Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-01, 13:07   #3481
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

AppleGirl przesliczne zabki, gratuluje

smv ja tez uzywam Oral B Advantage i tez polecam
Stary 2007-12-01, 13:09   #3482
AppleGirl
Rozeznanie

Dziękuję Smv Nie miałam żadnych przebarwień, choć tego najbardziej się obawiałam, wtedy nie używałam nawet płynu do płukania ust (ale teraz używam, bo mam już bzika na punkcie zębów ) Jedyne co mi zostało na zębach to osad, ale orto zaraz po zdjęciu aparatu usunęła go.
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 13:41   #3483
natj
Rozeznanie

Znalazłam zdjęcie przed założeniem i w aparacie (niewyraźne bo komórą, ale jest )
No to się chwalę :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zabki.JPG (3,4 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aparat.JPG (20,3 KB, 112 załadowań)
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 15:07   #3484
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

natj widzę że identycznie jak mi Tobie wystaje trójka czy Ty też masz taki wygięty łuk czy to haczyki na wyciągi są u Ciebie przy zamkach na trójkach? Pozdrawiam współcierpiącą z powodu trójki
Stary 2007-12-01, 15:40   #3485
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Jesteście kochane... bardzo dziekuje za słowa pocieszenia. W ogóle w tym wątku taka sympatyczna atmosfera panuje

Teraz pozostaje mi poszukać w Krakowie innego lekarza do usunięcia reszty zębów. Jeżeli któraś z Was mogłaby kogoś sprawdzonego polecić to prosze o namiar...

Powiem Wam jeszcze, że poszyciu jak już się to skończyło to się popłakałam jak bóbr na fotelu dentystycznym i musialam potem wylecież z gabinetu na klatkę schodową żeby sobie popłakać. Karciłam się za to w myślach ale chyba do tego stopnia nerwy mi popuściły że nie dałam rady. A potem moja mama popłakała sie razem ze mna juz w samochodzie. Bidulka
Oczywiście,że mogę polecić!!!Dr Rafał Szlosek!!!Klinika stomatologiczna Denta Med na ul.Na Zjeździe(vis a vis Placu Bohaterów Getta).Pan po 30,usunął mi 3 zęby.Ósemkę(swoją drogą też myślałam,że trzeba będzie ją usuwać chirurgicznie,bo widać było tylko powierzchnię żującą,nie było jej za co chwycić,krzywo rosła i była schowana za siódemką) usunął mi ot tak pstryk,a zapowiadało się,że różowo nie będzie.Potem usuwał mi jeszcze piątkę i czwórkę u góry.Z obiema się szarpał,bo miałam bardzo stłoczone zęby i długaśne korzenie,ale z czwórką było gorzej.Trwało to jakieś pół godziny-zozchwiał...przerwa...znó w rozchwiał...chwilka przerwy...ale mocował się długo(bez pomocy asystentki-jedną ręką kleszczyki,drugą trzymał mi głowę-silny facet) i w pewnym momencie zaczęłam coraz szybciej oddychać i zaciskać ręce na brzegach fotela,to mówił "spokojnie,spokojnie" .A jak wyciągnął,to zachwycali się z drugim dentystą,że taki ładny ząb.No ale przede wszystkim nigdy na mnie nie nafukał(a chodzę do niego już ponad półtora roku) i pousuwał mi wszystko ładnie w całości,bez komplikacji.Podobno jeden z lepszych dentystów w DM,ma dużo pacjentów,ja odkąd na niego trafiłam nie,chodzę do nikogo innego a i moi znajomi wychodzą zadowoleni polecam

I wssspółczuję...Nie myślałam,że coś takiego można w ogóle przechodzić u dentysty.I płacz sobie do woli-ja też mam czasem chwile zwątpienia i beczę,że mam już dość tego żelastwa,ale zawsze potem zbieram się do kupy i myślę-dam radę!!!Ty też dasz!!!Chyba już nic gorszego Cię nie spotka.Nie rezygnuj z aparatu z powodu strachu przed kolejnym wyrywaniem-zależy od zęba,ale przede wszystkim lekarza.Moje usuwanie czwórki też było niefajne,ale dentysta ok!!!A jak poszłam do niego na pierwszą wizytę po założeniu aparatów,to pierwsze co,to zaraz się rzucił oglądać,jak się szparki po tych ząbkach zamykają aaa no i lubię go też za to,że nie robi z siebie wszechwiedzącego pana doktora-stwierdził np,że on jest tylko facetem i na kolorach się nie zna,więc dlatego dał mi za ciemną plombkę(ale wymienił),albo,że jestem bardziej wyedukowana w ortodoncji niż on(pani orto mnie edukuje,ją też mogę polecić) trzymaj się!!!dasz radę!!!zawsze możesz wpaść do naszego grona,a my Cię wesprzemy,bo ból z powodu zębów nie jest nam obcy.Całuski
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 16:13   #3486
grochZfasola
Raczkowanie

odczuwam silne swędzenie, oby to znaczyło ze rana na podniebieniu goi się..
grochZfasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 16:27   #3487
natj
Rozeznanie

Maricken
a bo ja wiem co to jest takie sobie rogi mam, na dole też są ale w dół. Z tego co wiem to orto zamontował mi jakieś całkiem nowe zameczki które zamówił opakowanie (później zawołał sobie drugiego, położył mi normalny na dziąsle i porównywali) i że są szersze ale węższe czy cokolwiek miał na myśli i właśnie te rogi mają większe niż u normalnych zamków.
Może ma to służyć jakoś później do wyciągów albo co?
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 17:21   #3488
poldzia89
Zadomowienie

pokaz fotke jak wygladaja zielono czerwona gumki pliska )

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 18:48   #3489
kingkong
Rozeznanie

hej Ja bylam u orto na wizycie to coś mówił o jakiś łańcuszkach że będzie mi następnym razem zakładał. Co z tymi łańcuszkami to jest to co łączy trójki z szóstkami żeby schodziły czy jak?? pozdr kiss
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 20:39   #3490
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingkong Pokaż wiadomość
hej Ja bylam u orto na wizycie to coś mówił o jakiś łańcuszkach że będzie mi następnym razem zakładał. Co z tymi łańcuszkami to jest to co łączy trójki z szóstkami żeby schodziły czy jak?? pozdr kiss
Lańcuszki to są takie gumeczki,które ciągną zęby ku sobie.Mogą być zakładane w dowolnym miejscu aparatu-jeśli tylko na dwa sąsiednie zamki,to mają za zadanie zbliżyć je do siebie,jeśli obejmują kilka zamków to mają za zadanie utrzymać połączone zęby blisko siebie.Nazywa się to łańcuszkami,bo to jest taki paseczek gumki z oczkami pośrodku(wygląda jak łańcuszek),od którego orto odcina sobie tyle,ile potrzebuje i zahacza tymi oczkami o zamki.Gdzieś tu są zdjęcia,ale nie mama czasu teraz szukać.Mnie zawsze łańcuszki bardzo ciągną
Stary 2007-12-01, 20:39   #3491
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Łańcuszki to są takie gumeczki,które ciągną zęby ku sobie.Mogą być zakładane w dowolnym miejscu aparatu-jeśli tylko na dwa sąsiednie zamki,to mają za zadanie zbliżyć je do siebie,jeśli obejmują kilka zamków to mają za zadanie utrzymać połączone zęby blisko siebie.Nazywa się to łańcuszkami,bo to jest taki paseczek gumki z oczkami pośrodku(wygląda jak łańcuszek),od którego orto odcina sobie tyle,ile potrzebuje i zahacza tymi oczkami o zamki.Gdzieś tu są zdjęcia,ale nie mama czasu teraz szukać.Mnie zawsze łańcuszki bardzo ciągną
Stary 2007-12-01, 20:41   #3492
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Łańcuszki to są takie gumeczki,które ciągną zęby ku sobie.Mogą być zakładane w dowolnym miejscu aparatu-jeśli tylko na dwa sąsiednie zamki,to mają za zadanie zbliżyć je do siebie,jeśli obejmują kilka zamków to mają za zadanie utrzymać połączone zęby blisko siebie.Nazywa się to łańcuszkami,bo to jest taki paseczek gumki z oczkami pośrodku(wygląda jak łańcuszek),od którego orto odcina sobie tyle,ile potrzebuje i zahacza tymi oczkami o zamki.Gdzieś tu są zdjęcia,ale nie mama czasu teraz szukać.Mnie zawsze łańcuszki bardzo ciągną

jejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu coś popierniczyłam!!!!!!!!!!! !!!!!napiszcie jak usunąć tamte kopie postów,bo ja próbuję i nie mam pojęcia co z tym zrobić!!!!!!!!!!!!!
Stary 2007-12-01, 21:43   #3493
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą załączam zdjęcia moich zębów po zdjęciu aparatu, niestety nie mam fotek 'przed', ale uwierzcie mi na słowo, że krótko mówiąc, wyglądało to tragicznie. Wybaczcie słabą jakość.
Powiem tak MASZ POPROSTU SLICZNE ZABKI I TAKIE ROWNIUTKIE GRATULUJE Mam nadzieje ze ja tez takie bede miec. A masz jakas plytke retencyjna ?? Na stale czy tylko na noc?? A i najważniejsze pytanie czy zdejmowanie aparatu boli i czy moze zeba uszkodzic??
Czy moglabys mi powiedziec kilka slow jak wyglada to sciaganie aparatu??
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 23:44   #3494
AppleGirl
Rozeznanie

mrufka87, oliwiakp dziękuję bardzo

oliwiakp jeśli masz aparat, to jesteś skazana na proste zęby
Mam aparat retencyjny, przez pierwsze 1,5 m-ca musiałam nosić cały czas (zdejmowałam tylko do jedzenia), kolejne 1,5 m-ca 12h/dobę, później 10h, 8h.
Dolne zęby od 3 do 3 i górne 1 mam podklejone drucikiem.
Zdejmowanie aparatu nie boli. Najpierw orto odrywa zamki od zębów (to tylko tak strasznie brzmi ) z metalowym szybko poszło, tylko pyk, pyk i już, a porcelanowy pokruszył się i orto musiała spiłować jego resztki z zębów (dlatego na pamiątkę dostałam tylko metalowy ). Następnie zdjemowane są pierścienie, to także nie boli, ale jest nieprzyjemne. Później orto czyści zęby z osadu i resztek kleju (uczucie podobne do mycia zębów szczoteczką elektryczną). Myślę, że ortodonta nie powinien uszkodzić zęba przy tej "operacji", jednak jest to możliwe.
I to by było na tyle
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 08:49   #3495
smv
Zakorzenienie

a mi wreszcie dziala stronka normalnie Tz mi naprawił
wstawiam moje zębale

widac na dole ze mam jedna separacje..

mimo wszytsko moje zeby mi sie wcale nie podobają, niby sie postuja jedynka jednak jest jakas wieksza i w ogole krzywa wciąż i nadal;/ beznadzieja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 grudzien9.jpg (30,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1grudzien.jpg (29,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1grudzien4.jpg (32,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1grudzien5.jpg (29,2 KB, 73 załadowań)
Stary 2007-12-02, 09:36   #3496
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Sliczne masz te ząbki.

A ja ściągam aparat 11 grudnia!
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 11:03   #3497
smv
Zakorzenienie

kochanico gratulacje
musisz nam koniecznie pokazac efekt Po i jakie mialas zabki przed
Stary 2007-12-02, 11:52   #3498
Gabryysia
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

SMV mamy takie same gumeczki
Gabryysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 14:07   #3499
Isenia
Rozeznanie

Znalazłam kolejna gwiazde w aparacie metalowym Ewa Farna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2589-ewa-o.jpg (104,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ewafarna2ld6.jpg (24,4 KB, 95 załadowań)
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 14:36   #3500
smv
Zakorzenienie

hehe Gabrysiu to witaj w klubie
jutro bede miala dół zakładany juz kolorki są nawet dla mnie odłozone;D;D
POkaz swoje

tu tez dodam inne gwiady z drutkami;]
kurcze jak ja sobie zdejme odpicuje sie wymaluje;P i bede sliiczna

a tak w ogole to w tym sezonie zimowym-fiolety i róże krółuja, przeszlam sie po sklpeach a tu wszedzie wystawy w takie kolory zrobione, ubrań pełno, hehe więc nie jestem trendy bo lwansie fioletowe (ciemne) zdjęłam.
Nie polecam, są zbyt ciemne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gwenbraces1.jpg (67,8 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tom_braces.jpg (20,2 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vanessa_hudgens_young_teen.jpg (103,3 KB, 91 załadowań)
Stary 2007-12-02, 15:15   #3501
dziuniaaa
Zakorzenienie

Fajne aparaty.
Toma Cruise nie trawie, wrrr.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 15:45   #3502
Isenia
Rozeznanie

Gwen Stefani strasznie lubię to miło, ze mam cos z nia wspólnego

smv kurcze pewnie, ze będziesz piękna, a napewno juz jesteś , a ząbki to tylko będzie dodatek, ale ja też zawsze podziwiam jak fryzura, makijaż, ładne brwi mogą odmienic człowieka
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 16:27   #3503
smv
Zakorzenienie

tez Lubie Gwencie jestem fanka No doubt od 3 klasy podstawowej, więc to troche czasu a slyszałam ze Gwen znów do studia wraca z chlopakami

co do Cruisa...tez juz go nie lubie bo jest dziwny naczytalam sie o tych scjentologach i mam o nim takie zdanie ze łe. ale w Top Gun to go lubie;P hihi
Stary 2007-12-02, 19:00   #3504
papryka85
Zakorzenienie

he he he,widzę że powoli zmieniamy temat ja uwielbiam Red Hot Chili Peppers stąd papryka85 wokalista Anthony ma krzywe zęby(u góry przekrzywioną jedynkę,ale dokładnie wszystkiego nie zaobserwowałam)ale u niego w ogóle mi to nie przeszkadza no ale za to gitarzysta-John ma równiutkie basista Flea ma wieeelką przerwę między górnymi jedynkami(wygląda na szczerbatego-dżizys!!!),a perkusista Chad...hmmm-raczej równe ma.Te większe świry preferują najwyraźniej bałagan również w zębach
Stary 2007-12-02, 19:59   #3505
_AsiCza__
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Siemka Wam Aparatki Ja nadal nie mam aparatu, ale pewnie bedę miała go albo przed albo po swietach Patrze ze wątek strasznie szybko sie rozwija Niedlugo trzeba bedzie zalozyc cz. III A tak wogole jakie planujecie kolorki gumek na święta ? ;] Pozdrawiam ;*

pomoz zwierzaczkom - www.toz.pl

Po prostu Aska
_AsiCza__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 20:22   #3506
brzozka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
he he he,widzę że powoli zmieniamy temat ja uwielbiam Red Hot Chili Peppers stąd papryka85 wokalista Anthony ma krzywe zęby(u góry przekrzywioną jedynkę,ale dokładnie wszystkiego nie zaobserwowałam)ale u niego w ogóle mi to nie przeszkadza no ale za to gitarzysta-John ma równiutkie basista Flea ma wieeelką przerwę między górnymi jedynkami(wygląda na szczerbatego-dżizys!!!),a perkusista Chad...hmmm-raczej równe ma.Te większe świry preferują najwyraźniej bałagan również w zębach
Też uwielbiam RHCP,a krzywa jedynka Anthony'ego kręci mnie od dawna ;D
brzozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 07:29   #3507
smv
Zakorzenienie

czesc babeczki a ja dzis ide zakladac dol po 10 wreszcie sie doczekalam
pozdrawiam
Stary 2007-12-03, 12:05   #3508
nennyQ
Przyczajenie

dawno mnie tu nie było
dzis wizyta.. i moze w końcu założą mi klamrę na jedynce...
a jak na razie wstawiam fotkę
straszna poprawa
znajomi byli w szoku ze uśmiecham sie na zdjęciu

a na sylwestra różowe lub niebieskie gumeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8000008.JPG (84,8 KB, 92 załadowań)
nennyQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 13:43   #3509
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą załączam zdjęcia moich zębów po zdjęciu aparatu, niestety nie mam fotek 'przed', ale uwierzcie mi na słowo, że krótko mówiąc, wyglądało to tragicznie. Wybaczcie słabą jakość.
wow ale masz ładne zęby
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 13:50   #3510
Gabryysia
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wróciłam od dentysty, ble do tej pory mam znieczulenie na górnej wardze Nie zrozumiałam tylko jednego, ponieważ dentysta powiedział tak :Podziwiam, że zdecydowałaś się na aparat. W takich przypadkach zęby psują się 2 razy częściej i dwa razy szybciej."
Gabryysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości