Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-04, 21:36   #3481
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Co do ciuszkow, ja piore lumpki 2 razy, nowe raz. Zawsze w proszku dzieciowym, wszystko na lewej stronie.

500+ na jedno dziecko, nie czarujmy sie, Panstwo by zbankrutowalo...ale wizja cudowna😍

Ania ta sesja w domu❤ podejrzewam tylko ze ja bede wygladala jak wiedzmin😜

Jestem dzis po szkole rodzenia, ale fajnie bylo😉 polowa dziewczyn byla sama, polowa z partnerami. Wszystkie mamy podobne terminy, trzy nawet maja na ten sam dzien co ja, wiec pewnie sie spotkamy na porodowce😉
Dostalam jakies probki ale jeszcze nie zagladalam co tam jest. Godzina teorii, godzina cwiczen. Bardzo fajne zajecia👍

Pozniej oczywiscie nie wytrzymalam i jeszcze raz wskoczylam do rosska (bo wczorajsze zakupy mi nie wystarczyly). Kupilam chusteczki huggis i 2xbepantheny i drugi plyn hipp. Dorwalam jeszcze ledowe kulki do pokoju za 19,99 😉 sliczne kolorki😍
Wjechalam jeszcze do pracy na kawę i od razu pobralam sobie krew bo we.wtorek hematolog.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 21:40   #3482
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dokładnie takie same wnioski wyciągnęłam jak czytałam regulamin

U nas jest tylko ten problem że mamy pralkę starą jak świat i działają tylko trzy programy na 30,40 i 60 stopni Na 90 nie chodzi, i te wszystkie dziecięce też nie chodzą. Muszę obczaić czy jest dodatkowo samo płukanie, powinno być...
Często też się zatyka i nie odwirowuje wody, przeczyściłam ją dzisiaj octem, niby lśni, ale zobaczymy czy coś to pomoże czy nie

Jakie urocze sówki

Taniej zdecydowanie
Ja za pieluchy bambusowe płaciłam 21 zł za 75x75, i 50 zł za 120x120

Utukłabym to babsko chyba....
I jeszcze perfidnie przyznaje się że nie odbierała bo wiedziała że ze żłobka dzwonią. A jakby się pogorszyło temu dziecku, wylądowałby w szpitalu No ręce opadają....

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ania - piękna ta sesja noworodkowa którą wrzuciłaś Wow!
Nie muszę pisać że najbardziej to mnie ten pies rozczulił
Mnie też się piesio rzucił w oczy i od razu pomyślałam o moich kotelach tylko z nimi współpraca mogłaby być ciężka

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Kurcze zgubilam karte gwarancyjna i fakture za zakup wozka. Tzn. Chyba przez przypadek zostaly wyrzucone 😪 myślicie ze sklep jeszcze raz mi to wyda?

Lepiej teraz na świeżo próbować niż np. Za rok. Karta czy gotówką płaciscie? Lepiej żeby karta to byłoby potwierdzenie.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Co do ciuszkow, ja piore lumpki 2 razy, nowe raz. Zawsze w proszku dzieciowym, wszystko na lewej stronie.

500+ na jedno dziecko, nie czarujmy sie, Panstwo by zbankrutowalo...ale wizja cudowna😍

Ania ta sesja w domu❤ podejrzewam tylko ze ja bede wygladala jak wiedzmin😜

Jestem dzis po szkole rodzenia, ale fajnie bylo😉 polowa dziewczyn byla sama, polowa z partnerami. Wszystkie mamy podobne terminy, trzy nawet maja na ten sam dzien co ja, wiec pewnie sie spotkamy na porodowce😉
Dostalam jakies probki ale jeszcze nie zagladalam co tam jest. Godzina teorii, godzina cwiczen. Bardzo fajne zajecia👍

Pozniej oczywiscie nie wytrzymalam i jeszcze raz wskoczylam do rosska (bo wczorajsze zakupy mi nie wystarczyly). Kupilam chusteczki huggis i 2xbepantheny i drugi plyn hipp. Dorwalam jeszcze ledowe kulki do pokoju za 19,99 😉 sliczne kolorki😍
Wjechalam jeszcze do pracy na kawę i od razu pobralam sobie krew bo we.wtorek hematolog.

Fajne zajęcia. My mamy w sobotę pierwsze. Ciekawa jestem bardzo czy też będą takie fajne

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 22:11   #3483
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Mnie też się piesio rzucił w oczy i od razu pomyślałam o moich kotelach tylko z nimi współpraca mogłaby być ciężka

Lepiej teraz na świeżo próbować niż np. Za rok. Karta czy gotówką płaciscie? Lepiej żeby karta to byłoby potwierdzenie.

Fajne zajęcia. My mamy w sobotę pierwsze. Ciekawa jestem bardzo czy też będą takie fajne

Karta wlasnie na szczescir. Wiec dowod jest 😊 jutro jade do lekarza czyli do miasta(!!!!!) to troche spraw (zakupow) zalatwie i wskocze.do tej hurtowni. Moze od razu materac i wanienke kupie 😊

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 23:01   #3484
marikaxp
Rozeznanie

Mi się marzy sesja noworodkowa, ale w moim mieście u fajnych fotografów to koszt - 500-650 zł za 10 zdjęć. Strasznie drogo :/

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Byłam w tym sklepie z wózkami... sklep po remoncie mnuejszy i połowę, wózków 2 na krzyż z czego 80% to polskiej firmy Skrzat, 10% camarelo, 10% czyli ze 2 sztuki xlander i jakiś tam jeszcze. Powiem wam ze te skrzaty dość fajne, czy słyszała któraś z Was o nich jakieś opinie? Wizualnie nie różnią się od tych markowych, a cenowo nawet 2x tańsze- najtańszy 1067zl więc naprawdę okazja. Babka mowi ze teraz tylko one się sprzedają, poki co reklamacji zadnych nie było. Bebetto wycofali ze swojego sklepu całkiem bo spadł na nie popyt do 0. No ale sama nie wiem, spacerowke dość ciasna i zabudowana.

Później pospacerowałam chwilę z mała i wróciłam do domu padnieta.

A w żłobku dostałam takiego ciśnienia ze myślałam że tam zejdę. Razem z Karolinką wyszedł z sali chłopczyk - z gorącZką i żółtymi śpikami po brodę. Pani mówi do mamusi ze dzwoniła do niej cały dzień ze dziecko ma gorączkę a ona nie odbierala. Jak Pani poszła na salę- mamusia mów i do mnie ze Szymuś juz wczoraj miał gorączkę i całą noc no ale nue miała co z nim dziś zrobic i musiał a ho dac do żłobka no i tak przypuszczala ze beda za nia dzwonić więc nie odbierala. Noż ku.wa, ja dziecko tygodniami w domu trzymam, daje z nadzieją że już choroby minęły a tu takie cuda... tylko czekam kiedy ją cos rozłoży tfu tfu. Ale to jeszcze nic. Wychodzi z sali Bartuś i kaszle tak krtaniowo ze pol żłobka dudni. Mamusia skwitowala ze już od piątku tak kaszle ale nie ma czasu pójść do lekarza. Naprawdę ręce opadają. Siedziałam tam i chcialo mi się płakać, juz dawno nie byłam tak zła. Dlaczego ludzie są tak nieodpowiedzialni? Nie szanują zdrowia i swoich i innych dzieci????
To teraz można sobie wyobrazić co mają z takimi dziećmi opiekunki lub Przedszkolanki. Ja nie raz miałam ochotę zadzwonić na pogotowie albo na policję :/ jeden chłopiec przy mnie dostał drgawek- angina prawie 40° temp. dzwoniłam do matki a ona , że jest w Warszawie i nie odbierze dziecka. Dyrektorka rozkłada ręce a dziecko przychodziło przez cały okres choroby. Dziewczynka z ospą przychodziła , bo matka stwierdziła , że skoro są krosty to już nie zaraża.. często się zastanawiałam po co tym rodzicom potrzebne są dzieci..

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Jak na razie się chyba na to nie zanosi. Ciągle będzie obowiązywać próg. Dziś słyszałam, że aby wyeliminować wyłudzenia od pseudo samotnych matek, do podania trzeba będzie złożyć wyrok o alimenty.
I dobrze. Teraz masa jest takich pseudo samotnych matek. Moja siostra cioteczna np. Ma dziecko z kolesiem z zagranicy dosteje od niego średnio 2tys euro miesiacznie a wszytskie dodatki jej się należą razem z 500+ . Ona nie musi pracować a do przedszkola dziecko ma pierwszenstwo itd.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 23:27   #3485
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Mi się marzy sesja noworodkowa, ale w moim mieście u fajnych fotografów to koszt - 500-650 zł za 10 zdjęć. Strasznie drogo :/

To teraz można sobie wyobrazić co mają z takimi dziećmi opiekunki lub Przedszkolanki. Ja nie raz miałam ochotę zadzwonić na pogotowie albo na policję :/ jeden chłopiec przy mnie dostał drgawek- angina prawie 40° temp. dzwoniłam do matki a ona , że jest w Warszawie i nie odbierze dziecka. Dyrektorka rozkłada ręce a dziecko przychodziło przez cały okres choroby. Dziewczynka z ospą przychodziła , bo matka stwierdziła , że skoro są krosty to już nie zaraża.. często się zastanawiałam po co tym rodzicom potrzebne są dzieci..

I dobrze. Teraz masa jest takich pseudo samotnych matek. Moja siostra cioteczna np. Ma dziecko z kolesiem z zagranicy dosteje od niego średnio 2tys euro miesiacznie a wszytskie dodatki jej się należą razem z 500+ . Ona nie musi pracować a do przedszkola dziecko ma pierwszenstwo itd.

Mnie tez sie marzy sesja noworodkowa. Ale podobaja mi sie zdjecia wlasnie tych przebranych dzieci.

Stary 2017-04-05, 06:26   #3486
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Witajcie z rana. Nie miałam czasu pisać, bo sporo się działo. A to mnie siostra odwiedziła, a to poszliśmy z mężem oglądać łóżeczka, a najgorszym problemem jest dla mnie to że nie śpię w nocy od ponad 2 tyg i dosypiam w dzień. Więc stąd rzadkie pisanie. Jutro wizytuję , w piątek idę na warsztaty Mama wie, w sobotę jest w moim mieście akcja darmowe usg - połączone z warsztatami drugimi - więc idziemy z mężem, troszkę posłuchamy o pielęgnacji noworodków, bo już prawie połowa kwietnia a ja nadal nie mam info ze szkoły rodzenia.

Przepiękna ta sesja noworodkowa http://klisza.net/immb-♥-sesja-noworodkowa-lifestyle/ - zamierzam zrobić właśnie coś takiego swojemu maluszkowi. Tylko pamiętajcie dziewczyny, że jak same będziecie pstrykać maluszkom zdjęcia - to nie używajcie do tego celu żadnej lampy błyskowej - bo są dla takich maluszków bardzo oślepiające. I ja nawet przestrzegam ludzi z aparatami z rodziny przed czymś takim. Ale to pewnie wiecie.

Co do sesji - warto takiego fotografa sprawdzić najpierw - bo nie wiem czy wiecie, ale takie sztuczne podpieranie dziecka na rączkach czy inne wymyślne pozycje są bardzo nie wskazane dla takiego okruszka (późniejszy problem z kręgosłupem). Że interesuję się fotografią troszkę poczytałam o tym jakie błędy robią fotografowie i aż się przeraziłam.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-05 o 06:29
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 07:10   #3487
maajjaa88
Zadomowienie

Pewnie z tym 500+ nie wypali, mogli by dac jakies ograniczenie tym bogatszym. Dla mnie to smieszne masz 1 dziecko i nie dostaniesz masz 2 i zarabiasz kupe kasy to jeszcze panstwo Ci pomaga

Od rana dziwnie sie czuje, jakos mi niedobrze, drgawki mialam. Teraz juz troche lepiej.

Moja mala chyba przekreca se glowka w dol bo tak dziwnie kopniaczki daje, ale zobaczymy na wtorkowej wizycie Wedlug usg III z tamtegi tygodnia dzisiaj zaczynam 30 tydzien! Kiedy to zlecialo? Przeciez dopiero bylam w 4 tygodniu

Tez bym juz poprala ubranka ale narazie nie mam gdzie ich ulozyc, a nie wsadze znowu do reklamowek i do kartonu. W tym tygodniu lub po swietach bedziemy dostawiac jakas szafeczke.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 07:39   #3488
kacperkova
Zadomowienie

Hej

Ja jakoś ostatnio kiepsko się czuję, wczoraj prawie cały dzień na dworze, a w domu nie mam siły sprzątać, dzisiaj chyba moja mama wpadnie i idziemy polazic po sklepach, niby fajnie, ale później znowu będę zmęczona, mój boże jestem gorsza od emerytki.

Pozatym mam wrażenie, że ostatnio słabiej czuję kropka, teraz zjadłam czekoladę, trochę szaleje, może nie mam czasu zwracać uwagi na ruchy w brzuszku i dlatego tak odczuwam.

Przez ostatnie dwa dni piłam kawę i w nocy mnie skurcz w łydce zlapal, dzisiaj już nie pije, może dam jakoś radę.

Muszę się pochwalić, że wczoraj wstawiłam pierwsze pranie dla kropka, w poniedziałek dopiero będę prasować, bo wtedy Kacper będzie u dziadków.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017

Edytowane przez kacperkova
Czas edycji: 2017-04-05 o 07:47
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 07:47   #3489
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Pewnie z tym 500+ nie wypali, mogli by dac jakies ograniczenie tym bogatszym. Dla mnie to smieszne masz 1 dziecko i nie dostaniesz masz 2 i zarabiasz kupe kasy to jeszcze panstwo Ci pomaga

Od rana dziwnie sie czuje, jakos mi niedobrze, drgawki mialam. Teraz juz troche lepiej.

Moja mala chyba przekreca se glowka w dol bo tak dziwnie kopniaczki daje, ale zobaczymy na wtorkowej wizycie Wedlug usg III z tamtegi tygodnia dzisiaj zaczynam 30 tydzien! Kiedy to zlecialo? Przeciez dopiero bylam w 4 tygodniu

Tez bym juz poprala ubranka ale narazie nie mam gdzie ich ulozyc, a nie wsadze znowu do reklamowek i do kartonu. W tym tygodniu lub po swietach bedziemy dostawiac jakas szafeczke.
Maja - my też nie dostaniemy dodatku na 500+ na pierwsze dziecko, tak to już jest. Moim zdaniem też powinno być ograniczenie dla tych najbogatszych.

Mi ciagle jest gorąco potwornie. No i ta bezsenność od 27 tc - jakaś masakra, nie śpię w nocy. Ale jutro lekarz to się podpytam. Już się przyzwyczaiłam do chodzenia jak zombie po domu. Jestem bardzo ciekawa jak tam moje wyniki.

Czas edycji: 2017-04-05 o 07:49
Stary 2017-04-05, 07:52   #3490
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7257815 1]Witajcie z rana. Nie miałam czasu pisać, bo sporo się działo. A to mnie siostra odwiedziła, a to poszliśmy z mężem oglądać łóżeczka, a najgorszym problemem jest dla mnie to że nie śpię w nocy od ponad 2 tyg i dosypiam w dzień. Więc stąd rzadkie pisanie. Jutro wizytuję , w piątek idę na warsztaty Mama wie, w sobotę jest w moim mieście akcja darmowe usg - połączone z warsztatami drugimi - więc idziemy z mężem, troszkę posłuchamy o pielęgnacji noworodków, bo już prawie połowa kwietnia a ja nadal nie mam info ze szkoły rodzenia.

Przepiękna ta sesja noworodkowa http://klisza.net/immb-♥-sesja-noworodkowa-lifestyle/ - zamierzam zrobić właśnie coś takiego swojemu maluszkowi. Tylko pamiętajcie dziewczyny, że jak same będziecie pstrykać maluszkom zdjęcia - to nie używajcie do tego celu żadnej lampy błyskowej - bo są dla takich maluszków bardzo oślepiające. I ja nawet przestrzegam ludzi z aparatami z rodziny przed czymś takim. Ale to pewnie wiecie.

Co do sesji - warto takiego fotografa sprawdzić najpierw - bo nie wiem czy wiecie, ale takie sztuczne podpieranie dziecka na rączkach czy inne wymyślne pozycje są bardzo nie wskazane dla takiego okruszka (późniejszy problem z kręgosłupem). Że interesuję się fotografią troszkę poczytałam o tym jakie błędy robią fotografowie i aż się przeraziłam.[/QUOTE]

zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania :p

Mogę sama zacząć brać jakiś magnez czy lepiej się skontaktować z lekarzem?
w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca :p masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 07:53   #3491
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania :p

w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca :p masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Raczej spotkania mnie nie ominą - bo szkoła jest płatna niestety - 6 spotkań 200 zł. Więc raczej będą tego pilnować. Gdyby była darmowa, to raczej by pomineli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 08:01   #3492
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania

w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejscamasakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Ja biorę magne b 6, pytałam lekarza, to powiedział, że jak chce to mogę brać, od dzisiaj będę brała po 2 tabletki, też mnie skurcz łydki męczył w nocy.

Wizyta dopiero we wtorek, już się nie mogę doczekać.

Powinnam ogarnąć mieszkanie, pogoncie mnie. Moja mama zaraz przyjedzie będzie marudzić, ale tak mi się nie chce.

Chyba w przyszłym tygodniu przytaszcze gondole i maxi cosi z piwnicy, trzeba to wyprać, tylko żeby była ładna pogoda, to na balkonie by sobie na słoneczku schlo.

Wczoraj o tej porze już byliśmy na dworze, a dzisiaj nawet nie mam siły żeby wstać z fotela.

Dobra już nie marudze do boju!

Miłego dzionka ciężarówki ;-)

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017

Edytowane przez kacperkova
Czas edycji: 2017-04-05 o 08:09
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:16   #3493
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z labo i siedze teraz z kawką też mam plan zacząć prać ciuszki, ale najpierw pralka się nam zepsuła, a jak wreszcie wczoraj tata naprawił to dziś leje i znowu muszę to odłożyć aż będzie pogoda

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:16   #3494
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania

w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejscamasakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Myślę że spokojnie możesz brać. Takie standardowe dawki bez konsultacji z lekarzem.

Ja po sniadanku i się zaraz zbieram do koleżanki na rzęsy. Zobaczymy czy wyleze bez problemu.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:19   #3495
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało
Lekarze z taką łatwością przepisują magnez, że myślę że i samemu można śmiało brać

Stary 2017-04-05, 08:41   #3496
maajjaa88
Zadomowienie

Ewelinka mysle, ze smialo mozesz lykac magnez. On nie zaszkodzi.

Migotek a co za problem zadzwonic i dopytac? Co z tego ze szkola platna? Lepiej siedziec i czekac az sami zadzwonia

Ja mam darmowa szkole i nie moge narzekac. Bede miala juz drugie ponad programowe spotkanie, za darmo oczywiscie. Tym razem z lekarzem ginekologiem.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:45   #3497
Konto usunięte

Ja dziś zamówiłam kilka rzeczy z allegro od Justinex. Mam nadzieję że szybko dojdą rzeczy i dam wam znać jaka jakość. Wziełam: termometr do wody, otulacz 90x 90, podkłady na łóżko poporodowe, majtki poporodowe, płyny do prania biel i kolor (nie będzie tego mąż w rękach dźwigał) oraz aspirator do noska, wkłady do aspiratora na zaś oraz pieluchy tetrowe (mam nadzieję że ich jakość jest lepsza od tych w Auchan czy Superpharm).

Kwiecień u nas bardzo zabiegany... za tydzień święta, potem przyjeżdżają teściowie do nas, więc zanim się ogarniemy to będzie już maj.

Jutro wizytuję - ciekawe jak moje wyniki... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

W piątek chyba o 16.30 jadę na warsztaty mama wie, w sobotę jadę z mężem na jakieś prelekcje bezpłatne oraz usg 4D o ile się załapię - bo wiadomo darmowe. Jest w moim mieście jakaś akcja szczęśliwa mama czy jakoś tak.
Stary 2017-04-05, 08:50   #3498
pannaanna_87
Zakorzenienie

Migotek mi będzie robiła wlasnie ta fotograf. Ona jest po kursach fotografii noworodkowej a jej mama jest emerytowana poloznajest z mojego miasta..znam ja wiec nie mam obaw. Jej mame tez znam..szkoda..ze juz nie pracuje ale mozna ja "wynajac" np na opiekę dzieckiem na jakies rodiznnej duzej imprezie itp bo byla jej mama u kuzynki meza. Fajna babka. Nie mam obaw. Nawet moge zadz do niej dodatkowo za oplata jakbym miała jednak problem z kapiela noworodkaa moja przypisana polozna to by bylo za malo

Witam z rana..ciężka noc..co chwile pobudka.. Teraz serek wiejski z pomidorkiem i kawka..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:52   #3499
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Migotek mi będzie robiła wlasnie ta fotograf. Ona jest po kursach fotografii noworodkowej a jej mama jest emerytowana poloznajest z mojego miasta..znam ja wiec nie mam obaw. Jej mame tez znam..szkoda..ze juz nie pracuje ale mozna ja "wynajac" np na opiekę dzieckiem na jakies rodiznnej duzej imprezie itp bo byla jej mama u kuzynki meza. Fajna babka. Nie mam obaw. Nawet moge zadz do niej dodatkowo za oplata jakbym miała jednak problem z kapiela noworodkaa moja przypisana polozna to by bylo za malo

Witam z rana..ciężka noc..co chwile pobudka.. Teraz serek wiejski z pomidorkiem i kawka..

Ja będę sama robić zdjęcia naszemu maluszkowi już się nie mogę doczekać tylko tym razem zrobię przynajmniej dwie kopie by nie stracić zdjęć (padł mi dysk w kompie i straciłam wszystkie zdjęcia z 4 lat).

Czas edycji: 2017-04-05 o 08:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 08:54   #3500
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mysle..ze mozesz brac albo.slow mag albo magne b6

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Kacperkova do mopa 😂

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Paula pochwal się pozniej rzesami

Stary 2017-04-05, 08:56   #3501
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hej Śniło mi się dzisiaj, że byłam na sesji z Anią, a potem Migotek urodziła
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 08:57   #3502
pannaanna_87
Zakorzenienie

Jelonek widzisz..mowilam Ci..ze wcisniesz sie w kiecki

Stary 2017-04-05, 08:59   #3503
monika860902
Zakorzenienie

Hej.
Ale mam podly humor. Bartek byk na przeglądzie moim gratem ( ostatnio nie przeszedł i musial isc do naprawy). Wszystko zostalo naprawione a sie okazalo ze byl jakis stary dziad i ejszcze do 3 rzeczy sie dopier.....i znowu nie przeszedł. Nosz kur.....znowu musimy dac do warsztatu! Te wydatki mnie wykoncza! Gdybym wiedziala ze tyle kasy pojedzie to bym go w cholere sprzedała i kupila nowy. Wrrrrrr.......
No i mamy problem bo ja mam na 16 do lekarza a maz na 14 do pracy.....i kurde ponad 30 km! Teraz musimy cos wykombinowac bez 1 samochodu. Ale jestem w☠☠☠☠......przeciez nie bede kwitla do 22 w bydgoszczy jak musimy jechac razem przed 13 bo musze go zawiezc do pracy. Masakra jakas. Ale mam nerwa.

Stary 2017-04-05, 09:08   #3504
Konto usunięte

Cytat:
Hej Śniło mi się dzisiaj, że byłam na sesji z Anią, a potem Migotek urodziła
Jej... ja to mam koszmary senne potworne. Od kilku dni śni mi się mój były, w zasadzie jego rodzice, że są strasznie chorzy, albo śnią mi się jakieś chore dzieci. Dziś śniło mi się że byłam z mężem w jakimś hotelu, szukałam pokoju dla nas... dali nam brzydki z 4 łożkami - a my prosiliśmy o jedno. Powiedzieli że mogą to zmienić - więc my ok. No a do tego pokoju to droga pod górę w lesie, a ja z wielkiem brzuchem... masakra i do tego pan z hotelu który obsługiwał nas to pan który w realu odpowiadał za nasze przyjęcie weselne (mamy z nim fatalne wspomnienia) - koszmar.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Hej.
Ale mam podly humor. Bartek byk na przeglądzie moim gratem ( ostatnio nie przeszedł i musial isc do naprawy). Wszystko zostalo naprawione a sie okazalo ze byl jakis stary dziad i ejszcze do 3 rzeczy sie dopier.....i znowu nie przeszedł. Nosz kur.....znowu musimy dac do warsztatu! Te wydatki mnie wykoncza! Gdybym wiedziala ze tyle kasy pojedzie to bym go w cholere sprzedała i kupila nowy. Wrrrrrr.......
No i mamy problem bo ja mam na 16 do lekarza a maz na 14 do pracy.....i kurde ponad 30 km! Teraz musimy cos wykombinowac bez 1 samochodu. Ale jestem w☠☠☠☠......przeciez nie bede kwitla do 22 w bydgoszczy jak musimy jechac razem przed 13 bo musze go zawiezc do pracy. Masakra jakas. Ale mam nerwa.

Ale rzeby sprzedać auto które nie ma przeglądu ważnego - i tak musisz auto naprawić niestety... bo ludzie patrzą czy auto nadaje się do jazdy.
Stary 2017-04-05, 09:17   #3505
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dzisiaj zaczęliśmy 30 tc. Teraz to z górki
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 09:21   #3506
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Mysle..ze mozesz brac albo.slow mag albo magne b6
Chyba większość go bierze

Cytat:
Hej.

współczuję.. jednak te auta to faktycznie skarbonka bez dna

Stary 2017-04-05, 09:22   #3507
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj zaczęliśmy 30 tc. Teraz to z górki
Dokładnie aż się wierzyć nie chce że ten czas tak szybko zleciał.
Stary 2017-04-05, 09:30   #3508
starry_eyes
Wtajemniczenie

mówili dziś w radiu o 500+, że rząd chciałby go objąć zasadą "złotówka za złotówkę", czyli że jak ktoś przekroczy próg dochodowy o ileś tam zł to dostałby 500 zł minus kwota, o jaką przekracza kryterium

Stary 2017-04-05, 09:38   #3509
monika860902
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7258295 6]Jej... ja to mam koszmary senne potworne. Od kilku dni śni mi się mój były, w zasadzie jego rodzice, że są strasznie chorzy, albo śnią mi się jakieś chore dzieci. Dziś śniło mi się że byłam z mężem w jakimś hotelu, szukałam pokoju dla nas... dali nam brzydki z 4 łożkami - a my prosiliśmy o jedno. Powiedzieli że mogą to zmienić - więc my ok. No a do tego pokoju to droga pod górę w lesie, a ja z wielkiem brzuchem... masakra i do tego pan z hotelu który obsługiwał nas to pan który w realu odpowiadał za nasze przyjęcie weselne (mamy z nim fatalne wspomnienia) - koszmar.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Ale rzeby sprzedać auto które nie ma przeglądu ważnego - i tak musisz auto naprawić niestety... bo ludzie patrzą czy auto nadaje się do jazdy.[/QUOTE]
Alento mi mowil juz pol roku temu. I bysmy go sprzedali w takim stanie.jaki byl- bysmy powiedzieli co i jak. Zreszta za grosze, ale zeby w niego nie wkladac.
Ale dobra. Przynajmniej bedzie naprawiony i prawie jak nowy 😊 teraz bedzie mozna nim wszedzie smigac 😊

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Chyba większość go bierze

współczuję.. jednak te auta to faktycznie skarbonka bez dna
Nooo......tym bardziej ze mieszkamy na wiosce i wszedzie samochodem. A jie wyobrazam sobie miec tylko 1. Zawsze mielismy prace w 2 kierunkach.
Ale jednak nie jest tak zle. Musze tylko reflektory nowe zamowic i jakas rurke. Myslalam ze jest gorzej. Nic poważnego tylko koles jest czepialski. No ale oczywiscie dobrze- bezpieczenstwo przede wszytskim.

Stary 2017-04-05, 09:38   #3510
Konto usunięte

Pomyśl, że będzie naprawiony i będzie dobrze śmigać u nas przegląd był rok temu chyba, a teraz czeka nas OC i się denerwujemy mocno. A my się cieszymy że mamy wogóle 1 auto i że mąż ma chociaż prawko.

Czas edycji: 2017-04-05 o 09:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości