|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Aga GRATULACJE!!!! To się nazywa poród online
![]() ![]() ![]() Meire a czy jak zaczniesz podawać w nocy mm to Ci cycki nie pekna po takiej przerwie? Bo ja wystarczy ze 4 godziny mały pospi i juz bola... |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Ja pietdziele zaraz idę na ktg kolejne. Skurcze właśnie się zaczęły uspokajać ale jak bedzie spokój to dzis oksytocyne mi moze podadzą bo mieli w planach. Zobaczymy. Ja od 22 spalam moze z 30minut
#3453 |
Wtajemniczenie
|
Taki maluszek będzie wypluwał smoczek bo nie jest przyzwyczajony i będzie się krzywić bo nawet jak pociągnie to nic nie leci a cyc, można pomemlać a jak pociągnie to leci. Mama jest blisko,żyć nie umierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje! Mówiłam że jeszcze 2 godziny i będzie twój!
![]()
#3455 |
Wtajemniczenie
|
Rany! Mała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Wtajemniczenie
|
Ja już nie wiem jak mam leżeć. Nos zatkany
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Aga a dalej tak wieżga nóżkami? Haha Ja pamiętam to dziwne uczucie jak się kiszki przesuwały,jak już miały miejsce, takie jakby dalej ruchy dziecka a jednocześnie taka pustka w tym brzuchu. Jak wstaniesz to dopiero uczucie dziwne. A że leje się, no cóż, przez 9 miesięcy się nie lało to teraz nadrabia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Jest mega spokojny a od porodu cały czas śpi!!! Cudo
Ja byłam już siku ![]() Było ok. Ciężko się siada.. Wysłałam Asi śliczna fote i proszę by to było jego foto na pierwszej stronie hihi
#3459 |
Wtajemniczenie
|
Bidulinek wymęczony to i śpi. Też byś mogła mamusiu póki jeszcze pozwala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
Aga kochana gratulacje
Tymcio napewno jest sliczny ! Dzielna bylas,a skoro tez relacjonowalas wszystko to mysle ze nie bylo tak zle ![]() Twoj porod chyba najbardziej emocjonujacy ![]() Tymus kruszynka,niech teraz ladnie rosnie ![]() Mala o rany co za polozne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Znowu mi się wydłużają przerwy miedzy skurczami. Ja się zabije
#3462 |
Zakorzenienie
|
Aga GRATULACJE!!!!!!!!!!
Jesteś bardzo dzielna! Tymianku Witaj! |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Mala
![]() oby sie ruszylo jednak cos,bo to co opisywalas w nocy to faktycznie wygladalo na akcje juz niech Ci ta kroplowke dadza meire ja jak dokarmialam to tylko w dzien,w nocy mloda mialam przy sobie raz mi sie zdazylo zasnac przy kp w nocy na siedzaco wiec od tego czasu bralam ja do siebie,i ona tak ze mna przy cycu cala noc przesypiala i robilam tak ze ja co cyca przystawialam jednego,potem troche mm i jak sie budzila czy znow byla glodna to do cyca drugiego i troche mm jesli chciala,bo nie zawsze mm wypijala martula ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz będzie fota Tymcia <3
Tylko się ogarne bo od 4 z emocji nie spalam i chwilę mi się drzemnelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Wtajemniczenie
|
Meier ja nie dokarmiam. Ale też chętnie się dowiem w teren bedziemybbutle zabierać, nie wyobrażam sobie karmić na placu zabaw hi
Aga cieszę się bardzo że już Tymianek z Tobą: ) Jesteś niesamowita chwilą po porodzie i wizazujesz hi Alunia moje też tak ciągnie długo i tak pełną buzka ciągnie. Wczoraj w ciągu 3h 4 razy ka odstawialam i smokiem. Chciałam oszukać żeby sobie ciągnęła ale wypluwala i płacz był w dzień też długo je a mleko musi być tłuste jak potrafi 5h spać. Ja miałam wczoraj mały kryzys po 3h z mała przy cycu myślałam że kręgosłup mi pęknie: ( tz widział że się mecze chciał pomoc a ka na niego syczalam ;( płakać mi się chciało z tego bólu. Karmiąc mała cały czas lekko przygarbiona jestem: ![]() Mala. no nawet nie mów że się uspokaja: (
Zuzanna ![]() Magdalena ![]() Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2015-02-07 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Wtajemniczenie
|
Martula szybkiego porodu życzę, będę trzymać za Was kciuki: ) jak masz możliwość daj znać: )
#3468 |
Wtajemniczenie
|
AGA PRZEDSTAWIA WAM TYMIANKA, ŁAMACZA KOBIECYCH SERC <3 ma 53 cm i waży 2940 g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Jaki on śliczny ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Aga gratulacje! Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Aga jaki sliczny okruszek
![]() Gratulacje mamo po raz drugi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
No udało mi się przysnąć ale kłócący się sąsiedzi mnie obudzili
![]() Aga maluszek przecudny ![]() Zbieram się do Wałbrzycha na zwiedzanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zadomowienie
|
Aga, gratulacje! Śliczny Tymianek
![]() Meire, ja nie dokarmiam. W dzień karmię co 2h, w nocy co 3. Maly je ok 10-20 minut. Jak widzę, że ssie nieefektywnie, że ciumka i generalnie udaje to go odstawiam od piersi i tylko przytulam. Jeśli widzę, ze jest jeszcze głodny to przystawiam i patrzę, czy na serio je - zwykle jednak nie ma potrzeby ponownie przystawiać. Tak mnie uczyła p. Położna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
Aga śliczny taki cukiereczek malutki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zadomowienie
|
![]() ja też z cycoliną przy cycu więc tylko na chwilkę Aga gratulacje ![]() ![]() Daria nie ściągam do samego końca,zawsze coś zostawiam, i jak drugi jest bardzo pełny to troszkę ściągam, po to żeby mała się nie zachłystywała moim mlekiem Mlebi ja swojej wietrze dupkę codziennie,szczególnie po tym jak miała czerwoną po pieluchach i smarowałam kremem linomag zielony, jest super a teraz na co dzień uzywam kremu z rosną w do pielęgnacji dupki i sie sprawdza a co do dokarmiania to dziewczyny po co dokarmiać ( no chyba że nie macie pokarmu) bo tak wystarczy odciągać swój i tym zastąpić karmienie piersią, swój pokarm możecie do 4dni przechowywać w lodówce,a jeśli nie zużyjecie zamrozić moja Ola jak byla dokarmiana to za żadne skarby nie chciała butelki, dokarmialismy albo kieliszkiem albo łyżeczką |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zadomowienie
|
Mala, a która Położna ma dyżur? Bo ja większość bardzo lubiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Wtajemniczenie
|
AGA- gratulacje!
MADZIA- piękny i szczegółowy opis! Czułam się, jakbym tam była ![]() Powodzenia ![]() ![]() ZIELONA- Twój opis także przeczytałam jednym tchem! Ile emocji! ![]() BUU- do rożka z urwaną kokardą możesz doszyć rzep, albo napkę. Albo wstążkę ![]() Ja mam jedną torbę ze wszystkim. A w drugiej takie zapasowe rzeczy: podkłady, więcej podpasek, koszulę, czy kolejne biszkopty, pieluchy, laktator. Takie na zaś, żeby nie jeździć/kupować w razie czego, tylko zejść do samochodu. Nie wiem, na ile ten system się sprawdzi ![]() MLEBI- dobrze, że już w domku jesteście ![]() ![]() LOGOASIA- moja siostra na początku krzywiła się, jak jej babcia mówiła o mące ziemniaczanej, a potem już tylko jej używała, w krochmalu kąpała i różne ziółka zaparzała, jak tylko coś się działo ![]() To nie ma się z czego śmiać tylko korzystać z dobrodziejstw natury, nie ? ![]() MARTULA, MACIEJKA - mocne kciuki zaciśnięte za Was ![]() HOPE- jak czytam Twoje posty, to jakoś tak napawasz nadzieją ![]() ![]() ALA- moi sąsiedzi (już byli uff) budzili mnie kłótniami- niestety ale dokładnie słyszeliśmy o co, rozbijaniem talerzy, muzyką, bzykaniem... A jak się widzieliśmy to tacy poczciwi, skromni ludzie o wyglądzie aniołków ![]() Szczerze współczuję... ad. dokarmiania: Nie wiem, jak to się sprawdzi w praktyce, jak wyjdzie itd. Zakupiłam z medeli kubeczek do karmienie niemowląt i butelkę calma. Zobaczę, jak się sprawdzą... -------------- Wczoraj byłam u gin. Wg niego dalej mam wszystko gotowe do porodu, rozwarcie jest nieco większe niż tydzień temu, więc jak mam ochotę mogę już rodzić ![]() W niedzielę mam się zgłosić na ktg do szpitala. Potem w środę- uznał, że 11 jest moim terminem porodu ![]() Zaczął mówić, że przysiady pomagają rozluźniać różne mięśnie, napinać inne, więc mogę sobie porobić (chyba Stefan o tym pisała ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- BUU- miłego studiowania ![]() EWA- ja też mam ten linomag zielony i z rosmana taki niebieski- sama go używałam do mojej twarzy ![]() Pisałyście o piłce i przyspieszaniu porodu- ja używam jej już kilka lat, z racji problemów z kręgosłupem. W ciąży miałam tylko przerwę przez kilka tygodni, jak miałam nakaz leżenia. Ostatnio ćwiczę więcej, bo kręgosłup daje się bardziej we znaki, no i jeszcze porodu nie wywołałam ![]() Jest multum ćwiczeń dla ciężarnych na youtube z piłkami ![]() O i jeszcze mi się przypomniało o nospie i opóźnianiu porodu... Substancja z tego leku ma działanie rozluźniające mięśnie. Jest ono dużo słabsze i nieco inaczej działające niż w lekach typowo hamujących skurcze porodowe (dlatego przy skurczach we wcześniejszych miesiącach podają kroplówki z np. fenoterolem) Mój lekarz mówił o tym, jak odróżnić przepowiadacze o tych skurczów porodowych-właściwych. Jeśli po wzięciu 2 tabletek nospy miną- to przepowiadacze. TYCH skurczy taka daweczka nawet nie ruszy ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- ---- i jeszcze mam pytanie: na Wizażu wyświetla mi się reklama pieluch z superpharm- jakaś mega nowość. Używałyście/ słyszałyście coś o nich? p.s. Zamówienie z tesco przyjedzie do mnie jutro i wzięłam te pieluchy tesco loves baby. Jeszcze nie mam "Testera", ale obiecuję zdać relację ![]() --- moje posty przerażają nawet mnie długością... pisząc hurtowo tak wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3479 |
Rozeznanie
|
dobra dziewczyny, zadzieram kiece i lece.Bede dawac znac jak akcja sie ma
![]() Dzieki za kciuki. Aga Tymianek przesłodki ![]() ![]() malad za Ciebie tez trzymam kciuki Kochana, zeby w koncu cos ruszylo.
#3480 |
Wtajemniczenie
|
MARTUŚ- trzymaj się ! Dasz sobie świetnie radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.