Grupa Wsparcia Puszystych/pulchnych Wizażanek :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-07, 00:42   #3481
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dot.: Grupa Wsparcia Puszystych/pulchnych Wizażanek :)

SiSleyS, prawdopodobnie lekarz. Ja dopiero po 7latach trafilam na lekarke ktora dokladnie powiedziala co mi jest, jakie moga byc skutki leczenia, jak leczyc jesli jedno leczenie nie pomoze, oraz jako jedyna odwazyla sie zastosować końską dawke leków.
Widze że jesteś z Poznania. Niestety nie wiem czy posiadacie tam Instytut Zywnosci i Zywienia badz cos podobnego, ale zanim cokolwiek zasugerujesz siostrze, niech najpierw wykona podstawowe badania. Mocz, krew i hormony. Nie zapominaj ze 9,5 mies temu przeszla straszna burze hormonalna...

Helenko, zaraz napisze do Ciebie na PW.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 00:45   #3482
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
SiSleyS, prawdopodobnie lekarz. Ja dopiero po 7latach trafilam na lekarke ktora dokladnie powiedziala co mi jest, jakie moga byc skutki leczenia, jak leczyc jesli jedno leczenie nie pomoze, oraz jako jedyna odwazyla sie zastosować końską dawke leków.
Widze że jesteś z Poznania. Niestety nie wiem czy posiadacie tam Instytut Zywnosci i Zywienia badz cos podobnego, ale zanim cokolwiek zasugerujesz siostrze, niech najpierw wykona podstawowe badania. Mocz, krew i hormony. Nie zapominaj ze 9,5 mies temu przeszla straszna burze hormonalna...

Helenko, zaraz napisze do Ciebie na PW.
dziękuję za pomoc

zacznę od tego co piszesz, czyli badania i następnie lekarz

dobranoc dziewczyny
Stary 2007-06-07, 07:22   #3483
_totally_
Zakorzenienie

Dużo się tu zmieniło...
Wszsytko było w porządku, pisałyśmy o drobnostkach-smutnych i wesołych, pojawiły się nowe osoby, tematy uległy zmianie i proszę...
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 11:24   #3484
m0niiska
Raczkowanie

No może i na allegro są super rzeczy, ale boje sie tam zamawiać, nie wiem czemu... Zawsze wszystko jest zgodne z rozmiarem podanym na aukcji? Z wymiarami?

nie wierzę w ludzi,
bo wiem, że ta wiara
może mnie zgubić.
m0niiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 11:30   #3485
ilo16na
Zakorzenienie

Ja tez jestem okraglejsza i mam przez to problemy z ubiorem a najwieksze ze spodniami- u mnie w miescie rozmiary w sklepie to do 42- a ja mam 44 czasem tylko 42.
Chcialabym moc zalozyc ladna spódniczke przegladam sobie allegro ale musialaby byc dluga

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 11:34   #3486
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez m0niiska Pokaż wiadomość
No może i na allegro są super rzeczy, ale boje sie tam zamawiać, nie wiem czemu... Zawsze wszystko jest zgodne z rozmiarem podanym na aukcji? Z wymiarami?
nie no, wiadomo, że ktoś może coś źle napisać, w końcu aukcje wystawiają tylko ludzie, mają prawo do błędów, ale przecież nie ma żadnego problemu żebyś wystawiła to, co Ci nie będzie odpowiadało, na własną aukcję. Ja na ogół jeszcze na tym zyskuję A jeśli sprzedawca będzie miał różne rozmiary i nie będziesz mogła sie zdecydować który kupić, napisz maila z prośbą o pomoc (podając swoje wymiary), fakt, niektórzy w ogole nie odpisują, ale to wyjątki, ja na ogół jestem natrętna i piszę sporo maili do sprzedawców zanim coś od nich kupię, głównie jeżeli mam jakiś wybór i na ogół dobrze na tym wychodzę

gorzej jest z katalogami typu bon prix, bo tam jak zadzwonisz i zapytasz o rozmiar to Ci przeczytają z tabelki, która nie ma nic wspólnego z rozmiarami ich ubrań, ale kiedy już dostaniesz zamówienie, możesz zaznaczyć w reklamacji, że coś jest za małe/za duże/ ma nie ten kolor/ fason Ci nie odpowiada/ i jeszcze jakies inne opcje są, odsyłasz i po problemie

pooza tym, jest mnóstwo sklepów, w których są większe rozmiary.. ja co prawda w swoim mieście nie mam ŻADNEGO takiego, ale poświęcam się raz na jakiś czas i robię sobie wyprawę do Łodzi albo do Warszawy (bo mieszkam między nimi) i mogę się obłowić nosząc 46, a i tak większosć fajnych rzeczy kończy się na 40, 42
Stary 2007-06-07, 12:57   #3487
m0niiska
Raczkowanie

U mnie w mieście są może dwa sklepy z wiekszymi rozmiarami, ale znajde tam same ubrania w stylu który totalnie mi nie odpowiada. Nie mam zamiaru nosić koszul w kwiaty, które siegaja mi po kolana ani niczego w czym widze moja babcie. Przecież dziewczyna puszysta też ma prawo być modna! Jednak producenci ciuchów tego nie rozumieją..
Fakt, jak jade do Wroclawia moge spokojnie sie obkupić. Ale tu na miejscu? .. Ehh

nie wierzę w ludzi,
bo wiem, że ta wiara
może mnie zgubić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-07, 13:23   #3488
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
U mnie w mieście są może dwa sklepy z wiekszymi rozmiarami, ale znajde tam same ubrania w stylu który totalnie mi nie odpowiada. Nie mam zamiaru nosić koszul w kwiaty, które siegaja mi po kolana ani niczego w czym widze moja babcie. Przecież dziewczyna puszysta też ma prawo być modna! Jednak producenci ciuchów tego nie rozumieją..
Fakt, jak jade do Wroclawia moge spokojnie sie obkupić. Ale tu na miejscu? .. Ehh
Przeczytajcie dziewczyny post Cmoksi. Zgadzam sie z jej opiniami.
Ja kiedys kupowałam przez katalogi wysyłkowe, teraz juz nie. Na Allegro nic nie kupuje z kilku powodów, ale przede wszystkim dlatego, ze ide na długą przechadzke po ciucholandach. Czasem po 2-3 godzinach nic nie znajdę, a czasem kupie cos naprawde fajnego, dobrego jakosciowo i ciekawego. Jestem dość wybredna i nie lubię też żadnych kwiatów, poprzecznych pasków(!!!), ciapków itp. Oboje z mężem jesteśmy puszysci i dla niego też kupuję w ciuchach. Nie mam duzo, ale to co mam lubię i noszę. Znajomi stwierdzają, ze jestem dobrze ubrana i dośc odwaznie jak na moja tuszę. No i nie moge żadnych nosic sztuczności, głównie bawełna i len.
Kiedys ubierałam sie na ciemno (czarno), byłam przekonana, ze to wyszczupla, a po prostu postarzało. Pewna osoba zacheciła mnie i spróbowałam jasnych ubrań. Okazało się, że czuje sie dobrze i ludzie mówią, że fajnie wyglądam czy mam czarne spodnie, czy jasne (nawet na biało sie ubieram).
Aniu śpij słodko. Ty musisz duzo spać. Trochę sie martwie, ze nie śpisz po nocach.
Ja wróciłam o 6 rano z pracy, spałam do 11, a na 18 ide do pracy i do 6 rano. Nie chce mi sie jednak spać, bo ładnie na dworzu i szkoda mi tej pogody.
Chyba zaczynamy lepiej rozumiec wszystkie, że coś było nie tak i że trzeba nam więcej wyrozumiałości dla siebie nawzajem. Dystans pomógł, mi na pewno. Mam nadzieję, że będę bardziej wyrozumiała dla Was.
Kasiu dziekuję.
Bardzo Was lubię, cały czas lubiłam, tylko było mi smutno, bo nie wiedziałam co sie dzieje.
1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
hejasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 14:18   #3489
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dziewczyny! Nie zdarzylo mi sie zeby sprzedawca NIE ODPISAL kilka razy gdy pisalam ze nie jestem pewna czy bedzie dobre, spokojnie pozwolili abym im odeslala.
Helenko niedawno wstalam, dzisiaj mam cisnienie 100 na 50... jak dla mnie za niskie, dlatego w ciagu dnia sen. W nocy nie potrafie zasnac. Nie wazne jak meczacy sen, nie umiem. Budziki rodzicow dzwonia juz od 1szej w nocy...
Wracajac do allegro: dopije chlodny napoj i pokaze wam ubranka od 44 do 46
Jakby co to ja teraz mam troche ciuchow na allegro z new yorkera, tylko 2Lki niestety. Ale spodenki maja 80-90 w pasie ;P Bossskie szkoda ze ja mam 107 ;P W przyszlym miesiacu postaram sie mieć XL oraz XXL...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-06-07, 14:19   #3490
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
a takie sklepy to u mnie też się ze 2 znajdą, pisząc, że nie ma żadnych, miałam na myśli firmowe, typu H&M (stąd mam większość spodni), C&A (kocham ten sklep), KappAhl (ten też) itd
ale w takich sklepach, gdzie większe ciuchy są 'babcine' też można coś fajnego znaleźć. Czasem naprawdę warto tam zajrzeć, ja omijałam takie sklepy dopóki nie zauwazylam przypadkiem na wystawie takiego, super tuniki, lekko przezroczysta, wzory jakby byla lekko farbowana, ale nie takie całkiem hipisowskie , dopasowana, boska była tylko kiedys pękła cm obok szwu i ciężko było ją w miare niewidocznie 'poprawić', ale warto tam też zajrzeć jak się szuka czegoś bardzo prostego, np dlugiej spodnicy bez zadnych wzorow

no i oczywiscie zapomnialam o lumpkach, uwielbiam je, ale tylko jesli ciuchy wiszą na wieszakach, moge je wtedy przegladac godzinami, ale jesli są w koszach to ja nie mam cierpliwosci i nie umiem tam nic wygrzebać

no, to lece założyć swoją piękną czerwoną spodnice z Allegro i na randke
(bo wlasnie mokra owinieta recznikiem siedze )
Stary 2007-06-07, 14:39   #3491
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Aniu witaj. Ja też niski cisnieniowiec.
Dario ja chodzę tylko do wiszących ciucholandów. Tam najlepiej wszystko widac i tak jakos wydaje się, że wszystko jest zadbane.
Swoja droga w H&Mie nigdy nie kupowałam. Jest w innym mieście, ale kusicie mnie, kusicie. (narazie i tak nie mam pieniedzy)

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-06-07, 14:45   #3492
SiSleyS
Zakorzenienie

Przepraszam, że znowu wcinam się w rozmowę, ale chciałam napisać na temat zakupów przez internet.

Moja siostra dużo ciuchów kupuje też w internecie. Nie wiem jaki ma dokładnie rozmiar (coś około 44) ale na allegro kupuje dużo fajnych, nowych i markowych ciuchów

Jeżeli chodzi o wymiary to właśnie często prosi o ponowne, dokładne zmierzenie danej rzeczy.
Ja dużo kupuję z Victoria's Secret i najczęsciej wybieram rozm. S i XS (w VS wymiary wypadają o 1 rozmiar większy, czyli XS to nasze S, natomiast S to M- ale czasem zdarzają się wyjątki).
Siostra (którą w to trochę wciągnęłam ) kupuje u nich rozm. L (czyli XL) i ma sposób na wymiary- szuka aukcji z tym samym przedmiotem w tym samym rozmiarze i sprawdza czy wymiary podawane przez sprzedających są prawie równe.

Praktycznie zawsze udaje się jej kupić dobry rozmiar. Oczywiście jest z tym trochę pracy bo trzeba znaleźć aukcję z tą samą rzeczą. Do tego ciuchy VS w większych rozmiarach są duuuuużo tańsze niż mniejsze które ja kupuję (więc dodatkowa oszczędność fajnie ma).
Jedynie unika kupowania spodni przez internet bo tu już dość ciężko trafić z rozmiarem, ja sama też kupiłam jakieś 2 pary i obie nietrafione Więc mamy zasadę, że spodnie to tylko w normalnych sklepach.

Pozdrawiam!!!
Stary 2007-06-07, 14:46   #3493
Naszata
Rozeznanie

GG do Naszata Send a message via Skype™ to Naszata

SiSleyS Zdecydowanie NIE POWINNAS PISAĆ TEGO GDZE INDZIEJ ! to właśnie tu ludzie powinni rozmawiać o takich sprawach, mam nadzieje ze znajdziesz odwagę na rozmowę z siostrą. Dużo znaczy że pytasz o to jak ją zagadać na ten temat. Oznacza to że bardzo ci zależy na tym aby siostra nie zrozumiała cię źle i żeby jej nie uraziło to co jej powiesz, chciała bym mieć taka siostrę jak ty
Stary 2007-06-07, 14:59   #3494
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naszata Pokaż wiadomość
SiSleyS Zdecydowanie NIE POWINNAS PISAĆ TEGO GDZE INDZIEJ ! to właśnie tu ludzie powinni rozmawiać o takich sprawach, mam nadzieje ze znajdziesz odwagę na rozmowę z siostrą. Dużo znaczy że pytasz o to jak ją zagadać na ten temat. Oznacza to że bardzo ci zależy na tym aby siostra nie zrozumiała cię źle i żeby jej nie uraziło to co jej powiesz, chciała bym mieć taka siostrę jak ty

Dziękuję, nawet nie wiesz jak bardzo Twoje słowa mnie ucieszyły
Stary 2007-06-07, 15:28   #3495
Naszata
Rozeznanie

GG do Naszata Send a message via Skype™ to Naszata

SiSleyS He he he teraz to ja ci dziekuję
Było nie było to grupa wsparcia

hejasz - zaczynam się uczyć, trochę to potrwa ale jestem dobrej myśli
takie oderwanie chyba było nam trochę potrzebne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-07, 15:33   #3496
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Helenko, ja mam tzw. cisnienie skokowe... rzadko zdarza sie by spadalo.
SiSleys... a czy na allegro mozna znalezc cos wiekszego VS? Bo szukam koszulki babydoll ;P Znalazlam wyprodukowana przez Espirall, ale musze zamowic za 100 dolarow... wiec ok 6-9 sztuk. Jeszcze byla DreamGirl ale srednio mi podpasowaly...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-06-07, 15:50   #3497
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
SiSleys... a czy na allegro mozna znalezc cos wiekszego VS? Bo szukam koszulki babydoll ;P Znalazlam wyprodukowana przez Espirall, ale musze zamowic za 100 dolarow... wiec ok 6-9 sztuk. Jeszcze byla DreamGirl ale srednio mi podpasowaly...
Na allegro najwięcej jest oczywiście rozmiaru S (to to taka polska S/M, czasem większe S).
Jednak pojawiają się rozmiary L i XL (czyli odpowiednio XL i XXL). Ostatnio siostra właśnie znalazła taki płaszczyk, który nawet był na nią za duży, więc niestety nie kupiła. Trzeba po prostu śledzić aukcje, ja jak szukam dla siebie to przy okazji znajduję coś siostrze. Naprawdę czasem można znaleźć perełki za niezłą kwotę

Jednak dziewczyny jak macie np. 'górę' trochę mniejszą to w amerykańskie M wejdziecie, zależy od modelu ale niektóre M wypadają na nasze większe L

EDIT:
Podam przykład: kupiłam jakiś miesiąc temu śliczną bluzeczkę VS dla siebie w rozm. S.
Jak przyszła to okazało się że jest ona za duża dla mnie. I co? Siostrze dałam, ona bluzeczki lubi takie dopasowane, nie za małe, ale po prostu takie 'przy ciele'.

Dam Wam zdjęcie o którą mi chodzi, taka w rozm. M to na pewno wypada jak duże L. Acha i siostra wygląda w niej ślicznie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 203118258.jpg (36,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2007-06-07, 16:04   #3498
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Hm... Wlasnie przejrzalam allegro. Zadnych XL Tylko stringulce. A tych u mnie dostatek.
Na poprawe humoru:
Podrzucam Naszacie linki do gorsetow...
Ja2 17:16:40
moze taki? http://allegro.pl/item200901582_caro...kolekcja_.html
Naszata 17:17:47
he he he tia moze jeszcze do niego motor po co mi sukienka przy takim gorsecie
Ja2 17:17:55
no wlasnie
Naszata 17:18:05
he he he
Ja2 17:18:18
zawojujesz impreze jak birdget jones
Naszata 17:18:44
ale nie mam króliczego ogonka
Naszata 17:18:46

Ja2 17:19:09
poczeeekaj
Ja2 17:19:26
juz masz http://www.fajnezakupy.pl/MODEL_3527X,135,8,2022.html
Ja2 17:20:00
wlasnie od tz "bo ci kupie taki"
Ja2 17:20:12
"pod warunkiem ze sobie kupisz meskie stringi z marchewką"

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-06-07, 16:29   #3499
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... Wlasnie przejrzalam allegro. Zadnych XL Tylko stringulce. A tych u mnie dostatek.

Szpiegu a L też nie ma???

Zaraz, też poszukam

EDIT:
Rozmiary L i XL:
http://www.allegro.pl/search.php?str...on=1&country=1

Na razie może nie być nic ciekawego ale warto obserwować aukcje z VS
Mówię to z doświadczenia
Stary 2007-06-07, 16:33   #3500
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
uwaga czasem wyszukiwarka pomyłkowo wrzuci też rozmiar XS i inne (nie wiem czemu, pewnie w opisie jest) do wyników wyszukiwania..
Stary 2007-06-07, 16:39   #3501
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

SiSleyS, z tego co mnie interesuje to nic.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-06-07, 16:46   #3502
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
SiSleyS, z tego co mnie interesuje to nic.
szkoda

ale naprawdę warto czasem obserwować te aukcje
Stary 2007-06-07, 18:10   #3503
_totally_
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie kuście.

Mam problem. Kupiłam na allegro torbę, skorzystałam z niej dwa razy i przy tym ostatnim zauważyłam, że wypełnienie rączki jest pęknięte. Nie wiem co zrobić. Mam do wyboru zwrot pieniędzy lub wymianę. boję się, że kolejna też może być wadliwa.
Ratunku.
Stary 2007-06-07, 18:20   #3504
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Wymien, ale zaznacz, jesli druga bedzie wadliwa to odsylasz i niech oddaja pieniazki.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-06-07, 18:23   #3505
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie kuście.

Mam problem. Kupiłam na allegro torbę, skorzystałam z niej dwa razy i przy tym ostatnim zauważyłam, że wypełnienie rączki jest pęknięte. Nie wiem co zrobić. Mam do wyboru zwrot pieniędzy lub wymianę. boję się, że kolejna też może być wadliwa.
Ratunku.
Ja radzę od razu poprosić o zwrot pieniędzy, jednak jeżeli bardzo Ci na tej torbie zależy to wymień pod warunkiem jaki SzpiegZKrainyDeszczowców podała
Stary 2007-06-07, 18:34   #3506
_totally_
Zakorzenienie

Dzięki. Chbya jutro wyślę maila sprzedającej. Jeszcze się zastanowię.
Stary 2007-06-07, 19:54   #3507
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie kuście.

Ratunku.
Kasiu a jaka ta torba?

Ja kupiłam 4 torebki za 4 zł. A jaki mam stamtąd piękny biustonosz. Chyba był przez kogoś noszony, ale wyprał sie pięknie i teraz mam - jest dobry. Nigdy takiego nie miałam. Zawsze tylko "babcine". Ale juz ten ciucholand zlikwidowany, bo świetlica musi byc na swoim miejscu. Dzieciaki za bardzo szalały po kosciele. Resztę ubrań rozdalismy ludziom. Kto chciał to brał, bo opieka społeczna już nie chciała.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-06-07, 20:12   #3508
m0niiska
Raczkowanie

A u mnie nie ma tych sklepów I strasznie nad tym ubolewam. Musze jechac 200km do Wroclawia żeby cokolwiek kupić.

nie wierzę w ludzi,
bo wiem, że ta wiara
może mnie zgubić.
Stary 2007-06-07, 20:54   #3509
Alithia
Zadomowienie

GG do Alithia Send a message via Skype™ to Alithia

siedze i sobie chlipie i stękam....... a to dlatego, że pokusiłam sie o założenie dzis spódniczki i obtarłam uda.....ledwo moge nawet w spodniach chodzić....
ehhhh.....jak ja nie lubie temp powyżej 25 stopni......

Moje blogowanie:
http://okiemidlonmi.blogspot.com/

Alithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 21:00   #3510
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Napisane przez Alithia Pokaż wiadomość
siedze i sobie chlipie i stękam....... a to dlatego, że pokusiłam sie o założenie dzis spódniczki i obtarłam uda.....ledwo moge nawet w spodniach chodzić....
ehhhh.....jak ja nie lubie temp powyżej 25 stopni......
Mhm rozumiem i współczuję Ci.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości