Dużo was pisze o tych otulaczkach ze by w życiu dziecka w to nie wsadzilo itp.

A popatrzcie na to z drugiej strony....
Krytykujecie często różne osoby ze maja jakieś zdanie a same uprzedzacie się po jednym zdjęciu.
Idąc tym tropem laktatora tez nie ma co używać vo to obrzydliwe i jak dojarka dla krów
Chusty to tez jakiś chory wymysł i pewnie parę lat temu wielu tak myslalo ... Choć i ja uslyszalam ze jestem biedna matka co jej na wózek nie stać

Warto najpierw poczytac jaka to ma funkcje i cos się o tym dowiedzieć
My syna od poczatku motalismy ciasno w pieluche flanelowa ale bez przerwy to się rozwiazywalo i kupilam otulaczek
Zauwazcie ze w szpitalach dzieci są tez mocno motane i ma to swoja funkcję.

Jest oczywiście jakiś mały procent dzieci które tego Noe lubią tak samo jak nie dadzą się wysadzić w chustę... Taki typ

Ale generalnie warto popatrzeć trochę szerzej .....
eee tam nie ma co przesadzać..... to, że ktoś napisze o tym, że wygląda strasznie etc to nic strasznego....

Cytat:
Naprawdę żadnej nie zdarzyło się spuchnac w ciąży?
ale w poprzedniej nawet pod koniec tak nie miałam...

hej

nadrobiłam ale coś zaspana jestem i nie mam weny do pisania o 14tej umówiłam się z koleżanką z pracy, też ciężarówką

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 10:54   #3460
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze jej powiedziałaś
Czyli wychodzi na to, że 90% teściówek to złe kobiety
Na moją z reguły nie narzekam/nie narzekałam,ale widzę, że pokazuje rogi
Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Z kocem to trzeba umiejętnie, bo dzieci cwane i potrafią się wyplątać

A teściowej dobrze powiedziałaś
Mnie za to moja własna matka doprowadza do szału, bo ma teraz koleżanki babcie, wszystkie jej doradzają, a ona mnie przekazuje tę tajemną wiedzę. W związku ze związkiem neguje moje wybory, bo koleżanki mają inne i na bank jest lepsze. Teraz jest trucie o wózek, który od dawna mam wybrany i nie mam ochoty zagłębiać się w wiedzę o innych
Według mnie jest różnica jak coś powie mi mama, to puszczę to mimo uszu(chociaż się nie wtrąca) ale jak coś powie teściowa, to wkurza mnie to niesamowicie Ahh te wszystkie "ciotki dobra rada"..

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ale macie akcje z teściowkami
ja tam na moją nie narzekam.... fajna babka, chętnie doradzi, ale nie narzuca sie i szanuje jeśli mam inne zdanie. jest nianią i troche dzieci już "przerobiła" , więc mogłaby sie powymądrzać, ale tego nie robi
lubie ją
Na swoją do czasu też nie narzekałam

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Jakbym o mojej czytala

Mi sie tez otulacze nie podobaja i nawet nie smialabym mego dziecka w to ustrojstwo wkladac. Juz lepiej ciasniej w kocyk zawinac lub w rozek. Moj od urodzenia spal tak slodko z lapkami w gorze a ja mialabym mu je dodatkowo krepowac? No way...

A tesciowej dobrze odpowiedzialas
Ja się zastanawiam jak te otulacze wpływają na integrację sensoryczną w dalszym rozwoju?dziecko przecież powinno móc się rozwijać,poznawać swoje rączki,dotykać różnych faktur( natura pedagoga sie odzywaa)może po porodzie moje myślenie się zmieni?
Cytat:
Kocyki minky zamówiłam na fb, jedna kobieta szyje. Ceny zależą od ceny bawełny, która sobie wybierzemy. Letni kocyk 85zl bo z droższej bawełny, a zimowy 75zl. Oba 70x100. Powinnam początkiem lutego dostać, bo ma dużo zamówień. Zobaczymy jak wyjdzie )

Pszczoua letni minky jest bez wypełnienia, przynajmniej u tej babeczki.

Cowie tak, to jest polar minky a kocyjk poprawnie to kocyk z polarem minky
Mogłabyś podesłać link do tej kobiety?

Synuś mój chyba dzisiaj jakiegoś speeda dostał bo kręci się i kręci
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:07   #3461
Charlotta83
Rozeznanie

Hej dziewczyny! Kurczę, martwię się... mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby ucisk, który schodzi w dół i trwa kilka sekund, nie jest regularny. Nie jest to bolesne. Przeczytałam,że to mogą być skurcze, które mogą się pojawić w 20 tc i się uspokoiłam.Ale lekarz na wizycie mówi, ze nie powinno tak być i mam brać magnez i no-spę. No i siedzę cała w stresie, choć nie powinnam się denerwować. Miała któraś z Was takie dziwne uczucie?
Dodam, że przy tym "skurczu" na chwilę twardnieje mi na dole brzuch...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 11:09   #3462
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Kurczę, martwię się... mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby ucisk, który schodzi w dół i trwa kilka sekund, nie jest regularny. Nie jest to bolesne. Przeczytałam,że to mogą być skurcze, które mogą się pojawić w 20 tc i się uspokoiłam.Ale lekarz na wizycie mówi, ze nie powinno tak być i mam brać magnez i no-spę. No i siedzę cała w stresie, choć nie powinnam się denerwować. Miała któraś z Was takie dziwne uczucie?
Dodam, że przy tym "skurczu" na chwilę twardnieje mi na dole brzuch...
No to ja mam to samo.. tylko ja mówię na to parcie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:13   #3463
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
No to ja mam to samo.. tylko ja mówię na to parcie
Trochę mnie uspokoiłaś... I co, bierzesz no-spę? Nie chcę się tym szprycować... A co mówi lekarz?

Stary 2015-01-16, 11:15   #3464
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

też mam takie parcie.

skurcze Braxtona-Hicksa też już czuję

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:16   #3465
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
też mam takie parcie.

A mój lekarz twierdzi, ze 21 tc to za wcześnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 11:17   #3466
Princesika
Zakorzenienie

aaaaa i ja witam się w 20 tygodniu
Stary 2015-01-16, 11:19   #3467
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Trochę mnie uspokoiłaś... I co, bierzesz no-spę? Nie chcę się tym szprycować... A co mówi lekarz?

Mam tak samo :/ Tylko, oprócz tego czasami mocno kuję mnie brzuch na dole. Czasami strasznie mnie to martwi. Dziś idę na wizytę do ginekologa i będe z nim rozmawiać na ten temat, ponieważ ostatnio tak mocno mnie bolał brzuch że zadzwoniłam do szpitala i chciałam jechać już do niego ale położna kazała mojemu TŻ- owi kupić magnez, mnie wziąć 2 tabletki, 2 tabletki nospy i pójść spać chyba że by mi nie przeszło to przyjechać, ale na szczęście przeszło :/
Stary 2015-01-16, 11:22   #3468
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam brać na to no spę i magnez, cały czas...

Cytat:
a ja kończę 20tc
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:23   #3469
Moschina
Raczkowanie

Cytat:

Ja się wczoraj przywitałam w 19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 11:28   #3470
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biore nospę i codziennie magnez 2x2
Ginowi o tym nie mówiłam, zapomniałam..

Lena
Stary 2015-01-16, 11:30   #3471
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Rozkładany jest dużo bardziej komfortowy? Wiele jeszcze nie rozmyślałam na ten temat, ale my mamy tylko wielką sofę i chyba nie byłoby mi na niej wygodnie. Musimy jeszcze łóżko kupić, bo śpimy na materacu położonym na podłodze i nie wyobrażam sobie z niego wstawać killa razy w nocy w 9 miesiącu ciazy Auto też trzeba kupić.. łóżeczko komodę i przewijak. I wózek z fotelikiem. I kuuuupę akcesoriów. Na podstawie tego, co piszecie układam listę. Od lutego zakupy
Myślę, że ten szary z IKEI jest dużo bardziej komfortowy niż ten który ja zamówiłam, ale muszę mieć rozkładany, bo jeśli dziecko na początku będzie co chwilę się budziło to będę spała u niego w pokoju, żeby Tż się nie obudził... Także pożegnałam się z marzeniami o tym fotelu Zresztą w ogóle kolory tego który ja zamówiłam były takie beznadziejne, że mimo, że chciałam na początku szary (na stronie był taki średni odcień) to w końcu zamówiłam beżowy, bo szary był w rzeczywistości prawie czarny
A w tym z IKEI siedziałam i był bardzo fajny
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 11:31   #3472
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Ja biore nospę i codziennie magnez 2x2
Ginowi o tym nie mówiłam, zapomniałam..
A w jakiej dawce bierzesz no-spe? Wezmę przez kilka dni i zobaczę jak będzie. Coraz bardziej się stresuję, jakoś tak mi niekonkretnie powiedział co robić, a ja nie dopytałam

Stary 2015-01-16, 11:35   #3473
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
też mam takie parcie.

To są takie skurcze, że łapie Cię po jednej stronie, trzyma chwilę i powoli, powoli puszcza? Bo jeżeli tak, to wczoraj miałam coś takiego. Zgięłam się w pół i nie mogłam się wyprostować. Dopiero po chwili zaczęłam czuć jak wszystko się rozluźnia.

Stary 2015-01-16, 11:46   #3474
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakiej dawce bierzesz no-spe? Wezmę przez kilka dni i zobaczę jak będzie. Coraz bardziej się stresuję, jakoś tak mi niekonkretnie powiedział co robić, a ja nie dopytałam
Ja biorę jedną nospę jak mnie trzyma dłużej, jak uczucie twardnienia jest dokuczliwe itd.

Lena
Stary 2015-01-16, 11:54   #3475
pszczoua
Zakorzenienie

Marei, ja spuchłam w poprzedniej ciąży na jakieś 3 tygodnie przed porodem, miałam opuchniętą twarz (głównie usta i nos), łydki i stopy. Po porodzie momentalnie opuchlizna zeszła. Pamiętam, jak wypisywali nas ze szpitala to poznać się w lustrze nie mogłam

Szuu, piękny pokoik Bardzo mi się takie zestawienia wzorów i kolorów podobają. Ale ja tutaj już nie chcę więcej kasy wkładać, najwyżej powieszę coś subtelnego i tyle. Włożyliśmy w ten dom i tak za dużo kasy (jakieś 60 tys., miał być nam przepisany, ale jak t. się dowiedzieli że chcemy się budować to mówią że nie wiedzą co z nim zrobią ) i nie mam zamiaru wkładać więcej. Fajny pokoik zrobię chłopakom jak pójdziemy na swoje. Wtedy zaszaleję

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam jak te otulacze wpływają na integrację sensoryczną w dalszym rozwoju?dziecko przecież powinno móc się rozwijać,poznawać swoje rączki,dotykać różnych faktur( natura pedagoga sie odzywaa)może po porodzie moje myślenie się zmieni?
Powiem Ci, że te same myśli mnie nawiedzały przy Julku. Ja jestem zdania, że ok - dziecko w brzuchu jest ściśnięte, ale NATURALNYM dla niego jest to, że jak przyjdzie na świat nie jest już takie skrępowane, ma możliwość poznawać przestrzeń, swoje cialo itp... No nie wiem, może źle myślę... Z drugiej strony jak pisała tassia - dzieci są różne. Niektóre czuja się zagubione w tym nowym jasnym, przestrzennym świecie a ciasne otulenie przypomina im bezpieczny brzuszek mamusi.

myboy, to pewnie skurcze B-H. U mnie pojawiły się bardzo wcześnie bo od ok. 12 tc. Wg lekarza dużo za wcześnie i mogły powodować przedwczesne skracanie się szyjki. Mialam brać końską dawkę magnezu (Laktomag 3x2 tabletki), po kilku dniach się uspokoiło i teraz mam pozwolenie zejść z dawki na 3x1. Skurcze praktycznie się nie zdarzają a ja się przyznam że biorę tylko jedną tabletkę rano i drugą wieczorem Nie chcę zbytnio ingerować w swój organizm skoro nic złego się nie dzieje. W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już takie skurcze. Na wywołanie porodu wzięli mnie z rozwarciem 3cm które zrobiło się nie wiadomo kiedy, po 40 minutach synek był już na świecie. Poród wspominam bardzo przyjemnie
Stary 2015-01-16, 11:59   #3476
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Marei, ja spuchłam w poprzedniej ciąży na jakieś 3 tygodnie przed porodem, miałam opuchniętą twarz (głównie usta i nos), łydki i stopy. Po porodzie momentalnie opuchlizna zeszła. Pamiętam, jak wypisywali nas ze szpitala to poznać się w lustrze nie mogłam

Szuu, piękny pokoik Bardzo mi się takie zestawienia wzorów i kolorów podobają. Ale ja tutaj już nie chcę więcej kasy wkładać, najwyżej powieszę coś subtelnego i tyle. Włożyliśmy w ten dom i tak za dużo kasy (jakieś 60 tys., miał być nam przepisany, ale jak t. się dowiedzieli że chcemy się budować to mówią że nie wiedzą co z nim zrobią ) i nie mam zamiaru wkładać więcej. Fajny pokoik zrobię chłopakom jak pójdziemy na swoje. Wtedy zaszaleję

Powiem Ci, że te same myśli mnie nawiedzały przy Julku. Ja jestem zdania, że ok - dziecko w brzuchu jest ściśnięte, ale NATURALNYM dla niego jest to, że jak przyjdzie na świat nie jest już takie skrępowane, ma możliwość poznawać przestrzeń, swoje cialo itp... No nie wiem, może źle myślę... Z drugiej strony jak pisała tassia - dzieci są różne. Niektóre czuja się zagubione w tym nowym jasnym, przestrzennym świecie a ciasne otulenie przypomina im bezpieczny brzuszek mamusi.

myboy, to pewnie skurcze B-H. U mnie pojawiły się bardzo wcześnie bo od ok. 12 tc. Wg lekarza dużo za wcześnie i mogły powodować przedwczesne skracanie się szyjki. Mialam brać końską dawkę magnezu (Laktomag 3x2 tabletki), po kilku dniach się uspokoiło i teraz mam pozwolenie zejść z dawki na 3x1. Skurcze praktycznie się nie zdarzają a ja się przyznam że biorę tylko jedną tabletkę rano i drugą wieczorem Nie chcę zbytnio ingerować w swój organizm skoro nic złego się nie dzieje. W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już takie skurcze. Na wywołanie porodu wzięli mnie z rozwarciem 3cm które zrobiło się nie wiadomo kiedy, po 40 minutach synek był już na świecie. Poród wspominam bardzo przyjemnie
To bardzo podobnie u mnie
U mnie wystąpiły skurcze ok 20 tyg i skracało szyjkę. i teraz jak mi się robi tak od kilku dni to nie pomyslałam o tym ze to mogą być skurcze. Ale własnie jak w tym momencie to pisze to mnie łapie ten ból.. i jak piszecie o tym to coraz bardziej sobie uświadamiam że to to. to łapie tak co jakiś czas (np 3-4 razy dziennie) i nachodzi, nachodzi, brzuch robi się twardszy, trochę też w tym momencie boli krzyż i mija... Ale jak zwiększyłam dawkę magnezu to jakby mniej.
Ja na ip miałam już 5 cm rozwarcia

Przyszła mi paczusia z tesco

Lena
Stary 2015-01-16, 12:06   #3477
masija
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wystąpiły skurcze ok 20 tyg i skracało szyjkę. i teraz jak mi się robi tak od kilku dni to nie pomyslałam o tym ze to mogą być skurcze. Ale własnie jak w tym momencie to pisze to mnie łapie ten ból.. i jak piszecie o tym to coraz bardziej sobie uświadamiam że to to. to łapie tak co jakiś czas (np 3-4 razy dziennie) i nachodzi, nachodzi, brzuch robi się twardszy, trochę też w tym momencie boli krzyż i mija... Ale jak zwiększyłam dawkę magnezu to jakby mniej.

Chwal się!!!

Stary 2015-01-16, 12:08   #3478
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Tyle ze ja bylam w szpitalu bez akcji skurczowej. Po prostu zadecydowali ze wywolujemy (niska waga synka, miesniak, rozwarcie i gbs dodatni - bali sie ze w razie akcji porodowej z antybiotykiem nie zdaza). I tak nie wiadomo z czego zrobilo mi sie to rozwarcie W sumie mam nadzieje ze teraz tez szybko pojdzie
Stary 2015-01-16, 12:08   #3479
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Chwal się!!!
w pracy jestem i mi tak niebardzo Ale body wychodzi takie same jak na stronie. Zrobiłam jedynie fote kapci, żeby mamie przesłać bo są czaderskie

Lena
Stary 2015-01-16, 12:09   #3480
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
w pracy jestem i mi tak niebardzo Ale body wychodzi takie same jak na stronie. Zrobiłam jedynie fote kapci, żeby mamie przesłać bo są czaderskie
Czyli na stronie tesco sa ceny jak w sklepie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości