![]() |
#3481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
No wlasnoe, na kazdym kroku ktos poleca co innego i ciezko wybrac czy pupe smarować tym czy tym... A tak na prawdę każde dziecko jest inne i w trakcie wyjdzie co pasuje a co nie.
Uderzam dziś do lumpka bo będę w okolicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Rozeznanie
|
Cześć Piękne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Witam. u nas w końcu słońce. Ale w nocy burza była. Ja jeszcze w pracy ale jutro do gina i już chyba L4 biorę. Nie chce mi się już pracować i proponował na poprzedniej wizycie więc chyba się zdecyduję;
![]() ![]() ![]() No to ja teraz pokażę prawdziwy big brzuch.. 20tc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() otojestkasia - myślę że to są już normalne dolegliwości, które będą nam towarzyszyć do końca ciąży ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzuszek super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Ale miałam tragiczną noc.Budziłam się na siku co godzinę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie plecy bolą ![]() ![]() Ja też bym takich bzdur jak bujaczki, maty edukacyjne, chustawki, szumisie nie Kupowała. Majątek idzie wydać, a dzieci korzystają z tego chwilę. No ale moje rodzeństwo i kuzynostwo uzywalo tego, każdy każdemu przekazuje dalej i się nazbierało sporo, wystarczy że każdy kupił jedno dla swojego dziecka i się masa zabawek do przekazania nazbierala, jedne już padły i nie dotarły do mnie, a i tak mam mnóstwo tego.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Rozeznanie
|
Potwierdzam, termometr bezdotykowy Microlife jest bardzo dobry, szybko mierzy a to ważne, używamy calu czas, także do mierzenia temp wody w kąpieli.
Lanolina najlepsza do sutków i nie trzeba zmywać przed karmieniem, a bephanten tak - zobaczycie jakie to upierdliwe. Rogal do spania można wykorzystać do karmienia i jest tysiąc razy bardziej wygodny niż jasiek. Szkole rodzenia polecam, naprawdę pomaga i można się oswoić ze wszystkim. Ja drugi raz będę chodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3490 |
Zakorzenienie
|
Juka ja też schizuję niesamowicie. Niby drugie dziecko powinnam być spokojniejsza ale.. JAk czytam o Waszych ruchach że czujecie gdzie głowa, reka, noga.. Ja zastanawiam się czy to co czasami odczuwam to na pewno ruchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Wtajemniczenie
|
Marta daj znać co Ci powie ok?Ja mam wizytę dopiero za tydzień.Maz sie drze że po co czytam.Pójdę zapytam to się okaże.Normalnie bym się tym nie przejmowała ale wtedy na ip ten gin mnie przestraszył że szyjka krótka.I mi to ciągle siedzi z tyłu głowy.Czbasia mysle że nie masz się co martwić.Kazda ciąża inna.Mi każdy mowil ze pierwsza ciaza to późno ruchy poczuje a poczułam mega szybko.Co do ruchów to najmocniej czuje jak leżę na plecach.Wczoraj tak mnie kopnęła że aż się przestraszyłam.Jak chodzę stoję siedzę to dużo delikatniej.W nocy jak się obracałam to zlapal mnie skurcz wiezadla.Sory dziewczyny ze tak narzekam dzisiaj.Nikomu nie mówię że kiepsko sie czuje bo każdy odrazu zdziwienie ze jak to w ciazy mozna sie zle czuć..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Wtajemniczenie
|
czbasia u mnie dziś równiutko 20 tygodni i nie czuję ruchów za bardzo. Od czasu do czasu coś tam się dzieje, ale że to pierwsza ciąża, to nie jestem pewna, czy to ruchy dziecka czy jelit
![]() ![]()
#3495 | |
Zadomowienie
|
Ja też jestem straszna panikara, każdy objaw albo jego brak analizuje i zaraz się martwię.
Samopoczucie dzisiaj ogólnie całkiem niezłe, ale dolegliwości co raz więcej, a to dopiero półmetek, więc boję się co będzie dalej. Strasznie boli mnie lewy półdupek. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm..Tak do góry jak mówisz to miałam napewno po orgaźmie.I to było inne odczucie.Wtedy właśnie brzuch tak urósł do góry i cały był twardawy.Nie czułabym tego gdybym akurat nie miała ręki na brzuchu.Czasami też jest taki napięty jak mała zejdzie bardzo nisko gdzie mam mało tłuszczuku i wtedy normalnie czuję ją w poprzek.A częściej mam właśnie tą gule.I z tym właśnie pojechałam na ip bo się przestraszyłam.I tą gule już miałam kilka razy,nawet wczoraj leżeliśmy z mężem.I mówię do niego żeby pomacał.I wtedy czuje takie jakby igiełki w brzuchu,cały jest miękki a w miejscu gdzie jest mała jest właśnie ta gula.I za jakiś czas się chowa.Nie zdarzyło się żeby ta gula się pojawiła akurat tam gdzie małej nie ma.Więc byłam pewna że to ona może się akurat obraca bo raz kopie mnie w brzuch a raz w narządy.Ale wczoraj jak poczytałam lipcówki to mnie zbiło z tropu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te gule w jednym miejscu przy czyk cały brzuch miękki to raczej na pewno wypychanie dzidzi, sama już nie wiem ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-05-04 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam dzwonić do mojego ale wtedy tamten gin był zdziwiony że w jednym miejscu.A też na początku mu przyszły twardnienia do głowy,z tym że na końcu jak zapytałam co to to powiedział że albo dziecko albo zaparcia,jelita.Ja w ogóle odnoszę wrażenie że mój brzuch twardy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
No ja dzisiaj guli nie mialam ale mala spokojna więc pewnie dlatego.Ja też aż tak sie nie wsłuchiwałam w objawy do czasu ip.Teraz zwracam uwagę na wszystko aż za bardzo.Głupia ja😒
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Odebrałam opis holtera i nadal jestem w czarnej dup.e. Nikt mi nic nie wyjaśnił. Zarejestrowałam się na wtorek do rodzinnego i idę ze wszystkimi szpitalnymi papierami, niech mi wyjaśni co i jak. Dostałam tylko receptę na tabletki na wysoki puls, ale jeszcze się wstrzymam. Zaliczyłam też wizytę u endokrynologa. Podniosła mi dawkę Euthyroxu i ostrzegła, że czas oczekiwania na następną wizytę może wydłużony. Uderzyłam do rejestracji, a tam pierwszy wolny termina na 5 września. W dupie mają, że ja w ciąży, więc im powiedziałam, niech się walą, bo do 5 września to ja już mogę być po porodzie. I pewnie znowu będę musiała iść prywatnie albo poproszę rodzinnego, żeby doglądał wyników THS. Poza tym śpiąca chodzę i pewnie zaraz polegnę w sypialni z książką, przeczytam może z 2 strony i usnę. ![]() Jutro mieliśmy jechać z Olą do Karpacza na testy alergiczne i co??? Olka przeziębiona. Już drugi raz przekładam wizytę. Kolejny termin mamy na 23 czerwca.
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Nie chwaliłam się jeszcze brzuszkiem, więc proszę:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
Blekitna śliczny brzuszek. 😍
Dziewczyny słyszałyście o Polce w Egipcie, która zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach? Dziewczyna mieszkała 14 km ode mnie. Jestem wstrząśnięta jej historią. Świat oszalał. 😞
#3504 |
Rozeznanie
|
IMG_1493919883.738935.jpg
A to mój brzuszek w 21 tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3505 |
Zakorzenienie
|
ale macie cudne brzuszki
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Cudne brzunie😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Muszę się Wam pochwalić, Madryt nam służy, czujemy ruchy, Tż też!!! Ale jest dumny z tego powodu ![]() A dziś było zwiedzanie stadionu i obowiązkowy zakup ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Przyczajenie
|
Cudne brzuszki
Miałyście juz test obciążenia glukoza? Ja byłam ostatnio, w poniedziałek idzie do gin z wynikami, ciekawe co powie bo są na granicy. Glukoza okropna do wypicia, można kupić cytrynowa ale niestety nie było w aptece. I to siedzenie 2 godziny i czekanie na kolejne pobranie, nie cierpię pobierania krwi, była też dziewczyna na badaniach która stwierdziła że woli rodzić niż krew pobierać, to tak jak ja
#3509 |
Magda ;)
|
Wróciłam z wycieczki
![]() Na badaniu wszystko prawidłowo ![]() ![]() Nie mogłam się odnaleźć w tym szpitalu, tyle budynków, a to tylko szpital ginekologiczny ![]() Kupiłam wanienkę w ikei, poszewki na pościel w dziecięcym sklepie i pościel w lidlu, jest śliczna ![]() Czbasia śliczny brzuszek ![]() Maluchna może spróbuj iść do innej przychodni do endo? Albo napisz skargę do nfzu, bez przesady. Jak ja byłam pierwszy raz to mnie wcisnęły jako ciężarną, chociaż twierdziły, że pierwszy wolny termin jest na listopad. Podczas wizyty dostałam kontrolę na 30 czerwca i nawet nie usłyszałam słowa, że nie ma terminów ![]() Skargę polecam napisać albo postraszyć panie, że to zrobisz i powołaj się na ustawę, która mówi o tym, że kobiety w ciąży mogą czekać na wizytę u specjalisty do 7 dni. Jaki masz euthyrox? Ja miałam 50 i w weekend podwójną dawkę, a teraz dostałam 88 codziennie. Co do tej Polki w Egipcie to mam mieszane uczucia, wszystko w tej historii jest bezsensu ![]() Blekitnams też masz cudny brzuszek ![]() NaamaH6669 kolejna noo ![]() ![]() _Schmetterling pozdrów Madryt od nas ![]() ![]() ![]() ewelinkaa2401a jaki miałaś wynik? ja miałam 76-146-126 i ten drugi jest troszkę ponad normę, ale gin powiedziała, że jest ok ![]() ![]() Jeju dziewczyny współczuję wam tych dolegliwości ![]() Ja się czuje super, każdy mówi że pięknie wyglądam, że ciąża mi służy i tak się czuję ![]() Ruchy małego czuję codziennie, czasami nawet to trochę boli, wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu i jak młody walnął to się zdziwił ![]() A dzisiaj na badaniu miał czkawkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zadomowienie
|
Śliczne brzuszki
![]() My po połówkowym, dziewuszka potwierdzona ![]() Waży 425 gramów, łożysko wysoko na tylnej ścianie, wszystkie narządy na swoim miejscu ![]() I widziałam ją w 4D ![]() U mnie badania i glukoza w poniedziałek.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-05-04 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.