|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
AppleGirl przesliczne zabki, gratuluje
smv ja tez uzywam Oral B Advantage i tez polecam
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Smv
Nie miałam żadnych przebarwień, choć tego najbardziej się obawiałam, wtedy nie używałam nawet płynu do płukania ust (ale teraz używam, bo mam już bzika na punkcie zębów ) Jedyne co mi zostało na zębach to osad, ale orto zaraz po zdjęciu aparatu usunęła go.
|
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam zdjęcie przed założeniem i w aparacie (niewyraźne bo komórą, ale jest
) No to się chwalę :
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
natj widzę że identycznie jak mi Tobie wystaje trójka
czy Ty też masz taki wygięty łuk czy to haczyki na wyciągi są u Ciebie przy zamkach na trójkach? Pozdrawiam współcierpiącą z powodu trójki
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i moi znajomi wychodzą zadowoleni polecam I wssspółczuję...Nie myślałam,że coś takiego można w ogóle przechodzić u dentysty.I płacz sobie do woli-ja też mam czasem chwile zwątpienia i beczę,że mam już dość tego żelastwa,ale zawsze potem zbieram się do kupy i myślę-dam radę!!!Ty też dasz!!!Chyba już nic gorszego Cię nie spotka.Nie rezygnuj z aparatu z powodu strachu przed kolejnym wyrywaniem-zależy od zęba,ale przede wszystkim lekarza.Moje usuwanie czwórki też było niefajne,ale dentysta ok!!!A jak poszłam do niego na pierwszą wizytę po założeniu aparatów,to pierwsze co,to zaraz się rzucił oglądać,jak się szparki po tych ząbkach zamykają aaa no i lubię go też za to,że nie robi z siebie wszechwiedzącego pana doktora-stwierdził np,że on jest tylko facetem i na kolorach się nie zna,więc dlatego dał mi za ciemną plombkę(ale wymienił),albo,że jestem bardziej wyedukowana w ortodoncji niż on(pani orto mnie edukuje ,ją też mogę polecić) trzymaj się!!!dasz radę!!!zawsze możesz wpaść do naszego grona,a my Cię wesprzemy,bo ból z powodu zębów nie jest nam obcy.Całuski |
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
odczuwam silne swędzenie, oby to znaczyło ze rana na podniebieniu goi się..
|
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Maricken
a bo ja wiem co to jest takie sobie rogi mam, na dole też są ale w dół. Z tego co wiem to orto zamontował mi jakieś całkiem nowe zameczki które zamówił opakowanie (później zawołał sobie drugiego, położył mi normalny na dziąsle i porównywali) i że są szersze ale węższe czy cokolwiek miał na myśli i właśnie te rogi mają większe niż u normalnych zamków.Może ma to służyć jakoś później do wyciągów albo co? |
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
pokaz fotke
jak wygladaja zielono czerwona gumki pliska )
|
#3489 |
|
Rozeznanie
|
hej
Ja bylam u orto na wizycie to coś mówił o jakiś łańcuszkach że będzie mi następnym razem zakładał. Co z tymi łańcuszkami to jest to co łączy trójki z szóstkami żeby schodziły czy jak?? pozdr kiss
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu coś popierniczyłam!!!!!!!!!!! !!!!!napiszcie jak usunąć tamte kopie postów,bo ja próbuję i nie mam pojęcia co z tym zrobić!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJE Mam nadzieje ze ja tez takie bede miec. A masz jakas plytke retencyjna ?? Na stale czy tylko na noc?? A i najważniejsze pytanie czy zdejmowanie aparatu boli i czy moze zeba uszkodzic??Czy moglabys mi powiedziec kilka slow jak wyglada to sciaganie aparatu??
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
mrufka87, oliwiakp dziękuję bardzo
![]() oliwiakp jeśli masz aparat, to jesteś skazana na proste zęby ![]() Mam aparat retencyjny, przez pierwsze 1,5 m-ca musiałam nosić cały czas (zdejmowałam tylko do jedzenia), kolejne 1,5 m-ca 12h/dobę, później 10h, 8h. Dolne zęby od 3 do 3 i górne 1 mam podklejone drucikiem. Zdejmowanie aparatu nie boli. Najpierw orto odrywa zamki od zębów (to tylko tak strasznie brzmi ) z metalowym szybko poszło, tylko pyk, pyk i już, a porcelanowy pokruszył się i orto musiała spiłować jego resztki z zębów (dlatego na pamiątkę dostałam tylko metalowy ). Następnie zdjemowane są pierścienie, to także nie boli, ale jest nieprzyjemne. Później orto czyści zęby z osadu i resztek kleju (uczucie podobne do mycia zębów szczoteczką elektryczną). Myślę, że ortodonta nie powinien uszkodzić zęba przy tej "operacji", jednak jest to możliwe. I to by było na tyle
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wreszcie dziala stronka normalnie Tz mi naprawił
![]() wstawiam moje zębale ![]() widac na dole ze mam jedna separacje.. mimo wszytsko moje zeby mi sie wcale nie podobają, niby sie postuja jedynka jednak jest jakas wieksza i w ogole krzywa wciąż i nadal;/ beznadzieja
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne masz te ząbki.
A ja ściągam aparat 11 grudnia!
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
kochanico gratulacje
musisz nam koniecznie pokazac efekt Po i jakie mialas zabki przed
|
#3498 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
SMV mamy takie same gumeczki
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam kolejna gwiazde w aparacie
metalowym Ewa Farna
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Gabrysiu to witaj w klubie
![]() jutro bede miala dół zakładany juz kolorki są nawet dla mnie odłozone;D;D POkaz swoje ![]() tu tez dodam inne gwiady z drutkami;] kurcze jak ja sobie zdejme odpicuje sie wymaluje;P i bede sliiczna ![]() a tak w ogole to w tym sezonie zimowym-fiolety i róże krółuja, przeszlam sie po sklpeach a tu wszedzie wystawy w takie kolory zrobione, ubrań pełno, hehe więc nie jestem trendy bo lwansie fioletowe (ciemne) zdjęłam. Nie polecam, są zbyt ciemne.
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Gwen Stefani strasznie lubię
to miło, ze mam cos z nia wspólnego ![]() smv kurcze pewnie, ze będziesz piękna, a napewno juz jesteś , a ząbki to tylko będzie dodatek, ale ja też zawsze podziwiam jak fryzura, makijaż, ładne brwi mogą odmienic człowieka
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
tez Lubie Gwencie
jestem fanka No doubt od 3 klasy podstawowej, więc to troche czasu a slyszałam ze Gwen znów do studia wraca z chlopakami![]() co do Cruisa...tez juz go nie lubie bo jest dziwny naczytalam sie o tych scjentologach i mam o nim takie zdanie ze łe. ale w Top Gun to go lubie;P hihi
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
he he he,widzę że powoli zmieniamy temat
stąd papryka85![]() ![]() wokalista Anthony ma krzywe zęby(u góry przekrzywioną jedynkę,ale dokładnie wszystkiego nie zaobserwowałam )ale u niego w ogóle mi to nie przeszkadza no ale za to gitarzysta-John ma równiutkie basista Flea ma wieeelką przerwę między górnymi jedynkami(wygląda na szczerbatego-dżizys!!!),a perkusista Chad...hmmm-raczej równe ma.Te większe świry preferują najwyraźniej bałagan również w zębach
|
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Siemka Wam Aparatki
Ja nadal nie mam aparatu, ale pewnie bedę miała go albo przed albo po swietach Patrze ze wątek strasznie szybko sie rozwija Niedlugo trzeba bedzie zalozyc cz. III
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki a ja dzis ide zakladac dol po 10
wreszcie sie doczekalam![]() pozdrawiam
|
#3508 |
|
Przyczajenie
|
dawno mnie tu nie było
![]() dzis wizyta.. i moze w końcu założą mi klamrę na jedynce... a jak na razie wstawiam fotkę ![]() straszna poprawa ![]() znajomi byli w szoku ze uśmiecham sie na zdjęciu ![]() a na sylwestra różowe lub niebieskie gumeczki
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Wróciłam od dentysty, ble do tej pory mam znieczulenie na górnej wardze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

(ale teraz używam, bo mam już bzika na punkcie zębów
) Jedyne co mi zostało na zębach to osad, ale orto zaraz po zdjęciu aparatu usunęła go.

no ale za to gitarzysta-John ma równiutkie