![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Teraz bezdzietna kolezanka mi mowila, ze to zle tak uczyc dziecko od malego, ze tylko z mama albo tata, ze powinnam ja przyzwyczajac zostawiac z kims obcym. nic nie mowilam, bo w sumie mysle sobie-tez taka bylam. A kiedys moze beda mieli dziecko to sie przekona. Zreszta bardzo im tego zycze, bo kolezanka ma problemy zdrowotne. jest bardzo fajna dlatego nie przejmuje sie tymi tekstami, bo wiem juz ze czlowiek zmienia zdanie o 180 stopni jak masz swoje wlasne dziecko. Kolezanka jest w ciazy i czesto mnie pyta o rady, ale ja zawsze mowie, ze kazde dziecko jest inne i nie musi robic tak jak ja. mamy znajoma, ktora ma synka 2 letniego i doslownie zasypuje mnie radami, co mnie strasznie wkurza, bo wg mnie robia zle a ona czuje sie taka doswiadczona z dziecmi- ja nie chce taka byc dla nikogo. W ogole mam poczucie, ze to ze nie mamy blisko rodzicow obliguje wszytskich do matkowania mi, doslownie kilka razy w tygodniu mam cudowne rady. Co do tesciowych- na moja nie moge narzekac, zreszta widzimy sie 2 czy 3 razy w roku- szkoda by mi bylo czasu na jakies nieporozumienia. to z czym sie niezgadzam poprostu puszczam mimo uszu. Ta sama znajoma, ktora jest w ciazy ma problem, bo jej maz strasznie nie lubi jej mamy do tego stopnia ze nie chce nawet przyjac zadnych prezentow dla dziecka. Wg mnie mimo wszytsko to jest babcia- oczywiscie nie powinna sie wtracac, ale wg mnie ma swiete prawo widziec sie z wnukiem. oczywiscie w ramach rozsadku-jezeli nie robi krzywdy dziecu czy nie podwaza autorytetu rodzicow. jezeli naprawde stara sie, robi tak jak wy sobie zyczycie to wg mnie nie ma powodu zeby unikac jej. Moze mowie tak, bo naprawde nie mam tesciowej z pielka rodem. co nie zmienia faktu ze mala z nikim nie zostanie sama o ile oczywiscie nie bede zmuszona a maz nie bedzie mial mozliwosci sie nia zajac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
To chyba tylko ze mnie taka wyrodna matka, bo ja nie mam problemu, żeby Młodą zostawić czy to z moimi rodzicami czy to z teściową i wyskoczyć w tym czasie z P. na miasto. Dobrze mi robią takie wyjścia raz na jakiś czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Dolaczam do klubu wyrodnych matek. Pewnie gdybym miala kogos blisko korzystalabym czesto.. niestety ciezko jest samemu, wiecie.. nawet nie mam wyboru Edytowane przez AnneMariie Czas edycji: 2016-12-01 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty jesli masz zaufanie tak jak mowi Anulus to zostawiaj ![]() Ja niestety mam uzasadnione obawy ze to co powiem bedzie delikatnie mowiac zlekcewazone... ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Nie zapomne komentarza... "I widzisz mowila nie dawac mu kaszki bo ma uczulenie, dałam zjadl a jak spal ladnie jakos mu nic nie jest". Kobieta sie rozpedzila i do mnie sie tym chwalila a ja juz bedac w ciazy skrupulatnie wszystko notowalam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ja też nie mam problemu zostawiania małej z teściowa No bo mieszkamy z nią, Maja ją lubi tak jak Ala mamę od Fab
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-12-01 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest miła bo jej wnuczkę urodziłam, kiedyś bywało średniawo ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- A w ogóle pierwszy raz mam dość ... cały dzień krzyczała, płakała, jęczała a teraz leży w łóżeczku i ani myśli spać, mąż dopiero o 24 wraca ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- A w ogóle pierwszy raz mam dość ... cały dzień krzyczała, płakała, jęczała a teraz leży w łóżeczku i ani myśli spać, mąż dopiero o 24 wraca ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Jest tak źle ze aż się zdublowalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Przy usypianiu na noc znowu ten sam cyrk - jęki, spazmy, wrzaski... boli mnie głowa i na nic nie mam siły. Myślałam, że mąż chociaż kuchnię ogarnie kiedy ja się z tym potworem użerałam a zastałam wszystko jak było. Oczywiście na moją uwagę stwierdził, że "tak tak, zaraz miał to zrobić". Plus po dobrych kilku minutach po moim wyjściu z pokoju pytanie "zasnął?", nie k... zostawiłam go i sobie poszłam, bo już mi się nie chciało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Co to sie dzieje. Kup nie ma a jak juz to raz na dwa czy trzy dni a pierdzi ciagle ze fuuuj. ![]() Powinnam sie martwic? Specjalnie zrobilam stop z warzywami. Przed poludniem je tylko jablko z platkami owsianymi lub manną. I tyle od kilku dni. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ja tez dzis sama byłam na polu walki. Było jako tako. Ale na kąpieli witki mi opadły. Wrzask jakby go ze skory obdzierali. Nialam ochote siasc obok i tez ryczec. Tylko kto by go wytarł i ubrał. ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Teraz juz pojadł i zasnął wtulony w cysia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
A tati potwierdził ze z czegos tam pozytywnie sie w pracy wywiazal i ma tydzien urlopu.
Mam ochote na przemeblowanie w salonie... ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
No to piona... Hmm dziwne to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Ałłł Gabi mnie w sutka ugryzła dziàsłami. Ja krzyknełam, a ona się śmiała!!
I po bylo jej dawać wode w kubeczku ![]()
![]() |
#3496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Hubcia była dzisiaj na pobraniu krwi na to badanie pod względem ilości fosforu i wapnia. Wszyscy pacjenci w poczekalni w napięciu czekali aż będzie wielki ryk, a Hubcia po kilku minutach wyszła (tzn. drzewo wyszło z Hubcią na rękach/gałęziach) i zrobiła teatralny uśmiech do wszystkich oczekujących, którzy ją przepuścili w kolejce do badania
![]() Tak apropo tych opowieści o wyciskaniu krwi, która nie chce lecieć z paluszka - zrobiłam to nieświadomie zupełnie - trzymałam Ali tak rączki podczas rejestracji (chyba ze strachu ![]() Mała nawet wytrzymała te trzy godziny o głodzie, ale kobietka w labie powiedziała, że u takich maluszków to nawet dwie godziny wystarczą. Jutro odbieramy wyniki badań i idziemy do lekarza, a potem będziemy myśleć co dalej z tym neurologiem i ewentualnym usg główki.
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa. ![]() Wszystko bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stosujecie te rurki windii (czy jak one się tam nazywają)? sprawdza się to?
![]() |
#3501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj tak wszystkiego dość że chyba nigdy aż tak nie miałam.
Nina od kilku dni tak daje popalić że aż witki opadają, usypianie to udręka, do 22giej zalicza po 3-4 pobudki, w dzień maruda jak cholera, dziś wstała o 4.30. Od jakiegoś tygodnia ma trudne dni. Serio rzadko mi się tak skrzydełka uginają ale laska przelewa pęto goryczy.
#3503 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Martunia, a myślisz, że taka nieudolna matka jak ja będzie umiała to Ali zaaplikować i przy okazji jej wszystkich jelit nie podziurawię tym cudem? dzisiaj kombinowałam jej wciskać jabłko, wcześniej jakieś śliwki, ale kupy ani widu ani słychu ... hmmm w sumie to słychać jak coś tam w gaciach jej się pruje ![]()
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My stosowalismy, fajnie dawały radę. Ale to bardziej na zagazowanie, choć kupka też zazwyczaj po nich szła. Nie wiem jak by to wyglądało teraz bo jednak kupsztale już mają konkretną konsystencję ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Spokojnie sobie z tym poradzisz ![]() ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-12-01 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tu się nie denerwować jak ona tylko czyha na moje zdrowie psychiczne ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-12-01 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Mona, może to ząbki? Ja wiem, że w pewnym momencie wytłumaczeniem na wszystko są ząbki
![]() ![]() Stosujecie Camilię? Kupiłam to cudo, ale jeszcze Marysi o ząbki nie podejrzewam, więc na razie czeka na gorsze dni ![]() Czeko, brawo dla dzielnej Hubci i ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Iwonia u mnie też od poniedziałku codziennie kurier za kurierem. Efekty black friday i dnia darmowej dostawy. Tyle dobrego ze tatulka nie ma wtedy w domu bo by mi chyba internet odciął 😁
Ale w większości to prezenty oraz rzeczy dla Alicji. Tez się skusilam na promo w 5-10-15 i właśnie sobie przypomniałam dlaczego miałam tam już nie kupować. Ubranka śliczne ale niemal z każdym coś jest nie tak bo a to wielkie guziki na plecach albo spodnie za długie a uciskają brzuszek. Chyba połowę odesle Jutro ma przyjść jeszcze paczka z Empiku, Zalando, H&M oraz mały prezencik na Mikołaja dla mnie ode mnie - zamówiłam sobie wino bezalkoholowe z przesyłka za free 😆 Dzielna Hubcia! Super ze tak sprawnie poszło. Na pewno wyniki będą ok i odejdzie wam to zmartwienie o ciemiaczko. Będziecie mogły dalej w spokoju uskuteczniac gałęzing 😄 |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Stosuję dentinox jak mi nie przychodzi do głowy inny pomysł
![]() Zlizuje skubana i ciuma mi palca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.