|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Palenie w ogóle jest okropne a już w ciąży to w ogóle.
Dziewczyny czy tez tak macie ze jak tylko się obudzicie, otworzycie oczy, zaczniecie inaczej oddychać, o czymś myśleć to wasza dzidzia w brzuszku tez się budzi? Ja czasem się przebudze rano i próbuje dalej spać, ale niestety Benio się rozbryka i nie ma mowy żeby znowu zasnąć. |
|
|
|
#3482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy kto wszedł się krzywił, że czuć papierosy.. Ale nikt jej nic nie powiedział. Myślałam, że położne powinny zwrócić uwagę... W dodatku wilgoć wczoraj i było czuć mokrą popielniczką 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarze wiedzą, że pali. Przy pierwszym obchodzie powiedziała, ale teraz mówi, że tak jak lekarz zabronił tak ona już nie pali. Ordynator mówi, że przecież sam widział, to odpowiedziała, że tylko jednego. 😜 głupia.. A jak chrapie z otwartą buzią i się ślini 😩 Obrzydliwa jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Babochłop .. Zero kobiecości. Dłubie w nosie przy mnie, pierdzi, beka .. Przeklina, mlaska, ciamka.. Chyba jestem przewrażliwiona. 😜😜😜 ale dla mnie kobieta nie powinna się tak zachowywać! 😓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Obrzydliwe... 😨😨 trzymaj się tam, z taką sąsiadką ciężko ale ona już na szczęście na wylocie
![]() Wysłane za pomocą mTalk
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mohnka,
strszne! Ja sie boje, ze na poloznictwie moze mi w brzuchu burczec i bedzie wstyd 😜 za palenie bym ukrocila o glowe. WCytat:
Cytat:
juz puka, ze tam jest. I niech tak bedzie, bo wczoraj byl leniuszkiem po poludniu i mnie nastraszyl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry, moja corka zadecydowala, ze zaczynamy dzisisj dzien o 4... Masakra, poszla teraz na drzemke wiec i ja sprobuje sie kimnac, bo nie wytrwam. Dobrze, ze dzis maz wraca przed 15. Milego dnia wszystkim
Mohnka, jak zwykle wspolczuje wspollokatorki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierdziele jakieś 10 osób przede mną w kolejce na pobranie krwi. Głowy odwracają.... nie wiem czy wytrzymam, głodna jestem
|
|
|
|
#3489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie rozumiem jak można nie przespać nocy 😄 ja czasem mam trudności, żeby zasnąć, ale cała noc śpię jak zabita 😁 czasem ale już bardzo rzadko obudzę się na siku 😊 Ale wczoraj w głowie mi się kręciło rano, potem wieczorem i na wymioty mnie brało, aż zaczynam podejrzewać u siebie zatrucie ciążowe 😧😧 jeszcze przeczytałam, że jak wstaje po nocy i dalej mam spuchniete nogi, ręce to też może świadczyć o tym zatruciu...we wtorek mam wizytę, to powiem lekarzowi, bo do szpitala to chyba nie bardzo... A palenie w ciąży to MASAKRA. mnie sama odrzucilo od papierosów, nie mogłam nawet zapalić, bo słabo mi się robiło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję! Może wejdziesz bez kolejki - nie da się zainterweniować w recepcji? |
|||
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenyyy dziewczyny aż mi się płakać chce tak mi przykro, ze jak przyszłam to cała sofa była zajęta, mężczyźni, matki z dziećmi (kilkulatkami), żaden facet nie ustąpił mi miejsca. Jedna pani jak zobaczyła ze stoję to powiedziała wnukowi żeby ustąpił mi miejsca. To miłe bo z moim spojeniem to masakra. Ale faceci do odstrzelenia w kosmos.
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
A czy teraz przypadkien zgodnie z ta ustawa "za zyciem" kobiety w ciazy nie maja w labo pierwszenstwa? W aptekach i do specjalistow na pewno, ale cos mi sie kojarzy, ze o labo tez czytalam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Podejdz do pierwszej osoby z odsłonięta kurtką i zapytaj czy Cie przepusci. Walcz o swoje!
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeszkadza to oczywiście innym osobom, głównie kobietom - gapić się na mnie i na mój brzuch. Jak to zauważam, to ostentacyjnie patrzę takiej pani głęboko w oczy... |
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Milutku u mnie poranki podobne- najpierw dzwoni budzik meza wiec kot zaczyna miauczec a zaraz potem Grzes kopie, wszyscy jak na komende 😂 co do labu to mnie wczoraj tez nikt nie przepuscil, bylo moze z 5 osob przede mna ale glownie sami starsi, dobrze sie czulam to czekalam ale widzialam ze wisi kartka ze ciezarne sa obslugiwane poza kolejnoscia ale na zasadzie ze co 3 osoby z kolejki moze wejsc uprzywilejowana
za to później w sklepie poszlam na stanowisko miesne i byla jedna babeczka przede mna ale od razu powiedziala sprzedawczyni ze ma mnie oblsuzyc najpierw, bardzo to bylo mile No nic wracam do spania, pozniej Wam napisze jak bylo na ostatnich zajeciach sr i co za upominki dostalismy ![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ustawy za życiem, to w aptece to działa tak - chociaż w mojej najbliższej jakoś mnie nikt nie woła ani nie ma informacji. A u lekarza to chyba chodzi o kolejki do specjalistów - że kobiety w ciąży nie czekają w zwykłej kolejce kilka miesięcy. |
|
|
|
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Milutek biedactwo 😘😘😘 😞 przykro mi, że musiałaś to znosić..
Odnośnie papierosów, to tutaj od paru dni jakaś agentka pali w toalecie ... Nie da się skorzystać fuj!!! Wolę już czuć zapach toitoia w wc niż papierosów w kiblu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam taki burdel w chalupie ze glowa mala. Zycie z dwulatkiem to jakas walka x wiatrakami. Jego zabawki sprzątam z 10 razy dziennie, okno by się przydalo myc codziennie, a odkurzanie minimum dwa razy dziennie. A ja juz nie mam sil. Tak okropnie boli mnie spojenie ze nie jestem wstanie chodzic, s stanąć na jednej nodze to już w ogóle nie wykonalne.
|
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - palenie w ciąży to jedno, a jeszcze wmawianie komuś, że nie trzeba rzucać jest tak idiotyczne, że aż się zastanawiam skąd się biorą tacy głupi ludzie i współczuję dziecku takiej głupiej matki...
Mohnka - co za świnia z tej baby... no wieprz pierwsza klasa!! Ratownik na SR mówił nam, że jak ktoś pali w domu, albo nawet na dworze i potem leci do dziecka je nosić i całować to zwiększa to ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej. |
|
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
talusiax33 mnie też te czkawki denerwują Czuje, że mi się (chyba) spojenie rozchodzi? Czuje takie rozpieranie tam na dole, nie boli, ale jest odczuwalne.
|
|
#3501 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie jem zupe pomidorowa na śniadanie, chwile odpoczne i bede się zbierać na SR. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez CamomileS Czas edycji: 2017-03-24 o 08:56 |
|||||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz skorzystałam z "prawa" na poczcie, ale dopiero po zachęcie starszej pani i pana. W mojej biedronce, w której jestem klientką od 7 lat (mam ją pod domem) żadnej z kasjerek ani ochronie nie przyszło do głowy zwrócić na mnie uwagę - trochę to słabe jest, naprawdę.
A - i jeszcze jedna sprawa - chociaż osobiście do mnie nikt nie wypalił z tekstem "ciąża to nie choroba", ale gdyby tak się zdarzyło, to bym chyba zamordowała. Tj. najpierw zadałabym pytanie, czy wie, co to znaczy? I czy wie, że chociaż ciąża jest stanem fizjologicznym dla organizmu i w tym sensie nie jest chorobą, to jest stanem odmiennym i obciążającym. Mnie ostatnio spojenie już tak mocno nie boli - chyba się organizm przyzwyczaił do ciężaru. Najbardziej chyba pobolewa mnie w nocy przy przekręcaniu się z boku na bok. Uff. Ad. porządków - gdzie w domu trzymacie wiadro i mop? My nie mamy - ale mycie podłogi na kolanach to żadna frajda, chcę kupić sobie obrotowy mop z viledy, ale nie wiem, gdzie podziać wiadro? |
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
Może wstyd się przyznać, ale nie wiem dziewczyny, czy przed ciążą bym ustąpiła miejsca ciężarnej. Chcoiaż starszym zawsze ustępowałam, więc może i tak, ale wcześniej nie byłam świadoma tego jak się można czuć źle w ciąży (robi się słabo, bolące spojenie). Jeśli by podeszła, zapytała czy może wejść przede mną to jak najbardziej, ale żeby sama z siebie to nie wiem
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w domku, po śniadaniu. Jakoś zniosłam to czekanie, nie chciałam się ani prosić ani wpychać na siłe, bo przede mną była taż między innymi dwójka dzieci (ok 6-8 lat) no i generalnie miękka faja jestem. Pielęgniarki non stop kręciły się w okolicy zabiegowego, więc gdyby był tam zwyczaj przepuszczania kobiet w ciąży, to pewnie by zareagowały. Najlepszy był facet, który wszedł, oddał mocz i wyszedł z przychodni. wrócił po ok. 20 min, stwierdził że on tylko coś zapomniał oddać. Wyszedł z zabiegowego z pobraną krwią. Janusz - geniusz! Oczywiście jak się idzie do laboratorium to o czym się zapomina? O pobraniu krwi! to genialne.
Fartuch współczuję Ci, u mnie to samo, chata woła o pomstę do nieba, z synkiem ciężko się bawić, wszystko przez ten ból spojenia. Wole o tym nie myśleć
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka - mop mam składany, więc mieści mi się w szafie w łazience na stojąco obok pralki, a wodę mam w misce i też do szafy wchodzi - na taki mop obrotowy nie miałbym miejsca też
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka - mop mam składany, więc mieści mi się w szafie w łazience na stojąco obok pralki, a wodę mam w misce i też do szafy wchodzi - na taki mop obrotowy nie miałbym miejsca też
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi postów dodało
Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-24 o 09:09 |
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio babka przed mamą do kardiologa się wepchnęła, bo się spieszyła do innego lekarza w Poznaniu i nie ma czasu. Wszyscy się oczywiście zgodzili, a później ją spotkałyśmy na mieście jak sobie spokojnie zakupy robiła
Ludzie potrafią ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
W lato nie ma problemu, a w zime w łazience czekam aż wyschnie i też na balkon.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Dzięki za wiadomość o kwietniówkach! Lubię takie informacje Czekam tylko aż w końcu któraś z nas tu przyniesie takie niusy, chyba padne z podniecenia
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja nie mogłam spać w nocy i włączyłam sobie aplikację na tel dla dzieci i szum samochodu i trochę pomogło ![]() Talusia piękne prześcieradła też muszę kupić,bo mam po jednej sztuce ![]() I u nas za miesiąc będą już porody, masakra czy u którejś jest możliwość porodu w kwietniu?Mohnka, to ona jest w ciąży i pali?! Lekarze nic jej nie mówią? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

strszne! Ja sie boje, ze na poloznictwie moze mi w brzuchu burczec i bedzie wstyd 😜 za palenie bym ukrocila o glowe. W
juz puka, ze tam jest. I niech tak bedzie, bo wczoraj byl leniuszkiem po poludniu i mnie nastraszyl.

o różnych fazach w ciąży słyszałam, ale nie o takiej
i to że masz siłę, bo ja dziś zmieniłam pościel i się zasapałam 
Ludzie potrafią