Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 07:08   #3481
jajoanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez agnieszka68678 Pokaż wiadomość
Witam sie az dziwne ze juz 8 a tu tak cichou Nas też na szkole rodzenia nie powiedziała nic o pologu, o szyciu,o komplikacjach, o przewijaniu, prawie nic o zajmowaniu się dzieckiem, co mnie rozczarowalo bo ja właśnie tego chciałam się dowiedzieć. ja jestem z tych co wola sie "nastawiac" na najgorsze i ew. się pozytywnie zaskoczyć, więc lubię znać ryzyko i wszelkie możliwości, a szczerze nienawidzę jak ktoś (jak nasza polozna) mówi tylko o dobrych rzeczach i bagatelizuje wszystkie źle. np. ta nasza o porodzie tylko że to najpiekniejsze doświadczenie, wszystko super, nigdy nie było tak dobrze rodzic itd. więc wiem że sciemnia przez co moje zaufanie do niej spada i nie do końca uznaje ja jako rzetelne źródło wiedzy. ja moze jestem dziwna ale na drugiej wizycie u gina pytalam go jak wyglada poronienie i skad bym miala wiedziec ze cos jest nie tak, bo wiedziałam że różnie może byc, a np moja mama sie na mnie darla ze o tym nawet nie mozna myslec, wiec kazdy ma inne podejscie. położna dokladnie mówiła o cc, o porodzie naturalnym, karmieniu piersią, jedno spotkanie było poświęcone na zwiedzanie szpitala i na ostatnim -spotkanie z taką kobieta z banku komórek macierzystych i szybka próba "nadrobienia" o torbie do szpitala i kikucie pepowinowym żeby nic z nim nie robic. I o kapieli że jak będzie dzidziuś miał ptaszka pod wodą to delikatnie ta skórkę naciągnąć i w palcach poruszać żeby się tam wyplukalo ale nic nie odciagac.

wczoraj byliśmy na usg 3 trymestru. Tym razem ginowi wyszło że Olek waży 2kg a tydzień temu było 1600 więc gdzieś był błąd pomiaru znowu odwrócił się nie tak jak trzeba główka do gory cała reszta, wszystko dobrze aaa i dostaliśmy 1 zdj jego buźki w 4d ale strasznie nie chciał pokazać zakrywal się obiema rękami a później dołożył do tego jeszcze nogi tz mowi ze po mnie odziedziczyl chorobliwa niechec do zdj i zawzietosc
Najwazniejsze, ze zdrowy! Moj tez w ogole nie chce pozowac do zdjec. 1 fotka to juz sukces! Ja nie mam zadnej od usg prenatalnego :-P
W ktorym tyg. mialas wykonywane USG 3 trymestru?

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 07:19   #3482
agnieszka68678
Raczkowanie

W 32tc, dokładnie 31t 5d😊 mówił że normalnie byśmy się umowili na ten piątek ale on wyjeżdża na jakieś kursy i dlatego w srode😊

muszę się przyznać że tez sie trochę przestraszylam jak powiedzial że się przekręcil i że jeśli tak zostanie to cc😂 wcale nie bralam cc pod uwagę tak że lepiej żeby Olek się obrocil😂 powiedział że ma jeszcze czas zazwyczaj do 35tc się obracaja😊
agnieszka68678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 07:20   #3483
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
U nas tak samo
Na SR jest sama bardzo praktyczna wiedza i mam wrażenie, że temat porodu już wręcz wyczerpaliśmy, a jeszcze sporo zajęć. O połogu, o znieczuleniach, o każdym szpitalu - to też już wszystko było. Notatek po każdych zajęciach mam mnóstwo.

I tylko wciąż szlag mnie trafia, jak sobie pomyślę, że ta Mała nie wie, że głowę to się trzyma w dół
Jeśli Cię to pocieszy to wczoraj rozmawiałam z moją bratowa i opowiadała, że jej druga córa do końca była ustawiona pośladkowo, a tydzień przed cc odeszły jej wody i okazało się, że Daria już była ustawiona głowkowo i bratowa urodziła sn
Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Sory, musze to gdzies napisac...

Ale zjadlabym burgera z frytkami!!!

McDonalds tez moze byc... :-P

Ja bym zjadła pierogi z kapustą i grzybami..
Cytat:
Napisane przez freya_ka Pokaż wiadomość
Mnie się cola marzy

Boję się co to będzie z Dzidziutkiem..

Ja byłam w sr raz
Z dzieciątkiem będzie wszystko bardzo dobrze, silny chłopak tak jak mamusia
Cytat:
Fiole, na Malucha tez jestem zapisana, bo odbywa sie w mojej szkoke, ale wymagana jest rejestracja. Idziemy na poczatku pazdziernika

Też polecam te warsztaty Dowiedziałam się o wiele więcej przez 1 dzień niż przez 5 spotkań na SR
Cytat:
Witam sie az dziwne ze juz 8 a tu tak cichou Nas też na szkole rodzenia nie powiedziała nic o pologu, o szyciu,o komplikacjach, o przewijaniu, prawie nic o zajmowaniu się dzieckiem, co mnie rozczarowalo bo ja właśnie tego chciałam się dowiedzieć. ja jestem z tych co wola sie "nastawiac" na najgorsze i ew. się pozytywnie zaskoczyć, więc lubię znać ryzyko i wszelkie możliwości, a szczerze nienawidzę jak ktoś (jak nasza polozna) mówi tylko o dobrych rzeczach i bagatelizuje wszystkie źle. np. ta nasza o porodzie tylko że to najpiekniejsze doświadczenie, wszystko super, nigdy nie było tak dobrze rodzic itd. więc wiem że sciemnia przez co moje zaufanie do niej spada i nie do końca uznaje ja jako rzetelne źródło wiedzy. ja moze jestem dziwna ale na drugiej wizycie u gina pytalam go jak wyglada poronienie i skad bym miala wiedziec ze cos jest nie tak, bo wiedziałam że różnie może byc, a np moja mama sie na mnie darla ze o tym nawet nie mozna myslec, wiec kazdy ma inne podejscie. położna dokladnie mówiła o cc, o porodzie naturalnym, karmieniu piersią, jedno spotkanie było poświęcone na zwiedzanie szpitala i na ostatnim -spotkanie z taką kobieta z banku komórek macierzystych i szybka próba "nadrobienia" o torbie do szpitala i kikucie pepowinowym żeby nic z nim nie robic. I o kapieli że jak będzie dzidziuś miał ptaszka pod wodą to delikatnie ta skórkę naciągnąć i w palcach poruszać żeby się tam wyplukalo ale nic nie odciagac.

wczoraj byliśmy na usg 3 trymestru. Tym razem ginowi wyszło że Olek waży 2kg a tydzień temu było 1600 więc gdzieś był błąd pomiaru znowu odwrócił się nie tak jak trzeba główka do gory cała reszta, wszystko dobrze aaa i dostaliśmy 1 zdj jego buźki w 4d ale strasznie nie chciał pokazać zakrywal się obiema rękami a później dołożył do tego jeszcze nogi tz mowi ze po mnie odziedziczyl chorobliwa niechec do zdj i zawzietosc
Może to błąd pomiaru, a może nie bo u mnie na przestrzeni tygodnia też Mała dużo przybrała na wadze w 32 tc chyba w czwartek ważyła 1670g, a w następnym tyg. w piątek już 2 kg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 07:30   #3484
agnieszka68678
Raczkowanie

O, to może faktycznie tak urosl😊 myślałam że to niemozliwe😊 a jeśli chodzi o obracanie się to Tz wymyślił że to przez seksy i teraz możemy już tylko raz żeby wrócił na pożądaną pozycje. wysmialam go😂
Stary 2018-09-20, 07:35   #3485
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
O, to może faktycznie tak urosl myślałam że to niemozliwe a jeśli chodzi o obracanie się to Tz wymyślił że to przez seksy i teraz możemy już tylko raz żeby wrócił na pożądaną pozycje. wysmialam go
Cos w tym jest , ja po 24 tygodniach dostalam zielone swiatlo od meza , 3 dni pozniej wizyta i polozenie glowkowe . I moj znowu powiedzial ze nie ma seksu bo sie obroci posladkowo

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 07:40   #3486
agnieszka68678
Raczkowanie

sądzę że to bardzo możliwe że dlatego się obrócił ale wysmialam pomysł braku seksu😊
Stary 2018-09-20, 07:57   #3487
jajoanka
Zakorzenienie

agnieszka68678 i sara3008 - kiedy macie kolejne wizyty? Dopiszę terminy na główną

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 08:03   #3488
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
agnieszka68678 i sara3008 - kiedy macie kolejne wizyty? Dopiszę terminy na główną
Nie wiem kazał przyjść 26.09 ale raczej nie będę miała co zrobić z Igorem i pewnie pójdę dzień później-27. 09
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 08:05   #3489
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Nie wiem kazał przyjść 26.09 ale raczej nie będę miała co zrobić z Igorem i pewnie pójdę dzień później-27. 09

Tak zapisałam
Stary 2018-09-20, 08:05   #3490
sara3008
Zakorzenienie

A tak w temacie seksu, to można się tentegesić jak się rozwarcie robi, ale czop jeszcze nie wyleciał? Zapomniałam doktorka spytać
Stary 2018-09-20, 08:08   #3491
MissEnvy86
Raczkowanie

Ja mam wizytę 3.10.

Mój synek jest główka do dołu i tak jak poprzednie dzieci, dość nisko i uciska główka na szyjke. Mam ogólnie nie szaleć i dużo odpoczywać, ale też nie jest jakoś źle, żebym nic nie mogła robić.

Mąż dziś złożył mi łóżeczko, stoi już w naszej mini sypialni i cieszy oko.

Dziś czeka mnie prasowanie.
MissEnvy86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 08:09   #3492
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak w temacie seksu, to można się tentegesić jak się rozwarcie robi, ale czop jeszcze nie wyleciał? Zapomniałam doktorka spytać
Z doświadczenia nie wiem ale położna mówiła że można dopóki czop nie wyleci Tzn. jak czop wyleci to też można ale wtedy jest ryzyko infekcji.

Stary 2018-09-20, 08:10   #3493
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Z doświadczenia nie wiem ale położna mówiła że można dopóki czop nie wyleci Tzn. jak czop wyleci to też można ale wtedy jest ryzyko infekcji.

Tak też właśnie mi się wydawało to wezmę męża w obroty dzisiaj, powiem mu że trzeba korzystać póki można

Stary 2018-09-20, 08:13   #3494
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak też właśnie mi się wydawało to wezmę męża w obroty dzisiaj, powiem mu że trzeba korzystać póki można

Ja z moim jeszcze poczekam na wszelki wypadek do 37+0 bo moja mała ogólnie bardzo się spieszy na ten świat ale po skończonym 37 tc to nie dam mu żyć tyle tygodni bez seksów to masakra

Stary 2018-09-20, 08:15   #3495
agnieszka68678
Raczkowanie

Jajoanka ja już mam wpisane 2 pazdziernika😊 bo ten mój gin nie liczy tych prenatalnych usg jako wizyty.😊

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 08:36   #3496
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Hej !!
A ja właśnie gadam z moim TŻ Że teraz czuje małego a później urodzę i już go u mnie nie będzie, że dziwnie będzie
Ja w sobotę mam kontrolę. Mój gin obczai szyjkę, co i jak mam nadzieję że lepiej już jest

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 08:52   #3497
CLARA_F
Wtajemniczenie

Mam do Was pytanie: czy ginekolog zlecał Wam badanie TSH?
Stary 2018-09-20, 08:53   #3498
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Miałam na samym początku ciąży badaną tak mi się wydaje

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 08:56   #3499
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
Tak

Stary 2018-09-20, 08:56   #3500
CLARA_F
Wtajemniczenie

Jestem ciekaw czy wszystkie miały te badanie Karolkowa i wyszło w normie? Potem jeszcze sprawdzali?
Stary 2018-09-20, 08:56   #3501
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam przed ciąża robione, a później zrobiłam sama dla siebie bez zalecenia lekarza i w sumie miałam nosa bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy.

Stary 2018-09-20, 08:57   #3502
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mi wyszło w normie ;-)

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 09:00   #3503
CLARA_F
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Ja miałam przed ciąża robione, a później zrobiłam sama dla siebie bez zalecenia lekarza i w sumie miałam nosa bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy.

Jesteś na Euthyroxie? Udalo się wyrównać te hormony?
Stary 2018-09-20, 09:04   #3504
lady isss
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Wczoraj was czytalam i jak chcialam dac odp to mi wywalilo forum. Ja nie chodzilam na sr ani w pierwszej ciazy ani teraz, ale jak czytam co tam gadaja to jakos nie zaluje mozetez inaczej do tego podchodzilam bo moj najmlodszy brat jest 3 lata starszy od mojej corki a drugi 6 lat starszy wiec wiedzialam jak sie obchodzic z maluchem tak na swierzo. Jesli czegos nie wiedzialam to pytalam mamuski bo w koncu 4 porody i poronienie w 12 tyg przezyla wiec wiedzialam, ze mi powie jak to faktycznie wyglada z jej doswiadczenia.

Jesli chodzi o karmienie to ja soja tez po prostu przystawilam i ladnie ssala. Brodawki byly tkliwe i lekko bolaly po tym balamuceniu ich przez core na poczatku, ale obylo sie bez wiekszych problemow. Nawaly mialam. W sumie mala zaczela szybko przesypiac noce i spala od polnocy do 6 rano i wtedy albo budzilam sie w zalanym mocno lozku, albo z 2 kamieniami zamiast piersi - twarde, obolale, nie chcialo z nich leciec mleko, byly " ciezke" musialam rozmasowywac i troche wycisnac zeby ruszyc z karmieniem i sobie ulzyc.

Sam porod pamietam dosc slabo. Tzn pamjetam skurcze, pamietam parte choc ja jako 19 latka nie wiedzialam, ze mam juz te parte. Pamietam, ze w skurczu nie moglam o niczym innym myslec, a przy partych w sumie to nie ma opcji nie przec bo to samo z siebie sie dzieje. Ogolnie sporo robi sie intuicyjnie. Nie wiem czy nawet po naukach oddychania i tego wszystkiego bylabym w stanie myslec co teraz powinnam robic. Zero skupienia. Zero logicznego myslenia. Ogolnie po prostu wykonywalam polecenia poloznej przynajmniej te ktoredo mnie docieraly. Parte pamietam tak ze w pewnym momecie baaaardzo czulam to napieranie malej. Tak jakbm stala na nogach i kula od kregli probowala mi wyjsc z bozeny. Zeszczegolow to o ile nie czulam jak wychodzi glowka ( bo jest okragla pewnie dlatego) to czulam juz jak wyszla, a pozniej czulam jak wychodza ramiona - czuc takie "szarpniecie". Podobnie z lozyskiem rez szarpniecie tylko lzejsze ( mialam duzo wod i sporo jeszcze ich zostalo po tym jak mala wyszla) Co do szycia ja mialam 3 szwy wewnetrzne i 3 zewnetrzne. Szycia nie czulam. W sumie nie mialam pojecia czy bylam znieczulona czy tez nie do szycia. Mozliwe ze bylam w takim szoku, ze tego bolu nie odczuwalam. Tak dziewczyny bylam w totalnym szoku mimo ze uwazam ze moj porod nie byl wcale ciezki. Jak polozyli mi mala to nie wiedzialam co sie dzieje, co sie stalo i balam sie jej dotknac nawet. Po chwili doszam do siebie, ale ten pierszy moment byl hmmm... dziwny... po urodzeniu czuc taka ulge. Choc nie na dlugo bo po tem trzeba zrobic dwojke co z pozszywana doopa nie nalezalo u mnie do przyjemnych czynnosci. Na obchodach lekaz macal brzuch i ogladal rane. Jesli chodzi o sam polog juz jak w domu bylam to nie pamietam jakis uciazliwych dolegliwosci. W sumie nawet nie pamietam zeby bolalo mnie obkurczanie. Mamuska juz mnie uprzedzila ze po drugim porodzie czuc to bardziej i mam pamietac o przeciwbolowych zeby wziac nawet do szpitala

Ktos z was tu wczraj trafnie napisal - instynkt zadziala sam. Trzeb nastawic sie w miare mozliwosci pozytywnie. Podczytywalam tez wrzesniowki co by sobie samej przypomniec jak to bylo i jak poszlo dziewczynom i z tego co widzialam wiekszosc porod miala raczej znosny i bez komplikacji. Nie a co nastawiac sie na najgorsze choc ja mimo tego, ze wiem co mnie czeka dostaje do bani i zaczynam sie tym stresowac do tego stopnia ze nie wiem nawet czy chce zeby Paweł byl ze mna na sali

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 09:20   #3505
dews
Zakorzenienie

Lady isss dzięki za ten wpis bo obudziłam się dzisiaj w koszmarnym humorze. Myślałam że ta szkoła rodzenia nie wpłynęła na mój humor, ale kurde jednak tak. Nie chodzi o to, że mnie wystraszyli, bo właśnie z ich strony, jako niby wykształconego personelu chciałabym usłyszeć o wszystkich możliwych komplikacjach i o tym jakie mają sposoby by im zapobiec oraz co robią, jeśli te komplikacje już wystąpią.. A oni nas potraktowali jak dzieci, którym trzeba wmówić że wyszukiwania będzie ok. Ale wiem czemu to zrobili. Te pozostałe 4 pary nie miały najmniejszego pojęcia o porodzie. Na pytania ile trwa pierwszy poród wszystkie myślały że 6godzin to absolutne maximum. Albo nie wiedziały co to czop. Nigdy nie słyszały o oksytocynie. Jedna nie miała pojęcia co to nacinanie.. Po prostu masakra

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 09:24   #3506
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteś na Euthyroxie? Udalo się wyrównać te hormony?
Jestem na Letrox 75 i z Tsh 4, spadło do 0,9

Stary 2018-09-20, 09:32   #3507
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Lady isss dzięki za ten wpis bo obudziłam się dzisiaj w koszmarnym humorze. Myślałam że ta szkoła rodzenia nie wpłynęła na mój humor, ale kurde jednak tak. Nie chodzi o to, że mnie wystraszyli, bo właśnie z ich strony, jako niby wykształconego personelu chciałabym usłyszeć o wszystkich możliwych komplikacjach i o tym jakie mają sposoby by im zapobiec oraz co robią, jeśli te komplikacje już wystąpią.. A oni nas potraktowali jak dzieci, którym trzeba wmówić że wyszukiwania będzie ok. Ale wiem czemu to zrobili. Te pozostałe 4 pary nie miały najmniejszego pojęcia o porodzie. Na pytania ile trwa pierwszy poród wszystkie myślały że 6godzin to absolutne maximum. Albo nie wiedziały co to czop. Nigdy nie słyszały o oksytocynie. Jedna nie miała pojęcia co to nacinanie.. Po prostu masakra

Mojego Pawła siostra rodzila synka od niedzieli do wtorku. Bardzo zle wspomina porod. Byla wymeczona i zalamana i powiedziala w prost ze nie wyobraza sobie drugi raz przez to przechodzic. Rodzila w niemczech wiec takie akcje nie tylko w pl. Ja znowu rodzilam pierwsza core chwilke bo o 4 rano wody, o 12 w poludnie przyszly skurcze, a o 14.35 mala juz na swiecie. I nie bede mowic zeporod to takie piekne wydazenie bo cholera jednak co moze byc w tym przyjenego. Dla mnie szkola rodzenia powinna naprawde mowic dokladnie jak taki porod przebiega, jak wyglada ile moze trwac i jak kobiety czuja sie chociazby w pologu. Pocieszajace jest to, ze mi ciezko ten bol z czymkolwiek porownac... o wiem... skurcz mozna porownac z piznieciem sie w nocy malym palcem u nogi w futryne. Mysle ze to najbardziej to symuluje no i wez mysl o tym zeby oddychac tak czy srak w momecie kiedy sie tak pizniesz tym palcem. Przeciez jedyne co sie cisnie na usta to " o ☠☠☠☠a ja ☠☠☠☠☠☠☠e" i to wypowiedziane jednym tchem zakonczone dodatkowo jeknieciem

Aha mala urodzilam o 14.35, a o 18 juz przyjechal jej tata z babciami. Wyszlam do nich normalnie z mala do pokoju odwiedzin i siedzialam na twardym drewnianym krzesle z zalozona noga na noge matka mnie pytala czy ja szyta bylam na pewno

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 09:41   #3508
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Lady ja rodziłam od 14.18 a o 22.30 mała się urodziła, a zaznaczam że rodziłam w 20 tc. I ból był taki że myślałam że będę ściany gryzła za moment.
Jezu ja naprawdę się boję tego porodu

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 09:46   #3509
agnieszka68678
Raczkowanie

Lady odda super że to napisałaś nam niedoswiadczonym😊

Dews w 100% sie z Toba zgadzam, tez mialam takie oczekiwania😊

CLARA_F ja na 1,5 roku przed ciąża mialam torbiele na jajnikach i silne bóle brzucha i wtedy mi sprawdzali i było troszkę poniżej 4. I jak przyszłam do mojego gina który mi prowadzi ciąż a to dałam mu moje wszystkie wyniki z tego co było wcześniej i jak zobaczył moje tsh to kazał iść do endokrynologa a ten mi przepisał letrox 75 i spadło poniżej 1, czyli tak jak u AnetaErr😊
Stary 2018-09-20, 09:54   #3510
sara3008
Zakorzenienie

Poprasowalam trochę i mam wrażenie, że mi kręgosłup zaraz pęknie na pół pozatym od rana mam okropna zgagę FB_IMG_1537433575877.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości