|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Co do ciuszkow, ja piore lumpki 2 razy, nowe raz. Zawsze w proszku dzieciowym, wszystko na lewej stronie.
500+ na jedno dziecko, nie czarujmy sie, Panstwo by zbankrutowalo...ale wizja cudowna😍 Ania ta sesja w domu❤ podejrzewam tylko ze ja bede wygladala jak wiedzmin😜 Jestem dzis po szkole rodzenia, ale fajnie bylo😉 polowa dziewczyn byla sama, polowa z partnerami. Wszystkie mamy podobne terminy, trzy nawet maja na ten sam dzien co ja, wiec pewnie sie spotkamy na porodowce😉 Dostalam jakies probki ale jeszcze nie zagladalam co tam jest. Godzina teorii, godzina cwiczen. Bardzo fajne zajecia👍 Pozniej oczywiscie nie wytrzymalam i jeszcze raz wskoczylam do rosska (bo wczorajsze zakupy mi nie wystarczyly). Kupilam chusteczki huggis i 2xbepantheny i drugi plyn hipp. Dorwalam jeszcze ledowe kulki do pokoju za 19,99 😉 sliczne kolorki😍 Wjechalam jeszcze do pracy na kawę i od razu pobralam sobie krew bo we.wtorek hematolog. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3484 | ||
Rozeznanie
|
Mi się marzy sesja noworodkowa, ale w moim mieście u fajnych fotografów to koszt - 500-650 zł za 10 zdjęć. Strasznie drogo :/
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3486 |
Konto usunięte
|
Witajcie z rana. Nie miałam czasu pisać, bo sporo się działo. A to mnie siostra odwiedziła, a to poszliśmy z mężem oglądać łóżeczka, a najgorszym problemem jest dla mnie to że nie śpię w nocy od ponad 2 tyg i dosypiam w dzień. Więc stąd rzadkie pisanie. Jutro wizytuję
![]() Przepiękna ta sesja noworodkowa http://klisza.net/immb-âĽ-sesja-noworodkowa-lifestyle/ - zamierzam zrobić właśnie coś takiego swojemu maluszkowi. Tylko pamiętajcie dziewczyny, że jak same będziecie pstrykać maluszkom zdjęcia - to nie używajcie do tego celu żadnej lampy błyskowej - bo są dla takich maluszków bardzo oślepiające. I ja nawet przestrzegam ludzi z aparatami z rodziny przed czymś takim. Ale to pewnie wiecie. Co do sesji - warto takiego fotografa sprawdzić najpierw - bo nie wiem czy wiecie, ale takie sztuczne podpieranie dziecka na rączkach czy inne wymyślne pozycje są bardzo nie wskazane dla takiego okruszka (późniejszy problem z kręgosłupem). Że interesuję się fotografią troszkę poczytałam o tym jakie błędy robią fotografowie i aż się przeraziłam. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-05 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Pewnie z tym 500+ nie wypali, mogli by dac jakies ograniczenie tym bogatszym. Dla mnie to smieszne masz 1 dziecko i nie dostaniesz masz 2 i zarabiasz kupe kasy to jeszcze panstwo Ci pomaga
![]() Od rana dziwnie sie czuje, jakos mi niedobrze, drgawki mialam. Teraz juz troche lepiej. Moja mala chyba przekreca se glowka w dol bo tak dziwnie kopniaczki daje, ale zobaczymy na wtorkowej wizycie ![]() ![]() ![]() Tez bym juz poprala ubranka ale narazie nie mam gdzie ich ulozyc, a nie wsadze znowu do reklamowek i do kartonu. W tym tygodniu lub po swietach bedziemy dostawiac jakas szafeczke. |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja jakoś ostatnio kiepsko się czuję, wczoraj prawie cały dzień na dworze, a w domu nie mam siły sprzątać, dzisiaj chyba moja mama wpadnie i idziemy polazic po sklepach, niby fajnie, ale później znowu będę zmęczona, mój boże jestem gorsza od emerytki. Pozatym mam wrażenie, że ostatnio słabiej czuję kropka, teraz zjadłam czekoladę, trochę szaleje, może nie mam czasu zwracać uwagi na ruchy w brzuszku i dlatego tak odczuwam. Przez ostatnie dwa dni piłam kawę i w nocy mnie skurcz w łydce zlapal, dzisiaj już nie pije, może dam jakoś radę. Muszę się pochwalić, że wczoraj wstawiłam pierwsze pranie dla kropka, w poniedziałek dopiero będę prasować, bo wtedy Kacper będzie u dziadków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 ![]() Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-04-05 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi ciagle jest gorąco potwornie. No i ta bezsenność od 27 tc - jakaś masakra, nie śpię w nocy. Ale jutro lekarz to się podpytam. Już się przyzwyczaiłam do chodzenia jak zombie po domu. Jestem bardzo ciekawa jak tam moje wyniki. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-05 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7257815 1]Witajcie z rana. Nie miałam czasu pisać, bo sporo się działo. A to mnie siostra odwiedziła, a to poszliśmy z mężem oglądać łóżeczka, a najgorszym problemem jest dla mnie to że nie śpię w nocy od ponad 2 tyg i dosypiam w dzień. Więc stąd rzadkie pisanie. Jutro wizytuję
![]() Przepiękna ta sesja noworodkowa http://klisza.net/immb-âĽ-sesja-noworodkowa-lifestyle/ - zamierzam zrobić właśnie coś takiego swojemu maluszkowi. Tylko pamiętajcie dziewczyny, że jak same będziecie pstrykać maluszkom zdjęcia - to nie używajcie do tego celu żadnej lampy błyskowej - bo są dla takich maluszków bardzo oślepiające. I ja nawet przestrzegam ludzi z aparatami z rodziny przed czymś takim. Ale to pewnie wiecie. Co do sesji - warto takiego fotografa sprawdzić najpierw - bo nie wiem czy wiecie, ale takie sztuczne podpieranie dziecka na rączkach czy inne wymyślne pozycje są bardzo nie wskazane dla takiego okruszka (późniejszy problem z kręgosłupem). Że interesuję się fotografią troszkę poczytałam o tym jakie błędy robią fotografowie i aż się przeraziłam.[/QUOTE] zadzwoń sobie do tej szkoły, ja też czekałam na telefon i w ten sposób ominęły mnie trzy spotkania :p Mogę sama zacząć brać jakiś magnez czy lepiej się skontaktować z lekarzem? w nocy łapały mnie takie skurcze, że nawet nie wiedziałam że w nogach mam takie miejsca :p masakra, nigdy tak nie miałam że jeden puszczał jak się wygodnie ułożyłam a od razu w drugim miejscu coś łapało |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizyta dopiero we wtorek, już się nie mogę doczekać. Powinnam ogarnąć mieszkanie, pogoncie mnie. Moja mama zaraz przyjedzie będzie marudzić, ale tak mi się nie chce. Chyba w przyszłym tygodniu przytaszcze gondole i maxi cosi z piwnicy, trzeba to wyprać, tylko żeby była ładna pogoda, to na balkonie by sobie na słoneczku schlo. Wczoraj o tej porze już byliśmy na dworze, a dzisiaj nawet nie mam siły żeby wstać z fotela. Dobra już nie marudze do boju! Miłego dzionka ciężarówki ;-)
Mamusia kwietniowa 2015 i Mamusia majowa 2017 ![]() Książki: 6 /2017 Edytowane przez kacperkova Czas edycji: 2017-04-05 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie wróciłam z labo i siedze teraz z kawką ![]()
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po sniadanku i się zaraz zbieram do koleżanki na rzęsy. Zobaczymy czy wyleze bez problemu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
Ewelinka mysle, ze smialo mozesz lykac magnez. On nie zaszkodzi.
Migotek a co za problem zadzwonic i dopytac? Co z tego ze szkola platna? Lepiej siedziec i czekac az sami zadzwonia ![]() Ja mam darmowa szkole i nie moge narzekac. Bede miala juz drugie ponad programowe spotkanie, za darmo oczywiscie. Tym razem z lekarzem ginekologiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Konto usunięte
|
Ja dziś zamówiłam kilka rzeczy z allegro od Justinex. Mam nadzieję że szybko dojdą rzeczy i dam wam znać jaka jakość. Wziełam: termometr do wody, otulacz 90x 90, podkłady na łóżko poporodowe, majtki poporodowe, płyny do prania biel i kolor (nie będzie tego mąż w rękach dźwigał) oraz aspirator do noska, wkłady do aspiratora na zaś oraz pieluchy tetrowe (mam nadzieję że ich jakość jest lepsza od tych w Auchan czy Superpharm).
Kwiecień u nas bardzo zabiegany... za tydzień święta, potem przyjeżdżają teściowie do nas, więc zanim się ogarniemy to będzie już maj. Jutro wizytuję - ciekawe jak moje wyniki... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. W piątek chyba o 16.30 jadę na warsztaty mama wie, w sobotę jadę z mężem na jakieś prelekcje bezpłatne oraz usg 4D o ile się załapię - bo wiadomo darmowe. Jest w moim mieście jakaś akcja szczęśliwa mama czy jakoś tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Migotek mi będzie robiła wlasnie ta fotograf. Ona jest po kursach fotografii noworodkowej a jej mama jest emerytowana polozna
![]() ![]() Witam z rana..ciężka noc..co chwile pobudka.. Teraz serek wiejski z pomidorkiem i kawka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-05 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Mysle..ze mozesz brac albo.slow mag albo magne b6
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Kacperkova do mopa 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Paula pochwal się pozniej rzesami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Jelonek widzisz..mowilam Ci..ze wcisniesz sie w kiecki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale mam podly humor. Bartek byk na przeglądzie moim gratem ( ostatnio nie przeszedł i musial isc do naprawy). Wszystko zostalo naprawione a sie okazalo ze byl jakis stary dziad i ejszcze do 3 rzeczy sie dopier.....i znowu nie przeszedł. Nosz kur.....znowu musimy dac do warsztatu! Te wydatki mnie wykoncza! Gdybym wiedziala ze tyle kasy pojedzie to bym go w cholere sprzedała i kupila nowy. Wrrrrrr....... No i mamy problem bo ja mam na 16 do lekarza a maz na 14 do pracy.....i kurde ponad 30 km! Teraz musimy cos wykombinowac bez 1 samochodu. Ale jestem w☠☠☠☠......przeciez nie bede kwitla do 22 w bydgoszczy jak musimy jechac razem przed 13 bo musze go zawiezc do pracy. Masakra jakas. Ale mam nerwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3504 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęliśmy 30 tc. Teraz to z górki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Wtajemniczenie
|
Chyba większość go bierze
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
mówili dziś w radiu o 500+, że rząd chciałby go objąć zasadą "złotówka za złotówkę", czyli że jak ktoś przekroczy próg dochodowy o ileś tam zł to dostałby 500 zł minus kwota, o jaką przekracza kryterium
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7258295 6]Jej... ja to mam koszmary senne potworne. Od kilku dni śni mi się mój były, w zasadzie jego rodzice, że są strasznie chorzy, albo śnią mi się jakieś chore dzieci. Dziś śniło mi się że byłam z mężem w jakimś hotelu, szukałam pokoju dla nas... dali nam brzydki z 4 łożkami - a my prosiliśmy o jedno. Powiedzieli że mogą to zmienić - więc my ok. No a do tego pokoju to droga pod górę w lesie, a ja z wielkiem brzuchem... masakra i do tego pan z hotelu który obsługiwał nas to pan który w realu odpowiadał za nasze przyjęcie weselne (mamy z nim fatalne wspomnienia) - koszmar.
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ale rzeby sprzedać auto które nie ma przeglądu ważnego - i tak musisz auto naprawić niestety... bo ludzie patrzą czy auto nadaje się do jazdy.[/QUOTE] Alento mi mowil juz pol roku temu. I bysmy go sprzedali w takim stanie.jaki byl- bysmy powiedzieli co i jak. Zreszta za grosze, ale zeby w niego nie wkladac. Ale dobra. Przynajmniej bedzie naprawiony i prawie jak nowy 😊 teraz bedzie mozna nim wszedzie smigac 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Ale jednak nie jest tak zle. Musze tylko reflektory nowe zamowic i jakas rurke. Myslalam ze jest gorzej. Nic poważnego tylko koles jest czepialski. No ale oczywiscie dobrze- bezpieczenstwo przede wszytskim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3510 |
Konto usunięte
|
Pomyśl, że będzie naprawiony i będzie dobrze śmigać
![]() ![]() Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-05 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.