Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-16, 07:28   #3481
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Płatku chyba u was to też zęby. Pewnie jesteś wykończona
A Mati chce siedzieć w wózku na spacerze? Ja mam ostatnio znowu problem bo Julka non-stop piszczy. Już nie mówie nawet o robieniu zakupów razem.
Joasiu góra 30min. w porywach do 40min. tak jakby siedział to chętnie bym z nim chodziła na dłuższe spacery , ale nieść takiego klocka i pchać wózek to pewnie sama wiesz, że nie jest lekko. Jak idziemy z tż to on go niesie więc te spacery są dłuższe. Mati tak wrzeszczy w wózku jakby go ze skóry obdzierali .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 07:37   #3482
ch_aga
Zadomowienie

U nas Muszek ładnie siedzi na spacerach. Są momenty, że zapłacze ale wtedy wyjmuję go dosłownie na minutkę i odkładam spowrotem i jak nie śpi to nawet z godzinkę możemy tak chodzić. No a jak śpi, to jak napisałam wcześniej, nawet trzy godziny
I u nas zapowiada się ładny dzień, słoneczko świeci, chmurek brak Tylko że dzisiejszy spacerek będzie krótszy, bo mężyk z kuzynem remontują mieszkanie i muszę im obiad ugotować Muszę kupić coś na ten obiad.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 07:50   #3483
agika11
Zadomowienie

ja chcę na spacer z moim Czupurkiem
Stary 2006-11-16, 09:10   #3484
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku witam w klubie Pati też od 23 z nami w łóżku obudziła się z wielkim płaczem i jak stałam i ją głakałam w łóżeczku to było ok ale jak przestawałam to od razu płacz. Tym razem chyba górne jedynki jej dokuczają zobaczymy dzisiejszą nocke pocieszenie takie że mamy dziś łóżko tylko dla siebie

Alien rozstrzelać tylko takich lekarzy co stawiają takie diagnozy

U nas całe szczęscie tatuś bawi się z Pati i ona jak go widzi to odrazu się cieszy tylko to też raczej weekendy mają dla siebie bo ma wszystkie wolne a w tygodniu to różnie wraca a czasem jedzie na dwa trzy dni i wtedy bawimy się same
A na spacerku to Pati zawsze siedzi w wózku nigdy nie płacze nawet jak chodzimy bardzo długo to jest bardzo grzeczna
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 09:20   #3485
As'Ja
Przyczajenie

GG do As'Ja

Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale staram sie śledzić losy wątku i oglądać wszystkie nasze śliczności.
Niestety z czasem na pisanie już jest bardziej krucho, bo ledwie zdążę przeczytać już muszę się zajać czymś innym.

teraz troche zaległości (straszliwych - pewnie już nawet nie pamietacie, że o tym było ):
Meme - jako kobiety, kt. urodziły dziecko po 01.01.2006, ale wróciły już do pracy nie mamy co liczyć na dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego, nalezy sie on tylko tym, kt. nie wykorzystały tego urlopu do końca - tak przynajmniej wynika z projektu ustawy, choć zapis jest bardzo nielogiczny.
Jeśli chodzi o magnez - to ja w ciązy brałam "slow mag" z B6 - wchłania sie w jelitach i nie powoduje zgagi jak niektóre inne preparaty.
Kasiulko - mój Miśko też b. długo ząbkuje - i z każdym zębem jest coraz gorzej, ostatni szedł ponad miesiac zanim zaczął sie obajwiać oczom moim.
Viburcol jest dobry - na noc, żeby dziecko spało - bo to rumianek głównie.
I żele na dziasła spróbuj - ja stosowałam dentinox (aptekarka mi poleciła), i jeszcze taki żel z firmy GlaxoS...-to od siostry wziełam na spróbowanie - i też łagodzi.
Dzis w nocy znów musiałam smarować, bo mój gwiazdor od 2.20 do 4.15 miał bolesne ząbkowanie połaczone z czymś kolkowym (dziadek dał mu wczoraj kapuśniaczku na spróbunek ). Pierwszy raz mnie to spotkało i wpółczuję wszystkim tym, kt. mają taką jazdę co noc. Do tej pory, Miśko po nocnym przebudzeniu zasypiał przy cycu, bezgłośnie i szybciutko.
Także pospałąm dziś 3 godz. bez przerw + godzina z przrwami, bo od 5.20 zwyczajowo na nózkach jestem.
A jeszcze dzis podróż daleka przed nami. Mam nadzieje, że nie zasnę za kierownicą...
Miejcie sie dobrze!!
As'Ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 10:05   #3486
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Kociulek ja bym nie wytrzymała do końca ciąży żeby nie wiedzieć co będzie by mnie ciekawość zjadła
Ja i tak byłam w siódmym niebie, że maleńka istotka rośnie w moim brzuszku. Nie było to dla nas istotne czy jest to chlopiec czy dziewczynka, bo jedno czy drugie bezgranicznie byśmy kochali Ale ja i tak czułam ze jest to chłpiec Poza tym Aduś nie trzymal nas długo w niepewności, bo urodził sie prawie 3 tygodnie przed terminem Dziewczynę, która leżała ze mna na sali, lekarz do samego końca przekonywał,ze bedzie miała synka, a urodziła sie dziewczynka

Aż ciarki przechodzą jak sie slysz czy wyczyniaja niektórzy lekarze. Krew mnie zalewa jak słyszę takie historie jak np. Amelki we wczorajszych interwencjach. To przykre.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 10:24   #3487
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kociulek u nas też nie była istotna płeć bo jak był by chłopczyk to tak samo byśmy się cieszyli ale ja naprawde bym nie wytrzymala do porodu z ciekawości a u nas Pati znowu prawie dwa tygodnie po terminie się urodziła tak jej dobrze w brzuszku było

U nas sukces pełną parą Pati właśnie usneła w 5 minut leżąc na łóżku a jak wstanie to lecimy na spacerek bo dziś u nas piękna pogoda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-16, 15:21   #3488
ch_aga
Zadomowienie

My byliśmy na spacerku 4 godziny, z czego 3 przespane
Pozdrawiam
Stary 2006-11-16, 16:38   #3489
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Alien, cieszę się, że wszystko jest już dobrze . A takich lekarzy to normalnie pozbawić zawodu , szkoda tylko Twoich niepotrzebnych nerwów .

Byłysmy dziś na spacerku tylko dwie godzinki, bo staram się żeby Natalka spała w łóżeczku, a nie w wózku. Wyszłysmy zaraz po obiadku po 12-tej, a wróciłysmy koło pół do trzeciej. Cały czas starałam się zabawiać Lulę, mówić do Niej i zainteresować Ją czymkolwiek. Wróciłysmy do domku i spała ładnie półtorej godzinki , a nie jak wczesniej pół godziny i po spaniu .

A propo, dziewczyny czy zakupiłyscie sobie bransoletki wizażowe ?
Ja tak, i będę ją nosić, fajnie jak kiedyś spotkam inne wizażanki, bedzie wiadomo, że to swój
Przepraszam za off topic

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 17:30   #3490
agika11
Zadomowienie

KAmilek poszedł spać przed 18. Dziś go dziadek odebrał o 15 więc nie miał popołudniowej drzemki. Normalnie ja go karmiłam na krzesełku, a on prawie śpiąc otwierał buźke i jadł. Śmiesznie to wyglądało Teraz zastanawiam się czy go budzić, bo on pewnie się na noc już ułożył - brzuszek pełny
My to chyba powinnyśmy założyć wątek żon opuszczonych wieczorami przez TŻ. Mój dziś zaczął dodatkową robotę i będzie wracał około 22-23. Dodatkowo całą sobotę i całą niedzielę. I tak przez 3 -5 tygodni. Normalnie porażka, ale siedzę cicho, bo jak wam pisałam jesteśmy bez grosza, a święta idą.
Aha - wypatrzyłam, że KAmilkowi przebił się 4 ząbek . POszło bez większego bólu na szczęście, bo jak czytam jak niektóre maluszki cierpią to mi ciarki przechodzą . NAjgorzej było z pierwszymi. Ma już 2 dolne jedyneczki i dwie górne dwójeczki - szpara chyba pozostawiona, by mógł buzię dobrze zamykać jak mu podajemy leki albo witaminy
COś nie mam dziś powera - amuszę zrobić lunche na jutro do pracy, 2 przekąski i kolację dla męża na jutro do drugiej roboty, ogarnąć chałupę, bo syf nieziemski Nie wspomnę o prasowaniu - ale chyba sobie odpuszczę. A jedyne co mi się chce to spać.
Stary 2006-11-16, 17:36   #3491
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
A propo, dziewczyny czy zakupiłyscie sobie bransoletki wizażowe ?
Ja tak, i będę ją nosić, fajnie jak kiedyś spotkam inne wizażanki, bedzie wiadomo, że to swój
Przepraszam za off topic
Kostko a mozna jeszcze kupic bronsoletki ??
Ile one kosztują ?
Ja na początku sledziłam tamten wątek ale potem zaczeły sie zmiany i juz sie pogubiłam a ostatnio tam nie zaglądałam.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-16, 18:15   #3492
kasiulka
Zakorzenienie

o so chozi z tymi bransoletkami?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 19:07   #3493
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
o so chozi z tymi bransoletkami?
Kasiulka
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...120875&page=33

A tak w skrócie, dziewczyny na Wizazu zamawiają bronsoletki z napisem "wizażanka" i ma to być taki znak rozpoznawczy.

Stary 2006-11-16, 19:32   #3494
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Kasiulka
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...120875&page=33

A tak w skrócie, dziewczyny na Wizazu zamawiają bronsoletki z napisem "wizażanka" i ma to być taki znak rozpoznawczy.
ee to ja chyba nie chce, nie nosze biżuterii

jestem tak wymęczona ze ledwo na oczy widze, zreszta czerwone mam jak królik, łeb mnie boli od rana i nawet wziełam apap ale nie pomógł. . Chyba pojde zaraz spać , jutro znowu od rana kieracik - Oliwka do rodziców-szybko do pracy-szybko z powrotem-zabawa z Oliwką- do sklepu-obiad dla Oliwki-obiad dla nas-zabawa z Oliwką-pranie-zabawa z Oliwką-sprzątanie bo piątek-zabawa z Oliwką-sterta prasowania-zabawa z Oliwką, itp itd
Normalnie matki powinny medale dostawać
mam moje zdjecia z dziecinstwa ale juz nie mam siły - jutro Wam pokaże, małż twierdzi ze cos tam oliwka ze mnie ma, ale za bardzo nie potrafił określić co

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 19:36   #3495
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Jestem kompletnie padnięta a jeszcze musze się pouczyć
Chaga podziwiam 4h na spacerze u nas to się nie zdarza. Dzisiaj było nieźle bo Julia wytrzymała 1,5h.
Agika jeśli chodzi o wątek żon opuszczonych wieczorami przez TŻ to ja się chętnie pisze chociaż mój akurat dzisiaj siedzi w domu
Julce zmienił się rozkaład dnia i śpi teraz jeden raz 1,5-2h. Może tak zostać.
Byliśmy dziś na urodzinach teściowej. Nie będe o tym pisać żeby kolejny raz się nie wkurzać

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 19:38   #3496
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
mam moje zdjecia z dziecinstwa ale juz nie mam siły - jutro Wam pokaże, małż twierdzi ze cos tam oliwka ze mnie ma, ale za bardzo nie potrafił określić co
Kasiulka w sumie to nawet nazwiska nie ma dobra spadam do roboty bo gadam głupoty

Stary 2006-11-16, 19:38   #3497
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko śmiesznie z tymi ząbkami u Kamilka . Mati ma dwie na dole i jedną na górze i idzie następna już widzę, ale jeszcze sie nie przebiła . Ciężko było jak szły równocześnie dolne straszny płacz.

Myslałam o bransoletce, ale fioletowa mi się nie widzi wolałabym czarną albo białą z tego co pamietam to kosztowły jakieś 11zł. z przesyłką.

Kurcze mamy zepsutą klawiaturę nie zawsze mi działa chyba przez to że pozwalam Matiemu w nią stukać .
Stary 2006-11-16, 20:51   #3498
agika11
Zadomowienie

Właśnie małż wrócił i mówię mu o zębie KAmila, że jedynek nie ma a dwójki górne są. I tak się zastanawiamy, czy to czasem nie jedynki są tylko, że młody ma taką przerwę między zębami
KAsiulek u nas dzień podobnie jak u ciebie - ciągle pośpiech. Pobudka 5 rano - małż szykuje śniadanie , ja szykuję siebie. Jemy śniadanie i wtedy przeważnie KAmil się budzi, mąż szykuje siebie, ja szykuję KAmila....żłobek, praca, praca, praca, żłobek (gonitwa, żeby przebić się przez miasto i zdążyć go odebrać), wspólnie szykujemy obiad - KAmil w tym czasie siedzi na krzesełku i gada z nami, karmienie KAmilka, karmienie (samodzielne) nas, zabawa z KAmilkiem, szykowanie sałatek i przekąsek na dzień następny, zabawa z KAmilkiem, kąpiel, KAmil idzie spać, kąpiel moja, idę spać padnięta. Nie wspominam o zakupach, sprzątani, prasowaniu itp. Dodatkowo w poniedziałki i środy aerobik, wtorki i piątki - lekcje włoskiego. I tak jeszcze jakieś 35 lat i w końcu emerytura I tym optymistycznym akcentem kończę dzisiejsze postowanie. Idę suszyć głowę.
Stary 2006-11-16, 21:18   #3499
Odett
Przyczajenie

Hej laseczki !!!

Wiem, że obiecałam pisać dużo i często, ale mały daje mi ognia... idą mu na raz 4 zęby z góry, więc wyje prawie cały dzień. Nocki tez są okropne, choć od wczoraj podaje mu czopki uspokajające homeopatyczne viburcol n. Troszkę po nich lepiej, ale i tak się budzi średnio 4-7 razy w nocy.

Dopiero jak uśnie mam chwilkę, żeby posiedzieć, więc staram się was podczytywać i być na bieżąco

Normalnie nie mam już sił... niech te zęby się wyżynają, bo zwariuje

A poza tym to postanowiliśmy zmienić meble u nas w pokoju. Mamy takie 12 letnie. nie są zniszczone, ale na naszą trójkę już mało funkcjonalne. Potrzebujemy praktycznie dużej szafy i jakiejś komody...mysle, że to wystarczy.... Więc teraz zabieramy się za oglądanie i planowanie.... na święta bedą już nowe ta myśl pociesza mnie i podtrzymuje przy zdrowych zmysłach przy wyciu Marcelka.... kocham go bardzo, ale mam juz dość....

Przesyłam buziaki gorące.
papapa
Odett jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-17, 06:48   #3500
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Odett domyślam jak Ci jest ciężko.

My też mamy znowu ciężką noc za sobą . Mati tak się strasznie rozpłakał, że nie mogliśmy go uspokoić dopiero po czopku zasnął musiałam go tulić i glaskać po główce. Daje się nam we znaki jego ząbkowanie. Ja już jestem przyzwyczajona do jego marudzenia i płaczu, ale w nocy to ja ledwo funkcjonuje po ciężkim dniu . Czy moje dziecko kiedyś z tego wyrośnie ?

Kasiulko oglądałaś wczoraj fakty o 19.00? Pan K. ma też zamiar startować w wyborach na prezydenta . Coś głośno o nim w tv ostatnio .

Ja tak cieszyłam się że disiaj piątek, a wczoraj tż dobił mnie oznajmił, że jedzie jutro do Łodzi cholerne hotele .
Stary 2006-11-17, 08:30   #3501
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

U nas dziś w nocy spokój tylko jedna pobudka i to o 3:30 cycuś i spanie do 7
Buziaczki dla niewyspanych mateczek napewno im to niedługo przejdzie u nas to tak pare dni płaczu pare spokoju już sama nie wiem co tej Pati dolega

Agika ja cię podziwiam wszystko w biegu i jeszcze chce ci się na aerobik lecieć przecież ty dziewczyno wkońcu padniesz z wycieńczenia może odpuść sobie te ćwiczonka przecież już i tak tyle masz obowiązków że napewno ci ta gimnastyka nie jest potrzebna przy Kamilku się gimnastykujesz wystarczająco
Stary 2006-11-17, 09:40   #3502
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
ee to ja chyba nie chce, nie nosze biżuterii
Kasiulka ja na początku tez tak myslalam, że nie chce bo jedyną bizuterie jaką nosze są kolczyki i obrączka i pierścionek zaręczynowy.
Ale potem pomyślałam a co mi tam najpierw miał być znaczek rozpoznawczy, potem bronsoletka, kwestia koloru i napisu i ciągłe zmiany, wiec pomyślałam a co mi tam, niech bedzie jaka chce. 9 zł to nie majątek (choc juz sie zastanawiałam co ja bym za to Wice kupiła ) wezmę ją moze mnie któraś rozpozna

Stary 2006-11-17, 10:31   #3503
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Kasiulka ja na początku tez tak myslalam, że nie chce bo jedyną bizuterie jaką nosze są kolczyki i obrączka i pierścionek zaręczynowy.
Ale potem pomyślałam a co mi tam najpierw miał być znaczek rozpoznawczy, potem bronsoletka, kwestia koloru i napisu i ciągłe zmiany, wiec pomyślałam a co mi tam, niech bedzie jaka chce. 9 zł to nie majątek (choc juz sie zastanawiałam co ja bym za to Wice kupiła ) wezmę ją moze mnie któraś rozpozna
Alien to jaki będzie kolor tej bransoletki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-17, 16:24   #3504
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Co tu dzisiaj tak pusto mnie to coś głowa rozbolała chyba od tego że Pati nie chce usnąć już się prawie godzine męczy teraz całe szczęście Tż ja próbuje uśpić przy komputerze bo ja nie daje rady a jest tak padnięta bo nie śpi od 12. U nas dziś tak jak wczoraj ładna pogoda i jak tylko przyjechałam z jazd to poszłyśmy sobie na spacerek trzeba korzystać dopóki pogoda ładna bo przyjdą mrozy to będziemy w domciu siedzieć
Stary 2006-11-17, 16:29   #3505
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku, bransoletka będzie fioletowa.

My dziś poszłyśmy na spacer do tatusia "poprzeszkadzać" mu troszkę w remoncie. Było bardzo cieplutko na polku więc poszłyśmy na dłużej

U nas nocki przespane, więc nie mam o czym pisać

Przed południem doprowadziłam pokój do błysku, łącznie z umyciem okien i popraniem firan i zasłon. Aż dziw, że Natalka spała przez ten czas (prawie półtorej godzinki). Podejrzewam, że już nie będzie tak ciepło przed Świętami, więc przynajmniej mam juz pomyte okna .

Idę pozerkać na wątki o domu, niedługo trzeba zacząć myśleć w jakich kolorkach się urządzimy

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 17:11   #3506
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ale pusto tu dzisiaj
U nas, jak u Kostki nocki spokojne bo Julka narazie nie ząbkuje. Padła mi przed chwilą, nie dalam rady przetrzymać jej do 19. Trudno wykąpie ją jak się obudzi.
Nie jestem przekonana do tej bransoletki, ale dla dziewczyn z dużych miast to fajna rzecz. Jest tylko kilka wizażanek z Kalisza i chyba wszystkie znam.
Agika ja też uważam że masz tytaniczną siłe. Mnie to by wołami nie zaciągnęli na żaden aerobik. Mam dużo mniej obowiązków niż ty a jestem notorycznie wypompowana. Pomysleć że przesypiam noce. Nie wiem jak funkcjonują np Płatek i Alien. Po nieprzespanej nocy chodzę po ścianach a wy to macie ciągle nie wiem może jakaś słaba jestem. Śpie po jakieś 6h bo późno chodzę spać ale znowu nie wstaje w nocy.
Musze się pochwalić dostałam stypendium zawsze jakaś kasa wpadnie.

Stary 2006-11-17, 17:46   #3507
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu gratulaje to kiedy opijamy .

Ja nic nie pisałam bo raz to że dopiero tż wymienił nam klawiaturę a dwa odwiedziła mnie koleżanka z pracy. Było miło . Zaczeła opowiadać mi jak kuzyna żona po porodzie(rodziła w sierpniu) ćwiczyła codzinnie po pół godziny i ma brzuch jak modelka a ja jak mówiłam, że nie mam czasu o siebie zadbać i wyglądam jak próchno to nawet nie zaprzeczyła a należy do najmilszych osób jakie znam. No więc jestem załamana swoim wyglądem. Dzisiaj mam już czerwone oczy jakbym piła przez cały dzień szok .
Joasiu dziwisz mi się jak funkcjonuje no więc na mój widok jeszcze nie uciekają ludzie , ale też nie mówią mi że ładnie wyglądam. Często ze zmęczenia nie pamiętam co do mnie inni mówią, wypijam trzy kawy dziennie by nie paść na podłogę ze zmęczenia i móc zajmować się MAtim.
Jestem dzisiaj już padni ęta, a czeka mnie jeszcze kąpiel i usypianie małego. Zajrze później jak będziecie .
Stary 2006-11-17, 18:11   #3508
agika11
Zadomowienie

Płatku na pewno nie jest tak źle z tym wyglądem, na zdjęciach widać, że śliczna z ciebie dziewczyna. NIdługo odpoczniesz i będziesz na nowo czarować. Choć naprawdę cię podziwiam. JA jak nie prześpię jednej nocy, albo muszę wstać parę razy (takie sytuacje można od czerwca na palcach jednej ręki zliczyć) to jestem nietomna. Nie wiem jak sobie radzisz. Inne dziewczyny też . A do tego w dzień też nie jest lekko. Duży szacuneczek.
Joasiu - bardzo fajnie. Zawsze jakaś kaska, ale staraj się odrobinkę wydać na siebie
KAmil właśnie zasnął, zjadł 280 ml kaszki. Już się nie obudzi więc zbieram się na zakupy do Carrefoura. Zostawię go pod opieką teściowej. Możecie sobie wyobrazić jak mi się chce jechać. ALe wolę dziś zamiast jutro. Jutro rano sprzątam i spadam na dłłłłuuuuugggggiii space.
TŻ nie ma, ale ciężko wszystko zrobić jak nikt nie pomaga
KAmil mi ściągnął z półeczki przy podłodze dużą, nową ulubioną filiżankę. ALe się wystraszył
A jeśłi chodzi o aerobik - to nie wiem na czym to polega, ale jak chodzę to wstaję wypoczęta, mam więcej energii. A jak w zeszłym tygodniu nie byłam (delegacja) to byłam padaka i z łóżka się podnieść nie mogę. Już jest lepiej jak zaczęłam od nowa ćwiczyć. Ale zastanawiam się nad lekcjami włoskiego - normalnie mi nie leżą. NIe mogę się zmobilizować. CIągle sobie wmawiam, że naprawdę warto się przyłożyć i nauczyć, zwłaszcza że firma płąci. COś mi nie idzie. Od poniedziałku powiedziałam sobie że codziennie chodziaż 20 min się uczę. Zobaczymy
Spadam na te zakupy, bo mi sklep zamkną.
A jeszcze się pochwalę - upiekłam właśnie dietetyczny makowiec -studzi się- bez mąki, tłuszczu i cukru - jutro powiem czy dobry
papa
Stary 2006-11-17, 19:11   #3509
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

A ja Wam bardzo zazdroszcze przespanych nocy od czasu porodu jeszcze ani jednej nie przespałam . To już prawie osiem miesięcy. To już trzecia noc z kolei jak gada w nocy i czuje, że opadam z sił. Przed chwilą położyłąm się plackiem na łóżko i nie mogłąm się podnieść ale jeszcze muszę się wykąpać i chyba ide spać. Jutro tż znowu do pracy a chciałam iść na jakieś zakupki i na dłuższy spacerek .

Agiko smacznego ja mam na dzisiaj dość ciacha aż mnie mdli na samą myśl tak się objadłyśmy . Ja nie potrafię sobie odmówić słodkiego .
Stary 2006-11-17, 20:36   #3510
ch_aga
Zadomowienie

I ja od czasu porodu nie przespałam całej nocy, już zapomniałam jak to jest się wyspać
Nie mieliśmy cały dzień netu więc dopiero teraz wszystko przeczytałam.
Lecę przygotować karkówkę na jutro, będzie pieczona z cebulką i żółtym serem
Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości