Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-04, 06:03   #3481
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Ja na sr nie chodziłam,głównie ze względu na brak czasu. Ale na pewno te zajecia pozwalają się oswoić z tematem
Ciężko radzić,co sie przyda,bo każde dziecko jest inne. Taki termometr smoczek na pewno byłby u nas nietrafiony, bo Marta nienawidziła żadnych smoków.A termometr do czoła super sprawa,mamy z microlife i pokazuje prawdziwa temperarure. A mierzenie temperatury choremu maluchowi to duże wyzwanie,wiec trzeba to robić jak najszybciej.Bepampten do dupki super, ale na moje sutki nie dawał rady,a i wycieranie przed karmieniem jest troszkę kłopotliwe. Dobra była lanolina. I ja potrzebowałam maści już w szpitalu, bo Marta mnie masakrowala. Ale rozka na przykład nie użyłam ani razu,a moja siostra tylko tak karmiła. Wszystko wyjdzie w praniu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 07:57   #3482
poli230
Zadomowienie

No wlasnoe, na kazdym kroku ktos poleca co innego i ciezko wybrac czy pupe smarować tym czy tym... A tak na prawdę każde dziecko jest inne i w trakcie wyjdzie co pasuje a co nie.

Uderzam dziś do lumpka bo będę w okolicy szukam czegoś cieplejszego w malym rozmiarze bo ciuszki typu bodziaki i pajace dostane od majowej mamy.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:18   #3483
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cześć Piękne Powiedzcie mi czy tez tak macie czy ja moze coś dziwnego odczuwam? Jak postoje chwile dłużej w kuchni np zrobię szybki obiad to bolą mnie nogi i tak jakby trochę ciągnie mnie brzuch? Co myślicie? Bo ja juz oczywiście sie stresuje...

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:26   #3484
czbasia
Zakorzenienie

Witam. u nas w końcu słońce. Ale w nocy burza była. Ja jeszcze w pracy ale jutro do gina i już chyba L4 biorę. Nie chce mi się już pracować i proponował na poprzedniej wizycie więc chyba się zdecyduję; Jedyna okazja by posiedzieć w domu z dzieckiem
No to ja teraz pokażę prawdziwy big brzuch.. 20tc..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18199151_1565242513508116_180973806322941941_n.jpg (106,9 KB, 55 załadowań)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:30   #3485
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam. u nas w końcu słońce. Ale w nocy burza była. Ja jeszcze w pracy ale jutro do gina i już chyba L4 biorę. Nie chce mi się już pracować i proponował na poprzedniej wizycie więc chyba się zdecyduję; Jedyna okazja by posiedzieć w domu z dzieckiem
O jejku, piękny brzuszek

otojestkasia - myślę że to są już normalne dolegliwości, które będą nam towarzyszyć do końca ciąży

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:44   #3486
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:

Brzuszek super

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 10:08   #3487
juka_juka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.Ale miałam tragiczną noc.Budziłam się na siku co godzinęNa plecach źle,na prawym boku źle bo mi ręka drętwieje odrazu.Na lewym ok ale po dłuższym czasie bolało mnie biodro.No nie mogłam znaleźć sobie miejsca.Co do kosmetyków ja dużo czytam i kupię tylko te najpotrzebniejsze.Zresztą ja kupuje tylko to co trzeba.Nie kupuje żadnych szumisiów,mat edukacyjnych,bujaczków.Mo im zdaniem kilkumiesięcznemu dziecko to niepotrzebne.Okaże się jakie będzie i i co lubi i dopiero wtedy zrobimy zakupy już pod dziecko.Tak samo odnośnie wózka.Kupimy w ostatniej chwili.Nie widzę potrzeby kupowania niewiadomo jakiego.Będzie zima.Jeśli znowu będzie temp -15 to tych spacerów nie będzie dużo.Wolę kupić lepszą spacerówkę bo ją używa się dużo dłużej.Dziewczyny nie ma się co spinać.Każda z nas tak naprawdę kupuje w ciemno a okaże się co będzie przydatne.Co do szkoły rodzenia miałam chodzić ale chyba nie będę.Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej się czuje i najzwyczajniej w świecie chyba nie dam rady.Ciężko mi siedzieć długo bo zaraz boli mnie kręgosłup i ogólnie straszny dyskomfort.A o ćwiczeniach mogę zapomnieć.Jestem jakaś strasznie nadwrażliwaWyobrażał am sobię ciążę że będę super się czuła,będę aktywna,będę robić wszystko to na co do tej pory nie miałam czasu.A jest tak że większość dnia spędzam na kanapie bo najzwyczajniej w świecie nie mam siły.Coś porobie dłużej i odrazu muszę się położyć.Boje się jak urodzę dzieckoWczoraj zamówiliśmy pizze i tarfił mi się kawałek pieczarki z ziemiąNo tak się wkrzyłam że nie wiem...Mnie też ciągnie brzuch jak dłużej coś porobie.Podejrzałam lipcówki i zobaczyłam zdjęcia wypychania się dziecka a okazuje się że to chyba twardnienia a nie dziecko?Muszę koniecznie gina wypytać bo juz mam schize że coś nie tak.W ogóle jestem na siebie zła bo cieszę się strasznie z ciąży ale źle znoszę kolejne objawy bo tylko się zamartwiam czy jest ok czy coś się dzieje.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-04, 10:56   #3488
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.Ale miałam tragiczną noc.Budziłam się na siku co godzinęNa plecach źle,na prawym boku źle bo mi ręka drętwieje odrazu.Na lewym ok ale po dłuższym czasie bolało mnie biodro.No nie mogłam znaleźć sobie miejsca.Co do kosmetyków ja dużo czytam i kupię tylko te najpotrzebniejsze.Zresztą ja kupuje tylko to co trzeba.Nie kupuje żadnych szumisiów,mat edukacyjnych,bujaczków.Mo im zdaniem kilkumiesięcznemu dziecko to niepotrzebne.Okaże się jakie będzie i i co lubi i dopiero wtedy zrobimy zakupy już pod dziecko.Tak samo odnośnie wózka.Kupimy w ostatniej chwili.Nie widzę potrzeby kupowania niewiadomo jakiego.Będzie zima.Jeśli znowu będzie temp -15 to tych spacerów nie będzie dużo.Wolę kupić lepszą spacerówkę bo ją używa się dużo dłużej.Dziewczyny nie ma się co spinać.Każda z nas tak naprawdę kupuje w ciemno a okaże się co będzie przydatne.Co do szkoły rodzenia miałam chodzić ale chyba nie będę.Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej się czuje i najzwyczajniej w świecie chyba nie dam rady.Ciężko mi siedzieć długo bo zaraz boli mnie kręgosłup i ogólnie straszny dyskomfort.A o ćwiczeniach mogę zapomnieć.Jestem jakaś strasznie nadwrażliwaWyobrażał am sobię ciążę że będę super się czuła,będę aktywna,będę robić wszystko to na co do tej pory nie miałam czasu.A jest tak że większość dnia spędzam na kanapie bo najzwyczajniej w świecie nie mam siły.Coś porobie dłużej i odrazu muszę się położyć.Boje się jak urodzę dzieckoWczoraj zamówiliśmy pizze i tarfił mi się kawałek pieczarki z ziemiąNo tak się wkrzyłam że nie wiem...Mnie też ciągnie brzuch jak dłużej coś porobie.Podejrzałam lipcówki i zobaczyłam zdjęcia wypychania się dziecka a okazuje się że to chyba twardnienia a nie dziecko?Muszę koniecznie gina wypytać bo juz mam schize że coś nie tak.W ogóle jestem na siebie zła bo cieszę się strasznie z ciąży ale źle znoszę kolejne objawy bo tylko się zamartwiam czy jest ok czy coś się dzieje.
Czytałam też to. Jutro mam wizytę u ginekologa i będę o to pytać
Mnie plecy bolą wczoraj fakt cały brzuch mnie ciągnął, nogi bolały i plecy, ale miałam bardzo aktywny dzień. Dzisiaj wstalam po 10, wyjście z psem, kąpiel, śniadanie, przygotowałam obiad i już leżę z obolalymi plecami
Ja też bym takich bzdur jak bujaczki, maty edukacyjne, chustawki, szumisie nie Kupowała. Majątek idzie wydać, a dzieci korzystają z tego chwilę. No ale moje rodzeństwo i kuzynostwo uzywalo tego, każdy każdemu przekazuje dalej i się nazbierało sporo, wystarczy że każdy kupił jedno dla swojego dziecka i się masa zabawek do przekazania nazbierala, jedne już padły i nie dotarły do mnie, a i tak mam mnóstwo tego.

Stary 2017-05-04, 11:06   #3489
NaamaH6669
Rozeznanie

Potwierdzam, termometr bezdotykowy Microlife jest bardzo dobry, szybko mierzy a to ważne, używamy calu czas, także do mierzenia temp wody w kąpieli.
Lanolina najlepsza do sutków i nie trzeba zmywać przed karmieniem, a bephanten tak - zobaczycie jakie to upierdliwe.
Rogal do spania można wykorzystać do karmienia i jest tysiąc razy bardziej wygodny niż jasiek.
Szkole rodzenia polecam, naprawdę pomaga i można się oswoić ze wszystkim. Ja drugi raz będę chodzić.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 11:08   #3490
czbasia
Zakorzenienie

Juka ja też schizuję niesamowicie. Niby drugie dziecko powinnam być spokojniejsza ale.. JAk czytam o Waszych ruchach że czujecie gdzie głowa, reka, noga.. Ja zastanawiam się czy to co czasami odczuwam to na pewno ruchy Czuje takie puknięcia lekki kopniak.. ale pojedyncze.. i schizuje że może to coś innego. Jeszcze male mnie nie skopało ani nie czuję jakiś serii ruchów. Dzis 19t 6dz. A nie pamietam jak to było w tamtej ciąży. Usg dopiero 20maja.. to połówkowe będzie 22t1dz. Do gina chodzę na NFZ i usg nie robi.
Stary 2017-05-04, 11:15   #3491
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Juka ja też schizuję niesamowicie. Niby drugie dziecko powinnam być spokojniejsza ale.. JAk czytam o Waszych ruchach że czujecie gdzie głowa, reka, noga.. Ja zastanawiam się czy to co czasami odczuwam to na pewno ruchy Czuje takie puknięcia lekki kopniak.. ale pojedyncze.. i schizuje że może to coś innego. Jeszcze male mnie nie skopało ani nie czuję jakiś serii ruchów. Dzis 19t 6dz. A nie pamietam jak to było w tamtej ciąży. Usg dopiero 20maja.. to połówkowe będzie 22t1dz. Do gina chodzę na NFZ i usg nie robi.
Ja tez nie wiem czy to glowa, ręka czy co ale odzywa się, puka, lekko kopie więc wszystko ok.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-04, 11:54   #3492
juka_juka
Wtajemniczenie

Marta daj znać co Ci powie ok?Ja mam wizytę dopiero za tydzień.Maz sie drze że po co czytam.Pójdę zapytam to się okaże.Normalnie bym się tym nie przejmowała ale wtedy na ip ten gin mnie przestraszył że szyjka krótka.I mi to ciągle siedzi z tyłu głowy.Czbasia mysle że nie masz się co martwić.Kazda ciąża inna.Mi każdy mowil ze pierwsza ciaza to późno ruchy poczuje a poczułam mega szybko.Co do ruchów to najmocniej czuje jak leżę na plecach.Wczoraj tak mnie kopnęła że aż się przestraszyłam.Jak chodzę stoję siedzę to dużo delikatniej.W nocy jak się obracałam to zlapal mnie skurcz wiezadla.Sory dziewczyny ze tak narzekam dzisiaj.Nikomu nie mówię że kiepsko sie czuje bo każdy odrazu zdziwienie ze jak to w ciazy mozna sie zle czuć..
Stary 2017-05-04, 12:16   #3493
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Marta daj znać co Ci powie ok?Ja mam wizytę dopiero za tydzień.Maz sie drze że po co czytam.Pójdę zapytam to się okaże.Normalnie bym się tym nie przejmowała ale wtedy na ip ten gin mnie przestraszył że szyjka krótka.I mi to ciągle siedzi z tyłu głowy.Czbasia mysle że nie masz się co martwić.Kazda ciąża inna.Mi każdy mowil ze pierwsza ciaza to późno ruchy poczuje a poczułam mega szybko.Co do ruchów to najmocniej czuje jak leżę na plecach.Wczoraj tak mnie kopnęła że aż się przestraszyłam.Jak chodzę stoję siedzę to dużo delikatniej.W nocy jak się obracałam to zlapal mnie skurcz wiezadla.Sory dziewczyny ze tak narzekam dzisiaj.Nikomu nie mówię że kiepsko sie czuje bo każdy odrazu zdziwienie ze jak to w ciazy mozna sie zle czuć..
juka ale się nakręciłam. leżę i obserwuję każde 'wypinanie' małej i coraz bardziej wątpie że to to, w sensie przynajmniej te teraz, bo czasami faktycznie miałam typową gulke. A dzisiaj twardy robi się cały brzuch i ciągnie mi go jakby do góry a jak się wypina mała to czuję gulke i ból w podbrzuszu + natychmiastowa chęć na siku.

Stary 2017-05-04, 12:16   #3494
madzieeek
Wtajemniczenie

czbasia u mnie dziś równiutko 20 tygodni i nie czuję ruchów za bardzo. Od czasu do czasu coś tam się dzieje, ale że to pierwsza ciąża, to nie jestem pewna, czy to ruchy dziecka czy jelit Miałam wizytę tydzień temu, to pani dr powiedziała, że jeszcze spokojnie do miesiąca nawet mogę nic nie czuć. Więc się nie stresuję. Ale chodzę prywatnie i u mnie jest usg za każdym razem i ostatnio sama widziałam, jak się maluch rusza. Teraz 9 maja mam połówkowe, mam nadzieję, że też pokaże swoje akrobacje

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 12:19   #3495
blekitnams
Zadomowienie

Ja też jestem straszna panikara, każdy objaw albo jego brak analizuje i zaraz się martwię.
Samopoczucie dzisiaj ogólnie całkiem niezłe, ale dolegliwości co raz więcej, a to dopiero półmetek, więc boję się co będzie dalej. Strasznie boli mnie lewy półdupek. Czasem mam problem żeby wstać, chodzić, przy każdym ruchu gdzie pracują te mięśnie i kości, czuję przeszywający ból.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
czbasia u mnie dziś równiutko 20 tygodni i nie czuję ruchów za bardzo. Od czasu do czasu coś tam się dzieje, ale że to pierwsza ciąża, to nie jestem pewna, czy to ruchy dziecka czy jelit Miałam wizytę tydzień temu, to pani dr powiedziała, że jeszcze spokojnie do miesiąca nawet mogę nic nie czuć. Więc się nie stresuję. Ale chodzę prywatnie i u mnie jest usg za każdym razem i ostatnio sama widziałam, jak się maluch rusza. Teraz 9 maja mam połówkowe, mam nadzieję, że też pokaże swoje akrobacje
U mnie to samo, 20 t 4 d nie czuję na pewno kopniaków, coś tam się niby nie raz dzieje, ale nie wiem czy to jelita czy ja się czegoś doszukuję. ale lekarz uspokaja, że to wcześnie i jeszcze mogę nie czuć, czytałam też, że jak mam łożysko na przedniej ścianie, to też mogę czuć dopiero kilka tygodni później.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-04, 13:02   #3496
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
juka ale się nakręciłam. leżę i obserwuję każde 'wypinanie' małej i coraz bardziej wątpie że to to, w sensie przynajmniej te teraz, bo czasami faktycznie miałam typową gulke. A dzisiaj twardy robi się cały brzuch i ciągnie mi go jakby do góry a jak się wypina mała to czuję gulke i ból w podbrzuszu + natychmiastowa chęć na siku.

Hmm..Tak do góry jak mówisz to miałam napewno po orgaźmie.I to było inne odczucie.Wtedy właśnie brzuch tak urósł do góry i cały był twardawy.Nie czułabym tego gdybym akurat nie miała ręki na brzuchu.Czasami też jest taki napięty jak mała zejdzie bardzo nisko gdzie mam mało tłuszczuku i wtedy normalnie czuję ją w poprzek.A częściej mam właśnie tą gule.I z tym właśnie pojechałam na ip bo się przestraszyłam.I tą gule już miałam kilka razy,nawet wczoraj leżeliśmy z mężem.I mówię do niego żeby pomacał.I wtedy czuje takie jakby igiełki w brzuchu,cały jest miękki a w miejscu gdzie jest mała jest właśnie ta gula.I za jakiś czas się chowa.Nie zdarzyło się żeby ta gula się pojawiła akurat tam gdzie małej nie ma.Więc byłam pewna że to ona może się akurat obraca bo raz kopie mnie w brzuch a raz w narządy.Ale wczoraj jak poczytałam lipcówki to mnie zbiło z tropu
Stary 2017-05-04, 13:06   #3497
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm..Tak do góry jak mówisz to miałam napewno po orgaźmie.I to było inne odczucie.Wtedy właśnie brzuch tak urósł do góry i cały był twardawy.Nie czułabym tego gdybym akurat nie miała ręki na brzuchu.Czasami też jest taki napięty jak mała zejdzie bardzo nisko gdzie mam mało tłuszczuku i wtedy normalnie czuję ją w poprzek.A częściej mam właśnie tą gule.I z tym właśnie pojechałam na ip bo się przestraszyłam.I tą gule już miałam kilka razy,nawet wczoraj leżeliśmy z mężem.I mówię do niego żeby pomacał.I wtedy czuje takie jakby igiełki w brzuchu,cały jest miękki a w miejscu gdzie jest mała jest właśnie ta gula.I za jakiś czas się chowa.Nie zdarzyło się żeby ta gula się pojawiła akurat tam gdzie małej nie ma.Więc byłam pewna że to ona może się akurat obraca bo raz kopie mnie w brzuch a raz w narządy.Ale wczoraj jak poczytałam lipcówki to mnie zbiło z tropu
O o! Dokładnie tak jak po orgazmie! Tyle że ja czuję jak mi go ciągnie do góry. Chyba się nastraszyłam, ale mozliwe, że będę dzwonić do gina. Czekam na męża, wracamy do domu i będę obserwować razem z nim - będzie macał brzuch, albo wyjdę na wariatkę albo faktycznie zadzwonię.
A te gule w jednym miejscu przy czyk cały brzuch miękki to raczej na pewno wypychanie dzidzi, sama już nie wiem

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-05-04 o 13:08
Stary 2017-05-04, 13:39   #3498
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
O o! Dokładnie tak jak po orgazmie! Tyle że ja czuję jak mi go ciągnie do góry. Chyba się nastraszyłam, ale mozliwe, że będę dzwonić do gina. Czekam na męża, wracamy do domu i będę obserwować razem z nim - będzie macał brzuch, albo wyjdę na wariatkę albo faktycznie zadzwonię.
A te gule w jednym miejscu przy czyk cały brzuch miękki to raczej na pewno wypychanie dzidzi, sama już nie wiem

Ja miałam dzwonić do mojego ale wtedy tamten gin był zdziwiony że w jednym miejscu.A też na początku mu przyszły twardnienia do głowy,z tym że na końcu jak zapytałam co to to powiedział że albo dziecko albo zaparcia,jelita.Ja w ogóle odnoszę wrażenie że mój brzuch twardyAle niby mówił że twardy nie jest.Kurde dla mnie wizyty raz na miesiąc to za rzadko...Skoro mówisz że jutro masz wizytę to może poczekaj.Od dawna to czujesz?
Stary 2017-05-04, 13:55   #3499
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam dzwonić do mojego ale wtedy tamten gin był zdziwiony że w jednym miejscu.A też na początku mu przyszły twardnienia do głowy,z tym że na końcu jak zapytałam co to to powiedział że albo dziecko albo zaparcia,jelita.Ja w ogóle odnoszę wrażenie że mój brzuch twardyAle niby mówił że twardy nie jest.Kurde dla mnie wizyty raz na miesiąc to za rzadko...Skoro mówisz że jutro masz wizytę to może poczekaj.Od dawna to czujesz?
Nie wiem nie zwracałam uwagi na to nigdy, bo wcześniej to było na pewno wypychanie małej- a teraz odczuwam i to i to. A miałam dziś z 4 w ciągu 30 minut, ale teraz już spokój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-04, 14:08   #3500
juka_juka
Wtajemniczenie

No ja dzisiaj guli nie mialam ale mala spokojna więc pewnie dlatego.Ja też aż tak sie nie wsłuchiwałam w objawy do czasu ip.Teraz zwracam uwagę na wszystko aż za bardzo.Głupia ja😒
Stary 2017-05-04, 15:11   #3501
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Cześć Piękne Powiedzcie mi czy tez tak macie czy ja moze coś dziwnego odczuwam? Jak postoje chwile dłużej w kuchni np zrobię szybki obiad to bolą mnie nogi i tak jakby trochę ciągnie mnie brzuch? Co myślicie? Bo ja juz oczywiście sie stresuje...

Mam dokładnie to samo. Nawet dzisiaj do męża mówiłam, że chwilę przy garach postałam i czuję ból nóg, ciągnięcie w podbrzuszu i ból pleców.

Cytat:
Brzuszek masz podobny do mojego. I wiesz co? Wyglądasz super!

Odebrałam opis holtera i nadal jestem w czarnej dup.e. Nikt mi nic nie wyjaśnił. Zarejestrowałam się na wtorek do rodzinnego i idę ze wszystkimi szpitalnymi papierami, niech mi wyjaśni co i jak. Dostałam tylko receptę na tabletki na wysoki puls, ale jeszcze się wstrzymam. Zaliczyłam też wizytę u endokrynologa. Podniosła mi dawkę Euthyroxu i ostrzegła, że czas oczekiwania na następną wizytę może wydłużony. Uderzyłam do rejestracji, a tam pierwszy wolny termina na 5 września. W dupie mają, że ja w ciąży, więc im powiedziałam, niech się walą, bo do 5 września to ja już mogę być po porodzie. I pewnie znowu będę musiała iść prywatnie albo poproszę rodzinnego, żeby doglądał wyników THS.
Poza tym śpiąca chodzę i pewnie zaraz polegnę w sypialni z książką, przeczytam może z 2 strony i usnę.
Jutro mieliśmy jechać z Olą do Karpacza na testy alergiczne i co??? Olka przeziębiona. Już drugi raz przekładam wizytę. Kolejny termin mamy na 23 czerwca.
Stary 2017-05-04, 17:13   #3502
blekitnams
Zadomowienie

Nie chwaliłam się jeszcze brzuszkiem, więc proszę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MONIA_MG_0049-forum.jpg (71,4 KB, 54 załadowań)
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 17:55   #3503
maluchna30
Zadomowienie

Blekitna śliczny brzuszek. 😍

Dziewczyny słyszałyście o Polce w Egipcie, która zginęła w niewyjaśnionych okolicznościach? Dziewczyna mieszkała 14 km ode mnie. Jestem wstrząśnięta jej historią. Świat oszalał. 😞
Stary 2017-05-04, 18:45   #3504
NaamaH6669
Rozeznanie

IMG_1493919883.738935.jpg
A to mój brzuszek w 21 tygodniu

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 18:51   #3505
marttb
Zakorzenienie

ale macie cudne brzuszki

Stary 2017-05-04, 18:56   #3506
czbasia
Zakorzenienie

Cudne brzunie😍😍

Stary 2017-05-04, 20:49   #3507
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej
Muszę się Wam pochwalić, Madryt nam służy, czujemy ruchy, Tż też!!! Ale jest dumny z tego powodu

A dziś było zwiedzanie stadionu i obowiązkowy zakup
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 21:09   #3508
ewelinkaa2401
Przyczajenie

Cudne brzuszki ��

Miałyście juz test obciążenia glukoza?

Ja byłam ostatnio, w poniedziałek idzie do gin z wynikami, ciekawe co powie bo są na granicy.
Glukoza okropna do wypicia, można kupić cytrynowa ale niestety nie było w aptece. I to siedzenie 2 godziny i czekanie na kolejne pobranie, nie cierpię pobierania krwi, była też dziewczyna na badaniach która stwierdziła że woli rodzić niż krew pobierać, to tak jak ja ��
Stary 2017-05-04, 21:49   #3509
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Wróciłam z wycieczki
Na badaniu wszystko prawidłowo mały waży już 512 g
Nie mogłam się odnaleźć w tym szpitalu, tyle budynków, a to tylko szpital ginekologiczny

Kupiłam wanienkę w ikei, poszewki na pościel w dziecięcym sklepie i pościel w lidlu, jest śliczna

Czbasia śliczny brzuszek

Maluchna może spróbuj iść do innej przychodni do endo? Albo napisz skargę do nfzu, bez przesady. Jak ja byłam pierwszy raz to mnie wcisnęły jako ciężarną, chociaż twierdziły, że pierwszy wolny termin jest na listopad. Podczas wizyty dostałam kontrolę na 30 czerwca i nawet nie usłyszałam słowa, że nie ma terminów
Skargę polecam napisać albo postraszyć panie, że to zrobisz i powołaj się na ustawę, która mówi o tym, że kobiety w ciąży mogą czekać na wizytę u specjalisty do 7 dni.
Jaki masz euthyrox? Ja miałam 50 i w weekend podwójną dawkę, a teraz dostałam 88 codziennie.
Co do tej Polki w Egipcie to mam mieszane uczucia, wszystko w tej historii jest bezsensu

Blekitnams
też masz cudny brzuszek

NaamaH6669 kolejna noo

_Schmetterling pozdrów Madryt od nas i odpoczywaj tam zakupy świetne

ewelinkaa2401a jaki miałaś wynik? ja miałam 76-146-126
i ten drugi jest troszkę ponad normę, ale gin powiedziała, że jest ok całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie nie jeść słodyczy

Jeju dziewczyny współczuję wam tych dolegliwości
Ja się czuje super, każdy mówi że pięknie wyglądam, że ciąża mi służy i tak się czuję
Ruchy małego czuję codziennie, czasami nawet to trochę boli, wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu i jak młody walnął to się zdziwił
A dzisiaj na badaniu miał czkawkę
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 22:01   #3510
Asik1604
Zadomowienie

Śliczne brzuszki

My po połówkowym, dziewuszka potwierdzona

Waży 425 gramów, łożysko wysoko na tylnej ścianie, wszystkie narządy na swoim miejscu
I widziałam ją w 4D

U mnie badania i glukoza w poniedziałek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18268367_1312599272109106_2936482764661919735_n.jpg (27,8 KB, 42 załadowań)

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Edytowane przez Asik1604
Czas edycji: 2017-05-04 o 22:03
Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości